Log ind

Nye forsyninger

I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.

.

Kommentarer
Nette 6 måneder siden
Kære Claus

Det kunne da være, at jeg skulle overveje noget palmekål i krukker i år, for de er da dekorative, og hvis du siger, de også smager godt, er de vel næsten selvskrevne.

Ja, du har så evig ret i, at jeg undrer mig over, hvor du vil gøre af alle de nye plantebørn. Kan se at der står industrielle mængder af hornvioler. Der er nok også rå mængder af andre ting, vi ikke kan se på denne lille video godbid. Du godeste. Hvor skal det hele dog være!?

Det med barrods roserne, er da også en mægtig idé. Jeg kørte lidt tilbage i videoen for at se segmentet igen, for jeg troede, at jeg havde sovet i timen, da jeg blev nysgerrig efter, hvilken sort de var. Det har jeg vist ikke, for det nævner du intet om. Vil da gerne vide, hvad du er faldet for.

Tak for kigget og fortsat god arbejdslyst ;)
Claus 6 måneder siden
Kære Nette, den rose, jeg plantede, er den underskønne 'Gertrude Jekyll'. Ikke mange roser er så smukt pink som denne. Kh Claus
Nette 6 måneder siden
Tak for svar. Den skulle også dufte helt fantastiskt.
Elly 6 måneder siden
Kjære Claus, med haven dekket av snø var det riktig godt å se deg bringe våren inn. April er uforutsigbar, men vi skal nok ta med oss inspirasjonen fra deg ut i hagen ganske snart. Barrots roser er på vei i posten, så takk for tips. Gleder meg til å følge deg, spesielt i disse tider da haven blir vårt fristed.
Claus 6 måneder siden
Kære Elly, så hyggeligt, at du er blevet medlem. Det var som at deltage i 'Bjergkøbing grand prix', da jeg for mange år siden besøgte dig i forbindelse med min drivhusbog. Dette husker jeg med glæde. Held og lykke med roserne. Klem fra Claus
Anette 6 måneder siden
Kære Claus

Der er jo det rene slaraffenland med alle de skønne planter, du har fået hjem fra Belgien. Vil du afsløre, hvilken planteskole du bestiller fra? Jeg har lige bestilt lidt forskellige hostaer og dagliljer fra Belgien. Jeg havde regnet med, at jeg skulle til Beervelde i maj og købe ind, men det er jo desværre aflyst pga Corona-krisen.

Getrude Jekyll er en fantastisk rose. Jeg havde en enkelt i forvejen og satte ti mere I efteråret, så jeg glæder mig til de står i fuldt flor om et par måneder. Jeg nåede også lige at få tre Vanessa Bell hjem fra David Austin som barrodsroser, inden lufttrafikken stoppede. Vi har meget at glæde os til de kommende måneder.

Mange hilsener
Anette
Claus 6 måneder siden
Kære Anette, du finder planteskolen her - vasteplant.be. De sælger engros, og jeg er lidt i tvivl om, hvordan det er for privatkunder. 'Vanessa Bell' er også en underskøn rose. Farven er så delikat - nærmest som smør …
Dbh Claus


Anette 6 måneder siden
Kære Claus

Vasteplant kender jeg godt. Der har jeg købt planter før, hvor jeg sendte en bestilling og fik minmand til at hente planterne, da han alligevel skulle den vej forbi.

Jeg glæder mig også virkelig til at se Vanessa Bell i blomst.

Mange hilsener
Anette
Nette 6 måneder siden
Kan godt forstå du glæder dig til at se den i blomst. Har lige googlet den, for CD's bemærkning om, at farven var som smør gjorde mig nysgerrig. Den ser super dejlig ud. Jeg har desværre ikke plads til flere roser så .....
Tina 6 måneder siden
Kæreste Claus
Jeg har sået palmekål til vores nye køkkenhave, så jeg snupper da lige ideen med at bruge dem man ikke får brugt. Åh den skønne Gertrude, hende havde jeg i min gamle have , har købt hende igen.

Sikke en fanatisk mængde af nye planter, skønt at få fyldt op.
Rigtig god påske!
knus Tina
Claus 6 måneder siden
Kære Tina, ja palmekål er smukke - også i blomst … Jeg har netop stået igen. Det er så spændende med din nye have. Kh Claus
Mathias 6 måneder siden
Hej Claus,
Jeg har også lige købt (slyng)roser på Bilka.dk. Planter altid roser med et par håndfulde fjer fra en gammel pude. Kendte ikke det produkt du viser, men det kan da være, at jeg vil prøve det hvis jeg skal plante flere. Roser kan man næsten ikke få for mange af.
Så lige at Sarah Raven i går lagde en video på YouTube hvor hun viser sine dahlia 'Bishops Children’ - wauw hvor bliver de store og smukke!
Her i haven har vi også kål i potter, rødbladede rosenkål. Jeg elsker kål, og har små forspirede hvidløgskål klar i drivhuset. De kommer til at smage dejligt på grillen, på pizza og i asiatiske retter. Jeg glæder mig!
Tak for hyggelig video med dejlig musik,
Kh Mathias
Nette 6 måneder siden
Hej Mathias Emil
Jeg har brugt tryllepulveret i nogle år, når jeg plantede roser og andet, og kan varmt anbefale det.
Claus 6 måneder siden
Kære Mathias Emil, ja pjer fra en gammel pude er et godt tips. I gamle dage brugte men kød- og benmel, men det er svært at få fat på i dag. Tak for tippet med Saraf Ravens have på You Tube. Jeg klikkede ind. Hun har den skønneste frodighed. Jeg har besøgt hende et par gange og kommer til at skrive om Saras Raven i min bog om dahliaer. Den udkommer i foråret 2022. Lige nu gælder det - a pro pos din pottedyrkning - grøntsager i krukker. Næste år udkommer 'Min krukkekøkkenhave'. Jeg er så inspireret. Kh Claus
Anita 6 måneder siden
Kære Claus
Som altid en rigtig god havevideo tak. Der var også god musik .
Der er da mange planter kan jeg se at der skal plantes ud , men det er du/i jo mestre i .
Der er jo meget der ikke er som det plejer at være i år , men bare vi klare det allesammen , det gør vi jo .
Jeg fik købt lidt blomster i går til foran huset , der kan jo godt se ordentlig ud så der er noget at se på når der går nogen forbi .
Kærlig hilsen Anita Og Jørgen
Claus 6 måneder siden
Kære Anita, tak fordi, du altid er så positiv og i godt humør. Jeg ved jo, at du er frisør, så det er en ekstra træls tid for dig lige nu. Jeg er sikker på, at du savner fine kunder og du dem. Kh Claus
Eliane 6 måneder siden
Kære Claus.
Tak for en dejlig video. Jeg sidder her på 4. uge med lungebetændelse og hvad ved jeg. Er testet og den var heldigvis negativ.
Johns svigerdøtre har været søde at købe blomster for mig, så udestuen er fyldt. Jeg prøver at gå efter de danske planter som du foreslog et sted, men det er godt du er trofast mod din leverandør, de skulle jo gerne være der, når pandemien er ovre.
Jeg så også dit tip med at skære 1/3 af rodklumpen, når vi skal plante krukkerne om. Tak for det. Det er så dejligt at være med igen :-)
Imens jeg har sovet, har du så udgivet en bog der hedder " Cottagehaver og det der ligner "? Den må jeg have på ønskesedlen.
Kærlige tanker fra os begge to. John og Eliane
Claus 6 måneder siden
Kre Eliane, Pyha, det lyder ikke godt med lungebetændelse. Normalt er det ikke godt at være negativ, men i denne tid er det jo …. Og ja, jeg udgav for en måneds tid siden bogen 'Cottagehaver. Og dem, der ligner'. Kærlige hilsner til jer begge - pas godt på jer selv. Claus
Nette 6 måneder siden
Hej Eliane
Jeg har også været ramt af et eller andet, som resulterede i lungebetændelse, men er på vej tilbage i haven. Så god bedring til dig. Du kan roligt anskaffe dig CD's nye bog, som burde komme med en hagesmæk vedlagt, for der er noget at savle over :)
Claus 6 måneder siden
Kære Nette, som du dog kan sige det ...

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.

Septemberblomstring

10.09.2020 | Det kræver planlægning at opnå et rigt flor i eftersommeren og efteråret. En plantegruppe, der virkelig leverer varen, er dahliaerne. Dem har jeg i alle farveholdninger, og i dag gælder det de gule og hvide.

Sensommerdyrkning

03.09.2020 | Sensommeren er højsæson for mange spiselige afgrøder, og jeg høster da også løs i krukkekøkkenhaven, som det handler om i denne uge. Det er et virkelig spændende projekt.

Gartneriet 7'eren

27.08.2020 | Nu er det sensommer. Det er der ingen tvivl om. Vejret har ændret sig noget, og det er blevet koldere og mere regnfuldt. Snart skal der nyt i krukkerne, og i den sammenhæng har jeg besøgt et gartneri, der har spændende planter at tilbyde.

Plantenyheder

20.08.2020 | En gang om året afholdes der plantefagmesse for udendørsplanter i Odense. Jeg har gennem mange år været fast gæst for at se, hvad der er af nyheder og andre spændende ting. Det er altid interessant.

Jeg ser rødt!

13.08.2020 | Den lidt specielle overskrift henviser til denne ugens emne, der handler om dahliaer i røde toner. Desuden viser jeg en række selskabsplanter, der er fine sammen med de næsten selvlysende dahliaer.

Blomsterfestival i Tivoli Friheden

06.08.2020 | Gennem hele juli har gæsterne til Blomsterfestivalen i Tivoli Friheden kunnet opleve min Krukkehave foran Restaurant Terrassen. Blomsterfestivalen er gået og over al forventning, og Tivoli Friheden har aldrig tidligere haft så mange gæster i juli måned.

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.

Enghøj Staudehave

23.07.2020 | Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

Krukkekøkkenhaven

15.07.2020 | I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

Rosernes tid

09.07.2020 | Af alle havens blomster må jeg sige, at jeg holder mest af roser. Ingen anden blomst kan overgå den i skønhed og duft. Tænker, at mange har det ligesom jeg.

Ud med saksen

02.07.2020 | Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!
Preview

Midsommer

25.06.2020 | Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.

Juniglæder

18.06.2020 | Der er meget at glæde sig over her i årets første sommermåned. Krukkevæksterne viser sig fra deres bedste side, og der er også gang i krukkekøkkenhaven. Det er en løfterig tid.

Blomstring i skyggen

11.06.2020 | Det sker ikke så sjældent, at folk siger til mig, at de har svært ved at finde ud af, hvad de skal plante i skyggen. Faktisk er det nu ikke så svært. Brug nettet - søg og du skal finde!

Nu er det sommer

04.06.2020 | Det er helt utroligt, så hurtigt det går i haven lige nu. Men vi har jo også haft pragtfulde dage med sol og megen varme. Det er noget, der behager både blomster og haveejere. Faktisk har maj måned været den mest solrige i over hundrede år, har vi lige fået at vide.

De sidste tulipaner

28.05.2020 | Om få dage er det sommer, i alt fald rent kalendermæssigt. De seneste dage har budt på nogen varme og sol, og nu er det ved at være uigenkaldeligt slut med tulipanerne. Men I får lige et sidste kig på mine …
Vis flere videoer