Log ind

Nye forsyninger

I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.

.

Kommentarer
Nette 1 måned siden
Kære Claus

Det kunne da være, at jeg skulle overveje noget palmekål i krukker i år, for de er da dekorative, og hvis du siger, de også smager godt, er de vel næsten selvskrevne.

Ja, du har så evig ret i, at jeg undrer mig over, hvor du vil gøre af alle de nye plantebørn. Kan se at der står industrielle mængder af hornvioler. Der er nok også rå mængder af andre ting, vi ikke kan se på denne lille video godbid. Du godeste. Hvor skal det hele dog være!?

Det med barrods roserne, er da også en mægtig idé. Jeg kørte lidt tilbage i videoen for at se segmentet igen, for jeg troede, at jeg havde sovet i timen, da jeg blev nysgerrig efter, hvilken sort de var. Det har jeg vist ikke, for det nævner du intet om. Vil da gerne vide, hvad du er faldet for.

Tak for kigget og fortsat god arbejdslyst ;)
Claus 1 måned siden
Kære Nette, den rose, jeg plantede, er den underskønne 'Gertrude Jekyll'. Ikke mange roser er så smukt pink som denne. Kh Claus
Nette 1 måned siden
Tak for svar. Den skulle også dufte helt fantastiskt.
Elly 1 måned siden
Kjære Claus, med haven dekket av snø var det riktig godt å se deg bringe våren inn. April er uforutsigbar, men vi skal nok ta med oss inspirasjonen fra deg ut i hagen ganske snart. Barrots roser er på vei i posten, så takk for tips. Gleder meg til å følge deg, spesielt i disse tider da haven blir vårt fristed.
Claus 1 måned siden
Kære Elly, så hyggeligt, at du er blevet medlem. Det var som at deltage i 'Bjergkøbing grand prix', da jeg for mange år siden besøgte dig i forbindelse med min drivhusbog. Dette husker jeg med glæde. Held og lykke med roserne. Klem fra Claus
Anette 1 måned siden
Kære Claus

Der er jo det rene slaraffenland med alle de skønne planter, du har fået hjem fra Belgien. Vil du afsløre, hvilken planteskole du bestiller fra? Jeg har lige bestilt lidt forskellige hostaer og dagliljer fra Belgien. Jeg havde regnet med, at jeg skulle til Beervelde i maj og købe ind, men det er jo desværre aflyst pga Corona-krisen.

Getrude Jekyll er en fantastisk rose. Jeg havde en enkelt i forvejen og satte ti mere I efteråret, så jeg glæder mig til de står i fuldt flor om et par måneder. Jeg nåede også lige at få tre Vanessa Bell hjem fra David Austin som barrodsroser, inden lufttrafikken stoppede. Vi har meget at glæde os til de kommende måneder.

Mange hilsener
Anette
Claus 1 måned siden
Kære Anette, du finder planteskolen her - vasteplant.be. De sælger engros, og jeg er lidt i tvivl om, hvordan det er for privatkunder. 'Vanessa Bell' er også en underskøn rose. Farven er så delikat - nærmest som smør …
Dbh Claus


Anette 1 måned siden
Kære Claus

Vasteplant kender jeg godt. Der har jeg købt planter før, hvor jeg sendte en bestilling og fik minmand til at hente planterne, da han alligevel skulle den vej forbi.

Jeg glæder mig også virkelig til at se Vanessa Bell i blomst.

Mange hilsener
Anette
Nette 1 måned siden
Kan godt forstå du glæder dig til at se den i blomst. Har lige googlet den, for CD's bemærkning om, at farven var som smør gjorde mig nysgerrig. Den ser super dejlig ud. Jeg har desværre ikke plads til flere roser så .....
Tina 1 måned siden
Kæreste Claus
Jeg har sået palmekål til vores nye køkkenhave, så jeg snupper da lige ideen med at bruge dem man ikke får brugt. Åh den skønne Gertrude, hende havde jeg i min gamle have , har købt hende igen.

Sikke en fanatisk mængde af nye planter, skønt at få fyldt op.
Rigtig god påske!
knus Tina
Claus 1 måned siden
Kære Tina, ja palmekål er smukke - også i blomst … Jeg har netop stået igen. Det er så spændende med din nye have. Kh Claus
Mathias 1 måned siden
Hej Claus,
Jeg har også lige købt (slyng)roser på Bilka.dk. Planter altid roser med et par håndfulde fjer fra en gammel pude. Kendte ikke det produkt du viser, men det kan da være, at jeg vil prøve det hvis jeg skal plante flere. Roser kan man næsten ikke få for mange af.
Så lige at Sarah Raven i går lagde en video på YouTube hvor hun viser sine dahlia 'Bishops Children’ - wauw hvor bliver de store og smukke!
Her i haven har vi også kål i potter, rødbladede rosenkål. Jeg elsker kål, og har små forspirede hvidløgskål klar i drivhuset. De kommer til at smage dejligt på grillen, på pizza og i asiatiske retter. Jeg glæder mig!
Tak for hyggelig video med dejlig musik,
Kh Mathias
Nette 1 måned siden
Hej Mathias Emil
Jeg har brugt tryllepulveret i nogle år, når jeg plantede roser og andet, og kan varmt anbefale det.
Claus 1 måned siden
Kære Mathias Emil, ja pjer fra en gammel pude er et godt tips. I gamle dage brugte men kød- og benmel, men det er svært at få fat på i dag. Tak for tippet med Saraf Ravens have på You Tube. Jeg klikkede ind. Hun har den skønneste frodighed. Jeg har besøgt hende et par gange og kommer til at skrive om Saras Raven i min bog om dahliaer. Den udkommer i foråret 2022. Lige nu gælder det - a pro pos din pottedyrkning - grøntsager i krukker. Næste år udkommer 'Min krukkekøkkenhave'. Jeg er så inspireret. Kh Claus
Anita 1 måned siden
Kære Claus
Som altid en rigtig god havevideo tak. Der var også god musik .
Der er da mange planter kan jeg se at der skal plantes ud , men det er du/i jo mestre i .
Der er jo meget der ikke er som det plejer at være i år , men bare vi klare det allesammen , det gør vi jo .
Jeg fik købt lidt blomster i går til foran huset , der kan jo godt se ordentlig ud så der er noget at se på når der går nogen forbi .
Kærlig hilsen Anita Og Jørgen
Claus 1 måned siden
Kære Anita, tak fordi, du altid er så positiv og i godt humør. Jeg ved jo, at du er frisør, så det er en ekstra træls tid for dig lige nu. Jeg er sikker på, at du savner fine kunder og du dem. Kh Claus
Eliane 1 måned siden
Kære Claus.
Tak for en dejlig video. Jeg sidder her på 4. uge med lungebetændelse og hvad ved jeg. Er testet og den var heldigvis negativ.
Johns svigerdøtre har været søde at købe blomster for mig, så udestuen er fyldt. Jeg prøver at gå efter de danske planter som du foreslog et sted, men det er godt du er trofast mod din leverandør, de skulle jo gerne være der, når pandemien er ovre.
Jeg så også dit tip med at skære 1/3 af rodklumpen, når vi skal plante krukkerne om. Tak for det. Det er så dejligt at være med igen :-)
Imens jeg har sovet, har du så udgivet en bog der hedder " Cottagehaver og det der ligner "? Den må jeg have på ønskesedlen.
Kærlige tanker fra os begge to. John og Eliane
Claus 1 måned siden
Kre Eliane, Pyha, det lyder ikke godt med lungebetændelse. Normalt er det ikke godt at være negativ, men i denne tid er det jo …. Og ja, jeg udgav for en måneds tid siden bogen 'Cottagehaver. Og dem, der ligner'. Kærlige hilsner til jer begge - pas godt på jer selv. Claus
Nette 1 måned siden
Hej Eliane
Jeg har også været ramt af et eller andet, som resulterede i lungebetændelse, men er på vej tilbage i haven. Så god bedring til dig. Du kan roligt anskaffe dig CD's nye bog, som burde komme med en hagesmæk vedlagt, for der er noget at savle over :)
Claus 1 måned siden
Kære Nette, som du dog kan sige det ...
Preview

Pangfarver

21.05.2020 | Mon ikke mange af jer ved, at jeg er vild med farver og at sætte dem sammen? Det er en stor, stor passion, som jeg altid har haft. Også inden jeg blev havemenneske for et kvart århundrede siden. Jeg var ikke et helt almindeligt barn!

Flere tulipaner

14.05.2020 | Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er vild med tulipaner. Og jeg har da heller aldrig hørt om nogle, der ikke kunne lide denne dejlige forårsblomst, som fås i alkens skønne farver.

Køkkenurter og blomster

07.05.2020 | Mange af de køkkenurter, vi dyrker til kulinarisk brug, er lige så smukke som blomster, og det er blevet en hel sport for mig at sætte dem sammen. Det er noget af det, jeg viser i denne uges video.

Planting og såning

30.04.2020 | Der er ingen tvivl om, at forårsmånederne er de travleste i haven. Sådan er det i hvert fald her. Men man skal som bekendt yde, før man kan nyde, og det har jeg heller ikke det fjerneste imod. I denne uge handler det om både plantning og såning.

Blomstrendre overdådighed

23.04.2020 | Foråret er for alvor kommet til Risskov. Bøgen er sprunget ud, og forårsløgvæksterne blomstrer, så det er en hel lyst; ikke blot i haven, men også udenfor porten. Der er så meget at glæde sig over ...

Kom med i drivhuset

16.04.2020 | Det er forår. Påskeklokkerne og narcisserne blomstrer. Der er skønt i skovhaven, men I skal også med ind i drivhuset og se, hvad jeg har gang i derinde. Og det er ikke så lidt; set i lyset af den periode vi er inde i, er der ekstra meningsfuldt at så og prikle.

Påsketravlhed

09.04.2020 | Det går rigtig hurtigt i haven lige nu, og det hele gror som en lyst. Selv om jeg har fået ekstra meget tid, er der masser at lave, og i den forløbne uge har vi haft rigtig travlt. Blandt andet med at potte dahliaer, og de står nu klar i drivhuset.

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.

Nye projekter

26.03.2020 | I denne uge gør jeg blandt andet klar til dahliastiklinger, og så sår jeg pyntekål. Begge projekter er rimeligt langsommelige; dels af få dahliaer i blomst fra stiklinger og dels at fremavle store og flotte pyntekål, der skal pynte i sensommerens krukker.
Preview

Plantetid

19.03.2020 | Ligesom mange andre har jeg pludselig fået ekstra tid til rådighed, og meget af den bruger jeg i haven. Der er nok at gøre. Jeg har nemlig lige fået et stor sending hornvioler, og så er jeg gået i gang med at drive rabarber.

Urterne gror

12.03.2020 | I drivhusene er der rigtig god vækst i urterne, og jeg har blandt andet succes med spinat, salat og tomater. Derfor er jeg i fuld gang med at potte op, så planterne snart bliver endnu større.

Det spirer og gror

05.03.2020 | Det er altså skønt at se, hvordan det hele spirer og gror inde i væksthuset. Her har jeg nemlig mine plantekuvøser, som jeg præsenterer i denne uges video. Desuden er jeg i gang med at så - blandt andet rødbeder og løg.

De første narcisser

27.02.2020 | Der er kun få dage til, at vi går ind i marts, og så er det officielt forår. Det har det nu været længe, tænker jeg. De første narcisser sprang allerede ud for en god uges tid siden, fuglene synger og frøene spirer i drivhusene.
Preview

Prikletid

20.02.2020 | Der er travlhed i drivhuset. Det spirer og gror, og i denne uge prikler jeg tomater og salat. Og så sår jeg spinat, for det er en af de rimeligt vinterhårdhøre urter. Skønt at være i gang.

Tidligt forår

13.02.2020 | Også i denne uge skal vi så inde i drivhuset. Jeg er i gang med hestebønner, artiskok og salat, og undervejs kommer jeg med nogle dyrkningsmæssige tip. Det er rigtig dejligt at være i gang med sæsonen.

Årets første såninger

06.02.2020 | Nu er jeg i gang med at så - og det gælder tomater, chilier, peberfrugt og auberginer. Det handler om, at de skal have et forspring, og det giver jeg dem ved hjælp af et meget fint system bestående af kunstlys og varmemåtter, som jeg er ret begejstret for og præsenterer i denne uges video.

De første stiklinger

30.01.2020 | Det er simpelthen så dejligt at være i gang, og i denne uge tager jeg de første stiklinger. Et herligt arbejde, som I skal følge i denne uge … Og så skal I også denne gang med på tur. I sommer var jeg i Sverige i den dejligste have - Den engelske trädgård, som I godt kan glæde jer til at se.

Kom med i drivhuset

23.01.2020 | Det er stadig utrolig mildt, og for hver dag der går, er foråret en smule tættere på. I drivhusene er der liv, og vi har næsten ikke brug for tilskudsvarmen. Engletrompeter, kaller og agapanthus har stadig grønt løv, og det hele virker så løfterigt.
Vis flere videoer