Log ind

På blomstertorvet

I denne uge skal I med en tur på blomstertorvet her i Aarhus. Det er en grossist - Proflora, der sælger til professionelle blomsterfolk. Jeg elsker at komme derud, især ved vintertide, hvor der jo ikke er meget at plukke af i haven. Men på torvet bugner det med forårsblomster lige nu. Bare vent og se ….

Kommentarer
Helle 1 År siden
Smukt, enkelt og skønne farver👌
Tak for det 😊
Claus 12 måneder siden
Selv tak. Kh Claus
Helle 1 År siden
Kære Claus.
Tusind tak for besøg i et helt vidunderligt blomsterflor.
Det er som at komme ind i en bolchebutik med alle de smukke smukke farver og former.
Glæder mig så meget til foråret.
Mange hilsner fra Helle.
Claus 12 måneder siden
Kære Helle, ja, det er næsten ikke til at vente, til det bliver forår. Det er den skønneste tid, vi går i møde. Dbh Claus
mie 12 måneder siden
Jeg har aldrig hørt om staudeclematis før. Er de ikke rimelig ny på markedet? Mon planteskolerne har dem? Ranunkler er bare de skønneste forårsbebuder. Men besværlige selv at dyrke. Har du erfaring med dem? Tak endnu engang for inspiration! Mvh Mie.
Tina 12 måneder siden
Kære Mie Jeg har for første gang forsøgt mig med at sætte ranunkelknolde. De er så skønne så hvem ville ikke gerne have disse i haven? Jeg har købt dem hos Fuglebækgaardblomster, hun har også så vejledning. Men det går ud på at sætte dem i potter i udendørs men frostfrit. Jeg har de fineste små planter som venter på at de kan komme ud. Charlotte der har fuglebækgaard har de fineste planter og farver. God weekend kh Tina
Claus 12 måneder siden
Kære Tina. Elsker ranunkler, men har ikke den store erfaring med dem. Jeg må have fat på Charlotte. Kh Claus
Tina 12 måneder siden
Hun har de skønneste farver, mine små planter står så fint i orangeriet! Så glæder mig vildt til at få dem ud i haven. Knus Tina
Claus 12 måneder siden
Kære Mie, Ja, staudeklematis kan købes på planteskolen. Jeg har den i haven, men nænner ikke rigtigt at klippe ind af den. Ranunkler har jeg ikke den store erfaring med. Desværre, for de er SÅ skønne. Dbh Claus
Conni 12 måneder siden
Kære. Claus😊
Tusind tak for gode ideer med grene i vaserne til at holde blomsterne.
Utrolig flot farvesammensætning 🌷🌸🌷
mange hilsner
Conni Winther
Claus 12 måneder siden
Kære Conni, tusind tak for dine søde ord. Dbh Claus
Kicki 12 måneder siden
Njutbart! Jag undrar om man kan köpa vaserna hos dig när man kommer i vår?
Claus 12 måneder siden
Kære Kicki, nej desværre. Jeg sælger kun mine bøger. Dbh Claus
Tina 12 måneder siden
Kæreste Claus Uh et blomsterbuket indslag, det er lige hvad man kan bruge. 😉 hvor ser det bare yndigt ud med de brune grene til perlehyacinter eller nøgne drenge som svigermor altid kalder dem.
Jeg må altså have flere af de små vaser , tænk hvis de også kunne fås til vintergækker 🙏🏻 Hav en rigtig dejlig weekend knus Tina
Claus 12 måneder siden
Kære Tina - 'Nøgne Drenge'. Det var da et herligt navn. Knus tilbage
Anita 12 måneder siden
Kære Claus
Det var så lige den smukkeste havevideo i denne uge .
Og inspirationen med bukketerne den er fantastisk , yndige er de lyseblå perlehyacinter med grene til . Alle farverne til buketerne er da lige til mit hjerte .
Jeg er jo lige kommet hjem fra kursus i København , godt kursus iøvrigt , vi skal til at være kort håret og med meget fylde i håret , var jo også lige et smut i torvehallerne , men min ynglingsbutik med krydderurter og lidt blomster , den var der ikke mere , ærgerligt , men de har jo fået nogle skønne telte mellem de store glashuse , der var også mange skønne ting .
Men tak for denne skønne video i denne uge , ha en dejlig weekend til dig og alle i andre også .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 12 måneder siden
Kære Anita, korthåret har jeg altid været, og mit hår har også en vis fylde! Og du har helt ret; der er en dejlig stemning i Torvehallerne. Kh til jer begge fra Claus
Joy 12 måneder siden
Har sagt det før, men elsker du får det til og se så legende let ud og med så fint et resultat
Har først for nyeligt fået øjnene op for ranunkler, og fik nogle i min julesok jeg glæder mig til og komme i gang med snart . Ha en skøn weekend kh Joy
Claus 12 måneder siden
Kære Joy, herlig gave i julesokken! Kh Claus
Kirsten 12 måneder siden
Hvor er det bare smukt !
Hvor kan man købe dine fine vaser?
Mvh Kirsten Jørck
Claus 12 måneder siden
Kære Kirsten, vaserne kan du købe hos forhandlere af Holmegaards produkter: Blandt andet Inspiration, Kop & kande, Imerco etc. etc. Dbh Claus
Jette 12 måneder siden
Så smukke buketter og harmoniske buketter i skønne, skønne farver tilsat en god musik. Det kan man kun blive glad af sådan en kold februaraften.
De bedste hilsener
Jette Boje
Claus 12 måneder siden
Kære Jette, tusind tak for dine søde ord. Dbh Claus
Preview

Prikletid

20.02.2020 | Der er travlhed i drivhuset. Det spirer og gror, og i denne uge prikler jeg tomater og salat. Og så sår jeg spinat, for det er en af de rimeligt vinterhårdhøre urter. Skønt at være i gang.

Tidligt forår

13.02.2020 | Også i denne uge skal vi så inde i drivhuset. Jeg er i gang med hestebønner, artiskok og salat, og undervejs kommer jeg med nogle dyrkningsmæssige tip. Det er rigtig dejligt at være i gang med sæsonen.

Årets første såninger

06.02.2020 | Nu er jeg i gang med at så - og det gælder tomater, chilier, peberfrugt og auberginer. Det handler om, at de skal have et forspring, og det giver jeg dem ved hjælp af et meget fint system bestående af kunstlys og varmemåtter, som jeg er ret begejstret for og præsenterer i denne uges video.

De første stiklinger

30.01.2020 | Det er simpelthen så dejligt at være i gang, og i denne uge tager jeg de første stiklinger. Et herligt arbejde, som I skal følge i denne uge … Og så skal I også denne gang med på tur. I sommer var jeg i Sverige i den dejligste have - Den engelske trädgård, som I godt kan glæde jer til at se.

Kom med i drivhuset

23.01.2020 | Det er stadig utrolig mildt, og for hver dag der går, er foråret en smule tættere på. I drivhusene er der liv, og vi har næsten ikke brug for tilskudsvarmen. Engletrompeter, kaller og agapanthus har stadig grønt løv, og det hele virker så løfterigt.

Vintersysler

16.01.2020 | Det er mildt derude … Så det er den rene forkælelse at være i haven her i januar. Spændende er det, om vi helt slipper for frost og sne. Så er det den mildeste vinter i mands minde, siger de 'kloge'. Mig passet det fint.

I gang igen...

09.01.2020 | I denne uge skal I også med mig på tur, og det er en helt særlig køkkenhave, I skal besøge. Den ligger i Holland, og når den er noget ud over det sædvanlige, skyldes det, at grøntsager og blomstrende planter udgør et symbiotisk hele.

En ny havesæson

02.01.2020 | Der er altså noget helt særligt over at tage hul på et nyt og friskt haveår. Mine forventninger er store, og det kan være svært at tøjle tålmodigheden.
Jeg har så mange projekter på bedding …

Snart er det nytår

26.12.2019 | Snart er det slut på et år; et år, der også har været et rigtigt fint haveår. Men først skal vi lige fejre nytår, og i denne uges video kommer jeg med et par pynteforslag til årets sidste dag. Desuden skal I med til Tyskland.

Julebuketter

19.12.2019 | Nu er der ikke lang tid til jul. I denne uge skal det handle om friske blomster. Det er rigtig fint med gran og kogler, men når vi går ind i juledagene, er det altså også fint med noget friskt på bordet.

En juleinspireret salat

12.12.2019 | I denne uge går jeg i køkkenet og laver en salat med blandt andet æbler, grønkål, rosenkål og selleri fra krukkekøkkenhaven. Desuden skal I også opleve en hyggelig have, nemlig Anita Bons tyske forårshave.

En julekrans

05.12.2019 | Nu skal der jules. I denne uge har jeg indrettet mit juleværksted i køkkenet, hvor jeg dekorerer en julekrans, der skal pynte nede ved porten. Desuden skal I med til en drømmedejlig tysk forårshave.

Endnu en tur til Chelsea Flower Show

28.11.2019 | Atter en gang skal I med til det engelske Chelsea Flower Show, der afholdes midt i maj og besøges af haveelskere fra nær og fjern. I dag er det det store udstillingstelt, jeg besøger og kigger på nogle af de mange herligheder.

Tag med til England

21.11.2019 | Jeg tænker, at vi er mange, der her om efteråret og vinteren drømmer om forår og sommer. Også selvom det er en dejlig tid lige nu. I maj var jeg på det fantastiske Chelsea Flower Show i London, og i denne uges video, skal I med mig en tur derover.

Tag med til Sverige

14.11.2019 | I denne uges video skal I med lille en tur til Sverige; til Sofiero Slot. Her var jeg forleden for sammen med en halv snes gartnere at lægge små ti tusind løg i krukker. Til foråret har jeg nemlig en stor udstilling på det sydsvenske slot, Sofiero. Det handler om forårsløg i krukker. Et arrangement, som jeg ser meget frem til.

Narcisser i krukker

07.11.2019 | Der er meget at se til i haven, og heldigvis viser vejret sig endnu fra sin milde side. Vi mangler stadig af få lagt en del forårsløg i havens bede, og derfor er jeg så glad for, at jorden stadig er til at komme i. Det må gerne vente noget med frosten. For ikke at tale om sneen …

Løvfaldstid

31.10.2019 | Det er så smukt derude lige nu med alle de gyldne blade, der dækker jorden. På træerne er der ikke mange tilbage. Tænker hvert år på denne tid, at det er et af naturens store mirakler; at det hele om et halvt års tid grønnes igen.

Efterårssysler

24.10.2019 | Det har været et regnfuldt efterår, men de seneste dage har der været skønt her i haven. Jeg er ved at dele stauder - blandt andet floks. Det fortæller jeg om i denne uges video, hvor jeg også er i krukkekøkkehaven. Blandt andet med at lægge hvidløg i krukker.
Vis flere videoer