Log ind

Påsketravlhed

Det går rigtig hurtigt i haven lige nu, og det hele gror som en lyst. Selv om jeg har fået ekstra meget tid, er der masser at lave, og i den forløbne uge har vi haft rigtig travlt. Blandt andet med at potte dahliaer, og de står nu klar i drivhuset.

.

Kommentarer
Nette 6 måneder siden
Kære Claus

Begoniaer siger du ...... de minder mig om de potteplanter min mor havde i stuen, men da jeg googlede navnene, du nævnte, må jeg indrømme, at den hvide pendula Wit så flot og spændende ud. Dem må jeg se lidt nærmere på. Især da jeg kunne læse, at de godt kunne lide halvskygge, så de hvide kunne godt være et emne. Der er jo kamp om pladserne i solen i min meget lille have.

Jeg forsøger mig igen i år med nogle få (men dejlige) dahlia, selvom jeg ved, at det indebærer kamp til stregen med de slimede bæster. Der findes så mange underskønne dahlia, men halvædt løv er ikke skønt, så jeg har tænkt mig at forsøge med nogle nye metoder i år. Har du eller andre prøvet at vande med nematoder?

Rigtig god påske!
Claus 6 måneder siden
Kære Nette, Ja, begoniaer er nemme og ret skyggetålende. Det med nematoder mod dahlier har jeg ikke erfaring med. Men måske har andre her? Fortsat god påske. Kh Claus
Anita 6 måneder siden
Kære Claus
Hvor er der god stemning i din have , hyggeligt at se mormor blomster , dem kan jeg godt huske , de var bare i en anden for fra dengang .
Var lige i Bilka forleden skulle ha noget af din krukkemuld , hold da op man kan godt se at kunderne har haft tid , hele dit sortiment var støvsuget , fik så nogle andre Dahliaer , men det går nok . Så vidt jeg kan se på nettet skal man købe for en del penge , for fragtfrit , men sådan er det så bare denne gang , holdt op mod så meget andet så er vi raske .
Ønsker dig og jer allesammen en god påske .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 6 måneder siden
Kære Anita, ja 'mormorblomster' er et godt udtryk for begoniaer. Dejligt at høre, at I er raske og ved godt mod. Kærlige hilsner og fortsat god påske - Claus
Tina 6 måneder siden
Kæreste Claus Jeg er vild med dit forrådskammer! Det er skønt med så mange skatte parat til at forskønne haven.
Jeg er så heldig også at have en Ribes busk. Der står en kæmpe en foran gavlen til vores lade. Den er klippet rund, den er så smuk. Men jeg husker også kombineret af den og Forsythia fra min barndom. Jeg har stor glæde af din selskabsplantebog nu hvor jeg planlægger mine bede. Rigtig god påske. Knus Tina
Claus 6 måneder siden
Kære Tina, trak for din hilsen. Ja, det er dejligt med et fyldt forrådskammer! Dejligt, at min bog om selskabsplanter kan inspirere til jeres nye have. Kærlige hilsner fra Claus
Birgitte 6 måneder siden
Hej Claus.
Bruger du din Claus Dalbyes muld, når du forspirer dine dahliaer.
God påske.
Venlig hilsen Birgitte.
Claus 6 måneder siden
Kære Birgitte, ja det gør jeg. Det giver dem en rigtig god start. Også god påske til dig. Dbh Claus
Morten 6 måneder siden
Kære Claus

Tak for en dejlig rundtur i haven. Det er sjovt at læse og høre hvordan folk opfatter begonier og der er jo også noget om snakken. Jeg har faktisk haft dem i mange år, arvede nogle i sin tid og har siden udvidet bestanden en smule. Men de kan virkelig tilføre haven en sensommer frodighed helt indtil frosten, i alle mulige farver og størrelser. Jeg har altid haft dem i krukker, for så kan man flytte rundt på dem.

Forsat god påske.
Knus Morten
Claus 6 måneder siden
Kære Morten, husker godt jeres begoniaer, da jeg besøgte jer i forbindelse omtalen af jeres skønne have i min bog om små haver. De passer perfekt til jeres 'mormor-kolonihavehus'. Hils. Kærlige hilser fra Claus

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.

Septemberblomstring

10.09.2020 | Det kræver planlægning at opnå et rigt flor i eftersommeren og efteråret. En plantegruppe, der virkelig leverer varen, er dahliaerne. Dem har jeg i alle farveholdninger, og i dag gælder det de gule og hvide.

Sensommerdyrkning

03.09.2020 | Sensommeren er højsæson for mange spiselige afgrøder, og jeg høster da også løs i krukkekøkkenhaven, som det handler om i denne uge. Det er et virkelig spændende projekt.

Gartneriet 7'eren

27.08.2020 | Nu er det sensommer. Det er der ingen tvivl om. Vejret har ændret sig noget, og det er blevet koldere og mere regnfuldt. Snart skal der nyt i krukkerne, og i den sammenhæng har jeg besøgt et gartneri, der har spændende planter at tilbyde.

Plantenyheder

20.08.2020 | En gang om året afholdes der plantefagmesse for udendørsplanter i Odense. Jeg har gennem mange år været fast gæst for at se, hvad der er af nyheder og andre spændende ting. Det er altid interessant.

Jeg ser rødt!

13.08.2020 | Den lidt specielle overskrift henviser til denne ugens emne, der handler om dahliaer i røde toner. Desuden viser jeg en række selskabsplanter, der er fine sammen med de næsten selvlysende dahliaer.

Blomsterfestival i Tivoli Friheden

06.08.2020 | Gennem hele juli har gæsterne til Blomsterfestivalen i Tivoli Friheden kunnet opleve min Krukkehave foran Restaurant Terrassen. Blomsterfestivalen er gået og over al forventning, og Tivoli Friheden har aldrig tidligere haft så mange gæster i juli måned.

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.

Enghøj Staudehave

23.07.2020 | Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

Krukkekøkkenhaven

15.07.2020 | I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

Rosernes tid

09.07.2020 | Af alle havens blomster må jeg sige, at jeg holder mest af roser. Ingen anden blomst kan overgå den i skønhed og duft. Tænker, at mange har det ligesom jeg.

Ud med saksen

02.07.2020 | Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!
Preview

Midsommer

25.06.2020 | Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.

Juniglæder

18.06.2020 | Der er meget at glæde sig over her i årets første sommermåned. Krukkevæksterne viser sig fra deres bedste side, og der er også gang i krukkekøkkenhaven. Det er en løfterig tid.

Blomstring i skyggen

11.06.2020 | Det sker ikke så sjældent, at folk siger til mig, at de har svært ved at finde ud af, hvad de skal plante i skyggen. Faktisk er det nu ikke så svært. Brug nettet - søg og du skal finde!

Nu er det sommer

04.06.2020 | Det er helt utroligt, så hurtigt det går i haven lige nu. Men vi har jo også haft pragtfulde dage med sol og megen varme. Det er noget, der behager både blomster og haveejere. Faktisk har maj måned været den mest solrige i over hundrede år, har vi lige fået at vide.

De sidste tulipaner

28.05.2020 | Om få dage er det sommer, i alt fald rent kalendermæssigt. De seneste dage har budt på nogen varme og sol, og nu er det ved at være uigenkaldeligt slut med tulipanerne. Men I får lige et sidste kig på mine …
Vis flere videoer