Log ind

Påsketravlhed

Det går rigtig hurtigt i haven lige nu, og det hele gror som en lyst. Selv om jeg har fået ekstra meget tid, er der masser at lave, og i den forløbne uge har vi haft rigtig travlt. Blandt andet med at potte dahliaer, og de står nu klar i drivhuset.

.

Kommentarer
Nette 1 måned siden
Kære Claus

Begoniaer siger du ...... de minder mig om de potteplanter min mor havde i stuen, men da jeg googlede navnene, du nævnte, må jeg indrømme, at den hvide pendula Wit så flot og spændende ud. Dem må jeg se lidt nærmere på. Især da jeg kunne læse, at de godt kunne lide halvskygge, så de hvide kunne godt være et emne. Der er jo kamp om pladserne i solen i min meget lille have.

Jeg forsøger mig igen i år med nogle få (men dejlige) dahlia, selvom jeg ved, at det indebærer kamp til stregen med de slimede bæster. Der findes så mange underskønne dahlia, men halvædt løv er ikke skønt, så jeg har tænkt mig at forsøge med nogle nye metoder i år. Har du eller andre prøvet at vande med nematoder?

Rigtig god påske!
Claus 1 måned siden
Kære Nette, Ja, begoniaer er nemme og ret skyggetålende. Det med nematoder mod dahlier har jeg ikke erfaring med. Men måske har andre her? Fortsat god påske. Kh Claus
Anita 1 måned siden
Kære Claus
Hvor er der god stemning i din have , hyggeligt at se mormor blomster , dem kan jeg godt huske , de var bare i en anden for fra dengang .
Var lige i Bilka forleden skulle ha noget af din krukkemuld , hold da op man kan godt se at kunderne har haft tid , hele dit sortiment var støvsuget , fik så nogle andre Dahliaer , men det går nok . Så vidt jeg kan se på nettet skal man købe for en del penge , for fragtfrit , men sådan er det så bare denne gang , holdt op mod så meget andet så er vi raske .
Ønsker dig og jer allesammen en god påske .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 1 måned siden
Kære Anita, ja 'mormorblomster' er et godt udtryk for begoniaer. Dejligt at høre, at I er raske og ved godt mod. Kærlige hilsner og fortsat god påske - Claus
Tina 1 måned siden
Kæreste Claus Jeg er vild med dit forrådskammer! Det er skønt med så mange skatte parat til at forskønne haven.
Jeg er så heldig også at have en Ribes busk. Der står en kæmpe en foran gavlen til vores lade. Den er klippet rund, den er så smuk. Men jeg husker også kombineret af den og Forsythia fra min barndom. Jeg har stor glæde af din selskabsplantebog nu hvor jeg planlægger mine bede. Rigtig god påske. Knus Tina
Claus 1 måned siden
Kære Tina, trak for din hilsen. Ja, det er dejligt med et fyldt forrådskammer! Dejligt, at min bog om selskabsplanter kan inspirere til jeres nye have. Kærlige hilsner fra Claus
Birgitte 1 måned siden
Hej Claus.
Bruger du din Claus Dalbyes muld, når du forspirer dine dahliaer.
God påske.
Venlig hilsen Birgitte.
Claus 1 måned siden
Kære Birgitte, ja det gør jeg. Det giver dem en rigtig god start. Også god påske til dig. Dbh Claus
Morten 1 måned siden
Kære Claus

Tak for en dejlig rundtur i haven. Det er sjovt at læse og høre hvordan folk opfatter begonier og der er jo også noget om snakken. Jeg har faktisk haft dem i mange år, arvede nogle i sin tid og har siden udvidet bestanden en smule. Men de kan virkelig tilføre haven en sensommer frodighed helt indtil frosten, i alle mulige farver og størrelser. Jeg har altid haft dem i krukker, for så kan man flytte rundt på dem.

Forsat god påske.
Knus Morten
Claus 1 måned siden
Kære Morten, husker godt jeres begoniaer, da jeg besøgte jer i forbindelse omtalen af jeres skønne have i min bog om små haver. De passer perfekt til jeres 'mormor-kolonihavehus'. Hils. Kærlige hilser fra Claus
Preview

Pangfarver

21.05.2020 | Mon ikke mange af jer ved, at jeg er vild med farver og at sætte dem sammen? Det er en stor, stor passion, som jeg altid har haft. Også inden jeg blev havemenneske for et kvart århundrede siden. Jeg var ikke et helt almindeligt barn!

Flere tulipaner

14.05.2020 | Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er vild med tulipaner. Og jeg har da heller aldrig hørt om nogle, der ikke kunne lide denne dejlige forårsblomst, som fås i alkens skønne farver.

Køkkenurter og blomster

07.05.2020 | Mange af de køkkenurter, vi dyrker til kulinarisk brug, er lige så smukke som blomster, og det er blevet en hel sport for mig at sætte dem sammen. Det er noget af det, jeg viser i denne uges video.

Planting og såning

30.04.2020 | Der er ingen tvivl om, at forårsmånederne er de travleste i haven. Sådan er det i hvert fald her. Men man skal som bekendt yde, før man kan nyde, og det har jeg heller ikke det fjerneste imod. I denne uge handler det om både plantning og såning.

Blomstrendre overdådighed

23.04.2020 | Foråret er for alvor kommet til Risskov. Bøgen er sprunget ud, og forårsløgvæksterne blomstrer, så det er en hel lyst; ikke blot i haven, men også udenfor porten. Der er så meget at glæde sig over ...

Kom med i drivhuset

16.04.2020 | Det er forår. Påskeklokkerne og narcisserne blomstrer. Der er skønt i skovhaven, men I skal også med ind i drivhuset og se, hvad jeg har gang i derinde. Og det er ikke så lidt; set i lyset af den periode vi er inde i, er der ekstra meningsfuldt at så og prikle.

Påsketravlhed

09.04.2020 | Det går rigtig hurtigt i haven lige nu, og det hele gror som en lyst. Selv om jeg har fået ekstra meget tid, er der masser at lave, og i den forløbne uge har vi haft rigtig travlt. Blandt andet med at potte dahliaer, og de står nu klar i drivhuset.

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.

Nye projekter

26.03.2020 | I denne uge gør jeg blandt andet klar til dahliastiklinger, og så sår jeg pyntekål. Begge projekter er rimeligt langsommelige; dels af få dahliaer i blomst fra stiklinger og dels at fremavle store og flotte pyntekål, der skal pynte i sensommerens krukker.
Preview

Plantetid

19.03.2020 | Ligesom mange andre har jeg pludselig fået ekstra tid til rådighed, og meget af den bruger jeg i haven. Der er nok at gøre. Jeg har nemlig lige fået et stor sending hornvioler, og så er jeg gået i gang med at drive rabarber.

Urterne gror

12.03.2020 | I drivhusene er der rigtig god vækst i urterne, og jeg har blandt andet succes med spinat, salat og tomater. Derfor er jeg i fuld gang med at potte op, så planterne snart bliver endnu større.

Det spirer og gror

05.03.2020 | Det er altså skønt at se, hvordan det hele spirer og gror inde i væksthuset. Her har jeg nemlig mine plantekuvøser, som jeg præsenterer i denne uges video. Desuden er jeg i gang med at så - blandt andet rødbeder og løg.

De første narcisser

27.02.2020 | Der er kun få dage til, at vi går ind i marts, og så er det officielt forår. Det har det nu været længe, tænker jeg. De første narcisser sprang allerede ud for en god uges tid siden, fuglene synger og frøene spirer i drivhusene.
Preview

Prikletid

20.02.2020 | Der er travlhed i drivhuset. Det spirer og gror, og i denne uge prikler jeg tomater og salat. Og så sår jeg spinat, for det er en af de rimeligt vinterhårdhøre urter. Skønt at være i gang.

Tidligt forår

13.02.2020 | Også i denne uge skal vi så inde i drivhuset. Jeg er i gang med hestebønner, artiskok og salat, og undervejs kommer jeg med nogle dyrkningsmæssige tip. Det er rigtig dejligt at være i gang med sæsonen.

Årets første såninger

06.02.2020 | Nu er jeg i gang med at så - og det gælder tomater, chilier, peberfrugt og auberginer. Det handler om, at de skal have et forspring, og det giver jeg dem ved hjælp af et meget fint system bestående af kunstlys og varmemåtter, som jeg er ret begejstret for og præsenterer i denne uges video.

De første stiklinger

30.01.2020 | Det er simpelthen så dejligt at være i gang, og i denne uge tager jeg de første stiklinger. Et herligt arbejde, som I skal følge i denne uge … Og så skal I også denne gang med på tur. I sommer var jeg i Sverige i den dejligste have - Den engelske trädgård, som I godt kan glæde jer til at se.

Kom med i drivhuset

23.01.2020 | Det er stadig utrolig mildt, og for hver dag der går, er foråret en smule tættere på. I drivhusene er der liv, og vi har næsten ikke brug for tilskudsvarmen. Engletrompeter, kaller og agapanthus har stadig grønt løv, og det hele virker så løfterigt.
Vis flere videoer