Log ind

Pangfarver

Mon ikke mange af jer ved, at jeg er vild med farver og at sætte dem sammen? Det er en stor, stor passion, som jeg altid har haft. Også inden jeg blev havemenneske for et kvart århundrede siden. Jeg var ikke et helt almindeligt barn!

.

Kommentarer
Anita 4 dag(e) siden
Kære Claus
Sikke en fantastisk video og skønne farver , ønsker mig at mange af tulipanerne kommer i sortimentet .
Vil lige sige at de frø jeg skrev om i sidste uge , at han hedder Anders og er gartner har arbejdet forskellige steder , men det jeg vil sige er at han fortæller mig , han og hans kone de kommer fra Millinge her på Fyn og de har også haft en stor som i stor have med køkkenhave og det hele , han beskriver at i køkkenhaven havde han lange rækker af med dild og foran var der skærmplanter , han syntes det var så smukt , det ku jeg da godt forestille mig . De er jo pensioneret nu ham og hans kone og bor ikke så langt fra mig nu , altid så spændende at høre på ham også .
Hvor er din Alle’ flot , den er noget særlig flot med alle de løgvækster , dem vil jeg ha nogle flere af i min have , der er endda et Allium løg der må ha selvsået sig , jeg har ikke sat det der , men det er jo fantastisk .
Og ja nogen prikler jeg har fået strikket en del karklude her i crona tid , men min ene datter siger mor du laver dem for yndige vi nænner ikke at bruge dem .
Kan i ha en rigtig god weekend til dig og jer allesammen
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Eliane 4 dag(e) siden
Kære Claus.
Hvor er det smukke farver og du er så fantastisk til at sætte dem sammen. Jeg er vild med de gule blade, tror jeg må have en løjtnantshjerte med gult løv.
Lindealleen er meget smuk. Det er et stort arbejde at holde den, men Preben er dygtig til at klippe.
Mange tak for en dejlig video.
Kærlige tanker fra John og Eliane
Claus 3 dag(e) siden
Kære Eliane og John, sikke en dejlig overraskelse med en kommentar fra jer. Og I har helt ret; Preben er meget dygtig. Kærlige hilsner til jer begge, Claus
Nette 3 dag(e) siden
Kære Claus
Alléen ser imponerende ud. Jeg mener at kunne huske, at du på et tidspunkt havde hortensiaer der, men de er da vist væk nu?
(Du kan sige til Preben fra mig, at hvis han ikke fremover tager sele på i liften, kommer jeg over og river ham i ørerne!)

Jeg spekulerer på, om rodgersia kan stå i krukke? Det er jo en formidabel plante, og jeg har et buldermørkt hjørne, hvor den måske ville gøre sig fint.

Som du viser her, er det ved at være tid til at sætte plantebørnene ud i krukker, men jeg er stadigt i tvivl om, hvor mange der skal i hver krukke. For meget og for lidt fordærver som bekendt alting. Og jeg er stadigt en novice.

Du er eminent til at få dine Kenzo sammensætninger til at se forrygende ud. Jeg kan levende forstille mig, at flere forsøger at gøre dig kunsten efter, men det er nok ikke så nemt. Det kan let komme til at ligne en rodebiks, men det sidder lige i skabet hos dig hvert år.
Claus 3 dag(e) siden
Kære Nette, du har helt ret i, at jeg engang havde hortensiaer, men de blev lidt for lange og ranglede. Nu er jeg i gang med et forsøg med hortensia 'Limelight', og det tegner godt.

Tak for dine roser med hensyn til de skrappe farver. Det er lidt en balancegang, hvor for lidt og for meget fordærver, som man siger.

Jeg gør kunsten efter med dahliaerne, der tegner bedre end nogensinde i år. De står stadig i deres kuvøse - drivhuset. Men vi begynder med at plante i potter om et par dage. Kærlige hilsner
Jette 3 dag(e) siden
Hej Claus
Hvor er det smukt med komplementærfarverne og ikke mindst variationen i højden planterne imellem, det giver nogle smukke udtryk - en fryd for øjet og en lise for sjælen.
Lindealleen er meget flot med sit stringente look til bunden med de lyse forårsnuancer og bløde former, som helhed stilmæssigt rammer spot on til sine omgivelser.
Vh Jette Simonsen, Bogense
Claus 3 dag(e) siden
Kære Jette, Tak for dine søde og rosende ord. De varmer og glæder … Dbh Claus
Michael 3 dag(e) siden
Hej. Da du præsenterede lindeallėn, omtalte du bronzeblad. Har du droppet Hydrangea paniculata limelight?
Claus 3 dag(e) siden
Hej Michael, nej da. De har det rigtig godt. Dem vender jeg tilbage til på et senere tidspunkt. Dbh Claus
Preview

Pangfarver

21.05.2020 | Mon ikke mange af jer ved, at jeg er vild med farver og at sætte dem sammen? Det er en stor, stor passion, som jeg altid har haft. Også inden jeg blev havemenneske for et kvart århundrede siden. Jeg var ikke et helt almindeligt barn!

Flere tulipaner

14.05.2020 | Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er vild med tulipaner. Og jeg har da heller aldrig hørt om nogle, der ikke kunne lide denne dejlige forårsblomst, som fås i alkens skønne farver.

Køkkenurter og blomster

07.05.2020 | Mange af de køkkenurter, vi dyrker til kulinarisk brug, er lige så smukke som blomster, og det er blevet en hel sport for mig at sætte dem sammen. Det er noget af det, jeg viser i denne uges video.

Planting og såning

30.04.2020 | Der er ingen tvivl om, at forårsmånederne er de travleste i haven. Sådan er det i hvert fald her. Men man skal som bekendt yde, før man kan nyde, og det har jeg heller ikke det fjerneste imod. I denne uge handler det om både plantning og såning.

Blomstrendre overdådighed

23.04.2020 | Foråret er for alvor kommet til Risskov. Bøgen er sprunget ud, og forårsløgvæksterne blomstrer, så det er en hel lyst; ikke blot i haven, men også udenfor porten. Der er så meget at glæde sig over ...

Kom med i drivhuset

16.04.2020 | Det er forår. Påskeklokkerne og narcisserne blomstrer. Der er skønt i skovhaven, men I skal også med ind i drivhuset og se, hvad jeg har gang i derinde. Og det er ikke så lidt; set i lyset af den periode vi er inde i, er der ekstra meningsfuldt at så og prikle.

Påsketravlhed

09.04.2020 | Det går rigtig hurtigt i haven lige nu, og det hele gror som en lyst. Selv om jeg har fået ekstra meget tid, er der masser at lave, og i den forløbne uge har vi haft rigtig travlt. Blandt andet med at potte dahliaer, og de står nu klar i drivhuset.

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.

Nye projekter

26.03.2020 | I denne uge gør jeg blandt andet klar til dahliastiklinger, og så sår jeg pyntekål. Begge projekter er rimeligt langsommelige; dels af få dahliaer i blomst fra stiklinger og dels at fremavle store og flotte pyntekål, der skal pynte i sensommerens krukker.
Preview

Plantetid

19.03.2020 | Ligesom mange andre har jeg pludselig fået ekstra tid til rådighed, og meget af den bruger jeg i haven. Der er nok at gøre. Jeg har nemlig lige fået et stor sending hornvioler, og så er jeg gået i gang med at drive rabarber.

Urterne gror

12.03.2020 | I drivhusene er der rigtig god vækst i urterne, og jeg har blandt andet succes med spinat, salat og tomater. Derfor er jeg i fuld gang med at potte op, så planterne snart bliver endnu større.

Det spirer og gror

05.03.2020 | Det er altså skønt at se, hvordan det hele spirer og gror inde i væksthuset. Her har jeg nemlig mine plantekuvøser, som jeg præsenterer i denne uges video. Desuden er jeg i gang med at så - blandt andet rødbeder og løg.

De første narcisser

27.02.2020 | Der er kun få dage til, at vi går ind i marts, og så er det officielt forår. Det har det nu været længe, tænker jeg. De første narcisser sprang allerede ud for en god uges tid siden, fuglene synger og frøene spirer i drivhusene.
Preview

Prikletid

20.02.2020 | Der er travlhed i drivhuset. Det spirer og gror, og i denne uge prikler jeg tomater og salat. Og så sår jeg spinat, for det er en af de rimeligt vinterhårdhøre urter. Skønt at være i gang.

Tidligt forår

13.02.2020 | Også i denne uge skal vi så inde i drivhuset. Jeg er i gang med hestebønner, artiskok og salat, og undervejs kommer jeg med nogle dyrkningsmæssige tip. Det er rigtig dejligt at være i gang med sæsonen.

Årets første såninger

06.02.2020 | Nu er jeg i gang med at så - og det gælder tomater, chilier, peberfrugt og auberginer. Det handler om, at de skal have et forspring, og det giver jeg dem ved hjælp af et meget fint system bestående af kunstlys og varmemåtter, som jeg er ret begejstret for og præsenterer i denne uges video.

De første stiklinger

30.01.2020 | Det er simpelthen så dejligt at være i gang, og i denne uge tager jeg de første stiklinger. Et herligt arbejde, som I skal følge i denne uge … Og så skal I også denne gang med på tur. I sommer var jeg i Sverige i den dejligste have - Den engelske trädgård, som I godt kan glæde jer til at se.

Kom med i drivhuset

23.01.2020 | Det er stadig utrolig mildt, og for hver dag der går, er foråret en smule tættere på. I drivhusene er der liv, og vi har næsten ikke brug for tilskudsvarmen. Engletrompeter, kaller og agapanthus har stadig grønt løv, og det hele virker så løfterigt.
Vis flere videoer