Log ind

Pangfarver

Mon ikke mange af jer ved, at jeg er vild med farver og at sætte dem sammen? Det er en stor, stor passion, som jeg altid har haft. Også inden jeg blev havemenneske for et kvart århundrede siden. Jeg var ikke et helt almindeligt barn!

.

Kommentarer
Anita 5 måneder siden
Kære Claus
Sikke en fantastisk video og skønne farver , ønsker mig at mange af tulipanerne kommer i sortimentet .
Vil lige sige at de frø jeg skrev om i sidste uge , at han hedder Anders og er gartner har arbejdet forskellige steder , men det jeg vil sige er at han fortæller mig , han og hans kone de kommer fra Millinge her på Fyn og de har også haft en stor som i stor have med køkkenhave og det hele , han beskriver at i køkkenhaven havde han lange rækker af med dild og foran var der skærmplanter , han syntes det var så smukt , det ku jeg da godt forestille mig . De er jo pensioneret nu ham og hans kone og bor ikke så langt fra mig nu , altid så spændende at høre på ham også .
Hvor er din Alle’ flot , den er noget særlig flot med alle de løgvækster , dem vil jeg ha nogle flere af i min have , der er endda et Allium løg der må ha selvsået sig , jeg har ikke sat det der , men det er jo fantastisk .
Og ja nogen prikler jeg har fået strikket en del karklude her i crona tid , men min ene datter siger mor du laver dem for yndige vi nænner ikke at bruge dem .
Kan i ha en rigtig god weekend til dig og jer allesammen
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Eliane 5 måneder siden
Kære Claus.
Hvor er det smukke farver og du er så fantastisk til at sætte dem sammen. Jeg er vild med de gule blade, tror jeg må have en løjtnantshjerte med gult løv.
Lindealleen er meget smuk. Det er et stort arbejde at holde den, men Preben er dygtig til at klippe.
Mange tak for en dejlig video.
Kærlige tanker fra John og Eliane
Claus 5 måneder siden
Kære Eliane og John, sikke en dejlig overraskelse med en kommentar fra jer. Og I har helt ret; Preben er meget dygtig. Kærlige hilsner til jer begge, Claus
Nette 5 måneder siden
Kære Claus
Alléen ser imponerende ud. Jeg mener at kunne huske, at du på et tidspunkt havde hortensiaer der, men de er da vist væk nu?
(Du kan sige til Preben fra mig, at hvis han ikke fremover tager sele på i liften, kommer jeg over og river ham i ørerne!)

Jeg spekulerer på, om rodgersia kan stå i krukke? Det er jo en formidabel plante, og jeg har et buldermørkt hjørne, hvor den måske ville gøre sig fint.

Som du viser her, er det ved at være tid til at sætte plantebørnene ud i krukker, men jeg er stadigt i tvivl om, hvor mange der skal i hver krukke. For meget og for lidt fordærver som bekendt alting. Og jeg er stadigt en novice.

Du er eminent til at få dine Kenzo sammensætninger til at se forrygende ud. Jeg kan levende forstille mig, at flere forsøger at gøre dig kunsten efter, men det er nok ikke så nemt. Det kan let komme til at ligne en rodebiks, men det sidder lige i skabet hos dig hvert år.
Claus 5 måneder siden
Kære Nette, du har helt ret i, at jeg engang havde hortensiaer, men de blev lidt for lange og ranglede. Nu er jeg i gang med et forsøg med hortensia 'Limelight', og det tegner godt.

Tak for dine roser med hensyn til de skrappe farver. Det er lidt en balancegang, hvor for lidt og for meget fordærver, som man siger.

Jeg gør kunsten efter med dahliaerne, der tegner bedre end nogensinde i år. De står stadig i deres kuvøse - drivhuset. Men vi begynder med at plante i potter om et par dage. Kærlige hilsner
Jette 5 måneder siden
Hej Claus
Hvor er det smukt med komplementærfarverne og ikke mindst variationen i højden planterne imellem, det giver nogle smukke udtryk - en fryd for øjet og en lise for sjælen.
Lindealleen er meget flot med sit stringente look til bunden med de lyse forårsnuancer og bløde former, som helhed stilmæssigt rammer spot on til sine omgivelser.
Vh Jette Simonsen, Bogense
Claus 5 måneder siden
Kære Jette, Tak for dine søde og rosende ord. De varmer og glæder … Dbh Claus
Michael 5 måneder siden
Hej. Da du præsenterede lindeallėn, omtalte du bronzeblad. Har du droppet Hydrangea paniculata limelight?
Claus 5 måneder siden
Hej Michael, nej da. De har det rigtig godt. Dem vender jeg tilbage til på et senere tidspunkt. Dbh Claus

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.

Septemberblomstring

10.09.2020 | Det kræver planlægning at opnå et rigt flor i eftersommeren og efteråret. En plantegruppe, der virkelig leverer varen, er dahliaerne. Dem har jeg i alle farveholdninger, og i dag gælder det de gule og hvide.

Sensommerdyrkning

03.09.2020 | Sensommeren er højsæson for mange spiselige afgrøder, og jeg høster da også løs i krukkekøkkenhaven, som det handler om i denne uge. Det er et virkelig spændende projekt.

Gartneriet 7'eren

27.08.2020 | Nu er det sensommer. Det er der ingen tvivl om. Vejret har ændret sig noget, og det er blevet koldere og mere regnfuldt. Snart skal der nyt i krukkerne, og i den sammenhæng har jeg besøgt et gartneri, der har spændende planter at tilbyde.

Plantenyheder

20.08.2020 | En gang om året afholdes der plantefagmesse for udendørsplanter i Odense. Jeg har gennem mange år været fast gæst for at se, hvad der er af nyheder og andre spændende ting. Det er altid interessant.

Jeg ser rødt!

13.08.2020 | Den lidt specielle overskrift henviser til denne ugens emne, der handler om dahliaer i røde toner. Desuden viser jeg en række selskabsplanter, der er fine sammen med de næsten selvlysende dahliaer.

Blomsterfestival i Tivoli Friheden

06.08.2020 | Gennem hele juli har gæsterne til Blomsterfestivalen i Tivoli Friheden kunnet opleve min Krukkehave foran Restaurant Terrassen. Blomsterfestivalen er gået og over al forventning, og Tivoli Friheden har aldrig tidligere haft så mange gæster i juli måned.

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.

Enghøj Staudehave

23.07.2020 | Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

Krukkekøkkenhaven

15.07.2020 | I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

Rosernes tid

09.07.2020 | Af alle havens blomster må jeg sige, at jeg holder mest af roser. Ingen anden blomst kan overgå den i skønhed og duft. Tænker, at mange har det ligesom jeg.

Ud med saksen

02.07.2020 | Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!
Preview

Midsommer

25.06.2020 | Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.

Juniglæder

18.06.2020 | Der er meget at glæde sig over her i årets første sommermåned. Krukkevæksterne viser sig fra deres bedste side, og der er også gang i krukkekøkkenhaven. Det er en løfterig tid.

Blomstring i skyggen

11.06.2020 | Det sker ikke så sjældent, at folk siger til mig, at de har svært ved at finde ud af, hvad de skal plante i skyggen. Faktisk er det nu ikke så svært. Brug nettet - søg og du skal finde!

Nu er det sommer

04.06.2020 | Det er helt utroligt, så hurtigt det går i haven lige nu. Men vi har jo også haft pragtfulde dage med sol og megen varme. Det er noget, der behager både blomster og haveejere. Faktisk har maj måned været den mest solrige i over hundrede år, har vi lige fået at vide.

De sidste tulipaner

28.05.2020 | Om få dage er det sommer, i alt fald rent kalendermæssigt. De seneste dage har budt på nogen varme og sol, og nu er det ved at være uigenkaldeligt slut med tulipanerne. Men I får lige et sidste kig på mine …
Vis flere videoer