Log ind

Planter, der slynger

I denne uges video er jeg i gang i væksthuset. Jeg planter slyngplanter - blandt andet den, der hedder Prinsesseskørt eller Rosenslynger. Jeg har også jordbærplanter klar, og der skal plantes bønner op ad espaliererne. Desuden skal I lige se nogle af tulipanerne igen.

.

Kommentarer
Karina 1 År siden
Tak for endnu en skøn video, du er den største haveinspiration i mine øjne :0)
Men jeg er lidt nysgerrig på hvor varmt der kan blive i dit drivhus hvor du har plantet Rosenslynger?
Jeg ønsker selv en slyngplante i min uopvarmede udestue, men om sommeren bliver der over 50grader varmt.
Hvad er din erfaring med Rosenslynger og varme?
De bedste hilsner Karina
Claus 1 År siden
Kære Karina, der bliver sjældent over 35 grader i væksthuset, og det klarer Rosenslynger fint. Dbh Claus
Karen 1 År siden
smukt og inspirerende
Claus 1 År siden
Kære Karen, Tak … Dbh Claus
mie 1 År siden
Dejligt inspirerende! 😊 Spørger lige igen, kan du selv 'patinere' dine skønne, algebelagte (?) krukker?
Claus 1 År siden
Kære Mie, Det er tiden, der giver potterne patina. Jeg gør ikke noget … Dbh Claus
Bonnie 1 År siden
Men hvis du ikke er lige så tålmodig - så kan du lave en blanding af mos og yoghurt naturel ( i blender), som du smører på med pensel - og stiller krukken i skyggen. Det har jeg set Anne Just gøre.
Anita 1 År siden
Kære Claus
Det var en dejlig haveklub video i dag , dejlig inspirende på en helt anden måde , med krydderurter og jordbær og så meget andet , godt med nye måder at plante .
Da jeg havde jordbær i haven , var det en fest for mine hunde , men jeg har droppet dem , og har skønne rarbarber i stedet , og hindbær , sidste år var der ikke nogen det var for tørt , men der kommer mange i år . Jeg har jo købt en kravle clematis den er god i krukker , vil ha fat i lidt flere , og så er blomstre de også længere tid .
Dine tulipaner som du viser jeg håber da at vi kan købe dem i dit sortiment når den tid kommer , de er bare så Wau smukke , iøvrigt er der blomster i mine kartofler i mine spande , men de blomstre ikke endnu , glæder mig til at prøve at høste dem om ca 14 dage , så ser vi hvordan det er
Skønne ting du viser fra flower show .
Rigtig god weekend til dig og alle i andre .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 1 År siden
Kære Anita, ja, mange af de viste tulipaner er med i mit sortiment i efteråret. Spændende med kartoflerne … Kh Claus
Lotte 1 År siden
Kære Claus. Jeg er blevet meget inspireret af din video. Jeg tænker på, om du har sået valskbønnerne i så- og priklemuld, eller om du har sået dem i krukkemuld fra starten. Jeg synes, de ser så kraftige og flotte ud i den lille bitte potte. Hvor bliver det spændende, at følge dine kompositioner. God søndag. Mange hilsner Lotte
Claus 1 År siden
Kære Lotte, jeg begynder altid med så- og priklemuld. Dbh Claus
Michael 1 År siden
Dejlig film. Hvordan går det med din Hortensia forsøg ved indkørslen Film fra januar). Gror det som ønsket? Mange af mine hortensia er visnet i toppen, så der kommer nok ikke mange blomster i år.
Hilsen Michael Birkelund
Claus 1 År siden
Kære Michael, hortensiaerne har det fint i alleen, Jeg skal nok vende tilbage til dem. Dbh Claus
Tina 1 År siden
Kæreste Claus skønt med med ideer til slyngplanter, De prinsesse skørter er da ikke tl at stå for. Det bliver helt forrygende med grøntsager i bunden. Det er da en fantastisk ide og kombination 🙌🏻🙌🏻🙌🏻
Claus 1 År siden
Kære Tine, ja jeg tror også, at det bliver fint. Kh Claus
Karin 1 År siden
Kære Claus.
Tak for endnu en inspirerende video. Hvad hedder din clenatis med limefarvet løv? Den er rigtig fin. Og er binderne i den diskrete grønne farve en del af dit sortiment i Bilka - eller kan du oplyse hvor de kan købes?
Bedste hilsener Karin
Claus 1 År siden
Kære Karin, Den hedder Clematis 'Stolwijk Gold'. Hvad angår salgssted, må du prøve at søge på nettet. Den er ikke i Bilka. Dbh Claus
Nette 1 År siden
Ved ikke hvor du bor Karin, men Aldershvile Planteskole i Bagsværd har haft den de sidste mange år. Så vidt jeg husker, er det en af dem, som man helst skal så tidligt, men Aldershvile plejer at have dem som halvstore i potter, og så er det jo bare om at se dem udvikle sig hen over sommeren.
Leif 1 År siden
Hahaha, ja det engelske navn ligger da langt fra det mere pæne rosenslynge eller prinsesseskørt - det bliver spændende af følge dit grønt i potter.
Claus 1 År siden
Kære Leif, ja for den rene er alting rent … Kh Claus
Susanne 1 År siden
Ejjjj... Claus - Det ser jo vidunderligt fantastisk ud.
Hvor er det skønt med tulipaner, forglemmigej, bønner, jordbær og de skønne cobea - hvor er og bliver det smukt - SUK
Kærlig hilsen Susanne (Pigernes Blomsterværksted )
Claus 1 År siden
Kære Susanne, altid så hyggeligt at høre fra dig. Vent bare … Snart sker der mere i væksthuset. Kh Claus
Bonnie 1 År siden
Tak for en skøn film. Køkkenhaven vinder ind - og jeg elsker det. Hvor skal det ikke ende :-) Klokkeranken er pragtfuld i begge farvevarianter. Jeg håber på mere held i den afdeling næste år - næsten af princip nægter jeg at købe en plante, når jeg går forbi dem på planteskolen. Ville man kunne overvintre dem (i potte) i frostfrit drivhus? Mange hilsner Bonnie
Claus 1 År siden
Kære Bonnie, ja klokkeranke kan godt overvintres frostfrit. Kh Claus
Nette 1 År siden
Kære Claus
Jeg var med i dit "klokkeranke-projekt" på din blog for nogle år siden, og både de hvide og lilla næsten åd min lille have. Måske du næste år i februar skulle gentage den succes?

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.

Enghøj Staudehave

23.07.2020 | Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

Krukkekøkkenhaven

15.07.2020 | I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

Rosernes tid

09.07.2020 | Af alle havens blomster må jeg sige, at jeg holder mest af roser. Ingen anden blomst kan overgå den i skønhed og duft. Tænker, at mange har det ligesom jeg.

Ud med saksen

02.07.2020 | Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!
Preview

Midsommer

25.06.2020 | Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.

Juniglæder

18.06.2020 | Der er meget at glæde sig over her i årets første sommermåned. Krukkevæksterne viser sig fra deres bedste side, og der er også gang i krukkekøkkenhaven. Det er en løfterig tid.

Blomstring i skyggen

11.06.2020 | Det sker ikke så sjældent, at folk siger til mig, at de har svært ved at finde ud af, hvad de skal plante i skyggen. Faktisk er det nu ikke så svært. Brug nettet - søg og du skal finde!

Nu er det sommer

04.06.2020 | Det er helt utroligt, så hurtigt det går i haven lige nu. Men vi har jo også haft pragtfulde dage med sol og megen varme. Det er noget, der behager både blomster og haveejere. Faktisk har maj måned været den mest solrige i over hundrede år, har vi lige fået at vide.

De sidste tulipaner

28.05.2020 | Om få dage er det sommer, i alt fald rent kalendermæssigt. De seneste dage har budt på nogen varme og sol, og nu er det ved at være uigenkaldeligt slut med tulipanerne. Men I får lige et sidste kig på mine …
Preview

Pangfarver

21.05.2020 | Mon ikke mange af jer ved, at jeg er vild med farver og at sætte dem sammen? Det er en stor, stor passion, som jeg altid har haft. Også inden jeg blev havemenneske for et kvart århundrede siden. Jeg var ikke et helt almindeligt barn!

Flere tulipaner

14.05.2020 | Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er vild med tulipaner. Og jeg har da heller aldrig hørt om nogle, der ikke kunne lide denne dejlige forårsblomst, som fås i alkens skønne farver.

Køkkenurter og blomster

07.05.2020 | Mange af de køkkenurter, vi dyrker til kulinarisk brug, er lige så smukke som blomster, og det er blevet en hel sport for mig at sætte dem sammen. Det er noget af det, jeg viser i denne uges video.

Planting og såning

30.04.2020 | Der er ingen tvivl om, at forårsmånederne er de travleste i haven. Sådan er det i hvert fald her. Men man skal som bekendt yde, før man kan nyde, og det har jeg heller ikke det fjerneste imod. I denne uge handler det om både plantning og såning.

Blomstrendre overdådighed

23.04.2020 | Foråret er for alvor kommet til Risskov. Bøgen er sprunget ud, og forårsløgvæksterne blomstrer, så det er en hel lyst; ikke blot i haven, men også udenfor porten. Der er så meget at glæde sig over ...

Kom med i drivhuset

16.04.2020 | Det er forår. Påskeklokkerne og narcisserne blomstrer. Der er skønt i skovhaven, men I skal også med ind i drivhuset og se, hvad jeg har gang i derinde. Og det er ikke så lidt; set i lyset af den periode vi er inde i, er der ekstra meningsfuldt at så og prikle.

Påsketravlhed

09.04.2020 | Det går rigtig hurtigt i haven lige nu, og det hele gror som en lyst. Selv om jeg har fået ekstra meget tid, er der masser at lave, og i den forløbne uge har vi haft rigtig travlt. Blandt andet med at potte dahliaer, og de står nu klar i drivhuset.

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.
Vis flere videoer