Log ind

Planter, der slynger

I denne uges video er jeg i gang i væksthuset. Jeg planter slyngplanter - blandt andet den, der hedder Prinsesseskørt eller Rosenslynger. Jeg har også jordbærplanter klar, og der skal plantes bønner op ad espaliererne. Desuden skal I lige se nogle af tulipanerne igen.

.

Kommentarer
Karina 6 måneder siden
Tak for endnu en skøn video, du er den største haveinspiration i mine øjne :0)
Men jeg er lidt nysgerrig på hvor varmt der kan blive i dit drivhus hvor du har plantet Rosenslynger?
Jeg ønsker selv en slyngplante i min uopvarmede udestue, men om sommeren bliver der over 50grader varmt.
Hvad er din erfaring med Rosenslynger og varme?
De bedste hilsner Karina
Claus 6 måneder siden
Kære Karina, der bliver sjældent over 35 grader i væksthuset, og det klarer Rosenslynger fint. Dbh Claus
Karen 6 måneder siden
smukt og inspirerende
Claus 6 måneder siden
Kære Karen, Tak … Dbh Claus
mie 6 måneder siden
Dejligt inspirerende! 😊 Spørger lige igen, kan du selv 'patinere' dine skønne, algebelagte (?) krukker?
Claus 6 måneder siden
Kære Mie, Det er tiden, der giver potterne patina. Jeg gør ikke noget … Dbh Claus
Bonnie 6 måneder siden
Men hvis du ikke er lige så tålmodig - så kan du lave en blanding af mos og yoghurt naturel ( i blender), som du smører på med pensel - og stiller krukken i skyggen. Det har jeg set Anne Just gøre.
Anita 6 måneder siden
Kære Claus
Det var en dejlig haveklub video i dag , dejlig inspirende på en helt anden måde , med krydderurter og jordbær og så meget andet , godt med nye måder at plante .
Da jeg havde jordbær i haven , var det en fest for mine hunde , men jeg har droppet dem , og har skønne rarbarber i stedet , og hindbær , sidste år var der ikke nogen det var for tørt , men der kommer mange i år . Jeg har jo købt en kravle clematis den er god i krukker , vil ha fat i lidt flere , og så er blomstre de også længere tid .
Dine tulipaner som du viser jeg håber da at vi kan købe dem i dit sortiment når den tid kommer , de er bare så Wau smukke , iøvrigt er der blomster i mine kartofler i mine spande , men de blomstre ikke endnu , glæder mig til at prøve at høste dem om ca 14 dage , så ser vi hvordan det er
Skønne ting du viser fra flower show .
Rigtig god weekend til dig og alle i andre .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 6 måneder siden
Kære Anita, ja, mange af de viste tulipaner er med i mit sortiment i efteråret. Spændende med kartoflerne … Kh Claus
Lotte 6 måneder siden
Kære Claus. Jeg er blevet meget inspireret af din video. Jeg tænker på, om du har sået valskbønnerne i så- og priklemuld, eller om du har sået dem i krukkemuld fra starten. Jeg synes, de ser så kraftige og flotte ud i den lille bitte potte. Hvor bliver det spændende, at følge dine kompositioner. God søndag. Mange hilsner Lotte
Claus 6 måneder siden
Kære Lotte, jeg begynder altid med så- og priklemuld. Dbh Claus
Michael 6 måneder siden
Dejlig film. Hvordan går det med din Hortensia forsøg ved indkørslen Film fra januar). Gror det som ønsket? Mange af mine hortensia er visnet i toppen, så der kommer nok ikke mange blomster i år.
Hilsen Michael Birkelund
Claus 6 måneder siden
Kære Michael, hortensiaerne har det fint i alleen, Jeg skal nok vende tilbage til dem. Dbh Claus
Tina 6 måneder siden
Kæreste Claus skønt med med ideer til slyngplanter, De prinsesse skørter er da ikke tl at stå for. Det bliver helt forrygende med grøntsager i bunden. Det er da en fantastisk ide og kombination 🙌🏻🙌🏻🙌🏻
Claus 6 måneder siden
Kære Tine, ja jeg tror også, at det bliver fint. Kh Claus
Karin 6 måneder siden
Kære Claus.
Tak for endnu en inspirerende video. Hvad hedder din clenatis med limefarvet løv? Den er rigtig fin. Og er binderne i den diskrete grønne farve en del af dit sortiment i Bilka - eller kan du oplyse hvor de kan købes?
Bedste hilsener Karin
Claus 6 måneder siden
Kære Karin, Den hedder Clematis 'Stolwijk Gold'. Hvad angår salgssted, må du prøve at søge på nettet. Den er ikke i Bilka. Dbh Claus
Nette 5 måneder siden
Ved ikke hvor du bor Karin, men Aldershvile Planteskole i Bagsværd har haft den de sidste mange år. Så vidt jeg husker, er det en af dem, som man helst skal så tidligt, men Aldershvile plejer at have dem som halvstore i potter, og så er det jo bare om at se dem udvikle sig hen over sommeren.
Leif 6 måneder siden
Hahaha, ja det engelske navn ligger da langt fra det mere pæne rosenslynge eller prinsesseskørt - det bliver spændende af følge dit grønt i potter.
Claus 6 måneder siden
Kære Leif, ja for den rene er alting rent … Kh Claus
Susanne 6 måneder siden
Ejjjj... Claus - Det ser jo vidunderligt fantastisk ud.
Hvor er det skønt med tulipaner, forglemmigej, bønner, jordbær og de skønne cobea - hvor er og bliver det smukt - SUK
Kærlig hilsen Susanne (Pigernes Blomsterværksted )
Claus 6 måneder siden
Kære Susanne, altid så hyggeligt at høre fra dig. Vent bare … Snart sker der mere i væksthuset. Kh Claus
Bonnie 6 måneder siden
Tak for en skøn film. Køkkenhaven vinder ind - og jeg elsker det. Hvor skal det ikke ende :-) Klokkeranken er pragtfuld i begge farvevarianter. Jeg håber på mere held i den afdeling næste år - næsten af princip nægter jeg at købe en plante, når jeg går forbi dem på planteskolen. Ville man kunne overvintre dem (i potte) i frostfrit drivhus? Mange hilsner Bonnie
Claus 6 måneder siden
Kære Bonnie, ja klokkeranke kan godt overvintres frostfrit. Kh Claus
Nette 5 måneder siden
Kære Claus
Jeg var med i dit "klokkeranke-projekt" på din blog for nogle år siden, og både de hvide og lilla næsten åd min lille have. Måske du næste år i februar skulle gentage den succes?

Tag med til Sverige

14.11.2019 | I denne uges video skal I med lille en tur til Sverige; til Sofiero Slot. Her var jeg forleden for sammen med en halv snes gartnere at lægge små ti tusind løg i krukker. Til foråret har jeg nemlig en stor udstilling på det sydsvenske slot, Sofiero. Det handler om forårsløg i krukker. Et arrangement, som jeg ser meget frem til.

Narcisser i krukker

07.11.2019 | Der er meget at se til i haven, og heldigvis viser vejret sig endnu fra sin milde side. Vi mangler stadig af få lagt en del forårsløg i havens bede, og derfor er jeg så glad for, at jorden stadig er til at komme i. Det må gerne vente noget med frosten. For ikke at tale om sneen …

Løvfaldstid

31.10.2019 | Det er så smukt derude lige nu med alle de gyldne blade, der dækker jorden. På træerne er der ikke mange tilbage. Tænker hvert år på denne tid, at det er et af naturens store mirakler; at det hele om et halvt års tid grønnes igen.

Efterårssysler

24.10.2019 | Det har været et regnfuldt efterår, men de seneste dage har der været skønt her i haven. Jeg er ved at dele stauder - blandt andet floks. Det fortæller jeg om i denne uges video, hvor jeg også er i krukkekøkkehaven. Blandt andet med at lægge hvidløg i krukker.

Farvel til dahliaerne

10.10.2019 | I dag har vi gang i det tunge maskineri. Vi er ved at tømme krukker for blandt andet dahliaer. De skal jo pakkes ned, inden det begynder at blive alt for koldt i vejret. Og det handler altså også om, at vi skal have krukkerne klar til alle forårsløgene.

Så blev det oktober

03.10.2019 | Selv om det for alvor er blevet efterår med blæst og en del regn, er der stadig meget, der skal gøres i haven. Her ligger vi ikke på den lade side!

Hvidt og grønt er altid godt

26.09.2019 | Lige nu glæder jeg mig over, at haven stadig er rig på løv. Og at det varer lidt, før de gyldne farver indfinder sig. Grøn er endnu den overvejende farve. Og de hvide blomster lyser op.

Dahliaer i krukker

19.09.2019 | Her i sensommeren glæder jeg mig i den grad over de farvestrålende dahliaer, der frembyder en blomsterrigdom, som ikke andre planter kan på denne årstid. De leverer et sandt festfyrværkeri.

En sensommerbuket

12.09.2019 | Her i sensommeren bugner haven af blomster, der kan bruges til buketter. Ikke mindst dahliaerne er fantastiske. Men de skal have selskab af andre vækster, når de bindes.

Den kulinariske køkkenhave

05.09.2019 | Som jeg før har fortalt, er min nye store passion at dyrke køkkenurter. Ikke blot i drivhusene, men også i potter og krukker. I denne uges video viser jeg, hvordan det går. Slet ikke så tosset endda …

Skønne solsikker

29.08.2019 | I denne uges video viser jeg nogle af de solsikker, som jeg i år dyrker i krukker. Det er første gang, jeg prøver at så dem direkte i krukker. Det virker rigtig godt og skaber højde og blikfang.

Ude godt, men hjemme bedst

22.08.2019 | Efter en sommerturne rundt til skønne danske haver, er jeg nu tilbage i min egen have. Og jeg glæder mig naturligvis rigtig meget til at vise jer rundt. Det er som bekendt sensommer, og det jeg blandt andet vil fortælle om, er mit røde krukkearrangement, som mange så i sidste weekend, hvor jeg havde åben have.

Lottes have

15.08.2019 | Lotte er endnu en af de haveejere, jeg præsenterer i min bog: 'Små haver. Store drømme'. Og hendes have i Valby er i sin egen klasse. Tænk en gang; blot 70 kvadratmeter og ikke mindre end syv haverum. Det er helt fortryllende.
Preview

Ullas have

08.08.2019 | På min lille sommerturne rundt til skønne danske haver er jeg nu nået til Virum, hvor jeg besøger Ulla Bergstrøm. Hun har en drømmedejlig have.

Susannes have

01.08.2019 | På min lille sommerturne rundt til skønne danske haver er jeg i denne uge kommet til Susanne Gerlows rækkehushave i Dyssegård nord for København. En have på blot 150 kvadratmeter …

Bonnies have

25.07.2019 | Det er helt ubegribeligt, at Bonnie Hall på blot få år har skabt den skønne kolonihave, jeg i denne uge besøger i Haveklubben. Det, der begyndte som en muddermark, er i dag et blomstrende paradis.

Sus og Børges have

18.07.2019 | Også i denne uge er jeg på besøg i en skøn dansk have, nemlig hos Børge og Sus Jacobi i Græsted. Her er frodighed og blomsterglæde ud over det sædvanlige.

Alices' have

11.07.2019 | På min havetur rundt i landet for at besøge skønne haver er jeg i denne uge kommet til Alices' rækkehushave på blot 150 kvadratmeter. Den er ganske enkelt imponerende …
Vis flere videoer