Log ind

Så blev det november

Det er svært at få armene ned … Efteråret viser sig stadig fra sin mildeste side, og det er så herligt, at vi stadig kan være ude og være i gang. Der er meget at glæde sig over.

.

Kommentarer
Vickie 2 måneder siden
Hej Claus.
Mange tak for endnu en god inspirerende video. bakkestjerne er den sødeste lille blomst og en plante med skønt let løv. I forhold til din krukke køkkenhave, hvor meget vinterdyrker du eller sår? Som jeg prøver at læse mig frem til, kan man med de rette betingelser jo dyrke nogle grøntsager om vinteren og dermed have adgang til friskt grønt hele året. Men jeg synes det er svært at gennemskue hvad og hvordan. Hav en skøn uge. Mange hilsner Vickie
Claus 2 måneder siden
Hej Vickie, det med vinterdyrkning i køkkenhaven er et spændende projekt, som jeg skriver om i min bog om krukkekøkkenhaven, der udkommer til februar. Helt oplagt er det med grønkål og palmekål, men salat tåler også lidt frost. Det er et stort og spændende emne. De bedste hilsner fra Claus
Tina 2 måneder siden
Kæreste Claus Jeg er også så glad for det milde vejr for jeg er slet ikke færdig med at tage Dahlia op, plante stauder og sætte løg. Jeg har haft så svært med at begrænse mig når jeg har været i Bilka i Næstved. Men der skal jo også mange til da der kun var vintergækker, erantis, mælkebøtter, græs og gamle træer.

Helt vidunderlig er den luftige bakkestjerne , tak for endnu en skøn video. Knus Tina
Claus 2 måneder siden
Kære Tina, der er meget at gøre i en ny have som jeres, men det er jo ekstra spændende med et blankt lærred. Så kan man selv sætte sit præg. Mælkebøtter kan vi godt undvære … Kærlige hilsner fra Claus
Tina 2 måneder siden
Det er så spændende og vi har nået en del allerede. Som Hans og jeg siger gang på gang: nu mangler vi kun resten 😉 Ja mælkebøtterne vil jeg gerne af med. Det går fremad. Knus
Anita 2 måneder siden
Kære Claus
Det er en meget spændende video i denne uge , tror jeg skriver på listen at Bakkestjerne er da en jeg skal prøve i krukke til næste år , hvor er det interesant at se når du deler stauden og lægger løg i jorden med dit redskab . Tror jeg vil ønske mig en i julegave ved godt den er lavet af en smed .
Jeg har fået sået frøene med det samme da jeg fik dem er så mega glad for at ha fået dem , tusinde tak .
Nu vil jeg slutte begge døtre er her og vi hygger .
Rigtig god weekend til dig og jer allesammen og en luftkrammer til jer allesammen i denne svære tid .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 2 måneder siden
Kære Anita, Ja, bakkestjerne er en fantastisk vækst, som jeg nødigt vil være foruden. Dejligt, at du følger med og altid er så positiv. Kærlige hilsner fra Claus

Hannu Sarenström

14.01.2021 | På min tur rundt i landet er jeg nu nået til Langeland, hvor min gode ven Hannu Saranström bor. Hannu kommer oprindeligt fra Finland og har boet i Sverige i rigtig mange år. Men for et par år siden flyttede kan til det sydfynske øhav.
Preview

Solbakken

07.01.2021 | I denne og de næste uger besøger jeg en række danske haver. Her skal I med til Solbakken på Sydfyn og besøge Susanne Jensen og Thorben Faurby Stengaards have. Et rigtigt skønt sted med et imponerende nyt væksthus, smukke beplantninger og et storslået landskab.

Godt nytår

28.12.2020 | I denne uges video giver Hanne Utoft sit bud på, hvordan nytårsbordet dækkes. I den sammenhæng vil jeg takke Hanne for hendes store engagement her i Haveklubben. Gennem i alt syv uger har hun inspireret med sin kunnen.

Så er det Jul

21.12.2020 | Så er det - næsten jul, og i denne uge viser Hanne Utoft et forslag til pynt på julebordet. En ualmindelig smuk krans, som jeg sjældent har set mage til.

Snart er det Jul

17.12.2020 | Vi nærmer os julen med raske skridt, men der er stadig tid til at lave en eller flere dekorationer til jul. I denne uge viser Hanne Utoft, hvordan man kan fremstille en grenbase med mange anvendelsesmuligheder. Det bliver så smukt.

Jul i køkkenet

10.12.2020 | Også i denne uge bliver der julet. Hanne Utoft er på besøg i køkkenet, hvor hun pynter et fad og binder en krans. Ikke alene smukt, men også meget inspirerende.
Preview

Naturjul

03.12.2020 | Også i denne uge skal jules der i køkkenet. Jeg har atter en gang besøg af Hanne Utoft, der laver de fineste dekorationer. Blandt andet med fyrrenåle og andre materialer fra skoven.

Snart advent

26.11.2020 | Der er kun nogle få dage til advent, så i denne uge er det et par forholdsvis hurtige og nemme adventsdekorationer, Hanne Utoft kommer med forslag til.

Adventsinspiration

19.11.2020 | Julen nærmer sig, og måske er der nogle, der tænker, at der da er længe til. Men hvis man vil lave pynt til advent, er det ikke spor for tidligt at gå i gang. I denne og de næste uger har jeg besøg af Hanne Utoft, der vil give sit bud på en adventskrans.

Løvfaldstid

12.11.2020 | Så gik den altså ikke længere! Mange af havens træer har kastet løvet, og i lindealleen er der stort set ikke et blad tilbage. Nuvel, de ligger bare på jorden. Så nu skal der rives sammen.

Så blev det november

05.11.2020 | Det er svært at få armene ned … Efteråret viser sig stadig fra sin mildeste side, og det er så herligt, at vi stadig kan være ude og være i gang. Der er meget at glæde sig over.

En tur i drivhuset

29.10.2020 | I dag er jeg rykket ind i det vinteropvarmede drivhus, hvor jeg vil vise lidt rundt. Men jeg viser selvfølgelig også, hvad der sker i haven. Det lune vejr gør, at vi stadig kan lave meget derude.

Bær og blade

22.10.2020 | Det er stadig det skønneste vejr. Mildt og rart, så det er fint at gå i haven. Og der er så meget at glæde sig over. Ikke blot det gyldne løv. Dette fortæller jeg om i denne uge.

Efterår i skovhaven

15.10.2020 | Der er endnu blade på træer og buske, og skovhaven har stadig meget at byde på. Vi har haft travlt med at plante nyt, og det er dejligt at tænke på alt det, der vil pible frem til foråret.

Sensommerblomstrende stauder

08.10.2020 | Selvom vi er et godt stykke inde i oktober, og det med god ret kan kaldes efterår, er der stadig meget i blomst. I denne uge fortæller jeg om sensommerblomstrende stauder og andre vækster. Det er så dejligt, at der stadig er noget i blomst.

Nu er det efterår

01.10.2020 | Så er det for alvor efterår, men det betyder ikke, at blomstringen er ovre. Især sommerblomsterne, som vi såede i det tidlige forår, kvitterer stadig, og der bliver plukket mange buketter. Særligt af de smukke stolt kavaler.

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.
Vis flere videoer