Log ind

Så blev det november

Det er svært at få armene ned … Efteråret viser sig stadig fra sin mildeste side, og det er så herligt, at vi stadig kan være ude og være i gang. Der er meget at glæde sig over.

.

Kommentarer
Vickie 5 måneder siden
Hej Claus.
Mange tak for endnu en god inspirerende video. bakkestjerne er den sødeste lille blomst og en plante med skønt let løv. I forhold til din krukke køkkenhave, hvor meget vinterdyrker du eller sår? Som jeg prøver at læse mig frem til, kan man med de rette betingelser jo dyrke nogle grøntsager om vinteren og dermed have adgang til friskt grønt hele året. Men jeg synes det er svært at gennemskue hvad og hvordan. Hav en skøn uge. Mange hilsner Vickie
Claus 5 måneder siden
Hej Vickie, det med vinterdyrkning i køkkenhaven er et spændende projekt, som jeg skriver om i min bog om krukkekøkkenhaven, der udkommer til februar. Helt oplagt er det med grønkål og palmekål, men salat tåler også lidt frost. Det er et stort og spændende emne. De bedste hilsner fra Claus
Tina 5 måneder siden
Kæreste Claus Jeg er også så glad for det milde vejr for jeg er slet ikke færdig med at tage Dahlia op, plante stauder og sætte løg. Jeg har haft så svært med at begrænse mig når jeg har været i Bilka i Næstved. Men der skal jo også mange til da der kun var vintergækker, erantis, mælkebøtter, græs og gamle træer.

Helt vidunderlig er den luftige bakkestjerne , tak for endnu en skøn video. Knus Tina
Claus 5 måneder siden
Kære Tina, der er meget at gøre i en ny have som jeres, men det er jo ekstra spændende med et blankt lærred. Så kan man selv sætte sit præg. Mælkebøtter kan vi godt undvære … Kærlige hilsner fra Claus
Tina 5 måneder siden
Det er så spændende og vi har nået en del allerede. Som Hans og jeg siger gang på gang: nu mangler vi kun resten 😉 Ja mælkebøtterne vil jeg gerne af med. Det går fremad. Knus
Anita 5 måneder siden
Kære Claus
Det er en meget spændende video i denne uge , tror jeg skriver på listen at Bakkestjerne er da en jeg skal prøve i krukke til næste år , hvor er det interesant at se når du deler stauden og lægger løg i jorden med dit redskab . Tror jeg vil ønske mig en i julegave ved godt den er lavet af en smed .
Jeg har fået sået frøene med det samme da jeg fik dem er så mega glad for at ha fået dem , tusinde tak .
Nu vil jeg slutte begge døtre er her og vi hygger .
Rigtig god weekend til dig og jer allesammen og en luftkrammer til jer allesammen i denne svære tid .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 5 måneder siden
Kære Anita, Ja, bakkestjerne er en fantastisk vækst, som jeg nødigt vil være foruden. Dejligt, at du følger med og altid er så positiv. Kærlige hilsner fra Claus
Preview

God påske

01.04.2021 | Påsketid er havetid, og jeg har da også været ude hele dagen. Herligt. I denne uge er jeg igen tilbage på min egen matrikel efter en turne rundt til skønneste danske sommerhaver.

Enghøj Staudehave

25.03.2021 | I denne uge bringer jeg et lille sommerminde fra Enghøj Staudehave på Bornholm, som jeg besøgte midt i juni sidste år. Det er en frodig have ud over det almindelige. Glæd jer.

Mathias Emil

18.03.2021 | På min lille sommerturne er jeg nu nået til Odense for at besøge Mathias Emil, der har den mest charmerende kolonihave med et bugnende blomsterhav. Et hyggeligt fortættet univers.

Endnu et besøg hos Helle Troelsen

11.03.2021 | Også i denne uge skal I se Helle Troelsens fantastiske have i Troense. Rundvisningen begyndte jo i sidste uge, og først var der blot planlagt en udsendelse. Men Helle havde så meget at byde på og tale om, at Katrine og jeg besluttede os for endnu et program

Helle Troelsen

04.03.2021 | På Tåsinge i det sydfynske øhav ligger Troense; en af Danmarks mest idylliske byer. Og midt i byen findes Troensehaven, skabt af Helle Troelsen. Det er et underskønt sted, som jeg besøger i denne uge.Mette Krull

25.02.2021 | I denne uge er jeg i Odense, hvor jeg besøger Mette Krull, der blandet andet er kendt af mange fra sin Instagramside @krullskrukker. Det er en drømmedejlig have, og desuden er Mette et skønt menneske.

Den Gamle By

18.02.2021 | På min tur rundt i landet, er jeg ny kommet tilbage til Aarhus. Her besøgte jeg i Aarhus Den Gamle By, hvor den ledende gartner Gitte Kidmose Røn viste rundt. Det var en herlig eftermiddag.

Staudestedet

11.02.2021 | På min tur rundt i sommerlandet er jeg i denne uge kommet til Staudestedet på Norddjursland. Her besøger jeg Anne Svane og ser nogle af planteskolens skønne sentblomstrende stauder.

Mette Fauerskov

04.02.2021 | Det er så interessant at se på hvor mange forskellige måder, man kan skabe haver. I denne uge skal I se en grøn have, helt i særklasse. Den er skabt af Mette Fauerskov, der er landskabsarkitekt.

Endnu et besøg hos Lotte Bjarke

28.01.2021 | Også i denne uge skal I se Lotte Bjarkes fortryllende have. Blandt andet krukker og siddepladser og sidst men ikke mindst Lottes fantastiske drivhus, som Lottes mand – Søren – har bygget.

Lotte Bjarke

21.01.2021 | På min tur rundt i Danmark er jeg nu kommet til Lotte Bjarke, der bor i Hundslund omkring 15 kilometer øst for Horsens. Her har Lotte den skønneste have med udsigt til Horsens Fjord.

Hannu Sarenström

14.01.2021 | På min tur rundt i landet er jeg nu nået til Langeland, hvor min gode ven Hannu Saranström bor. Hannu kommer oprindeligt fra Finland og har boet i Sverige i rigtig mange år. Men for et par år siden flyttede kan til det sydfynske øhav.
Preview

Solbakken

07.01.2021 | I denne og de næste uger besøger jeg en række danske haver. Her skal I med til Solbakken på Sydfyn og besøge Susanne Jensen og Thorben Faurby Stengaards have. Et rigtigt skønt sted med et imponerende nyt væksthus, smukke beplantninger og et storslået landskab.

Godt nytår

28.12.2020 | I denne uges video giver Hanne Utoft sit bud på, hvordan nytårsbordet dækkes. I den sammenhæng vil jeg takke Hanne for hendes store engagement her i Haveklubben. Gennem i alt syv uger har hun inspireret med sin kunnen.

Så er det Jul

21.12.2020 | Så er det - næsten jul, og i denne uge viser Hanne Utoft et forslag til pynt på julebordet. En ualmindelig smuk krans, som jeg sjældent har set mage til.

Snart er det Jul

17.12.2020 | Vi nærmer os julen med raske skridt, men der er stadig tid til at lave en eller flere dekorationer til jul. I denne uge viser Hanne Utoft, hvordan man kan fremstille en grenbase med mange anvendelsesmuligheder. Det bliver så smukt.

Jul i køkkenet

10.12.2020 | Også i denne uge bliver der julet. Hanne Utoft er på besøg i køkkenet, hvor hun pynter et fad og binder en krans. Ikke alene smukt, men også meget inspirerende.
Preview

Naturjul

03.12.2020 | Også i denne uge skal jules der i køkkenet. Jeg har atter en gang besøg af Hanne Utoft, der laver de fineste dekorationer. Blandt andet med fyrrenåle og andre materialer fra skoven.
Vis flere videoer