Log ind

Kommentarer
Jytte 2 år siden
Jeg har også et Magnoliatræ, som er over 25 år gammelt, fint, stort, med pænt løv, men suk! Det har aldrig blomstret, og jeg har ikke kunnet finde ud af hvorfor ... indtil for nylig. Tror jeg i det mindste. jeg har nemlig fået et pænt stort 'Yellow River' træ for nylig, og da det skulle plantes efter alle kunstens regler, oplyste Google mig bl.a. om, at jorden ikke må dække podningspunktet, hvis man vil have blomster! Måske er det der, jeg i sin tid har forsyndet mig?
Og så er jeg så glad for, at du i dag viser Månestråle. Da jeg for et år siden for sidste gang besøgte min elskede søster et par uger før hun døde, tog jeg nogle billeder af Månestråle i hendes skærgårshave oppe i Norge, fordi jeg gerne ville have den plante herhjemme til minde om hende. Men hun var meget syg og dårlig og kunne ikke huske, hvad den hed. Faktisk tog jeg nogle stiklinger af hendes planter, men jeg glemte at få dem med den dag, vi måtte sige farvel. Nu ved jeg så takket være dig, hvad den hedder, så jeg kan anskaffe den og pusle om den. Mange tak skal du have ... og også tak for de fine kig i din efterårshave.
Nu skal jeg ud at plante de sidste af de clematis, som jeg har fået hjem fra Tyskland: Tre stk 'Perle d'Azur' bl.a. med to stilke hver samt tilsvarende mængde forårsblomstrende 'Mayleen' også med to stilke hver, så de kan komme til at se ud af noget på min Toscanarøde terrassevæg i stedet for de pistne nogle, som står der i forvejen.
Med kærlig havehilsen
Jytte
Claus 2 år siden
Kære Jytte - trist at høre om din søsters bortgang. Men det er en meget smuk tanke at mindes hende med så smuk en plante/blomst. Kh Claus NB. Lyder spændende med dine klematis. Jeg beundrer din ildhu
Anita 2 år siden
Kære Claus
Det var da så dejlig en tur rundt i din have , og der er nu også noget smukt over når haverne lægger sig til at sove . Altid interesant når du tager skud og kommer i små potter , jeg lære jo noget alligevel hver gang .
Tak for en god haveklub video i denne uge også .
Rigtig god weekend til dig og alle jer andre .
Kærlig hilsen Anita
Claus 2 år siden
Kære Anita, du har fuldstændig ret; det er også noget meget smukt over forfaldet. Kh Claus
Mette 2 år siden
Super inspirerende og lærerigt. Har altid selv haft den grå i mine krukker, men ikke tænkt over stiklinge muligheden. Vil gøre det idag og bruge et køligt værelse, da jeg ikke har drivhus/væksthus. Tak.
Claus 2 år siden
Kære Mette, held og lykke med stiklingeformeringen … Kh Claus
Tina 2 år siden
Kæreste Claus Dejlig video, kunne næsten fornemme efterårets klare duft helt ind i stuen. Tulipan træet er også et stort ønske her til haven, når den ikke er halm, jord og murstensbunkerlængere.
Det er et skønt træ. Månestråle vil jeg skrive mig bag øret, den er selvskreven til den nye have. Tusinde tak for dejlig inspiration . God søndag til dig og all der kigger medd. Knus Tina
Claus 2 år siden
Kære Tina, ja - månestråle bør stå i enhver have. Kh Claus
Bonnie 2 år siden
Tak for endnu en dejlig video. Jeg har også tabt mit hjerte til Himalaya-birken. Jeg skulle lige blive voksen nok til det først, men nu er Dronningebusken bag huset ved mit pottested, blevet skiftet ud med en flerstammet birk - og jeg er så vild med den. Den står endda prævcis der, hvor min regntønde tømmes af, når den bliver for fuld. Snedigt :-)
Og ja, lækkert en masse planter i "banken", som kan stå og blive klar til foråret. Man skulle bare have en lille smule mere plads.
Kh. Bonnie

Hannu Sarenström

14.01.2021 | På min tur rundt i landet er jeg nu nået til Langeland, hvor min gode ven Hannu Saranström bor. Hannu kommer oprindeligt fra Finland og har boet i Sverige i rigtig mange år. Men for et par år siden flyttede kan til det sydfynske øhav.
Preview

Solbakken

07.01.2021 | I denne og de næste uger besøger jeg en række danske haver. Her skal I med til Solbakken på Sydfyn og besøge Susanne Jensen og Thorben Faurby Stengaards have. Et rigtigt skønt sted med et imponerende nyt væksthus, smukke beplantninger og et storslået landskab.

Godt nytår

28.12.2020 | I denne uges video giver Hanne Utoft sit bud på, hvordan nytårsbordet dækkes. I den sammenhæng vil jeg takke Hanne for hendes store engagement her i Haveklubben. Gennem i alt syv uger har hun inspireret med sin kunnen.

Så er det Jul

21.12.2020 | Så er det - næsten jul, og i denne uge viser Hanne Utoft et forslag til pynt på julebordet. En ualmindelig smuk krans, som jeg sjældent har set mage til.

Snart er det Jul

17.12.2020 | Vi nærmer os julen med raske skridt, men der er stadig tid til at lave en eller flere dekorationer til jul. I denne uge viser Hanne Utoft, hvordan man kan fremstille en grenbase med mange anvendelsesmuligheder. Det bliver så smukt.

Jul i køkkenet

10.12.2020 | Også i denne uge bliver der julet. Hanne Utoft er på besøg i køkkenet, hvor hun pynter et fad og binder en krans. Ikke alene smukt, men også meget inspirerende.
Preview

Naturjul

03.12.2020 | Også i denne uge skal jules der i køkkenet. Jeg har atter en gang besøg af Hanne Utoft, der laver de fineste dekorationer. Blandt andet med fyrrenåle og andre materialer fra skoven.

Snart advent

26.11.2020 | Der er kun nogle få dage til advent, så i denne uge er det et par forholdsvis hurtige og nemme adventsdekorationer, Hanne Utoft kommer med forslag til.

Adventsinspiration

19.11.2020 | Julen nærmer sig, og måske er der nogle, der tænker, at der da er længe til. Men hvis man vil lave pynt til advent, er det ikke spor for tidligt at gå i gang. I denne og de næste uger har jeg besøg af Hanne Utoft, der vil give sit bud på en adventskrans.

Løvfaldstid

12.11.2020 | Så gik den altså ikke længere! Mange af havens træer har kastet løvet, og i lindealleen er der stort set ikke et blad tilbage. Nuvel, de ligger bare på jorden. Så nu skal der rives sammen.

Så blev det november

05.11.2020 | Det er svært at få armene ned … Efteråret viser sig stadig fra sin mildeste side, og det er så herligt, at vi stadig kan være ude og være i gang. Der er meget at glæde sig over.

En tur i drivhuset

29.10.2020 | I dag er jeg rykket ind i det vinteropvarmede drivhus, hvor jeg vil vise lidt rundt. Men jeg viser selvfølgelig også, hvad der sker i haven. Det lune vejr gør, at vi stadig kan lave meget derude.

Bær og blade

22.10.2020 | Det er stadig det skønneste vejr. Mildt og rart, så det er fint at gå i haven. Og der er så meget at glæde sig over. Ikke blot det gyldne løv. Dette fortæller jeg om i denne uge.

Efterår i skovhaven

15.10.2020 | Der er endnu blade på træer og buske, og skovhaven har stadig meget at byde på. Vi har haft travlt med at plante nyt, og det er dejligt at tænke på alt det, der vil pible frem til foråret.

Sensommerblomstrende stauder

08.10.2020 | Selvom vi er et godt stykke inde i oktober, og det med god ret kan kaldes efterår, er der stadig meget i blomst. I denne uge fortæller jeg om sensommerblomstrende stauder og andre vækster. Det er så dejligt, at der stadig er noget i blomst.

Nu er det efterår

01.10.2020 | Så er det for alvor efterår, men det betyder ikke, at blomstringen er ovre. Især sommerblomsterne, som vi såede i det tidlige forår, kvitterer stadig, og der bliver plukket mange buketter. Særligt af de smukke stolt kavaler.

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.
Vis flere videoer