Log ind

Kommentarer
Jytte 10 måneder siden
Jeg har også et Magnoliatræ, som er over 25 år gammelt, fint, stort, med pænt løv, men suk! Det har aldrig blomstret, og jeg har ikke kunnet finde ud af hvorfor ... indtil for nylig. Tror jeg i det mindste. jeg har nemlig fået et pænt stort 'Yellow River' træ for nylig, og da det skulle plantes efter alle kunstens regler, oplyste Google mig bl.a. om, at jorden ikke må dække podningspunktet, hvis man vil have blomster! Måske er det der, jeg i sin tid har forsyndet mig?
Og så er jeg så glad for, at du i dag viser Månestråle. Da jeg for et år siden for sidste gang besøgte min elskede søster et par uger før hun døde, tog jeg nogle billeder af Månestråle i hendes skærgårshave oppe i Norge, fordi jeg gerne ville have den plante herhjemme til minde om hende. Men hun var meget syg og dårlig og kunne ikke huske, hvad den hed. Faktisk tog jeg nogle stiklinger af hendes planter, men jeg glemte at få dem med den dag, vi måtte sige farvel. Nu ved jeg så takket være dig, hvad den hedder, så jeg kan anskaffe den og pusle om den. Mange tak skal du have ... og også tak for de fine kig i din efterårshave.
Nu skal jeg ud at plante de sidste af de clematis, som jeg har fået hjem fra Tyskland: Tre stk 'Perle d'Azur' bl.a. med to stilke hver samt tilsvarende mængde forårsblomstrende 'Mayleen' også med to stilke hver, så de kan komme til at se ud af noget på min Toscanarøde terrassevæg i stedet for de pistne nogle, som står der i forvejen.
Med kærlig havehilsen
Jytte
Claus 10 måneder siden
Kære Jytte - trist at høre om din søsters bortgang. Men det er en meget smuk tanke at mindes hende med så smuk en plante/blomst. Kh Claus NB. Lyder spændende med dine klematis. Jeg beundrer din ildhu
Anita 10 måneder siden
Kære Claus
Det var da så dejlig en tur rundt i din have , og der er nu også noget smukt over når haverne lægger sig til at sove . Altid interesant når du tager skud og kommer i små potter , jeg lære jo noget alligevel hver gang .
Tak for en god haveklub video i denne uge også .
Rigtig god weekend til dig og alle jer andre .
Kærlig hilsen Anita
Claus 10 måneder siden
Kære Anita, du har fuldstændig ret; det er også noget meget smukt over forfaldet. Kh Claus
Mette 10 måneder siden
Super inspirerende og lærerigt. Har altid selv haft den grå i mine krukker, men ikke tænkt over stiklinge muligheden. Vil gøre det idag og bruge et køligt værelse, da jeg ikke har drivhus/væksthus. Tak.
Claus 10 måneder siden
Kære Mette, held og lykke med stiklingeformeringen … Kh Claus
Tina 10 måneder siden
Kæreste Claus Dejlig video, kunne næsten fornemme efterårets klare duft helt ind i stuen. Tulipan træet er også et stort ønske her til haven, når den ikke er halm, jord og murstensbunkerlængere.
Det er et skønt træ. Månestråle vil jeg skrive mig bag øret, den er selvskreven til den nye have. Tusinde tak for dejlig inspiration . God søndag til dig og all der kigger medd. Knus Tina
Claus 10 måneder siden
Kære Tina, ja - månestråle bør stå i enhver have. Kh Claus
Bonnie 10 måneder siden
Tak for endnu en dejlig video. Jeg har også tabt mit hjerte til Himalaya-birken. Jeg skulle lige blive voksen nok til det først, men nu er Dronningebusken bag huset ved mit pottested, blevet skiftet ud med en flerstammet birk - og jeg er så vild med den. Den står endda prævcis der, hvor min regntønde tømmes af, når den bliver for fuld. Snedigt :-)
Og ja, lækkert en masse planter i "banken", som kan stå og blive klar til foråret. Man skulle bare have en lille smule mere plads.
Kh. Bonnie

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.

Enghøj Staudehave

23.07.2020 | Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

Krukkekøkkenhaven

15.07.2020 | I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

Rosernes tid

09.07.2020 | Af alle havens blomster må jeg sige, at jeg holder mest af roser. Ingen anden blomst kan overgå den i skønhed og duft. Tænker, at mange har det ligesom jeg.

Ud med saksen

02.07.2020 | Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!
Preview

Midsommer

25.06.2020 | Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.

Juniglæder

18.06.2020 | Der er meget at glæde sig over her i årets første sommermåned. Krukkevæksterne viser sig fra deres bedste side, og der er også gang i krukkekøkkenhaven. Det er en løfterig tid.

Blomstring i skyggen

11.06.2020 | Det sker ikke så sjældent, at folk siger til mig, at de har svært ved at finde ud af, hvad de skal plante i skyggen. Faktisk er det nu ikke så svært. Brug nettet - søg og du skal finde!

Nu er det sommer

04.06.2020 | Det er helt utroligt, så hurtigt det går i haven lige nu. Men vi har jo også haft pragtfulde dage med sol og megen varme. Det er noget, der behager både blomster og haveejere. Faktisk har maj måned været den mest solrige i over hundrede år, har vi lige fået at vide.

De sidste tulipaner

28.05.2020 | Om få dage er det sommer, i alt fald rent kalendermæssigt. De seneste dage har budt på nogen varme og sol, og nu er det ved at være uigenkaldeligt slut med tulipanerne. Men I får lige et sidste kig på mine …
Preview

Pangfarver

21.05.2020 | Mon ikke mange af jer ved, at jeg er vild med farver og at sætte dem sammen? Det er en stor, stor passion, som jeg altid har haft. Også inden jeg blev havemenneske for et kvart århundrede siden. Jeg var ikke et helt almindeligt barn!

Flere tulipaner

14.05.2020 | Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er vild med tulipaner. Og jeg har da heller aldrig hørt om nogle, der ikke kunne lide denne dejlige forårsblomst, som fås i alkens skønne farver.

Køkkenurter og blomster

07.05.2020 | Mange af de køkkenurter, vi dyrker til kulinarisk brug, er lige så smukke som blomster, og det er blevet en hel sport for mig at sætte dem sammen. Det er noget af det, jeg viser i denne uges video.

Planting og såning

30.04.2020 | Der er ingen tvivl om, at forårsmånederne er de travleste i haven. Sådan er det i hvert fald her. Men man skal som bekendt yde, før man kan nyde, og det har jeg heller ikke det fjerneste imod. I denne uge handler det om både plantning og såning.

Blomstrendre overdådighed

23.04.2020 | Foråret er for alvor kommet til Risskov. Bøgen er sprunget ud, og forårsløgvæksterne blomstrer, så det er en hel lyst; ikke blot i haven, men også udenfor porten. Der er så meget at glæde sig over ...

Kom med i drivhuset

16.04.2020 | Det er forår. Påskeklokkerne og narcisserne blomstrer. Der er skønt i skovhaven, men I skal også med ind i drivhuset og se, hvad jeg har gang i derinde. Og det er ikke så lidt; set i lyset af den periode vi er inde i, er der ekstra meningsfuldt at så og prikle.

Påsketravlhed

09.04.2020 | Det går rigtig hurtigt i haven lige nu, og det hele gror som en lyst. Selv om jeg har fået ekstra meget tid, er der masser at lave, og i den forløbne uge har vi haft rigtig travlt. Blandt andet med at potte dahliaer, og de står nu klar i drivhuset.

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.
Vis flere videoer