Log ind

Kommentarer
Jytte 1 måned siden
Jeg har også et Magnoliatræ, som er over 25 år gammelt, fint, stort, med pænt løv, men suk! Det har aldrig blomstret, og jeg har ikke kunnet finde ud af hvorfor ... indtil for nylig. Tror jeg i det mindste. jeg har nemlig fået et pænt stort 'Yellow River' træ for nylig, og da det skulle plantes efter alle kunstens regler, oplyste Google mig bl.a. om, at jorden ikke må dække podningspunktet, hvis man vil have blomster! Måske er det der, jeg i sin tid har forsyndet mig?
Og så er jeg så glad for, at du i dag viser Månestråle. Da jeg for et år siden for sidste gang besøgte min elskede søster et par uger før hun døde, tog jeg nogle billeder af Månestråle i hendes skærgårshave oppe i Norge, fordi jeg gerne ville have den plante herhjemme til minde om hende. Men hun var meget syg og dårlig og kunne ikke huske, hvad den hed. Faktisk tog jeg nogle stiklinger af hendes planter, men jeg glemte at få dem med den dag, vi måtte sige farvel. Nu ved jeg så takket være dig, hvad den hedder, så jeg kan anskaffe den og pusle om den. Mange tak skal du have ... og også tak for de fine kig i din efterårshave.
Nu skal jeg ud at plante de sidste af de clematis, som jeg har fået hjem fra Tyskland: Tre stk 'Perle d'Azur' bl.a. med to stilke hver samt tilsvarende mængde forårsblomstrende 'Mayleen' også med to stilke hver, så de kan komme til at se ud af noget på min Toscanarøde terrassevæg i stedet for de pistne nogle, som står der i forvejen.
Med kærlig havehilsen
Jytte
Claus 1 måned siden
Kære Jytte - trist at høre om din søsters bortgang. Men det er en meget smuk tanke at mindes hende med så smuk en plante/blomst. Kh Claus NB. Lyder spændende med dine klematis. Jeg beundrer din ildhu
Anita 1 måned siden
Kære Claus
Det var da så dejlig en tur rundt i din have , og der er nu også noget smukt over når haverne lægger sig til at sove . Altid interesant når du tager skud og kommer i små potter , jeg lære jo noget alligevel hver gang .
Tak for en god haveklub video i denne uge også .
Rigtig god weekend til dig og alle jer andre .
Kærlig hilsen Anita
Claus 1 måned siden
Kære Anita, du har fuldstændig ret; det er også noget meget smukt over forfaldet. Kh Claus
Mette 1 måned siden
Super inspirerende og lærerigt. Har altid selv haft den grå i mine krukker, men ikke tænkt over stiklinge muligheden. Vil gøre det idag og bruge et køligt værelse, da jeg ikke har drivhus/væksthus. Tak.
Claus 1 måned siden
Kære Mette, held og lykke med stiklingeformeringen … Kh Claus
Tina 1 måned siden
Kæreste Claus Dejlig video, kunne næsten fornemme efterårets klare duft helt ind i stuen. Tulipan træet er også et stort ønske her til haven, når den ikke er halm, jord og murstensbunkerlængere.
Det er et skønt træ. Månestråle vil jeg skrive mig bag øret, den er selvskreven til den nye have. Tusinde tak for dejlig inspiration . God søndag til dig og all der kigger medd. Knus Tina
Claus 1 måned siden
Kære Tina, ja - månestråle bør stå i enhver have. Kh Claus
Bonnie 1 måned siden
Tak for endnu en dejlig video. Jeg har også tabt mit hjerte til Himalaya-birken. Jeg skulle lige blive voksen nok til det først, men nu er Dronningebusken bag huset ved mit pottested, blevet skiftet ud med en flerstammet birk - og jeg er så vild med den. Den står endda prævcis der, hvor min regntønde tømmes af, når den bliver for fuld. Snedigt :-)
Og ja, lækkert en masse planter i "banken", som kan stå og blive klar til foråret. Man skulle bare have en lille smule mere plads.
Kh. Bonnie

Tag med til Sverige

14.11.2019 | I denne uges video skal I med lille en tur til Sverige; til Sofiero Slot. Her var jeg forleden for sammen med en halv snes gartnere at lægge små ti tusind løg i krukker. Til foråret har jeg nemlig en stor udstilling på det sydsvenske slot, Sofiero. Det handler om forårsløg i krukker. Et arrangement, som jeg ser meget frem til.

Narcisser i krukker

07.11.2019 | Der er meget at se til i haven, og heldigvis viser vejret sig endnu fra sin milde side. Vi mangler stadig af få lagt en del forårsløg i havens bede, og derfor er jeg så glad for, at jorden stadig er til at komme i. Det må gerne vente noget med frosten. For ikke at tale om sneen …

Løvfaldstid

31.10.2019 | Det er så smukt derude lige nu med alle de gyldne blade, der dækker jorden. På træerne er der ikke mange tilbage. Tænker hvert år på denne tid, at det er et af naturens store mirakler; at det hele om et halvt års tid grønnes igen.

Efterårssysler

24.10.2019 | Det har været et regnfuldt efterår, men de seneste dage har der været skønt her i haven. Jeg er ved at dele stauder - blandt andet floks. Det fortæller jeg om i denne uges video, hvor jeg også er i krukkekøkkehaven. Blandt andet med at lægge hvidløg i krukker.

Farvel til dahliaerne

10.10.2019 | I dag har vi gang i det tunge maskineri. Vi er ved at tømme krukker for blandt andet dahliaer. De skal jo pakkes ned, inden det begynder at blive alt for koldt i vejret. Og det handler altså også om, at vi skal have krukkerne klar til alle forårsløgene.

Så blev det oktober

03.10.2019 | Selv om det for alvor er blevet efterår med blæst og en del regn, er der stadig meget, der skal gøres i haven. Her ligger vi ikke på den lade side!

Hvidt og grønt er altid godt

26.09.2019 | Lige nu glæder jeg mig over, at haven stadig er rig på løv. Og at det varer lidt, før de gyldne farver indfinder sig. Grøn er endnu den overvejende farve. Og de hvide blomster lyser op.

Dahliaer i krukker

19.09.2019 | Her i sensommeren glæder jeg mig i den grad over de farvestrålende dahliaer, der frembyder en blomsterrigdom, som ikke andre planter kan på denne årstid. De leverer et sandt festfyrværkeri.

En sensommerbuket

12.09.2019 | Her i sensommeren bugner haven af blomster, der kan bruges til buketter. Ikke mindst dahliaerne er fantastiske. Men de skal have selskab af andre vækster, når de bindes.

Den kulinariske køkkenhave

05.09.2019 | Som jeg før har fortalt, er min nye store passion at dyrke køkkenurter. Ikke blot i drivhusene, men også i potter og krukker. I denne uges video viser jeg, hvordan det går. Slet ikke så tosset endda …

Skønne solsikker

29.08.2019 | I denne uges video viser jeg nogle af de solsikker, som jeg i år dyrker i krukker. Det er første gang, jeg prøver at så dem direkte i krukker. Det virker rigtig godt og skaber højde og blikfang.

Ude godt, men hjemme bedst

22.08.2019 | Efter en sommerturne rundt til skønne danske haver, er jeg nu tilbage i min egen have. Og jeg glæder mig naturligvis rigtig meget til at vise jer rundt. Det er som bekendt sensommer, og det jeg blandt andet vil fortælle om, er mit røde krukkearrangement, som mange så i sidste weekend, hvor jeg havde åben have.

Lottes have

15.08.2019 | Lotte er endnu en af de haveejere, jeg præsenterer i min bog: 'Små haver. Store drømme'. Og hendes have i Valby er i sin egen klasse. Tænk en gang; blot 70 kvadratmeter og ikke mindre end syv haverum. Det er helt fortryllende.
Preview

Ullas have

08.08.2019 | På min lille sommerturne rundt til skønne danske haver er jeg nu nået til Virum, hvor jeg besøger Ulla Bergstrøm. Hun har en drømmedejlig have.

Susannes have

01.08.2019 | På min lille sommerturne rundt til skønne danske haver er jeg i denne uge kommet til Susanne Gerlows rækkehushave i Dyssegård nord for København. En have på blot 150 kvadratmeter …

Bonnies have

25.07.2019 | Det er helt ubegribeligt, at Bonnie Hall på blot få år har skabt den skønne kolonihave, jeg i denne uge besøger i Haveklubben. Det, der begyndte som en muddermark, er i dag et blomstrende paradis.

Sus og Børges have

18.07.2019 | Også i denne uge er jeg på besøg i en skøn dansk have, nemlig hos Børge og Sus Jacobi i Græsted. Her er frodighed og blomsterglæde ud over det sædvanlige.

Alices' have

11.07.2019 | På min havetur rundt i landet for at besøge skønne haver er jeg i denne uge kommet til Alices' rækkehushave på blot 150 kvadratmeter. Den er ganske enkelt imponerende …
Vis flere videoer