Log ind

Sensommerblomstrende stauder

Selvom vi er et godt stykke inde i oktober, og det med god ret kan kaldes efterår, er der stadig meget i blomst. I denne uge fortæller jeg om sensommerblomstrende stauder og andre vækster. Det er så dejligt, at der stadig er noget i blomst..

Kommentarer
Tina 3 måneder siden
Kæreste Claus Tak for dejlig inspiration , jeg vil tænke Aconitum ind i min skygge have. Har heldigvis fået plantet 2 pilgrim på gårdspladsen. De kan ikke undværes i buketter knus Tina
Claus 3 måneder siden
Kære Tina. Oktoberstormhat er rigtig fin i skyggehaven. Lige nu er vi ved at dele vores, så vi får endnu flere. En dejlig plante. Kh Claus
Vickie 3 måneder siden
Kære Claus. Nu er jeg endelig up to date med alle de videoer her i haveklubben.. Det har været en fantastisk tur og hvor har jeg allerede skrevet en masse ned jeg skal huske i haven næste år. Det har været sådan en glæde at opdage at man kan have køkkenhave i krukker! Med det samme tænkte jeg, Ja selvfølgelig! Men jeg havde aldrig fået tanken selv. Så tak for den gode gode ide. Vores have har nemlig ikke megen køkkenhave, men det har vi fra næste år, det kommer til at stikke helt af på den helt fantastiske måde. Så glæder mig til at følge din. Tak for tippet med Aconitum, kendte den ikke. Kh Vickie
Claus 3 måneder siden
Kære Vicki, det er godt nok imponerende, at du har set alle videoerne i Haveklubben. Det er jo blot omkring tre uger siden, du meldte dig ind. Det er en stor glæde for mig at høre, at du har fundet inspiration undervejs. Kh Caus
Gert 3 måneder siden
En skøn tur i efterårshaven med smukke stauder. Tak Claus, og ja - du får det til at se så nemt ud at lave en skødesløs buket. Smuk blev den. God weekend til dig, Charlotte & Gert 🌺
Claus 3 måneder siden
Kære Gert og Charlotte, hyggeligt med en hilsen fra jer. Nyd efteråret og god weekend til jer også. Kh Claus
Lotte 3 måneder siden
Kære Claus. Jeg bliver lidt nysgerrig. Jeg kan se, at hvis man melder sig ind i haveklubben nu, så får man adgang til alle de tidligere videoer. Mit spørgsmål er så: hvis man melder sig ud, har man så stadig adgang til de videoer, man har fået og betalt for i løbet af sit medlemskab. Jeg har været med siden starten, og jeg har fået så utrolig mange tips og tricks, som jeg bliver ved med at gå tilbage til. Jeg bruger de gamle videoer rigtig meget. Mvh Lotte

Mvh Lotte
Claus 3 måneder siden
Kære Lotte, tak for din kommentar og fordi, du har været medlem så længe. Jeg er rigtig glad for at høre, at du bruger videoerne rigtig meget - også de gamle. Hvis man melder sig ud, er der ikke mere adgang til videoerne og andet indhold i klubben. Det er ligesom for eksempel TV2 Play eller Netflix. Dbh Claus
Lotte 3 måneder siden
Ok - tak for dit svar; det giver da mening. Mvh Lotte 🙂
Anita 3 måneder siden
Kære Claus
Sikke da en skøn buket i vasen , den er da så fantastisk , og herlig tur i haven med god inspiration , jeg må finde ud af at få oktoberstormhat i haven igen de er fantastisk , er ved at finde ud af hvordan jeg kommer til Århus den 9 november , håber det lykkedes .
Men tak for video i denne uge og rigtig god weekend til jer og jer allesammen
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 3 måneder siden
Kære Anita, det ville være rigtig hyggeligt at se jer begge til foredraget. Kh Claus
Karen 3 måneder siden
Tak Claus Dalby for endnu en skøn havetur. Ja noget af det bedste er selv at lave buketter. Jeg glæder mig nu hvor sommeren er gået på hæld til snart at skulle lave dekorationer til Jul , det er også sådan en skøn årstid. Ja skærmplanter , de er skønne , jeg har et område ude i min have med en masse Skvalderkål hvis blomster jeg nyder at sætte i buketter, jeg har netop frø til Ammi Majus og Daucus Carota som jeg skal have sået til foråret. Bedste hilsner Karen , Søborg
Claus 3 måneder siden
Kære Karen; jeg ved ikke, hvad jeg skulle gøre uden skærmplanterne. De giver en dejlig vildskab. Dbh Claus
Jørgen 3 måneder siden
Dejlig efterårs buket .k.h. Nico
Claus 3 måneder siden
Kære Nico, tusind tak. Kh Claus

Hannu Sarenström

14.01.2021 | På min tur rundt i landet er jeg nu nået til Langeland, hvor min gode ven Hannu Saranström bor. Hannu kommer oprindeligt fra Finland og har boet i Sverige i rigtig mange år. Men for et par år siden flyttede kan til det sydfynske øhav.
Preview

Solbakken

07.01.2021 | I denne og de næste uger besøger jeg en række danske haver. Her skal I med til Solbakken på Sydfyn og besøge Susanne Jensen og Thorben Faurby Stengaards have. Et rigtigt skønt sted med et imponerende nyt væksthus, smukke beplantninger og et storslået landskab.

Godt nytår

28.12.2020 | I denne uges video giver Hanne Utoft sit bud på, hvordan nytårsbordet dækkes. I den sammenhæng vil jeg takke Hanne for hendes store engagement her i Haveklubben. Gennem i alt syv uger har hun inspireret med sin kunnen.

Så er det Jul

21.12.2020 | Så er det - næsten jul, og i denne uge viser Hanne Utoft et forslag til pynt på julebordet. En ualmindelig smuk krans, som jeg sjældent har set mage til.

Snart er det Jul

17.12.2020 | Vi nærmer os julen med raske skridt, men der er stadig tid til at lave en eller flere dekorationer til jul. I denne uge viser Hanne Utoft, hvordan man kan fremstille en grenbase med mange anvendelsesmuligheder. Det bliver så smukt.

Jul i køkkenet

10.12.2020 | Også i denne uge bliver der julet. Hanne Utoft er på besøg i køkkenet, hvor hun pynter et fad og binder en krans. Ikke alene smukt, men også meget inspirerende.
Preview

Naturjul

03.12.2020 | Også i denne uge skal jules der i køkkenet. Jeg har atter en gang besøg af Hanne Utoft, der laver de fineste dekorationer. Blandt andet med fyrrenåle og andre materialer fra skoven.

Snart advent

26.11.2020 | Der er kun nogle få dage til advent, så i denne uge er det et par forholdsvis hurtige og nemme adventsdekorationer, Hanne Utoft kommer med forslag til.

Adventsinspiration

19.11.2020 | Julen nærmer sig, og måske er der nogle, der tænker, at der da er længe til. Men hvis man vil lave pynt til advent, er det ikke spor for tidligt at gå i gang. I denne og de næste uger har jeg besøg af Hanne Utoft, der vil give sit bud på en adventskrans.

Løvfaldstid

12.11.2020 | Så gik den altså ikke længere! Mange af havens træer har kastet løvet, og i lindealleen er der stort set ikke et blad tilbage. Nuvel, de ligger bare på jorden. Så nu skal der rives sammen.

Så blev det november

05.11.2020 | Det er svært at få armene ned … Efteråret viser sig stadig fra sin mildeste side, og det er så herligt, at vi stadig kan være ude og være i gang. Der er meget at glæde sig over.

En tur i drivhuset

29.10.2020 | I dag er jeg rykket ind i det vinteropvarmede drivhus, hvor jeg vil vise lidt rundt. Men jeg viser selvfølgelig også, hvad der sker i haven. Det lune vejr gør, at vi stadig kan lave meget derude.

Bær og blade

22.10.2020 | Det er stadig det skønneste vejr. Mildt og rart, så det er fint at gå i haven. Og der er så meget at glæde sig over. Ikke blot det gyldne løv. Dette fortæller jeg om i denne uge.

Efterår i skovhaven

15.10.2020 | Der er endnu blade på træer og buske, og skovhaven har stadig meget at byde på. Vi har haft travlt med at plante nyt, og det er dejligt at tænke på alt det, der vil pible frem til foråret.

Sensommerblomstrende stauder

08.10.2020 | Selvom vi er et godt stykke inde i oktober, og det med god ret kan kaldes efterår, er der stadig meget i blomst. I denne uge fortæller jeg om sensommerblomstrende stauder og andre vækster. Det er så dejligt, at der stadig er noget i blomst.

Nu er det efterår

01.10.2020 | Så er det for alvor efterår, men det betyder ikke, at blomstringen er ovre. Især sommerblomsterne, som vi såede i det tidlige forår, kvitterer stadig, og der bliver plukket mange buketter. Særligt af de smukke stolt kavaler.

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.
Vis flere videoer