Log ind

Sensommerblomstrende stauder

Selvom vi er et godt stykke inde i oktober, og det med god ret kan kaldes efterår, er der stadig meget i blomst. I denne uge fortæller jeg om sensommerblomstrende stauder og andre vækster. Det er så dejligt, at der stadig er noget i blomst..

Kommentarer
Tina 20 dag(e) siden
Kæreste Claus Tak for dejlig inspiration , jeg vil tænke Aconitum ind i min skygge have. Har heldigvis fået plantet 2 pilgrim på gårdspladsen. De kan ikke undværes i buketter knus Tina
Claus 19 dag(e) siden
Kære Tina. Oktoberstormhat er rigtig fin i skyggehaven. Lige nu er vi ved at dele vores, så vi får endnu flere. En dejlig plante. Kh Claus
Vickie 20 dag(e) siden
Kære Claus. Nu er jeg endelig up to date med alle de videoer her i haveklubben.. Det har været en fantastisk tur og hvor har jeg allerede skrevet en masse ned jeg skal huske i haven næste år. Det har været sådan en glæde at opdage at man kan have køkkenhave i krukker! Med det samme tænkte jeg, Ja selvfølgelig! Men jeg havde aldrig fået tanken selv. Så tak for den gode gode ide. Vores have har nemlig ikke megen køkkenhave, men det har vi fra næste år, det kommer til at stikke helt af på den helt fantastiske måde. Så glæder mig til at følge din. Tak for tippet med Aconitum, kendte den ikke. Kh Vickie
Claus 19 dag(e) siden
Kære Vicki, det er godt nok imponerende, at du har set alle videoerne i Haveklubben. Det er jo blot omkring tre uger siden, du meldte dig ind. Det er en stor glæde for mig at høre, at du har fundet inspiration undervejs. Kh Caus
Gert 20 dag(e) siden
En skøn tur i efterårshaven med smukke stauder. Tak Claus, og ja - du får det til at se så nemt ud at lave en skødesløs buket. Smuk blev den. God weekend til dig, Charlotte & Gert 🌺
Claus 19 dag(e) siden
Kære Gert og Charlotte, hyggeligt med en hilsen fra jer. Nyd efteråret og god weekend til jer også. Kh Claus
Lotte 19 dag(e) siden
Kære Claus. Jeg bliver lidt nysgerrig. Jeg kan se, at hvis man melder sig ind i haveklubben nu, så får man adgang til alle de tidligere videoer. Mit spørgsmål er så: hvis man melder sig ud, har man så stadig adgang til de videoer, man har fået og betalt for i løbet af sit medlemskab. Jeg har været med siden starten, og jeg har fået så utrolig mange tips og tricks, som jeg bliver ved med at gå tilbage til. Jeg bruger de gamle videoer rigtig meget. Mvh Lotte

Mvh Lotte
Claus 19 dag(e) siden
Kære Lotte, tak for din kommentar og fordi, du har været medlem så længe. Jeg er rigtig glad for at høre, at du bruger videoerne rigtig meget - også de gamle. Hvis man melder sig ud, er der ikke mere adgang til videoerne og andet indhold i klubben. Det er ligesom for eksempel TV2 Play eller Netflix. Dbh Claus
Lotte 19 dag(e) siden
Ok - tak for dit svar; det giver da mening. Mvh Lotte 🙂
Anita 19 dag(e) siden
Kære Claus
Sikke da en skøn buket i vasen , den er da så fantastisk , og herlig tur i haven med god inspiration , jeg må finde ud af at få oktoberstormhat i haven igen de er fantastisk , er ved at finde ud af hvordan jeg kommer til Århus den 9 november , håber det lykkedes .
Men tak for video i denne uge og rigtig god weekend til jer og jer allesammen
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 14 dag(e) siden
Kære Anita, det ville være rigtig hyggeligt at se jer begge til foredraget. Kh Claus
Karen 19 dag(e) siden
Tak Claus Dalby for endnu en skøn havetur. Ja noget af det bedste er selv at lave buketter. Jeg glæder mig nu hvor sommeren er gået på hæld til snart at skulle lave dekorationer til Jul , det er også sådan en skøn årstid. Ja skærmplanter , de er skønne , jeg har et område ude i min have med en masse Skvalderkål hvis blomster jeg nyder at sætte i buketter, jeg har netop frø til Ammi Majus og Daucus Carota som jeg skal have sået til foråret. Bedste hilsner Karen , Søborg
Claus 14 dag(e) siden
Kære Karen; jeg ved ikke, hvad jeg skulle gøre uden skærmplanterne. De giver en dejlig vildskab. Dbh Claus
Jørgen 17 dag(e) siden
Dejlig efterårs buket .k.h. Nico
Claus 14 dag(e) siden
Kære Nico, tusind tak. Kh Claus

Bær og blade

22.10.2020 | Det er stadig det skønneste vejr. Mildt og rart, så det er fint at gå i haven. Og der er så meget at glæde sig over. Ikke blot det gyldne løv. Dette fortæller jeg om i denne uge.

Efterår i skovhaven

15.10.2020 | Der er endnu blade på træer og buske, og skovhaven har stadig meget at byde på. Vi har haft travlt med at plante nyt, og det er dejligt at tænke på alt det, der vil pible frem til foråret.

Sensommerblomstrende stauder

08.10.2020 | Selvom vi er et godt stykke inde i oktober, og det med god ret kan kaldes efterår, er der stadig meget i blomst. I denne uge fortæller jeg om sensommerblomstrende stauder og andre vækster. Det er så dejligt, at der stadig er noget i blomst.

Nu er det efterår

01.10.2020 | Så er det for alvor efterår, men det betyder ikke, at blomstringen er ovre. Især sommerblomsterne, som vi såede i det tidlige forår, kvitterer stadig, og der bliver plukket mange buketter. Særligt af de smukke stolt kavaler.

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.

Septemberblomstring

10.09.2020 | Det kræver planlægning at opnå et rigt flor i eftersommeren og efteråret. En plantegruppe, der virkelig leverer varen, er dahliaerne. Dem har jeg i alle farveholdninger, og i dag gælder det de gule og hvide.

Sensommerdyrkning

03.09.2020 | Sensommeren er højsæson for mange spiselige afgrøder, og jeg høster da også løs i krukkekøkkenhaven, som det handler om i denne uge. Det er et virkelig spændende projekt.

Gartneriet 7'eren

27.08.2020 | Nu er det sensommer. Det er der ingen tvivl om. Vejret har ændret sig noget, og det er blevet koldere og mere regnfuldt. Snart skal der nyt i krukkerne, og i den sammenhæng har jeg besøgt et gartneri, der har spændende planter at tilbyde.

Plantenyheder

20.08.2020 | En gang om året afholdes der plantefagmesse for udendørsplanter i Odense. Jeg har gennem mange år været fast gæst for at se, hvad der er af nyheder og andre spændende ting. Det er altid interessant.

Jeg ser rødt!

13.08.2020 | Den lidt specielle overskrift henviser til denne ugens emne, der handler om dahliaer i røde toner. Desuden viser jeg en række selskabsplanter, der er fine sammen med de næsten selvlysende dahliaer.

Blomsterfestival i Tivoli Friheden

06.08.2020 | Gennem hele juli har gæsterne til Blomsterfestivalen i Tivoli Friheden kunnet opleve min Krukkehave foran Restaurant Terrassen. Blomsterfestivalen er gået og over al forventning, og Tivoli Friheden har aldrig tidligere haft så mange gæster i juli måned.

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.

Enghøj Staudehave

23.07.2020 | Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

Krukkekøkkenhaven

15.07.2020 | I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

Rosernes tid

09.07.2020 | Af alle havens blomster må jeg sige, at jeg holder mest af roser. Ingen anden blomst kan overgå den i skønhed og duft. Tænker, at mange har det ligesom jeg.

Ud med saksen

02.07.2020 | Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!
Preview

Midsommer

25.06.2020 | Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.
Vis flere videoer