Log ind

Sensommerdyrkning

Sensommeren er højsæson for mange spiselige afgrøder, og jeg høster da også løs i krukkekøkkenhaven, som det handler om i denne uge. Det er et virkelig spændende projekt.

.

Kommentarer
Nette 4 måneder siden
Kære Claus

Det er virkeligt imponerende, hvad du har formået at frembringe af lækkerier. Og så på 35 m2. Der er håb for os med små haver! Jeg er inspireret, og må afgjort have gang i nogle "madkrukker" næste år.
Claus 4 måneder siden
Kære Nette, ja, det er virkelig intensiv dyrkning. Dejligt, at du synes om det. Kh Claus
Tina 4 måneder siden
Hej Claus
Hvor er det inspirerende med alle de smukke og lækre grønsager på så lidt plads. Det vil jeg prøve til næste år.
Hilsen Tina
Claus 4 måneder siden
Kære Tina, jeg glæder mig i en grad til at udgive min bog med al den lærdom, jeg har tilegnet med i løbet af et par sæsoner. Kh Claus
Kirsten 4 måneder siden
Kære Claus
Din krukkekøkkenhave er vel nok flot og frodig og meget inspirerende, jeg dyrker i højbede, men vil også prøve at dyrke i krukker til næste år bla. porre de bliver nemlig angrebet af små larver når de står i højbedene selvom jeg har skiftet jorden og ikke dyrker dem i samme højbed år efter år
Ang. Sommerfuglelarver så var vores palmekål fuldstændig spist, da vi kom hjem efter en uges ferie, så vi må få mange sommerfugle næste år 😉
Rigtig god weekend
Kærlig hilsen Kirsten N.
Claus 4 måneder siden
Kære Kirsten, det er altså træls, når alt bliver spist af insekter. Kållarverne kommer jeg - som nævnt - til livs ved at sprøjte med det økologiske middel Dipel. Kh Claus
Jørgen 4 måneder siden
Kære Ciaus det var en meget smuk og fantask krukkehave du har lavet glæder mlg til næste. K.h. Nico
Claus 4 måneder siden
Kære Nico, tusind tak for din hilsen. Kh Claus
Nette 4 måneder siden
Et lille tip til medlemmerne:
I denne tid hvor nogle af os kaster tulipanløg ned i kurvene (går jeg ud fra!), vil jeg foreslå, at man kigger på videoerne fra foråret/forsommeren, hvor Claus viser sine tulipaner i alle afskygninger og sammensætninger. Det er nemmere end blot at se på de flotte glansbilleder på indpakninger og hjemmesider. Jeg har været så smart, at jeg har lavet lister, da jeg så videoerne i sæsonen ;)
Claus 4 måneder siden
Kære Nette, tak for opfordringen. Kh Claus
Gert 4 måneder siden
Kære Claus
Tusind tak for et spændende og inspirerende kik i din krukke køkkenhave. Det er fantastisk hvad du har gang i og det smitter, skal du vide.
Kærlige krukkehavehilsner Charlotte & Gert🌺
Claus 4 måneder siden
Kære Charlotte og Gert, det glæder mig i den grad at inspirere. Tak … Kh Claus
Anita 4 måneder siden
Kære Claus
Jeg fatter mig i korthed , da jeg er tidspresset på mange måder .
Så det er den mest smukke krukkekøkkenhave jeg nogensinde har set , smukt med palmekål og alle de smukke farver i alle afgrøderne .
Tak for den skønne video .
Rigtig god uge til jer og alle jer andre .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Mona 2 måneder siden
Dejligt at du er kommet med på køkkenhave bølgen. Og at du støtter Spirekassen😊

Hannu Sarenström

14.01.2021 | På min tur rundt i landet er jeg nu nået til Langeland, hvor min gode ven Hannu Saranström bor. Hannu kommer oprindeligt fra Finland og har boet i Sverige i rigtig mange år. Men for et par år siden flyttede kan til det sydfynske øhav.
Preview

Solbakken

07.01.2021 | I denne og de næste uger besøger jeg en række danske haver. Her skal I med til Solbakken på Sydfyn og besøge Susanne Jensen og Thorben Faurby Stengaards have. Et rigtigt skønt sted med et imponerende nyt væksthus, smukke beplantninger og et storslået landskab.

Godt nytår

28.12.2020 | I denne uges video giver Hanne Utoft sit bud på, hvordan nytårsbordet dækkes. I den sammenhæng vil jeg takke Hanne for hendes store engagement her i Haveklubben. Gennem i alt syv uger har hun inspireret med sin kunnen.

Så er det Jul

21.12.2020 | Så er det - næsten jul, og i denne uge viser Hanne Utoft et forslag til pynt på julebordet. En ualmindelig smuk krans, som jeg sjældent har set mage til.

Snart er det Jul

17.12.2020 | Vi nærmer os julen med raske skridt, men der er stadig tid til at lave en eller flere dekorationer til jul. I denne uge viser Hanne Utoft, hvordan man kan fremstille en grenbase med mange anvendelsesmuligheder. Det bliver så smukt.

Jul i køkkenet

10.12.2020 | Også i denne uge bliver der julet. Hanne Utoft er på besøg i køkkenet, hvor hun pynter et fad og binder en krans. Ikke alene smukt, men også meget inspirerende.
Preview

Naturjul

03.12.2020 | Også i denne uge skal jules der i køkkenet. Jeg har atter en gang besøg af Hanne Utoft, der laver de fineste dekorationer. Blandt andet med fyrrenåle og andre materialer fra skoven.

Snart advent

26.11.2020 | Der er kun nogle få dage til advent, så i denne uge er det et par forholdsvis hurtige og nemme adventsdekorationer, Hanne Utoft kommer med forslag til.

Adventsinspiration

19.11.2020 | Julen nærmer sig, og måske er der nogle, der tænker, at der da er længe til. Men hvis man vil lave pynt til advent, er det ikke spor for tidligt at gå i gang. I denne og de næste uger har jeg besøg af Hanne Utoft, der vil give sit bud på en adventskrans.

Løvfaldstid

12.11.2020 | Så gik den altså ikke længere! Mange af havens træer har kastet løvet, og i lindealleen er der stort set ikke et blad tilbage. Nuvel, de ligger bare på jorden. Så nu skal der rives sammen.

Så blev det november

05.11.2020 | Det er svært at få armene ned … Efteråret viser sig stadig fra sin mildeste side, og det er så herligt, at vi stadig kan være ude og være i gang. Der er meget at glæde sig over.

En tur i drivhuset

29.10.2020 | I dag er jeg rykket ind i det vinteropvarmede drivhus, hvor jeg vil vise lidt rundt. Men jeg viser selvfølgelig også, hvad der sker i haven. Det lune vejr gør, at vi stadig kan lave meget derude.

Bær og blade

22.10.2020 | Det er stadig det skønneste vejr. Mildt og rart, så det er fint at gå i haven. Og der er så meget at glæde sig over. Ikke blot det gyldne løv. Dette fortæller jeg om i denne uge.

Efterår i skovhaven

15.10.2020 | Der er endnu blade på træer og buske, og skovhaven har stadig meget at byde på. Vi har haft travlt med at plante nyt, og det er dejligt at tænke på alt det, der vil pible frem til foråret.

Sensommerblomstrende stauder

08.10.2020 | Selvom vi er et godt stykke inde i oktober, og det med god ret kan kaldes efterår, er der stadig meget i blomst. I denne uge fortæller jeg om sensommerblomstrende stauder og andre vækster. Det er så dejligt, at der stadig er noget i blomst.

Nu er det efterår

01.10.2020 | Så er det for alvor efterår, men det betyder ikke, at blomstringen er ovre. Især sommerblomsterne, som vi såede i det tidlige forår, kvitterer stadig, og der bliver plukket mange buketter. Særligt af de smukke stolt kavaler.

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.
Vis flere videoer