Log ind

Sensommerdyrkning

Sensommeren er højsæson for mange spiselige afgrøder, og jeg høster da også løs i krukkekøkkenhaven, som det handler om i denne uge. Det er et virkelig spændende projekt.

.

Kommentarer
Nette 1 måned siden
Kære Claus

Det er virkeligt imponerende, hvad du har formået at frembringe af lækkerier. Og så på 35 m2. Der er håb for os med små haver! Jeg er inspireret, og må afgjort have gang i nogle "madkrukker" næste år.
Claus 1 måned siden
Kære Nette, ja, det er virkelig intensiv dyrkning. Dejligt, at du synes om det. Kh Claus
Tina 1 måned siden
Hej Claus
Hvor er det inspirerende med alle de smukke og lækre grønsager på så lidt plads. Det vil jeg prøve til næste år.
Hilsen Tina
Claus 1 måned siden
Kære Tina, jeg glæder mig i en grad til at udgive min bog med al den lærdom, jeg har tilegnet med i løbet af et par sæsoner. Kh Claus
Kirsten 1 måned siden
Kære Claus
Din krukkekøkkenhave er vel nok flot og frodig og meget inspirerende, jeg dyrker i højbede, men vil også prøve at dyrke i krukker til næste år bla. porre de bliver nemlig angrebet af små larver når de står i højbedene selvom jeg har skiftet jorden og ikke dyrker dem i samme højbed år efter år
Ang. Sommerfuglelarver så var vores palmekål fuldstændig spist, da vi kom hjem efter en uges ferie, så vi må få mange sommerfugle næste år 😉
Rigtig god weekend
Kærlig hilsen Kirsten N.
Claus 1 måned siden
Kære Kirsten, det er altså træls, når alt bliver spist af insekter. Kållarverne kommer jeg - som nævnt - til livs ved at sprøjte med det økologiske middel Dipel. Kh Claus
Jørgen 1 måned siden
Kære Ciaus det var en meget smuk og fantask krukkehave du har lavet glæder mlg til næste. K.h. Nico
Claus 1 måned siden
Kære Nico, tusind tak for din hilsen. Kh Claus
Nette 1 måned siden
Et lille tip til medlemmerne:
I denne tid hvor nogle af os kaster tulipanløg ned i kurvene (går jeg ud fra!), vil jeg foreslå, at man kigger på videoerne fra foråret/forsommeren, hvor Claus viser sine tulipaner i alle afskygninger og sammensætninger. Det er nemmere end blot at se på de flotte glansbilleder på indpakninger og hjemmesider. Jeg har været så smart, at jeg har lavet lister, da jeg så videoerne i sæsonen ;)
Claus 1 måned siden
Kære Nette, tak for opfordringen. Kh Claus
Gert 1 måned siden
Kære Claus
Tusind tak for et spændende og inspirerende kik i din krukke køkkenhave. Det er fantastisk hvad du har gang i og det smitter, skal du vide.
Kærlige krukkehavehilsner Charlotte & Gert🌺
Claus 1 måned siden
Kære Charlotte og Gert, det glæder mig i den grad at inspirere. Tak … Kh Claus
Anita 1 måned siden
Kære Claus
Jeg fatter mig i korthed , da jeg er tidspresset på mange måder .
Så det er den mest smukke krukkekøkkenhave jeg nogensinde har set , smukt med palmekål og alle de smukke farver i alle afgrøderne .
Tak for den skønne video .
Rigtig god uge til jer og alle jer andre .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen

Bær og blade

22.10.2020 | Det er stadig det skønneste vejr. Mildt og rart, så det er fint at gå i haven. Og der er så meget at glæde sig over. Ikke blot det gyldne løv. Dette fortæller jeg om i denne uge.

Efterår i skovhaven

15.10.2020 | Der er endnu blade på træer og buske, og skovhaven har stadig meget at byde på. Vi har haft travlt med at plante nyt, og det er dejligt at tænke på alt det, der vil pible frem til foråret.

Sensommerblomstrende stauder

08.10.2020 | Selvom vi er et godt stykke inde i oktober, og det med god ret kan kaldes efterår, er der stadig meget i blomst. I denne uge fortæller jeg om sensommerblomstrende stauder og andre vækster. Det er så dejligt, at der stadig er noget i blomst.

Nu er det efterår

01.10.2020 | Så er det for alvor efterår, men det betyder ikke, at blomstringen er ovre. Især sommerblomsterne, som vi såede i det tidlige forår, kvitterer stadig, og der bliver plukket mange buketter. Særligt af de smukke stolt kavaler.

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.

Septemberblomstring

10.09.2020 | Det kræver planlægning at opnå et rigt flor i eftersommeren og efteråret. En plantegruppe, der virkelig leverer varen, er dahliaerne. Dem har jeg i alle farveholdninger, og i dag gælder det de gule og hvide.

Sensommerdyrkning

03.09.2020 | Sensommeren er højsæson for mange spiselige afgrøder, og jeg høster da også løs i krukkekøkkenhaven, som det handler om i denne uge. Det er et virkelig spændende projekt.

Gartneriet 7'eren

27.08.2020 | Nu er det sensommer. Det er der ingen tvivl om. Vejret har ændret sig noget, og det er blevet koldere og mere regnfuldt. Snart skal der nyt i krukkerne, og i den sammenhæng har jeg besøgt et gartneri, der har spændende planter at tilbyde.

Plantenyheder

20.08.2020 | En gang om året afholdes der plantefagmesse for udendørsplanter i Odense. Jeg har gennem mange år været fast gæst for at se, hvad der er af nyheder og andre spændende ting. Det er altid interessant.

Jeg ser rødt!

13.08.2020 | Den lidt specielle overskrift henviser til denne ugens emne, der handler om dahliaer i røde toner. Desuden viser jeg en række selskabsplanter, der er fine sammen med de næsten selvlysende dahliaer.

Blomsterfestival i Tivoli Friheden

06.08.2020 | Gennem hele juli har gæsterne til Blomsterfestivalen i Tivoli Friheden kunnet opleve min Krukkehave foran Restaurant Terrassen. Blomsterfestivalen er gået og over al forventning, og Tivoli Friheden har aldrig tidligere haft så mange gæster i juli måned.

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.

Enghøj Staudehave

23.07.2020 | Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

Krukkekøkkenhaven

15.07.2020 | I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

Rosernes tid

09.07.2020 | Af alle havens blomster må jeg sige, at jeg holder mest af roser. Ingen anden blomst kan overgå den i skønhed og duft. Tænker, at mange har det ligesom jeg.

Ud med saksen

02.07.2020 | Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!
Preview

Midsommer

25.06.2020 | Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.
Vis flere videoer