Log ind

Septemberblomstring

 

Det kræver planlægning at opnå et rigt flor i eftersommeren og efteråret. En plantegruppe, der virkelig leverer varen, er dahliaerne. Dem har jeg i alle farveholdninger, og i dag gælder det de gule og hvide.

.

Kommentarer
Michael 4 måneder siden
Som altid spændende at følge med i. Jeg skal til at bestille Allium løg. Hvilke holder bedst af Sansation eller Ambassador?
Hvordan går det med hortensiaerne i allén. Trives de i skyggen og hvad har du mere plantet derude?
Claus 4 måneder siden
Hej Michael, kan desværre ikke svare på. 'Sensation' kender jeg slet ikke. 'Ambassador' er imponerende med sine kæmpestore blomsterhoveder, som desværre bliver meget mine andet år. Jeg er selv rigtig glad for 'Globemaster'.
Mht til alleen kan jeg fortælle, at vi planter hortensiaer i næste uge. Dem skal jeg nok vende tilbage til. Dbh Claus


Rasmus 4 måneder siden
Kære Claus. Hvor finder man adressen, hvortil man kan sende en svarkuvert, så man kan få tilsendt frø fra den orientalske pileurt?
Du fortalte i videoen, at man skal plante fra friske frø, vil det sige de skal i jorden her til efteråret?
Mvh Rasmus
Claus 4 måneder siden
Kære Rasmus, send en kuvert til: Claus Dalby, Østre Skovvej 1, 8240 Risskov. Og ja, frøene skal sås her i efteråret, når du modtager dem. God fornøjelse. Dbh Claus
Jørgen 4 måneder siden
Kære Claus Dejlig morgen vidio ,især den lille gule ronda var meget smuk k.h.Nico
Claus 4 måneder siden
Kære Nico, tak for hilsen. Kh Claus
Tina 4 måneder siden
Kære Claus.
Hvor er det dejligt med din inspiration. ❤ Jeg tror jeg vil forsøge med en ligende blomster anretning til mine frokost gæster i dag. 😊 God weekend
Claus 4 måneder siden
Kære Tina, god fornøjelse. Blomster på bordet er ren livsglæde, især når de er hjemmedyrkede. Kh Claus
Karen 4 måneder siden
Tak for Din smukke video, Ja efteråret er skønt også med edderkoppespindene og den klare blå himmel. Ja måske næsten den skønneste årstid med det hele lidt i forfald, skønnere kan det næsten ikke blive. Dit lilla bed er smukt , har Du ikke også haft Verbena Bonariensis, dem har jeg iår og de er fantatisk skønne og står selv uden støtte. Dem skal jeg helt sikkert have næste år også.
Dejlig weekend.
Bedste hilsner
Karen Bach , Søborg
Claus 4 måneder siden
Kære Karen, kæmpeverbena har jeg andre steder i haven og også i krukker. Den er helt uundværlig … Dbh Claus
Tina 4 måneder siden
Kæreste Claus som altid super dejlig inspiration. Dine gule Dahlia er forrygende, dem må jeg have nogle af, har kun Kelsey Sunshine.
Var I Bilka igår , svømmede helt hen i de flotte løg du har udvalgt, de er godt nok smukke allesammen .
Knus Tina
Claus 4 måneder siden
Kære Tina, tak for dine altid søde kommentarer. Glæder mig, at du synes om mit løgudvalg i Bilka. Til foråret kommer der også gule dahliaer i mit sortiment af knolde. Kh Claus
Birgitte 4 måneder siden
Kære Claus.
Tak for besøg i din have. Jeg vil så gerne have fat i liljen Black Beauty. Jeg har set efter på nettet, men kan ikke finde den. Vil du hjælpe mig.
Venlig hilsen Birgitte.
Claus 4 måneder siden
Kære Birgitte, nu ved jeg ikke, hvordan og hvor du har søgt. Men jeg kan se, at du blandt andet kan få løg hos lenesliljer.dk De er på lager fra februar, står der. Ellers er der mange andre leverandører. Jeg har fået løg fra England. Dbh Claus
Birgitte 4 måneder siden
Tak Claus for svar, nu ved jeg , hvor jeg skal bestille dem, og så jeg de plantestøtter, som du havde, så det vil jeg glæde mig til.
Morten 4 måneder siden
Kære Claus
Som altid en fornøjelse at komme med på en have tur hos dig, godt at se det stadig er frodigt og fyldt med geoginer.
Ha en rigtig god weekend.
Knus Morten
Claus 4 måneder siden
Kære Morten, tak skal du have. Kh Claus
Janne 4 måneder siden
Tak for din skønne video. Din buket er så smuk.
Jeg elsker også september. Haverne bliver så smukke, når solen står så lavt.
Jeg har igen lige været i Bilka. De har så mange fine planter i hele sæsonen til meget billige penge. Har lige købt nogen meget store flotte alunrod. Til nærmest foræringspris.
Kærlig hilsen Janne
Claus 4 måneder siden
Kære Janne, tak for din søde kommentar. Jeg vil sende den videre til Bilka; den bliver de rigtig glade for. Og ja, du har helt ret: Alrunroden er i særklasse flot. Kh Claus
Nette 4 måneder siden
Kære Claus
Jeres have ser som altid bragende godt ud, og jeg ved, at jeg har sagt det før, men videoerne er usædvanligt flot produceret. De giver mig altid smil på læben, og lyst til at gå i haven 😘
Claus 4 måneder siden
Kære Nette, jeg vil give dine roser videre til Katrine, der jo er fotografen. Hun er utrolig dygtig, kan jeg kun give dig ret i. Kh Claus
Anita 4 måneder siden
Kære Claus
Sikke en fin tur i haven , og med afslutning med den smukke buket af de fine og yndige Dahliaer , det er også flotte farver .
Jeg er på kursus i København , det bliver godt at komme hjem i morgen onsdag , men vejret har jo været fantastisk .
Forsat god uger til dig og jer allesammen
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 4 måneder siden
Kære Anita, tænk en gang, at du giver dig tid til at skrive, selv om du er på kursus. Kh Claus

Hannu Sarenström

14.01.2021 | På min tur rundt i landet er jeg nu nået til Langeland, hvor min gode ven Hannu Saranström bor. Hannu kommer oprindeligt fra Finland og har boet i Sverige i rigtig mange år. Men for et par år siden flyttede kan til det sydfynske øhav.
Preview

Solbakken

07.01.2021 | I denne og de næste uger besøger jeg en række danske haver. Her skal I med til Solbakken på Sydfyn og besøge Susanne Jensen og Thorben Faurby Stengaards have. Et rigtigt skønt sted med et imponerende nyt væksthus, smukke beplantninger og et storslået landskab.

Godt nytår

28.12.2020 | I denne uges video giver Hanne Utoft sit bud på, hvordan nytårsbordet dækkes. I den sammenhæng vil jeg takke Hanne for hendes store engagement her i Haveklubben. Gennem i alt syv uger har hun inspireret med sin kunnen.

Så er det Jul

21.12.2020 | Så er det - næsten jul, og i denne uge viser Hanne Utoft et forslag til pynt på julebordet. En ualmindelig smuk krans, som jeg sjældent har set mage til.

Snart er det Jul

17.12.2020 | Vi nærmer os julen med raske skridt, men der er stadig tid til at lave en eller flere dekorationer til jul. I denne uge viser Hanne Utoft, hvordan man kan fremstille en grenbase med mange anvendelsesmuligheder. Det bliver så smukt.

Jul i køkkenet

10.12.2020 | Også i denne uge bliver der julet. Hanne Utoft er på besøg i køkkenet, hvor hun pynter et fad og binder en krans. Ikke alene smukt, men også meget inspirerende.
Preview

Naturjul

03.12.2020 | Også i denne uge skal jules der i køkkenet. Jeg har atter en gang besøg af Hanne Utoft, der laver de fineste dekorationer. Blandt andet med fyrrenåle og andre materialer fra skoven.

Snart advent

26.11.2020 | Der er kun nogle få dage til advent, så i denne uge er det et par forholdsvis hurtige og nemme adventsdekorationer, Hanne Utoft kommer med forslag til.

Adventsinspiration

19.11.2020 | Julen nærmer sig, og måske er der nogle, der tænker, at der da er længe til. Men hvis man vil lave pynt til advent, er det ikke spor for tidligt at gå i gang. I denne og de næste uger har jeg besøg af Hanne Utoft, der vil give sit bud på en adventskrans.

Løvfaldstid

12.11.2020 | Så gik den altså ikke længere! Mange af havens træer har kastet løvet, og i lindealleen er der stort set ikke et blad tilbage. Nuvel, de ligger bare på jorden. Så nu skal der rives sammen.

Så blev det november

05.11.2020 | Det er svært at få armene ned … Efteråret viser sig stadig fra sin mildeste side, og det er så herligt, at vi stadig kan være ude og være i gang. Der er meget at glæde sig over.

En tur i drivhuset

29.10.2020 | I dag er jeg rykket ind i det vinteropvarmede drivhus, hvor jeg vil vise lidt rundt. Men jeg viser selvfølgelig også, hvad der sker i haven. Det lune vejr gør, at vi stadig kan lave meget derude.

Bær og blade

22.10.2020 | Det er stadig det skønneste vejr. Mildt og rart, så det er fint at gå i haven. Og der er så meget at glæde sig over. Ikke blot det gyldne løv. Dette fortæller jeg om i denne uge.

Efterår i skovhaven

15.10.2020 | Der er endnu blade på træer og buske, og skovhaven har stadig meget at byde på. Vi har haft travlt med at plante nyt, og det er dejligt at tænke på alt det, der vil pible frem til foråret.

Sensommerblomstrende stauder

08.10.2020 | Selvom vi er et godt stykke inde i oktober, og det med god ret kan kaldes efterår, er der stadig meget i blomst. I denne uge fortæller jeg om sensommerblomstrende stauder og andre vækster. Det er så dejligt, at der stadig er noget i blomst.

Nu er det efterår

01.10.2020 | Så er det for alvor efterår, men det betyder ikke, at blomstringen er ovre. Især sommerblomsterne, som vi såede i det tidlige forår, kvitterer stadig, og der bliver plukket mange buketter. Særligt af de smukke stolt kavaler.

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.
Vis flere videoer