Log ind

Septemberblomstring

 

Det kræver planlægning at opnå et rigt flor i eftersommeren og efteråret. En plantegruppe, der virkelig leverer varen, er dahliaerne. Dem har jeg i alle farveholdninger, og i dag gælder det de gule og hvide.

.

Kommentarer
Michael 1 måned siden
Som altid spændende at følge med i. Jeg skal til at bestille Allium løg. Hvilke holder bedst af Sansation eller Ambassador?
Hvordan går det med hortensiaerne i allén. Trives de i skyggen og hvad har du mere plantet derude?
Claus 1 måned siden
Hej Michael, kan desværre ikke svare på. 'Sensation' kender jeg slet ikke. 'Ambassador' er imponerende med sine kæmpestore blomsterhoveder, som desværre bliver meget mine andet år. Jeg er selv rigtig glad for 'Globemaster'.
Mht til alleen kan jeg fortælle, at vi planter hortensiaer i næste uge. Dem skal jeg nok vende tilbage til. Dbh Claus


Rasmus 1 måned siden
Kære Claus. Hvor finder man adressen, hvortil man kan sende en svarkuvert, så man kan få tilsendt frø fra den orientalske pileurt?
Du fortalte i videoen, at man skal plante fra friske frø, vil det sige de skal i jorden her til efteråret?
Mvh Rasmus
Claus 1 måned siden
Kære Rasmus, send en kuvert til: Claus Dalby, Østre Skovvej 1, 8240 Risskov. Og ja, frøene skal sås her i efteråret, når du modtager dem. God fornøjelse. Dbh Claus
Jørgen 1 måned siden
Kære Claus Dejlig morgen vidio ,især den lille gule ronda var meget smuk k.h.Nico
Claus 1 måned siden
Kære Nico, tak for hilsen. Kh Claus
Tina 1 måned siden
Kære Claus.
Hvor er det dejligt med din inspiration. ❤ Jeg tror jeg vil forsøge med en ligende blomster anretning til mine frokost gæster i dag. 😊 God weekend
Claus 1 måned siden
Kære Tina, god fornøjelse. Blomster på bordet er ren livsglæde, især når de er hjemmedyrkede. Kh Claus
Karen 1 måned siden
Tak for Din smukke video, Ja efteråret er skønt også med edderkoppespindene og den klare blå himmel. Ja måske næsten den skønneste årstid med det hele lidt i forfald, skønnere kan det næsten ikke blive. Dit lilla bed er smukt , har Du ikke også haft Verbena Bonariensis, dem har jeg iår og de er fantatisk skønne og står selv uden støtte. Dem skal jeg helt sikkert have næste år også.
Dejlig weekend.
Bedste hilsner
Karen Bach , Søborg
Claus 1 måned siden
Kære Karen, kæmpeverbena har jeg andre steder i haven og også i krukker. Den er helt uundværlig … Dbh Claus
Tina 1 måned siden
Kæreste Claus som altid super dejlig inspiration. Dine gule Dahlia er forrygende, dem må jeg have nogle af, har kun Kelsey Sunshine.
Var I Bilka igår , svømmede helt hen i de flotte løg du har udvalgt, de er godt nok smukke allesammen .
Knus Tina
Claus 1 måned siden
Kære Tina, tak for dine altid søde kommentarer. Glæder mig, at du synes om mit løgudvalg i Bilka. Til foråret kommer der også gule dahliaer i mit sortiment af knolde. Kh Claus
Birgitte 1 måned siden
Kære Claus.
Tak for besøg i din have. Jeg vil så gerne have fat i liljen Black Beauty. Jeg har set efter på nettet, men kan ikke finde den. Vil du hjælpe mig.
Venlig hilsen Birgitte.
Claus 1 måned siden
Kære Birgitte, nu ved jeg ikke, hvordan og hvor du har søgt. Men jeg kan se, at du blandt andet kan få løg hos lenesliljer.dk De er på lager fra februar, står der. Ellers er der mange andre leverandører. Jeg har fået løg fra England. Dbh Claus
Birgitte 1 måned siden
Tak Claus for svar, nu ved jeg , hvor jeg skal bestille dem, og så jeg de plantestøtter, som du havde, så det vil jeg glæde mig til.
Morten 1 måned siden
Kære Claus
Som altid en fornøjelse at komme med på en have tur hos dig, godt at se det stadig er frodigt og fyldt med geoginer.
Ha en rigtig god weekend.
Knus Morten
Claus 1 måned siden
Kære Morten, tak skal du have. Kh Claus
Janne 1 måned siden
Tak for din skønne video. Din buket er så smuk.
Jeg elsker også september. Haverne bliver så smukke, når solen står så lavt.
Jeg har igen lige været i Bilka. De har så mange fine planter i hele sæsonen til meget billige penge. Har lige købt nogen meget store flotte alunrod. Til nærmest foræringspris.
Kærlig hilsen Janne
Claus 1 måned siden
Kære Janne, tak for din søde kommentar. Jeg vil sende den videre til Bilka; den bliver de rigtig glade for. Og ja, du har helt ret: Alrunroden er i særklasse flot. Kh Claus
Nette 1 måned siden
Kære Claus
Jeres have ser som altid bragende godt ud, og jeg ved, at jeg har sagt det før, men videoerne er usædvanligt flot produceret. De giver mig altid smil på læben, og lyst til at gå i haven 😘
Claus 1 måned siden
Kære Nette, jeg vil give dine roser videre til Katrine, der jo er fotografen. Hun er utrolig dygtig, kan jeg kun give dig ret i. Kh Claus
Anita 1 måned siden
Kære Claus
Sikke en fin tur i haven , og med afslutning med den smukke buket af de fine og yndige Dahliaer , det er også flotte farver .
Jeg er på kursus i København , det bliver godt at komme hjem i morgen onsdag , men vejret har jo været fantastisk .
Forsat god uger til dig og jer allesammen
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 1 måned siden
Kære Anita, tænk en gang, at du giver dig tid til at skrive, selv om du er på kursus. Kh Claus

Bær og blade

22.10.2020 | Det er stadig det skønneste vejr. Mildt og rart, så det er fint at gå i haven. Og der er så meget at glæde sig over. Ikke blot det gyldne løv. Dette fortæller jeg om i denne uge.

Efterår i skovhaven

15.10.2020 | Der er endnu blade på træer og buske, og skovhaven har stadig meget at byde på. Vi har haft travlt med at plante nyt, og det er dejligt at tænke på alt det, der vil pible frem til foråret.

Sensommerblomstrende stauder

08.10.2020 | Selvom vi er et godt stykke inde i oktober, og det med god ret kan kaldes efterår, er der stadig meget i blomst. I denne uge fortæller jeg om sensommerblomstrende stauder og andre vækster. Det er så dejligt, at der stadig er noget i blomst.

Nu er det efterår

01.10.2020 | Så er det for alvor efterår, men det betyder ikke, at blomstringen er ovre. Især sommerblomsterne, som vi såede i det tidlige forår, kvitterer stadig, og der bliver plukket mange buketter. Særligt af de smukke stolt kavaler.

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.

Septemberblomstring

10.09.2020 | Det kræver planlægning at opnå et rigt flor i eftersommeren og efteråret. En plantegruppe, der virkelig leverer varen, er dahliaerne. Dem har jeg i alle farveholdninger, og i dag gælder det de gule og hvide.

Sensommerdyrkning

03.09.2020 | Sensommeren er højsæson for mange spiselige afgrøder, og jeg høster da også løs i krukkekøkkenhaven, som det handler om i denne uge. Det er et virkelig spændende projekt.

Gartneriet 7'eren

27.08.2020 | Nu er det sensommer. Det er der ingen tvivl om. Vejret har ændret sig noget, og det er blevet koldere og mere regnfuldt. Snart skal der nyt i krukkerne, og i den sammenhæng har jeg besøgt et gartneri, der har spændende planter at tilbyde.

Plantenyheder

20.08.2020 | En gang om året afholdes der plantefagmesse for udendørsplanter i Odense. Jeg har gennem mange år været fast gæst for at se, hvad der er af nyheder og andre spændende ting. Det er altid interessant.

Jeg ser rødt!

13.08.2020 | Den lidt specielle overskrift henviser til denne ugens emne, der handler om dahliaer i røde toner. Desuden viser jeg en række selskabsplanter, der er fine sammen med de næsten selvlysende dahliaer.

Blomsterfestival i Tivoli Friheden

06.08.2020 | Gennem hele juli har gæsterne til Blomsterfestivalen i Tivoli Friheden kunnet opleve min Krukkehave foran Restaurant Terrassen. Blomsterfestivalen er gået og over al forventning, og Tivoli Friheden har aldrig tidligere haft så mange gæster i juli måned.

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.

Enghøj Staudehave

23.07.2020 | Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

Krukkekøkkenhaven

15.07.2020 | I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

Rosernes tid

09.07.2020 | Af alle havens blomster må jeg sige, at jeg holder mest af roser. Ingen anden blomst kan overgå den i skønhed og duft. Tænker, at mange har det ligesom jeg.

Ud med saksen

02.07.2020 | Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!
Preview

Midsommer

25.06.2020 | Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.
Vis flere videoer