Log ind

Solbakken

I denne og de næste uger besøger jeg en række danske haver. Her skal I med til Solbakken på Sydfyn og besøge Susanne Jensen og Thorben Faurby Stengaards have. Et rigtigt skønt sted med et imponerende nyt væksthus, smukke beplantninger og et storslået landskab.

Kommentarer
Hanne 9 måneder siden
Tak for en skøn rundvisning i en imponerende have.
Det er altid dejligt at se andre haver og få inspiration og se hvad folk går og arbejder med.
Glæder mig til at se flere haver de kommende uger 😊
Claus 9 måneder siden
Kære Hanne, tak for din hilsen. Ja, det er dejligt at komme på besøg hos andre. Dbh Claus
Jette 9 måneder siden
Kære Claus
Dejligt at få et input med sol og sommer fra en helt vidunderlig have i den fynske muld. Spændende integration med græsser, og det grafiske spil mellem det stringente og det bløde look kombineret med “lange kig”. Man bliver bare glad af at se de frodige tiltag - tak for et godt krydderi i en våd vintertid.
Dbh Jette Simonsen
Bogense
Claus 9 måneder siden
Kære Jette, du har helt ret; det er så skønt med sommerstemning lige nu. Og det er så fint med de både plante- og bygningsmæssige grafiske indslag. Dbh Claus
Jytte 9 måneder siden
Lige en have efter mit hoved! Skøn (som i smuk) tæmmet vildskab med spændende kunstneriske detaljer.
Tusind tak for årets første havevandring og rigtig godt nytår!
Happy (Computer) gardening,
Jytte
Claus 9 måneder siden
Kære Jytte, tak og i lige måde. Kh Claus
Karen 9 måneder siden
Smukt ,smukt, smukt , så dejligt og og Rudbeckia folder sig virkelig ud, er de svære at få til at gro ? , de er blevet meget populære, smukke smukke. Bedste hilsner
Karen , Søborg
Claus 9 måneder siden
Kære Karen, tak for dine søde ord. Jeg vil ikke sige, at jeg har den helt store erfaring med Rudbeckia, men her trives de på solrige pletter. Dbh Claus
Susanne 9 måneder siden
Hej Karen
Vi har ikke problemer med at få dem til at gro her, men de kræver sol. Der er mange sorter, men ikke alle er lige nemme, og jeg har ladet mig fortælle af en planteskoleavler, at purpurea sorterne er de mest hårdføre. Mange af de andre sorter døre efter et år eller to.
Hilsen Susanne
(medlem) 9 måneder siden
Skønne mennesker og skønne haver...tak for rundgangen Claus. Jeg er dybt imponeret af Thorben og Susannes iver og arbejdsomhed med den have, og dejligt at se deres humor afspejle sig i anlægget. Meget fin lille film I har lavet. Tak for den.

Kh Kjeld
Claus 9 måneder siden
Kære Kjeld, jeg er sikker på, at Susanne og Thorben bliver glade for denne kommentar fra deres havearkitekt. Kh Claus
Susanne 9 måneder siden
Mange tak, Kjeld:)
Kh Thorben og Susanne
Mathias 9 måneder siden
Kære Claus,
Så hyggeligt med tolv minutters selskab fra Susanne, Thorben og dig. Tænk engang at vi bor på samme ø, og at jeg endnu ikke har set det fine sted. Det må jeg lave om på til sommer, hvis vi får lov at drage ud...
Jeg håber, at du vil dele små klip fra haverne også på de sociale medier. Det er så spændende at komme med rundt og se hvor forskelligt vi hver især indretter vore haver. Det tror jeg at også mange i udlandet synes er sjovt at se. Ikke mindst et gensyn med de skønne sommerdage 😊
God weekend,
Kh fra Mathias
Jeppe 9 måneder siden
Flot have og vovet farvevalg på orangeriet :-)
Claus 9 måneder siden
Kære Jeppe, så hyggeligt med en hilsen fra dig. Kh Claus
Tina 9 måneder siden
Kæreste Claus Skøn tur i Thorsen og Susannes have. Jeg har jo fulgt dem på de sociale medier og enkel gang mødt dem til blogtræf . Skønne havefolk og helt imponerende hvad de har udrettet. Det var skønt at få en “ “levende” tur i deres have. Tak for turen knus Tina
Claus 9 måneder siden
Kære Tina, på et tidspunkt må du tage over og se haven. Jeg ved, at Susanne og Thorben holder åbent i løbet af sommeren. Kh Claus
Anita 9 måneder siden
Kære Claus
Det er en imponerende stor have , meget flot , have med mange spændende og anderledes kik for øjnene men dejligt at de er to om det , det kræver det jo også med så mange kvm. Kan lige nå at holde min egen have selv . Og du bemærkede jo at jeg fik mere fri fordi vi er nedlukkede , kan virkelig mærke at jeg mangler min almindelig hverdag , men må holde ud selv om det er svært , keder mig ikke .
Min kæmpe verbena overlever også i min have , har ikke så mange men ku tænke mig lidt flere .
Glæder mig til næste uge hvilken have vi ser , og glæder mig til søndag kl 15 også
God weekend til jer og til allesammen
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 9 måneder siden
Kære Anita, tak for din søde hilsen. jeg ved jo, at du bor i Odense, så prøv at holde øje med, hvornår Susanne og Thorben åbner haven. Så må du/I tage en tur derned. Bestemt et besøg værd. Kh Claus
Vickie 9 måneder siden
Kære Claus
mange tak for en dejlig solskins sommer video. Lige hvad vi trænger til at mærke her midtvejs. Jeg elsker vinter og sne, men skønt lige at blive mindet om det som kommer.... Man kunne næste dufte sommervarmen.... Jeg har for første gang sået Kæmpe Verbena, så jeg håber på de spirer. Går og lurer til dem hver dag. Spændende! Hav en dejlig uge. Kærlige hilsner Vickie
Susanne 9 måneder siden
Kære Claus og alle som har kommenteret filmen
Mange tak for den flotte film og de fine billeder, I har taget af haven, og mange tak for alle de søde og rosende kommentarer. Vi holder åben have nogle gange i løbet af sommeren, og datoerne kan ses under åbne haver på Haveselskabets side, men jeg vil også løbende skrive om arrangementerne på instagram:" havenpaasolbakken".
Mange hilsner
Susanne (og Thorben:))
Alice 9 måneder siden
Skøn have - dejligt 🌸

Susanne og Tonnys Have

07.10.2021 | I dag er jeg på besøg i Susanne og Tonnys skønne have i Silkeborg. Det er sommer og sol og en herlig aften.

Margit Bruuns have

31.08.2021 | På min tur rundt i Danmark er jeg nu kommet til Margit Bruuns fantastiske have i Midtjylland. Det er et sandt paradis med mange små haverum og den smukkeste udsigt. Så dejligt, at jeg måtte komme forbi.

Jeanett Fruergaards have

05.08.2021 | På min tur rundt til skønne danske haver er jeg nu kommet til Jeanett Fruergaard, der bor nær Stoholm i Vestjylland. Hun har skabt en helt særlig have, ikke blot med staudebede, men også med skære- og køkkenhave.

Staudeblomsten

01.07.2021 | 
I denne uge er jeg på tur, og jeg besøger en fantastisk have i Harlev en halv sens kilometer vest for Aarhus. Havens navn er Staudeblomsten, og det giver i den grad mening, når man ser haven fra luften.

Så blev det juni

03.06.2021 | Juni er en af mine yndlingsmåneder i haven. Alt er så frisk og grønt, og der er så meget i vente. Mon ikke, at mange har det som jeg?

Forår i fuldt flor

06.05.2021 | Under denne overskrift præsenterer jeg i maj måned forårsbeplantningen i Tivoli Friheden. Jeg har designet de farveafstemte bede, og i efteråret lagde parkens gartnere omkring 100.000 forårsløg. Her er en lille forsmag.
Preview

God påske

01.04.2021 | Påsketid er havetid, og jeg har da også været ude hele dagen. Herligt. I denne uge er jeg igen tilbage på min egen matrikel efter en turne rundt til skønneste danske sommerhaver.

Enghøj Staudehave

25.03.2021 | I denne uge bringer jeg et lille sommerminde fra Enghøj Staudehave på Bornholm, som jeg besøgte midt i juni sidste år. Det er en frodig have ud over det almindelige. Glæd jer.

Mathias Emil

18.03.2021 | På min lille sommerturne er jeg nu nået til Odense for at besøge Mathias Emil, der har den mest charmerende kolonihave med et bugnende blomsterhav. Et hyggeligt fortættet univers.

Endnu et besøg hos Helle Troelsen

11.03.2021 | Også i denne uge skal I se Helle Troelsens fantastiske have i Troense. Rundvisningen begyndte jo i sidste uge, og først var der blot planlagt en udsendelse. Men Helle havde så meget at byde på og tale om, at Katrine og jeg besluttede os for endnu et program

Helle Troelsen

04.03.2021 | På Tåsinge i det sydfynske øhav ligger Troense; en af Danmarks mest idylliske byer. Og midt i byen findes Troensehaven, skabt af Helle Troelsen. Det er et underskønt sted, som jeg besøger i denne uge.Mette Krull

25.02.2021 | I denne uge er jeg i Odense, hvor jeg besøger Mette Krull, der blandet andet er kendt af mange fra sin Instagramside @krullskrukker. Det er en drømmedejlig have, og desuden er Mette et skønt menneske.

Den Gamle By

18.02.2021 | På min tur rundt i landet, er jeg ny kommet tilbage til Aarhus. Her besøgte jeg i Aarhus Den Gamle By, hvor den ledende gartner Gitte Kidmose Røn viste rundt. Det var en herlig eftermiddag.

Staudestedet

11.02.2021 | På min tur rundt i sommerlandet er jeg i denne uge kommet til Staudestedet på Norddjursland. Her besøger jeg Anne Svane og ser nogle af planteskolens skønne sentblomstrende stauder.

Mette Fauerskov

04.02.2021 | Det er så interessant at se på hvor mange forskellige måder, man kan skabe haver. I denne uge skal I se en grøn have, helt i særklasse. Den er skabt af Mette Fauerskov, der er landskabsarkitekt.

Endnu et besøg hos Lotte Bjarke

28.01.2021 | Også i denne uge skal I se Lotte Bjarkes fortryllende have. Blandt andet krukker og siddepladser og sidst men ikke mindst Lottes fantastiske drivhus, som Lottes mand – Søren – har bygget.

Lotte Bjarke

21.01.2021 | På min tur rundt i Danmark er jeg nu kommet til Lotte Bjarke, der bor i Hundslund omkring 15 kilometer øst for Horsens. Her har Lotte den skønneste have med udsigt til Horsens Fjord.

Hannu Sarenström

14.01.2021 | På min tur rundt i landet er jeg nu nået til Langeland, hvor min gode ven Hannu Saranström bor. Hannu kommer oprindeligt fra Finland og har boet i Sverige i rigtig mange år. Men for et par år siden flyttede kan til det sydfynske øhav.
Vis flere videoer