Log ind

Solbakken

I denne og de næste uger besøger jeg en række danske haver. Her skal I med til Solbakken på Sydfyn og besøge Susanne Jensen og Thorben Faurby Stengaards have. Et rigtigt skønt sted med et imponerende nyt væksthus, smukke beplantninger og et storslået landskab.

Kommentarer
Hanne 12 dag(e) siden
Tak for en skøn rundvisning i en imponerende have.
Det er altid dejligt at se andre haver og få inspiration og se hvad folk går og arbejder med.
Glæder mig til at se flere haver de kommende uger 😊
Claus 12 dag(e) siden
Kære Hanne, tak for din hilsen. Ja, det er dejligt at komme på besøg hos andre. Dbh Claus
Jette 12 dag(e) siden
Kære Claus
Dejligt at få et input med sol og sommer fra en helt vidunderlig have i den fynske muld. Spændende integration med græsser, og det grafiske spil mellem det stringente og det bløde look kombineret med “lange kig”. Man bliver bare glad af at se de frodige tiltag - tak for et godt krydderi i en våd vintertid.
Dbh Jette Simonsen
Bogense
Claus 12 dag(e) siden
Kære Jette, du har helt ret; det er så skønt med sommerstemning lige nu. Og det er så fint med de både plante- og bygningsmæssige grafiske indslag. Dbh Claus
Jytte 12 dag(e) siden
Lige en have efter mit hoved! Skøn (som i smuk) tæmmet vildskab med spændende kunstneriske detaljer.
Tusind tak for årets første havevandring og rigtig godt nytår!
Happy (Computer) gardening,
Jytte
Claus 12 dag(e) siden
Kære Jytte, tak og i lige måde. Kh Claus
Karen 12 dag(e) siden
Smukt ,smukt, smukt , så dejligt og og Rudbeckia folder sig virkelig ud, er de svære at få til at gro ? , de er blevet meget populære, smukke smukke. Bedste hilsner
Karen , Søborg
Claus 12 dag(e) siden
Kære Karen, tak for dine søde ord. Jeg vil ikke sige, at jeg har den helt store erfaring med Rudbeckia, men her trives de på solrige pletter. Dbh Claus
Susanne 8 dag(e) siden
Hej Karen
Vi har ikke problemer med at få dem til at gro her, men de kræver sol. Der er mange sorter, men ikke alle er lige nemme, og jeg har ladet mig fortælle af en planteskoleavler, at purpurea sorterne er de mest hårdføre. Mange af de andre sorter døre efter et år eller to.
Hilsen Susanne
(medlem) 12 dag(e) siden
Skønne mennesker og skønne haver...tak for rundgangen Claus. Jeg er dybt imponeret af Thorben og Susannes iver og arbejdsomhed med den have, og dejligt at se deres humor afspejle sig i anlægget. Meget fin lille film I har lavet. Tak for den.

Kh Kjeld
Claus 12 dag(e) siden
Kære Kjeld, jeg er sikker på, at Susanne og Thorben bliver glade for denne kommentar fra deres havearkitekt. Kh Claus
Susanne 8 dag(e) siden
Mange tak, Kjeld:)
Kh Thorben og Susanne
Mathias 12 dag(e) siden
Kære Claus,
Så hyggeligt med tolv minutters selskab fra Susanne, Thorben og dig. Tænk engang at vi bor på samme ø, og at jeg endnu ikke har set det fine sted. Det må jeg lave om på til sommer, hvis vi får lov at drage ud...
Jeg håber, at du vil dele små klip fra haverne også på de sociale medier. Det er så spændende at komme med rundt og se hvor forskelligt vi hver især indretter vore haver. Det tror jeg at også mange i udlandet synes er sjovt at se. Ikke mindst et gensyn med de skønne sommerdage 😊
God weekend,
Kh fra Mathias
Jeppe 11 dag(e) siden
Flot have og vovet farvevalg på orangeriet :-)
Claus 10 dag(e) siden
Kære Jeppe, så hyggeligt med en hilsen fra dig. Kh Claus
Tina 11 dag(e) siden
Kæreste Claus Skøn tur i Thorsen og Susannes have. Jeg har jo fulgt dem på de sociale medier og enkel gang mødt dem til blogtræf . Skønne havefolk og helt imponerende hvad de har udrettet. Det var skønt at få en “ “levende” tur i deres have. Tak for turen knus Tina
Claus 10 dag(e) siden
Kære Tina, på et tidspunkt må du tage over og se haven. Jeg ved, at Susanne og Thorben holder åbent i løbet af sommeren. Kh Claus
Anita 11 dag(e) siden
Kære Claus
Det er en imponerende stor have , meget flot , have med mange spændende og anderledes kik for øjnene men dejligt at de er to om det , det kræver det jo også med så mange kvm. Kan lige nå at holde min egen have selv . Og du bemærkede jo at jeg fik mere fri fordi vi er nedlukkede , kan virkelig mærke at jeg mangler min almindelig hverdag , men må holde ud selv om det er svært , keder mig ikke .
Min kæmpe verbena overlever også i min have , har ikke så mange men ku tænke mig lidt flere .
Glæder mig til næste uge hvilken have vi ser , og glæder mig til søndag kl 15 også
God weekend til jer og til allesammen
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 10 dag(e) siden
Kære Anita, tak for din søde hilsen. jeg ved jo, at du bor i Odense, så prøv at holde øje med, hvornår Susanne og Thorben åbner haven. Så må du/I tage en tur derned. Bestemt et besøg værd. Kh Claus
Vickie 10 dag(e) siden
Kære Claus
mange tak for en dejlig solskins sommer video. Lige hvad vi trænger til at mærke her midtvejs. Jeg elsker vinter og sne, men skønt lige at blive mindet om det som kommer.... Man kunne næste dufte sommervarmen.... Jeg har for første gang sået Kæmpe Verbena, så jeg håber på de spirer. Går og lurer til dem hver dag. Spændende! Hav en dejlig uge. Kærlige hilsner Vickie
Susanne 8 dag(e) siden
Kære Claus og alle som har kommenteret filmen
Mange tak for den flotte film og de fine billeder, I har taget af haven, og mange tak for alle de søde og rosende kommentarer. Vi holder åben have nogle gange i løbet af sommeren, og datoerne kan ses under åbne haver på Haveselskabets side, men jeg vil også løbende skrive om arrangementerne på instagram:" havenpaasolbakken".
Mange hilsner
Susanne (og Thorben:))
Alice 5 dag(e) siden
Skøn have - dejligt 🌸

Hannu Sarenström

14.01.2021 | På min tur rundt i landet er jeg nu nået til Langeland, hvor min gode ven Hannu Saranström bor. Hannu kommer oprindeligt fra Finland og har boet i Sverige i rigtig mange år. Men for et par år siden flyttede kan til det sydfynske øhav.
Preview

Solbakken

07.01.2021 | I denne og de næste uger besøger jeg en række danske haver. Her skal I med til Solbakken på Sydfyn og besøge Susanne Jensen og Thorben Faurby Stengaards have. Et rigtigt skønt sted med et imponerende nyt væksthus, smukke beplantninger og et storslået landskab.

Godt nytår

28.12.2020 | I denne uges video giver Hanne Utoft sit bud på, hvordan nytårsbordet dækkes. I den sammenhæng vil jeg takke Hanne for hendes store engagement her i Haveklubben. Gennem i alt syv uger har hun inspireret med sin kunnen.

Så er det Jul

21.12.2020 | Så er det - næsten jul, og i denne uge viser Hanne Utoft et forslag til pynt på julebordet. En ualmindelig smuk krans, som jeg sjældent har set mage til.

Snart er det Jul

17.12.2020 | Vi nærmer os julen med raske skridt, men der er stadig tid til at lave en eller flere dekorationer til jul. I denne uge viser Hanne Utoft, hvordan man kan fremstille en grenbase med mange anvendelsesmuligheder. Det bliver så smukt.

Jul i køkkenet

10.12.2020 | Også i denne uge bliver der julet. Hanne Utoft er på besøg i køkkenet, hvor hun pynter et fad og binder en krans. Ikke alene smukt, men også meget inspirerende.
Preview

Naturjul

03.12.2020 | Også i denne uge skal jules der i køkkenet. Jeg har atter en gang besøg af Hanne Utoft, der laver de fineste dekorationer. Blandt andet med fyrrenåle og andre materialer fra skoven.

Snart advent

26.11.2020 | Der er kun nogle få dage til advent, så i denne uge er det et par forholdsvis hurtige og nemme adventsdekorationer, Hanne Utoft kommer med forslag til.

Adventsinspiration

19.11.2020 | Julen nærmer sig, og måske er der nogle, der tænker, at der da er længe til. Men hvis man vil lave pynt til advent, er det ikke spor for tidligt at gå i gang. I denne og de næste uger har jeg besøg af Hanne Utoft, der vil give sit bud på en adventskrans.

Løvfaldstid

12.11.2020 | Så gik den altså ikke længere! Mange af havens træer har kastet løvet, og i lindealleen er der stort set ikke et blad tilbage. Nuvel, de ligger bare på jorden. Så nu skal der rives sammen.

Så blev det november

05.11.2020 | Det er svært at få armene ned … Efteråret viser sig stadig fra sin mildeste side, og det er så herligt, at vi stadig kan være ude og være i gang. Der er meget at glæde sig over.

En tur i drivhuset

29.10.2020 | I dag er jeg rykket ind i det vinteropvarmede drivhus, hvor jeg vil vise lidt rundt. Men jeg viser selvfølgelig også, hvad der sker i haven. Det lune vejr gør, at vi stadig kan lave meget derude.

Bær og blade

22.10.2020 | Det er stadig det skønneste vejr. Mildt og rart, så det er fint at gå i haven. Og der er så meget at glæde sig over. Ikke blot det gyldne løv. Dette fortæller jeg om i denne uge.

Efterår i skovhaven

15.10.2020 | Der er endnu blade på træer og buske, og skovhaven har stadig meget at byde på. Vi har haft travlt med at plante nyt, og det er dejligt at tænke på alt det, der vil pible frem til foråret.

Sensommerblomstrende stauder

08.10.2020 | Selvom vi er et godt stykke inde i oktober, og det med god ret kan kaldes efterår, er der stadig meget i blomst. I denne uge fortæller jeg om sensommerblomstrende stauder og andre vækster. Det er så dejligt, at der stadig er noget i blomst.

Nu er det efterår

01.10.2020 | Så er det for alvor efterår, men det betyder ikke, at blomstringen er ovre. Især sommerblomsterne, som vi såede i det tidlige forår, kvitterer stadig, og der bliver plukket mange buketter. Særligt af de smukke stolt kavaler.

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.
Vis flere videoer