Log ind

Sommertravlhed

Der er travlt i haven, og i denne video skal I blandt andet se, hvordan jeg planter kasserne ud for køkkenet til. Som vanligt er farveholdningen creme og hvid. Sådan har det været i mange år. Det er toner, jeg aldrig bliver træt af.

.

Kommentarer
Karen 1 År siden
Smuk buket og flot plantekasse.
God weekend til dig.
Claus 1 År siden
Kære Karen, Tusind tak. Kh Claus
Anette 1 År siden
Fint som vanligt både bukett och "kasser". Ser mycket fram emot mitt besök i augusti. Ha det gott!! 🌼
Claus 1 År siden
Kære Anette, glæder mig til at se dig. Kh Claus
Bonnie 1 År siden
Kære Claus. Tak for endnu en dejlig video. Min forestillingsevne er jo ret veludviklet, som du ved - så jeg kan sagtens forestille mig, hvor smuk altankassen bliver. Jeg kunne godt tænke mig, at se hvor smuk den opstammet Hortensia var sidste år. Den havde i hvert fald en meget smuk grenstruktur. Jeg må lede i "gamle" havevideoer. Og så bemærker jeg, at du har plantet Lathyrus sammen med Cobaea. Snedigt. Det skulle jeg da også have gjort med mine (nu hvor jeg har fået reduceret antallet af Cobaea planter lidt - og givet dem et højere tårn). Mon kan kunne slippe afsted med at flytte Lathyrus-planterne? Det ville jo frigive en krukke, som jeg sagtens kan bruge til noget andet. Hilsen Bonnie
Claus 1 År siden
Kære Bonnie, altid dejligt med dine kommentarer og skønt, at du suger til dig. Kh Claus
Kirsten 1 År siden
Kære Claus
Tak for endnu en skøn video fra din have, jeg plejer at sætte hornviolerne fra krukkerne ud i bedene i haven, men kan godt se det nok kniber med pladsen i dine bede 😉 God ide med at bruge dem i buketter.
Jeg glæder meget mig til at se din smukke have i morgen eftermiddag
Kærlig hilsen Kirsten
Claus 1 År siden
Kære Kirsten, tak for din hilsen og besøg. Altid hyggeligt. Kh Claus
Lone 1 År siden
Kære Claus! Tak for en rundvisning i din skønne have. Dejlige blomster i kasserne under vinduerne og en sød lille buket. Det var dejligt at genhøre dit foredrag om små haver og store drømmer ved CPH Garden og hyggeligt at hilse på dig i morgenmadsrestauranten på vores fælles hotel Zleep Ballerup.
Vores hotelværelse lignede en mindre planteskole med alle de skønne planter, som vi måtte have med hjem fra CPH Garden. Kærlig hilsen Lone fra Silkebeorg.
Claus 1 År siden
Kære Lone, ja, det var hyggeligt at hilse på i København. Herligt, at I fik købt nogle planter med hjem. Kærlige hilsner fra Claus
Anita 1 År siden
Kære Claus
Så yndig buket .
Dine altankasser foran køkkenvindue , de bliver så smukke .
Jeg skriver fra det Italienske , vi har det varmt , for varmt efter min mening , det var en skam jeg jo ikke ku deltage forleden til åben have , men er så glad for at jeg så har det til gode til August , dejligt med noget at se frem til .
Tak for denne uges video , jeg hilser fra hele familien .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 1 År siden
Kære Anita, ja, jeg kan tænke mig, at det er meget varmt i Italien. Håber, at I kan komme i vandet. Nyd ferien. Kærlige hilsner fra Claus

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.

Enghøj Staudehave

23.07.2020 | Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

Krukkekøkkenhaven

15.07.2020 | I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

Rosernes tid

09.07.2020 | Af alle havens blomster må jeg sige, at jeg holder mest af roser. Ingen anden blomst kan overgå den i skønhed og duft. Tænker, at mange har det ligesom jeg.

Ud med saksen

02.07.2020 | Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!
Preview

Midsommer

25.06.2020 | Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.

Juniglæder

18.06.2020 | Der er meget at glæde sig over her i årets første sommermåned. Krukkevæksterne viser sig fra deres bedste side, og der er også gang i krukkekøkkenhaven. Det er en løfterig tid.

Blomstring i skyggen

11.06.2020 | Det sker ikke så sjældent, at folk siger til mig, at de har svært ved at finde ud af, hvad de skal plante i skyggen. Faktisk er det nu ikke så svært. Brug nettet - søg og du skal finde!

Nu er det sommer

04.06.2020 | Det er helt utroligt, så hurtigt det går i haven lige nu. Men vi har jo også haft pragtfulde dage med sol og megen varme. Det er noget, der behager både blomster og haveejere. Faktisk har maj måned været den mest solrige i over hundrede år, har vi lige fået at vide.

De sidste tulipaner

28.05.2020 | Om få dage er det sommer, i alt fald rent kalendermæssigt. De seneste dage har budt på nogen varme og sol, og nu er det ved at være uigenkaldeligt slut med tulipanerne. Men I får lige et sidste kig på mine …
Preview

Pangfarver

21.05.2020 | Mon ikke mange af jer ved, at jeg er vild med farver og at sætte dem sammen? Det er en stor, stor passion, som jeg altid har haft. Også inden jeg blev havemenneske for et kvart århundrede siden. Jeg var ikke et helt almindeligt barn!

Flere tulipaner

14.05.2020 | Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er vild med tulipaner. Og jeg har da heller aldrig hørt om nogle, der ikke kunne lide denne dejlige forårsblomst, som fås i alkens skønne farver.

Køkkenurter og blomster

07.05.2020 | Mange af de køkkenurter, vi dyrker til kulinarisk brug, er lige så smukke som blomster, og det er blevet en hel sport for mig at sætte dem sammen. Det er noget af det, jeg viser i denne uges video.

Planting og såning

30.04.2020 | Der er ingen tvivl om, at forårsmånederne er de travleste i haven. Sådan er det i hvert fald her. Men man skal som bekendt yde, før man kan nyde, og det har jeg heller ikke det fjerneste imod. I denne uge handler det om både plantning og såning.

Blomstrendre overdådighed

23.04.2020 | Foråret er for alvor kommet til Risskov. Bøgen er sprunget ud, og forårsløgvæksterne blomstrer, så det er en hel lyst; ikke blot i haven, men også udenfor porten. Der er så meget at glæde sig over ...

Kom med i drivhuset

16.04.2020 | Det er forår. Påskeklokkerne og narcisserne blomstrer. Der er skønt i skovhaven, men I skal også med ind i drivhuset og se, hvad jeg har gang i derinde. Og det er ikke så lidt; set i lyset af den periode vi er inde i, er der ekstra meningsfuldt at så og prikle.

Påsketravlhed

09.04.2020 | Det går rigtig hurtigt i haven lige nu, og det hele gror som en lyst. Selv om jeg har fået ekstra meget tid, er der masser at lave, og i den forløbne uge har vi haft rigtig travlt. Blandt andet med at potte dahliaer, og de står nu klar i drivhuset.

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.
Vis flere videoer