Log ind

Sommertravlhed

Der er travlt i haven, og i denne video skal I blandt andet se, hvordan jeg planter kasserne ud for køkkenet til. Som vanligt er farveholdningen creme og hvid. Sådan har det været i mange år. Det er toner, jeg aldrig bliver træt af.

.

Kommentarer
Karen 6 måneder siden
Smuk buket og flot plantekasse.
God weekend til dig.
Claus 5 måneder siden
Kære Karen, Tusind tak. Kh Claus
Anette 6 måneder siden
Fint som vanligt både bukett och "kasser". Ser mycket fram emot mitt besök i augusti. Ha det gott!! 🌼
Claus 5 måneder siden
Kære Anette, glæder mig til at se dig. Kh Claus
Bonnie 6 måneder siden
Kære Claus. Tak for endnu en dejlig video. Min forestillingsevne er jo ret veludviklet, som du ved - så jeg kan sagtens forestille mig, hvor smuk altankassen bliver. Jeg kunne godt tænke mig, at se hvor smuk den opstammet Hortensia var sidste år. Den havde i hvert fald en meget smuk grenstruktur. Jeg må lede i "gamle" havevideoer. Og så bemærker jeg, at du har plantet Lathyrus sammen med Cobaea. Snedigt. Det skulle jeg da også have gjort med mine (nu hvor jeg har fået reduceret antallet af Cobaea planter lidt - og givet dem et højere tårn). Mon kan kunne slippe afsted med at flytte Lathyrus-planterne? Det ville jo frigive en krukke, som jeg sagtens kan bruge til noget andet. Hilsen Bonnie
Claus 5 måneder siden
Kære Bonnie, altid dejligt med dine kommentarer og skønt, at du suger til dig. Kh Claus
Kirsten 6 måneder siden
Kære Claus
Tak for endnu en skøn video fra din have, jeg plejer at sætte hornviolerne fra krukkerne ud i bedene i haven, men kan godt se det nok kniber med pladsen i dine bede 😉 God ide med at bruge dem i buketter.
Jeg glæder meget mig til at se din smukke have i morgen eftermiddag
Kærlig hilsen Kirsten
Claus 5 måneder siden
Kære Kirsten, tak for din hilsen og besøg. Altid hyggeligt. Kh Claus
Lone 6 måneder siden
Kære Claus! Tak for en rundvisning i din skønne have. Dejlige blomster i kasserne under vinduerne og en sød lille buket. Det var dejligt at genhøre dit foredrag om små haver og store drømmer ved CPH Garden og hyggeligt at hilse på dig i morgenmadsrestauranten på vores fælles hotel Zleep Ballerup.
Vores hotelværelse lignede en mindre planteskole med alle de skønne planter, som vi måtte have med hjem fra CPH Garden. Kærlig hilsen Lone fra Silkebeorg.
Claus 5 måneder siden
Kære Lone, ja, det var hyggeligt at hilse på i København. Herligt, at I fik købt nogle planter med hjem. Kærlige hilsner fra Claus
Anita 6 måneder siden
Kære Claus
Så yndig buket .
Dine altankasser foran køkkenvindue , de bliver så smukke .
Jeg skriver fra det Italienske , vi har det varmt , for varmt efter min mening , det var en skam jeg jo ikke ku deltage forleden til åben have , men er så glad for at jeg så har det til gode til August , dejligt med noget at se frem til .
Tak for denne uges video , jeg hilser fra hele familien .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 5 måneder siden
Kære Anita, ja, jeg kan tænke mig, at det er meget varmt i Italien. Håber, at I kan komme i vandet. Nyd ferien. Kærlige hilsner fra Claus

En julekrans

05.12.2019 | Nu skal der jules. I denne uge har jeg indrettet mit juleværksted i køkkenet, hvor jeg dekorerer en julekrans, der skal pynte nede ved porten. Desuden skal I med til en drømmedejlig tysk forårshave.

Endnu en tur til Chelsea Flower Show

28.11.2019 | Atter en gang skal I med til det engelske Chelsea Flower Show, der afholdes midt i maj og besøges af haveelskere fra nær og fjern. I dag er det det store udstillingstelt, jeg besøger og kigger på nogle af de mange herligheder.

Tag med til England

21.11.2019 | Jeg tænker, at vi er mange, der her om efteråret og vinteren drømmer om forår og sommer. Også selvom det er en dejlig tid lige nu. I maj var jeg på det fantastiske Chelsea Flower Show i London, og i denne uges video, skal I med mig en tur derover.

Tag med til Sverige

14.11.2019 | I denne uges video skal I med lille en tur til Sverige; til Sofiero Slot. Her var jeg forleden for sammen med en halv snes gartnere at lægge små ti tusind løg i krukker. Til foråret har jeg nemlig en stor udstilling på det sydsvenske slot, Sofiero. Det handler om forårsløg i krukker. Et arrangement, som jeg ser meget frem til.

Narcisser i krukker

07.11.2019 | Der er meget at se til i haven, og heldigvis viser vejret sig endnu fra sin milde side. Vi mangler stadig af få lagt en del forårsløg i havens bede, og derfor er jeg så glad for, at jorden stadig er til at komme i. Det må gerne vente noget med frosten. For ikke at tale om sneen …

Løvfaldstid

31.10.2019 | Det er så smukt derude lige nu med alle de gyldne blade, der dækker jorden. På træerne er der ikke mange tilbage. Tænker hvert år på denne tid, at det er et af naturens store mirakler; at det hele om et halvt års tid grønnes igen.

Efterårssysler

24.10.2019 | Det har været et regnfuldt efterår, men de seneste dage har der været skønt her i haven. Jeg er ved at dele stauder - blandt andet floks. Det fortæller jeg om i denne uges video, hvor jeg også er i krukkekøkkehaven. Blandt andet med at lægge hvidløg i krukker.

Farvel til dahliaerne

10.10.2019 | I dag har vi gang i det tunge maskineri. Vi er ved at tømme krukker for blandt andet dahliaer. De skal jo pakkes ned, inden det begynder at blive alt for koldt i vejret. Og det handler altså også om, at vi skal have krukkerne klar til alle forårsløgene.

Så blev det oktober

03.10.2019 | Selv om det for alvor er blevet efterår med blæst og en del regn, er der stadig meget, der skal gøres i haven. Her ligger vi ikke på den lade side!

Hvidt og grønt er altid godt

26.09.2019 | Lige nu glæder jeg mig over, at haven stadig er rig på løv. Og at det varer lidt, før de gyldne farver indfinder sig. Grøn er endnu den overvejende farve. Og de hvide blomster lyser op.

Dahliaer i krukker

19.09.2019 | Her i sensommeren glæder jeg mig i den grad over de farvestrålende dahliaer, der frembyder en blomsterrigdom, som ikke andre planter kan på denne årstid. De leverer et sandt festfyrværkeri.

En sensommerbuket

12.09.2019 | Her i sensommeren bugner haven af blomster, der kan bruges til buketter. Ikke mindst dahliaerne er fantastiske. Men de skal have selskab af andre vækster, når de bindes.

Den kulinariske køkkenhave

05.09.2019 | Som jeg før har fortalt, er min nye store passion at dyrke køkkenurter. Ikke blot i drivhusene, men også i potter og krukker. I denne uges video viser jeg, hvordan det går. Slet ikke så tosset endda …

Skønne solsikker

29.08.2019 | I denne uges video viser jeg nogle af de solsikker, som jeg i år dyrker i krukker. Det er første gang, jeg prøver at så dem direkte i krukker. Det virker rigtig godt og skaber højde og blikfang.

Ude godt, men hjemme bedst

22.08.2019 | Efter en sommerturne rundt til skønne danske haver, er jeg nu tilbage i min egen have. Og jeg glæder mig naturligvis rigtig meget til at vise jer rundt. Det er som bekendt sensommer, og det jeg blandt andet vil fortælle om, er mit røde krukkearrangement, som mange så i sidste weekend, hvor jeg havde åben have.

Lottes have

15.08.2019 | Lotte er endnu en af de haveejere, jeg præsenterer i min bog: 'Små haver. Store drømme'. Og hendes have i Valby er i sin egen klasse. Tænk en gang; blot 70 kvadratmeter og ikke mindre end syv haverum. Det er helt fortryllende.
Preview

Ullas have

08.08.2019 | På min lille sommerturne rundt til skønne danske haver er jeg nu nået til Virum, hvor jeg besøger Ulla Bergstrøm. Hun har en drømmedejlig have.

Susannes have

01.08.2019 | På min lille sommerturne rundt til skønne danske haver er jeg i denne uge kommet til Susanne Gerlows rækkehushave i Dyssegård nord for København. En have på blot 150 kvadratmeter …
Vis flere videoer