Log ind

Stellas have

Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i..

Kommentarer
Joy 3 måneder siden
Claus, ku jeg være så heldig du kender navnet på den flotte Iris i de lidt rustne farver ? Kh Joy
Claus 3 måneder siden
Kære Joy, jeg havde selv samme spørgsmål til Stella. Desværre husker hun ikke navnet. Kh Claus
Sune 1 måned siden
Jeg tror det er 'Carvival Time ' Men er ikke 100% sikker
Reidun 3 måneder siden
Hei. Ja, dette var en meget innholdsrik og spennende hage. Og for en orden! Takk for omvisningen!
Mvh Reidun Rørtveit Larsen
Claus 3 måneder siden
Kære Reidun, tak for hilsen. Ja, det er en dejlig have. Dbh Claus
Helle 3 måneder siden
Hej Claus.
Tusind tak for din hyggelige video og ikke mindst tak til Stella for at vi måtte kigge med i en så fin og virkelig hyggelig have.
Mange hilsner fra
Helle.🌸🌺
Claus 3 måneder siden
Kære Helle, Stella læser med, så jeg er helt sikker, at hun bliver glad for din hilsen. Kh Claus
Karen 3 måneder siden
Hej Claus. Tak for et dejligt kik i en skøn have.
God weekend til dig.
Mvh Karen fra Bogense.
Claus 3 måneder siden
Kære Karen, selv tak. Hyggeligt at høre fra dig. Dbh Claus
Michael 3 måneder siden
Det var en flot have fra solskindsøen. Er du ved at have reetableret lindeallén ned nye vækster. Klipper du stadig Geranium tilbage når de har afblomstret og sætter frøstande?
Hilsen fra Jesperhus
Michael Birkelund
Claus 3 måneder siden
Kære Michael, alleen bliver plantet til i efterårer. Vi klipper ikke geranier mere i år. De blev klippet i bund for en måneds tid siden. Dbh Claus
Janne 3 måneder siden
Man taber næsten pusten af alle de skønne opstillinger i den meget smukke have. Jeg stjæler nogle af ideerne. Jeg må trylle for at få plads i min meget lille have😀
Mange sommerhilsner fra Janne Bech
Claus 3 måneder siden
Kære Janne, det er dejligt, når bliver inspireret. Sådan har vi det vist alle. Dbh Claus
Anette 3 måneder siden
Kære Claus, Hvad er det for en hvid skærmplante du bruger i buketten? Jeg har selv en masse vild kørvel (tror jeg det er) men den er forlængst visnet ned, og jeg vil gerne have en, som blomstrer her sidst på sommeren. :)
Mange hilsner Anette
Claus 2 måneder siden
Kære Anette, desværre ved jeg ikke, hvad det er for en plante. Det er nogle frø, jeg en gang fik. Jeg vil dog sige, at den ikke blomstrer nu. Denne uges film blev optaget for en måneds tid siden på grund af sommerferien. Hvis du savner skærmblomster i sensommeren, kan jeg absolut anbefale dig næste år at så Ammi visnaga, tandstikkerurt. Den er fantastisk og selvsår sig villigt uden at blive en plage. Dbh Claus
Michael 3 måneder siden
Hej Claus.
Kigger lidt i gamle film. Hvad hedder de kæmpe elefantøre du viser og hvor kan jeg købe dem?
Claus 2 måneder siden
Hej Michael, hyggeligt, at du kigger i gamle film. Den viste elefantøre hedder Alocasia. Vi har tidligere haft knolde i Bilka, og jeg vil prøve at se, om jeg kan få dem på programmet til foråret. Ellers prøv at søge på nettet. Dbh Claus
Anita 2 måneder siden
Kære Claus
Så yndig en buket , man skal da ikke sige at det kun er lyserød der er yndig , selv om jeg er til lyserød .
Sikke en fantastisk have , de små haverum og de små buskbom hække der afgrænser nogle bede det er så smukt , kan rigtig godt li stillen i haven . Jeg fik i foråret en gave , en bornholmerfigen , den bor lige nu i en krukke, men den skal i jorden inden længe , på en sydvest vendt plads , ved næsten hvor den skal stå . Rigtig god weekend til dig og alle jer andre .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 2 måneder siden
Kære Anita, kan se, at jeg er lidt bagefter med at svare., Det skyldes det fantastiske vejr. Jeg er ude hele tiden. Altså så hyggeligt at høre fra dig. Kærlige hilsner fra Claus
Lone 2 måneder siden
Kære Claus. tusind tak for en dejlig video fra den underskønne have på Bornholm. Så mange spændende rum i haven og fuld af meget inspiration. Jeg kan godt huske haven fra en af dine bøger. Endnu en gang tak for kigget også til Stella. Kh. Lone fra Silkeborg
Claus 2 måneder siden
Kære Lone, ja du har helt ret. Jeg har tidligere skrevet om Stellas have i mine bøger. Tak for hilsen. Kh Claus
Iris 2 måneder siden
Kære Claus, jeg har aldrig været på Bornholm, tusind tak for turen, og besøget i denne helt fantastisk smukke og velanlagte have. Drømmedejlig er ordet. Og sammen med Stella deler vi interessen for gamle ting 'med sjæl'.
Skøn have, ja jeg sender min beundring til Stella.
Knus Iris
Claus 2 måneder siden
Kære Iris, Bornholm er et dejligt sted. Og der er flere skønne haver. Absolut en rejse værd. Kh Claus
Lotte 2 måneder siden
Kære Claus. Hvor er det en fantastisk dejlig have. Sjældent at se en have, hvor der er sådan en ro og samtidig så mange nips og fine detaljer - alt er jo bare i harmoni. Kunsten må være at prioritere og begrænse plantevalget en smule. Jeg må gå en lille tur i min egen have, og så finder jeg nok et par gøremål😃. Dejligt med et friskt pust udefra. Mange hilsner Lotte
Claus 2 måneder siden
Kære Lotte, ja der er en særlig harmoni i Stellas have med mange skønne påfund og små skatte. Kh Claus
Mette 2 måneder siden
Så utrolig inspirerende. Hvad gør du mod snegle både dræbersnegle og med hus? Mine dahlia i krukker er spits af snegle med hus
Claus 2 måneder siden
Kære Mette, jeg bryder sammen og tilstår, at jeg bruger sneglegift. Dbh Claus
Anette 1 måned siden
Mht hvilken iris der er tale om så prøv og kig på Blomsterverden.dk (som hører hjemme på Bornholm) og kig på den der hedder Iris Red Zinger jeg synes at den minder om den Stella har.
1000 tak for din dejlige videoer - jeg bliver så inspireret. Mange hilsner fra Anette

Bær og blade

22.10.2020 | Det er stadig det skønneste vejr. Mildt og rart, så det er fint at gå i haven. Og der er så meget at glæde sig over. Ikke blot det gyldne løv. Dette fortæller jeg om i denne uge.

Efterår i skovhaven

15.10.2020 | Der er endnu blade på træer og buske, og skovhaven har stadig meget at byde på. Vi har haft travlt med at plante nyt, og det er dejligt at tænke på alt det, der vil pible frem til foråret.

Sensommerblomstrende stauder

08.10.2020 | Selvom vi er et godt stykke inde i oktober, og det med god ret kan kaldes efterår, er der stadig meget i blomst. I denne uge fortæller jeg om sensommerblomstrende stauder og andre vækster. Det er så dejligt, at der stadig er noget i blomst.

Nu er det efterår

01.10.2020 | Så er det for alvor efterår, men det betyder ikke, at blomstringen er ovre. Især sommerblomsterne, som vi såede i det tidlige forår, kvitterer stadig, og der bliver plukket mange buketter. Særligt af de smukke stolt kavaler.

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.

Septemberblomstring

10.09.2020 | Det kræver planlægning at opnå et rigt flor i eftersommeren og efteråret. En plantegruppe, der virkelig leverer varen, er dahliaerne. Dem har jeg i alle farveholdninger, og i dag gælder det de gule og hvide.

Sensommerdyrkning

03.09.2020 | Sensommeren er højsæson for mange spiselige afgrøder, og jeg høster da også løs i krukkekøkkenhaven, som det handler om i denne uge. Det er et virkelig spændende projekt.

Gartneriet 7'eren

27.08.2020 | Nu er det sensommer. Det er der ingen tvivl om. Vejret har ændret sig noget, og det er blevet koldere og mere regnfuldt. Snart skal der nyt i krukkerne, og i den sammenhæng har jeg besøgt et gartneri, der har spændende planter at tilbyde.

Plantenyheder

20.08.2020 | En gang om året afholdes der plantefagmesse for udendørsplanter i Odense. Jeg har gennem mange år været fast gæst for at se, hvad der er af nyheder og andre spændende ting. Det er altid interessant.

Jeg ser rødt!

13.08.2020 | Den lidt specielle overskrift henviser til denne ugens emne, der handler om dahliaer i røde toner. Desuden viser jeg en række selskabsplanter, der er fine sammen med de næsten selvlysende dahliaer.

Blomsterfestival i Tivoli Friheden

06.08.2020 | Gennem hele juli har gæsterne til Blomsterfestivalen i Tivoli Friheden kunnet opleve min Krukkehave foran Restaurant Terrassen. Blomsterfestivalen er gået og over al forventning, og Tivoli Friheden har aldrig tidligere haft så mange gæster i juli måned.

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.

Enghøj Staudehave

23.07.2020 | Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

Krukkekøkkenhaven

15.07.2020 | I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

Rosernes tid

09.07.2020 | Af alle havens blomster må jeg sige, at jeg holder mest af roser. Ingen anden blomst kan overgå den i skønhed og duft. Tænker, at mange har det ligesom jeg.

Ud med saksen

02.07.2020 | Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!
Preview

Midsommer

25.06.2020 | Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.
Vis flere videoer