Log ind

Susannes have

På min lille sommerturne rundt til skønne danske haver er jeg i denne uge kommet til Susanne Gerlows rækkehushave i Dyssegård nord for København. En have på blot 150 kvadratmeter …

.

Kommentarer
Susanne 12 måneder siden
Kære Claus
Tusind tak for besøget, det var en fornøjelse at få besøg af dig igen 🌸🌸
Kh Susanne
Claus 12 måneder siden
Kære Susanne, tusind tak fordi, jeg måtte komme. Din have er så skøn. Kh Claus
Karen 12 måneder siden
Tak for endnu en flot have. I morgen tager jeg til Bogense for at være med til at pynte Rådhuspladsen til Rosenfestival her i weekend.
Glæder mig til at se de mange blomster og roser.
God weekend.
Mvh Karen
Claus 12 måneder siden
Kære Karen, Håber, at du havde en god tur til Rosenfestivalen. Dbh Claus
Bonnie 12 måneder siden
Sikke en dejlig video af en dejlig have, som jeg selv elsker at besøge. Susannes have er så smuk - og hun er ufattelig god til at sætte planter sammen i de helt rigtige farvetoner. Og så er jeg vildt imponeret af alle hendes smukke roser. De står så godt. Et godt rosen-år - hmm, altså slet ikke hos mig. Her gik det helt forfærdeligt, men rosen-guden har da i den grad været med Susanne. Mange hilsner Bonnie
Claus 12 måneder siden
Kære Bonnie, du har helt ret; Susanne har en særlig evne for plantesammensætninger. Kh Claus
Tina 12 måneder siden
Kæreste. Claus Igen en vidunderlig video, elsker dine besøg i de underskønne haver. Helt fantastisk stemning i Susannes have , helt trylleri af planter med vidunderlige former. God weekend knus Tina
Claus 12 måneder siden
Kære Tina, tusind tak for din hilsen. Kh Claus
Karen 12 måneder siden
Smuk smuk have. Jeg nyder rigtig meget at se haverne her på skærmen, og bagefter se dem i Dib bog "Små haver , store drømme". at drømme er jo heldigvis gratis . Jeg kan sige jeg har aldrig haft så mange skønne roser som i år og så så tidligt. Mange klager over diverse sygdomme men langt hovedparten er positive. Hvor må det have været en fantastisk oplevelse at se så mange haver, og opleve og møde så mange dejlige mennesker med "Jord under neglene og fred i sjælen" . Tak. stor stor ros til haveejeren -
mvh
Karen
Claus 12 måneder siden
Kære Karen. Du har helt ret; levende billeder 'kan' noget. Kh Claus
Anita 12 måneder siden
Kære Claus
Det er da så skøn en have , hun er bare så dygtig til at sætte planter sammen .
Men jeg tænker om der er forskel på vejr og vind , for hos mig får alle mine roser altså gule blade uanset hvad jeg gør , trods jeg følger alle dine råd , tænker lidt at jeg dropper blomster i krukker og så bruger vandpenge på at vande roser i stedet for , ikke for at lyde negativ , men bliver altså blæst bag over af begejstring når vi lige er på havebesøg og ser de smukke blomster uden gule blade , nå men i morgen kommer to af mine veninder , Herdis og Susanne , så køre vi til den Romantiske have ved Sanderumgaard , jeg vil gerne lære dem at de skal høre stilheden , roen og der er mange skønne siddepladser , hvor vi skal lytte til bladenes rislende og duftene fra det hele . Det glæder jeg mig til så går ture hertil igen hvor vi skal ha lidt frokost .
Tak for en fantastisk havetur igen i denne uge .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 12 måneder siden
Kære Anita, 'At høre stilheden' … Hvor lyder det smukt. Ja, der er dejligt på Sanderumgaard. Jeg skal holde foredrag der den 2. september. Kh Claus
Karen 6 måneder siden
Underskøn have , og en entusiasme uden lige og et bed jeg mærke i , Susanne kunne alle navnene og det er skønt , jeg har altid papir og blyant liggende ved siden af mig når jeg ser Dine videoer. Tusind tak. Bedste hilsner

Karen Søborg
Claus 6 måneder siden
Kære Karen, herligt, at du suger til dig. Dbh Claus

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.

Enghøj Staudehave

23.07.2020 | Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

Krukkekøkkenhaven

15.07.2020 | I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

Rosernes tid

09.07.2020 | Af alle havens blomster må jeg sige, at jeg holder mest af roser. Ingen anden blomst kan overgå den i skønhed og duft. Tænker, at mange har det ligesom jeg.

Ud med saksen

02.07.2020 | Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!
Preview

Midsommer

25.06.2020 | Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.

Juniglæder

18.06.2020 | Der er meget at glæde sig over her i årets første sommermåned. Krukkevæksterne viser sig fra deres bedste side, og der er også gang i krukkekøkkenhaven. Det er en løfterig tid.

Blomstring i skyggen

11.06.2020 | Det sker ikke så sjældent, at folk siger til mig, at de har svært ved at finde ud af, hvad de skal plante i skyggen. Faktisk er det nu ikke så svært. Brug nettet - søg og du skal finde!

Nu er det sommer

04.06.2020 | Det er helt utroligt, så hurtigt det går i haven lige nu. Men vi har jo også haft pragtfulde dage med sol og megen varme. Det er noget, der behager både blomster og haveejere. Faktisk har maj måned været den mest solrige i over hundrede år, har vi lige fået at vide.

De sidste tulipaner

28.05.2020 | Om få dage er det sommer, i alt fald rent kalendermæssigt. De seneste dage har budt på nogen varme og sol, og nu er det ved at være uigenkaldeligt slut med tulipanerne. Men I får lige et sidste kig på mine …
Preview

Pangfarver

21.05.2020 | Mon ikke mange af jer ved, at jeg er vild med farver og at sætte dem sammen? Det er en stor, stor passion, som jeg altid har haft. Også inden jeg blev havemenneske for et kvart århundrede siden. Jeg var ikke et helt almindeligt barn!

Flere tulipaner

14.05.2020 | Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er vild med tulipaner. Og jeg har da heller aldrig hørt om nogle, der ikke kunne lide denne dejlige forårsblomst, som fås i alkens skønne farver.

Køkkenurter og blomster

07.05.2020 | Mange af de køkkenurter, vi dyrker til kulinarisk brug, er lige så smukke som blomster, og det er blevet en hel sport for mig at sætte dem sammen. Det er noget af det, jeg viser i denne uges video.

Planting og såning

30.04.2020 | Der er ingen tvivl om, at forårsmånederne er de travleste i haven. Sådan er det i hvert fald her. Men man skal som bekendt yde, før man kan nyde, og det har jeg heller ikke det fjerneste imod. I denne uge handler det om både plantning og såning.

Blomstrendre overdådighed

23.04.2020 | Foråret er for alvor kommet til Risskov. Bøgen er sprunget ud, og forårsløgvæksterne blomstrer, så det er en hel lyst; ikke blot i haven, men også udenfor porten. Der er så meget at glæde sig over ...

Kom med i drivhuset

16.04.2020 | Det er forår. Påskeklokkerne og narcisserne blomstrer. Der er skønt i skovhaven, men I skal også med ind i drivhuset og se, hvad jeg har gang i derinde. Og det er ikke så lidt; set i lyset af den periode vi er inde i, er der ekstra meningsfuldt at så og prikle.

Påsketravlhed

09.04.2020 | Det går rigtig hurtigt i haven lige nu, og det hele gror som en lyst. Selv om jeg har fået ekstra meget tid, er der masser at lave, og i den forløbne uge har vi haft rigtig travlt. Blandt andet med at potte dahliaer, og de står nu klar i drivhuset.

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.
Vis flere videoer