Log ind

Tag med til England

Jeg tænker, at vi er mange, der her om efteråret og vinteren drømmer om forår og sommer. Også selvom det er en dejlig tid lige nu. I maj var jeg på det fantastiske Chelsea Flower Show i London, og i denne uges video, skal I med mig en tur derover.

.

Kommentarer
Morten 3 måneder siden
Kære Claus
Tusind tak for en dejlig tur til det engelske show, rigtig skønt at se og dejligt med inspiration.
Rigtig god weekend
Claus 3 måneder siden
Kære Morten, så hyggeligt med en hilsen fra dig. Kh Claus
Bonnie 3 måneder siden
Kære Claus.
Sikke et dejligt kig på dette års Chelsea. Hvor gad jeg godt at have været med dig . Mange smukke haver - og især iris, synes jeg, der var mange af.
"Royal Purple". Den vil jeg prøve næste år. Den så stærk ud?
Og så er det jo nu, at jeg virkelig ærgrer mig over, at jeg for to dage siden smed mine Kano aubergine-planter ud. Jeg var lidt sur på dem, for jeg synes ikke rigtig, at de havde givet noget. Men de skulle jo selvfølgelig være blevet stående. Jeg har jo 5-6 grader i drivhuset. Jeg må være lidt klogere til næste år i håbet om, at jeg så har det forspring, der gør, at frugterne når at modne.
Kh. Bonnie
Claus 3 måneder siden
Kære Bonnie, dejligt, at du nød turen til Chelsea Flower Show. Det er herligt for mig at dele mine oplevelser. Dbh Claus
Karen 3 måneder siden
Kære Claus Dalby. Tak for et flot program omhandlende Chelsea flovershow. Jeg har aldrig været på dette show, derimod to gange været på fet engelske haveselskabs show i South Hampton. Et fantastisk show. Jeg startede med at skulle derover med min husbond, da mine to voksne piger hørte om den planlagte tur, endte de med begge at tage med også. Så skøn, Du har sikkert været på dette show også men til andre kan jeg sige Anbefalelsesværdigt. Bedste hilsner Karen Bach
Claus 3 måneder siden
Kære Karen - ja, de engelske shows er skønne. Uanset årstid. Dbh Claus
Kirsten 3 måneder siden
Fantastisk oplevelse ! Hvor er det smukt, og så at få lov at se det på denne årstid, hvor det bare regner og regner.Man bliver helt glad i låget !!Tak Claus
Fortsat dejlig dag
Kirsten
Claus 3 måneder siden
Kære Kirsten, ja intet er så dejligt som at drømme lidt om forår. Dbh Claus
Lotte 3 måneder siden
Kære Claus. Her midt i regnen og mørket glæder jeg mig voldsomt til foråret. Sikke smukke farver og bladformationer, du viser frem i denne video fra Chelsea Flower Show.
Jeg har også pelargonier til overvintring indendørs i vores skur sammen med andre frostfølsomme planter. Vi holder temperaturen på 4-5 grader. Som du siger, kan det blive for koldt for pelargonierne, så vi må nok flytte dem, men kan du sige noget om, hvad minimumstemperaturen er for pelargonier - eller den ideelle overvintringstemperaturer for disse skønne blomster. God weekend.
Mange hilsner Lotte
Claus 3 måneder siden
Kære Lotte pelargonier skal helst opbevares ved minimum 12-14 grader. Dbh Claus
Anita 3 måneder siden
Kære Claus
Hold da det er imponerende, set hele er så flot , men min favorit det er nu det første drivhus du viste med blomstrede puder og hele udsmykning og farver og det hele smukt smukt , jeg fatter mig i korthed , jeg har mega travlt så derfor tak for havevideo smuk er den .
Rigtig god weekend til dig og jer allesammen .
Kærlig hilsen Anita
Claus 3 måneder siden
Kære Anita, ja, du er jo en romantisk sjæl, og du har helt ret; drivhusindretningen er utrolig skøn. Kh Claus
Iris 2 måneder siden
Kære Claus
Hjertelig tak fordi du deler dine herlige oplevelser.
Kæmpekram.
Preview

Prikletid

20.02.2020 | Der er travlhed i drivhuset. Det spirer og gror, og i denne uge prikler jeg tomater og salat. Og så sår jeg spinat, for det er en af de rimeligt vinterhårdhøre urter. Skønt at være i gang.

Tidligt forår

13.02.2020 | Også i denne uge skal vi så inde i drivhuset. Jeg er i gang med hestebønner, artiskok og salat, og undervejs kommer jeg med nogle dyrkningsmæssige tip. Det er rigtig dejligt at være i gang med sæsonen.

Årets første såninger

06.02.2020 | Nu er jeg i gang med at så - og det gælder tomater, chilier, peberfrugt og auberginer. Det handler om, at de skal have et forspring, og det giver jeg dem ved hjælp af et meget fint system bestående af kunstlys og varmemåtter, som jeg er ret begejstret for og præsenterer i denne uges video.

De første stiklinger

30.01.2020 | Det er simpelthen så dejligt at være i gang, og i denne uge tager jeg de første stiklinger. Et herligt arbejde, som I skal følge i denne uge … Og så skal I også denne gang med på tur. I sommer var jeg i Sverige i den dejligste have - Den engelske trädgård, som I godt kan glæde jer til at se.

Kom med i drivhuset

23.01.2020 | Det er stadig utrolig mildt, og for hver dag der går, er foråret en smule tættere på. I drivhusene er der liv, og vi har næsten ikke brug for tilskudsvarmen. Engletrompeter, kaller og agapanthus har stadig grønt løv, og det hele virker så løfterigt.

Vintersysler

16.01.2020 | Det er mildt derude … Så det er den rene forkælelse at være i haven her i januar. Spændende er det, om vi helt slipper for frost og sne. Så er det den mildeste vinter i mands minde, siger de 'kloge'. Mig passet det fint.

I gang igen...

09.01.2020 | I denne uge skal I også med mig på tur, og det er en helt særlig køkkenhave, I skal besøge. Den ligger i Holland, og når den er noget ud over det sædvanlige, skyldes det, at grøntsager og blomstrende planter udgør et symbiotisk hele.

En ny havesæson

02.01.2020 | Der er altså noget helt særligt over at tage hul på et nyt og friskt haveår. Mine forventninger er store, og det kan være svært at tøjle tålmodigheden.
Jeg har så mange projekter på bedding …

Snart er det nytår

26.12.2019 | Snart er det slut på et år; et år, der også har været et rigtigt fint haveår. Men først skal vi lige fejre nytår, og i denne uges video kommer jeg med et par pynteforslag til årets sidste dag. Desuden skal I med til Tyskland.

Julebuketter

19.12.2019 | Nu er der ikke lang tid til jul. I denne uge skal det handle om friske blomster. Det er rigtig fint med gran og kogler, men når vi går ind i juledagene, er det altså også fint med noget friskt på bordet.

En juleinspireret salat

12.12.2019 | I denne uge går jeg i køkkenet og laver en salat med blandt andet æbler, grønkål, rosenkål og selleri fra krukkekøkkenhaven. Desuden skal I også opleve en hyggelig have, nemlig Anita Bons tyske forårshave.

En julekrans

05.12.2019 | Nu skal der jules. I denne uge har jeg indrettet mit juleværksted i køkkenet, hvor jeg dekorerer en julekrans, der skal pynte nede ved porten. Desuden skal I med til en drømmedejlig tysk forårshave.

Endnu en tur til Chelsea Flower Show

28.11.2019 | Atter en gang skal I med til det engelske Chelsea Flower Show, der afholdes midt i maj og besøges af haveelskere fra nær og fjern. I dag er det det store udstillingstelt, jeg besøger og kigger på nogle af de mange herligheder.

Tag med til England

21.11.2019 | Jeg tænker, at vi er mange, der her om efteråret og vinteren drømmer om forår og sommer. Også selvom det er en dejlig tid lige nu. I maj var jeg på det fantastiske Chelsea Flower Show i London, og i denne uges video, skal I med mig en tur derover.

Tag med til Sverige

14.11.2019 | I denne uges video skal I med lille en tur til Sverige; til Sofiero Slot. Her var jeg forleden for sammen med en halv snes gartnere at lægge små ti tusind løg i krukker. Til foråret har jeg nemlig en stor udstilling på det sydsvenske slot, Sofiero. Det handler om forårsløg i krukker. Et arrangement, som jeg ser meget frem til.

Narcisser i krukker

07.11.2019 | Der er meget at se til i haven, og heldigvis viser vejret sig endnu fra sin milde side. Vi mangler stadig af få lagt en del forårsløg i havens bede, og derfor er jeg så glad for, at jorden stadig er til at komme i. Det må gerne vente noget med frosten. For ikke at tale om sneen …

Løvfaldstid

31.10.2019 | Det er så smukt derude lige nu med alle de gyldne blade, der dækker jorden. På træerne er der ikke mange tilbage. Tænker hvert år på denne tid, at det er et af naturens store mirakler; at det hele om et halvt års tid grønnes igen.

Efterårssysler

24.10.2019 | Det har været et regnfuldt efterår, men de seneste dage har der været skønt her i haven. Jeg er ved at dele stauder - blandt andet floks. Det fortæller jeg om i denne uges video, hvor jeg også er i krukkekøkkehaven. Blandt andet med at lægge hvidløg i krukker.
Vis flere videoer