Log ind

Tag med til England

Jeg tænker, at vi er mange, der her om efteråret og vinteren drømmer om forår og sommer. Også selvom det er en dejlig tid lige nu. I maj var jeg på det fantastiske Chelsea Flower Show i London, og i denne uges video, skal I med mig en tur derover.

.

Kommentarer
Morten 5 måneder siden
Kære Claus
Tusind tak for en dejlig tur til det engelske show, rigtig skønt at se og dejligt med inspiration.
Rigtig god weekend
Claus 5 måneder siden
Kære Morten, så hyggeligt med en hilsen fra dig. Kh Claus
Bonnie 5 måneder siden
Kære Claus.
Sikke et dejligt kig på dette års Chelsea. Hvor gad jeg godt at have været med dig . Mange smukke haver - og især iris, synes jeg, der var mange af.
"Royal Purple". Den vil jeg prøve næste år. Den så stærk ud?
Og så er det jo nu, at jeg virkelig ærgrer mig over, at jeg for to dage siden smed mine Kano aubergine-planter ud. Jeg var lidt sur på dem, for jeg synes ikke rigtig, at de havde givet noget. Men de skulle jo selvfølgelig være blevet stående. Jeg har jo 5-6 grader i drivhuset. Jeg må være lidt klogere til næste år i håbet om, at jeg så har det forspring, der gør, at frugterne når at modne.
Kh. Bonnie
Claus 5 måneder siden
Kære Bonnie, dejligt, at du nød turen til Chelsea Flower Show. Det er herligt for mig at dele mine oplevelser. Dbh Claus
Karen 5 måneder siden
Kære Claus Dalby. Tak for et flot program omhandlende Chelsea flovershow. Jeg har aldrig været på dette show, derimod to gange været på fet engelske haveselskabs show i South Hampton. Et fantastisk show. Jeg startede med at skulle derover med min husbond, da mine to voksne piger hørte om den planlagte tur, endte de med begge at tage med også. Så skøn, Du har sikkert været på dette show også men til andre kan jeg sige Anbefalelsesværdigt. Bedste hilsner Karen Bach
Claus 5 måneder siden
Kære Karen - ja, de engelske shows er skønne. Uanset årstid. Dbh Claus
Kirsten 5 måneder siden
Fantastisk oplevelse ! Hvor er det smukt, og så at få lov at se det på denne årstid, hvor det bare regner og regner.Man bliver helt glad i låget !!Tak Claus
Fortsat dejlig dag
Kirsten
Claus 5 måneder siden
Kære Kirsten, ja intet er så dejligt som at drømme lidt om forår. Dbh Claus
Lotte 5 måneder siden
Kære Claus. Her midt i regnen og mørket glæder jeg mig voldsomt til foråret. Sikke smukke farver og bladformationer, du viser frem i denne video fra Chelsea Flower Show.
Jeg har også pelargonier til overvintring indendørs i vores skur sammen med andre frostfølsomme planter. Vi holder temperaturen på 4-5 grader. Som du siger, kan det blive for koldt for pelargonierne, så vi må nok flytte dem, men kan du sige noget om, hvad minimumstemperaturen er for pelargonier - eller den ideelle overvintringstemperaturer for disse skønne blomster. God weekend.
Mange hilsner Lotte
Claus 5 måneder siden
Kære Lotte pelargonier skal helst opbevares ved minimum 12-14 grader. Dbh Claus
Anita 5 måneder siden
Kære Claus
Hold da det er imponerende, set hele er så flot , men min favorit det er nu det første drivhus du viste med blomstrede puder og hele udsmykning og farver og det hele smukt smukt , jeg fatter mig i korthed , jeg har mega travlt så derfor tak for havevideo smuk er den .
Rigtig god weekend til dig og jer allesammen .
Kærlig hilsen Anita
Claus 5 måneder siden
Kære Anita, ja, du er jo en romantisk sjæl, og du har helt ret; drivhusindretningen er utrolig skøn. Kh Claus
Iris 4 måneder siden
Kære Claus
Hjertelig tak fordi du deler dine herlige oplevelser.
Kæmpekram.
Nette 1 måned siden
Hahahahhaha Claus
Så fik jeg lige dagens griner. "Flytte dem op i Det Store Drivhus". Det drivhus du står i, ved jeg tilfældigvis er stort :))

Da jeg for snart længe siden første gang besøgte din have, var det haverum, jeg hele tiden vendte tilbage til netop det gule afsnit. Og jeg er en af de mange, der ellers ikke kan lide gult. Siden hen er jeg blevet totalt pjattet med den måneskinsgule farve. Kombineret med hvidt og creme, er der ikke et øje tørt.

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.

Nye projekter

26.03.2020 | I denne uge gør jeg blandt andet klar til dahliastiklinger, og så sår jeg pyntekål. Begge projekter er rimeligt langsommelige; dels af få dahliaer i blomst fra stiklinger og dels at fremavle store og flotte pyntekål, der skal pynte i sensommerens krukker.
Preview

Plantetid

19.03.2020 | Ligesom mange andre har jeg pludselig fået ekstra tid til rådighed, og meget af den bruger jeg i haven. Der er nok at gøre. Jeg har nemlig lige fået et stor sending hornvioler, og så er jeg gået i gang med at drive rabarber.

Urterne gror

12.03.2020 | I drivhusene er der rigtig god vækst i urterne, og jeg har blandt andet succes med spinat, salat og tomater. Derfor er jeg i fuld gang med at potte op, så planterne snart bliver endnu større.

Det spirer og gror

05.03.2020 | Det er altså skønt at se, hvordan det hele spirer og gror inde i væksthuset. Her har jeg nemlig mine plantekuvøser, som jeg præsenterer i denne uges video. Desuden er jeg i gang med at så - blandt andet rødbeder og løg.

De første narcisser

27.02.2020 | Der er kun få dage til, at vi går ind i marts, og så er det officielt forår. Det har det nu været længe, tænker jeg. De første narcisser sprang allerede ud for en god uges tid siden, fuglene synger og frøene spirer i drivhusene.
Preview

Prikletid

20.02.2020 | Der er travlhed i drivhuset. Det spirer og gror, og i denne uge prikler jeg tomater og salat. Og så sår jeg spinat, for det er en af de rimeligt vinterhårdhøre urter. Skønt at være i gang.

Tidligt forår

13.02.2020 | Også i denne uge skal vi så inde i drivhuset. Jeg er i gang med hestebønner, artiskok og salat, og undervejs kommer jeg med nogle dyrkningsmæssige tip. Det er rigtig dejligt at være i gang med sæsonen.

Årets første såninger

06.02.2020 | Nu er jeg i gang med at så - og det gælder tomater, chilier, peberfrugt og auberginer. Det handler om, at de skal have et forspring, og det giver jeg dem ved hjælp af et meget fint system bestående af kunstlys og varmemåtter, som jeg er ret begejstret for og præsenterer i denne uges video.

De første stiklinger

30.01.2020 | Det er simpelthen så dejligt at være i gang, og i denne uge tager jeg de første stiklinger. Et herligt arbejde, som I skal følge i denne uge … Og så skal I også denne gang med på tur. I sommer var jeg i Sverige i den dejligste have - Den engelske trädgård, som I godt kan glæde jer til at se.

Kom med i drivhuset

23.01.2020 | Det er stadig utrolig mildt, og for hver dag der går, er foråret en smule tættere på. I drivhusene er der liv, og vi har næsten ikke brug for tilskudsvarmen. Engletrompeter, kaller og agapanthus har stadig grønt løv, og det hele virker så løfterigt.

Vintersysler

16.01.2020 | Det er mildt derude … Så det er den rene forkælelse at være i haven her i januar. Spændende er det, om vi helt slipper for frost og sne. Så er det den mildeste vinter i mands minde, siger de 'kloge'. Mig passet det fint.

I gang igen...

09.01.2020 | I denne uge skal I også med mig på tur, og det er en helt særlig køkkenhave, I skal besøge. Den ligger i Holland, og når den er noget ud over det sædvanlige, skyldes det, at grøntsager og blomstrende planter udgør et symbiotisk hele.

En ny havesæson

02.01.2020 | Der er altså noget helt særligt over at tage hul på et nyt og friskt haveår. Mine forventninger er store, og det kan være svært at tøjle tålmodigheden.
Jeg har så mange projekter på bedding …

Snart er det nytår

26.12.2019 | Snart er det slut på et år; et år, der også har været et rigtigt fint haveår. Men først skal vi lige fejre nytår, og i denne uges video kommer jeg med et par pynteforslag til årets sidste dag. Desuden skal I med til Tyskland.

Julebuketter

19.12.2019 | Nu er der ikke lang tid til jul. I denne uge skal det handle om friske blomster. Det er rigtig fint med gran og kogler, men når vi går ind i juledagene, er det altså også fint med noget friskt på bordet.

En juleinspireret salat

12.12.2019 | I denne uge går jeg i køkkenet og laver en salat med blandt andet æbler, grønkål, rosenkål og selleri fra krukkekøkkenhaven. Desuden skal I også opleve en hyggelig have, nemlig Anita Bons tyske forårshave.

En julekrans

05.12.2019 | Nu skal der jules. I denne uge har jeg indrettet mit juleværksted i køkkenet, hvor jeg dekorerer en julekrans, der skal pynte nede ved porten. Desuden skal I med til en drømmedejlig tysk forårshave.
Vis flere videoer