Log ind

Tag med til England

Jeg tænker, at vi er mange, der her om efteråret og vinteren drømmer om forår og sommer. Også selvom det er en dejlig tid lige nu. I maj var jeg på det fantastiske Chelsea Flower Show i London, og i denne uges video, skal I med mig en tur derover.

.

Kommentarer
Morten 18 dag(e) siden
Kære Claus
Tusind tak for en dejlig tur til det engelske show, rigtig skønt at se og dejligt med inspiration.
Rigtig god weekend
Claus 13 dag(e) siden
Kære Morten, så hyggeligt med en hilsen fra dig. Kh Claus
Bonnie 18 dag(e) siden
Kære Claus.
Sikke et dejligt kig på dette års Chelsea. Hvor gad jeg godt at have været med dig . Mange smukke haver - og især iris, synes jeg, der var mange af.
"Royal Purple". Den vil jeg prøve næste år. Den så stærk ud?
Og så er det jo nu, at jeg virkelig ærgrer mig over, at jeg for to dage siden smed mine Kano aubergine-planter ud. Jeg var lidt sur på dem, for jeg synes ikke rigtig, at de havde givet noget. Men de skulle jo selvfølgelig være blevet stående. Jeg har jo 5-6 grader i drivhuset. Jeg må være lidt klogere til næste år i håbet om, at jeg så har det forspring, der gør, at frugterne når at modne.
Kh. Bonnie
Claus 13 dag(e) siden
Kære Bonnie, dejligt, at du nød turen til Chelsea Flower Show. Det er herligt for mig at dele mine oplevelser. Dbh Claus
Karen 17 dag(e) siden
Kære Claus Dalby. Tak for et flot program omhandlende Chelsea flovershow. Jeg har aldrig været på dette show, derimod to gange været på fet engelske haveselskabs show i South Hampton. Et fantastisk show. Jeg startede med at skulle derover med min husbond, da mine to voksne piger hørte om den planlagte tur, endte de med begge at tage med også. Så skøn, Du har sikkert været på dette show også men til andre kan jeg sige Anbefalelsesværdigt. Bedste hilsner Karen Bach
Claus 13 dag(e) siden
Kære Karen - ja, de engelske shows er skønne. Uanset årstid. Dbh Claus
Kirsten 17 dag(e) siden
Fantastisk oplevelse ! Hvor er det smukt, og så at få lov at se det på denne årstid, hvor det bare regner og regner.Man bliver helt glad i låget !!Tak Claus
Fortsat dejlig dag
Kirsten
Claus 13 dag(e) siden
Kære Kirsten, ja intet er så dejligt som at drømme lidt om forår. Dbh Claus
Lotte 17 dag(e) siden
Kære Claus. Her midt i regnen og mørket glæder jeg mig voldsomt til foråret. Sikke smukke farver og bladformationer, du viser frem i denne video fra Chelsea Flower Show.
Jeg har også pelargonier til overvintring indendørs i vores skur sammen med andre frostfølsomme planter. Vi holder temperaturen på 4-5 grader. Som du siger, kan det blive for koldt for pelargonierne, så vi må nok flytte dem, men kan du sige noget om, hvad minimumstemperaturen er for pelargonier - eller den ideelle overvintringstemperaturer for disse skønne blomster. God weekend.
Mange hilsner Lotte
Claus 13 dag(e) siden
Kære Lotte pelargonier skal helst opbevares ved minimum 12-14 grader. Dbh Claus
Anita 17 dag(e) siden
Kære Claus
Hold da det er imponerende, set hele er så flot , men min favorit det er nu det første drivhus du viste med blomstrede puder og hele udsmykning og farver og det hele smukt smukt , jeg fatter mig i korthed , jeg har mega travlt så derfor tak for havevideo smuk er den .
Rigtig god weekend til dig og jer allesammen .
Kærlig hilsen Anita
Claus 13 dag(e) siden
Kære Anita, ja, du er jo en romantisk sjæl, og du har helt ret; drivhusindretningen er utrolig skøn. Kh Claus
Iris 3 dag(e) siden
Kære Claus
Hjertelig tak fordi du deler dine herlige oplevelser.
Kæmpekram.

En julekrans

05.12.2019 | Nu skal der jules. I denne uge har jeg indrettet mit juleværksted i køkkenet, hvor jeg dekorerer en julekrans, der skal pynte nede ved porten. Desuden skal I med til en drømmedejlig tysk forårshave.

Endnu en tur til Chelsea Flower Show

28.11.2019 | Atter en gang skal I med til det engelske Chelsea Flower Show, der afholdes midt i maj og besøges af haveelskere fra nær og fjern. I dag er det det store udstillingstelt, jeg besøger og kigger på nogle af de mange herligheder.

Tag med til England

21.11.2019 | Jeg tænker, at vi er mange, der her om efteråret og vinteren drømmer om forår og sommer. Også selvom det er en dejlig tid lige nu. I maj var jeg på det fantastiske Chelsea Flower Show i London, og i denne uges video, skal I med mig en tur derover.

Tag med til Sverige

14.11.2019 | I denne uges video skal I med lille en tur til Sverige; til Sofiero Slot. Her var jeg forleden for sammen med en halv snes gartnere at lægge små ti tusind løg i krukker. Til foråret har jeg nemlig en stor udstilling på det sydsvenske slot, Sofiero. Det handler om forårsløg i krukker. Et arrangement, som jeg ser meget frem til.

Narcisser i krukker

07.11.2019 | Der er meget at se til i haven, og heldigvis viser vejret sig endnu fra sin milde side. Vi mangler stadig af få lagt en del forårsløg i havens bede, og derfor er jeg så glad for, at jorden stadig er til at komme i. Det må gerne vente noget med frosten. For ikke at tale om sneen …

Løvfaldstid

31.10.2019 | Det er så smukt derude lige nu med alle de gyldne blade, der dækker jorden. På træerne er der ikke mange tilbage. Tænker hvert år på denne tid, at det er et af naturens store mirakler; at det hele om et halvt års tid grønnes igen.

Efterårssysler

24.10.2019 | Det har været et regnfuldt efterår, men de seneste dage har der været skønt her i haven. Jeg er ved at dele stauder - blandt andet floks. Det fortæller jeg om i denne uges video, hvor jeg også er i krukkekøkkehaven. Blandt andet med at lægge hvidløg i krukker.

Farvel til dahliaerne

10.10.2019 | I dag har vi gang i det tunge maskineri. Vi er ved at tømme krukker for blandt andet dahliaer. De skal jo pakkes ned, inden det begynder at blive alt for koldt i vejret. Og det handler altså også om, at vi skal have krukkerne klar til alle forårsløgene.

Så blev det oktober

03.10.2019 | Selv om det for alvor er blevet efterår med blæst og en del regn, er der stadig meget, der skal gøres i haven. Her ligger vi ikke på den lade side!

Hvidt og grønt er altid godt

26.09.2019 | Lige nu glæder jeg mig over, at haven stadig er rig på løv. Og at det varer lidt, før de gyldne farver indfinder sig. Grøn er endnu den overvejende farve. Og de hvide blomster lyser op.

Dahliaer i krukker

19.09.2019 | Her i sensommeren glæder jeg mig i den grad over de farvestrålende dahliaer, der frembyder en blomsterrigdom, som ikke andre planter kan på denne årstid. De leverer et sandt festfyrværkeri.

En sensommerbuket

12.09.2019 | Her i sensommeren bugner haven af blomster, der kan bruges til buketter. Ikke mindst dahliaerne er fantastiske. Men de skal have selskab af andre vækster, når de bindes.

Den kulinariske køkkenhave

05.09.2019 | Som jeg før har fortalt, er min nye store passion at dyrke køkkenurter. Ikke blot i drivhusene, men også i potter og krukker. I denne uges video viser jeg, hvordan det går. Slet ikke så tosset endda …

Skønne solsikker

29.08.2019 | I denne uges video viser jeg nogle af de solsikker, som jeg i år dyrker i krukker. Det er første gang, jeg prøver at så dem direkte i krukker. Det virker rigtig godt og skaber højde og blikfang.

Ude godt, men hjemme bedst

22.08.2019 | Efter en sommerturne rundt til skønne danske haver, er jeg nu tilbage i min egen have. Og jeg glæder mig naturligvis rigtig meget til at vise jer rundt. Det er som bekendt sensommer, og det jeg blandt andet vil fortælle om, er mit røde krukkearrangement, som mange så i sidste weekend, hvor jeg havde åben have.

Lottes have

15.08.2019 | Lotte er endnu en af de haveejere, jeg præsenterer i min bog: 'Små haver. Store drømme'. Og hendes have i Valby er i sin egen klasse. Tænk en gang; blot 70 kvadratmeter og ikke mindre end syv haverum. Det er helt fortryllende.
Preview

Ullas have

08.08.2019 | På min lille sommerturne rundt til skønne danske haver er jeg nu nået til Virum, hvor jeg besøger Ulla Bergstrøm. Hun har en drømmedejlig have.

Susannes have

01.08.2019 | På min lille sommerturne rundt til skønne danske haver er jeg i denne uge kommet til Susanne Gerlows rækkehushave i Dyssegård nord for København. En have på blot 150 kvadratmeter …
Vis flere videoer