Log ind

Denne video kan ikke vises. Prøv at logge ind som medlem.

Tag med til Sverige

I denne uges video skal I med lille en tur til Sverige; til Sofiero Slot. Her var jeg forleden for sammen med en halv snes gartnere at lægge små ti tusind løg i krukker. Til foråret har jeg nemlig en stor udstilling på det sydsvenske slot, Sofiero. Det handler om forårsløg i krukker. Et arrangement, som jeg ser meget frem til.

.

Kommentarer
Iris 5 måneder siden
Kære Claus
Flot flot stykke arbejde på Sofiero. Glæder mig til at se det farverige resultat i April/ Maj.
GOD weekend
Knus Iris
Claus 5 måneder siden
Kære Iris, Du kan også tro, at jeg glæder mig. Det bliver en fest ... Kh Claus
Karen 5 måneder siden
Tak for en dejlig video, dejligt med at gøre haven klar til foråret. God weekend.
Mvh Karen
Claus 5 måneder siden
Kære Karen, ja, det er så skønt at få det hele gjort klar til en ny sæson. Dbh Claus
Tina 5 måneder siden
Kæreste Claus Årstiden nu er også skøn med farver og smukt forfald. Dejligt med inspiration til opgaver gøremål i haven. Det bliver da et helt fantastisk skue på Sofiero til næste år. Rigtig god weekend. Knus Tina
Claus 5 måneder siden
Kære Tina, du kan også tro, at jeg glæder mig til udstillingen på Sofiero Slot. Det bliver såspændende. Kh Claus
Anita 5 måneder siden
Kære Claus
Det er godt at se med beskæring , lærerigt .
Det bliver smukt på Sofiero , men ved ikke om det bliver en mulighed for mig at komme derover , tiden og tilrettelægning må afgøre det .
Jeg nåede at få nogle narcisløg til to krukker , så er alt jord brugt op , køber lige en lille pose hos købmanden af hans jord , skal også lige ha fat i nogle juleroser .
Tak for denne uges haveklub video , den var også god .
Rigtig god uge til dig og jer allesammen
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 5 måneder siden
Kære Anita, glæder mig til at høre mere om dine krukker. Du har lagt mange løg, ved jeg. Kh til jer begge fra Claus
Bonnie 5 måneder siden
Kære Claus.
Det bliver det vildeste flor på Sofiero. Jeg glæder mig til at opleve det. Det er jo ubeskriveligt mange potter.
Og sikke nogle fine store hasselgrene. De bliver perfekte som bønnestativer.
Kh. Bonnie
PS: Jeg synes altså den jakke er for fin til haven. Et enkelt møde med en rose, så er det slut :-)
Nette 14 dag(e) siden
Æv og øv hvor ER det ærgerligt, at Covid-19 har sat en stopper for at komme op og nyde dit overdådige skue. Jeg håber inderligt, at der er nogen, som tager fotos af krukkerne i blomst, så vi i det mindste kan nyde dem på skærmen. Jeg ved godt, at i lyset af at flere er og bliver alvorligt syge af denne hæslige virus, er det ikke vigtigt, men jeg samler på positive og smukke oplevelser, og jeg er stensikker på, at det bliver vanvittigt smukt. Ellers også en fantastisk god idé at udfolde din maksimalisme på Sofiero.

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.

Nye projekter

26.03.2020 | I denne uge gør jeg blandt andet klar til dahliastiklinger, og så sår jeg pyntekål. Begge projekter er rimeligt langsommelige; dels af få dahliaer i blomst fra stiklinger og dels at fremavle store og flotte pyntekål, der skal pynte i sensommerens krukker.
Preview

Plantetid

19.03.2020 | Ligesom mange andre har jeg pludselig fået ekstra tid til rådighed, og meget af den bruger jeg i haven. Der er nok at gøre. Jeg har nemlig lige fået et stor sending hornvioler, og så er jeg gået i gang med at drive rabarber.

Urterne gror

12.03.2020 | I drivhusene er der rigtig god vækst i urterne, og jeg har blandt andet succes med spinat, salat og tomater. Derfor er jeg i fuld gang med at potte op, så planterne snart bliver endnu større.

Det spirer og gror

05.03.2020 | Det er altså skønt at se, hvordan det hele spirer og gror inde i væksthuset. Her har jeg nemlig mine plantekuvøser, som jeg præsenterer i denne uges video. Desuden er jeg i gang med at så - blandt andet rødbeder og løg.

De første narcisser

27.02.2020 | Der er kun få dage til, at vi går ind i marts, og så er det officielt forår. Det har det nu været længe, tænker jeg. De første narcisser sprang allerede ud for en god uges tid siden, fuglene synger og frøene spirer i drivhusene.
Preview

Prikletid

20.02.2020 | Der er travlhed i drivhuset. Det spirer og gror, og i denne uge prikler jeg tomater og salat. Og så sår jeg spinat, for det er en af de rimeligt vinterhårdhøre urter. Skønt at være i gang.

Tidligt forår

13.02.2020 | Også i denne uge skal vi så inde i drivhuset. Jeg er i gang med hestebønner, artiskok og salat, og undervejs kommer jeg med nogle dyrkningsmæssige tip. Det er rigtig dejligt at være i gang med sæsonen.

Årets første såninger

06.02.2020 | Nu er jeg i gang med at så - og det gælder tomater, chilier, peberfrugt og auberginer. Det handler om, at de skal have et forspring, og det giver jeg dem ved hjælp af et meget fint system bestående af kunstlys og varmemåtter, som jeg er ret begejstret for og præsenterer i denne uges video.

De første stiklinger

30.01.2020 | Det er simpelthen så dejligt at være i gang, og i denne uge tager jeg de første stiklinger. Et herligt arbejde, som I skal følge i denne uge … Og så skal I også denne gang med på tur. I sommer var jeg i Sverige i den dejligste have - Den engelske trädgård, som I godt kan glæde jer til at se.

Kom med i drivhuset

23.01.2020 | Det er stadig utrolig mildt, og for hver dag der går, er foråret en smule tættere på. I drivhusene er der liv, og vi har næsten ikke brug for tilskudsvarmen. Engletrompeter, kaller og agapanthus har stadig grønt løv, og det hele virker så løfterigt.

Vintersysler

16.01.2020 | Det er mildt derude … Så det er den rene forkælelse at være i haven her i januar. Spændende er det, om vi helt slipper for frost og sne. Så er det den mildeste vinter i mands minde, siger de 'kloge'. Mig passet det fint.

I gang igen...

09.01.2020 | I denne uge skal I også med mig på tur, og det er en helt særlig køkkenhave, I skal besøge. Den ligger i Holland, og når den er noget ud over det sædvanlige, skyldes det, at grøntsager og blomstrende planter udgør et symbiotisk hele.

En ny havesæson

02.01.2020 | Der er altså noget helt særligt over at tage hul på et nyt og friskt haveår. Mine forventninger er store, og det kan være svært at tøjle tålmodigheden.
Jeg har så mange projekter på bedding …

Snart er det nytår

26.12.2019 | Snart er det slut på et år; et år, der også har været et rigtigt fint haveår. Men først skal vi lige fejre nytår, og i denne uges video kommer jeg med et par pynteforslag til årets sidste dag. Desuden skal I med til Tyskland.

Julebuketter

19.12.2019 | Nu er der ikke lang tid til jul. I denne uge skal det handle om friske blomster. Det er rigtig fint med gran og kogler, men når vi går ind i juledagene, er det altså også fint med noget friskt på bordet.

En juleinspireret salat

12.12.2019 | I denne uge går jeg i køkkenet og laver en salat med blandt andet æbler, grønkål, rosenkål og selleri fra krukkekøkkenhaven. Desuden skal I også opleve en hyggelig have, nemlig Anita Bons tyske forårshave.

En julekrans

05.12.2019 | Nu skal der jules. I denne uge har jeg indrettet mit juleværksted i køkkenet, hvor jeg dekorerer en julekrans, der skal pynte nede ved porten. Desuden skal I med til en drømmedejlig tysk forårshave.
Vis flere videoer