Log ind

Tid til at gøde

Marts måned er en god tid at gøde haven på, og det er bestemt en fordel, at marts i år har været en meget fugtig måned, for så går det hurtigt med at få gødningen opløst, når den ligger på jorden....

Kommentarer
Karen 1 År siden
Kære Claus. Først, jeg GLÆDER mig til at læse din nye bog.
Dejligt med kodriver, jeg har dem også i min have og vil plante nogle over i krukker. Tak for en god idé.
Jeg har også både klippet og gødet mine roser. Skønt at komme i haven igen.
God weekend til dig.
Claus 1 År siden
Kære Karen, ja kodriverne er så søde. Dbh Claus
Vibeke 1 År siden
Kære Claus!
Tak for endnu en lærerig video. Rart at se ,hvad "med løs hånd" sådan cirka er, når vi taler om at gøde. Her kan man ved selvsyn se ca.-mængden. Det er dejligt, at du beriger os med din haveerfaring. Tusind TAK:
God weekend .
Mange hilsner
Vibeke
Claus 1 År siden
Kære Vibeke, godt, at du blev klogere. Dbh Claus
Anita 1 År siden
Kære Claus
Det var dejligt at se det med at gøde , så har jeg en rettesnor , men det var nu ca. sådan jeg gør , så har jeg lidt at gøre i weekend med at gøde , venter til næste weekend med at begynde klipning af roser . Godt at se hvor mange primulaer de ku deles til , vil også ha nogle flere hostaer i krukker, de er så flotte . Så vil jeg lige rose personalet i Bilka havecenter i Odense , jeg havde fået 6 poser jord i en indkøbsvogn og gødning og kartoffelspande og mere , hvor var hun sød den unge dame ved kassen , med at hjælpe med det hele så jeg fik det hele betalt og i vognen igen , god service ydede hun , det er jo dejligt at opleve . Tak for en dejlig haveklub video også i denne uge , forresten jeg har lidt af din gødning fra sidste år , er den blevet for gammel ? Den ny indkøbte kommer i bedende .
God weekend til dig og alle jer andre
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 1 År siden
Kære Anita, tak for dine søde ord. Jeg giver din ros videre til Bilka. Du kan roligt bruge gødningen fra sidste år. Kh Claus
Tina 1 År siden
Kæreste Claus Åh så er det forår for alvor, det er bare så skønt . Jeg glæder mig til mit nye haveprojekt sydpå. Dejligt lige at få genopfrisket gødningsplan, tak for det. Det bliver da helt forrygende med potter i år i din have. 🙏🏻 Knus Tina
Claus 1 År siden
Kære Tina, det lyder så spændende med dit nye haveliv. Kærlige hilsner fra Claus
Anette 1 År siden
Kære Claus
Dejligt gensyn med din have. Jeg vil forsøge mig med kæmpeprimulaer i min skovhave.. håber de kan overleve.. vi har lerjord..
Glæder mig til at se dine krukkeopstillinger :)
Kh Anette
Claus 1 År siden
Kære Anette, kæmpeprimula er fantastiske. Held og lykke med dem. Kh Claus
Morten 1 År siden
Kære Claus
Jeg plantede faktisk hostaer i krukker sidste år, for første gang, så det var godt med et lille fif der. Ellers er der jo kommet gang i haven og vejret er jo dejligt, så det er bare om at give den gas.
Tusind tak for bogen, har brugt de sidste par aftener på sidde og læse, det er en rigtig fin bog, spændende og inspirerende. så tillykke med bogen.

Kærlig hilsen
Morten
Claus 1 År siden
Kære Morten, det er så fint med hostaer i krukker. Dejligt, at du kan lide bogen, og skønt at I ville være med. Kærlige hilsner fra Claus
Karen 1 År siden
Kære Claus,
Endnu en dejlig video :-) Jeg havde tænkt mig at købe bogen til foredraget i Aarhus, men... jeg blev nødt til at melde fra igen, da det gik op for mig, at det er påskedag, hvor jeg er afsat til anden side. Øv... det var så godt sidst, og det var også så hyggeligt at møde en masse gode havevenner. Jeg køber den, når vi kommer på besøg den 11. maj.
Kh,Karen
Claus 1 År siden
Kære Karen, glæder mig til at se dig den 11. maj. Kh Claus
Lene 1 År siden
Kære Claus
Tak for en god og oplysende video, jeg glemmer nogle gange , af bare benovelse over alt det der spirer frem og blomstrer derude, at gøde roserne så tidligt på sæsonen, men nu vil ud med posen.
Du efterlyser ind i mellem forslag til videoemner; jeg kunne virkelig godt tænke mig at se den charmerende Søren med vintergækkernes have igen senere på året. Måske vil han have besøg igen?🙂
Kh. Lene Bøg
Claus 1 År siden
Kære Lene, Tak for ønske. Jeg har planer om at vende tilbage til Søren, men det bliver måske først næste år. Kh Claus
Ninna 1 År siden
Dejlig video, her oppe er vi så heldige at der er masser af kodrivere i klitlandskabet, som lyser op med deres fine farve. Jeg har dem også i haven, bl.a. sammen med en lys blå viol , som jeg har fået i Sverige. Kodrivere er også nemme at formere ved frø.
Helt mærkeligt at se dig i haven uden forklæde på. Har altid syntes at det virkede fjollet at gå i haven med forklæde på, men er selv begyndt med det, da det er rart, at kunne bære noget tungt ved at holde det ind til kroppen uden at svine tøjet til. Og når der prikles og pottes om, er det skønt at slippe for jord på tøjet, så hurra for forklædet.
Vil ud i drivhuset for at lave lidt plads, hvis det kan lade sig gøre, til det næste der skal prikles. Glæder mig til vi får tilladelse til at sætte endnu et drivhus op. Planen er at det hovedsagelig skal bruges til pelargonier, og sommerblomster inden de skal plantes ud.
God have weekend hilsen Ninna
Claus 1 År siden
Kære Ninna, Man kan ikke få for mange drivhuse. Tak for din hyggelige kommentar. Dbh Claus
Preview

Pangfarver

21.05.2020 | Mon ikke mange af jer ved, at jeg er vild med farver og at sætte dem sammen? Det er en stor, stor passion, som jeg altid har haft. Også inden jeg blev havemenneske for et kvart århundrede siden. Jeg var ikke et helt almindeligt barn!

Flere tulipaner

14.05.2020 | Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er vild med tulipaner. Og jeg har da heller aldrig hørt om nogle, der ikke kunne lide denne dejlige forårsblomst, som fås i alkens skønne farver.

Køkkenurter og blomster

07.05.2020 | Mange af de køkkenurter, vi dyrker til kulinarisk brug, er lige så smukke som blomster, og det er blevet en hel sport for mig at sætte dem sammen. Det er noget af det, jeg viser i denne uges video.

Planting og såning

30.04.2020 | Der er ingen tvivl om, at forårsmånederne er de travleste i haven. Sådan er det i hvert fald her. Men man skal som bekendt yde, før man kan nyde, og det har jeg heller ikke det fjerneste imod. I denne uge handler det om både plantning og såning.

Blomstrendre overdådighed

23.04.2020 | Foråret er for alvor kommet til Risskov. Bøgen er sprunget ud, og forårsløgvæksterne blomstrer, så det er en hel lyst; ikke blot i haven, men også udenfor porten. Der er så meget at glæde sig over ...

Kom med i drivhuset

16.04.2020 | Det er forår. Påskeklokkerne og narcisserne blomstrer. Der er skønt i skovhaven, men I skal også med ind i drivhuset og se, hvad jeg har gang i derinde. Og det er ikke så lidt; set i lyset af den periode vi er inde i, er der ekstra meningsfuldt at så og prikle.

Påsketravlhed

09.04.2020 | Det går rigtig hurtigt i haven lige nu, og det hele gror som en lyst. Selv om jeg har fået ekstra meget tid, er der masser at lave, og i den forløbne uge har vi haft rigtig travlt. Blandt andet med at potte dahliaer, og de står nu klar i drivhuset.

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.

Nye projekter

26.03.2020 | I denne uge gør jeg blandt andet klar til dahliastiklinger, og så sår jeg pyntekål. Begge projekter er rimeligt langsommelige; dels af få dahliaer i blomst fra stiklinger og dels at fremavle store og flotte pyntekål, der skal pynte i sensommerens krukker.
Preview

Plantetid

19.03.2020 | Ligesom mange andre har jeg pludselig fået ekstra tid til rådighed, og meget af den bruger jeg i haven. Der er nok at gøre. Jeg har nemlig lige fået et stor sending hornvioler, og så er jeg gået i gang med at drive rabarber.

Urterne gror

12.03.2020 | I drivhusene er der rigtig god vækst i urterne, og jeg har blandt andet succes med spinat, salat og tomater. Derfor er jeg i fuld gang med at potte op, så planterne snart bliver endnu større.

Det spirer og gror

05.03.2020 | Det er altså skønt at se, hvordan det hele spirer og gror inde i væksthuset. Her har jeg nemlig mine plantekuvøser, som jeg præsenterer i denne uges video. Desuden er jeg i gang med at så - blandt andet rødbeder og løg.

De første narcisser

27.02.2020 | Der er kun få dage til, at vi går ind i marts, og så er det officielt forår. Det har det nu været længe, tænker jeg. De første narcisser sprang allerede ud for en god uges tid siden, fuglene synger og frøene spirer i drivhusene.
Preview

Prikletid

20.02.2020 | Der er travlhed i drivhuset. Det spirer og gror, og i denne uge prikler jeg tomater og salat. Og så sår jeg spinat, for det er en af de rimeligt vinterhårdhøre urter. Skønt at være i gang.

Tidligt forår

13.02.2020 | Også i denne uge skal vi så inde i drivhuset. Jeg er i gang med hestebønner, artiskok og salat, og undervejs kommer jeg med nogle dyrkningsmæssige tip. Det er rigtig dejligt at være i gang med sæsonen.

Årets første såninger

06.02.2020 | Nu er jeg i gang med at så - og det gælder tomater, chilier, peberfrugt og auberginer. Det handler om, at de skal have et forspring, og det giver jeg dem ved hjælp af et meget fint system bestående af kunstlys og varmemåtter, som jeg er ret begejstret for og præsenterer i denne uges video.

De første stiklinger

30.01.2020 | Det er simpelthen så dejligt at være i gang, og i denne uge tager jeg de første stiklinger. Et herligt arbejde, som I skal følge i denne uge … Og så skal I også denne gang med på tur. I sommer var jeg i Sverige i den dejligste have - Den engelske trädgård, som I godt kan glæde jer til at se.

Kom med i drivhuset

23.01.2020 | Det er stadig utrolig mildt, og for hver dag der går, er foråret en smule tættere på. I drivhusene er der liv, og vi har næsten ikke brug for tilskudsvarmen. Engletrompeter, kaller og agapanthus har stadig grønt løv, og det hele virker så løfterigt.
Vis flere videoer