Log ind

Tid til at gøde

Marts måned er en god tid at gøde haven på, og det er bestemt en fordel, at marts i år har været en meget fugtig måned, for så går det hurtigt med at få gødningen opløst, når den ligger på jorden....

Kommentarer
Karen 6 måneder siden
Kære Claus. Først, jeg GLÆDER mig til at læse din nye bog.
Dejligt med kodriver, jeg har dem også i min have og vil plante nogle over i krukker. Tak for en god idé.
Jeg har også både klippet og gødet mine roser. Skønt at komme i haven igen.
God weekend til dig.
Claus 5 måneder siden
Kære Karen, ja kodriverne er så søde. Dbh Claus
Vibeke 6 måneder siden
Kære Claus!
Tak for endnu en lærerig video. Rart at se ,hvad "med løs hånd" sådan cirka er, når vi taler om at gøde. Her kan man ved selvsyn se ca.-mængden. Det er dejligt, at du beriger os med din haveerfaring. Tusind TAK:
God weekend .
Mange hilsner
Vibeke
Claus 5 måneder siden
Kære Vibeke, godt, at du blev klogere. Dbh Claus
Anita 6 måneder siden
Kære Claus
Det var dejligt at se det med at gøde , så har jeg en rettesnor , men det var nu ca. sådan jeg gør , så har jeg lidt at gøre i weekend med at gøde , venter til næste weekend med at begynde klipning af roser . Godt at se hvor mange primulaer de ku deles til , vil også ha nogle flere hostaer i krukker, de er så flotte . Så vil jeg lige rose personalet i Bilka havecenter i Odense , jeg havde fået 6 poser jord i en indkøbsvogn og gødning og kartoffelspande og mere , hvor var hun sød den unge dame ved kassen , med at hjælpe med det hele så jeg fik det hele betalt og i vognen igen , god service ydede hun , det er jo dejligt at opleve . Tak for en dejlig haveklub video også i denne uge , forresten jeg har lidt af din gødning fra sidste år , er den blevet for gammel ? Den ny indkøbte kommer i bedende .
God weekend til dig og alle jer andre
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 5 måneder siden
Kære Anita, tak for dine søde ord. Jeg giver din ros videre til Bilka. Du kan roligt bruge gødningen fra sidste år. Kh Claus
Tina 6 måneder siden
Kæreste Claus Åh så er det forår for alvor, det er bare så skønt . Jeg glæder mig til mit nye haveprojekt sydpå. Dejligt lige at få genopfrisket gødningsplan, tak for det. Det bliver da helt forrygende med potter i år i din have. 🙏🏻 Knus Tina
Claus 5 måneder siden
Kære Tina, det lyder så spændende med dit nye haveliv. Kærlige hilsner fra Claus
Anette 6 måneder siden
Kære Claus
Dejligt gensyn med din have. Jeg vil forsøge mig med kæmpeprimulaer i min skovhave.. håber de kan overleve.. vi har lerjord..
Glæder mig til at se dine krukkeopstillinger :)
Kh Anette
Claus 5 måneder siden
Kære Anette, kæmpeprimula er fantastiske. Held og lykke med dem. Kh Claus
Morten 6 måneder siden
Kære Claus
Jeg plantede faktisk hostaer i krukker sidste år, for første gang, så det var godt med et lille fif der. Ellers er der jo kommet gang i haven og vejret er jo dejligt, så det er bare om at give den gas.
Tusind tak for bogen, har brugt de sidste par aftener på sidde og læse, det er en rigtig fin bog, spændende og inspirerende. så tillykke med bogen.

Kærlig hilsen
Morten
Claus 5 måneder siden
Kære Morten, det er så fint med hostaer i krukker. Dejligt, at du kan lide bogen, og skønt at I ville være med. Kærlige hilsner fra Claus
Karen 5 måneder siden
Kære Claus,
Endnu en dejlig video :-) Jeg havde tænkt mig at købe bogen til foredraget i Aarhus, men... jeg blev nødt til at melde fra igen, da det gik op for mig, at det er påskedag, hvor jeg er afsat til anden side. Øv... det var så godt sidst, og det var også så hyggeligt at møde en masse gode havevenner. Jeg køber den, når vi kommer på besøg den 11. maj.
Kh,Karen
Claus 5 måneder siden
Kære Karen, glæder mig til at se dig den 11. maj. Kh Claus
Lene 5 måneder siden
Kære Claus
Tak for en god og oplysende video, jeg glemmer nogle gange , af bare benovelse over alt det der spirer frem og blomstrer derude, at gøde roserne så tidligt på sæsonen, men nu vil ud med posen.
Du efterlyser ind i mellem forslag til videoemner; jeg kunne virkelig godt tænke mig at se den charmerende Søren med vintergækkernes have igen senere på året. Måske vil han have besøg igen?🙂
Kh. Lene Bøg
Claus 5 måneder siden
Kære Lene, Tak for ønske. Jeg har planer om at vende tilbage til Søren, men det bliver måske først næste år. Kh Claus
Ninna 5 måneder siden
Dejlig video, her oppe er vi så heldige at der er masser af kodrivere i klitlandskabet, som lyser op med deres fine farve. Jeg har dem også i haven, bl.a. sammen med en lys blå viol , som jeg har fået i Sverige. Kodrivere er også nemme at formere ved frø.
Helt mærkeligt at se dig i haven uden forklæde på. Har altid syntes at det virkede fjollet at gå i haven med forklæde på, men er selv begyndt med det, da det er rart, at kunne bære noget tungt ved at holde det ind til kroppen uden at svine tøjet til. Og når der prikles og pottes om, er det skønt at slippe for jord på tøjet, så hurra for forklædet.
Vil ud i drivhuset for at lave lidt plads, hvis det kan lade sig gøre, til det næste der skal prikles. Glæder mig til vi får tilladelse til at sætte endnu et drivhus op. Planen er at det hovedsagelig skal bruges til pelargonier, og sommerblomster inden de skal plantes ud.
God have weekend hilsen Ninna
Claus 5 måneder siden
Kære Ninna, Man kan ikke få for mange drivhuse. Tak for din hyggelige kommentar. Dbh Claus

En sensommerbuket

12.09.2019 | Her i sensommeren bugner haven af blomster, der kan bruges til buketter. Ikke mindst dahliaerne er fantastiske. Men de skal have selskab af andre vækster, når de bindes.

Den kulinariske køkkenhave

05.09.2019 | Som jeg før har fortalt, er min nye store passion at dyrke køkkenurter. Ikke blot i drivhusene, men også i potter og krukker. I denne uges video viser jeg, hvordan det går. Slet ikke så tosset endda …

Skønne solsikker

29.08.2019 | I denne uges video viser jeg nogle af de solsikker, som jeg i år dyrker i krukker. Det er første gang, jeg prøver at så dem direkte i krukker. Det virker rigtig godt og skaber højde og blikfang.

Ude godt, men hjemme bedst

22.08.2019 | Efter en sommerturne rundt til skønne danske haver, er jeg nu tilbage i min egen have. Og jeg glæder mig naturligvis rigtig meget til at vise jer rundt. Det er som bekendt sensommer, og det jeg blandt andet vil fortælle om, er mit røde krukkearrangement, som mange så i sidste weekend, hvor jeg havde åben have.

Lottes have

15.08.2019 | Lotte er endnu en af de haveejere, jeg præsenterer i min bog: 'Små haver. Store drømme'. Og hendes have i Valby er i sin egen klasse. Tænk en gang; blot 70 kvadratmeter og ikke mindre end syv haverum. Det er helt fortryllende.
Preview

Ullas have

08.08.2019 | På min lille sommerturne rundt til skønne danske haver er jeg nu nået til Virum, hvor jeg besøger Ulla Bergstrøm. Hun har en drømmedejlig have.

Susannes have

01.08.2019 | På min lille sommerturne rundt til skønne danske haver er jeg i denne uge kommet til Susanne Gerlows rækkehushave i Dyssegård nord for København. En have på blot 150 kvadratmeter …

Bonnies have

25.07.2019 | Det er helt ubegribeligt, at Bonnie Hall på blot få år har skabt den skønne kolonihave, jeg i denne uge besøger i Haveklubben. Det, der begyndte som en muddermark, er i dag et blomstrende paradis.

Sus og Børges have

18.07.2019 | Også i denne uge er jeg på besøg i en skøn dansk have, nemlig hos Børge og Sus Jacobi i Græsted. Her er frodighed og blomsterglæde ud over det sædvanlige.

Alices' have

11.07.2019 | På min havetur rundt i landet for at besøge skønne haver er jeg i denne uge kommet til Alices' rækkehushave på blot 150 kvadratmeter. Den er ganske enkelt imponerende …

Vibekes have

04.07.2019 | Nu er det ved at være ferietid, og i denne og de næste seks uger besøger jeg en række danske haver. I denne uge, skal I med til Vibekes lille charmerende have i Hellerup.

Sommertravlhed

27.06.2019 | Der er travlt i haven, og i denne video skal I blandt andet se, hvordan jeg planter kasserne ud for køkkenet til. Som vanligt er farveholdningen creme og hvid. Sådan har det været i mange år. Det er toner, jeg aldrig bliver træt af.

Krukkekøkkenhaven

20.06.2019 | I denne uges video viser jeg, hvordan jeg planter tomater i væksthuset og salat i krukkekøkkenhaven. Spændende projekter for sådan én som mig, der aldrig rigtigt har haft køkkenhave.

Det er helt vildt!

13.06.2019 | Det er det, der er lige nu; altså helt vildt … På den gode måde! Jeg elsker havens vilde udtryk. Den må gerne minde lidt om en frodig grøftekant. Holdt i skak af de stramme takshække.

Nu er det sommer

06.06.2019 | Som bekendt er juni årets første måned, og alting går så utrolig stærkt i haven. Planterne vokser og gror, så det er en hel lyst. At vi nu også har sommervejr, gør bare det hele endnu skønnere.

Årets sidste tulipaner

30.05.2019 | Snart er foråret ovre og dermed også tulipanerne. Det har været et flot og langvarigt flor i år, hvilket selvfølgelig skyldes det noget kolde vejr. I denne uges video skal I blandt andet se årets sidste tulipaner.

Planter, der slynger

23.05.2019 | I denne uges video er jeg i gang i væksthuset. Jeg planter slyngplanter - blandt andet den, der hedder Prinsesseskørt eller Rosenslynger. Jeg har også jordbærplanter klar, og der skal plantes bønner op ad espaliererne. Desuden skal I lige se nogle af tulipanerne igen.
Preview

Medio maj

16.05.2019 | År for år kan det svinge meget med tulipanblomstringen. Det handler naturligvis om, hvordan vejret arter sig. Det kolde forår, som vi har haft i år, gør, at tulipanerne stadig står i fuldt flor. I denne video skal I blandt andet se arrangementet på hovedtrappen.
Vis flere videoer