Log ind

Tidligt forår

Også i denne uge skal vi så inde i drivhuset. Jeg er i gang med hestebønner, artiskok og salat, og undervejs kommer jeg med nogle dyrkningsmæssige tip. Det er rigtig dejligt at være i gang med sæsonen.

.

Kommentarer
Karen 6 måneder siden
Det kribler i fingerne efter at komme igang.
God weekend og tak.
Mvh Karen
Claus 6 måneder siden
Kære Karen, du har fuldstændig ret. Dbh Claus
Lotte 6 måneder siden
Hej Claus
Du sagde i sidste uge at når frøene er kommet op skal de stilles ved 16 grader. Betyder det at du tager dem væk fra varmemåtten, eller lader du dem stå på varmemåtten men i et køligere rum?
Mvh. Lotte
Claus 6 måneder siden
Kære Lotte, de skal blive stående på varmemåtten (og få varmet 'fødderne), gerne i et rum med maks. 16-18 grader. Dbh Claus
Jytte 6 måneder siden
Jeg elsker frisée salat, ikke bare pga dens smukke udseende, men også fordi den smager så godt fx i Cesarsalat med croutonner af van Hauens gode baguette, så nu venter jeg med interesse på, hvordan det spænder af hos dig. I øjeblikket lægger de an til at så den på friland over det meste af Frankrig, så den kan figurere på middagsbordet til påske. Måske skulle man også forsøge her om en fjorten dages tid? Hvis vinteren fortsætter med nærmest at være forår, behøver den bare 6 uger, før den kan fortæres. Det er i det hele taget en løfterige tid. Påskeklokkerne har længe været i gang, de første Pickwick krokus er så småt sprunget ud, og minsandten om ikke på udsøgte steder Mirabellehækken vifter med de første grene med små bitte, opalhvide blomster!
Happy Gardening,
Jytte
Claus 6 måneder siden
Kære Jytte, altid hyggeligt med dine velskrevne og reflekterende kommentarer. Kh Claus
Anita 6 måneder siden
Kære Claus sikke en dejlig video igen , det er altid godt at følge med.
Jeg var en tur i Bilka i mandags i havecenter , købte nu kartoffelspande en gave til vores svigersøn med jord i poser og kartofler , så har han lidt at gå igang med , han skal jo også ha noget mere . Jeg vil da også en tur i Bilka i weekend og hente lækkerier som du har købt , går ud fra at de har det her til weekend , ku også tænke mig at komme i langeskov planteskole , der er altid så hyggeligt at komme .
Tak for en god video .
Og rigtig god weekend til dig og alle jer andre
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 6 måneder siden
Kære Anita, det er mange år siden, jeg sidst har været på Langeskov planteskole, men jeg hører meget godt om den. Kh Claus
Tina 6 måneder siden
Kæreste Claus Det var en dejlig inspirationsvideo, jeg tror at jeg må have fat i nogle af de såbakker med varme. Men alt det jeg skal så i år bliver det nødvendigt.
Det er da en helt vidunderlig ide med salat i krukker til din krukkearrangementer. Det ser jeg frem til at se. Knus Tina
Claus 6 måneder siden
Kære Tina, jeg tror, altså at det bliver ret godt med salaterne i krukker. Bare vent. Kh Claus
Erik 6 måneder siden
Hej Claus
Hvilken såmuld bruger du - og hvad er de små hvide korn, der er i mulden? På forhånd tak.
Mvh Erik
Claus 6 måneder siden
Hej Erik, Jeg bruger Pindstrup Så- og Priklemuld. Det hvide er perlite - et vulkansk mineral, som er meget rigt på kisel. Det indeholder meget vand og luft, som forbedrer ilttilgangen, jordstrukturen og giver god dræning. Dbh Claus
Nette 6 måneder siden
Kære Claus
Din smittende entusiasme giver smil på læben :)
Mange hilsner
Nette
Claus 5 måneder siden
Kære Nette. Tusind tak. Kh Claus
Nette 6 måneder siden
PS: Jeg må vist se at komme i Bilka ......

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.

Enghøj Staudehave

23.07.2020 | Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

Krukkekøkkenhaven

15.07.2020 | I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

Rosernes tid

09.07.2020 | Af alle havens blomster må jeg sige, at jeg holder mest af roser. Ingen anden blomst kan overgå den i skønhed og duft. Tænker, at mange har det ligesom jeg.

Ud med saksen

02.07.2020 | Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!
Preview

Midsommer

25.06.2020 | Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.

Juniglæder

18.06.2020 | Der er meget at glæde sig over her i årets første sommermåned. Krukkevæksterne viser sig fra deres bedste side, og der er også gang i krukkekøkkenhaven. Det er en løfterig tid.

Blomstring i skyggen

11.06.2020 | Det sker ikke så sjældent, at folk siger til mig, at de har svært ved at finde ud af, hvad de skal plante i skyggen. Faktisk er det nu ikke så svært. Brug nettet - søg og du skal finde!

Nu er det sommer

04.06.2020 | Det er helt utroligt, så hurtigt det går i haven lige nu. Men vi har jo også haft pragtfulde dage med sol og megen varme. Det er noget, der behager både blomster og haveejere. Faktisk har maj måned været den mest solrige i over hundrede år, har vi lige fået at vide.

De sidste tulipaner

28.05.2020 | Om få dage er det sommer, i alt fald rent kalendermæssigt. De seneste dage har budt på nogen varme og sol, og nu er det ved at være uigenkaldeligt slut med tulipanerne. Men I får lige et sidste kig på mine …
Preview

Pangfarver

21.05.2020 | Mon ikke mange af jer ved, at jeg er vild med farver og at sætte dem sammen? Det er en stor, stor passion, som jeg altid har haft. Også inden jeg blev havemenneske for et kvart århundrede siden. Jeg var ikke et helt almindeligt barn!

Flere tulipaner

14.05.2020 | Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er vild med tulipaner. Og jeg har da heller aldrig hørt om nogle, der ikke kunne lide denne dejlige forårsblomst, som fås i alkens skønne farver.

Køkkenurter og blomster

07.05.2020 | Mange af de køkkenurter, vi dyrker til kulinarisk brug, er lige så smukke som blomster, og det er blevet en hel sport for mig at sætte dem sammen. Det er noget af det, jeg viser i denne uges video.

Planting og såning

30.04.2020 | Der er ingen tvivl om, at forårsmånederne er de travleste i haven. Sådan er det i hvert fald her. Men man skal som bekendt yde, før man kan nyde, og det har jeg heller ikke det fjerneste imod. I denne uge handler det om både plantning og såning.

Blomstrendre overdådighed

23.04.2020 | Foråret er for alvor kommet til Risskov. Bøgen er sprunget ud, og forårsløgvæksterne blomstrer, så det er en hel lyst; ikke blot i haven, men også udenfor porten. Der er så meget at glæde sig over ...

Kom med i drivhuset

16.04.2020 | Det er forår. Påskeklokkerne og narcisserne blomstrer. Der er skønt i skovhaven, men I skal også med ind i drivhuset og se, hvad jeg har gang i derinde. Og det er ikke så lidt; set i lyset af den periode vi er inde i, er der ekstra meningsfuldt at så og prikle.

Påsketravlhed

09.04.2020 | Det går rigtig hurtigt i haven lige nu, og det hele gror som en lyst. Selv om jeg har fået ekstra meget tid, er der masser at lave, og i den forløbne uge har vi haft rigtig travlt. Blandt andet med at potte dahliaer, og de står nu klar i drivhuset.

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.
Vis flere videoer