Log ind

Tidligt forår

Også i denne uge skal vi så inde i drivhuset. Jeg er i gang med hestebønner, artiskok og salat, og undervejs kommer jeg med nogle dyrkningsmæssige tip. Det er rigtig dejligt at være i gang med sæsonen.

.

Kommentarer
Karen 2 måneder siden
Det kribler i fingerne efter at komme igang.
God weekend og tak.
Mvh Karen
Claus 2 måneder siden
Kære Karen, du har fuldstændig ret. Dbh Claus
Lotte 2 måneder siden
Hej Claus
Du sagde i sidste uge at når frøene er kommet op skal de stilles ved 16 grader. Betyder det at du tager dem væk fra varmemåtten, eller lader du dem stå på varmemåtten men i et køligere rum?
Mvh. Lotte
Claus 2 måneder siden
Kære Lotte, de skal blive stående på varmemåtten (og få varmet 'fødderne), gerne i et rum med maks. 16-18 grader. Dbh Claus
Jytte 2 måneder siden
Jeg elsker frisée salat, ikke bare pga dens smukke udseende, men også fordi den smager så godt fx i Cesarsalat med croutonner af van Hauens gode baguette, så nu venter jeg med interesse på, hvordan det spænder af hos dig. I øjeblikket lægger de an til at så den på friland over det meste af Frankrig, så den kan figurere på middagsbordet til påske. Måske skulle man også forsøge her om en fjorten dages tid? Hvis vinteren fortsætter med nærmest at være forår, behøver den bare 6 uger, før den kan fortæres. Det er i det hele taget en løfterige tid. Påskeklokkerne har længe været i gang, de første Pickwick krokus er så småt sprunget ud, og minsandten om ikke på udsøgte steder Mirabellehækken vifter med de første grene med små bitte, opalhvide blomster!
Happy Gardening,
Jytte
Claus 2 måneder siden
Kære Jytte, altid hyggeligt med dine velskrevne og reflekterende kommentarer. Kh Claus
Anita 2 måneder siden
Kære Claus sikke en dejlig video igen , det er altid godt at følge med.
Jeg var en tur i Bilka i mandags i havecenter , købte nu kartoffelspande en gave til vores svigersøn med jord i poser og kartofler , så har han lidt at gå igang med , han skal jo også ha noget mere . Jeg vil da også en tur i Bilka i weekend og hente lækkerier som du har købt , går ud fra at de har det her til weekend , ku også tænke mig at komme i langeskov planteskole , der er altid så hyggeligt at komme .
Tak for en god video .
Og rigtig god weekend til dig og alle jer andre
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 2 måneder siden
Kære Anita, det er mange år siden, jeg sidst har været på Langeskov planteskole, men jeg hører meget godt om den. Kh Claus
Tina 2 måneder siden
Kæreste Claus Det var en dejlig inspirationsvideo, jeg tror at jeg må have fat i nogle af de såbakker med varme. Men alt det jeg skal så i år bliver det nødvendigt.
Det er da en helt vidunderlig ide med salat i krukker til din krukkearrangementer. Det ser jeg frem til at se. Knus Tina
Claus 2 måneder siden
Kære Tina, jeg tror, altså at det bliver ret godt med salaterne i krukker. Bare vent. Kh Claus
Erik 2 måneder siden
Hej Claus
Hvilken såmuld bruger du - og hvad er de små hvide korn, der er i mulden? På forhånd tak.
Mvh Erik
Claus 2 måneder siden
Hej Erik, Jeg bruger Pindstrup Så- og Priklemuld. Det hvide er perlite - et vulkansk mineral, som er meget rigt på kisel. Det indeholder meget vand og luft, som forbedrer ilttilgangen, jordstrukturen og giver god dræning. Dbh Claus
Nette 2 måneder siden
Kære Claus
Din smittende entusiasme giver smil på læben :)
Mange hilsner
Nette
Claus 1 måned siden
Kære Nette. Tusind tak. Kh Claus
Nette 2 måneder siden
PS: Jeg må vist se at komme i Bilka ......

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.

Nye projekter

26.03.2020 | I denne uge gør jeg blandt andet klar til dahliastiklinger, og så sår jeg pyntekål. Begge projekter er rimeligt langsommelige; dels af få dahliaer i blomst fra stiklinger og dels at fremavle store og flotte pyntekål, der skal pynte i sensommerens krukker.
Preview

Plantetid

19.03.2020 | Ligesom mange andre har jeg pludselig fået ekstra tid til rådighed, og meget af den bruger jeg i haven. Der er nok at gøre. Jeg har nemlig lige fået et stor sending hornvioler, og så er jeg gået i gang med at drive rabarber.

Urterne gror

12.03.2020 | I drivhusene er der rigtig god vækst i urterne, og jeg har blandt andet succes med spinat, salat og tomater. Derfor er jeg i fuld gang med at potte op, så planterne snart bliver endnu større.

Det spirer og gror

05.03.2020 | Det er altså skønt at se, hvordan det hele spirer og gror inde i væksthuset. Her har jeg nemlig mine plantekuvøser, som jeg præsenterer i denne uges video. Desuden er jeg i gang med at så - blandt andet rødbeder og løg.

De første narcisser

27.02.2020 | Der er kun få dage til, at vi går ind i marts, og så er det officielt forår. Det har det nu været længe, tænker jeg. De første narcisser sprang allerede ud for en god uges tid siden, fuglene synger og frøene spirer i drivhusene.
Preview

Prikletid

20.02.2020 | Der er travlhed i drivhuset. Det spirer og gror, og i denne uge prikler jeg tomater og salat. Og så sår jeg spinat, for det er en af de rimeligt vinterhårdhøre urter. Skønt at være i gang.

Tidligt forår

13.02.2020 | Også i denne uge skal vi så inde i drivhuset. Jeg er i gang med hestebønner, artiskok og salat, og undervejs kommer jeg med nogle dyrkningsmæssige tip. Det er rigtig dejligt at være i gang med sæsonen.

Årets første såninger

06.02.2020 | Nu er jeg i gang med at så - og det gælder tomater, chilier, peberfrugt og auberginer. Det handler om, at de skal have et forspring, og det giver jeg dem ved hjælp af et meget fint system bestående af kunstlys og varmemåtter, som jeg er ret begejstret for og præsenterer i denne uges video.

De første stiklinger

30.01.2020 | Det er simpelthen så dejligt at være i gang, og i denne uge tager jeg de første stiklinger. Et herligt arbejde, som I skal følge i denne uge … Og så skal I også denne gang med på tur. I sommer var jeg i Sverige i den dejligste have - Den engelske trädgård, som I godt kan glæde jer til at se.

Kom med i drivhuset

23.01.2020 | Det er stadig utrolig mildt, og for hver dag der går, er foråret en smule tættere på. I drivhusene er der liv, og vi har næsten ikke brug for tilskudsvarmen. Engletrompeter, kaller og agapanthus har stadig grønt løv, og det hele virker så løfterigt.

Vintersysler

16.01.2020 | Det er mildt derude … Så det er den rene forkælelse at være i haven her i januar. Spændende er det, om vi helt slipper for frost og sne. Så er det den mildeste vinter i mands minde, siger de 'kloge'. Mig passet det fint.

I gang igen...

09.01.2020 | I denne uge skal I også med mig på tur, og det er en helt særlig køkkenhave, I skal besøge. Den ligger i Holland, og når den er noget ud over det sædvanlige, skyldes det, at grøntsager og blomstrende planter udgør et symbiotisk hele.

En ny havesæson

02.01.2020 | Der er altså noget helt særligt over at tage hul på et nyt og friskt haveår. Mine forventninger er store, og det kan være svært at tøjle tålmodigheden.
Jeg har så mange projekter på bedding …

Snart er det nytår

26.12.2019 | Snart er det slut på et år; et år, der også har været et rigtigt fint haveår. Men først skal vi lige fejre nytår, og i denne uges video kommer jeg med et par pynteforslag til årets sidste dag. Desuden skal I med til Tyskland.

Julebuketter

19.12.2019 | Nu er der ikke lang tid til jul. I denne uge skal det handle om friske blomster. Det er rigtig fint med gran og kogler, men når vi går ind i juledagene, er det altså også fint med noget friskt på bordet.

En juleinspireret salat

12.12.2019 | I denne uge går jeg i køkkenet og laver en salat med blandt andet æbler, grønkål, rosenkål og selleri fra krukkekøkkenhaven. Desuden skal I også opleve en hyggelig have, nemlig Anita Bons tyske forårshave.

En julekrans

05.12.2019 | Nu skal der jules. I denne uge har jeg indrettet mit juleværksted i køkkenet, hvor jeg dekorerer en julekrans, der skal pynte nede ved porten. Desuden skal I med til en drømmedejlig tysk forårshave.
Vis flere videoer