Log ind

Tidligt forår

Også i denne uge skal vi så inde i drivhuset. Jeg er i gang med hestebønner, artiskok og salat, og undervejs kommer jeg med nogle dyrkningsmæssige tip. Det er rigtig dejligt at være i gang med sæsonen.

.

Kommentarer
Karen 11 måneder siden
Det kribler i fingerne efter at komme igang.
God weekend og tak.
Mvh Karen
Claus 11 måneder siden
Kære Karen, du har fuldstændig ret. Dbh Claus
Lotte 11 måneder siden
Hej Claus
Du sagde i sidste uge at når frøene er kommet op skal de stilles ved 16 grader. Betyder det at du tager dem væk fra varmemåtten, eller lader du dem stå på varmemåtten men i et køligere rum?
Mvh. Lotte
Claus 11 måneder siden
Kære Lotte, de skal blive stående på varmemåtten (og få varmet 'fødderne), gerne i et rum med maks. 16-18 grader. Dbh Claus
Jytte 11 måneder siden
Jeg elsker frisée salat, ikke bare pga dens smukke udseende, men også fordi den smager så godt fx i Cesarsalat med croutonner af van Hauens gode baguette, så nu venter jeg med interesse på, hvordan det spænder af hos dig. I øjeblikket lægger de an til at så den på friland over det meste af Frankrig, så den kan figurere på middagsbordet til påske. Måske skulle man også forsøge her om en fjorten dages tid? Hvis vinteren fortsætter med nærmest at være forår, behøver den bare 6 uger, før den kan fortæres. Det er i det hele taget en løfterige tid. Påskeklokkerne har længe været i gang, de første Pickwick krokus er så småt sprunget ud, og minsandten om ikke på udsøgte steder Mirabellehækken vifter med de første grene med små bitte, opalhvide blomster!
Happy Gardening,
Jytte
Claus 11 måneder siden
Kære Jytte, altid hyggeligt med dine velskrevne og reflekterende kommentarer. Kh Claus
Anita 11 måneder siden
Kære Claus sikke en dejlig video igen , det er altid godt at følge med.
Jeg var en tur i Bilka i mandags i havecenter , købte nu kartoffelspande en gave til vores svigersøn med jord i poser og kartofler , så har han lidt at gå igang med , han skal jo også ha noget mere . Jeg vil da også en tur i Bilka i weekend og hente lækkerier som du har købt , går ud fra at de har det her til weekend , ku også tænke mig at komme i langeskov planteskole , der er altid så hyggeligt at komme .
Tak for en god video .
Og rigtig god weekend til dig og alle jer andre
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 11 måneder siden
Kære Anita, det er mange år siden, jeg sidst har været på Langeskov planteskole, men jeg hører meget godt om den. Kh Claus
Tina 11 måneder siden
Kæreste Claus Det var en dejlig inspirationsvideo, jeg tror at jeg må have fat i nogle af de såbakker med varme. Men alt det jeg skal så i år bliver det nødvendigt.
Det er da en helt vidunderlig ide med salat i krukker til din krukkearrangementer. Det ser jeg frem til at se. Knus Tina
Claus 11 måneder siden
Kære Tina, jeg tror, altså at det bliver ret godt med salaterne i krukker. Bare vent. Kh Claus
Erik 11 måneder siden
Hej Claus
Hvilken såmuld bruger du - og hvad er de små hvide korn, der er i mulden? På forhånd tak.
Mvh Erik
Claus 11 måneder siden
Hej Erik, Jeg bruger Pindstrup Så- og Priklemuld. Det hvide er perlite - et vulkansk mineral, som er meget rigt på kisel. Det indeholder meget vand og luft, som forbedrer ilttilgangen, jordstrukturen og giver god dræning. Dbh Claus
Nette 11 måneder siden
Kære Claus
Din smittende entusiasme giver smil på læben :)
Mange hilsner
Nette
Claus 10 måneder siden
Kære Nette. Tusind tak. Kh Claus
Nette 11 måneder siden
PS: Jeg må vist se at komme i Bilka ......

Hannu Sarenström

14.01.2021 | På min tur rundt i landet er jeg nu nået til Langeland, hvor min gode ven Hannu Saranström bor. Hannu kommer oprindeligt fra Finland og har boet i Sverige i rigtig mange år. Men for et par år siden flyttede kan til det sydfynske øhav.
Preview

Solbakken

07.01.2021 | I denne og de næste uger besøger jeg en række danske haver. Her skal I med til Solbakken på Sydfyn og besøge Susanne Jensen og Thorben Faurby Stengaards have. Et rigtigt skønt sted med et imponerende nyt væksthus, smukke beplantninger og et storslået landskab.

Godt nytår

28.12.2020 | I denne uges video giver Hanne Utoft sit bud på, hvordan nytårsbordet dækkes. I den sammenhæng vil jeg takke Hanne for hendes store engagement her i Haveklubben. Gennem i alt syv uger har hun inspireret med sin kunnen.

Så er det Jul

21.12.2020 | Så er det - næsten jul, og i denne uge viser Hanne Utoft et forslag til pynt på julebordet. En ualmindelig smuk krans, som jeg sjældent har set mage til.

Snart er det Jul

17.12.2020 | Vi nærmer os julen med raske skridt, men der er stadig tid til at lave en eller flere dekorationer til jul. I denne uge viser Hanne Utoft, hvordan man kan fremstille en grenbase med mange anvendelsesmuligheder. Det bliver så smukt.

Jul i køkkenet

10.12.2020 | Også i denne uge bliver der julet. Hanne Utoft er på besøg i køkkenet, hvor hun pynter et fad og binder en krans. Ikke alene smukt, men også meget inspirerende.
Preview

Naturjul

03.12.2020 | Også i denne uge skal jules der i køkkenet. Jeg har atter en gang besøg af Hanne Utoft, der laver de fineste dekorationer. Blandt andet med fyrrenåle og andre materialer fra skoven.

Snart advent

26.11.2020 | Der er kun nogle få dage til advent, så i denne uge er det et par forholdsvis hurtige og nemme adventsdekorationer, Hanne Utoft kommer med forslag til.

Adventsinspiration

19.11.2020 | Julen nærmer sig, og måske er der nogle, der tænker, at der da er længe til. Men hvis man vil lave pynt til advent, er det ikke spor for tidligt at gå i gang. I denne og de næste uger har jeg besøg af Hanne Utoft, der vil give sit bud på en adventskrans.

Løvfaldstid

12.11.2020 | Så gik den altså ikke længere! Mange af havens træer har kastet løvet, og i lindealleen er der stort set ikke et blad tilbage. Nuvel, de ligger bare på jorden. Så nu skal der rives sammen.

Så blev det november

05.11.2020 | Det er svært at få armene ned … Efteråret viser sig stadig fra sin mildeste side, og det er så herligt, at vi stadig kan være ude og være i gang. Der er meget at glæde sig over.

En tur i drivhuset

29.10.2020 | I dag er jeg rykket ind i det vinteropvarmede drivhus, hvor jeg vil vise lidt rundt. Men jeg viser selvfølgelig også, hvad der sker i haven. Det lune vejr gør, at vi stadig kan lave meget derude.

Bær og blade

22.10.2020 | Det er stadig det skønneste vejr. Mildt og rart, så det er fint at gå i haven. Og der er så meget at glæde sig over. Ikke blot det gyldne løv. Dette fortæller jeg om i denne uge.

Efterår i skovhaven

15.10.2020 | Der er endnu blade på træer og buske, og skovhaven har stadig meget at byde på. Vi har haft travlt med at plante nyt, og det er dejligt at tænke på alt det, der vil pible frem til foråret.

Sensommerblomstrende stauder

08.10.2020 | Selvom vi er et godt stykke inde i oktober, og det med god ret kan kaldes efterår, er der stadig meget i blomst. I denne uge fortæller jeg om sensommerblomstrende stauder og andre vækster. Det er så dejligt, at der stadig er noget i blomst.

Nu er det efterår

01.10.2020 | Så er det for alvor efterår, men det betyder ikke, at blomstringen er ovre. Især sommerblomsterne, som vi såede i det tidlige forår, kvitterer stadig, og der bliver plukket mange buketter. Særligt af de smukke stolt kavaler.

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.
Vis flere videoer