Log ind

Ud med saksen

Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!

.

Kommentarer
Morten 9 måneder siden
Kære Claus

Tak for en dejlig rundtur, det ser jo fantastisk ud som altid. Mine elefantører har det også godt i år, er så glad for at du viste dem for nogle år siden, jeg har så kommet til at lave den fejl med forkerte krukker igen i år..... Så det bliver nok et mas til efteråret igen.
Ha en rigtig god weekend.

Knus Morten
Claus 9 måneder siden
Kære Morten, ja, det er utroligt, som elefantøre vokser. I år har jeg 'tænkt mig mere om' med hensyn til de rette krukker. Kh Claus
Kirsten 9 måneder siden
Kære Claus
Tak for endnu en dejlig rundtur i din skønne have, jeg har også elefantører både den grønne, også den mørke og de står så flotte i år, jeg købte knoldene i Bilka sidste år , jeg har ladet dem visne ned i krukkerne, og haft dem stående i havestuen vinteren over, de begyndte så at spirer rimelig tidlig blev plantet om i april måned og er nu store og fine. Mon Bilka får dem igen ? Jeg har ikke set dem i år, der er flere der har spurgt hvor man kan købe dem henne
Rigtig god weekend til dig og alle andre herinde
Kærlig hilsen Kirsten
Claus 9 måneder siden
Kære Kirsten, Bilka har haft problemer med at skaffe knolde til elefantøre, så de er ikke i sortimentet i år. Kh Claus
Anita 9 måneder siden
Kære Claus
Så fine en video.
Der bliver lidt bart i haven når der klippes ned , men jeg gør det , så må jeg leve med det bare ved jo at det kommer igen , ved du om storkenæb skal klippes helt ned , eller kan det gøres halvt ?
Er den hurtigvoksende den mørke hyld , syntes den er flot . Elefant øre er så fine , men får dem aldrig op ad krukken , så da du viste sidste år hvor svære de var at få op .
Men ha en dejlig weekend til dig og jer allesammen .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 9 måneder siden
Kære Anita, når det gælder nedklipning, skal det som bekendt være skidt, før det bliver godt, Det er så dejligt, når planterne igen begynder at skyde. Kh Claus
Sune 9 måneder siden
Kære Claus
Hvor ser haven dog pragtfuld ud p[ denne tid af aret.
Håber alt er vel. Jeg skal have nogle fif, mht hvordan du far dine engle trompeter til at vare sa store og flotte, nyeste gang vi ses.
Mvh Sune
Claus 9 måneder siden
Kære Sune, der er ingen anden hemmelighed end 'Claus Dalby Krukkemuld'. Dbh Claus
Sune 9 måneder siden
selvfølgelig det burde jeg have vidst ;-)
Michael 9 måneder siden
Hej
Er elefantøre frostsikker, eller skal de ind til efterår?
Hilsen M. Birkelund
Claus 9 måneder siden
Hej Michael, nej, de er ikke frostsikre. De skal opbevares frostfrit ligesom dahliaknolde. Dbh Claus
Birgitte 9 måneder siden
Hej Claus.
Jeg købte 12 af de runde jernstativer til mine dahlia for nogle år siden. Nu har jeg 35 dahlia, så jeg vil spørge dig, om du kan formidle, at de kan købes igen hos Bilka. Jeg glæder mig til at se din have d.22 august.
Hilsen Birgitte.
Claus 9 måneder siden
Kære Birgitte - støtterne er på lager på Bilka.dk. Søg på 'Claus Dalby plantestøtte'. Det glæder mig, at du kan bruge produktet. Selv har jeg meget glæde af det. Dbh Claus
Birgitte 9 måneder siden
Tak for dit svar til mig. Jeg har netop bestilt plantestøtter. Det er så besværlig med alle de pinde til støtte.
Claus 9 måneder siden
Det lyder bare godt. Dbh Claus
Tina 9 måneder siden
Kæreste Claus Tak foret dejligt indslag med megen nyttig information. Jeg sætter helt sikkert 2 mørke hyld ved siden af vores figentræer i køkkenhaven. Elefantørerne vil jeg gerne have med det mørke løv. Jeg har har to store giga Haddonstone krukkerne skal i. Er der noget specifikt man skal tænke på mht krukkerne ? Knus Tina
Claus 9 måneder siden
Kære Tina, det eneste, du skal tænke på, hvad krukkerne angår, er, at du ikke må snævre ind foroven. Den fejl gjorde jeg sidste år, og jeg blev nødt til at slå krukkerne i stykker for at få knoldene op. Kh Claus
Tina 9 måneder siden
Tusinde tak for tippet knus Tina
Nette 9 måneder siden
Jeg har ikke elefantører, men kan nikke til at kuglerunde krukker, der bliver snævrere for oven, er en dårlig idé for alle planter. Jeg har en hosta Frangrant Bouquet, der har vokset sig helt enormt stor. Også selvom krukken er temmelig stor, kan jeg ikke skifte jorden. Blot lægge ny jord ovenpå, da jeg umuligt kan få den ud af krukken, så jeg venter blot på, at krukken en dag sprænger.
Iris 9 måneder siden
Kære ven.
Tusind tak for en virkelig god video, nu véd jeg hvordan her skal beskæres, samt jeg fik gode ideer til stauder i krukker. Et spørgsmål, kan man dyrke 'Black Beauty' i en STOR krukke?? I England sidste år samlede vi masser af Springbalsamin, de gror jo nærmest overalt, og jeg købte frø af 'Kiss me over the Garden Gate'. Går ud fra at de begge skal sås i foråret ......?!
Jeg må igang med saksen. Tusind tak. Ha' en herlig dag i haven.
Knus Iris
Nette 9 måneder siden
Kære Claus

Igen en rigtig dejlig og nyttig video. Jeg sætter stor pris på alle de vigtige og brugbare fif, du kommer med!
Næste år må jeg huske at forsøge mig med frø til Kiss Me Over The Gardengate. Jeg ved lige, hvor den skal stå ;)
Nette 9 måneder siden
PS: Glemte helt at nævne, at det var skønt at se smukke Nero. Hvor er han en dejlig smuksak ;)
Preview

God påske

01.04.2021 | Påsketid er havetid, og jeg har da også været ude hele dagen. Herligt. I denne uge er jeg igen tilbage på min egen matrikel efter en turne rundt til skønneste danske sommerhaver.

Enghøj Staudehave

25.03.2021 | I denne uge bringer jeg et lille sommerminde fra Enghøj Staudehave på Bornholm, som jeg besøgte midt i juni sidste år. Det er en frodig have ud over det almindelige. Glæd jer.

Mathias Emil

18.03.2021 | På min lille sommerturne er jeg nu nået til Odense for at besøge Mathias Emil, der har den mest charmerende kolonihave med et bugnende blomsterhav. Et hyggeligt fortættet univers.

Endnu et besøg hos Helle Troelsen

11.03.2021 | Også i denne uge skal I se Helle Troelsens fantastiske have i Troense. Rundvisningen begyndte jo i sidste uge, og først var der blot planlagt en udsendelse. Men Helle havde så meget at byde på og tale om, at Katrine og jeg besluttede os for endnu et program

Helle Troelsen

04.03.2021 | På Tåsinge i det sydfynske øhav ligger Troense; en af Danmarks mest idylliske byer. Og midt i byen findes Troensehaven, skabt af Helle Troelsen. Det er et underskønt sted, som jeg besøger i denne uge.Mette Krull

25.02.2021 | I denne uge er jeg i Odense, hvor jeg besøger Mette Krull, der blandet andet er kendt af mange fra sin Instagramside @krullskrukker. Det er en drømmedejlig have, og desuden er Mette et skønt menneske.

Den Gamle By

18.02.2021 | På min tur rundt i landet, er jeg ny kommet tilbage til Aarhus. Her besøgte jeg i Aarhus Den Gamle By, hvor den ledende gartner Gitte Kidmose Røn viste rundt. Det var en herlig eftermiddag.

Staudestedet

11.02.2021 | På min tur rundt i sommerlandet er jeg i denne uge kommet til Staudestedet på Norddjursland. Her besøger jeg Anne Svane og ser nogle af planteskolens skønne sentblomstrende stauder.

Mette Fauerskov

04.02.2021 | Det er så interessant at se på hvor mange forskellige måder, man kan skabe haver. I denne uge skal I se en grøn have, helt i særklasse. Den er skabt af Mette Fauerskov, der er landskabsarkitekt.

Endnu et besøg hos Lotte Bjarke

28.01.2021 | Også i denne uge skal I se Lotte Bjarkes fortryllende have. Blandt andet krukker og siddepladser og sidst men ikke mindst Lottes fantastiske drivhus, som Lottes mand – Søren – har bygget.

Lotte Bjarke

21.01.2021 | På min tur rundt i Danmark er jeg nu kommet til Lotte Bjarke, der bor i Hundslund omkring 15 kilometer øst for Horsens. Her har Lotte den skønneste have med udsigt til Horsens Fjord.

Hannu Sarenström

14.01.2021 | På min tur rundt i landet er jeg nu nået til Langeland, hvor min gode ven Hannu Saranström bor. Hannu kommer oprindeligt fra Finland og har boet i Sverige i rigtig mange år. Men for et par år siden flyttede kan til det sydfynske øhav.
Preview

Solbakken

07.01.2021 | I denne og de næste uger besøger jeg en række danske haver. Her skal I med til Solbakken på Sydfyn og besøge Susanne Jensen og Thorben Faurby Stengaards have. Et rigtigt skønt sted med et imponerende nyt væksthus, smukke beplantninger og et storslået landskab.

Godt nytår

28.12.2020 | I denne uges video giver Hanne Utoft sit bud på, hvordan nytårsbordet dækkes. I den sammenhæng vil jeg takke Hanne for hendes store engagement her i Haveklubben. Gennem i alt syv uger har hun inspireret med sin kunnen.

Så er det Jul

21.12.2020 | Så er det - næsten jul, og i denne uge viser Hanne Utoft et forslag til pynt på julebordet. En ualmindelig smuk krans, som jeg sjældent har set mage til.

Snart er det Jul

17.12.2020 | Vi nærmer os julen med raske skridt, men der er stadig tid til at lave en eller flere dekorationer til jul. I denne uge viser Hanne Utoft, hvordan man kan fremstille en grenbase med mange anvendelsesmuligheder. Det bliver så smukt.

Jul i køkkenet

10.12.2020 | Også i denne uge bliver der julet. Hanne Utoft er på besøg i køkkenet, hvor hun pynter et fad og binder en krans. Ikke alene smukt, men også meget inspirerende.
Preview

Naturjul

03.12.2020 | Også i denne uge skal jules der i køkkenet. Jeg har atter en gang besøg af Hanne Utoft, der laver de fineste dekorationer. Blandt andet med fyrrenåle og andre materialer fra skoven.
Vis flere videoer