Log ind

Ud med saksen

Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!

.

Kommentarer
Morten 3 måneder siden
Kære Claus

Tak for en dejlig rundtur, det ser jo fantastisk ud som altid. Mine elefantører har det også godt i år, er så glad for at du viste dem for nogle år siden, jeg har så kommet til at lave den fejl med forkerte krukker igen i år..... Så det bliver nok et mas til efteråret igen.
Ha en rigtig god weekend.

Knus Morten
Claus 3 måneder siden
Kære Morten, ja, det er utroligt, som elefantøre vokser. I år har jeg 'tænkt mig mere om' med hensyn til de rette krukker. Kh Claus
Kirsten 3 måneder siden
Kære Claus
Tak for endnu en dejlig rundtur i din skønne have, jeg har også elefantører både den grønne, også den mørke og de står så flotte i år, jeg købte knoldene i Bilka sidste år , jeg har ladet dem visne ned i krukkerne, og haft dem stående i havestuen vinteren over, de begyndte så at spirer rimelig tidlig blev plantet om i april måned og er nu store og fine. Mon Bilka får dem igen ? Jeg har ikke set dem i år, der er flere der har spurgt hvor man kan købe dem henne
Rigtig god weekend til dig og alle andre herinde
Kærlig hilsen Kirsten
Claus 3 måneder siden
Kære Kirsten, Bilka har haft problemer med at skaffe knolde til elefantøre, så de er ikke i sortimentet i år. Kh Claus
Anita 3 måneder siden
Kære Claus
Så fine en video.
Der bliver lidt bart i haven når der klippes ned , men jeg gør det , så må jeg leve med det bare ved jo at det kommer igen , ved du om storkenæb skal klippes helt ned , eller kan det gøres halvt ?
Er den hurtigvoksende den mørke hyld , syntes den er flot . Elefant øre er så fine , men får dem aldrig op ad krukken , så da du viste sidste år hvor svære de var at få op .
Men ha en dejlig weekend til dig og jer allesammen .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 3 måneder siden
Kære Anita, når det gælder nedklipning, skal det som bekendt være skidt, før det bliver godt, Det er så dejligt, når planterne igen begynder at skyde. Kh Claus
Sune 3 måneder siden
Kære Claus
Hvor ser haven dog pragtfuld ud p[ denne tid af aret.
Håber alt er vel. Jeg skal have nogle fif, mht hvordan du far dine engle trompeter til at vare sa store og flotte, nyeste gang vi ses.
Mvh Sune
Claus 3 måneder siden
Kære Sune, der er ingen anden hemmelighed end 'Claus Dalby Krukkemuld'. Dbh Claus
Sune 3 måneder siden
selvfølgelig det burde jeg have vidst ;-)
Michael 3 måneder siden
Hej
Er elefantøre frostsikker, eller skal de ind til efterår?
Hilsen M. Birkelund
Claus 3 måneder siden
Hej Michael, nej, de er ikke frostsikre. De skal opbevares frostfrit ligesom dahliaknolde. Dbh Claus
Birgitte 3 måneder siden
Hej Claus.
Jeg købte 12 af de runde jernstativer til mine dahlia for nogle år siden. Nu har jeg 35 dahlia, så jeg vil spørge dig, om du kan formidle, at de kan købes igen hos Bilka. Jeg glæder mig til at se din have d.22 august.
Hilsen Birgitte.
Claus 3 måneder siden
Kære Birgitte - støtterne er på lager på Bilka.dk. Søg på 'Claus Dalby plantestøtte'. Det glæder mig, at du kan bruge produktet. Selv har jeg meget glæde af det. Dbh Claus
Birgitte 3 måneder siden
Tak for dit svar til mig. Jeg har netop bestilt plantestøtter. Det er så besværlig med alle de pinde til støtte.
Claus 3 måneder siden
Det lyder bare godt. Dbh Claus
Tina 3 måneder siden
Kæreste Claus Tak foret dejligt indslag med megen nyttig information. Jeg sætter helt sikkert 2 mørke hyld ved siden af vores figentræer i køkkenhaven. Elefantørerne vil jeg gerne have med det mørke løv. Jeg har har to store giga Haddonstone krukkerne skal i. Er der noget specifikt man skal tænke på mht krukkerne ? Knus Tina
Claus 3 måneder siden
Kære Tina, det eneste, du skal tænke på, hvad krukkerne angår, er, at du ikke må snævre ind foroven. Den fejl gjorde jeg sidste år, og jeg blev nødt til at slå krukkerne i stykker for at få knoldene op. Kh Claus
Tina 3 måneder siden
Tusinde tak for tippet knus Tina
Nette 3 måneder siden
Jeg har ikke elefantører, men kan nikke til at kuglerunde krukker, der bliver snævrere for oven, er en dårlig idé for alle planter. Jeg har en hosta Frangrant Bouquet, der har vokset sig helt enormt stor. Også selvom krukken er temmelig stor, kan jeg ikke skifte jorden. Blot lægge ny jord ovenpå, da jeg umuligt kan få den ud af krukken, så jeg venter blot på, at krukken en dag sprænger.
Iris 3 måneder siden
Kære ven.
Tusind tak for en virkelig god video, nu véd jeg hvordan her skal beskæres, samt jeg fik gode ideer til stauder i krukker. Et spørgsmål, kan man dyrke 'Black Beauty' i en STOR krukke?? I England sidste år samlede vi masser af Springbalsamin, de gror jo nærmest overalt, og jeg købte frø af 'Kiss me over the Garden Gate'. Går ud fra at de begge skal sås i foråret ......?!
Jeg må igang med saksen. Tusind tak. Ha' en herlig dag i haven.
Knus Iris
Nette 3 måneder siden
Kære Claus

Igen en rigtig dejlig og nyttig video. Jeg sætter stor pris på alle de vigtige og brugbare fif, du kommer med!
Næste år må jeg huske at forsøge mig med frø til Kiss Me Over The Gardengate. Jeg ved lige, hvor den skal stå ;)
Nette 3 måneder siden
PS: Glemte helt at nævne, at det var skønt at se smukke Nero. Hvor er han en dejlig smuksak ;)

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.

Septemberblomstring

10.09.2020 | Det kræver planlægning at opnå et rigt flor i eftersommeren og efteråret. En plantegruppe, der virkelig leverer varen, er dahliaerne. Dem har jeg i alle farveholdninger, og i dag gælder det de gule og hvide.

Sensommerdyrkning

03.09.2020 | Sensommeren er højsæson for mange spiselige afgrøder, og jeg høster da også løs i krukkekøkkenhaven, som det handler om i denne uge. Det er et virkelig spændende projekt.

Gartneriet 7'eren

27.08.2020 | Nu er det sensommer. Det er der ingen tvivl om. Vejret har ændret sig noget, og det er blevet koldere og mere regnfuldt. Snart skal der nyt i krukkerne, og i den sammenhæng har jeg besøgt et gartneri, der har spændende planter at tilbyde.

Plantenyheder

20.08.2020 | En gang om året afholdes der plantefagmesse for udendørsplanter i Odense. Jeg har gennem mange år været fast gæst for at se, hvad der er af nyheder og andre spændende ting. Det er altid interessant.

Jeg ser rødt!

13.08.2020 | Den lidt specielle overskrift henviser til denne ugens emne, der handler om dahliaer i røde toner. Desuden viser jeg en række selskabsplanter, der er fine sammen med de næsten selvlysende dahliaer.

Blomsterfestival i Tivoli Friheden

06.08.2020 | Gennem hele juli har gæsterne til Blomsterfestivalen i Tivoli Friheden kunnet opleve min Krukkehave foran Restaurant Terrassen. Blomsterfestivalen er gået og over al forventning, og Tivoli Friheden har aldrig tidligere haft så mange gæster i juli måned.

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.

Enghøj Staudehave

23.07.2020 | Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

Krukkekøkkenhaven

15.07.2020 | I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

Rosernes tid

09.07.2020 | Af alle havens blomster må jeg sige, at jeg holder mest af roser. Ingen anden blomst kan overgå den i skønhed og duft. Tænker, at mange har det ligesom jeg.

Ud med saksen

02.07.2020 | Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!
Preview

Midsommer

25.06.2020 | Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.

Juniglæder

18.06.2020 | Der er meget at glæde sig over her i årets første sommermåned. Krukkevæksterne viser sig fra deres bedste side, og der er også gang i krukkekøkkenhaven. Det er en løfterig tid.

Blomstring i skyggen

11.06.2020 | Det sker ikke så sjældent, at folk siger til mig, at de har svært ved at finde ud af, hvad de skal plante i skyggen. Faktisk er det nu ikke så svært. Brug nettet - søg og du skal finde!

Nu er det sommer

04.06.2020 | Det er helt utroligt, så hurtigt det går i haven lige nu. Men vi har jo også haft pragtfulde dage med sol og megen varme. Det er noget, der behager både blomster og haveejere. Faktisk har maj måned været den mest solrige i over hundrede år, har vi lige fået at vide.

De sidste tulipaner

28.05.2020 | Om få dage er det sommer, i alt fald rent kalendermæssigt. De seneste dage har budt på nogen varme og sol, og nu er det ved at være uigenkaldeligt slut med tulipanerne. Men I får lige et sidste kig på mine …
Vis flere videoer