Log ind

Vintersysler

Det er mildt derude … Så det er den rene forkælelse at være i haven her i januar. Spændende er det, om vi helt slipper for frost og sne. Så er det den mildeste vinter i mands minde, siger de 'kloge'. Mig passet det fint.

.

Kommentarer
Tina 4 måneder siden
Kæreste Claus Dejligt med lidt information omkring hortensia beskæring. Endnu en vanvittig flot have, sikke kraftige stauder, helt vidunderlige. Jeg står nu selv snart foran det sjove. Vi har fået gravet terrasser nu skal vi have haverummene delt op og lavet stier. Kan næsten ikke vente. knus Tina
Claus 4 måneder siden
Kære Tina, det er så spændende med jeres nye have. Kh Clais
Ingrid 4 måneder siden
Wau Anjas have er da vildt fantastisk!! 😁 Jeg må se den video igen....
Den have må du da også have med i din nye bog ikke ?
Venlig hilsen Ingrid Berger
Claus 4 måneder siden
Kære Ingrid, Ja, Anjas have er helt fortryllende. Den kommer dog ikke med i Cottagehave-bogen, fordi jeg ikke opfatter den som specielt cottagehave-agtig. Men på et tidspunkt skriver jeg en bog om blomsterhaver. Her er Anjas have helt oplagt. Kh Claus

Lotte 4 måneder siden
Jeg må have mere gult. Det er jo den gule farve, der får de andre farver til at virke så intense. En vidunderlig have og en meget inspirerende video. Hvor har vi da meget at glæde os over og til. Kh Lotte
Claus 4 måneder siden
Kære Lotte, du har fuldstændig ret: 'Gul er cool', som jeg plejer at sige. Kh Claus
Anita 4 måneder siden
Kære Claus
Med en hund på den ene side og en på den anden side i sofa , de luner godt .
Så er det skønt at se havevideo , interesant med info omkring beskæring af den fløjlshortensia , kan godt huske den fra din have , så godt at vide hvordan lige den skal beskæres .
Sikke mange fantastiske farver og mange spændende stauder , det er altid imponerende at se , især farvesammensætning men en dejlig have .
Ha en dejlig weekend til jer og allesammen .
Knus Anita og Jørgen
Claus 4 måneder siden
Kære Anita, så hyggeligt at du sidder med hundene og ser video. Tak for din hilsen. Kh Claus
Karen 4 måneder siden
Hej Claus. Mange tak for en fantastisk inspirerende film fra en luge så fantastisk have. Glæder mig til at se mere.
God weekend.
Mvh Karen
Claus 4 måneder siden
Kære Karen, ja, Anjas have er helt i særklasse. Dbh Claus
Pia 4 måneder siden
Skønt at se Anjas cottage have, den er jo drømme dejlig. Min egen have er jo kun i sin spæde vorden, men dejligt med inspirationen
Claus 4 måneder siden
Kære Pia, vi har alle brug for inspiration. Kh Claus
Karen 4 måneder siden
så smuk, ja også udenfor Danmarks grænser er der smukt. Jeg har denne sensommer været i Botanisk have i Dublin og må sige at det bestemter et besøg værd. Jeg så så mange smukke stauder der.
Claus 3 måneder siden
Kære Karen, det må jeg huske, når jeg kommer på de kanter. Dbh Claus
Preview

Pangfarver

21.05.2020 | Mon ikke mange af jer ved, at jeg er vild med farver og at sætte dem sammen? Det er en stor, stor passion, som jeg altid har haft. Også inden jeg blev havemenneske for et kvart århundrede siden. Jeg var ikke et helt almindeligt barn!

Flere tulipaner

14.05.2020 | Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er vild med tulipaner. Og jeg har da heller aldrig hørt om nogle, der ikke kunne lide denne dejlige forårsblomst, som fås i alkens skønne farver.

Køkkenurter og blomster

07.05.2020 | Mange af de køkkenurter, vi dyrker til kulinarisk brug, er lige så smukke som blomster, og det er blevet en hel sport for mig at sætte dem sammen. Det er noget af det, jeg viser i denne uges video.

Planting og såning

30.04.2020 | Der er ingen tvivl om, at forårsmånederne er de travleste i haven. Sådan er det i hvert fald her. Men man skal som bekendt yde, før man kan nyde, og det har jeg heller ikke det fjerneste imod. I denne uge handler det om både plantning og såning.

Blomstrendre overdådighed

23.04.2020 | Foråret er for alvor kommet til Risskov. Bøgen er sprunget ud, og forårsløgvæksterne blomstrer, så det er en hel lyst; ikke blot i haven, men også udenfor porten. Der er så meget at glæde sig over ...

Kom med i drivhuset

16.04.2020 | Det er forår. Påskeklokkerne og narcisserne blomstrer. Der er skønt i skovhaven, men I skal også med ind i drivhuset og se, hvad jeg har gang i derinde. Og det er ikke så lidt; set i lyset af den periode vi er inde i, er der ekstra meningsfuldt at så og prikle.

Påsketravlhed

09.04.2020 | Det går rigtig hurtigt i haven lige nu, og det hele gror som en lyst. Selv om jeg har fået ekstra meget tid, er der masser at lave, og i den forløbne uge har vi haft rigtig travlt. Blandt andet med at potte dahliaer, og de står nu klar i drivhuset.

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.

Nye projekter

26.03.2020 | I denne uge gør jeg blandt andet klar til dahliastiklinger, og så sår jeg pyntekål. Begge projekter er rimeligt langsommelige; dels af få dahliaer i blomst fra stiklinger og dels at fremavle store og flotte pyntekål, der skal pynte i sensommerens krukker.
Preview

Plantetid

19.03.2020 | Ligesom mange andre har jeg pludselig fået ekstra tid til rådighed, og meget af den bruger jeg i haven. Der er nok at gøre. Jeg har nemlig lige fået et stor sending hornvioler, og så er jeg gået i gang med at drive rabarber.

Urterne gror

12.03.2020 | I drivhusene er der rigtig god vækst i urterne, og jeg har blandt andet succes med spinat, salat og tomater. Derfor er jeg i fuld gang med at potte op, så planterne snart bliver endnu større.

Det spirer og gror

05.03.2020 | Det er altså skønt at se, hvordan det hele spirer og gror inde i væksthuset. Her har jeg nemlig mine plantekuvøser, som jeg præsenterer i denne uges video. Desuden er jeg i gang med at så - blandt andet rødbeder og løg.

De første narcisser

27.02.2020 | Der er kun få dage til, at vi går ind i marts, og så er det officielt forår. Det har det nu været længe, tænker jeg. De første narcisser sprang allerede ud for en god uges tid siden, fuglene synger og frøene spirer i drivhusene.
Preview

Prikletid

20.02.2020 | Der er travlhed i drivhuset. Det spirer og gror, og i denne uge prikler jeg tomater og salat. Og så sår jeg spinat, for det er en af de rimeligt vinterhårdhøre urter. Skønt at være i gang.

Tidligt forår

13.02.2020 | Også i denne uge skal vi så inde i drivhuset. Jeg er i gang med hestebønner, artiskok og salat, og undervejs kommer jeg med nogle dyrkningsmæssige tip. Det er rigtig dejligt at være i gang med sæsonen.

Årets første såninger

06.02.2020 | Nu er jeg i gang med at så - og det gælder tomater, chilier, peberfrugt og auberginer. Det handler om, at de skal have et forspring, og det giver jeg dem ved hjælp af et meget fint system bestående af kunstlys og varmemåtter, som jeg er ret begejstret for og præsenterer i denne uges video.

De første stiklinger

30.01.2020 | Det er simpelthen så dejligt at være i gang, og i denne uge tager jeg de første stiklinger. Et herligt arbejde, som I skal følge i denne uge … Og så skal I også denne gang med på tur. I sommer var jeg i Sverige i den dejligste have - Den engelske trädgård, som I godt kan glæde jer til at se.

Kom med i drivhuset

23.01.2020 | Det er stadig utrolig mildt, og for hver dag der går, er foråret en smule tættere på. I drivhusene er der liv, og vi har næsten ikke brug for tilskudsvarmen. Engletrompeter, kaller og agapanthus har stadig grønt løv, og det hele virker så løfterigt.
Vis flere videoer