Log ind

Vintersysler

Det er mildt derude … Så det er den rene forkælelse at være i haven her i januar. Spændende er det, om vi helt slipper for frost og sne. Så er det den mildeste vinter i mands minde, siger de 'kloge'. Mig passet det fint.

.

Kommentarer
Tina 1 måned siden
Kæreste Claus Dejligt med lidt information omkring hortensia beskæring. Endnu en vanvittig flot have, sikke kraftige stauder, helt vidunderlige. Jeg står nu selv snart foran det sjove. Vi har fået gravet terrasser nu skal vi have haverummene delt op og lavet stier. Kan næsten ikke vente. knus Tina
Claus 1 måned siden
Kære Tina, det er så spændende med jeres nye have. Kh Clais
Ingrid 1 måned siden
Wau Anjas have er da vildt fantastisk!! 😁 Jeg må se den video igen....
Den have må du da også have med i din nye bog ikke ?
Venlig hilsen Ingrid Berger
Claus 1 måned siden
Kære Ingrid, Ja, Anjas have er helt fortryllende. Den kommer dog ikke med i Cottagehave-bogen, fordi jeg ikke opfatter den som specielt cottagehave-agtig. Men på et tidspunkt skriver jeg en bog om blomsterhaver. Her er Anjas have helt oplagt. Kh Claus

Lotte 1 måned siden
Jeg må have mere gult. Det er jo den gule farve, der får de andre farver til at virke så intense. En vidunderlig have og en meget inspirerende video. Hvor har vi da meget at glæde os over og til. Kh Lotte
Claus 1 måned siden
Kære Lotte, du har fuldstændig ret: 'Gul er cool', som jeg plejer at sige. Kh Claus
Anita 1 måned siden
Kære Claus
Med en hund på den ene side og en på den anden side i sofa , de luner godt .
Så er det skønt at se havevideo , interesant med info omkring beskæring af den fløjlshortensia , kan godt huske den fra din have , så godt at vide hvordan lige den skal beskæres .
Sikke mange fantastiske farver og mange spændende stauder , det er altid imponerende at se , især farvesammensætning men en dejlig have .
Ha en dejlig weekend til jer og allesammen .
Knus Anita og Jørgen
Claus 1 måned siden
Kære Anita, så hyggeligt at du sidder med hundene og ser video. Tak for din hilsen. Kh Claus
Karen 1 måned siden
Hej Claus. Mange tak for en fantastisk inspirerende film fra en luge så fantastisk have. Glæder mig til at se mere.
God weekend.
Mvh Karen
Claus 1 måned siden
Kære Karen, ja, Anjas have er helt i særklasse. Dbh Claus
Pia 1 måned siden
Skønt at se Anjas cottage have, den er jo drømme dejlig. Min egen have er jo kun i sin spæde vorden, men dejligt med inspirationen
Claus 1 måned siden
Kære Pia, vi har alle brug for inspiration. Kh Claus
Karen 31 dag(e) siden
så smuk, ja også udenfor Danmarks grænser er der smukt. Jeg har denne sensommer været i Botanisk have i Dublin og må sige at det bestemter et besøg værd. Jeg så så mange smukke stauder der.
Claus 20 dag(e) siden
Kære Karen, det må jeg huske, når jeg kommer på de kanter. Dbh Claus
Preview

Prikletid

20.02.2020 | Der er travlhed i drivhuset. Det spirer og gror, og i denne uge prikler jeg tomater og salat. Og så sår jeg spinat, for det er en af de rimeligt vinterhårdhøre urter. Skønt at være i gang.

Tidligt forår

13.02.2020 | Også i denne uge skal vi så inde i drivhuset. Jeg er i gang med hestebønner, artiskok og salat, og undervejs kommer jeg med nogle dyrkningsmæssige tip. Det er rigtig dejligt at være i gang med sæsonen.

Årets første såninger

06.02.2020 | Nu er jeg i gang med at så - og det gælder tomater, chilier, peberfrugt og auberginer. Det handler om, at de skal have et forspring, og det giver jeg dem ved hjælp af et meget fint system bestående af kunstlys og varmemåtter, som jeg er ret begejstret for og præsenterer i denne uges video.

De første stiklinger

30.01.2020 | Det er simpelthen så dejligt at være i gang, og i denne uge tager jeg de første stiklinger. Et herligt arbejde, som I skal følge i denne uge … Og så skal I også denne gang med på tur. I sommer var jeg i Sverige i den dejligste have - Den engelske trädgård, som I godt kan glæde jer til at se.

Kom med i drivhuset

23.01.2020 | Det er stadig utrolig mildt, og for hver dag der går, er foråret en smule tættere på. I drivhusene er der liv, og vi har næsten ikke brug for tilskudsvarmen. Engletrompeter, kaller og agapanthus har stadig grønt løv, og det hele virker så løfterigt.

Vintersysler

16.01.2020 | Det er mildt derude … Så det er den rene forkælelse at være i haven her i januar. Spændende er det, om vi helt slipper for frost og sne. Så er det den mildeste vinter i mands minde, siger de 'kloge'. Mig passet det fint.

I gang igen...

09.01.2020 | I denne uge skal I også med mig på tur, og det er en helt særlig køkkenhave, I skal besøge. Den ligger i Holland, og når den er noget ud over det sædvanlige, skyldes det, at grøntsager og blomstrende planter udgør et symbiotisk hele.

En ny havesæson

02.01.2020 | Der er altså noget helt særligt over at tage hul på et nyt og friskt haveår. Mine forventninger er store, og det kan være svært at tøjle tålmodigheden.
Jeg har så mange projekter på bedding …

Snart er det nytår

26.12.2019 | Snart er det slut på et år; et år, der også har været et rigtigt fint haveår. Men først skal vi lige fejre nytår, og i denne uges video kommer jeg med et par pynteforslag til årets sidste dag. Desuden skal I med til Tyskland.

Julebuketter

19.12.2019 | Nu er der ikke lang tid til jul. I denne uge skal det handle om friske blomster. Det er rigtig fint med gran og kogler, men når vi går ind i juledagene, er det altså også fint med noget friskt på bordet.

En juleinspireret salat

12.12.2019 | I denne uge går jeg i køkkenet og laver en salat med blandt andet æbler, grønkål, rosenkål og selleri fra krukkekøkkenhaven. Desuden skal I også opleve en hyggelig have, nemlig Anita Bons tyske forårshave.

En julekrans

05.12.2019 | Nu skal der jules. I denne uge har jeg indrettet mit juleværksted i køkkenet, hvor jeg dekorerer en julekrans, der skal pynte nede ved porten. Desuden skal I med til en drømmedejlig tysk forårshave.

Endnu en tur til Chelsea Flower Show

28.11.2019 | Atter en gang skal I med til det engelske Chelsea Flower Show, der afholdes midt i maj og besøges af haveelskere fra nær og fjern. I dag er det det store udstillingstelt, jeg besøger og kigger på nogle af de mange herligheder.

Tag med til England

21.11.2019 | Jeg tænker, at vi er mange, der her om efteråret og vinteren drømmer om forår og sommer. Også selvom det er en dejlig tid lige nu. I maj var jeg på det fantastiske Chelsea Flower Show i London, og i denne uges video, skal I med mig en tur derover.

Tag med til Sverige

14.11.2019 | I denne uges video skal I med lille en tur til Sverige; til Sofiero Slot. Her var jeg forleden for sammen med en halv snes gartnere at lægge små ti tusind løg i krukker. Til foråret har jeg nemlig en stor udstilling på det sydsvenske slot, Sofiero. Det handler om forårsløg i krukker. Et arrangement, som jeg ser meget frem til.

Narcisser i krukker

07.11.2019 | Der er meget at se til i haven, og heldigvis viser vejret sig endnu fra sin milde side. Vi mangler stadig af få lagt en del forårsløg i havens bede, og derfor er jeg så glad for, at jorden stadig er til at komme i. Det må gerne vente noget med frosten. For ikke at tale om sneen …

Løvfaldstid

31.10.2019 | Det er så smukt derude lige nu med alle de gyldne blade, der dækker jorden. På træerne er der ikke mange tilbage. Tænker hvert år på denne tid, at det er et af naturens store mirakler; at det hele om et halvt års tid grønnes igen.

Efterårssysler

24.10.2019 | Det har været et regnfuldt efterår, men de seneste dage har der været skønt her i haven. Jeg er ved at dele stauder - blandt andet floks. Det fortæller jeg om i denne uges video, hvor jeg også er i krukkekøkkehaven. Blandt andet med at lægge hvidløg i krukker.
Vis flere videoer