Log ind

Alices' have

 

På min havetur rundt i landet for at besøge skønne haver er jeg i denne uge kommer til Alices' rækkehushave på blot 150 kvadratmeter. Den er ganske enkelt imponerende …

.

Kommentarer
Alice 1 År siden
Kære Claus

Tusind Tak for sidst! Hvor var det hyggeligt og spændende! :-)
Det er altså overvældende at se sin egen have på film!! :-)
Det føles virkelig som at besøge en andens have, for allerede nu, ser haven jo helt anderledes ud, og jeg glemmer hvordan den så ud et par uger tidligere, når nye gensyns glæder begynder at blomstre.
Jeg er så glad og stolt over at du fandt min have, og hermed har foreviget en smuk forsommerdag i haven!
Tak Claus! Vi ses! :-)

Kærlig hilsen Alice
Claus 1 År siden
Kære Alice, Tusind tak fordi, vi måtte besøge din skønne have. Du har grund til at være stolt over dit 'værk'. Kh Caus
Karen 1 År siden
Super smuk have, også dejligt med et indblik i andres blomstrende haveunivers.
Claus 1 År siden
Kære Karen, tusind tak. Kh Claus
Vibeke 1 År siden
Tak fordi vi måtte se din have Alice...Det er jo det Claus er så fantastisk god til..at finde fine blomster eller gøre dem fine..inspirere os andre om det er stort eller småt....Jeg tror, at man " vokser/gror" sig til at kunne lide roser...måske et modenhedsfænomen ???. Tak til dig Claus som byder på så megen haveglæde !
Claus 1 År siden
Kære Vibeke, at roser er et modefænomen har jeg aldrig tænkt over. Jeg har ligesom mange andre altid elsket dem. Tak for dine 'roser'. Kh Claus
Karen 1 År siden
tusind tak for en meget smuk rundtur i en ret lille men så skøn have ,jeg kunne næsten dufte mig frem . Skønt at mærke entusiasmen hos Jer begge, det med blomster er så skønt. Claus , jeg har idag modtaget Din bog :Små haver , store drømme og hvilken bog ! Jeg har allerede kigget meget i den og vil sikkert komme til at tilbringe mange timer med denne skønne bog. En ting jeg vil fremhæve ved Dine bøger er at hvert foto altid er fulgt af både det latinske og danske navn,noget jeg sætter meget pris på , jeg går af og til på planteskole , nyder faktisk rigtig meget blot at gå at se på forskellige planter og da er de dejligt at være lidt bekendt med hvad jeg ser. Tusind tak for det smukke kig - også til Alice Rasmussen, der må tilbringe rigtig mange timer i haven , sådan en skøn oase kommer ikke af sig selv. Tak.
Bedste hilsner
Karen Bach, Søborg
Claus 1 År siden
Kære Karen, tak for dine søde ord. Er rigtig glad for, at du kan lide min seneste bog. Det er en stor glæde for mig at skrive og formidle. De bedste hilsner fra Claus
Tina 1 År siden
Kæreste Claus En fantastisk have, vidunderlig stemning med alt hvad hjertet kan begære. Er ked af at jeg ikke har været så meget på. Vores flytning har trukket tænder ud God weekend knus Tina
Claus 1 År siden
Kære Tina, hvor er det spændende med jeres nye sted og have. Glæder mig til at høre mere. Kh Claus
Lykke 1 År siden
Tusind tak Claus, fordi du valgte at gå en rundtur i Alice have. Jeg elsker det lille paradis hun har skabt, og er fuld af beundring over at man kan skabe så meget smukt på så lidt plads. Jeg nyder også billederne i bogen ‘små haver store drømme’ hvor haven også er vist. Ja og alle de andre bøger du har udgivet også. Håber at noget af al den læsning og kiggen billeder måske en dag vil smitte af på min egen have. 😁😇
Claus 1 År siden
Kære Lykke, Alices' have er i særklasse smuk og helt særlig. Jeg er så glad for, at jeg må dele den i skrift og billeder. Kh Claus
Anita 1 År siden
Kære Claus
Det er så fantastisk en have , sådan en have ku jeg da godt tænke mig , men jeg har for mange kvadratmeter , men haven er så smuk . Har lige nedlagt nogle rosenbuske , de bragte aldrig den glæde jeg havde håbet , men har planer hvad jeg så skal . Skriver ned på papir , det er en lille plads , men så må jeg købe en skrueting som du tidligere har beskrevet , tror det bliver godt . Men det bliver først til midt august jeg går igang .
Tak for en dejlig haveklub video med stor inspiration i denne uge også .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen .
Claus 1 År siden
Kære Anita, roser kan være lidt drilske, og jeg er da ked af at høre, at fine forventninger ikke blev indfriet. Men godt, at du har nye planer. Kh Claus
Bonnie 1 År siden
Fantastisk have. Så smuk og eventyrlig. Imponerende mange roser - og så flot de står. Jeg er vild med frodigheden og de mange skønne krukker, fuglebade mv. Dejligt med et live-kig, selvom jeg godt kender Alices have fra din bog og hendes blog. Det giver noget andet at få lov til at komme med selv.
Mange hilsner Bonnie
Claus 1 År siden
Kære Bonnie, vi kan hurtige blive enige om, at Alices' have er noget helt særligt. Kh Claus
Ninna 1 År siden
Så flot en have, jeg kan godt forstå at du er fan af den. Ville ønske at min egen have var lige så frodig, og at jeg havde så mange klatreplanter, men de er lidt svære at styre i Lønstrup, da vestenvinden ødelægger dem. Og roserne, hvor er de skønne, der må være en vidunderlig duft i haven, jeg kunne godt nyde en kop te i den have og bare sidde og beundre det blomsterflor.
Hilsen Ninna

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.

Enghøj Staudehave

23.07.2020 | Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

Krukkekøkkenhaven

15.07.2020 | I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

Rosernes tid

09.07.2020 | Af alle havens blomster må jeg sige, at jeg holder mest af roser. Ingen anden blomst kan overgå den i skønhed og duft. Tænker, at mange har det ligesom jeg.

Ud med saksen

02.07.2020 | Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!
Preview

Midsommer

25.06.2020 | Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.

Juniglæder

18.06.2020 | Der er meget at glæde sig over her i årets første sommermåned. Krukkevæksterne viser sig fra deres bedste side, og der er også gang i krukkekøkkenhaven. Det er en løfterig tid.

Blomstring i skyggen

11.06.2020 | Det sker ikke så sjældent, at folk siger til mig, at de har svært ved at finde ud af, hvad de skal plante i skyggen. Faktisk er det nu ikke så svært. Brug nettet - søg og du skal finde!

Nu er det sommer

04.06.2020 | Det er helt utroligt, så hurtigt det går i haven lige nu. Men vi har jo også haft pragtfulde dage med sol og megen varme. Det er noget, der behager både blomster og haveejere. Faktisk har maj måned været den mest solrige i over hundrede år, har vi lige fået at vide.

De sidste tulipaner

28.05.2020 | Om få dage er det sommer, i alt fald rent kalendermæssigt. De seneste dage har budt på nogen varme og sol, og nu er det ved at være uigenkaldeligt slut med tulipanerne. Men I får lige et sidste kig på mine …
Preview

Pangfarver

21.05.2020 | Mon ikke mange af jer ved, at jeg er vild med farver og at sætte dem sammen? Det er en stor, stor passion, som jeg altid har haft. Også inden jeg blev havemenneske for et kvart århundrede siden. Jeg var ikke et helt almindeligt barn!

Flere tulipaner

14.05.2020 | Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er vild med tulipaner. Og jeg har da heller aldrig hørt om nogle, der ikke kunne lide denne dejlige forårsblomst, som fås i alkens skønne farver.

Køkkenurter og blomster

07.05.2020 | Mange af de køkkenurter, vi dyrker til kulinarisk brug, er lige så smukke som blomster, og det er blevet en hel sport for mig at sætte dem sammen. Det er noget af det, jeg viser i denne uges video.

Planting og såning

30.04.2020 | Der er ingen tvivl om, at forårsmånederne er de travleste i haven. Sådan er det i hvert fald her. Men man skal som bekendt yde, før man kan nyde, og det har jeg heller ikke det fjerneste imod. I denne uge handler det om både plantning og såning.

Blomstrendre overdådighed

23.04.2020 | Foråret er for alvor kommet til Risskov. Bøgen er sprunget ud, og forårsløgvæksterne blomstrer, så det er en hel lyst; ikke blot i haven, men også udenfor porten. Der er så meget at glæde sig over ...

Kom med i drivhuset

16.04.2020 | Det er forår. Påskeklokkerne og narcisserne blomstrer. Der er skønt i skovhaven, men I skal også med ind i drivhuset og se, hvad jeg har gang i derinde. Og det er ikke så lidt; set i lyset af den periode vi er inde i, er der ekstra meningsfuldt at så og prikle.

Påsketravlhed

09.04.2020 | Det går rigtig hurtigt i haven lige nu, og det hele gror som en lyst. Selv om jeg har fået ekstra meget tid, er der masser at lave, og i den forløbne uge har vi haft rigtig travlt. Blandt andet med at potte dahliaer, og de står nu klar i drivhuset.

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.
Vis flere videoer