Log ind

De første narcisser

Der er kun få dage til, at vi går ind i marts, og så er det officielt forår. Det har det nu været længe, tænker jeg. De første narcisser sprang allerede ud for en god uges tid siden, fuglene synger og frøene spirer i drivhusene.

.

Kommentarer
Lene 3 måneder siden
Hej Claus
Tak for kigget rundt i din have, det er rart at se det ikke kun er her hos mig haven ser helt besynderlig ud for årstiden. Dagliljerne gror lystigt, krokus har blomstret længe og nogle af klematisserne har 10 cm lange skud.Jeg kan simpelthen ikke erindre at have set noget lignende! Tænk nu hvis frosten for alvor kommer!? Jeg var ude at luge idag , da der pludselig kom en ordentlig snebyge!
Her er narcisser i knop, men ingen udsprungne, så jeg må have fat i sådan nogle tidlige Galctic Star til efteråret, tak for tippet🙂
Kh. Lene Bøg
Claus 2 måneder siden
Kære Lene, selvfølgelig vil det være træls, hvis der kommer hård frost nu. Men den risiko er vist minimal. Kh Claus
Mathias 3 måneder siden
Kære Claus,
Meget smuk buket. Jeg elsker gule blomster og gul i det hele taget. Meget opløftende.
For snart femten år siden, dengang jeg som 12-årig fik mit første drivhus hjemme i haven hos min mor og far, havde jeg ikke råd til dahlia-knolde og fik i stedet frø. Jeg kan huske, at jeg såede frøene i en stor trækasse fra grønthandleren, og at jeg blev så forfærdelig skuffet da de blomstrede der i kassen fordi, at alle blomsterne var enkelte og i de mest skrappe kulører! Dengang skulle blomsterne i min have helst være så fyldte og svulstige som muligt. De fik rigtignok knolde, men dem havde jeg vist ikke øje for. De skulle bare ud.
I dag kan jeg allerbedst lide det enkle og vilde, og har faktisk også, som du, igen fået frø til "Bishop´s Children".
Utroligt som vi ændrer smag og overbevisning gennem livet, men hyggeligt at tænke tilbage på, hvordan det hele startede. Jeg var vist et temmelig besynderligt barn!
Hav det så godt,
Kh fra Mathias
Claus 2 måneder siden
Kære Mathias, du har godt nok været et herligt (jeg var lige ved at skrive mærkeligt) barn. Tænk en gang at få drivhus som tolvårig, at så dahliaer, at lykkes med dem for derefter at smide dem ud, fordi de blev enkeltblomstrende!!! Du har helt ret; jeg tror, at vi er mange, der i takt med, at haveinteressen modnes og intensiveres bliver gladere for de mere enkle og knapt så svulstige blomsterformer. Bliver spændende at se BC og høre, hvordan det går hos os respektive. Kh Claus
Jytte 3 måneder siden
Jeg tror, at det er en god idé, at du har sået Georgine frø indendørs i potte, for de stammer jo way back fra vilde blomster et eller andet sted i Sydamerika, tror jeg, det er. Jeg kan ikke lige huske hvor. Under alle omstændigheder: For en del år siden var der et meget smukt bed i Botanisk Have i København med de yndigste, enkle Georginer i ikke-spor-hidsige farver, og man kunne købe frø i Havens butik. Det gjorde sig så, og såede dem på friland, men der blev aldrig noget ud af dem. De havde det måske ikke varmt nok til at spire. Egentlig er jeg ikke så begejstret for Georginer, undtagen ball-udgaverne, men de vilde, som Haven dengang havde fået frø af fra Sydamerika, tror jeg, at jeg vil gå på jagt efter og se, om jeg kan være heldig at få dem til at spire efter CD-metoden.
Mange tak for en som altid inspirerende video og
Happy Gardening
Jytte
Claus 2 måneder siden
Kære Jytte - herligt udtryk: 'ikke-spor-hidsige'. Dahliaerne stammer fra Mexico, så de skal have noget varme. Jeg er ret spændt på, hvordan det kommer til gå med mine frøsåninger. Det tegner fint. De spirer lystigt, og snart skal de prikles om. Tak for din hilsen. Kh Claus
Anita 3 måneder siden
Kære Claus
Det er da nok en spændende video i denne uge , tror jeg vil prøve det med ærterne , det ku smage så godt i salat . Vidste ikke at dahlia ku sås fra frø , ku være det skulle prøves en gang . Det ser så flot ud lige når der er lagt ny belægning på dine gangstier . Her hos os var der lidt godt vejr i søndags så var lige ude at få klippet lidt der skulle .
Den 25.4 kan jeg ikke komme til Århus min svigermor runder 80 år . Men så vil jeg med glæde komme den 3.5 , hyggeligt med en togtur , derover , det må jeg lige få fikset .
Rigtig god weekend til dig og jer allesammen .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 2 måneder siden
Kære Anita, du må i gang med at ærter. Det er så nemt. Glæder mig til at se dig/jer i København den 3. maj. Kh Claus
Joy 3 måneder siden
Kære Claus, du ved jo jeg er vild med din have ....så idag vil jeg istedet kommentere på hvor fin du så ud i grå jakke og sneakers :) ha det godt kh Joy
Claus 2 måneder siden
Kære Joy, hvor er du altså sød. Jeg takker … Knus fra Claus

Nette 2 måneder siden
Kære Claus
Dine videoer er balsam for sjælden. Og kreativiteten.
KH
Nette
Claus 2 måneder siden
Kære Nette, Tusind tak. Kh Claus
Nette 2 måneder siden
Hehehehe, ja gode havevideoer er sjældne - og balsom for sjælen :))
Tina 2 måneder siden
Kæreste Claus En aldeles dejlig og yndig buket,ja det er da helt vildt , at vi allerede har narcisser. Selvom vinteren har været mild længes man som aldrig efter foråret. Men nu er det snart. Tak for tip med ærtespirer, de smager så godt i salat. Glæder mig til at følge dine frø dahliaer. Knus Tina
Claus 2 måneder siden
Kære Tina, tak for din søde hilsen. Kh Claus
Nette 2 måneder siden
Kære Claus
Så er det "næste uge", og jeg venter spændt på ugens video! ;)
Claus 2 måneder siden
Kære Nette, den der venter, venter på noget godt! Kh Claus
Bodil 2 måneder siden
hvordan er dine stier bygget op, er der stenmel hele vejen ned til jorden. Vi har stier med slotsgrus, kan vi give dem et lag stenmel oveni? Stier trænger til en topdressing. Hvad er fordel ved stenmel ift. slotsgrus?
Claus 2 måneder siden
Kære Bodil, vores stenmelsstier er anlagt ved, at der først er gravet ud i cirka 30 cm dybde. Derefter er der fyldt stabilgrus på, indtil cirka 3-4 cm under overfladen. Stabilgruset er stampet hårdt. Derefter stenmel, der også stampes hårdt. Dette er vigtigt, for at det 'pakker'. Stenmel varierer fra grusgrav til grusgrav. Så jeg kan ikke svare entydigt. Håber, at dette kan hjælpe lidt. Dbh Claus
Tina 2 måneder siden
Tak Claus det var også super information for mig. Jeg har overvejet både stenmel og slotsgrus men tror det bliver stenmel. Jeg har altid været så fascineret af dine stier. Knus Tina
Magnus 2 måneder siden
Elsker georginer! Jeg sådde Bishop's children for noen tre år siden, og de er hvert år de mest blomsterrike i hagen! De er uendelig enkle å få til fra frø, og de får veldig fort store knoller! Helt fantastisk!
Claus 2 måneder siden
Jeg glæder mig. Dbh Claus
Preview

Pangfarver

21.05.2020 | Mon ikke mange af jer ved, at jeg er vild med farver og at sætte dem sammen? Det er en stor, stor passion, som jeg altid har haft. Også inden jeg blev havemenneske for et kvart århundrede siden. Jeg var ikke et helt almindeligt barn!

Flere tulipaner

14.05.2020 | Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er vild med tulipaner. Og jeg har da heller aldrig hørt om nogle, der ikke kunne lide denne dejlige forårsblomst, som fås i alkens skønne farver.

Køkkenurter og blomster

07.05.2020 | Mange af de køkkenurter, vi dyrker til kulinarisk brug, er lige så smukke som blomster, og det er blevet en hel sport for mig at sætte dem sammen. Det er noget af det, jeg viser i denne uges video.

Planting og såning

30.04.2020 | Der er ingen tvivl om, at forårsmånederne er de travleste i haven. Sådan er det i hvert fald her. Men man skal som bekendt yde, før man kan nyde, og det har jeg heller ikke det fjerneste imod. I denne uge handler det om både plantning og såning.

Blomstrendre overdådighed

23.04.2020 | Foråret er for alvor kommet til Risskov. Bøgen er sprunget ud, og forårsløgvæksterne blomstrer, så det er en hel lyst; ikke blot i haven, men også udenfor porten. Der er så meget at glæde sig over ...

Kom med i drivhuset

16.04.2020 | Det er forår. Påskeklokkerne og narcisserne blomstrer. Der er skønt i skovhaven, men I skal også med ind i drivhuset og se, hvad jeg har gang i derinde. Og det er ikke så lidt; set i lyset af den periode vi er inde i, er der ekstra meningsfuldt at så og prikle.

Påsketravlhed

09.04.2020 | Det går rigtig hurtigt i haven lige nu, og det hele gror som en lyst. Selv om jeg har fået ekstra meget tid, er der masser at lave, og i den forløbne uge har vi haft rigtig travlt. Blandt andet med at potte dahliaer, og de står nu klar i drivhuset.

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.

Nye projekter

26.03.2020 | I denne uge gør jeg blandt andet klar til dahliastiklinger, og så sår jeg pyntekål. Begge projekter er rimeligt langsommelige; dels af få dahliaer i blomst fra stiklinger og dels at fremavle store og flotte pyntekål, der skal pynte i sensommerens krukker.
Preview

Plantetid

19.03.2020 | Ligesom mange andre har jeg pludselig fået ekstra tid til rådighed, og meget af den bruger jeg i haven. Der er nok at gøre. Jeg har nemlig lige fået et stor sending hornvioler, og så er jeg gået i gang med at drive rabarber.

Urterne gror

12.03.2020 | I drivhusene er der rigtig god vækst i urterne, og jeg har blandt andet succes med spinat, salat og tomater. Derfor er jeg i fuld gang med at potte op, så planterne snart bliver endnu større.

Det spirer og gror

05.03.2020 | Det er altså skønt at se, hvordan det hele spirer og gror inde i væksthuset. Her har jeg nemlig mine plantekuvøser, som jeg præsenterer i denne uges video. Desuden er jeg i gang med at så - blandt andet rødbeder og løg.

De første narcisser

27.02.2020 | Der er kun få dage til, at vi går ind i marts, og så er det officielt forår. Det har det nu været længe, tænker jeg. De første narcisser sprang allerede ud for en god uges tid siden, fuglene synger og frøene spirer i drivhusene.
Preview

Prikletid

20.02.2020 | Der er travlhed i drivhuset. Det spirer og gror, og i denne uge prikler jeg tomater og salat. Og så sår jeg spinat, for det er en af de rimeligt vinterhårdhøre urter. Skønt at være i gang.

Tidligt forår

13.02.2020 | Også i denne uge skal vi så inde i drivhuset. Jeg er i gang med hestebønner, artiskok og salat, og undervejs kommer jeg med nogle dyrkningsmæssige tip. Det er rigtig dejligt at være i gang med sæsonen.

Årets første såninger

06.02.2020 | Nu er jeg i gang med at så - og det gælder tomater, chilier, peberfrugt og auberginer. Det handler om, at de skal have et forspring, og det giver jeg dem ved hjælp af et meget fint system bestående af kunstlys og varmemåtter, som jeg er ret begejstret for og præsenterer i denne uges video.

De første stiklinger

30.01.2020 | Det er simpelthen så dejligt at være i gang, og i denne uge tager jeg de første stiklinger. Et herligt arbejde, som I skal følge i denne uge … Og så skal I også denne gang med på tur. I sommer var jeg i Sverige i den dejligste have - Den engelske trädgård, som I godt kan glæde jer til at se.

Kom med i drivhuset

23.01.2020 | Det er stadig utrolig mildt, og for hver dag der går, er foråret en smule tættere på. I drivhusene er der liv, og vi har næsten ikke brug for tilskudsvarmen. Engletrompeter, kaller og agapanthus har stadig grønt løv, og det hele virker så løfterigt.
Vis flere videoer