Log ind

De første narcisser

Der er kun få dage til, at vi går ind i marts, og så er det officielt forår. Det har det nu været længe, tænker jeg. De første narcisser sprang allerede ud for en god uges tid siden, fuglene synger og frøene spirer i drivhusene.

.

Kommentarer
Lene 8 måneder siden
Hej Claus
Tak for kigget rundt i din have, det er rart at se det ikke kun er her hos mig haven ser helt besynderlig ud for årstiden. Dagliljerne gror lystigt, krokus har blomstret længe og nogle af klematisserne har 10 cm lange skud.Jeg kan simpelthen ikke erindre at have set noget lignende! Tænk nu hvis frosten for alvor kommer!? Jeg var ude at luge idag , da der pludselig kom en ordentlig snebyge!
Her er narcisser i knop, men ingen udsprungne, så jeg må have fat i sådan nogle tidlige Galctic Star til efteråret, tak for tippet🙂
Kh. Lene Bøg
Claus 7 måneder siden
Kære Lene, selvfølgelig vil det være træls, hvis der kommer hård frost nu. Men den risiko er vist minimal. Kh Claus
Mathias 8 måneder siden
Kære Claus,
Meget smuk buket. Jeg elsker gule blomster og gul i det hele taget. Meget opløftende.
For snart femten år siden, dengang jeg som 12-årig fik mit første drivhus hjemme i haven hos min mor og far, havde jeg ikke råd til dahlia-knolde og fik i stedet frø. Jeg kan huske, at jeg såede frøene i en stor trækasse fra grønthandleren, og at jeg blev så forfærdelig skuffet da de blomstrede der i kassen fordi, at alle blomsterne var enkelte og i de mest skrappe kulører! Dengang skulle blomsterne i min have helst være så fyldte og svulstige som muligt. De fik rigtignok knolde, men dem havde jeg vist ikke øje for. De skulle bare ud.
I dag kan jeg allerbedst lide det enkle og vilde, og har faktisk også, som du, igen fået frø til "Bishop´s Children".
Utroligt som vi ændrer smag og overbevisning gennem livet, men hyggeligt at tænke tilbage på, hvordan det hele startede. Jeg var vist et temmelig besynderligt barn!
Hav det så godt,
Kh fra Mathias
Claus 7 måneder siden
Kære Mathias, du har godt nok været et herligt (jeg var lige ved at skrive mærkeligt) barn. Tænk en gang at få drivhus som tolvårig, at så dahliaer, at lykkes med dem for derefter at smide dem ud, fordi de blev enkeltblomstrende!!! Du har helt ret; jeg tror, at vi er mange, der i takt med, at haveinteressen modnes og intensiveres bliver gladere for de mere enkle og knapt så svulstige blomsterformer. Bliver spændende at se BC og høre, hvordan det går hos os respektive. Kh Claus
Jytte 8 måneder siden
Jeg tror, at det er en god idé, at du har sået Georgine frø indendørs i potte, for de stammer jo way back fra vilde blomster et eller andet sted i Sydamerika, tror jeg, det er. Jeg kan ikke lige huske hvor. Under alle omstændigheder: For en del år siden var der et meget smukt bed i Botanisk Have i København med de yndigste, enkle Georginer i ikke-spor-hidsige farver, og man kunne købe frø i Havens butik. Det gjorde sig så, og såede dem på friland, men der blev aldrig noget ud af dem. De havde det måske ikke varmt nok til at spire. Egentlig er jeg ikke så begejstret for Georginer, undtagen ball-udgaverne, men de vilde, som Haven dengang havde fået frø af fra Sydamerika, tror jeg, at jeg vil gå på jagt efter og se, om jeg kan være heldig at få dem til at spire efter CD-metoden.
Mange tak for en som altid inspirerende video og
Happy Gardening
Jytte
Claus 7 måneder siden
Kære Jytte - herligt udtryk: 'ikke-spor-hidsige'. Dahliaerne stammer fra Mexico, så de skal have noget varme. Jeg er ret spændt på, hvordan det kommer til gå med mine frøsåninger. Det tegner fint. De spirer lystigt, og snart skal de prikles om. Tak for din hilsen. Kh Claus
Anita 8 måneder siden
Kære Claus
Det er da nok en spændende video i denne uge , tror jeg vil prøve det med ærterne , det ku smage så godt i salat . Vidste ikke at dahlia ku sås fra frø , ku være det skulle prøves en gang . Det ser så flot ud lige når der er lagt ny belægning på dine gangstier . Her hos os var der lidt godt vejr i søndags så var lige ude at få klippet lidt der skulle .
Den 25.4 kan jeg ikke komme til Århus min svigermor runder 80 år . Men så vil jeg med glæde komme den 3.5 , hyggeligt med en togtur , derover , det må jeg lige få fikset .
Rigtig god weekend til dig og jer allesammen .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 7 måneder siden
Kære Anita, du må i gang med at ærter. Det er så nemt. Glæder mig til at se dig/jer i København den 3. maj. Kh Claus
Joy 8 måneder siden
Kære Claus, du ved jo jeg er vild med din have ....så idag vil jeg istedet kommentere på hvor fin du så ud i grå jakke og sneakers :) ha det godt kh Joy
Claus 7 måneder siden
Kære Joy, hvor er du altså sød. Jeg takker … Knus fra Claus

Nette 7 måneder siden
Kære Claus
Dine videoer er balsam for sjælden. Og kreativiteten.
KH
Nette
Claus 7 måneder siden
Kære Nette, Tusind tak. Kh Claus
Nette 7 måneder siden
Hehehehe, ja gode havevideoer er sjældne - og balsom for sjælen :))
Tina 7 måneder siden
Kæreste Claus En aldeles dejlig og yndig buket,ja det er da helt vildt , at vi allerede har narcisser. Selvom vinteren har været mild længes man som aldrig efter foråret. Men nu er det snart. Tak for tip med ærtespirer, de smager så godt i salat. Glæder mig til at følge dine frø dahliaer. Knus Tina
Claus 7 måneder siden
Kære Tina, tak for din søde hilsen. Kh Claus
Nette 7 måneder siden
Kære Claus
Så er det "næste uge", og jeg venter spændt på ugens video! ;)
Claus 7 måneder siden
Kære Nette, den der venter, venter på noget godt! Kh Claus
Bodil 7 måneder siden
hvordan er dine stier bygget op, er der stenmel hele vejen ned til jorden. Vi har stier med slotsgrus, kan vi give dem et lag stenmel oveni? Stier trænger til en topdressing. Hvad er fordel ved stenmel ift. slotsgrus?
Claus 7 måneder siden
Kære Bodil, vores stenmelsstier er anlagt ved, at der først er gravet ud i cirka 30 cm dybde. Derefter er der fyldt stabilgrus på, indtil cirka 3-4 cm under overfladen. Stabilgruset er stampet hårdt. Derefter stenmel, der også stampes hårdt. Dette er vigtigt, for at det 'pakker'. Stenmel varierer fra grusgrav til grusgrav. Så jeg kan ikke svare entydigt. Håber, at dette kan hjælpe lidt. Dbh Claus
Tina 7 måneder siden
Tak Claus det var også super information for mig. Jeg har overvejet både stenmel og slotsgrus men tror det bliver stenmel. Jeg har altid været så fascineret af dine stier. Knus Tina
Magnus 7 måneder siden
Elsker georginer! Jeg sådde Bishop's children for noen tre år siden, og de er hvert år de mest blomsterrike i hagen! De er uendelig enkle å få til fra frø, og de får veldig fort store knoller! Helt fantastisk!
Claus 7 måneder siden
Jeg glæder mig. Dbh Claus

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.

Septemberblomstring

10.09.2020 | Det kræver planlægning at opnå et rigt flor i eftersommeren og efteråret. En plantegruppe, der virkelig leverer varen, er dahliaerne. Dem har jeg i alle farveholdninger, og i dag gælder det de gule og hvide.

Sensommerdyrkning

03.09.2020 | Sensommeren er højsæson for mange spiselige afgrøder, og jeg høster da også løs i krukkekøkkenhaven, som det handler om i denne uge. Det er et virkelig spændende projekt.

Gartneriet 7'eren

27.08.2020 | Nu er det sensommer. Det er der ingen tvivl om. Vejret har ændret sig noget, og det er blevet koldere og mere regnfuldt. Snart skal der nyt i krukkerne, og i den sammenhæng har jeg besøgt et gartneri, der har spændende planter at tilbyde.

Plantenyheder

20.08.2020 | En gang om året afholdes der plantefagmesse for udendørsplanter i Odense. Jeg har gennem mange år været fast gæst for at se, hvad der er af nyheder og andre spændende ting. Det er altid interessant.

Jeg ser rødt!

13.08.2020 | Den lidt specielle overskrift henviser til denne ugens emne, der handler om dahliaer i røde toner. Desuden viser jeg en række selskabsplanter, der er fine sammen med de næsten selvlysende dahliaer.

Blomsterfestival i Tivoli Friheden

06.08.2020 | Gennem hele juli har gæsterne til Blomsterfestivalen i Tivoli Friheden kunnet opleve min Krukkehave foran Restaurant Terrassen. Blomsterfestivalen er gået og over al forventning, og Tivoli Friheden har aldrig tidligere haft så mange gæster i juli måned.

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.

Enghøj Staudehave

23.07.2020 | Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

Krukkekøkkenhaven

15.07.2020 | I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

Rosernes tid

09.07.2020 | Af alle havens blomster må jeg sige, at jeg holder mest af roser. Ingen anden blomst kan overgå den i skønhed og duft. Tænker, at mange har det ligesom jeg.

Ud med saksen

02.07.2020 | Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!
Preview

Midsommer

25.06.2020 | Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.

Juniglæder

18.06.2020 | Der er meget at glæde sig over her i årets første sommermåned. Krukkevæksterne viser sig fra deres bedste side, og der er også gang i krukkekøkkenhaven. Det er en løfterig tid.

Blomstring i skyggen

11.06.2020 | Det sker ikke så sjældent, at folk siger til mig, at de har svært ved at finde ud af, hvad de skal plante i skyggen. Faktisk er det nu ikke så svært. Brug nettet - søg og du skal finde!

Nu er det sommer

04.06.2020 | Det er helt utroligt, så hurtigt det går i haven lige nu. Men vi har jo også haft pragtfulde dage med sol og megen varme. Det er noget, der behager både blomster og haveejere. Faktisk har maj måned været den mest solrige i over hundrede år, har vi lige fået at vide.

De sidste tulipaner

28.05.2020 | Om få dage er det sommer, i alt fald rent kalendermæssigt. De seneste dage har budt på nogen varme og sol, og nu er det ved at være uigenkaldeligt slut med tulipanerne. Men I får lige et sidste kig på mine …
Vis flere videoer