Log ind

De sidste tulipaner

Om få dage er det sommer, i alt fald rent kalendermæssigt. De seneste dage har budt på nogen varme og sol, og nu er det ved at være uigenkaldeligt slut med tulipanerne. Men I  får lige et sidste kig på mine ….

Kommentarer
Karen 5 måneder siden
Hej Claus. Tak for sidst, det er altid så dejligt at se din have.
Jeg elsker dine arrangementer med potter og forsøger at gøre dig efter.
Mine dahlia der er sat i jord, er på vej op og dem i potter står så fint. Alt bliver bare så spændende nu hvor solen og varmen kommer.
God weekend til dig.
Mvh Karen fra Bogense
Claus 5 måneder siden
Kære Karen, Selv tak, det var hyggeligt at se dig her. Held og lykke med dahliaerne. Dbh Claus
Karen 5 måneder siden
"Jord under neglene og fred i sjælen"Var det ikke Marie Louise Paludan der kaldte sin skønne lille havedagbog det. Den har jeg iøvrigt brugt som gave til kollega der gik på pension.Jeg måtte en tur i Antikkvariatet for at finde den, den var udsolgt fra forlaget.
Claus 5 måneder siden
Kære Karen, Jo - det var Marie Louise Paludan, der anvendte de smukke ord til sin meget fine bog. Den er meget læseværdig. Dbh Claus
Joy 5 måneder siden
Hej Claus, altid dejligt og gense din have. Hvor er der smukt også på denne årstid. Jord under neglene og fred i sjælen... hvor er det en dejlig sætning der bare siger det hele.Er vild med lupiner og du siger du også har dine i krukker - det har jeg ikke prøvet. Kræver de store krukker ? Kh Joy
Claus 5 måneder siden
Kære Joy, jeg må være ærlig at indrømme, at det er lidt svært det med lupiner og krukker. De vise planter har jeg fra Bilka, og de er ikke nemme at overvintre i krukken, har jeg erfaring for. Desværre … Kh Claus
Lotte 5 måneder siden
Kære Claus. Jeg blev da helt forelsket i Blushing Girl og Pink Diamond tulipanerne. Jeg har prøvet at google dem, men jeg finder ikke ud af, hvilken slags det er. Jeg har mange Triumph og Darwin tulipaner, fordi de kommer igen og igen, men hvordan er det med de to skønne tulipaner, som du viste i udsendelsen? Hvad er de for nogle, og er de mon villige til at genblomstre ude i bedene. Jeg håber, du kan hjælpe. Mange hilsner Lotte
Claus 5 måneder siden
Kære Lotte, der er tale om krydsninger, som ikke kan rubriceres. Det er derfor, du ikke finder nærmere oplysning om dem. Om de er villige til at genblomstre, er altid svært at svare på. Her er de kommet igen gennem et par sæsoner. Men der er mange aspekter, der gør sig gældende. Dbh Claus
Lotte 5 måneder siden
Tak for svaret 🙂
Anita 5 måneder siden
Kære Claus
Hold da op hvor er det yndigt med alle tulipaner ved havestuen , yndige farver .
Det er da så imponerende med alle tomaterne , og dahliaerne det er da så imponerende at de er blevet så fantastisk , fra stiklinger af , men kommer de nye stiklinger til at blomstre i år ?
Men alle dine Dahliaer plejer at være så fantastiske , jeg har købt en scarbiose i havecenteret fra Bilka , den er jeg imponeret af , der er bare så mange knopper hele tiden ligesom den du viser .
Nu vil jeg ønske rigtig god pinse til dig og jer allesammen .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 5 måneder siden
Kære Anita, kan godt regne ud, at de rosa og lyse pasteltoner lige er din farveskala. Du er jo en romantisk sjæl, ved jeg. Og du har helt ret; skabiosen er fantastisk med de mange knopper. Det lover godt. Kærlige hilsner fra Claus
Tina 5 måneder siden
Kæreste Claus Sikke en dejlig udsendelse, så skønt at se al den frodighed. Jeg har simpelthen også nydt minetulipaner lige til nu. Din pink opstilling er bedårende, skønne farver. Jeg har desværre misset dine live udsendelser de sidste par dage grundet travlhed i haven og butikken. Men dejligt at der ligger der så jeg kan se dem nu. Knus Tina
Trine 5 måneder siden
Hej Claus . Tak for de smukke farveopstillinger 👍🏼
Har lige et spørgsmål til stokroser. Jeg har hørt dig fortælle på fb , at du klipper den ned , både for at de skal forgrene sig og blive knap så høje . Er det hele planten du klipper ned , altså alle blade + blomsterstænglen , eller bare blomsterstænglen alene ?
Vh. Trine
Claus 4 måneder siden
Hej Trine, du skal blot klippe stænglen af cirka 25 cm over jorden. Dbh Claus
Sune 4 måneder siden
Kære Claus
Det er en rigtig god ide med at tage stiklinger af dine dahliaer, men pas pa, det kan blive en hel besættelse.
Det bliver interesant at se om der er stor forskel pa blomsterne fra den originale dahlia knold til stiklingerne du har taget, vær venlig at holde os orienteret omkrig dem.

Mvh Sune
Claus 4 måneder siden
Kære Sune, jeg skal nok holde dig/jer orienteret. Dbh Claus
Nette 4 måneder siden
Kære Claus
Så fik jeg igen inspiration til efterårets tulipan liste. Blushing Girl strøg lige ind på listen, for den ser ud til at kunne passe ind overalt i min lille have.
Det er spændende at følge med i dit dahlia projekt. Jeg har sat mig for, at jeg må have lagt mine få dahliaknolde i kælderen til efteråret, så jeg kan nappe stiklinger fra dem næste forår. Jeg har de seneste år betragtet dem som sommerblomster, og er begyndt forfra med nye knolde hvert år, men mon ikke dahlia bliver større og flottere med alderen? Jeg har netop i dag plantet dem ud i blivende krukker. Nu håber jeg bare at de ulækre slimede bæster holder sig væk. Jeg har allerede været ude med saksen, men det er med bæsterne som med støv. Det er skruen uden ende.
Claus 4 måneder siden
Kære Nette, dejligt, at jeg kan tulipan-inspirere. Og herligt, at du er i gang med dahliaerne. Her trives de som fisk i vandet!

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.

Septemberblomstring

10.09.2020 | Det kræver planlægning at opnå et rigt flor i eftersommeren og efteråret. En plantegruppe, der virkelig leverer varen, er dahliaerne. Dem har jeg i alle farveholdninger, og i dag gælder det de gule og hvide.

Sensommerdyrkning

03.09.2020 | Sensommeren er højsæson for mange spiselige afgrøder, og jeg høster da også løs i krukkekøkkenhaven, som det handler om i denne uge. Det er et virkelig spændende projekt.

Gartneriet 7'eren

27.08.2020 | Nu er det sensommer. Det er der ingen tvivl om. Vejret har ændret sig noget, og det er blevet koldere og mere regnfuldt. Snart skal der nyt i krukkerne, og i den sammenhæng har jeg besøgt et gartneri, der har spændende planter at tilbyde.

Plantenyheder

20.08.2020 | En gang om året afholdes der plantefagmesse for udendørsplanter i Odense. Jeg har gennem mange år været fast gæst for at se, hvad der er af nyheder og andre spændende ting. Det er altid interessant.

Jeg ser rødt!

13.08.2020 | Den lidt specielle overskrift henviser til denne ugens emne, der handler om dahliaer i røde toner. Desuden viser jeg en række selskabsplanter, der er fine sammen med de næsten selvlysende dahliaer.

Blomsterfestival i Tivoli Friheden

06.08.2020 | Gennem hele juli har gæsterne til Blomsterfestivalen i Tivoli Friheden kunnet opleve min Krukkehave foran Restaurant Terrassen. Blomsterfestivalen er gået og over al forventning, og Tivoli Friheden har aldrig tidligere haft så mange gæster i juli måned.

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.

Enghøj Staudehave

23.07.2020 | Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

Krukkekøkkenhaven

15.07.2020 | I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

Rosernes tid

09.07.2020 | Af alle havens blomster må jeg sige, at jeg holder mest af roser. Ingen anden blomst kan overgå den i skønhed og duft. Tænker, at mange har det ligesom jeg.

Ud med saksen

02.07.2020 | Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!
Preview

Midsommer

25.06.2020 | Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.

Juniglæder

18.06.2020 | Der er meget at glæde sig over her i årets første sommermåned. Krukkevæksterne viser sig fra deres bedste side, og der er også gang i krukkekøkkenhaven. Det er en løfterig tid.

Blomstring i skyggen

11.06.2020 | Det sker ikke så sjældent, at folk siger til mig, at de har svært ved at finde ud af, hvad de skal plante i skyggen. Faktisk er det nu ikke så svært. Brug nettet - søg og du skal finde!

Nu er det sommer

04.06.2020 | Det er helt utroligt, så hurtigt det går i haven lige nu. Men vi har jo også haft pragtfulde dage med sol og megen varme. Det er noget, der behager både blomster og haveejere. Faktisk har maj måned været den mest solrige i over hundrede år, har vi lige fået at vide.

De sidste tulipaner

28.05.2020 | Om få dage er det sommer, i alt fald rent kalendermæssigt. De seneste dage har budt på nogen varme og sol, og nu er det ved at være uigenkaldeligt slut med tulipanerne. Men I får lige et sidste kig på mine …
Vis flere videoer