Log ind

Enghøj Staudehave

I denne uge bringer jeg et lille sommerminde fra Enghøj Staudehave på Bornholm, som jeg besøgte midt i juni sidste år. Det er en frodig have ud over det almindelige. Glæd jer.

Kommentarer
Susanne 7 måneder siden
Vi ( 5 kvinder) var der i September.....skøn have. Desværre havde de lukket....men da vi stod og var skuffede udenfor, fik vi lov at komme ind. De var ved at ombygge huset...derfor ville de egentlig ikke have gæster....undskyldte at havegangene ikke stod snorlige.....men vi fik en dejlig oplevelse over deres utrolig smukke have og blev voldsomt inspirerede og fik også lov at købe stauder med hjem til Sjælland og Ærø. Kan kun anbefale at besøge dem, når man er på Bornholm. Dejligt gensyn Claus...tak !
Claus 7 måneder siden
Kære Susanne,

Tak for din hyggelige hilsen. Det var da heldigt, at I blev lukket ind i Paradiset. Som jeg siger: når man er på Bornholm, skal man se denne have. God påske. Dbh Claus
Nette 7 måneder siden
Kære Claus

For det første har Bornholm et særligt sted i mit hjerte, men jeg har desværre ikke været der i flere år. Det må der gøres noget ved, og et besøg i denne dejlige have står højt på min ønskeliste. Men så er det jo godt, at jeg kan komme rundt i denne og andre dejlige haver med dig her i Haveklubben. Tak for kigget!
Claus 7 måneder siden
Kære Nette,
Tak for hilsen. Ja Bornholm er et dejligt sted, og du mp derover opleve dette skønne sted. En overfrodig plet året rundt. Dbh Claus
Morten 7 måneder siden
Kære Claus
Tak for en tur til Bornholm og Enghøj, det er en fantastisk have og altid så frodigt, så er helt enig med dig om at det er en have man skal opleve. Man kan altid blive inspireret der og få ideer til sin egen have.
Tak for tippet med Ilex, så dem faktisk i dag, så det var da en mulighed istedet for buksbom...
Hav en rigtig god weekend.
Knus Morten
Claus 7 måneder siden
Kære Morten,
Nu ved jeg jo, at du er bornholmer og ofte gæster din hjemø. Så du har efterhånden besøgt haven mange gange. Så hyggeligt at høre fra dig. Kh herfra og god påske til jer
Pia 7 måneder siden
Kære Claus
Tusind tak fordi du deler så flittigt dine skønne ture rundt i landet, en kæmpe oplevelse at følge dig i dine spor. Skøn tur rundt i en helt eventyrlig have, en have jeg stadig har til gode at besøge, men som står meget højt på ønskeseddel. Var lige ved at lykkes for et par år siden, men vi blev brændt af, af en camping plads derover, så bedre held en anden gang.
Men en faktisk have de har sat sammen.
Så dine Illex i Bilka igår, super flotte planter, da bilen var fyldt med jord og indkøbsposer
Rigtig god weekend
knus herfra det midtfynske, Pia
Claus 7 måneder siden
Kære Pia, det var de trist, at I blev 'brændt af'. Håber ikke, at I var ankommet til øen. I må besøge haven, når det lykkes med ophold på Bornholm. Også god weekend til dig. Kh Claus
Anita 7 måneder siden
Kære Claus
Jamen det er da bare så fantastisk en have , da du viste derfra i sommer og så det her skønne gensyn det er dejligt , og tusinde tak for bogen så fantastisk bravo siger jeg til dig .
Så får jeg travlt i næste uge i haven inden jeg skal på arbejde , der er rent faktisk nogle roser der ikke har klaret vinter så jeg må finde på noget andet , tænker at de ikke har en god plads når de er gået ud så er der lejlighed til at prøve noget andet , håber da at der er din krukkemuld i Bilka på mandag når jeg skal ud og hente noget , jeg dør næsten hvis jeg ikke får noget .
Og så er vi blevet en morfar og mormor til en dejlig lille Josefine hun kom tirsdag morgen kl 04.39
Og morfar han er ved at revne af stolthed . Så alt er godt .
Rigtig god weekend til jer og til jer allesammen
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 6 måneder siden
Kære Anita, stort tillykke med jeres nye status som morforældre. Det er da fantastisk. Også tillykke med, at du nu kan komme tilbage på arbejde som frisør. Kh Claus
Eliane 7 måneder siden
Kære Claus..
Det er en fantastisk smuk have. Så vidunderligt med en have.

Claus, jeg har været fraværende i snart et år. Jeg har skrevet et privat brev til dig, men jeg mangler din private e,mail adresse. Vil du sende den til mig på Eliseeliane@mail.dk
Jeg ønsker dig og alle læsere et skønt forår.
Kærlige tanker fra Eliane
Claus 6 måneder siden
Kære Eliane, dejligt at høre fra dig. Jeg har netop sendt dig en mail. Kh Claus
Gert 5 måneder siden
Kære Claus
Det var interessant og lytte til din erfaring med Buksbom. Her plantede vi næsten 9000 hækplanter for 12 år siden. Da der var gået seks år og det begyndte at ligne noget, opstod der sygdom (kvistdød og larver) Flere planter gik ud og vi var nervøse for at alle planter ville gå ud og arbejdet var spildt.
Vi fik et råd af en gartner som godt vidste at der ikke var nogen kur mod sygdommen. Han sagde at vi skulle klippe hækken hårdt tilbage. Derefter skulle vi gøde den ekstra med en stærk gødning som man normalt ikke bruger til stedsegrønne planter. Desuden fik vi hjælp af james_todman som kan følges på Instagram.

Da der var gået et år var der ikke længere sygdom i planerne. Og nu seks år efter står de pænt. Gartneren nævnte at de fleste sygdomme af den slags ofte kan skyldes at planten sulter og mangler gødning. Det kunne se ud som om han har noget ret, så nu gøder vi hækken 2 gange, tidlig forår og 3 md. senere.

Så du må hellere ha købt nogle Buksbom til krukker Claus. Rigtig godt forår

KH Gert & Charlotte

Susanne og Tonnys Have

07.10.2021 | I dag er jeg på besøg i Susanne og Tonnys skønne have i Silkeborg. Det er sommer og sol og en herlig aften.

Margit Bruuns have

31.08.2021 | På min tur rundt i Danmark er jeg nu kommet til Margit Bruuns fantastiske have i Midtjylland. Det er et sandt paradis med mange små haverum og den smukkeste udsigt. Så dejligt, at jeg måtte komme forbi.

Jeanett Fruergaards have

05.08.2021 | På min tur rundt til skønne danske haver er jeg nu kommet til Jeanett Fruergaard, der bor nær Stoholm i Vestjylland. Hun har skabt en helt særlig have, ikke blot med staudebede, men også med skære- og køkkenhave.

Staudeblomsten

01.07.2021 | 
I denne uge er jeg på tur, og jeg besøger en fantastisk have i Harlev en halv sens kilometer vest for Aarhus. Havens navn er Staudeblomsten, og det giver i den grad mening, når man ser haven fra luften.

Så blev det juni

03.06.2021 | Juni er en af mine yndlingsmåneder i haven. Alt er så frisk og grønt, og der er så meget i vente. Mon ikke, at mange har det som jeg?

Forår i fuldt flor

06.05.2021 | Under denne overskrift præsenterer jeg i maj måned forårsbeplantningen i Tivoli Friheden. Jeg har designet de farveafstemte bede, og i efteråret lagde parkens gartnere omkring 100.000 forårsløg. Her er en lille forsmag.
Preview

God påske

01.04.2021 | Påsketid er havetid, og jeg har da også været ude hele dagen. Herligt. I denne uge er jeg igen tilbage på min egen matrikel efter en turne rundt til skønneste danske sommerhaver.

Enghøj Staudehave

25.03.2021 | I denne uge bringer jeg et lille sommerminde fra Enghøj Staudehave på Bornholm, som jeg besøgte midt i juni sidste år. Det er en frodig have ud over det almindelige. Glæd jer.

Mathias Emil

18.03.2021 | På min lille sommerturne er jeg nu nået til Odense for at besøge Mathias Emil, der har den mest charmerende kolonihave med et bugnende blomsterhav. Et hyggeligt fortættet univers.

Endnu et besøg hos Helle Troelsen

11.03.2021 | Også i denne uge skal I se Helle Troelsens fantastiske have i Troense. Rundvisningen begyndte jo i sidste uge, og først var der blot planlagt en udsendelse. Men Helle havde så meget at byde på og tale om, at Katrine og jeg besluttede os for endnu et program

Helle Troelsen

04.03.2021 | På Tåsinge i det sydfynske øhav ligger Troense; en af Danmarks mest idylliske byer. Og midt i byen findes Troensehaven, skabt af Helle Troelsen. Det er et underskønt sted, som jeg besøger i denne uge.Mette Krull

25.02.2021 | I denne uge er jeg i Odense, hvor jeg besøger Mette Krull, der blandet andet er kendt af mange fra sin Instagramside @krullskrukker. Det er en drømmedejlig have, og desuden er Mette et skønt menneske.

Den Gamle By

18.02.2021 | På min tur rundt i landet, er jeg ny kommet tilbage til Aarhus. Her besøgte jeg i Aarhus Den Gamle By, hvor den ledende gartner Gitte Kidmose Røn viste rundt. Det var en herlig eftermiddag.

Staudestedet

11.02.2021 | På min tur rundt i sommerlandet er jeg i denne uge kommet til Staudestedet på Norddjursland. Her besøger jeg Anne Svane og ser nogle af planteskolens skønne sentblomstrende stauder.

Mette Fauerskov

04.02.2021 | Det er så interessant at se på hvor mange forskellige måder, man kan skabe haver. I denne uge skal I se en grøn have, helt i særklasse. Den er skabt af Mette Fauerskov, der er landskabsarkitekt.

Endnu et besøg hos Lotte Bjarke

28.01.2021 | Også i denne uge skal I se Lotte Bjarkes fortryllende have. Blandt andet krukker og siddepladser og sidst men ikke mindst Lottes fantastiske drivhus, som Lottes mand – Søren – har bygget.

Lotte Bjarke

21.01.2021 | På min tur rundt i Danmark er jeg nu kommet til Lotte Bjarke, der bor i Hundslund omkring 15 kilometer øst for Horsens. Her har Lotte den skønneste have med udsigt til Horsens Fjord.

Hannu Sarenström

14.01.2021 | På min tur rundt i landet er jeg nu nået til Langeland, hvor min gode ven Hannu Saranström bor. Hannu kommer oprindeligt fra Finland og har boet i Sverige i rigtig mange år. Men for et par år siden flyttede kan til det sydfynske øhav.
Vis flere videoer