Log ind

Enghøj Staudehave

I denne uge bringer jeg et lille sommerminde fra Enghøj Staudehave på Bornholm, som jeg besøgte midt i juni sidste år. Det er en frodig have ud over det almindelige. Glæd jer.

Kommentarer
Susanne 1 År siden
Vi ( 5 kvinder) var der i September.....skøn have. Desværre havde de lukket....men da vi stod og var skuffede udenfor, fik vi lov at komme ind. De var ved at ombygge huset...derfor ville de egentlig ikke have gæster....undskyldte at havegangene ikke stod snorlige.....men vi fik en dejlig oplevelse over deres utrolig smukke have og blev voldsomt inspirerede og fik også lov at købe stauder med hjem til Sjælland og Ærø. Kan kun anbefale at besøge dem, når man er på Bornholm. Dejligt gensyn Claus...tak !
Claus 1 År siden
Kære Susanne,

Tak for din hyggelige hilsen. Det var da heldigt, at I blev lukket ind i Paradiset. Som jeg siger: når man er på Bornholm, skal man se denne have. God påske. Dbh Claus
Nette 1 År siden
Kære Claus

For det første har Bornholm et særligt sted i mit hjerte, men jeg har desværre ikke været der i flere år. Det må der gøres noget ved, og et besøg i denne dejlige have står højt på min ønskeliste. Men så er det jo godt, at jeg kan komme rundt i denne og andre dejlige haver med dig her i Haveklubben. Tak for kigget!
Claus 1 År siden
Kære Nette,
Tak for hilsen. Ja Bornholm er et dejligt sted, og du mp derover opleve dette skønne sted. En overfrodig plet året rundt. Dbh Claus
Morten 1 År siden
Kære Claus
Tak for en tur til Bornholm og Enghøj, det er en fantastisk have og altid så frodigt, så er helt enig med dig om at det er en have man skal opleve. Man kan altid blive inspireret der og få ideer til sin egen have.
Tak for tippet med Ilex, så dem faktisk i dag, så det var da en mulighed istedet for buksbom...
Hav en rigtig god weekend.
Knus Morten
Claus 1 År siden
Kære Morten,
Nu ved jeg jo, at du er bornholmer og ofte gæster din hjemø. Så du har efterhånden besøgt haven mange gange. Så hyggeligt at høre fra dig. Kh herfra og god påske til jer
Pia 1 År siden
Kære Claus
Tusind tak fordi du deler så flittigt dine skønne ture rundt i landet, en kæmpe oplevelse at følge dig i dine spor. Skøn tur rundt i en helt eventyrlig have, en have jeg stadig har til gode at besøge, men som står meget højt på ønskeseddel. Var lige ved at lykkes for et par år siden, men vi blev brændt af, af en camping plads derover, så bedre held en anden gang.
Men en faktisk have de har sat sammen.
Så dine Illex i Bilka igår, super flotte planter, da bilen var fyldt med jord og indkøbsposer
Rigtig god weekend
knus herfra det midtfynske, Pia
Claus 1 År siden
Kære Pia, det var de trist, at I blev 'brændt af'. Håber ikke, at I var ankommet til øen. I må besøge haven, når det lykkes med ophold på Bornholm. Også god weekend til dig. Kh Claus
Anita 1 År siden
Kære Claus
Jamen det er da bare så fantastisk en have , da du viste derfra i sommer og så det her skønne gensyn det er dejligt , og tusinde tak for bogen så fantastisk bravo siger jeg til dig .
Så får jeg travlt i næste uge i haven inden jeg skal på arbejde , der er rent faktisk nogle roser der ikke har klaret vinter så jeg må finde på noget andet , tænker at de ikke har en god plads når de er gået ud så er der lejlighed til at prøve noget andet , håber da at der er din krukkemuld i Bilka på mandag når jeg skal ud og hente noget , jeg dør næsten hvis jeg ikke får noget .
Og så er vi blevet en morfar og mormor til en dejlig lille Josefine hun kom tirsdag morgen kl 04.39
Og morfar han er ved at revne af stolthed . Så alt er godt .
Rigtig god weekend til jer og til jer allesammen
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 1 År siden
Kære Anita, stort tillykke med jeres nye status som morforældre. Det er da fantastisk. Også tillykke med, at du nu kan komme tilbage på arbejde som frisør. Kh Claus
Eliane 1 År siden
Kære Claus..
Det er en fantastisk smuk have. Så vidunderligt med en have.

Claus, jeg har været fraværende i snart et år. Jeg har skrevet et privat brev til dig, men jeg mangler din private e,mail adresse. Vil du sende den til mig på Eliseeliane@mail.dk
Jeg ønsker dig og alle læsere et skønt forår.
Kærlige tanker fra Eliane
Claus 1 År siden
Kære Eliane, dejligt at høre fra dig. Jeg har netop sendt dig en mail. Kh Claus
Gert 1 År siden
Kære Claus
Det var interessant og lytte til din erfaring med Buksbom. Her plantede vi næsten 9000 hækplanter for 12 år siden. Da der var gået seks år og det begyndte at ligne noget, opstod der sygdom (kvistdød og larver) Flere planter gik ud og vi var nervøse for at alle planter ville gå ud og arbejdet var spildt.
Vi fik et råd af en gartner som godt vidste at der ikke var nogen kur mod sygdommen. Han sagde at vi skulle klippe hækken hårdt tilbage. Derefter skulle vi gøde den ekstra med en stærk gødning som man normalt ikke bruger til stedsegrønne planter. Desuden fik vi hjælp af james_todman som kan følges på Instagram.

Da der var gået et år var der ikke længere sygdom i planerne. Og nu seks år efter står de pænt. Gartneren nævnte at de fleste sygdomme af den slags ofte kan skyldes at planten sulter og mangler gødning. Det kunne se ud som om han har noget ret, så nu gøder vi hækken 2 gange, tidlig forår og 3 md. senere.

Så du må hellere ha købt nogle Buksbom til krukker Claus. Rigtig godt forår

KH Gert & Charlotte

Haven i Hune 2. del

01.09.2022 | Min forrige film handlede om Anne Just og Claus Bonderups have - Haven i Hune. Der fortalte jeg om mit første møde med haven, Anne og Claus. Også denne måneds video har Haven i Hune som omdrejningspunkt, og her taler jeg med Erik og Lene - to af ildsjælene bag stedet.

Haven i Hune 1. del

04.08.2022 | Det er med særlig stor glæde, at jeg her præsenterer haven, der blev startskuddet til min haveinteresse. Nemlig Haven i Hune, skabt af Anne Just og Claus Bonderup. Glæd jer ...

Staudemarken

07.07.2022 | Det er altid dejligt at gæste ’gamle’ plantevenner, og det var da også et herligt gensyn med Tina fra Staudemarken, som jeg sammen med min fotograf, Katrine, besøgte for en uges tid siden. Her blev det til en herlig snak om planter og ’gamle dage’. Faktisk har Tina og jeg kendt hinanden i omkring 25 år.

Tivoli Friheden 2022

02.06.2022 | Denne måneds video handler Tivoli Friheden og den forårsbeplantning, som jeg for andet år i træk har skabt sammen med med parkens gartnere. Det er en stor glæde på den måde at få lov til at lege udenfor min egen parcel, og jeg er glad for de mange positive tilkendegivelser, jeg får, når jeg besøger parken.

Jeanett Fruergaards have

05.05.2022 | Det er altid dejligt at komme tilbage til haver, man holder af. Og sådan forholder det sig bestemt med Jeanetts have, som jeg også besøgte sidste forår. Her ser I, hvordan den tager sig ud en solrig augustdag.

Charlottes have

07.04.2022 | Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er ret imponeret oven den have, jeg præsenterer i dag. Nemlig Charlottes have i Silkeborg. Det er helt utroligt, at denne have kun har et år på bagen.

Staudeblomsten

03.03.2022 | Atter en gang er jeg på besøg hos Staudeblomsten i Harlev lidt udenfor Aarhus. Et fantastisk sted med en overdådig blomstring.

Jens Oles have

03.02.2022 | Også denne gang skal vi på tur til det nordjyske, hvor jeg besøger Jens Ole og Sannes have med de mest fantastiske drivhuse. Det ene fine end det andet. I kan godt glæde jer.

Thyboesminde Stauder

06.01.2022 | Er der noget skønnere end at drømme sig hen til sol og sommer? Jeg kan ikke komme i tanke om meget. I denne årets første video skal I med nordpå til Thyboesminde Stauder og se de skønneste floks.

Lones Have 2

02.12.2021 | Atter en gang er jeg tilbage i Lones have. Mange af jer vil sikkert huske, at jeg viste dette skønne sted forrige gang, og da lovede jeg at komme igen. Det gør jeg så nu!
Preview

Lones have

04.11.2021 | Er det ikke utroligt så mange måder, man kan indrette og dyrke sin have på? Jeg synes, at det er fascinerende. Og når jeg nævner dette, er det fordi jeg i denne måneds video er i en have i en helt særlig klasse; nemlig Lone Biehls have i Skanderborg. Følg Lone på Instagram - @havedagbogen

Susanne og Tonnys Have

07.10.2021 | I dag er jeg på besøg i Susanne og Tonnys skønne have i Silkeborg. Det er sommer og sol og en herlig aften.

Margit Bruuns have

31.08.2021 | På min tur rundt i Danmark er jeg nu kommet til Margit Bruuns fantastiske have i Midtjylland. Det er et sandt paradis med mange små haverum og den smukkeste udsigt. Så dejligt, at jeg måtte komme forbi.

Jeanett Fruergaards have

05.08.2021 | På min tur rundt til skønne danske haver er jeg nu kommet til Jeanett Fruergaard, der bor nær Stoholm i Vestjylland. Hun har skabt en helt særlig have, ikke blot med staudebede, men også med skære- og køkkenhave.

Staudeblomsten

01.07.2021 | 
I denne uge er jeg på tur, og jeg besøger en fantastisk have i Harlev en halv sens kilometer vest for Aarhus. Havens navn er Staudeblomsten, og det giver i den grad mening, når man ser haven fra luften.

Så blev det juni

03.06.2021 | Juni er en af mine yndlingsmåneder i haven. Alt er så frisk og grønt, og der er så meget i vente. Mon ikke, at mange har det som jeg?

Forår i fuldt flor

06.05.2021 | Under denne overskrift præsenterer jeg i maj måned forårsbeplantningen i Tivoli Friheden. Jeg har designet de farveafstemte bede, og i efteråret lagde parkens gartnere omkring 100.000 forårsløg. Her er en lille forsmag.
Preview

God påske

01.04.2021 | Påsketid er havetid, og jeg har da også været ude hele dagen. Herligt. I denne uge er jeg igen tilbage på min egen matrikel efter en turne rundt til skønneste danske sommerhaver.
Vis flere videoer