Log ind

Sus og Børges have

Også i denne uge er jeg på besøg i en skøn dansk have, nemlig hos Børge og Sus Jacobi i Græsted. Her er frodighed og blomsterglæde ud over det sædvanlige.

.

Kommentarer
Tina 2 år siden
Kæreste Claus
En spændende have , jeg glæder mig til at se mere fra den. Man kunne se , at der var meget at fordybe sig i. Tilsidst så jeg lige et glimt at et smukt figentræ. Vi håber meget, at blot en af stilklingerne som vi tog med overlever. Vi havde et stort figentræ, i haven vi lige har forladt, som var stikling fra svigermor. Bladene er helt utrolig smukke.
Det var godt nok nogle imponerende stole, virkelig flotte ! Man får helt lyst til at se mere fra haven. God weekend knus Tina
Claus 2 år siden
Kære Tina, Du har helt ret; figentræer er fantastiske. Jeg elsker også det smukke løv og især de skygger, bladene kaster på jorden. Kh Claus
Anita 2 år siden
Kære Claus
Det er da en fantastisk have , god stemning og ikke mindst fuld af mormor stemning , og hvor er de søde alle de små ællinger , og stolene de ser så skønne ud , altså en virkelig inspirende have .
Tak for denne uges havevideo , glæder mig til bogen kommer .
Ha en rigtig god weekend til dig og jer allesammen
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 2 år siden
Kære Anita, dejligt, at du kan lide haven. Jeg er også vild med den og den unikke stemning. Kh Claus
Morten 2 år siden
Kære Claus
Sikke en skøn have og hvilken stemning der er i den. Det bliver da helt sikkert en spændende bog om cottage haver, det vil jeg glæde mig til.
Rigtig god weekend
Claus 2 år siden
Kære Morten, Glæder mig, at du glæder dig til bogen. Kh Claus
Leif 2 år siden
Kære Claus - sikke en vidunderlig video. Smuk smuk have med alt hvad hjertet begærer. Må vist lægge pres på for åben have næste år. Den ligger kun 11 km fra vores sommerhus. Spændende med ny bog til foråret - fortsat god sommer.
Claus 2 år siden
Kære Leif, ja denne charmerende have er bestemt t besøg værd. Jeg ved ikke, om Sus og Børge holder åben have næste år. Men hold øje … Kh Claus
Karen 11 måneder siden
kære Claus Dalby - ja smuk smuk have , eg igen en fantastisk entusiasme. En ting bed jeg mærke i , flere smukke skærmplanter. Jeg har meget taget til mig det med letheden ved skærmplanter og er det rigtigt at jeg undervejs spottede en rød hyld med de mørke stængler ? I al fald en meget smuk have. Tak
Bedste hilsner
Karen , Søborg
Claus 11 måneder siden
Kære Karen, ja, det var en rød hyld. Og du har ret - skærmblomster er uundværlige. Dbh Claus

Hannu Sarenström

14.01.2021 | På min tur rundt i landet er jeg nu nået til Langeland, hvor min gode ven Hannu Saranström bor. Hannu kommer oprindeligt fra Finland og har boet i Sverige i rigtig mange år. Men for et par år siden flyttede kan til det sydfynske øhav.
Preview

Solbakken

07.01.2021 | I denne og de næste uger besøger jeg en række danske haver. Her skal I med til Solbakken på Sydfyn og besøge Susanne Jensen og Thorben Faurby Stengaards have. Et rigtigt skønt sted med et imponerende nyt væksthus, smukke beplantninger og et storslået landskab.

Godt nytår

28.12.2020 | I denne uges video giver Hanne Utoft sit bud på, hvordan nytårsbordet dækkes. I den sammenhæng vil jeg takke Hanne for hendes store engagement her i Haveklubben. Gennem i alt syv uger har hun inspireret med sin kunnen.

Så er det Jul

21.12.2020 | Så er det - næsten jul, og i denne uge viser Hanne Utoft et forslag til pynt på julebordet. En ualmindelig smuk krans, som jeg sjældent har set mage til.

Snart er det Jul

17.12.2020 | Vi nærmer os julen med raske skridt, men der er stadig tid til at lave en eller flere dekorationer til jul. I denne uge viser Hanne Utoft, hvordan man kan fremstille en grenbase med mange anvendelsesmuligheder. Det bliver så smukt.

Jul i køkkenet

10.12.2020 | Også i denne uge bliver der julet. Hanne Utoft er på besøg i køkkenet, hvor hun pynter et fad og binder en krans. Ikke alene smukt, men også meget inspirerende.
Preview

Naturjul

03.12.2020 | Også i denne uge skal jules der i køkkenet. Jeg har atter en gang besøg af Hanne Utoft, der laver de fineste dekorationer. Blandt andet med fyrrenåle og andre materialer fra skoven.

Snart advent

26.11.2020 | Der er kun nogle få dage til advent, så i denne uge er det et par forholdsvis hurtige og nemme adventsdekorationer, Hanne Utoft kommer med forslag til.

Adventsinspiration

19.11.2020 | Julen nærmer sig, og måske er der nogle, der tænker, at der da er længe til. Men hvis man vil lave pynt til advent, er det ikke spor for tidligt at gå i gang. I denne og de næste uger har jeg besøg af Hanne Utoft, der vil give sit bud på en adventskrans.

Løvfaldstid

12.11.2020 | Så gik den altså ikke længere! Mange af havens træer har kastet løvet, og i lindealleen er der stort set ikke et blad tilbage. Nuvel, de ligger bare på jorden. Så nu skal der rives sammen.

Så blev det november

05.11.2020 | Det er svært at få armene ned … Efteråret viser sig stadig fra sin mildeste side, og det er så herligt, at vi stadig kan være ude og være i gang. Der er meget at glæde sig over.

En tur i drivhuset

29.10.2020 | I dag er jeg rykket ind i det vinteropvarmede drivhus, hvor jeg vil vise lidt rundt. Men jeg viser selvfølgelig også, hvad der sker i haven. Det lune vejr gør, at vi stadig kan lave meget derude.

Bær og blade

22.10.2020 | Det er stadig det skønneste vejr. Mildt og rart, så det er fint at gå i haven. Og der er så meget at glæde sig over. Ikke blot det gyldne løv. Dette fortæller jeg om i denne uge.

Efterår i skovhaven

15.10.2020 | Der er endnu blade på træer og buske, og skovhaven har stadig meget at byde på. Vi har haft travlt med at plante nyt, og det er dejligt at tænke på alt det, der vil pible frem til foråret.

Sensommerblomstrende stauder

08.10.2020 | Selvom vi er et godt stykke inde i oktober, og det med god ret kan kaldes efterår, er der stadig meget i blomst. I denne uge fortæller jeg om sensommerblomstrende stauder og andre vækster. Det er så dejligt, at der stadig er noget i blomst.

Nu er det efterår

01.10.2020 | Så er det for alvor efterår, men det betyder ikke, at blomstringen er ovre. Især sommerblomsterne, som vi såede i det tidlige forår, kvitterer stadig, og der bliver plukket mange buketter. Særligt af de smukke stolt kavaler.

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.
Vis flere videoer