Log ind

Sus og Børges have

Også i denne uge er jeg på besøg i en skøn dansk have, nemlig hos Børge og Sus Jacobi i Græsted. Her er frodighed og blomsterglæde ud over det sædvanlige.

.

Kommentarer
Tina 1 År siden
Kæreste Claus
En spændende have , jeg glæder mig til at se mere fra den. Man kunne se , at der var meget at fordybe sig i. Tilsidst så jeg lige et glimt at et smukt figentræ. Vi håber meget, at blot en af stilklingerne som vi tog med overlever. Vi havde et stort figentræ, i haven vi lige har forladt, som var stikling fra svigermor. Bladene er helt utrolig smukke.
Det var godt nok nogle imponerende stole, virkelig flotte ! Man får helt lyst til at se mere fra haven. God weekend knus Tina
Claus 1 År siden
Kære Tina, Du har helt ret; figentræer er fantastiske. Jeg elsker også det smukke løv og især de skygger, bladene kaster på jorden. Kh Claus
Anita 1 År siden
Kære Claus
Det er da en fantastisk have , god stemning og ikke mindst fuld af mormor stemning , og hvor er de søde alle de små ællinger , og stolene de ser så skønne ud , altså en virkelig inspirende have .
Tak for denne uges havevideo , glæder mig til bogen kommer .
Ha en rigtig god weekend til dig og jer allesammen
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 1 År siden
Kære Anita, dejligt, at du kan lide haven. Jeg er også vild med den og den unikke stemning. Kh Claus
Morten 1 År siden
Kære Claus
Sikke en skøn have og hvilken stemning der er i den. Det bliver da helt sikkert en spændende bog om cottage haver, det vil jeg glæde mig til.
Rigtig god weekend
Claus 1 År siden
Kære Morten, Glæder mig, at du glæder dig til bogen. Kh Claus
Leif 1 År siden
Kære Claus - sikke en vidunderlig video. Smuk smuk have med alt hvad hjertet begærer. Må vist lægge pres på for åben have næste år. Den ligger kun 11 km fra vores sommerhus. Spændende med ny bog til foråret - fortsat god sommer.
Claus 1 År siden
Kære Leif, ja denne charmerende have er bestemt t besøg værd. Jeg ved ikke, om Sus og Børge holder åben have næste år. Men hold øje … Kh Claus
Karen 6 måneder siden
kære Claus Dalby - ja smuk smuk have , eg igen en fantastisk entusiasme. En ting bed jeg mærke i , flere smukke skærmplanter. Jeg har meget taget til mig det med letheden ved skærmplanter og er det rigtigt at jeg undervejs spottede en rød hyld med de mørke stængler ? I al fald en meget smuk have. Tak
Bedste hilsner
Karen , Søborg
Claus 6 måneder siden
Kære Karen, ja, det var en rød hyld. Og du har ret - skærmblomster er uundværlige. Dbh Claus

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.

Enghøj Staudehave

23.07.2020 | Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

Krukkekøkkenhaven

15.07.2020 | I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

Rosernes tid

09.07.2020 | Af alle havens blomster må jeg sige, at jeg holder mest af roser. Ingen anden blomst kan overgå den i skønhed og duft. Tænker, at mange har det ligesom jeg.

Ud med saksen

02.07.2020 | Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!
Preview

Midsommer

25.06.2020 | Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.

Juniglæder

18.06.2020 | Der er meget at glæde sig over her i årets første sommermåned. Krukkevæksterne viser sig fra deres bedste side, og der er også gang i krukkekøkkenhaven. Det er en løfterig tid.

Blomstring i skyggen

11.06.2020 | Det sker ikke så sjældent, at folk siger til mig, at de har svært ved at finde ud af, hvad de skal plante i skyggen. Faktisk er det nu ikke så svært. Brug nettet - søg og du skal finde!

Nu er det sommer

04.06.2020 | Det er helt utroligt, så hurtigt det går i haven lige nu. Men vi har jo også haft pragtfulde dage med sol og megen varme. Det er noget, der behager både blomster og haveejere. Faktisk har maj måned været den mest solrige i over hundrede år, har vi lige fået at vide.

De sidste tulipaner

28.05.2020 | Om få dage er det sommer, i alt fald rent kalendermæssigt. De seneste dage har budt på nogen varme og sol, og nu er det ved at være uigenkaldeligt slut med tulipanerne. Men I får lige et sidste kig på mine …
Preview

Pangfarver

21.05.2020 | Mon ikke mange af jer ved, at jeg er vild med farver og at sætte dem sammen? Det er en stor, stor passion, som jeg altid har haft. Også inden jeg blev havemenneske for et kvart århundrede siden. Jeg var ikke et helt almindeligt barn!

Flere tulipaner

14.05.2020 | Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er vild med tulipaner. Og jeg har da heller aldrig hørt om nogle, der ikke kunne lide denne dejlige forårsblomst, som fås i alkens skønne farver.

Køkkenurter og blomster

07.05.2020 | Mange af de køkkenurter, vi dyrker til kulinarisk brug, er lige så smukke som blomster, og det er blevet en hel sport for mig at sætte dem sammen. Det er noget af det, jeg viser i denne uges video.

Planting og såning

30.04.2020 | Der er ingen tvivl om, at forårsmånederne er de travleste i haven. Sådan er det i hvert fald her. Men man skal som bekendt yde, før man kan nyde, og det har jeg heller ikke det fjerneste imod. I denne uge handler det om både plantning og såning.

Blomstrendre overdådighed

23.04.2020 | Foråret er for alvor kommet til Risskov. Bøgen er sprunget ud, og forårsløgvæksterne blomstrer, så det er en hel lyst; ikke blot i haven, men også udenfor porten. Der er så meget at glæde sig over ...

Kom med i drivhuset

16.04.2020 | Det er forår. Påskeklokkerne og narcisserne blomstrer. Der er skønt i skovhaven, men I skal også med ind i drivhuset og se, hvad jeg har gang i derinde. Og det er ikke så lidt; set i lyset af den periode vi er inde i, er der ekstra meningsfuldt at så og prikle.

Påsketravlhed

09.04.2020 | Det går rigtig hurtigt i haven lige nu, og det hele gror som en lyst. Selv om jeg har fået ekstra meget tid, er der masser at lave, og i den forløbne uge har vi haft rigtig travlt. Blandt andet med at potte dahliaer, og de står nu klar i drivhuset.

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.
Vis flere videoer