Log ind

Ude godt, men hjemme bedst

Efter en sommerturne rundt til skønne danske haver, er jeg nu tilbage i min egen have. Og jeg glæder mig naturligvis rigtig meget til at vise jer rundt. Det er som bekendt sensommer, og det jeg blandt andet vil fortælle om, er mit røde krukkearrangement, som mange så i sidste weekend, hvor jeg havde åben have.

.

Kommentarer
Helle 12 måneder siden
Wauw, hvor haven stråler. Skønne farvekombinationer og jeg elsker de specielle lobelia og salvie typer.
Er det knolde man graver op til overvintring ?
🤗Helle
Claus 12 måneder siden
Kære Helle, nej, planterne er stiklingeformerede. Kh Claus
Morten 12 måneder siden
Kære Claus

Sikke en skøn sensommer stemning, specielt de røde toner giver. Måske man skulle overveje de høje lobelia til næste år....
Jeg prøvede elefantørerne i år og selvom det tog halvanden måned før de spirrede, må jeg sige at jeg er vild med dem.... De grønne er blevet fantastisk store og flotte, de sorte noget mindre, men en vildt sjov og imponerende knoldplante.

Hav en god weekend
Knus Morten
Claus 12 måneder siden
Kære Morten, her har jeg den samme erfaring med elefantøre. De er ret længe om at komme i gang, og de grønne blade er rigtignok noget større end de mørke. Kh Claus
Anette 12 måneder siden
Jeg har nydt alle videoerne fra de små haver, du har vist gennem de seneste uger, men det er nu også dejligt igen at se noget fra din egen have. Særligt fordi jeg ikke har haft tid i år til at benytte mig af muligheden for at besøge din have. Det håber jeg, at jeg får tid til næste år.

Og sikke mange skønne salvier, du har. Jeg må vist til at studere frøkataloger.

Mange hilsener
Anette
Claus 12 måneder siden
Kære Anette, håber at se dig til Åben Have næste år. Kh Claus
Jytte 12 måneder siden
Kære Claus!
Vi er sandelig også glade allesammen for at være tilbage på din matrikel. Hvilken overdådighed! Lige en udsendelse efter mit hoved med gode tips og masser af skønhedsindtryk!
Desværre får jeg ikke tid til havearbejde de næste par dage, for på lørdag skal jeg fejre forsinket 80 års fødselsdag med hele min familie og nogle få gode venner. Sidste år var jeg for sent ude med invitationer, men da det jo ikke er sådan at få samlet familien spredt over tre kontinenter for tiden, måtte vi udsætte det til i år, og eftertelefonmøder sidste jul lykkedes det at få deres kalendere sammenkørt. I dag kom så de første fra USA, og de roste meget min Claus Dalby inspirerede have, som mine gartnere (unge gymnasieelever) sandt at sige også har haft travlt med i den seneste tid.
Jeg glæder mig meget til digitale besøg i din have fremover.
Happy Gardening,
Jytte
Claus 12 måneder siden
Kære Jytte, et stort tillykke til dig. Også selv om det er med et års forsinkelse. Du er et forbillede. Herligt, at du finder inspiration hos mig til din have. Det glæder mig virkelig. Kh Claus
Mathias 12 måneder siden
Kære Claus,
Tak for kig i din skønne efterårshave. Sikke det blomstrer, sikke det gror!
Jeg er også så glad for mine forskellige salvie. Jeg vil lige nævne, at jeg har haft held med at `Ammistad´ overvintrer på en beskyttet plads i staudebedet. Den nye (ihvertfald for mig) Love and Wishes er helt fantastisk i krukker. Den blomstrer og blomstrer. For min skyld må du gerne købe mange salvie med hjem til Bilka.
God tur :-)
Kh fra Mathias
Claus 12 måneder siden
Kære Mathias, dejligt at høre, at 'Ammistad' kan overvintre ude. Men jeg tror nu, at der skal en mild vinter til som den forrige. Salvier er skønne; i alle afskygninger. Kh Claus
Anita 12 måneder siden
Kære Claus
Det er en fantastisk video også i denne uge, det er meget frodigt i din have nok hos os allesammen efter regn , de er så flotte de salvier som ikke er hårdføre , ku tænke mig at prøve dem , du talte om at de nok ville få dem i Bilka , det vil jeg så glæde mig til . Vil lige spørgen om der kommer mere af din krukkemuld i Bilka ? Var lige derude i aftes de havde ikke mere , men så må jeg finde noget andet til krukkerne til tulipaner i krukker , hvordan kan det være at der ikke er franske anemoner i dit løgsortiment i Bilka ? Dem er jeg gode til i min have , vil nemlig gerne ha rigtig mange , har en del i forvejen .
Tak for en fantastisk havevideo . God weekend til dig og alle jer andre og nyd det gode vejr .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 12 måneder siden
Kære Anita, desværre kommer der ikke mere krukkemuld i år. Det er en forårs- og forsommervare. Jeg elsker ligesom dig franske anemoner, men kan desværre ikke have alt i mit sortiment. Kh Claus
Karina 12 måneder siden
Kære Claus du er bare fantastisk til at sætte farver sammen, man kan tydeligt se at det er din helt store passion, så inspirerede.
Jeg har lige et lille spørgsmål til dig, jeg er så uheldig at jeg ikke nåede at købe dit lækre pottemuld i Bilka Esbjerg til mine sensommer/efterårskrukke (Bilka får ikke mere hjem, jeg synes det er tidelig at det er udsolgt)
Men når jeg nu ik kan få fat i dit lækre jord, kan du anbefale noget andet jord jeg kan bruge til mine krukker? Eller kan jeg genbruge det gamle jord som mine sommerblomster har været i?
Claus 12 måneder siden
Kære Karina, du kan nemt genbruge mulden fra sommerblomsterne. Det gør vi også her. Dbh Claus
Inger 12 måneder siden
Kære Claus.
Flot, flot krukkearrangement hos dig selv. Er virkelig misundelig på alle dine fine røde nuancer, det ser skønt ud.
Jeg har haft chokolade-hjortetrøsten i haven i mange år, og jeg medgiver at løvet er så flot hen over sommeren. MEN jeg nyder altså også de små hvide blomster, som først kommer hen i oktober, hvor der ikke er så meget tilbage i haven. Sådan 5 - 7 stilke pynter fint i vasen og holder en lille uge indenfor.
Glæder mig til dit fordrag på Sanderumgård inden længe.
Mange hilsner
Inger Jespersen
Claus 12 måneder siden
Kære Inger; du har helt ret. De små hvide blomster er bestemt fine; bare ikke sammen med de røde nuancer, synes jeg. Dbh Claus
Tina 12 måneder siden
Kæreste Claus Wau hvor din have tager sig fantastisk ud! Sikke farver vidunderlig inspiration med de mange Salvia. Jeg har dusk Salvia i hvid, blå og rød. Det er fantastiske planter. Skal bestemt se efter flere varianter . Knus Tina
Claus 12 måneder siden
Kære Tina, ja, der findes utallige skønne salvier. Kh Claus
Bonnie 11 måneder siden
Kære Claus,
Jeg er SÅ imponeret over dine Dahlia. De er jo kæmpe store og SÅ flotte. Jeg kæmper med mine hvert år. Jeg kniber, men problemet er nok, at jeg ikke vander og gøder dem nok. Nu har jeg jo hørt, at der kommer en bog om Dahlia fra din hånd på et tidspunkt. Så kan det være, at jeg lærer det :-)
Og Salvia "Love and Wishes" - dem må jeg have. Så flot.
Du er fantastisk god til at sætte nuancer sammen. Skønt med så meget inspiration - og tak for igen at huske mig på, at der ikke må pottes op i for store potter. Jeg tænker på dig hele næste forår, når jeg skal prikle om.
Kh. Bonnie
Claus 11 måneder siden
Kære Bonnie, tak for din kommentar med hensyn til potterne. Ja, det er ret vigtigt. Kh Claus

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.

Enghøj Staudehave

23.07.2020 | Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

Krukkekøkkenhaven

15.07.2020 | I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

Rosernes tid

09.07.2020 | Af alle havens blomster må jeg sige, at jeg holder mest af roser. Ingen anden blomst kan overgå den i skønhed og duft. Tænker, at mange har det ligesom jeg.

Ud med saksen

02.07.2020 | Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!
Preview

Midsommer

25.06.2020 | Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.

Juniglæder

18.06.2020 | Der er meget at glæde sig over her i årets første sommermåned. Krukkevæksterne viser sig fra deres bedste side, og der er også gang i krukkekøkkenhaven. Det er en løfterig tid.

Blomstring i skyggen

11.06.2020 | Det sker ikke så sjældent, at folk siger til mig, at de har svært ved at finde ud af, hvad de skal plante i skyggen. Faktisk er det nu ikke så svært. Brug nettet - søg og du skal finde!

Nu er det sommer

04.06.2020 | Det er helt utroligt, så hurtigt det går i haven lige nu. Men vi har jo også haft pragtfulde dage med sol og megen varme. Det er noget, der behager både blomster og haveejere. Faktisk har maj måned været den mest solrige i over hundrede år, har vi lige fået at vide.

De sidste tulipaner

28.05.2020 | Om få dage er det sommer, i alt fald rent kalendermæssigt. De seneste dage har budt på nogen varme og sol, og nu er det ved at være uigenkaldeligt slut med tulipanerne. Men I får lige et sidste kig på mine …
Preview

Pangfarver

21.05.2020 | Mon ikke mange af jer ved, at jeg er vild med farver og at sætte dem sammen? Det er en stor, stor passion, som jeg altid har haft. Også inden jeg blev havemenneske for et kvart århundrede siden. Jeg var ikke et helt almindeligt barn!

Flere tulipaner

14.05.2020 | Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er vild med tulipaner. Og jeg har da heller aldrig hørt om nogle, der ikke kunne lide denne dejlige forårsblomst, som fås i alkens skønne farver.

Køkkenurter og blomster

07.05.2020 | Mange af de køkkenurter, vi dyrker til kulinarisk brug, er lige så smukke som blomster, og det er blevet en hel sport for mig at sætte dem sammen. Det er noget af det, jeg viser i denne uges video.

Planting og såning

30.04.2020 | Der er ingen tvivl om, at forårsmånederne er de travleste i haven. Sådan er det i hvert fald her. Men man skal som bekendt yde, før man kan nyde, og det har jeg heller ikke det fjerneste imod. I denne uge handler det om både plantning og såning.

Blomstrendre overdådighed

23.04.2020 | Foråret er for alvor kommet til Risskov. Bøgen er sprunget ud, og forårsløgvæksterne blomstrer, så det er en hel lyst; ikke blot i haven, men også udenfor porten. Der er så meget at glæde sig over ...

Kom med i drivhuset

16.04.2020 | Det er forår. Påskeklokkerne og narcisserne blomstrer. Der er skønt i skovhaven, men I skal også med ind i drivhuset og se, hvad jeg har gang i derinde. Og det er ikke så lidt; set i lyset af den periode vi er inde i, er der ekstra meningsfuldt at så og prikle.

Påsketravlhed

09.04.2020 | Det går rigtig hurtigt i haven lige nu, og det hele gror som en lyst. Selv om jeg har fået ekstra meget tid, er der masser at lave, og i den forløbne uge har vi haft rigtig travlt. Blandt andet med at potte dahliaer, og de står nu klar i drivhuset.

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.
Vis flere videoer