Log ind

Ude godt, men hjemme bedst

Efter en sommerturne rundt til skønne danske haver, er jeg nu tilbage i min egen have. Og jeg glæder mig naturligvis rigtig meget til at vise jer rundt. Det er som bekendt sensommer, og det jeg blandt andet vil fortælle om, er mit røde krukkearrangement, som mange så i sidste weekend, hvor jeg havde åben have.

.

Kommentarer
Helle 2 måneder siden
Wauw, hvor haven stråler. Skønne farvekombinationer og jeg elsker de specielle lobelia og salvie typer.
Er det knolde man graver op til overvintring ?
🤗Helle
Claus 2 måneder siden
Kære Helle, nej, planterne er stiklingeformerede. Kh Claus
Morten 2 måneder siden
Kære Claus

Sikke en skøn sensommer stemning, specielt de røde toner giver. Måske man skulle overveje de høje lobelia til næste år....
Jeg prøvede elefantørerne i år og selvom det tog halvanden måned før de spirrede, må jeg sige at jeg er vild med dem.... De grønne er blevet fantastisk store og flotte, de sorte noget mindre, men en vildt sjov og imponerende knoldplante.

Hav en god weekend
Knus Morten
Claus 2 måneder siden
Kære Morten, her har jeg den samme erfaring med elefantøre. De er ret længe om at komme i gang, og de grønne blade er rigtignok noget større end de mørke. Kh Claus
Anette 2 måneder siden
Jeg har nydt alle videoerne fra de små haver, du har vist gennem de seneste uger, men det er nu også dejligt igen at se noget fra din egen have. Særligt fordi jeg ikke har haft tid i år til at benytte mig af muligheden for at besøge din have. Det håber jeg, at jeg får tid til næste år.

Og sikke mange skønne salvier, du har. Jeg må vist til at studere frøkataloger.

Mange hilsener
Anette
Claus 2 måneder siden
Kære Anette, håber at se dig til Åben Have næste år. Kh Claus
Jytte 2 måneder siden
Kære Claus!
Vi er sandelig også glade allesammen for at være tilbage på din matrikel. Hvilken overdådighed! Lige en udsendelse efter mit hoved med gode tips og masser af skønhedsindtryk!
Desværre får jeg ikke tid til havearbejde de næste par dage, for på lørdag skal jeg fejre forsinket 80 års fødselsdag med hele min familie og nogle få gode venner. Sidste år var jeg for sent ude med invitationer, men da det jo ikke er sådan at få samlet familien spredt over tre kontinenter for tiden, måtte vi udsætte det til i år, og eftertelefonmøder sidste jul lykkedes det at få deres kalendere sammenkørt. I dag kom så de første fra USA, og de roste meget min Claus Dalby inspirerede have, som mine gartnere (unge gymnasieelever) sandt at sige også har haft travlt med i den seneste tid.
Jeg glæder mig meget til digitale besøg i din have fremover.
Happy Gardening,
Jytte
Claus 2 måneder siden
Kære Jytte, et stort tillykke til dig. Også selv om det er med et års forsinkelse. Du er et forbillede. Herligt, at du finder inspiration hos mig til din have. Det glæder mig virkelig. Kh Claus
Mathias 2 måneder siden
Kære Claus,
Tak for kig i din skønne efterårshave. Sikke det blomstrer, sikke det gror!
Jeg er også så glad for mine forskellige salvie. Jeg vil lige nævne, at jeg har haft held med at `Ammistad´ overvintrer på en beskyttet plads i staudebedet. Den nye (ihvertfald for mig) Love and Wishes er helt fantastisk i krukker. Den blomstrer og blomstrer. For min skyld må du gerne købe mange salvie med hjem til Bilka.
God tur :-)
Kh fra Mathias
Claus 2 måneder siden
Kære Mathias, dejligt at høre, at 'Ammistad' kan overvintre ude. Men jeg tror nu, at der skal en mild vinter til som den forrige. Salvier er skønne; i alle afskygninger. Kh Claus
Anita 2 måneder siden
Kære Claus
Det er en fantastisk video også i denne uge, det er meget frodigt i din have nok hos os allesammen efter regn , de er så flotte de salvier som ikke er hårdføre , ku tænke mig at prøve dem , du talte om at de nok ville få dem i Bilka , det vil jeg så glæde mig til . Vil lige spørgen om der kommer mere af din krukkemuld i Bilka ? Var lige derude i aftes de havde ikke mere , men så må jeg finde noget andet til krukkerne til tulipaner i krukker , hvordan kan det være at der ikke er franske anemoner i dit løgsortiment i Bilka ? Dem er jeg gode til i min have , vil nemlig gerne ha rigtig mange , har en del i forvejen .
Tak for en fantastisk havevideo . God weekend til dig og alle jer andre og nyd det gode vejr .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 2 måneder siden
Kære Anita, desværre kommer der ikke mere krukkemuld i år. Det er en forårs- og forsommervare. Jeg elsker ligesom dig franske anemoner, men kan desværre ikke have alt i mit sortiment. Kh Claus
Karina 2 måneder siden
Kære Claus du er bare fantastisk til at sætte farver sammen, man kan tydeligt se at det er din helt store passion, så inspirerede.
Jeg har lige et lille spørgsmål til dig, jeg er så uheldig at jeg ikke nåede at købe dit lækre pottemuld i Bilka Esbjerg til mine sensommer/efterårskrukke (Bilka får ikke mere hjem, jeg synes det er tidelig at det er udsolgt)
Men når jeg nu ik kan få fat i dit lækre jord, kan du anbefale noget andet jord jeg kan bruge til mine krukker? Eller kan jeg genbruge det gamle jord som mine sommerblomster har været i?
Claus 2 måneder siden
Kære Karina, du kan nemt genbruge mulden fra sommerblomsterne. Det gør vi også her. Dbh Claus
Inger 2 måneder siden
Kære Claus.
Flot, flot krukkearrangement hos dig selv. Er virkelig misundelig på alle dine fine røde nuancer, det ser skønt ud.
Jeg har haft chokolade-hjortetrøsten i haven i mange år, og jeg medgiver at løvet er så flot hen over sommeren. MEN jeg nyder altså også de små hvide blomster, som først kommer hen i oktober, hvor der ikke er så meget tilbage i haven. Sådan 5 - 7 stilke pynter fint i vasen og holder en lille uge indenfor.
Glæder mig til dit fordrag på Sanderumgård inden længe.
Mange hilsner
Inger Jespersen
Claus 2 måneder siden
Kære Inger; du har helt ret. De små hvide blomster er bestemt fine; bare ikke sammen med de røde nuancer, synes jeg. Dbh Claus
Tina 2 måneder siden
Kæreste Claus Wau hvor din have tager sig fantastisk ud! Sikke farver vidunderlig inspiration med de mange Salvia. Jeg har dusk Salvia i hvid, blå og rød. Det er fantastiske planter. Skal bestemt se efter flere varianter . Knus Tina
Claus 2 måneder siden
Kære Tina, ja, der findes utallige skønne salvier. Kh Claus
Bonnie 1 måned siden
Kære Claus,
Jeg er SÅ imponeret over dine Dahlia. De er jo kæmpe store og SÅ flotte. Jeg kæmper med mine hvert år. Jeg kniber, men problemet er nok, at jeg ikke vander og gøder dem nok. Nu har jeg jo hørt, at der kommer en bog om Dahlia fra din hånd på et tidspunkt. Så kan det være, at jeg lærer det :-)
Og Salvia "Love and Wishes" - dem må jeg have. Så flot.
Du er fantastisk god til at sætte nuancer sammen. Skønt med så meget inspiration - og tak for igen at huske mig på, at der ikke må pottes op i for store potter. Jeg tænker på dig hele næste forår, når jeg skal prikle om.
Kh. Bonnie
Claus 1 måned siden
Kære Bonnie, tak for din kommentar med hensyn til potterne. Ja, det er ret vigtigt. Kh Claus

Farvel til dahliaerne

10.10.2019 | I dag har vi gang i det tunge maskineri. Vi er ved at tømme krukker for blandt andet dahliaer. De skal jo pakkes ned, inden det begynder at blive alt for koldt i vejret. Og det handler altså også om, at vi skal have krukkerne klar til alle forårsløgene.

Så blev det oktober

03.10.2019 | Selv om det for alvor er blevet efterår med blæst og en del regn, er der stadig meget, der skal gøres i haven. Her ligger vi ikke på den lade side!

Hvidt og grønt er altid godt

26.09.2019 | Lige nu glæder jeg mig over, at haven stadig er rig på løv. Og at det varer lidt, før de gyldne farver indfinder sig. Grøn er endnu den overvejende farve. Og de hvide blomster lyser op.

Dahliaer i krukker

19.09.2019 | Her i sensommeren glæder jeg mig i den grad over de farvestrålende dahliaer, der frembyder en blomsterrigdom, som ikke andre planter kan på denne årstid. De leverer et sandt festfyrværkeri.

En sensommerbuket

12.09.2019 | Her i sensommeren bugner haven af blomster, der kan bruges til buketter. Ikke mindst dahliaerne er fantastiske. Men de skal have selskab af andre vækster, når de bindes.

Den kulinariske køkkenhave

05.09.2019 | Som jeg før har fortalt, er min nye store passion at dyrke køkkenurter. Ikke blot i drivhusene, men også i potter og krukker. I denne uges video viser jeg, hvordan det går. Slet ikke så tosset endda …

Skønne solsikker

29.08.2019 | I denne uges video viser jeg nogle af de solsikker, som jeg i år dyrker i krukker. Det er første gang, jeg prøver at så dem direkte i krukker. Det virker rigtig godt og skaber højde og blikfang.

Ude godt, men hjemme bedst

22.08.2019 | Efter en sommerturne rundt til skønne danske haver, er jeg nu tilbage i min egen have. Og jeg glæder mig naturligvis rigtig meget til at vise jer rundt. Det er som bekendt sensommer, og det jeg blandt andet vil fortælle om, er mit røde krukkearrangement, som mange så i sidste weekend, hvor jeg havde åben have.

Lottes have

15.08.2019 | Lotte er endnu en af de haveejere, jeg præsenterer i min bog: 'Små haver. Store drømme'. Og hendes have i Valby er i sin egen klasse. Tænk en gang; blot 70 kvadratmeter og ikke mindre end syv haverum. Det er helt fortryllende.
Preview

Ullas have

08.08.2019 | På min lille sommerturne rundt til skønne danske haver er jeg nu nået til Virum, hvor jeg besøger Ulla Bergstrøm. Hun har en drømmedejlig have.

Susannes have

01.08.2019 | På min lille sommerturne rundt til skønne danske haver er jeg i denne uge kommet til Susanne Gerlows rækkehushave i Dyssegård nord for København. En have på blot 150 kvadratmeter …

Bonnies have

25.07.2019 | Det er helt ubegribeligt, at Bonnie Hall på blot få år har skabt den skønne kolonihave, jeg i denne uge besøger i Haveklubben. Det, der begyndte som en muddermark, er i dag et blomstrende paradis.

Sus og Børges have

18.07.2019 | Også i denne uge er jeg på besøg i en skøn dansk have, nemlig hos Børge og Sus Jacobi i Græsted. Her er frodighed og blomsterglæde ud over det sædvanlige.

Alices' have

11.07.2019 | På min havetur rundt i landet for at besøge skønne haver er jeg i denne uge kommet til Alices' rækkehushave på blot 150 kvadratmeter. Den er ganske enkelt imponerende …

Vibekes have

04.07.2019 | Nu er det ved at være ferietid, og i denne og de næste seks uger besøger jeg en række danske haver. I denne uge, skal I med til Vibekes lille charmerende have i Hellerup.

Sommertravlhed

27.06.2019 | Der er travlt i haven, og i denne video skal I blandt andet se, hvordan jeg planter kasserne ud for køkkenet til. Som vanligt er farveholdningen creme og hvid. Sådan har det været i mange år. Det er toner, jeg aldrig bliver træt af.

Krukkekøkkenhaven

20.06.2019 | I denne uges video viser jeg, hvordan jeg planter tomater i væksthuset og salat i krukkekøkkenhaven. Spændende projekter for sådan én som mig, der aldrig rigtigt har haft køkkenhave.

Det er helt vildt!

13.06.2019 | Det er det, der er lige nu; altså helt vildt … På den gode måde! Jeg elsker havens vilde udtryk. Den må gerne minde lidt om en frodig grøftekant. Holdt i skak af de stramme takshække.
Vis flere videoer