Log ind

Ude godt, men hjemme bedst

Efter en sommerturne rundt til skønne danske haver, er jeg nu tilbage i min egen have. Og jeg glæder mig naturligvis rigtig meget til at vise jer rundt. Det er som bekendt sensommer, og det jeg blandt andet vil fortælle om, er mit røde krukkearrangement, som mange så i sidste weekend, hvor jeg havde åben have.

.

Kommentarer
Helle 2 år siden
Wauw, hvor haven stråler. Skønne farvekombinationer og jeg elsker de specielle lobelia og salvie typer.
Er det knolde man graver op til overvintring ?
🤗Helle
Claus 2 år siden
Kære Helle, nej, planterne er stiklingeformerede. Kh Claus
Morten 2 år siden
Kære Claus

Sikke en skøn sensommer stemning, specielt de røde toner giver. Måske man skulle overveje de høje lobelia til næste år....
Jeg prøvede elefantørerne i år og selvom det tog halvanden måned før de spirrede, må jeg sige at jeg er vild med dem.... De grønne er blevet fantastisk store og flotte, de sorte noget mindre, men en vildt sjov og imponerende knoldplante.

Hav en god weekend
Knus Morten
Claus 2 år siden
Kære Morten, her har jeg den samme erfaring med elefantøre. De er ret længe om at komme i gang, og de grønne blade er rigtignok noget større end de mørke. Kh Claus
Anette 2 år siden
Jeg har nydt alle videoerne fra de små haver, du har vist gennem de seneste uger, men det er nu også dejligt igen at se noget fra din egen have. Særligt fordi jeg ikke har haft tid i år til at benytte mig af muligheden for at besøge din have. Det håber jeg, at jeg får tid til næste år.

Og sikke mange skønne salvier, du har. Jeg må vist til at studere frøkataloger.

Mange hilsener
Anette
Claus 2 år siden
Kære Anette, håber at se dig til Åben Have næste år. Kh Claus
Jytte 2 år siden
Kære Claus!
Vi er sandelig også glade allesammen for at være tilbage på din matrikel. Hvilken overdådighed! Lige en udsendelse efter mit hoved med gode tips og masser af skønhedsindtryk!
Desværre får jeg ikke tid til havearbejde de næste par dage, for på lørdag skal jeg fejre forsinket 80 års fødselsdag med hele min familie og nogle få gode venner. Sidste år var jeg for sent ude med invitationer, men da det jo ikke er sådan at få samlet familien spredt over tre kontinenter for tiden, måtte vi udsætte det til i år, og eftertelefonmøder sidste jul lykkedes det at få deres kalendere sammenkørt. I dag kom så de første fra USA, og de roste meget min Claus Dalby inspirerede have, som mine gartnere (unge gymnasieelever) sandt at sige også har haft travlt med i den seneste tid.
Jeg glæder mig meget til digitale besøg i din have fremover.
Happy Gardening,
Jytte
Claus 2 år siden
Kære Jytte, et stort tillykke til dig. Også selv om det er med et års forsinkelse. Du er et forbillede. Herligt, at du finder inspiration hos mig til din have. Det glæder mig virkelig. Kh Claus
Mathias 2 år siden
Kære Claus,
Tak for kig i din skønne efterårshave. Sikke det blomstrer, sikke det gror!
Jeg er også så glad for mine forskellige salvie. Jeg vil lige nævne, at jeg har haft held med at `Ammistad´ overvintrer på en beskyttet plads i staudebedet. Den nye (ihvertfald for mig) Love and Wishes er helt fantastisk i krukker. Den blomstrer og blomstrer. For min skyld må du gerne købe mange salvie med hjem til Bilka.
God tur :-)
Kh fra Mathias
Claus 2 år siden
Kære Mathias, dejligt at høre, at 'Ammistad' kan overvintre ude. Men jeg tror nu, at der skal en mild vinter til som den forrige. Salvier er skønne; i alle afskygninger. Kh Claus
Anita 2 år siden
Kære Claus
Det er en fantastisk video også i denne uge, det er meget frodigt i din have nok hos os allesammen efter regn , de er så flotte de salvier som ikke er hårdføre , ku tænke mig at prøve dem , du talte om at de nok ville få dem i Bilka , det vil jeg så glæde mig til . Vil lige spørgen om der kommer mere af din krukkemuld i Bilka ? Var lige derude i aftes de havde ikke mere , men så må jeg finde noget andet til krukkerne til tulipaner i krukker , hvordan kan det være at der ikke er franske anemoner i dit løgsortiment i Bilka ? Dem er jeg gode til i min have , vil nemlig gerne ha rigtig mange , har en del i forvejen .
Tak for en fantastisk havevideo . God weekend til dig og alle jer andre og nyd det gode vejr .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 2 år siden
Kære Anita, desværre kommer der ikke mere krukkemuld i år. Det er en forårs- og forsommervare. Jeg elsker ligesom dig franske anemoner, men kan desværre ikke have alt i mit sortiment. Kh Claus
Karina 2 år siden
Kære Claus du er bare fantastisk til at sætte farver sammen, man kan tydeligt se at det er din helt store passion, så inspirerede.
Jeg har lige et lille spørgsmål til dig, jeg er så uheldig at jeg ikke nåede at købe dit lækre pottemuld i Bilka Esbjerg til mine sensommer/efterårskrukke (Bilka får ikke mere hjem, jeg synes det er tidelig at det er udsolgt)
Men når jeg nu ik kan få fat i dit lækre jord, kan du anbefale noget andet jord jeg kan bruge til mine krukker? Eller kan jeg genbruge det gamle jord som mine sommerblomster har været i?
Claus 2 år siden
Kære Karina, du kan nemt genbruge mulden fra sommerblomsterne. Det gør vi også her. Dbh Claus
Inger 2 år siden
Kære Claus.
Flot, flot krukkearrangement hos dig selv. Er virkelig misundelig på alle dine fine røde nuancer, det ser skønt ud.
Jeg har haft chokolade-hjortetrøsten i haven i mange år, og jeg medgiver at løvet er så flot hen over sommeren. MEN jeg nyder altså også de små hvide blomster, som først kommer hen i oktober, hvor der ikke er så meget tilbage i haven. Sådan 5 - 7 stilke pynter fint i vasen og holder en lille uge indenfor.
Glæder mig til dit fordrag på Sanderumgård inden længe.
Mange hilsner
Inger Jespersen
Claus 2 år siden
Kære Inger; du har helt ret. De små hvide blomster er bestemt fine; bare ikke sammen med de røde nuancer, synes jeg. Dbh Claus
Tina 2 år siden
Kæreste Claus Wau hvor din have tager sig fantastisk ud! Sikke farver vidunderlig inspiration med de mange Salvia. Jeg har dusk Salvia i hvid, blå og rød. Det er fantastiske planter. Skal bestemt se efter flere varianter . Knus Tina
Claus 2 år siden
Kære Tina, ja, der findes utallige skønne salvier. Kh Claus
Bonnie 2 år siden
Kære Claus,
Jeg er SÅ imponeret over dine Dahlia. De er jo kæmpe store og SÅ flotte. Jeg kæmper med mine hvert år. Jeg kniber, men problemet er nok, at jeg ikke vander og gøder dem nok. Nu har jeg jo hørt, at der kommer en bog om Dahlia fra din hånd på et tidspunkt. Så kan det være, at jeg lærer det :-)
Og Salvia "Love and Wishes" - dem må jeg have. Så flot.
Du er fantastisk god til at sætte nuancer sammen. Skønt med så meget inspiration - og tak for igen at huske mig på, at der ikke må pottes op i for store potter. Jeg tænker på dig hele næste forår, når jeg skal prikle om.
Kh. Bonnie
Claus 2 år siden
Kære Bonnie, tak for din kommentar med hensyn til potterne. Ja, det er ret vigtigt. Kh Claus

Hannu Sarenström

14.01.2021 | På min tur rundt i landet er jeg nu nået til Langeland, hvor min gode ven Hannu Saranström bor. Hannu kommer oprindeligt fra Finland og har boet i Sverige i rigtig mange år. Men for et par år siden flyttede kan til det sydfynske øhav.
Preview

Solbakken

07.01.2021 | I denne og de næste uger besøger jeg en række danske haver. Her skal I med til Solbakken på Sydfyn og besøge Susanne Jensen og Thorben Faurby Stengaards have. Et rigtigt skønt sted med et imponerende nyt væksthus, smukke beplantninger og et storslået landskab.

Godt nytår

28.12.2020 | I denne uges video giver Hanne Utoft sit bud på, hvordan nytårsbordet dækkes. I den sammenhæng vil jeg takke Hanne for hendes store engagement her i Haveklubben. Gennem i alt syv uger har hun inspireret med sin kunnen.

Så er det Jul

21.12.2020 | Så er det - næsten jul, og i denne uge viser Hanne Utoft et forslag til pynt på julebordet. En ualmindelig smuk krans, som jeg sjældent har set mage til.

Snart er det Jul

17.12.2020 | Vi nærmer os julen med raske skridt, men der er stadig tid til at lave en eller flere dekorationer til jul. I denne uge viser Hanne Utoft, hvordan man kan fremstille en grenbase med mange anvendelsesmuligheder. Det bliver så smukt.

Jul i køkkenet

10.12.2020 | Også i denne uge bliver der julet. Hanne Utoft er på besøg i køkkenet, hvor hun pynter et fad og binder en krans. Ikke alene smukt, men også meget inspirerende.
Preview

Naturjul

03.12.2020 | Også i denne uge skal jules der i køkkenet. Jeg har atter en gang besøg af Hanne Utoft, der laver de fineste dekorationer. Blandt andet med fyrrenåle og andre materialer fra skoven.

Snart advent

26.11.2020 | Der er kun nogle få dage til advent, så i denne uge er det et par forholdsvis hurtige og nemme adventsdekorationer, Hanne Utoft kommer med forslag til.

Adventsinspiration

19.11.2020 | Julen nærmer sig, og måske er der nogle, der tænker, at der da er længe til. Men hvis man vil lave pynt til advent, er det ikke spor for tidligt at gå i gang. I denne og de næste uger har jeg besøg af Hanne Utoft, der vil give sit bud på en adventskrans.

Løvfaldstid

12.11.2020 | Så gik den altså ikke længere! Mange af havens træer har kastet løvet, og i lindealleen er der stort set ikke et blad tilbage. Nuvel, de ligger bare på jorden. Så nu skal der rives sammen.

Så blev det november

05.11.2020 | Det er svært at få armene ned … Efteråret viser sig stadig fra sin mildeste side, og det er så herligt, at vi stadig kan være ude og være i gang. Der er meget at glæde sig over.

En tur i drivhuset

29.10.2020 | I dag er jeg rykket ind i det vinteropvarmede drivhus, hvor jeg vil vise lidt rundt. Men jeg viser selvfølgelig også, hvad der sker i haven. Det lune vejr gør, at vi stadig kan lave meget derude.

Bær og blade

22.10.2020 | Det er stadig det skønneste vejr. Mildt og rart, så det er fint at gå i haven. Og der er så meget at glæde sig over. Ikke blot det gyldne løv. Dette fortæller jeg om i denne uge.

Efterår i skovhaven

15.10.2020 | Der er endnu blade på træer og buske, og skovhaven har stadig meget at byde på. Vi har haft travlt med at plante nyt, og det er dejligt at tænke på alt det, der vil pible frem til foråret.

Sensommerblomstrende stauder

08.10.2020 | Selvom vi er et godt stykke inde i oktober, og det med god ret kan kaldes efterår, er der stadig meget i blomst. I denne uge fortæller jeg om sensommerblomstrende stauder og andre vækster. Det er så dejligt, at der stadig er noget i blomst.

Nu er det efterår

01.10.2020 | Så er det for alvor efterår, men det betyder ikke, at blomstringen er ovre. Især sommerblomsterne, som vi såede i det tidlige forår, kvitterer stadig, og der bliver plukket mange buketter. Særligt af de smukke stolt kavaler.

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.
Vis flere videoer