Log ind

Anders og Signe

I sidste uge var vi på besøg på Gartneriet Brændtvad på Djursland, hvor Anders fortalte om mistelten. Anders er en fantastisk fortæller, og han har meget på hjerte, så derfor besøger vi i denne video gartneriet igen. Og I skal også hilse på Anders' utrolige søster Signe.

.

Kommentarer
Simon 5 måneder siden
Dejligt og besøge det gamle gartneri igen og jeg glæder mig til at se dine kommende 'julebuketter' med afklip fra Signes træer og buske! Bedste hilsner Simon
Claus 5 måneder siden
Kære Simon, tak for din hilsen. Snart begynder jeg at jule. Dbh Claus


Lise-Lotte 5 måneder siden
Both of those videos were lovely! Although I don't speak enough Danish to understand everything, I certainly could appreciate the determination of these lovely gardeners---their determination and adaptation to their current circumstance and how it didn't stop them from enjoying their beautiful garden and carrying on the work that it needs. Their spirit and hard work reminded me of my own parents. It is a wonderful example of how we nurture and love our gardens and how our gardens nurture our spirits in return. It is so powerful to be needed. Thank you, Lise-Lotte from Canada
Claus 5 måneder siden
Dear Lise-Lotte, SO glad that you like my videos. Great to hear from you.

Kindest regards Claus
Jytte 5 måneder siden
Fantastisk søde og inspirerende mennesker, vi her træffer. Jeg elsker at se rigtige haver, og jeg kan slet ikke stå for drivhusbillederne. Det er også skønt at høre Anders fortælle om klimaet og rationeringsforholdene under Krigen. Jeg kan godt huske det. Vi havde også problemer med at holde varmen i den lille toværelses, hvor min mor og jeg tilbragte lange vinterdage i køkkenet med en lille tørveovn henne ved vinduet, hvor røgen slap ud gennem et rør i vindusglasset. Alligevel lugtede der fælt sødligt over det hele, når vi sad på den store høkasse og varmede bagdelene, mens vi prøvede at hygge os, og hvis min mor skulle ha' en kop kaffe, skulle hun først putte en femogtyveøre (tror jeg, det var) i gasautomaten for at varme vand. Ak ja! Det var dengang. De problemer har vi heldigvis ikke i dag, selv om jeg først bravt (dog uden sammenligning) i går og måtte tænde op i brændeovnen.
Jeg glæder mig til at se, hvad du finder på til jul.
Happy Christmas Gardening
Jytte
Claus 5 måneder siden
Kære Jytte, tak for endnu en hyggelig kommentar fra dig. Du er altså også en god fortæller. Kh Claus


Jytte 5 måneder siden
Mange tak, Claus! Det er dejligt at få ros af CD. Du er jo selv en eminent fortæller.
Helle 5 måneder siden
Ååååh Claus.
Sådan startede jeg også indlægget i sidste uge og det er da helt fantastisk at få lov igen at komme på besøg hos sådanne vidunderlige mennesker med den gejst og livsglæde de gir os.
Det er så givende at opleve at intet kan slå dem ud lige meget hvilke udfordringer de gennem livet er blevet udsat for.
De bedste hilsner til de dejlige ældre mennesker.
Måske må man glæde sig til at se noget af det du får lavet af alt det fine afklip som du fik med hjem.
Venlig hilsen Helle.
Claus 5 måneder siden
Kære Helle, tak, tak. Ja, det er de herligste mennesker. Store forbilleder for mig og andre … Dbh Claus
Karen 5 måneder siden
Fantastisk - tænk om jeg kunne blive lige så gammel og i vigør.
God weekend til dig.
Mvh Karen
Claus 5 måneder siden
Kære Karen, det er vi vist mange, der ønsker. Dbh Claus
Tina 5 måneder siden
Tak for denne skønne film. Hvor er det nogle fantastiske mennesker. Du er også god til at tale med dem. Der er så meget stemning og haveglæde. Jeg bliver meget glad.
Claus 5 måneder siden
Kære Tina, dine ord glæder i den grad. Tak … Dbh Claus
Anita 5 måneder siden
Kære Claus
Det er da fantastisk med den skønne familie , eventyr i drivhus og haven og ikke mindst de livsfortælinger fantastisk , helt fortryllende .
Fatter mig i korthed , har juletravlt på salon og andre gøremål , men tak for eventyret med skøn familie .
God weekend til dig og alle andre
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 5 måneder siden
Kære Anita, ja, det er en skøn familie. Helt eventyrligt … Kh til jer begge fra Claus
Lene 5 måneder siden
Kære Claus
Tak for en video der er inspirerende på en helt anden måde end de normalt er. Skønne mennesker -jeg håber jeg også suser motoriseret rundt i min have, når jeg engang bliver gammel! Hvor er det dejligt at se havemennesker leve et godt liv, hele livet.
Kh. Lene Bøg
Claus 5 måneder siden
Kære Lene, ja det er fantastisk med sådan en aktiv alderdom. Kh Claus
Grete 4 måneder siden
Hej C. D. Jeg er ny her på siden! Jeg er helt “ i top” jeg elsker disse fine fortællinger fra en svunden tid!! Disse prægtige folk er en god Danmarkshistorie.
Tak fordi du tog dem med i dit univers, og delte de med os❤️
Kan “man” besøge dette gartneri ??
En stor tak fra Grete
Claus 4 måneder siden
Kære Grethe, dejligt, at du kunne lide filmen med de gæve mennesker. Dbh Claus
Ninna 4 måneder siden


Det var da nogle skønne mennesker du har besøgt, herligt at de er så aktive, det var der mange der kunne tage ved lære af.
Kh Ninna Nielsen
Claus 4 måneder siden
Kære Ninna, ja skønne skønne mennesker. Kh Claus

Havens redskaber

25.04.2019 | Det er en kendt sag, at det gør arbejdet noget lettere, når man har de rette hjælpemidler til rådighed. Her i haven har vi ikke den store 'maskinpark', men forskellige enkle redskaber, som jeg vil præsentere i denne uge.

Forårsgøremål

18.04.2019 | I denne uge i Haveklubben planter jeg Myosotis, forglemmigej. Et skønt navn og en skøn plante. Og så skal I også lige se den første magnolie, der er sprunget ud i haven. Den er den, der hedder 'Leonard Messel'.

Forårskrukker

11.04.2019 | 
Forårskrukkerne er sat frem nede ved vejen. Det er en fast tradition, og i denne uges video viser jeg, hvordan de tager sig ud her forholdsvist tidligt på sæsonen.

Blomstrende grøntsager

04.04.2019 | I denne uge skal jeg vise jer, hvordan jeg planter grøntsager direkte i jorden. Porrer, pastinakker og gulerødder. Og hvorfor gør jeg så det, vil nogle måske spørge. Jo det handler om, at jeg gerne vil have dem til at blomstre.

Tid til at gøde

28.03.2019 | Marts måned er en god tid at gøde haven på, og det er bestemt en fordel, at marts i år har været en meget fugtig måned, for så går det hurtigt med at få gødningen opløst, når den ligger på jorden.

Grøntsager i krukker

21.03.2019 | I denne uge handler det om min helt nye passion: Grøntsager i krukker. Det er et emne, jeg i den grad ser frem til at fordybe mig i, og ugens video er startskuddet. Jeg er ret sikker på, at det bliver begyndelsen på noget rigtigt spændende.

Herlige hornvioler

14.03.2019 | Der findes ikke mange forårsvækster, der er så herlige som hornvioler. Her i marts er de i handelen og klar til at blive plantet ud. De er så smukke og fås i mange farver. En stor fordel er desuden, at de også fint klarer nogle frostgrader.

Forårsbebudere

07.03.2019 | Primulaer er skønne, både ude og inde her i det tidlige forår. Der findes så mange forskellige arter og sorter i de mest indtagende farve. I denne uge besøger jeg Gartneriet Pedersen og får en snak med gartner Henning Pedersen.

Sørens vintergækker

28.02.2019 | I denne uge er jeg taget til Sorø for at besøge min gode ven Søren, som har den mest fantastiske kolonihave. Lige nu er der et overdådigt flor af vintergækker. Det er ikke mindre et mirakel!

Gartneriet Spiren

21.02.2019 | I denne uge skal I med en tur til Skælskør og på besøg hos Gartneriet Spiren, der er kendt viden om for det fantastiske udvalg af påskeklokker.
Det er ganske enkelt imponerende.

Et kig bag kulisserne

14.02.2019 | Det er stadig begrænset, hvor meget, der sker i haven, selv om det er mildt; ja ligefrem lunt!
Spændende er det at se, hvordan de næste uger bliver. Uanset hvad, står de sarte planter lunt og godt i det vinteropvarmede drivhus, som jeg I skal se i denne uges video.

Påskeklokker i bukketer

07.02.2019 | Der er endnu ikke mange blomster i haven. Erantis og vintergæk har blomstret i nogle uger, og de første påskeklokker er sprunget ud. Det drejer sig om nogle enkelte grupper, der er ekstra tidligt på dem. Sådan er det hvert år; mens de fleste stadig lader vente på sig.

På blomstertorvet

31.01.2019 | I denne uge skal I med en tur på blomstertorvet her i Aarhus. Det er en grossist - Proflora, der sælger til professionelle blomsterfolk. Jeg elsker at komme derud, især ved vintertide, hvor der jo ikke er meget at plukke af i haven. Men på torvet bugner det med forårsblomster lige nu. Bare vent og se …

Et nyt projekt

24.01.2019 | Selv om vi blot er først på året, er jeg allerede i gang med at gøre mig tanker omkring nye projekter. Og i denne uge løfter jeg sløret for, hvilke nye planer jeg har for mine krukkearrangementer. Det handler om, at jeg i år vil til at dyrke grøntsager.

En tur i skoven

17.01.2019 | I denne uge skal I med mig en tur i skoven. Ikke fordi, der er så meget at kigge på derovre rent blomstermæssigt - slet ikke. Nej; det handler om et par kæmpe maskiner, der har været i gang nogle måneder. Jeg tager Nero med, og sammen går vi over for at se, hvorfor det larmer.

Gensyn med Holland

10.01.2019 | I januarhaven er det mildt, og der er nogle ting, jeg endnu ikke har fået plantet. Derfor er det godt, at det stadig er plusgrader.
Også i denne uge besøger jeg Marieke Nolsens dejlige have i Holland.

Hos Marieke Nolsen

03.01.2019 | Så er vi i gang med et nyt haveår, og jeg glæder mig i den grad til at inspirere. Selv om det er koldt og råt, er der alligevel ting, der kan gøres derude.
Desuden skal I med til Holland, hvor jeg besøger Marieke Nolsens charmerende skærehave.

Rigtig godt nytår

27.12.2018 | Så er atter et år gået, og det har været en stor glæde for mig at guide jer gennem mit haveliv endnu en sæson. I denne uge dækker jeg nytårsbord, og så skal I med en tur til Holland.
Så er atter et år gået, og det har været en stor glæde for mig at guide jer gennem mit haveliv endnu en sæson. I denne uge dækker jeg nytårsbord, og så skal I med en tur til Holland.
Vis flere videoer