Log ind

Anders og Signe

I sidste uge var vi på besøg på Gartneriet Brændtvad på Djursland, hvor Anders fortalte om mistelten. Anders er en fantastisk fortæller, og han har meget på hjerte, så derfor besøger vi i denne video gartneriet igen. Og I skal også hilse på Anders' utrolige søster Signe.

.

Kommentarer
Simon 8 måneder siden
Dejligt og besøge det gamle gartneri igen og jeg glæder mig til at se dine kommende 'julebuketter' med afklip fra Signes træer og buske! Bedste hilsner Simon
Claus 8 måneder siden
Kære Simon, tak for din hilsen. Snart begynder jeg at jule. Dbh Claus


Lise-Lotte 8 måneder siden
Both of those videos were lovely! Although I don't speak enough Danish to understand everything, I certainly could appreciate the determination of these lovely gardeners---their determination and adaptation to their current circumstance and how it didn't stop them from enjoying their beautiful garden and carrying on the work that it needs. Their spirit and hard work reminded me of my own parents. It is a wonderful example of how we nurture and love our gardens and how our gardens nurture our spirits in return. It is so powerful to be needed. Thank you, Lise-Lotte from Canada
Claus 8 måneder siden
Dear Lise-Lotte, SO glad that you like my videos. Great to hear from you.

Kindest regards Claus
Jytte 8 måneder siden
Fantastisk søde og inspirerende mennesker, vi her træffer. Jeg elsker at se rigtige haver, og jeg kan slet ikke stå for drivhusbillederne. Det er også skønt at høre Anders fortælle om klimaet og rationeringsforholdene under Krigen. Jeg kan godt huske det. Vi havde også problemer med at holde varmen i den lille toværelses, hvor min mor og jeg tilbragte lange vinterdage i køkkenet med en lille tørveovn henne ved vinduet, hvor røgen slap ud gennem et rør i vindusglasset. Alligevel lugtede der fælt sødligt over det hele, når vi sad på den store høkasse og varmede bagdelene, mens vi prøvede at hygge os, og hvis min mor skulle ha' en kop kaffe, skulle hun først putte en femogtyveøre (tror jeg, det var) i gasautomaten for at varme vand. Ak ja! Det var dengang. De problemer har vi heldigvis ikke i dag, selv om jeg først bravt (dog uden sammenligning) i går og måtte tænde op i brændeovnen.
Jeg glæder mig til at se, hvad du finder på til jul.
Happy Christmas Gardening
Jytte
Claus 8 måneder siden
Kære Jytte, tak for endnu en hyggelig kommentar fra dig. Du er altså også en god fortæller. Kh Claus


Jytte 8 måneder siden
Mange tak, Claus! Det er dejligt at få ros af CD. Du er jo selv en eminent fortæller.
Helle 8 måneder siden
Ååååh Claus.
Sådan startede jeg også indlægget i sidste uge og det er da helt fantastisk at få lov igen at komme på besøg hos sådanne vidunderlige mennesker med den gejst og livsglæde de gir os.
Det er så givende at opleve at intet kan slå dem ud lige meget hvilke udfordringer de gennem livet er blevet udsat for.
De bedste hilsner til de dejlige ældre mennesker.
Måske må man glæde sig til at se noget af det du får lavet af alt det fine afklip som du fik med hjem.
Venlig hilsen Helle.
Claus 8 måneder siden
Kære Helle, tak, tak. Ja, det er de herligste mennesker. Store forbilleder for mig og andre … Dbh Claus
Karen 8 måneder siden
Fantastisk - tænk om jeg kunne blive lige så gammel og i vigør.
God weekend til dig.
Mvh Karen
Claus 8 måneder siden
Kære Karen, det er vi vist mange, der ønsker. Dbh Claus
Tina 8 måneder siden
Tak for denne skønne film. Hvor er det nogle fantastiske mennesker. Du er også god til at tale med dem. Der er så meget stemning og haveglæde. Jeg bliver meget glad.
Claus 8 måneder siden
Kære Tina, dine ord glæder i den grad. Tak … Dbh Claus
Anita 8 måneder siden
Kære Claus
Det er da fantastisk med den skønne familie , eventyr i drivhus og haven og ikke mindst de livsfortælinger fantastisk , helt fortryllende .
Fatter mig i korthed , har juletravlt på salon og andre gøremål , men tak for eventyret med skøn familie .
God weekend til dig og alle andre
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 8 måneder siden
Kære Anita, ja, det er en skøn familie. Helt eventyrligt … Kh til jer begge fra Claus
Lene 8 måneder siden
Kære Claus
Tak for en video der er inspirerende på en helt anden måde end de normalt er. Skønne mennesker -jeg håber jeg også suser motoriseret rundt i min have, når jeg engang bliver gammel! Hvor er det dejligt at se havemennesker leve et godt liv, hele livet.
Kh. Lene Bøg
Claus 8 måneder siden
Kære Lene, ja det er fantastisk med sådan en aktiv alderdom. Kh Claus
Grete 7 måneder siden
Hej C. D. Jeg er ny her på siden! Jeg er helt “ i top” jeg elsker disse fine fortællinger fra en svunden tid!! Disse prægtige folk er en god Danmarkshistorie.
Tak fordi du tog dem med i dit univers, og delte de med os❤️
Kan “man” besøge dette gartneri ??
En stor tak fra Grete
Claus 7 måneder siden
Kære Grethe, dejligt, at du kunne lide filmen med de gæve mennesker. Dbh Claus
Ninna 7 måneder siden


Det var da nogle skønne mennesker du har besøgt, herligt at de er så aktive, det var der mange der kunne tage ved lære af.
Kh Ninna Nielsen
Claus 7 måneder siden
Kære Ninna, ja skønne skønne mennesker. Kh Claus

Sus og Børges have

18.07.2019 | Også i denne uge er jeg på besøg i en skøn dansk have, nemlig hos Børge og Sus Jacobi i Græsted. Her er frodighed og blomsterglæde ud over det sædvanlige.

Alices' have

11.07.2019 | På min havetur rundt i landet for at besøge skønne haver er jeg i denne uge kommet til Alices' rækkehushave på blot 150 kvadratmeter. Den er ganske enkelt imponerende …

Vibekes have

04.07.2019 | Nu er det ved at være ferietid, og i denne og de næste seks uger besøger jeg en række danske haver. I denne uge, skal I med til Vibekes lille charmerende have i Hellerup.

Sommertravlhed

27.06.2019 | Der er travlt i haven, og i denne video skal I blandt andet se, hvordan jeg planter kasserne ud for køkkenet til. Som vanligt er farveholdningen creme og hvid. Sådan har det været i mange år. Det er toner, jeg aldrig bliver træt af.

Krukkekøkkenhaven

20.06.2019 | I denne uges video viser jeg, hvordan jeg planter tomater i væksthuset og salat i krukkekøkkenhaven. Spændende projekter for sådan én som mig, der aldrig rigtigt har haft køkkenhave.

Det er helt vildt!

13.06.2019 | Det er det, der er lige nu; altså helt vildt … På den gode måde! Jeg elsker havens vilde udtryk. Den må gerne minde lidt om en frodig grøftekant. Holdt i skak af de stramme takshække.

Nu er det sommer

06.06.2019 | Som bekendt er juni årets første måned, og alting går så utrolig stærkt i haven. Planterne vokser og gror, så det er en hel lyst. At vi nu også har sommervejr, gør bare det hele endnu skønnere.

Årets sidste tulipaner

30.05.2019 | Snart er foråret ovre og dermed også tulipanerne. Det har været et flot og langvarigt flor i år, hvilket selvfølgelig skyldes det noget kolde vejr. I denne uges video skal I blandt andet se årets sidste tulipaner.

Planter, der slynger

23.05.2019 | I denne uges video er jeg i gang i væksthuset. Jeg planter slyngplanter - blandt andet den, der hedder Prinsesseskørt eller Rosenslynger. Jeg har også jordbærplanter klar, og der skal plantes bønner op ad espaliererne. Desuden skal I lige se nogle af tulipanerne igen.
Preview

Medio maj

16.05.2019 | År for år kan det svinge meget med tulipanblomstringen. Det handler naturligvis om, hvordan vejret arter sig. Det kolde forår, som vi har haft i år, gør, at tulipanerne stadig står i fuldt flor. I denne video skal I blandt andet se arrangementet på hovedtrappen.

Krukkekøkkenhaven

09.05.2019 | I denne uge skal I blandt andet ind i drivhuset. Vi har rigtig meget stående til udplantning i krukkekøkkenhaven. Der er kål og salat og også ærter, som jeg skal have plantet. Jeg ser i den grad frem til dette nye, spændende projekt.

Forår i The Sunken Garden

02.05.2019 | Der hersker stor aktivitet i haven. Vi har travlt, så alt tager sig ud fra sin bedste side til åben have for Haveklubbens Guldmedlemmer den 11. maj. The Sunken Garden er klar med masser af forårsvækster i krukker. Det er en stor glæde.

Havens redskaber

25.04.2019 | Det er en kendt sag, at det gør arbejdet noget lettere, når man har de rette hjælpemidler til rådighed. Her i haven har vi ikke den store 'maskinpark', men forskellige enkle redskaber, som jeg vil præsentere i denne uge.

Forårsgøremål

18.04.2019 | I denne uge i Haveklubben planter jeg Myosotis, forglemmigej. Et skønt navn og en skøn plante. Og så skal I også lige se den første magnolie, der er sprunget ud i haven. Den er den, der hedder 'Leonard Messel'.

Forårskrukker

11.04.2019 | 
Forårskrukkerne er sat frem nede ved vejen. Det er en fast tradition, og i denne uges video viser jeg, hvordan de tager sig ud her forholdsvist tidligt på sæsonen.

Blomstrende grøntsager

04.04.2019 | I denne uge skal jeg vise jer, hvordan jeg planter grøntsager direkte i jorden. Porrer, pastinakker og gulerødder. Og hvorfor gør jeg så det, vil nogle måske spørge. Jo det handler om, at jeg gerne vil have dem til at blomstre.

Tid til at gøde

28.03.2019 | Marts måned er en god tid at gøde haven på, og det er bestemt en fordel, at marts i år har været en meget fugtig måned, for så går det hurtigt med at få gødningen opløst, når den ligger på jorden.

Grøntsager i krukker

21.03.2019 | I denne uge handler det om min helt nye passion: Grøntsager i krukker. Det er et emne, jeg i den grad ser frem til at fordybe mig i, og ugens video er startskuddet. Jeg er ret sikker på, at det bliver begyndelsen på noget rigtigt spændende.
Vis flere videoer