Log ind

En tur i drivhuset

I dag er jeg rykket ind i det vinteropvarmede drivhus, hvor jeg vil vise lidt rundt. Men jeg viser selvfølgelig også, hvad der sker i haven. Det lune vejr gør, at vi stadig kan lave meget derude.

Kommentarer
Tina 6 måneder siden
Kæreste Claus Tak for endnu et dejligt indslag. Jeg vil høre omkring Verbena.Jeg købte 2 styk i Bilka i sommer som jeg plantede i en kæmpe krukke, kan jeg tage stiklinger eller tage planterne op til overvintring? Jeg har også et andet spørgsmål det er omkring Fritallaria Persica som jeg ofte har købt fra din serie, er de ligesom tulipaner at de kun kommer 1 år. Jeg har nemlig ikke oplevet andet men måske har det skyldes dyr eller jorden.
Det bliverfantastisk at følge dine olie planter , fantastisk flot løv.

knus Tina
Claus 5 måneder siden
Kære Tina, du kan godt tage stiklinger af verbena, men jeg tænker, at det nu er ved at være for sent at få dem til at slå rod. Det er bedre at flytte planterne ind til overvintring og så tage stiklinger til foråret. Og med hensyn til Fritillaria persica kan jeg fortælle, at den i mange tilfælde kun blomstrer første år. Desværre … Kh Claus
Tina 5 måneder siden
Kæreste Claus Tusinde tak Claus for råd og svar. Knus Tina
Anette 6 måneder siden
Tak for endnu en inspirerende video. Det er skønt, at der stadig er så meget, der blomstrer. Det gør det også her. Jeg har et stykke tid kigget efter frø af Engletrompet, men hidtil uden held. Jeg håber snart det lykkes, så jeg kan få Engletrompet i haven næste sommer. Det er lige på en regnvejrsdag som i dag, man begynder at lægge planer for næste år, og de første frø er allerede bestilt, og der står frøplanter og stiklinge i massevis i drivhuset og mistbænkene allerede.

Mange hilsener
Anette
Claus 5 måneder siden
Kære Anette, fantastisk, at du allerede har bestilt frø. Det er dejligt at være tidligt ude. Jeg skal også snart i gang. Engletrompet fra frø har jeg ingen erfaring med. Men det er supernemt at tage stiklinger, så hvis du til næste år køber en plante, kan du snart få flere. De bedste hilsner fra Claus
Anita 6 måneder siden
Kære Claus
Tak for en meget hyggelig video , det ser så flot ud med Olietræ og de andre mørkløvede blade og så står du lige med hestebønner og potter dem op , det ser altså så hyggeligt ud , det bliver spændende at se dem til foråret . Det ser godt ud med knopperne på magnolia træ , har da ikke lagt mærke til op der er knopper på mine magnolia men det kan ses efter . Nu vil jeg sætte mig til rette og se Vild med dans .
Rigtig god weekend til dig og jer allesammen
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Ps så tager vi da bare foredrag til foråret , håber så at alt er godt for os allesammen til den tid .
Claus 5 måneder siden
Kære Anita, stor tak fordi, du altid er så positiv og utrætteligt giver dig tid til at skrive. Jeg ved, hvor meget du har at gøre, men alligevel skriver du hyggelige kommentarer hver uge. Det sætter jeg stor pris på. Det er trist, at jeg bliver nødt til at udskyde foredragene, men lad os håbe på snarligt bedre tider. Kærlige hilsner fra Claus
Vickie 5 måneder siden
Kære Claus.
Tak for endnu en dejlig, altid positiv video. Alle der har en lidt øv dag burde se dine videoer. Du virker altid så positiv og glad. Tak for ideen med hestebønnerne. Jeg har jo store køkkenhaveplaner i år, og inspireret af dig, også i krukker. jeg har tre højbede, men de er slet ikke store nok til alle mine planer. Så ideen om køkkenhave i krukker gav mig jo lige pludselig uendelige muligheder. Jeg troede jeg først skulle så bønner inde til marts, men nu vil jeg da lige skynde mig at så og prikle nogle bønner. Jeg har en Hestebønne, Vica Faba, en der har små hjerteforme lyserøde bønner. Den er så sød og helt smuk. Så den vil jeg nu prøve at så. Godtnok en måned efter dine, men håber det går. Tanken om at sprede sit udbytte og sin høst ud over hele året fra køkkenhaven, er meget fascinerende. Så selvom du ville bruge dine som et smukt blomsterindslag sammen med tulipanerne til foråret, så kommer der jo også et udbytte. Så atter engang- tak for en dejlig hyggelig video. Fortryder ikke et sekund at jeg fandt Haveklubben. Mange mandagshilsner Vickie
Claus 5 måneder siden
Kære Vickie, Tak for din hyggelige kommentar. Jeg prøver altid ast være positiv og glad, men har selvfølgelig også 'øv-dage' ind imellem. Du kan roligt så hestebønner nu. Med det milde vejr, vi har, er det slet ikke for sent. Held og lykke. De bedste hilsner fra Claus
Bonnie 5 måneder siden
Skøn video. Den Olieplante er godt nok lækker. Sået fra frø. Imponerende, så store de allerede er. Kunne jeg godt være fristet til at prøve, men min vinteropbevaring er nok ikke varm nok. Jeg er også imponeret over, hvor store og kraftige hestebønner du havde før ompotning. Så lidt jord og plads, og alligevel. Tak for en dejlig tur i drivhuset.
Kh. Bonnie
Claus 5 måneder siden
Kære Bonnie, Tak for din hilsen. Ja, olieplanten er ret skøn, og nu er jeg bare spændt på, om jeg kan få den gennem vinteren. Det går nok lidt lettere med hestebønnerne. Kh Claus
Preview

God påske

01.04.2021 | Påsketid er havetid, og jeg har da også været ude hele dagen. Herligt. I denne uge er jeg igen tilbage på min egen matrikel efter en turne rundt til skønneste danske sommerhaver.

Enghøj Staudehave

25.03.2021 | I denne uge bringer jeg et lille sommerminde fra Enghøj Staudehave på Bornholm, som jeg besøgte midt i juni sidste år. Det er en frodig have ud over det almindelige. Glæd jer.

Mathias Emil

18.03.2021 | På min lille sommerturne er jeg nu nået til Odense for at besøge Mathias Emil, der har den mest charmerende kolonihave med et bugnende blomsterhav. Et hyggeligt fortættet univers.

Endnu et besøg hos Helle Troelsen

11.03.2021 | Også i denne uge skal I se Helle Troelsens fantastiske have i Troense. Rundvisningen begyndte jo i sidste uge, og først var der blot planlagt en udsendelse. Men Helle havde så meget at byde på og tale om, at Katrine og jeg besluttede os for endnu et program

Helle Troelsen

04.03.2021 | På Tåsinge i det sydfynske øhav ligger Troense; en af Danmarks mest idylliske byer. Og midt i byen findes Troensehaven, skabt af Helle Troelsen. Det er et underskønt sted, som jeg besøger i denne uge.Mette Krull

25.02.2021 | I denne uge er jeg i Odense, hvor jeg besøger Mette Krull, der blandet andet er kendt af mange fra sin Instagramside @krullskrukker. Det er en drømmedejlig have, og desuden er Mette et skønt menneske.

Den Gamle By

18.02.2021 | På min tur rundt i landet, er jeg ny kommet tilbage til Aarhus. Her besøgte jeg i Aarhus Den Gamle By, hvor den ledende gartner Gitte Kidmose Røn viste rundt. Det var en herlig eftermiddag.

Staudestedet

11.02.2021 | På min tur rundt i sommerlandet er jeg i denne uge kommet til Staudestedet på Norddjursland. Her besøger jeg Anne Svane og ser nogle af planteskolens skønne sentblomstrende stauder.

Mette Fauerskov

04.02.2021 | Det er så interessant at se på hvor mange forskellige måder, man kan skabe haver. I denne uge skal I se en grøn have, helt i særklasse. Den er skabt af Mette Fauerskov, der er landskabsarkitekt.

Endnu et besøg hos Lotte Bjarke

28.01.2021 | Også i denne uge skal I se Lotte Bjarkes fortryllende have. Blandt andet krukker og siddepladser og sidst men ikke mindst Lottes fantastiske drivhus, som Lottes mand – Søren – har bygget.

Lotte Bjarke

21.01.2021 | På min tur rundt i Danmark er jeg nu kommet til Lotte Bjarke, der bor i Hundslund omkring 15 kilometer øst for Horsens. Her har Lotte den skønneste have med udsigt til Horsens Fjord.

Hannu Sarenström

14.01.2021 | På min tur rundt i landet er jeg nu nået til Langeland, hvor min gode ven Hannu Saranström bor. Hannu kommer oprindeligt fra Finland og har boet i Sverige i rigtig mange år. Men for et par år siden flyttede kan til det sydfynske øhav.
Preview

Solbakken

07.01.2021 | I denne og de næste uger besøger jeg en række danske haver. Her skal I med til Solbakken på Sydfyn og besøge Susanne Jensen og Thorben Faurby Stengaards have. Et rigtigt skønt sted med et imponerende nyt væksthus, smukke beplantninger og et storslået landskab.

Godt nytår

28.12.2020 | I denne uges video giver Hanne Utoft sit bud på, hvordan nytårsbordet dækkes. I den sammenhæng vil jeg takke Hanne for hendes store engagement her i Haveklubben. Gennem i alt syv uger har hun inspireret med sin kunnen.

Så er det Jul

21.12.2020 | Så er det - næsten jul, og i denne uge viser Hanne Utoft et forslag til pynt på julebordet. En ualmindelig smuk krans, som jeg sjældent har set mage til.

Snart er det Jul

17.12.2020 | Vi nærmer os julen med raske skridt, men der er stadig tid til at lave en eller flere dekorationer til jul. I denne uge viser Hanne Utoft, hvordan man kan fremstille en grenbase med mange anvendelsesmuligheder. Det bliver så smukt.

Jul i køkkenet

10.12.2020 | Også i denne uge bliver der julet. Hanne Utoft er på besøg i køkkenet, hvor hun pynter et fad og binder en krans. Ikke alene smukt, men også meget inspirerende.
Preview

Naturjul

03.12.2020 | Også i denne uge skal jules der i køkkenet. Jeg har atter en gang besøg af Hanne Utoft, der laver de fineste dekorationer. Blandt andet med fyrrenåle og andre materialer fra skoven.
Vis flere videoer