Log ind

En tur i drivhuset

I dag er jeg rykket ind i det vinteropvarmede drivhus, hvor jeg vil vise lidt rundt. Men jeg viser selvfølgelig også, hvad der sker i haven. Det lune vejr gør, at vi stadig kan lave meget derude.

Kommentarer
Tina 3 måneder siden
Kæreste Claus Tak for endnu et dejligt indslag. Jeg vil høre omkring Verbena.Jeg købte 2 styk i Bilka i sommer som jeg plantede i en kæmpe krukke, kan jeg tage stiklinger eller tage planterne op til overvintring? Jeg har også et andet spørgsmål det er omkring Fritallaria Persica som jeg ofte har købt fra din serie, er de ligesom tulipaner at de kun kommer 1 år. Jeg har nemlig ikke oplevet andet men måske har det skyldes dyr eller jorden.
Det bliverfantastisk at følge dine olie planter , fantastisk flot løv.

knus Tina
Claus 2 måneder siden
Kære Tina, du kan godt tage stiklinger af verbena, men jeg tænker, at det nu er ved at være for sent at få dem til at slå rod. Det er bedre at flytte planterne ind til overvintring og så tage stiklinger til foråret. Og med hensyn til Fritillaria persica kan jeg fortælle, at den i mange tilfælde kun blomstrer første år. Desværre … Kh Claus
Tina 2 måneder siden
Kæreste Claus Tusinde tak Claus for råd og svar. Knus Tina
Anette 3 måneder siden
Tak for endnu en inspirerende video. Det er skønt, at der stadig er så meget, der blomstrer. Det gør det også her. Jeg har et stykke tid kigget efter frø af Engletrompet, men hidtil uden held. Jeg håber snart det lykkes, så jeg kan få Engletrompet i haven næste sommer. Det er lige på en regnvejrsdag som i dag, man begynder at lægge planer for næste år, og de første frø er allerede bestilt, og der står frøplanter og stiklinge i massevis i drivhuset og mistbænkene allerede.

Mange hilsener
Anette
Claus 2 måneder siden
Kære Anette, fantastisk, at du allerede har bestilt frø. Det er dejligt at være tidligt ude. Jeg skal også snart i gang. Engletrompet fra frø har jeg ingen erfaring med. Men det er supernemt at tage stiklinger, så hvis du til næste år køber en plante, kan du snart få flere. De bedste hilsner fra Claus
Anita 3 måneder siden
Kære Claus
Tak for en meget hyggelig video , det ser så flot ud med Olietræ og de andre mørkløvede blade og så står du lige med hestebønner og potter dem op , det ser altså så hyggeligt ud , det bliver spændende at se dem til foråret . Det ser godt ud med knopperne på magnolia træ , har da ikke lagt mærke til op der er knopper på mine magnolia men det kan ses efter . Nu vil jeg sætte mig til rette og se Vild med dans .
Rigtig god weekend til dig og jer allesammen
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Ps så tager vi da bare foredrag til foråret , håber så at alt er godt for os allesammen til den tid .
Claus 2 måneder siden
Kære Anita, stor tak fordi, du altid er så positiv og utrætteligt giver dig tid til at skrive. Jeg ved, hvor meget du har at gøre, men alligevel skriver du hyggelige kommentarer hver uge. Det sætter jeg stor pris på. Det er trist, at jeg bliver nødt til at udskyde foredragene, men lad os håbe på snarligt bedre tider. Kærlige hilsner fra Claus
Vickie 2 måneder siden
Kære Claus.
Tak for endnu en dejlig, altid positiv video. Alle der har en lidt øv dag burde se dine videoer. Du virker altid så positiv og glad. Tak for ideen med hestebønnerne. Jeg har jo store køkkenhaveplaner i år, og inspireret af dig, også i krukker. jeg har tre højbede, men de er slet ikke store nok til alle mine planer. Så ideen om køkkenhave i krukker gav mig jo lige pludselig uendelige muligheder. Jeg troede jeg først skulle så bønner inde til marts, men nu vil jeg da lige skynde mig at så og prikle nogle bønner. Jeg har en Hestebønne, Vica Faba, en der har små hjerteforme lyserøde bønner. Den er så sød og helt smuk. Så den vil jeg nu prøve at så. Godtnok en måned efter dine, men håber det går. Tanken om at sprede sit udbytte og sin høst ud over hele året fra køkkenhaven, er meget fascinerende. Så selvom du ville bruge dine som et smukt blomsterindslag sammen med tulipanerne til foråret, så kommer der jo også et udbytte. Så atter engang- tak for en dejlig hyggelig video. Fortryder ikke et sekund at jeg fandt Haveklubben. Mange mandagshilsner Vickie
Claus 2 måneder siden
Kære Vickie, Tak for din hyggelige kommentar. Jeg prøver altid ast være positiv og glad, men har selvfølgelig også 'øv-dage' ind imellem. Du kan roligt så hestebønner nu. Med det milde vejr, vi har, er det slet ikke for sent. Held og lykke. De bedste hilsner fra Claus
Bonnie 2 måneder siden
Skøn video. Den Olieplante er godt nok lækker. Sået fra frø. Imponerende, så store de allerede er. Kunne jeg godt være fristet til at prøve, men min vinteropbevaring er nok ikke varm nok. Jeg er også imponeret over, hvor store og kraftige hestebønner du havde før ompotning. Så lidt jord og plads, og alligevel. Tak for en dejlig tur i drivhuset.
Kh. Bonnie
Claus 2 måneder siden
Kære Bonnie, Tak for din hilsen. Ja, olieplanten er ret skøn, og nu er jeg bare spændt på, om jeg kan få den gennem vinteren. Det går nok lidt lettere med hestebønnerne. Kh Claus

Hannu Sarenström

14.01.2021 | På min tur rundt i landet er jeg nu nået til Langeland, hvor min gode ven Hannu Saranström bor. Hannu kommer oprindeligt fra Finland og har boet i Sverige i rigtig mange år. Men for et par år siden flyttede kan til det sydfynske øhav.
Preview

Solbakken

07.01.2021 | I denne og de næste uger besøger jeg en række danske haver. Her skal I med til Solbakken på Sydfyn og besøge Susanne Jensen og Thorben Faurby Stengaards have. Et rigtigt skønt sted med et imponerende nyt væksthus, smukke beplantninger og et storslået landskab.

Godt nytår

28.12.2020 | I denne uges video giver Hanne Utoft sit bud på, hvordan nytårsbordet dækkes. I den sammenhæng vil jeg takke Hanne for hendes store engagement her i Haveklubben. Gennem i alt syv uger har hun inspireret med sin kunnen.

Så er det Jul

21.12.2020 | Så er det - næsten jul, og i denne uge viser Hanne Utoft et forslag til pynt på julebordet. En ualmindelig smuk krans, som jeg sjældent har set mage til.

Snart er det Jul

17.12.2020 | Vi nærmer os julen med raske skridt, men der er stadig tid til at lave en eller flere dekorationer til jul. I denne uge viser Hanne Utoft, hvordan man kan fremstille en grenbase med mange anvendelsesmuligheder. Det bliver så smukt.

Jul i køkkenet

10.12.2020 | Også i denne uge bliver der julet. Hanne Utoft er på besøg i køkkenet, hvor hun pynter et fad og binder en krans. Ikke alene smukt, men også meget inspirerende.
Preview

Naturjul

03.12.2020 | Også i denne uge skal jules der i køkkenet. Jeg har atter en gang besøg af Hanne Utoft, der laver de fineste dekorationer. Blandt andet med fyrrenåle og andre materialer fra skoven.

Snart advent

26.11.2020 | Der er kun nogle få dage til advent, så i denne uge er det et par forholdsvis hurtige og nemme adventsdekorationer, Hanne Utoft kommer med forslag til.

Adventsinspiration

19.11.2020 | Julen nærmer sig, og måske er der nogle, der tænker, at der da er længe til. Men hvis man vil lave pynt til advent, er det ikke spor for tidligt at gå i gang. I denne og de næste uger har jeg besøg af Hanne Utoft, der vil give sit bud på en adventskrans.

Løvfaldstid

12.11.2020 | Så gik den altså ikke længere! Mange af havens træer har kastet løvet, og i lindealleen er der stort set ikke et blad tilbage. Nuvel, de ligger bare på jorden. Så nu skal der rives sammen.

Så blev det november

05.11.2020 | Det er svært at få armene ned … Efteråret viser sig stadig fra sin mildeste side, og det er så herligt, at vi stadig kan være ude og være i gang. Der er meget at glæde sig over.

En tur i drivhuset

29.10.2020 | I dag er jeg rykket ind i det vinteropvarmede drivhus, hvor jeg vil vise lidt rundt. Men jeg viser selvfølgelig også, hvad der sker i haven. Det lune vejr gør, at vi stadig kan lave meget derude.

Bær og blade

22.10.2020 | Det er stadig det skønneste vejr. Mildt og rart, så det er fint at gå i haven. Og der er så meget at glæde sig over. Ikke blot det gyldne løv. Dette fortæller jeg om i denne uge.

Efterår i skovhaven

15.10.2020 | Der er endnu blade på træer og buske, og skovhaven har stadig meget at byde på. Vi har haft travlt med at plante nyt, og det er dejligt at tænke på alt det, der vil pible frem til foråret.

Sensommerblomstrende stauder

08.10.2020 | Selvom vi er et godt stykke inde i oktober, og det med god ret kan kaldes efterår, er der stadig meget i blomst. I denne uge fortæller jeg om sensommerblomstrende stauder og andre vækster. Det er så dejligt, at der stadig er noget i blomst.

Nu er det efterår

01.10.2020 | Så er det for alvor efterår, men det betyder ikke, at blomstringen er ovre. Især sommerblomsterne, som vi såede i det tidlige forår, kvitterer stadig, og der bliver plukket mange buketter. Særligt af de smukke stolt kavaler.

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.
Vis flere videoer