Log ind

Et kig bag kulisserne

Det er stadig begrænset, hvor meget, der sker i haven, selv om det er mildt; ja ligefrem lunt!

Spændende er det at se, hvordan de næste uger bliver. Uanset hvad, står de sarte planter lunt og godt i det vinteropvarmede drivhus, som jeg I skal se i denne uges video.

.

Kommentarer
Rikke 3 måneder siden
Kære Claus
Tak for rundvisningen, det er så lærerigt, når du øser af din vinden og kommer med fif til pasning og pleje af planter.
Kærlig hilsen Rikke Uldum Abrahamsen
Claus 3 måneder siden
Kære Rikke, tak for din søde hilsen. Kh Claus
Morten 3 måneder siden
Kære Claus
Tusind tak for dennes uge havevandring, heldigvis nærmer foråret sig så småt, så nu varer det ikke længe før vi kan komme rigtig i gang.
Jeg så så at du havde elefantøre i dit sortiment i år, ikke dårligt, håber at jeg kan nå at få fat på nogle. Men generelt var det fine geoginer du havde udvalgt, det kan kun blive flot i folks haver.
Ha en rigtig god weekend.

Kærlig hilsen
Morten
Claus 3 måneder siden
Kære Morten, dejligt, at du kan lide mit udvalg. Kh Claus
Anita 3 måneder siden
Kære Claus
Også en fin video i denne uge , det er altid sjovt at se hvordan det ser ud i drivhus og i vinterteltet .
Jeg har lige fået mine vare som jeg bestilte på nettet i Bilka , jeg har købt en del pæoner , jeg har købt pæon Festival Maxima , XXL knolde Edulis Superba , pæon General MacMahon og lidt Stolt Kavaler Gloria , Cupcake Blush og Prydgulerod Dara , det er så fine kvaliteter og jeg er da imponeret af XXL knoldene , så du ka godt være stolt af de vare sortiment , ligeledes den service fra pakke levering , man får på tlf en besked dagen før , så ringer de op at det er fra fragtmanden , vi er der om ca 20 min, på dagen , med ønsket om en fortsat god dag , det er da positivt .
Min kunde jeg havde i stolen , vi da gerne lige se hvad jeg havde købt , så gik vi på opdagelse i kassen , tror nok hun lige sku hjem og bestille nogle pæoner .
Tak for denne uges video , rigtig god weekend til dig og alle andre .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 3 måneder siden
Kære Anita, tak for dine søde ord. Jeg vil straks give dine roser videre til Bilka. Dem bliver de glade for. Også en stor tak for, at du så flot reklamerer for min gøren og laden blandt dine kunder. Kh til jer begge fra, Claus
Tina 3 måneder siden
Kæreste Claus Det er altid interessant at se fif omkring opbevaringsmuligheder. Jeg kunne godt tænke mid et høre om dine tanket omkring lave have hvor det er høje træer rundet omkring. Vi har budt på et sted hvor der er høje træer . Hvorledes finder man ud af om solen står over.eller skal man fælde.? Kh Tina
Claus 3 måneder siden
Kære Tina - uha, det er et stort spørgsmål omkring det med træer. Når jeg ikke kender stedet, kan jeg af gode grunde ikke svare på solens gang på himlen. Hvis I overtager stedet, må I hen over en sæson beslutte jer for, om det bliver nødvendigt at fælde eller ej. Kh Claus
Michael 3 måneder siden
Det bliver dejligt at komme igang. Ved du hvornår der kommer CD muld i Bilka?
Claus 3 måneder siden
Kære Michael, undersøger lige sagen og vender så tilbage her.
Gitte 3 måneder siden
Top-motiveret af dine dejlige inspirerende videoer, begynder det nu at krible i fingrene! Så jeg vil også meget, meget gerne vide hvornår jeg kan købe din pottemuld? Jeg har gennem et par sæsoner erfaret at den - ganske som du siger - er ekstraordinær god:-)
Ingrid 3 måneder siden
Hej Claus . Dejlig video du har lavet om jeres vinteropbevaring.
Vi gik lige tur i skoven ved din have i weekenden og kunne se at I allerede har ryddet de visne toppe af stauderne. Hvor så der godt ud! Uh vi andre er bagud😅 men vi er da kun i februar. Jeg vil lige sige vi så et par af dine sneglehegn der lå ned, dem må I hellere få rejst inden sneglene vågner! Glæder mig til næste video😀
Iris 3 måneder siden
Kæreste Claus. Hvor var det hyggeligt at komme back stage. At tænke sig at om blot 3 måneder er alting grønt i grønt.
Skønt at se Danmarks smukkeste allé på denne årstid og samtidig have de smukkeste billeder af allé' en på nethinden.
Tak for en dejlig video.
Ved godt jeg har været en sjælden kommentator, men tro mig, jeg elsker torsdage, Clausdage.
Knus Iris
Claus 3 måneder siden
Kære Iris, altid så dejligt at høre fra dig. Kh Claus
Kristina 3 måneder siden
Kære Claus.
Jeg synes det er en fantastisk inspirerende haveklub du har lavet. Jeg stødte på en video, hvor du fortæller om hvor mange watt dine vækstlys er på, men jeg kan ikke genfinde videoen😕 Kan du hjælpe mig med at blive klogere på det?
Og så lurer jeg dessuden på hvad forskellen på at forspirer i de bitte små “celler” er ifht at forspire i bakker. Er der ikke bare mere arbejde i at forspire i bakker, da de så efterfølgende skal prikles om?
På forhånd mange tak.
Mvh Kristina
Preview

Medio maj

16.05.2019 | År for år kan det svinge meget med tulipanblomstringen. Det handler naturligvis om, hvordan vejret arter sig. Det kolde forår, som vi har haft i år, gør, at tulipanerne stadig står i fuldt flor. I denne video skal I blandt andet se arrangementet på hovedtrappen.

Krukkekøkkenhaven

09.05.2019 | I denne uge skal I blandt andet ind i drivhuset. Vi har rigtig meget stående til udplantning i krukkekøkkenhaven. Der er kål og salat og også ærter, som jeg skal have plantet. Jeg ser i den grad frem til dette nye, spændende projekt.

Forår i The Sunken Garden

02.05.2019 | Der hersker stor aktivitet i haven. Vi har travlt, så alt tager sig ud fra sin bedste side til åben have for Haveklubbens Guldmedlemmer den 11. maj. The Sunken Garden er klar med masser af forårsvækster i krukker. Det er en stor glæde.

Havens redskaber

25.04.2019 | Det er en kendt sag, at det gør arbejdet noget lettere, når man har de rette hjælpemidler til rådighed. Her i haven har vi ikke den store 'maskinpark', men forskellige enkle redskaber, som jeg vil præsentere i denne uge.

Forårsgøremål

18.04.2019 | I denne uge i Haveklubben planter jeg Myosotis, forglemmigej. Et skønt navn og en skøn plante. Og så skal I også lige se den første magnolie, der er sprunget ud i haven. Den er den, der hedder 'Leonard Messel'.

Forårskrukker

11.04.2019 | 
Forårskrukkerne er sat frem nede ved vejen. Det er en fast tradition, og i denne uges video viser jeg, hvordan de tager sig ud her forholdsvist tidligt på sæsonen.

Blomstrende grøntsager

04.04.2019 | I denne uge skal jeg vise jer, hvordan jeg planter grøntsager direkte i jorden. Porrer, pastinakker og gulerødder. Og hvorfor gør jeg så det, vil nogle måske spørge. Jo det handler om, at jeg gerne vil have dem til at blomstre.

Tid til at gøde

28.03.2019 | Marts måned er en god tid at gøde haven på, og det er bestemt en fordel, at marts i år har været en meget fugtig måned, for så går det hurtigt med at få gødningen opløst, når den ligger på jorden.

Grøntsager i krukker

21.03.2019 | I denne uge handler det om min helt nye passion: Grøntsager i krukker. Det er et emne, jeg i den grad ser frem til at fordybe mig i, og ugens video er startskuddet. Jeg er ret sikker på, at det bliver begyndelsen på noget rigtigt spændende.

Herlige hornvioler

14.03.2019 | Der findes ikke mange forårsvækster, der er så herlige som hornvioler. Her i marts er de i handelen og klar til at blive plantet ud. De er så smukke og fås i mange farver. En stor fordel er desuden, at de også fint klarer nogle frostgrader.

Forårsbebudere

07.03.2019 | Primulaer er skønne, både ude og inde her i det tidlige forår. Der findes så mange forskellige arter og sorter i de mest indtagende farve. I denne uge besøger jeg Gartneriet Pedersen og får en snak med gartner Henning Pedersen.

Sørens vintergækker

28.02.2019 | I denne uge er jeg taget til Sorø for at besøge min gode ven Søren, som har den mest fantastiske kolonihave. Lige nu er der et overdådigt flor af vintergækker. Det er ikke mindre et mirakel!

Gartneriet Spiren

21.02.2019 | I denne uge skal I med en tur til Skælskør og på besøg hos Gartneriet Spiren, der er kendt viden om for det fantastiske udvalg af påskeklokker.
Det er ganske enkelt imponerende.

Et kig bag kulisserne

14.02.2019 | Det er stadig begrænset, hvor meget, der sker i haven, selv om det er mildt; ja ligefrem lunt!
Spændende er det at se, hvordan de næste uger bliver. Uanset hvad, står de sarte planter lunt og godt i det vinteropvarmede drivhus, som jeg I skal se i denne uges video.

Påskeklokker i bukketer

07.02.2019 | Der er endnu ikke mange blomster i haven. Erantis og vintergæk har blomstret i nogle uger, og de første påskeklokker er sprunget ud. Det drejer sig om nogle enkelte grupper, der er ekstra tidligt på dem. Sådan er det hvert år; mens de fleste stadig lader vente på sig.

På blomstertorvet

31.01.2019 | I denne uge skal I med en tur på blomstertorvet her i Aarhus. Det er en grossist - Proflora, der sælger til professionelle blomsterfolk. Jeg elsker at komme derud, især ved vintertide, hvor der jo ikke er meget at plukke af i haven. Men på torvet bugner det med forårsblomster lige nu. Bare vent og se …

Et nyt projekt

24.01.2019 | Selv om vi blot er først på året, er jeg allerede i gang med at gøre mig tanker omkring nye projekter. Og i denne uge løfter jeg sløret for, hvilke nye planer jeg har for mine krukkearrangementer. Det handler om, at jeg i år vil til at dyrke grøntsager.

En tur i skoven

17.01.2019 | I denne uge skal I med mig en tur i skoven. Ikke fordi, der er så meget at kigge på derovre rent blomstermæssigt - slet ikke. Nej; det handler om et par kæmpe maskiner, der har været i gang nogle måneder. Jeg tager Nero med, og sammen går vi over for at se, hvorfor det larmer.
Vis flere videoer