Log ind

Et nyt projekt

Selv om vi blot er først på året, er jeg allerede i gang med at gøre mig tanker omkring nye projekter. Og i denne uge løfter jeg sløret for, hvilke nye planer jeg har for mine krukkearrangementer. Det handler om, at jeg i år vil til at dyrke grøntsager.

.

Kommentarer
Anita 1 År siden
Kære Claus
Tak for den dejligste tur i haven , det bliver så spændende med grøntsager i krukker , vil også ha kartofler i krukker , det bliver nyt for mig , det frøsortiment vi ku se på Instagram , er det kommet på Bilka net side allerede nu , bare fordi jeg har lidt svært ved at finde ud af det selv , men så kan jeg så meget andet , så pyt . De er da så flotte dine krukker med mos og godt med patina , jeg kan også godt li at høre når det knaser når du går på dine stier . Jeg skal til København på søndag på kursus og kommer hjem igen onsdag aften , der er en af de andre kursus deltager som også kan li have , ser frem til en snak om det også , og torvehallerne får også mit besøg , der er en der sælger krydderurter det ercnæsten ikke til at styre sig ku købe det hele , men jeg rejser jo med tog , så jeg må igang med at så dem selv om lidt , jordbær mynte skal jeg ha i år den er så sød og dufter skønt , det ku også være fedt med flere urter der dufter , er der nogen du ku anbefale , det er et godt emne foran salon , så kommer vi i snak med det samme , nu vil jeg slutte for nu .
Ha en dejlig weekend til dig og alle jer andre .
Kærlig hilsen Jørgen og Anita
Joy 1 År siden
Kære Anita, læser altid dine søde kommentare til Claus :) kartofler i krukke....det vil jeg meget gerne høre mere om? Jeg har nemlig de derzz kartoffelpots .....elsker og ha kartofler, vil ik undvære dem....men kønne er spandene jo ik 😒
Anita 1 År siden
Kære Joy
Det er første gang jeg prøver at ha kartofler i kartoffel pots , det var dem jeg mente , men ku forestille mig at vi kan bruge en havekrukke i ler også , vil prøve begge dele , men vi ku jo stille krydderurter i mindre krukker foran en kartoffel pot , jeg syntes nu ikke de er så grimme de spande , dejligt med en lille snak om det som røre sig hos os 🤗🌷
Ha en dejlig weekend Joy 😘 knus Anita
Claus 1 År siden
Kære Anita, ja, vi er mange, der glæder os over dine søde kommentarer. Ingen er så så trofaste som du. Det er altid så hyggeligt at høre fra dig. Du er et forbillede … Kærlig hilsen fra Claus
Anita 1 År siden
PS , så skønne billeder af haven i nyhedsbrev , smukt
Knus Anita
Claus 1 År siden
Tak tak. Knus igen, Claus
Joy 1 År siden
Hej Claus, altid spændende og følge med i dine nye projekter :) glæder mig til og se grøntsager i krukker, har selv en del spiseligt i min have som med garanti kan komme til og fremstå mere indbydende. Men først glæder jeg mig meget til dit foredrag samt bog om små haver . Ha en skøn dag, kh Joy
Claus 1 År siden
Kære Joy, jeg glæder mig også til at komme i gang med grøntsagsdyrkningen. Og lige nu sidder jeg og arbejder på bogen om små haver, der danner udgangspunkt for mit foredrag. Vi ses. Kærlige hilsner fra Claus
Jytte 1 År siden
Jeg har i et par år haft en mini køkkenhave i børnebørnenes aflagte sandkasse og i nogle store murerbaljer uden bund, som til foråret skal graves ned i jorden. Og da kræfterne efterhånden er noget begrænsede, og jeg i øvrigt bor i et område, hvor der er rigtigt mange gode grønsager at få hos dem, som sælger ved vejkanten, vil jeg i år kun så mange florskellige slags salat og pak choi, de sidste fordi de smager godt, og fordi man kan blive ved med at høste, selv om let frost er sat ind. Derudover er der så skovjordbær, hindbær, stikkelsbær, ribs og solbær foruden en Guds velsignelse af gammmeldags brombær, som er meget aromatiske ..... og meget invasive! Faktisk skal man næsten forsyne sig med en machete for at komme igennem den del af forhaven, hvor de især breder sig. Somme tider drømmer jeg om at leje en bobcat (hedder det vist nok) for at få gjort kål på de brombær (jeg beholder nogle buske i en anden del af haven) men så får jeg jo problemet med at få kræfter og tid til at opdyrke det og i tilgift en temmelig åben forhave, hvad jeg ikke bryder mig så meget om.
Det bliver spændende at følge med i, hvad du finder på, Claus, i din nye projekthave, og jeg håber virkelig, at der bliver lejlighed for mig i år til at komme og beundre det og din nye plads .
Med kærlig hilsen
Jytte
Claus 1 År siden
Kære Jytte, du er både sej og gæv. Nu ved jeg jo tilfældigvis, at du ikke er halvfjerds år længere! Alligevel har du gang i så mange projekter og en stor appetit på livet. Jeg håber at kunne inspirere med min nye krukkekøkkenhave. Det ville være en stor glæde at se dig her til forår eller sommer. Kh Claus
Jytte 1 År siden
Kære Claus! Mange tak for dine altid så positive og venlige kommentarer til mine kommentarer. Kh Jytte
Michael 1 År siden
Hej Claus. Tak for at du nu er begyndt at vise dine mange jernstativer, håber du kommer hele vejen rundt. Især også de stativer du bruger til klematis rundt omkring i haven og foran huset (Bilka´s film om klematis i haven). Når foråret kommer kan du måske også omtale hvor mange af hver plante du bruger ved stativerne, for at få det vidunderlige kraftige blomsterflor du har? Du taler også meget om at knibe topskud for at få dem til at dele sig. husk at få alle du små ting med til forår. Men ellers altid en inspiration at se dine film og suge af din visdom.
Michael Birkelund
Claus 1 År siden
Kære Michael, så hyggeligt, at du kommer med forslag til emner. Dem skal jeg huske. De bedste hilsner fra Claus
Jytte 1 År siden
Hej Michael! For mange år siden viste nu afdøde Anne Just i Hune på DR, at man kan lave de fineste, frit stående clematisstøtter af rionet, som rulles og derefter loddes sammen i enderne, og hvis man har brug for støtte op ad en mur, kan man klippe et rionet op i ønsket størrelse og hænge det op i nogle kroge, som er sat i en træliste foroven og én forneden .... eller man kan bare stille nettet skråt op ad vægen, som jeg har gjort på min terrasse ; )
Claus 1 År siden
Kære Jytte, så sødt af dig at svare Michael. Kh Claus
Mathias 1 År siden
Kære Claus,
Det lyder bare så spændende med din nye krukkekøkkenhave! Jeg forestiller mig, at det bliver et helt grønttorv på den runde plads med alverdens godt til fantasisalater og dejlige retter.
Jeg har for år tilbage forsøgt mig med gulerødder, rødbeder og majs i krukker, men det blev aldrig rigtig godt fordi jeg brugte almindelig krukkemuld. Jeg forestiller mig, at mange rodfrugter og andre kraftige grøntsager som f.eks. kål foretrækker mere leret jord...
Held og lykke med projektet! Jeg bliver så inspireret og har lyst til selv at prøve med køkkenhave i potter og krukker foruden den spartanske urtehave vi har i pallerammer.
Kh fra Mathias
Tina 1 År siden
Kæreste Claus Et helt vidunderligt indlæg , det er så interessant at høre om strukturerne og linjerne.Jeg glæder mig til at se hvad du finder på mht grøntsagspotter på den runde plads. Men et er sikkert, det bliver da helt forrygende at tilsætte den ekstra dimension til din pragtfulde have. Jeg havde en køkkenhave engang men sløjfede den da den ikke hav noget som helst da alt blev ædt op af div dyr mest duer. Jeg glæder mig meget til din nye bog. Det bliver spændende at se hvem du har besøgt. Vi har brugt en del tid på at kigge på nyt sted med mere have og lagerplads til vores Haddonstone krukker mm. Men der er jo mange ting der skal gå op i en sådan kabale. Knus Tina
Michael 1 År siden
Ved du om Bilka igen i år sælger varmemåtter og vækstlys i shop?
Ninna 12 måneder siden
Dejlig video, man får jo helt lyst til at begynde i haven, men jeg tror det først er pelargonierne som skal ordnes. De blev taget ud af deres potter og pakket sammen i flamingokasser for at jeg kan have plads til dem i drivhuset. Nu skal de klippes ned og der skal laves aflæggere og så skal de plantes i frisk muld, har tænkt på at prøve din pottemuld i år. Alt i din have trives så godt, så den må være god.
God fornøjelse med dine nye projekter, selv har vi i flere år nydt godt af tidlige kartofler, dyrket i spande på terassen.
Mange have hilsner fra Ninna
Iris 12 måneder siden
Kæreste Claus. Tusind tak for en dejlig dejlig video. Altid en stor glæde at følge dig.
Kartofler i store spande har vi prøvet og det var både sjovt og hyggeligt at kunne smage egen avl. Glæder os til at se dit køkkenhaveprojekt XX Knus.
Preview

Prikletid

20.02.2020 | Der er travlhed i drivhuset. Det spirer og gror, og i denne uge prikler jeg tomater og salat. Og så sår jeg spinat, for det er en af de rimeligt vinterhårdhøre urter. Skønt at være i gang.

Tidligt forår

13.02.2020 | Også i denne uge skal vi så inde i drivhuset. Jeg er i gang med hestebønner, artiskok og salat, og undervejs kommer jeg med nogle dyrkningsmæssige tip. Det er rigtig dejligt at være i gang med sæsonen.

Årets første såninger

06.02.2020 | Nu er jeg i gang med at så - og det gælder tomater, chilier, peberfrugt og auberginer. Det handler om, at de skal have et forspring, og det giver jeg dem ved hjælp af et meget fint system bestående af kunstlys og varmemåtter, som jeg er ret begejstret for og præsenterer i denne uges video.

De første stiklinger

30.01.2020 | Det er simpelthen så dejligt at være i gang, og i denne uge tager jeg de første stiklinger. Et herligt arbejde, som I skal følge i denne uge … Og så skal I også denne gang med på tur. I sommer var jeg i Sverige i den dejligste have - Den engelske trädgård, som I godt kan glæde jer til at se.

Kom med i drivhuset

23.01.2020 | Det er stadig utrolig mildt, og for hver dag der går, er foråret en smule tættere på. I drivhusene er der liv, og vi har næsten ikke brug for tilskudsvarmen. Engletrompeter, kaller og agapanthus har stadig grønt løv, og det hele virker så løfterigt.

Vintersysler

16.01.2020 | Det er mildt derude … Så det er den rene forkælelse at være i haven her i januar. Spændende er det, om vi helt slipper for frost og sne. Så er det den mildeste vinter i mands minde, siger de 'kloge'. Mig passet det fint.

I gang igen...

09.01.2020 | I denne uge skal I også med mig på tur, og det er en helt særlig køkkenhave, I skal besøge. Den ligger i Holland, og når den er noget ud over det sædvanlige, skyldes det, at grøntsager og blomstrende planter udgør et symbiotisk hele.

En ny havesæson

02.01.2020 | Der er altså noget helt særligt over at tage hul på et nyt og friskt haveår. Mine forventninger er store, og det kan være svært at tøjle tålmodigheden.
Jeg har så mange projekter på bedding …

Snart er det nytår

26.12.2019 | Snart er det slut på et år; et år, der også har været et rigtigt fint haveår. Men først skal vi lige fejre nytår, og i denne uges video kommer jeg med et par pynteforslag til årets sidste dag. Desuden skal I med til Tyskland.

Julebuketter

19.12.2019 | Nu er der ikke lang tid til jul. I denne uge skal det handle om friske blomster. Det er rigtig fint med gran og kogler, men når vi går ind i juledagene, er det altså også fint med noget friskt på bordet.

En juleinspireret salat

12.12.2019 | I denne uge går jeg i køkkenet og laver en salat med blandt andet æbler, grønkål, rosenkål og selleri fra krukkekøkkenhaven. Desuden skal I også opleve en hyggelig have, nemlig Anita Bons tyske forårshave.

En julekrans

05.12.2019 | Nu skal der jules. I denne uge har jeg indrettet mit juleværksted i køkkenet, hvor jeg dekorerer en julekrans, der skal pynte nede ved porten. Desuden skal I med til en drømmedejlig tysk forårshave.

Endnu en tur til Chelsea Flower Show

28.11.2019 | Atter en gang skal I med til det engelske Chelsea Flower Show, der afholdes midt i maj og besøges af haveelskere fra nær og fjern. I dag er det det store udstillingstelt, jeg besøger og kigger på nogle af de mange herligheder.

Tag med til England

21.11.2019 | Jeg tænker, at vi er mange, der her om efteråret og vinteren drømmer om forår og sommer. Også selvom det er en dejlig tid lige nu. I maj var jeg på det fantastiske Chelsea Flower Show i London, og i denne uges video, skal I med mig en tur derover.

Tag med til Sverige

14.11.2019 | I denne uges video skal I med lille en tur til Sverige; til Sofiero Slot. Her var jeg forleden for sammen med en halv snes gartnere at lægge små ti tusind løg i krukker. Til foråret har jeg nemlig en stor udstilling på det sydsvenske slot, Sofiero. Det handler om forårsløg i krukker. Et arrangement, som jeg ser meget frem til.

Narcisser i krukker

07.11.2019 | Der er meget at se til i haven, og heldigvis viser vejret sig endnu fra sin milde side. Vi mangler stadig af få lagt en del forårsløg i havens bede, og derfor er jeg så glad for, at jorden stadig er til at komme i. Det må gerne vente noget med frosten. For ikke at tale om sneen …

Løvfaldstid

31.10.2019 | Det er så smukt derude lige nu med alle de gyldne blade, der dækker jorden. På træerne er der ikke mange tilbage. Tænker hvert år på denne tid, at det er et af naturens store mirakler; at det hele om et halvt års tid grønnes igen.

Efterårssysler

24.10.2019 | Det har været et regnfuldt efterår, men de seneste dage har der været skønt her i haven. Jeg er ved at dele stauder - blandt andet floks. Det fortæller jeg om i denne uges video, hvor jeg også er i krukkekøkkehaven. Blandt andet med at lægge hvidløg i krukker.
Vis flere videoer