Log ind

Et nyt projekt

Selv om vi blot er først på året, er jeg allerede i gang med at gøre mig tanker omkring nye projekter. Og i denne uge løfter jeg sløret for, hvilke nye planer jeg har for mine krukkearrangementer. Det handler om, at jeg i år vil til at dyrke grøntsager.

.

Kommentarer
Anita 5 måneder siden
Kære Claus
Tak for den dejligste tur i haven , det bliver så spændende med grøntsager i krukker , vil også ha kartofler i krukker , det bliver nyt for mig , det frøsortiment vi ku se på Instagram , er det kommet på Bilka net side allerede nu , bare fordi jeg har lidt svært ved at finde ud af det selv , men så kan jeg så meget andet , så pyt . De er da så flotte dine krukker med mos og godt med patina , jeg kan også godt li at høre når det knaser når du går på dine stier . Jeg skal til København på søndag på kursus og kommer hjem igen onsdag aften , der er en af de andre kursus deltager som også kan li have , ser frem til en snak om det også , og torvehallerne får også mit besøg , der er en der sælger krydderurter det ercnæsten ikke til at styre sig ku købe det hele , men jeg rejser jo med tog , så jeg må igang med at så dem selv om lidt , jordbær mynte skal jeg ha i år den er så sød og dufter skønt , det ku også være fedt med flere urter der dufter , er der nogen du ku anbefale , det er et godt emne foran salon , så kommer vi i snak med det samme , nu vil jeg slutte for nu .
Ha en dejlig weekend til dig og alle jer andre .
Kærlig hilsen Jørgen og Anita
Joy 5 måneder siden
Kære Anita, læser altid dine søde kommentare til Claus :) kartofler i krukke....det vil jeg meget gerne høre mere om? Jeg har nemlig de derzz kartoffelpots .....elsker og ha kartofler, vil ik undvære dem....men kønne er spandene jo ik 😒
Anita 5 måneder siden
Kære Joy
Det er første gang jeg prøver at ha kartofler i kartoffel pots , det var dem jeg mente , men ku forestille mig at vi kan bruge en havekrukke i ler også , vil prøve begge dele , men vi ku jo stille krydderurter i mindre krukker foran en kartoffel pot , jeg syntes nu ikke de er så grimme de spande , dejligt med en lille snak om det som røre sig hos os 🤗🌷
Ha en dejlig weekend Joy 😘 knus Anita
Claus 5 måneder siden
Kære Anita, ja, vi er mange, der glæder os over dine søde kommentarer. Ingen er så så trofaste som du. Det er altid så hyggeligt at høre fra dig. Du er et forbillede … Kærlig hilsen fra Claus
Anita 5 måneder siden
PS , så skønne billeder af haven i nyhedsbrev , smukt
Knus Anita
Claus 5 måneder siden
Tak tak. Knus igen, Claus
Joy 5 måneder siden
Hej Claus, altid spændende og følge med i dine nye projekter :) glæder mig til og se grøntsager i krukker, har selv en del spiseligt i min have som med garanti kan komme til og fremstå mere indbydende. Men først glæder jeg mig meget til dit foredrag samt bog om små haver . Ha en skøn dag, kh Joy
Claus 5 måneder siden
Kære Joy, jeg glæder mig også til at komme i gang med grøntsagsdyrkningen. Og lige nu sidder jeg og arbejder på bogen om små haver, der danner udgangspunkt for mit foredrag. Vi ses. Kærlige hilsner fra Claus
Jytte 5 måneder siden
Jeg har i et par år haft en mini køkkenhave i børnebørnenes aflagte sandkasse og i nogle store murerbaljer uden bund, som til foråret skal graves ned i jorden. Og da kræfterne efterhånden er noget begrænsede, og jeg i øvrigt bor i et område, hvor der er rigtigt mange gode grønsager at få hos dem, som sælger ved vejkanten, vil jeg i år kun så mange florskellige slags salat og pak choi, de sidste fordi de smager godt, og fordi man kan blive ved med at høste, selv om let frost er sat ind. Derudover er der så skovjordbær, hindbær, stikkelsbær, ribs og solbær foruden en Guds velsignelse af gammmeldags brombær, som er meget aromatiske ..... og meget invasive! Faktisk skal man næsten forsyne sig med en machete for at komme igennem den del af forhaven, hvor de især breder sig. Somme tider drømmer jeg om at leje en bobcat (hedder det vist nok) for at få gjort kål på de brombær (jeg beholder nogle buske i en anden del af haven) men så får jeg jo problemet med at få kræfter og tid til at opdyrke det og i tilgift en temmelig åben forhave, hvad jeg ikke bryder mig så meget om.
Det bliver spændende at følge med i, hvad du finder på, Claus, i din nye projekthave, og jeg håber virkelig, at der bliver lejlighed for mig i år til at komme og beundre det og din nye plads .
Med kærlig hilsen
Jytte
Claus 5 måneder siden
Kære Jytte, du er både sej og gæv. Nu ved jeg jo tilfældigvis, at du ikke er halvfjerds år længere! Alligevel har du gang i så mange projekter og en stor appetit på livet. Jeg håber at kunne inspirere med min nye krukkekøkkenhave. Det ville være en stor glæde at se dig her til forår eller sommer. Kh Claus
Jytte 5 måneder siden
Kære Claus! Mange tak for dine altid så positive og venlige kommentarer til mine kommentarer. Kh Jytte
Michael 5 måneder siden
Hej Claus. Tak for at du nu er begyndt at vise dine mange jernstativer, håber du kommer hele vejen rundt. Især også de stativer du bruger til klematis rundt omkring i haven og foran huset (Bilka´s film om klematis i haven). Når foråret kommer kan du måske også omtale hvor mange af hver plante du bruger ved stativerne, for at få det vidunderlige kraftige blomsterflor du har? Du taler også meget om at knibe topskud for at få dem til at dele sig. husk at få alle du små ting med til forår. Men ellers altid en inspiration at se dine film og suge af din visdom.
Michael Birkelund
Claus 5 måneder siden
Kære Michael, så hyggeligt, at du kommer med forslag til emner. Dem skal jeg huske. De bedste hilsner fra Claus
Jytte 5 måneder siden
Hej Michael! For mange år siden viste nu afdøde Anne Just i Hune på DR, at man kan lave de fineste, frit stående clematisstøtter af rionet, som rulles og derefter loddes sammen i enderne, og hvis man har brug for støtte op ad en mur, kan man klippe et rionet op i ønsket størrelse og hænge det op i nogle kroge, som er sat i en træliste foroven og én forneden .... eller man kan bare stille nettet skråt op ad vægen, som jeg har gjort på min terrasse ; )
Claus 5 måneder siden
Kære Jytte, så sødt af dig at svare Michael. Kh Claus
Mathias 5 måneder siden
Kære Claus,
Det lyder bare så spændende med din nye krukkekøkkenhave! Jeg forestiller mig, at det bliver et helt grønttorv på den runde plads med alverdens godt til fantasisalater og dejlige retter.
Jeg har for år tilbage forsøgt mig med gulerødder, rødbeder og majs i krukker, men det blev aldrig rigtig godt fordi jeg brugte almindelig krukkemuld. Jeg forestiller mig, at mange rodfrugter og andre kraftige grøntsager som f.eks. kål foretrækker mere leret jord...
Held og lykke med projektet! Jeg bliver så inspireret og har lyst til selv at prøve med køkkenhave i potter og krukker foruden den spartanske urtehave vi har i pallerammer.
Kh fra Mathias
Tina 5 måneder siden
Kæreste Claus Et helt vidunderligt indlæg , det er så interessant at høre om strukturerne og linjerne.Jeg glæder mig til at se hvad du finder på mht grøntsagspotter på den runde plads. Men et er sikkert, det bliver da helt forrygende at tilsætte den ekstra dimension til din pragtfulde have. Jeg havde en køkkenhave engang men sløjfede den da den ikke hav noget som helst da alt blev ædt op af div dyr mest duer. Jeg glæder mig meget til din nye bog. Det bliver spændende at se hvem du har besøgt. Vi har brugt en del tid på at kigge på nyt sted med mere have og lagerplads til vores Haddonstone krukker mm. Men der er jo mange ting der skal gå op i en sådan kabale. Knus Tina
Michael 5 måneder siden
Ved du om Bilka igen i år sælger varmemåtter og vækstlys i shop?
Ninna 4 måneder siden
Dejlig video, man får jo helt lyst til at begynde i haven, men jeg tror det først er pelargonierne som skal ordnes. De blev taget ud af deres potter og pakket sammen i flamingokasser for at jeg kan have plads til dem i drivhuset. Nu skal de klippes ned og der skal laves aflæggere og så skal de plantes i frisk muld, har tænkt på at prøve din pottemuld i år. Alt i din have trives så godt, så den må være god.
God fornøjelse med dine nye projekter, selv har vi i flere år nydt godt af tidlige kartofler, dyrket i spande på terassen.
Mange have hilsner fra Ninna
Iris 4 måneder siden
Kæreste Claus. Tusind tak for en dejlig dejlig video. Altid en stor glæde at følge dig.
Kartofler i store spande har vi prøvet og det var både sjovt og hyggeligt at kunne smage egen avl. Glæder os til at se dit køkkenhaveprojekt XX Knus.

Krukkekøkkenhaven

20.06.2019 | I denne uges video viser jeg, hvordan jeg planter tomater i væksthuset og salat i krukkekøkkenhaven. Spændende projekter for sådan én som mig, der aldrig rigtigt har haft køkkenhave.

Det er helt vildt!

13.06.2019 | Det er det, der er lige nu; altså helt vildt … På den gode måde! Jeg elsker havens vilde udtryk. Den må gerne minde lidt om en frodig grøftekant. Holdt i skak af de stramme takshække.

Nu er det sommer

06.06.2019 | Som bekendt er juni årets første måned, og alting går så utrolig stærkt i haven. Planterne vokser og gror, så det er en hel lyst. At vi nu også har sommervejr, gør bare det hele endnu skønnere.

Årets sidste tulipaner

30.05.2019 | Snart er foråret ovre og dermed også tulipanerne. Det har været et flot og langvarigt flor i år, hvilket selvfølgelig skyldes det noget kolde vejr. I denne uges video skal I blandt andet se årets sidste tulipaner.

Planter, der slynger

23.05.2019 | I denne uges video er jeg i gang i væksthuset. Jeg planter slyngplanter - blandt andet den, der hedder Prinsesseskørt eller Rosenslynger. Jeg har også jordbærplanter klar, og der skal plantes bønner op ad espaliererne. Desuden skal I lige se nogle af tulipanerne igen.
Preview

Medio maj

16.05.2019 | År for år kan det svinge meget med tulipanblomstringen. Det handler naturligvis om, hvordan vejret arter sig. Det kolde forår, som vi har haft i år, gør, at tulipanerne stadig står i fuldt flor. I denne video skal I blandt andet se arrangementet på hovedtrappen.

Krukkekøkkenhaven

09.05.2019 | I denne uge skal I blandt andet ind i drivhuset. Vi har rigtig meget stående til udplantning i krukkekøkkenhaven. Der er kål og salat og også ærter, som jeg skal have plantet. Jeg ser i den grad frem til dette nye, spændende projekt.

Forår i The Sunken Garden

02.05.2019 | Der hersker stor aktivitet i haven. Vi har travlt, så alt tager sig ud fra sin bedste side til åben have for Haveklubbens Guldmedlemmer den 11. maj. The Sunken Garden er klar med masser af forårsvækster i krukker. Det er en stor glæde.

Havens redskaber

25.04.2019 | Det er en kendt sag, at det gør arbejdet noget lettere, når man har de rette hjælpemidler til rådighed. Her i haven har vi ikke den store 'maskinpark', men forskellige enkle redskaber, som jeg vil præsentere i denne uge.

Forårsgøremål

18.04.2019 | I denne uge i Haveklubben planter jeg Myosotis, forglemmigej. Et skønt navn og en skøn plante. Og så skal I også lige se den første magnolie, der er sprunget ud i haven. Den er den, der hedder 'Leonard Messel'.

Forårskrukker

11.04.2019 | 
Forårskrukkerne er sat frem nede ved vejen. Det er en fast tradition, og i denne uges video viser jeg, hvordan de tager sig ud her forholdsvist tidligt på sæsonen.

Blomstrende grøntsager

04.04.2019 | I denne uge skal jeg vise jer, hvordan jeg planter grøntsager direkte i jorden. Porrer, pastinakker og gulerødder. Og hvorfor gør jeg så det, vil nogle måske spørge. Jo det handler om, at jeg gerne vil have dem til at blomstre.

Tid til at gøde

28.03.2019 | Marts måned er en god tid at gøde haven på, og det er bestemt en fordel, at marts i år har været en meget fugtig måned, for så går det hurtigt med at få gødningen opløst, når den ligger på jorden.

Grøntsager i krukker

21.03.2019 | I denne uge handler det om min helt nye passion: Grøntsager i krukker. Det er et emne, jeg i den grad ser frem til at fordybe mig i, og ugens video er startskuddet. Jeg er ret sikker på, at det bliver begyndelsen på noget rigtigt spændende.

Herlige hornvioler

14.03.2019 | Der findes ikke mange forårsvækster, der er så herlige som hornvioler. Her i marts er de i handelen og klar til at blive plantet ud. De er så smukke og fås i mange farver. En stor fordel er desuden, at de også fint klarer nogle frostgrader.

Forårsbebudere

07.03.2019 | Primulaer er skønne, både ude og inde her i det tidlige forår. Der findes så mange forskellige arter og sorter i de mest indtagende farve. I denne uge besøger jeg Gartneriet Pedersen og får en snak med gartner Henning Pedersen.

Sørens vintergækker

28.02.2019 | I denne uge er jeg taget til Sorø for at besøge min gode ven Søren, som har den mest fantastiske kolonihave. Lige nu er der et overdådigt flor af vintergækker. Det er ikke mindre et mirakel!

Gartneriet Spiren

21.02.2019 | I denne uge skal I med en tur til Skælskør og på besøg hos Gartneriet Spiren, der er kendt viden om for det fantastiske udvalg af påskeklokker.
Det er ganske enkelt imponerende.
Vis flere videoer