Log ind

Et nyt projekt

Selv om vi blot er først på året, er jeg allerede i gang med at gøre mig tanker omkring nye projekter. Og i denne uge løfter jeg sløret for, hvilke nye planer jeg har for mine krukkearrangementer. Det handler om, at jeg i år vil til at dyrke grøntsager.

.

Kommentarer
Anita 23 dag(e) siden
Kære Claus
Tak for den dejligste tur i haven , det bliver så spændende med grøntsager i krukker , vil også ha kartofler i krukker , det bliver nyt for mig , det frøsortiment vi ku se på Instagram , er det kommet på Bilka net side allerede nu , bare fordi jeg har lidt svært ved at finde ud af det selv , men så kan jeg så meget andet , så pyt . De er da så flotte dine krukker med mos og godt med patina , jeg kan også godt li at høre når det knaser når du går på dine stier . Jeg skal til København på søndag på kursus og kommer hjem igen onsdag aften , der er en af de andre kursus deltager som også kan li have , ser frem til en snak om det også , og torvehallerne får også mit besøg , der er en der sælger krydderurter det ercnæsten ikke til at styre sig ku købe det hele , men jeg rejser jo med tog , så jeg må igang med at så dem selv om lidt , jordbær mynte skal jeg ha i år den er så sød og dufter skønt , det ku også være fedt med flere urter der dufter , er der nogen du ku anbefale , det er et godt emne foran salon , så kommer vi i snak med det samme , nu vil jeg slutte for nu .
Ha en dejlig weekend til dig og alle jer andre .
Kærlig hilsen Jørgen og Anita
Joy 23 dag(e) siden
Kære Anita, læser altid dine søde kommentare til Claus :) kartofler i krukke....det vil jeg meget gerne høre mere om? Jeg har nemlig de derzz kartoffelpots .....elsker og ha kartofler, vil ik undvære dem....men kønne er spandene jo ik 😒
Anita 22 dag(e) siden
Kære Joy
Det er første gang jeg prøver at ha kartofler i kartoffel pots , det var dem jeg mente , men ku forestille mig at vi kan bruge en havekrukke i ler også , vil prøve begge dele , men vi ku jo stille krydderurter i mindre krukker foran en kartoffel pot , jeg syntes nu ikke de er så grimme de spande , dejligt med en lille snak om det som røre sig hos os 🤗🌷
Ha en dejlig weekend Joy 😘 knus Anita
Claus 19 dag(e) siden
Kære Anita, ja, vi er mange, der glæder os over dine søde kommentarer. Ingen er så så trofaste som du. Det er altid så hyggeligt at høre fra dig. Du er et forbillede … Kærlig hilsen fra Claus
Anita 23 dag(e) siden
PS , så skønne billeder af haven i nyhedsbrev , smukt
Knus Anita
Claus 19 dag(e) siden
Tak tak. Knus igen, Claus
Joy 23 dag(e) siden
Hej Claus, altid spændende og følge med i dine nye projekter :) glæder mig til og se grøntsager i krukker, har selv en del spiseligt i min have som med garanti kan komme til og fremstå mere indbydende. Men først glæder jeg mig meget til dit foredrag samt bog om små haver . Ha en skøn dag, kh Joy
Claus 19 dag(e) siden
Kære Joy, jeg glæder mig også til at komme i gang med grøntsagsdyrkningen. Og lige nu sidder jeg og arbejder på bogen om små haver, der danner udgangspunkt for mit foredrag. Vi ses. Kærlige hilsner fra Claus
Jytte 21 dag(e) siden
Jeg har i et par år haft en mini køkkenhave i børnebørnenes aflagte sandkasse og i nogle store murerbaljer uden bund, som til foråret skal graves ned i jorden. Og da kræfterne efterhånden er noget begrænsede, og jeg i øvrigt bor i et område, hvor der er rigtigt mange gode grønsager at få hos dem, som sælger ved vejkanten, vil jeg i år kun så mange florskellige slags salat og pak choi, de sidste fordi de smager godt, og fordi man kan blive ved med at høste, selv om let frost er sat ind. Derudover er der så skovjordbær, hindbær, stikkelsbær, ribs og solbær foruden en Guds velsignelse af gammmeldags brombær, som er meget aromatiske ..... og meget invasive! Faktisk skal man næsten forsyne sig med en machete for at komme igennem den del af forhaven, hvor de især breder sig. Somme tider drømmer jeg om at leje en bobcat (hedder det vist nok) for at få gjort kål på de brombær (jeg beholder nogle buske i en anden del af haven) men så får jeg jo problemet med at få kræfter og tid til at opdyrke det og i tilgift en temmelig åben forhave, hvad jeg ikke bryder mig så meget om.
Det bliver spændende at følge med i, hvad du finder på, Claus, i din nye projekthave, og jeg håber virkelig, at der bliver lejlighed for mig i år til at komme og beundre det og din nye plads .
Med kærlig hilsen
Jytte
Claus 19 dag(e) siden
Kære Jytte, du er både sej og gæv. Nu ved jeg jo tilfældigvis, at du ikke er halvfjerds år længere! Alligevel har du gang i så mange projekter og en stor appetit på livet. Jeg håber at kunne inspirere med min nye krukkekøkkenhave. Det ville være en stor glæde at se dig her til forår eller sommer. Kh Claus
Jytte 19 dag(e) siden
Kære Claus! Mange tak for dine altid så positive og venlige kommentarer til mine kommentarer. Kh Jytte
Michael 21 dag(e) siden
Hej Claus. Tak for at du nu er begyndt at vise dine mange jernstativer, håber du kommer hele vejen rundt. Især også de stativer du bruger til klematis rundt omkring i haven og foran huset (Bilka´s film om klematis i haven). Når foråret kommer kan du måske også omtale hvor mange af hver plante du bruger ved stativerne, for at få det vidunderlige kraftige blomsterflor du har? Du taler også meget om at knibe topskud for at få dem til at dele sig. husk at få alle du små ting med til forår. Men ellers altid en inspiration at se dine film og suge af din visdom.
Michael Birkelund
Claus 19 dag(e) siden
Kære Michael, så hyggeligt, at du kommer med forslag til emner. Dem skal jeg huske. De bedste hilsner fra Claus
Jytte 21 dag(e) siden
Hej Michael! For mange år siden viste nu afdøde Anne Just i Hune på DR, at man kan lave de fineste, frit stående clematisstøtter af rionet, som rulles og derefter loddes sammen i enderne, og hvis man har brug for støtte op ad en mur, kan man klippe et rionet op i ønsket størrelse og hænge det op i nogle kroge, som er sat i en træliste foroven og én forneden .... eller man kan bare stille nettet skråt op ad vægen, som jeg har gjort på min terrasse ; )
Claus 19 dag(e) siden
Kære Jytte, så sødt af dig at svare Michael. Kh Claus
Mathias 19 dag(e) siden
Kære Claus,
Det lyder bare så spændende med din nye krukkekøkkenhave! Jeg forestiller mig, at det bliver et helt grønttorv på den runde plads med alverdens godt til fantasisalater og dejlige retter.
Jeg har for år tilbage forsøgt mig med gulerødder, rødbeder og majs i krukker, men det blev aldrig rigtig godt fordi jeg brugte almindelig krukkemuld. Jeg forestiller mig, at mange rodfrugter og andre kraftige grøntsager som f.eks. kål foretrækker mere leret jord...
Held og lykke med projektet! Jeg bliver så inspireret og har lyst til selv at prøve med køkkenhave i potter og krukker foruden den spartanske urtehave vi har i pallerammer.
Kh fra Mathias
Tina 18 dag(e) siden
Kæreste Claus Et helt vidunderligt indlæg , det er så interessant at høre om strukturerne og linjerne.Jeg glæder mig til at se hvad du finder på mht grøntsagspotter på den runde plads. Men et er sikkert, det bliver da helt forrygende at tilsætte den ekstra dimension til din pragtfulde have. Jeg havde en køkkenhave engang men sløjfede den da den ikke hav noget som helst da alt blev ædt op af div dyr mest duer. Jeg glæder mig meget til din nye bog. Det bliver spændende at se hvem du har besøgt. Vi har brugt en del tid på at kigge på nyt sted med mere have og lagerplads til vores Haddonstone krukker mm. Men der er jo mange ting der skal gå op i en sådan kabale. Knus Tina
Michael 17 dag(e) siden
Ved du om Bilka igen i år sælger varmemåtter og vækstlys i shop?
Ninna 13 dag(e) siden
Dejlig video, man får jo helt lyst til at begynde i haven, men jeg tror det først er pelargonierne som skal ordnes. De blev taget ud af deres potter og pakket sammen i flamingokasser for at jeg kan have plads til dem i drivhuset. Nu skal de klippes ned og der skal laves aflæggere og så skal de plantes i frisk muld, har tænkt på at prøve din pottemuld i år. Alt i din have trives så godt, så den må være god.
God fornøjelse med dine nye projekter, selv har vi i flere år nydt godt af tidlige kartofler, dyrket i spande på terassen.
Mange have hilsner fra Ninna

Et kig bag kulisserne

14.02.2019 | Det er stadig begrænset, hvor meget, der sker i haven, selv om det er mildt; ja ligefrem lunt!
Spændende er det at se, hvordan de næste uger bliver. Uanset hvad, står de sarte planter lunt og godt i det vinteropvarmede drivhus, som jeg I skal se i denne uges video.

Påskeklokker i bukketer

07.02.2019 | Der er endnu ikke mange blomster i haven. Erantis og vintergæk har blomstret i nogle uger, og de første påskeklokker er sprunget ud. Det drejer sig om nogle enkelte grupper, der er ekstra tidligt på dem. Sådan er det hvert år; mens de fleste stadig lader vente på sig.

På blomstertorvet

31.01.2019 | I denne uge skal I med en tur på blomstertorvet her i Aarhus. Det er en grossist - Proflora, der sælger til professionelle blomsterfolk. Jeg elsker at komme derud, især ved vintertide, hvor der jo ikke er meget at plukke af i haven. Men på torvet bugner det med forårsblomster lige nu. Bare vent og se …

Et nyt projekt

24.01.2019 | Selv om vi blot er først på året, er jeg allerede i gang med at gøre mig tanker omkring nye projekter. Og i denne uge løfter jeg sløret for, hvilke nye planer jeg har for mine krukkearrangementer. Det handler om, at jeg i år vil til at dyrke grøntsager.

En tur i skoven

17.01.2019 | I denne uge skal I med mig en tur i skoven. Ikke fordi, der er så meget at kigge på derovre rent blomstermæssigt - slet ikke. Nej; det handler om et par kæmpe maskiner, der har været i gang nogle måneder. Jeg tager Nero med, og sammen går vi over for at se, hvorfor det larmer.

Gensyn med Holland

10.01.2019 | I januarhaven er det mildt, og der er nogle ting, jeg endnu ikke har fået plantet. Derfor er det godt, at det stadig er plusgrader.
Også i denne uge besøger jeg Marieke Nolsens dejlige have i Holland.

Hos Marieke Nolsen

03.01.2019 | Så er vi i gang med et nyt haveår, og jeg glæder mig i den grad til at inspirere. Selv om det er koldt og råt, er der alligevel ting, der kan gøres derude.
Desuden skal I med til Holland, hvor jeg besøger Marieke Nolsens charmerende skærehave.

Rigtig godt nytår

27.12.2018 | Så er atter et år gået, og det har været en stor glæde for mig at guide jer gennem mit haveliv endnu en sæson. I denne uge dækker jeg nytårsbord, og så skal I med en tur til Holland.
Så er atter et år gået, og det har været en stor glæde for mig at guide jer gennem mit haveliv endnu en sæson. I denne uge dækker jeg nytårsbord, og så skal I med en tur til Holland.

Fjerde søndag i advent

20.12.2018 | Nu er der altså ikke længe til jul. Så i denne uge kommer jeg med inspiration til julebordet. Desuden skal I atter en gang med på haverejse. I denne uge er jeg i Tyskland.

Tredje søndag i advent

13.12.2018 | Nu er vi næsten fremme ved tredje søndag i advent, og julen nærmer sig med hastige skridt. I denne uge sætter jeg fokus på hyacinter, der både pynter ude og inde, og så skal I også med til England.

Anden søndag i advent

06.12.2018 | Nu er det snart den anden søndag i advent, og i denne uge viser jeg, hvordan I nemt og hurtigt kan pynte en færdig grankrans. Desuden skal I med til England - til Dorset Walled Garden.

Første søndag i advent

29.11.2018 | 
… ja, det er det lige om lidt. Så det er tid til at få lavet en adventsdekoration og få fat i et kalenderlys, hvis det ikke allerede er sket. I denne uge har jeg indrettet juleværksted i køkkenet. Og desuden skal I med en tur til en af Englands skønneste haver.

Anders og Signe

22.11.2018 | I sidste uge var vi på besøg på Gartneriet Brændtvad på Djursland, hvor Anders fortalte om mistelten. Anders er en fantastisk fortæller, og han har meget på hjerte, så derfor besøger vi i denne video gartneriet igen. Og I skal også hilse på Anders' utrolige søster Signe.

Gartneriet Brændtvad

15.11.2018 | Julen står for døren, og snart skal jeg ikke alene til at lave dekorationer, men også buketter. Her bruger jeg rigtig gerne mistelten. Jeg er så heldig at have min egen private leverandør, nemlig Anders fra Gartneriet Brændtvad, og ham besøger vi i dag.

Ude med spaden

08.11.2018 | Det er da helt fantastisk, at vejret er så mildt. Og det er rigtig praktisk, når der er så meget, der stadig skal gøres. Jeg husker med gru nogle år, hvor jorden allerede blev dækket af sne på dette tidspunkt. Lad os håbe, at det varer noget endnu.

Meget at gøre

01.11.2018 | I den forløbne uge har vi haft frost, men nu er det igen ganske - for ikke at sige meget - mildt. Derfor er det en stor glæde at arbejde ude. Og heldigvis for det, for der er stadig meget at gøre.

Efterårsglæde

26.10.2018 | På det seneste har vi haft skønne og solrige efterårsdage, men også en del storm. Der er alligevel meget at glæde sig over. Blandt andet det sparsomme løv, der er tilbage på træer og buske, men også at dahliaknoldene nu står til vinteropbevaring i garagen.

Jeg ved, hvor der findes en have

18.10.2018 | Det er efterår, og der er meget at glæde sig over. Gyldne farver og smukt vejr … Men jeg tror alligevel, at vi er mange, der ser frem til, det igen bliver forår. I denne uge skal vi dog ikke kigge frem, men tilbage. Jeg inviterer jer nemlig med til Ivy Høghs fantastiske have ved Tange sø.
Vis flere videoer