Log ind

Denne video kan ikke vises. Prøv at logge ind som medlem.

Farvel til dahliaerne

I dag har vi gang i det tunge maskineri. Vi er ved at tømme krukker for blandt andet dahliaer. De skal jo pakkes ned, inden det begynder at blive alt for koldt i vejret. Og det handler altså også om, at vi skal have krukkerne klar til alle forårsløgene. .

Kommentarer
Anita 1 måned siden
Kære Claus
Det er en anderledes og meget spændende video i denne uge , spændende med Dahaliaerne , de minder jo om kartofler knoldene , ved ikke om man kan spise dem , har nu ikke tænkt mig at prøve .
Og så lige sommerfugle kløver , det vidste jeg ikke at det er til at tage små knolde op til næste år , for at lægge dem , så fik jeg lært det , har bare et spørgsmål , ville de komme til næste år hvis de ikke kom op af jorden ?
Tak for dejlig video altid en fornøjelse , nu vil jeg se Vild med dans .
Rigtig god weekend til dig og alle jer andre
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 30 dag(e) siden
Kære Anita, ja, det med knoldene fra kløver tror jeg egentlig er ny viden for mange. Kh Claus
Ingrid 1 måned siden
Hej Claus. Hyggeligt at se din efterårsklargøring. Det er jo et kæmpe arbejde I der er i gang med, men vi er jo også mange der får glæde af dine flotte sammensætninger. Jeg kom til at tænke på om du nogensinde har været nede ved ham i Boss (Emborgvej) med den store Georgin-have?? Han er en rigtig Dahlianørd :0) I ville rigtig kunne snakke.... Kærlig hilsen Ingrid Berger
Claus 30 dag(e) siden
Kære Ingrid, tak for dit tip om dahliahaven. Den vil jeg google. Kh Claus
Bonnie 1 måned siden
Kære Claus.
Sikke et arbejde med at få alle de Dahlia-knolde op, renset og pakket ned. Tænkte på dig i sidste uge, hvor vi havde to nætter i træk med minus 5 grader. Alle mine (stakkels 8) Dahlia knolde røg - og jeg tænkte på om halvdelen af din have, havde lagt sig ned. Sådan så det nu ikke ud på videoen. Der må kunne være blevet en million buketter ud af alle de planter, der blev skilt ad.
På denne tid af året, hvor der gøres vinterklar - har jeg samme følelse som dig - at det også er forberedelse til næste haveår, som enhver gartner altid tror og håber på, bliver meget bedre end det forrige. Og det håber jeg da i hvert fald, at mine Dahlia blive næste år. Jeg vil forkæle dem mere.
Nu har jeg lige bestilt en masse løg i Bilka - så lige om lidt er jeg igang med flere forårsforberedelser.
Mange hilsner fra hende med den alt for lille have
Claus 30 dag(e) siden
Kære Bonnie, ja, jeg elsker denne årstid og at vide, at nu er kimen snart lagt til næste år. Jeg har også mange nye planer. Kh Claus
Anette 31 dag(e) siden
Hej Claus

Godt du har hjælp, for det må være et kæmpe arbejde at få alle dine Dahliaer gjort klar til vinteropbevaring. Jeg har ikke fået mine op endnu, da vi blev fristet af en tur til New England. Der står Dahliaerne stadig flot. Men de kommende par weekender står opgaverne på opgravning af Dahliaer og forberedelse af nye Dahliabede. Vil du afsløre, hvor du køber de sorte plastikkasser, du har dine Dahliaknolde i?

Mange hilsener
Anette

Claus 30 dag(e) siden
Kære Anette, kasserne er fra Belgien. Jeg får dem, når eg køber planter derfra. Men der findes så mange andre fine og brugbare. Prøv for eksempel Ikea. Dbh Claus
Iris 29 dag(e) siden
Kære Claus
Tak for kigget back stage, det er altid interessant at se hvor meget arbejde der ligger bag skønheden.
Jeg har prøvet at lade mine Oxalis knolde blive i krukken, klippe stilkene af, og opbevare krukken frostfri og uden væde, og først vande i foråret. Jeg har så skiftet jorden hvert andet år. Dalby Krukke muld. Mine knolde er 'Iron Cross'.
Kh Iris
Claus 28 dag(e) siden
Kære Iris - hyggeligt med en hilsen fra dig. Det er bestemt en god idé at lade oxalisknoldene blive i krukken og holde inde med vand. Kh Claus
Tina 25 dag(e) siden
Kæreste Claus Dejligt lige at få repeteret Dahlia sæsonslut. Det er svært at tage dem op når de stadig har så mange blomster, men der er jo også noget over havens sidste Dahlia buket. Tænker du har til et par vaser når I tager dem op. Knus Tina
Claus 21 dag(e) siden
Kære Tina, ja, jeg har haft til rigtig mange vaser. Men nu er det slut. Kh Claus

Tag med til Sverige

14.11.2019 | I denne uges video skal I med lille en tur til Sverige; til Sofiero Slot. Her var jeg forleden for sammen med en halv snes gartnere at lægge små ti tusind løg i krukker. Til foråret har jeg nemlig en stor udstilling på det sydsvenske slot, Sofiero. Det handler om forårsløg i krukker. Et arrangement, som jeg ser meget frem til.

Narcisser i krukker

07.11.2019 | Der er meget at se til i haven, og heldigvis viser vejret sig endnu fra sin milde side. Vi mangler stadig af få lagt en del forårsløg i havens bede, og derfor er jeg så glad for, at jorden stadig er til at komme i. Det må gerne vente noget med frosten. For ikke at tale om sneen …

Løvfaldstid

31.10.2019 | Det er så smukt derude lige nu med alle de gyldne blade, der dækker jorden. På træerne er der ikke mange tilbage. Tænker hvert år på denne tid, at det er et af naturens store mirakler; at det hele om et halvt års tid grønnes igen.

Efterårssysler

24.10.2019 | Det har været et regnfuldt efterår, men de seneste dage har der været skønt her i haven. Jeg er ved at dele stauder - blandt andet floks. Det fortæller jeg om i denne uges video, hvor jeg også er i krukkekøkkehaven. Blandt andet med at lægge hvidløg i krukker.

Farvel til dahliaerne

10.10.2019 | I dag har vi gang i det tunge maskineri. Vi er ved at tømme krukker for blandt andet dahliaer. De skal jo pakkes ned, inden det begynder at blive alt for koldt i vejret. Og det handler altså også om, at vi skal have krukkerne klar til alle forårsløgene.

Så blev det oktober

03.10.2019 | Selv om det for alvor er blevet efterår med blæst og en del regn, er der stadig meget, der skal gøres i haven. Her ligger vi ikke på den lade side!

Hvidt og grønt er altid godt

26.09.2019 | Lige nu glæder jeg mig over, at haven stadig er rig på løv. Og at det varer lidt, før de gyldne farver indfinder sig. Grøn er endnu den overvejende farve. Og de hvide blomster lyser op.

Dahliaer i krukker

19.09.2019 | Her i sensommeren glæder jeg mig i den grad over de farvestrålende dahliaer, der frembyder en blomsterrigdom, som ikke andre planter kan på denne årstid. De leverer et sandt festfyrværkeri.

En sensommerbuket

12.09.2019 | Her i sensommeren bugner haven af blomster, der kan bruges til buketter. Ikke mindst dahliaerne er fantastiske. Men de skal have selskab af andre vækster, når de bindes.

Den kulinariske køkkenhave

05.09.2019 | Som jeg før har fortalt, er min nye store passion at dyrke køkkenurter. Ikke blot i drivhusene, men også i potter og krukker. I denne uges video viser jeg, hvordan det går. Slet ikke så tosset endda …

Skønne solsikker

29.08.2019 | I denne uges video viser jeg nogle af de solsikker, som jeg i år dyrker i krukker. Det er første gang, jeg prøver at så dem direkte i krukker. Det virker rigtig godt og skaber højde og blikfang.

Ude godt, men hjemme bedst

22.08.2019 | Efter en sommerturne rundt til skønne danske haver, er jeg nu tilbage i min egen have. Og jeg glæder mig naturligvis rigtig meget til at vise jer rundt. Det er som bekendt sensommer, og det jeg blandt andet vil fortælle om, er mit røde krukkearrangement, som mange så i sidste weekend, hvor jeg havde åben have.

Lottes have

15.08.2019 | Lotte er endnu en af de haveejere, jeg præsenterer i min bog: 'Små haver. Store drømme'. Og hendes have i Valby er i sin egen klasse. Tænk en gang; blot 70 kvadratmeter og ikke mindre end syv haverum. Det er helt fortryllende.
Preview

Ullas have

08.08.2019 | På min lille sommerturne rundt til skønne danske haver er jeg nu nået til Virum, hvor jeg besøger Ulla Bergstrøm. Hun har en drømmedejlig have.

Susannes have

01.08.2019 | På min lille sommerturne rundt til skønne danske haver er jeg i denne uge kommet til Susanne Gerlows rækkehushave i Dyssegård nord for København. En have på blot 150 kvadratmeter …

Bonnies have

25.07.2019 | Det er helt ubegribeligt, at Bonnie Hall på blot få år har skabt den skønne kolonihave, jeg i denne uge besøger i Haveklubben. Det, der begyndte som en muddermark, er i dag et blomstrende paradis.

Sus og Børges have

18.07.2019 | Også i denne uge er jeg på besøg i en skøn dansk have, nemlig hos Børge og Sus Jacobi i Græsted. Her er frodighed og blomsterglæde ud over det sædvanlige.

Alices' have

11.07.2019 | På min havetur rundt i landet for at besøge skønne haver er jeg i denne uge kommet til Alices' rækkehushave på blot 150 kvadratmeter. Den er ganske enkelt imponerende …
Vis flere videoer