Log ind

Denne video kan ikke vises. Prøv at logge ind som medlem.

Farvel til dahliaerne

I dag har vi gang i det tunge maskineri. Vi er ved at tømme krukker for blandt andet dahliaer. De skal jo pakkes ned, inden det begynder at blive alt for koldt i vejret. Og det handler altså også om, at vi skal have krukkerne klar til alle forårsløgene. .

Kommentarer
Anita 2 år siden
Kære Claus
Det er en anderledes og meget spændende video i denne uge , spændende med Dahaliaerne , de minder jo om kartofler knoldene , ved ikke om man kan spise dem , har nu ikke tænkt mig at prøve .
Og så lige sommerfugle kløver , det vidste jeg ikke at det er til at tage små knolde op til næste år , for at lægge dem , så fik jeg lært det , har bare et spørgsmål , ville de komme til næste år hvis de ikke kom op af jorden ?
Tak for dejlig video altid en fornøjelse , nu vil jeg se Vild med dans .
Rigtig god weekend til dig og alle jer andre
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 2 år siden
Kære Anita, ja, det med knoldene fra kløver tror jeg egentlig er ny viden for mange. Kh Claus
Ingrid 2 år siden
Hej Claus. Hyggeligt at se din efterårsklargøring. Det er jo et kæmpe arbejde I der er i gang med, men vi er jo også mange der får glæde af dine flotte sammensætninger. Jeg kom til at tænke på om du nogensinde har været nede ved ham i Boss (Emborgvej) med den store Georgin-have?? Han er en rigtig Dahlianørd :0) I ville rigtig kunne snakke.... Kærlig hilsen Ingrid Berger
Claus 2 år siden
Kære Ingrid, tak for dit tip om dahliahaven. Den vil jeg google. Kh Claus
Bonnie 2 år siden
Kære Claus.
Sikke et arbejde med at få alle de Dahlia-knolde op, renset og pakket ned. Tænkte på dig i sidste uge, hvor vi havde to nætter i træk med minus 5 grader. Alle mine (stakkels 8) Dahlia knolde røg - og jeg tænkte på om halvdelen af din have, havde lagt sig ned. Sådan så det nu ikke ud på videoen. Der må kunne være blevet en million buketter ud af alle de planter, der blev skilt ad.
På denne tid af året, hvor der gøres vinterklar - har jeg samme følelse som dig - at det også er forberedelse til næste haveår, som enhver gartner altid tror og håber på, bliver meget bedre end det forrige. Og det håber jeg da i hvert fald, at mine Dahlia blive næste år. Jeg vil forkæle dem mere.
Nu har jeg lige bestilt en masse løg i Bilka - så lige om lidt er jeg igang med flere forårsforberedelser.
Mange hilsner fra hende med den alt for lille have
Claus 2 år siden
Kære Bonnie, ja, jeg elsker denne årstid og at vide, at nu er kimen snart lagt til næste år. Jeg har også mange nye planer. Kh Claus
Anette 2 år siden
Hej Claus

Godt du har hjælp, for det må være et kæmpe arbejde at få alle dine Dahliaer gjort klar til vinteropbevaring. Jeg har ikke fået mine op endnu, da vi blev fristet af en tur til New England. Der står Dahliaerne stadig flot. Men de kommende par weekender står opgaverne på opgravning af Dahliaer og forberedelse af nye Dahliabede. Vil du afsløre, hvor du køber de sorte plastikkasser, du har dine Dahliaknolde i?

Mange hilsener
Anette

Claus 2 år siden
Kære Anette, kasserne er fra Belgien. Jeg får dem, når eg køber planter derfra. Men der findes så mange andre fine og brugbare. Prøv for eksempel Ikea. Dbh Claus
Iris 2 år siden
Kære Claus
Tak for kigget back stage, det er altid interessant at se hvor meget arbejde der ligger bag skønheden.
Jeg har prøvet at lade mine Oxalis knolde blive i krukken, klippe stilkene af, og opbevare krukken frostfri og uden væde, og først vande i foråret. Jeg har så skiftet jorden hvert andet år. Dalby Krukke muld. Mine knolde er 'Iron Cross'.
Kh Iris
Claus 2 år siden
Kære Iris - hyggeligt med en hilsen fra dig. Det er bestemt en god idé at lade oxalisknoldene blive i krukken og holde inde med vand. Kh Claus
Tina 2 år siden
Kæreste Claus Dejligt lige at få repeteret Dahlia sæsonslut. Det er svært at tage dem op når de stadig har så mange blomster, men der er jo også noget over havens sidste Dahlia buket. Tænker du har til et par vaser når I tager dem op. Knus Tina
Claus 2 år siden
Kære Tina, ja, jeg har haft til rigtig mange vaser. Men nu er det slut. Kh Claus

Hannu Sarenström

14.01.2021 | På min tur rundt i landet er jeg nu nået til Langeland, hvor min gode ven Hannu Saranström bor. Hannu kommer oprindeligt fra Finland og har boet i Sverige i rigtig mange år. Men for et par år siden flyttede kan til det sydfynske øhav.
Preview

Solbakken

07.01.2021 | I denne og de næste uger besøger jeg en række danske haver. Her skal I med til Solbakken på Sydfyn og besøge Susanne Jensen og Thorben Faurby Stengaards have. Et rigtigt skønt sted med et imponerende nyt væksthus, smukke beplantninger og et storslået landskab.

Godt nytår

28.12.2020 | I denne uges video giver Hanne Utoft sit bud på, hvordan nytårsbordet dækkes. I den sammenhæng vil jeg takke Hanne for hendes store engagement her i Haveklubben. Gennem i alt syv uger har hun inspireret med sin kunnen.

Så er det Jul

21.12.2020 | Så er det - næsten jul, og i denne uge viser Hanne Utoft et forslag til pynt på julebordet. En ualmindelig smuk krans, som jeg sjældent har set mage til.

Snart er det Jul

17.12.2020 | Vi nærmer os julen med raske skridt, men der er stadig tid til at lave en eller flere dekorationer til jul. I denne uge viser Hanne Utoft, hvordan man kan fremstille en grenbase med mange anvendelsesmuligheder. Det bliver så smukt.

Jul i køkkenet

10.12.2020 | Også i denne uge bliver der julet. Hanne Utoft er på besøg i køkkenet, hvor hun pynter et fad og binder en krans. Ikke alene smukt, men også meget inspirerende.
Preview

Naturjul

03.12.2020 | Også i denne uge skal jules der i køkkenet. Jeg har atter en gang besøg af Hanne Utoft, der laver de fineste dekorationer. Blandt andet med fyrrenåle og andre materialer fra skoven.

Snart advent

26.11.2020 | Der er kun nogle få dage til advent, så i denne uge er det et par forholdsvis hurtige og nemme adventsdekorationer, Hanne Utoft kommer med forslag til.

Adventsinspiration

19.11.2020 | Julen nærmer sig, og måske er der nogle, der tænker, at der da er længe til. Men hvis man vil lave pynt til advent, er det ikke spor for tidligt at gå i gang. I denne og de næste uger har jeg besøg af Hanne Utoft, der vil give sit bud på en adventskrans.

Løvfaldstid

12.11.2020 | Så gik den altså ikke længere! Mange af havens træer har kastet løvet, og i lindealleen er der stort set ikke et blad tilbage. Nuvel, de ligger bare på jorden. Så nu skal der rives sammen.

Så blev det november

05.11.2020 | Det er svært at få armene ned … Efteråret viser sig stadig fra sin mildeste side, og det er så herligt, at vi stadig kan være ude og være i gang. Der er meget at glæde sig over.

En tur i drivhuset

29.10.2020 | I dag er jeg rykket ind i det vinteropvarmede drivhus, hvor jeg vil vise lidt rundt. Men jeg viser selvfølgelig også, hvad der sker i haven. Det lune vejr gør, at vi stadig kan lave meget derude.

Bær og blade

22.10.2020 | Det er stadig det skønneste vejr. Mildt og rart, så det er fint at gå i haven. Og der er så meget at glæde sig over. Ikke blot det gyldne løv. Dette fortæller jeg om i denne uge.

Efterår i skovhaven

15.10.2020 | Der er endnu blade på træer og buske, og skovhaven har stadig meget at byde på. Vi har haft travlt med at plante nyt, og det er dejligt at tænke på alt det, der vil pible frem til foråret.

Sensommerblomstrende stauder

08.10.2020 | Selvom vi er et godt stykke inde i oktober, og det med god ret kan kaldes efterår, er der stadig meget i blomst. I denne uge fortæller jeg om sensommerblomstrende stauder og andre vækster. Det er så dejligt, at der stadig er noget i blomst.

Nu er det efterår

01.10.2020 | Så er det for alvor efterår, men det betyder ikke, at blomstringen er ovre. Især sommerblomsterne, som vi såede i det tidlige forår, kvitterer stadig, og der bliver plukket mange buketter. Særligt af de smukke stolt kavaler.

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.
Vis flere videoer