Log ind

Denne video kan ikke vises. Prøv at logge ind som medlem.

Farvel til dahliaerne

I dag har vi gang i det tunge maskineri. Vi er ved at tømme krukker for blandt andet dahliaer. De skal jo pakkes ned, inden det begynder at blive alt for koldt i vejret. Og det handler altså også om, at vi skal have krukkerne klar til alle forårsløgene. .

Kommentarer
Anita 10 måneder siden
Kære Claus
Det er en anderledes og meget spændende video i denne uge , spændende med Dahaliaerne , de minder jo om kartofler knoldene , ved ikke om man kan spise dem , har nu ikke tænkt mig at prøve .
Og så lige sommerfugle kløver , det vidste jeg ikke at det er til at tage små knolde op til næste år , for at lægge dem , så fik jeg lært det , har bare et spørgsmål , ville de komme til næste år hvis de ikke kom op af jorden ?
Tak for dejlig video altid en fornøjelse , nu vil jeg se Vild med dans .
Rigtig god weekend til dig og alle jer andre
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 10 måneder siden
Kære Anita, ja, det med knoldene fra kløver tror jeg egentlig er ny viden for mange. Kh Claus
Ingrid 10 måneder siden
Hej Claus. Hyggeligt at se din efterårsklargøring. Det er jo et kæmpe arbejde I der er i gang med, men vi er jo også mange der får glæde af dine flotte sammensætninger. Jeg kom til at tænke på om du nogensinde har været nede ved ham i Boss (Emborgvej) med den store Georgin-have?? Han er en rigtig Dahlianørd :0) I ville rigtig kunne snakke.... Kærlig hilsen Ingrid Berger
Claus 10 måneder siden
Kære Ingrid, tak for dit tip om dahliahaven. Den vil jeg google. Kh Claus
Bonnie 10 måneder siden
Kære Claus.
Sikke et arbejde med at få alle de Dahlia-knolde op, renset og pakket ned. Tænkte på dig i sidste uge, hvor vi havde to nætter i træk med minus 5 grader. Alle mine (stakkels 8) Dahlia knolde røg - og jeg tænkte på om halvdelen af din have, havde lagt sig ned. Sådan så det nu ikke ud på videoen. Der må kunne være blevet en million buketter ud af alle de planter, der blev skilt ad.
På denne tid af året, hvor der gøres vinterklar - har jeg samme følelse som dig - at det også er forberedelse til næste haveår, som enhver gartner altid tror og håber på, bliver meget bedre end det forrige. Og det håber jeg da i hvert fald, at mine Dahlia blive næste år. Jeg vil forkæle dem mere.
Nu har jeg lige bestilt en masse løg i Bilka - så lige om lidt er jeg igang med flere forårsforberedelser.
Mange hilsner fra hende med den alt for lille have
Claus 10 måneder siden
Kære Bonnie, ja, jeg elsker denne årstid og at vide, at nu er kimen snart lagt til næste år. Jeg har også mange nye planer. Kh Claus
Anette 10 måneder siden
Hej Claus

Godt du har hjælp, for det må være et kæmpe arbejde at få alle dine Dahliaer gjort klar til vinteropbevaring. Jeg har ikke fået mine op endnu, da vi blev fristet af en tur til New England. Der står Dahliaerne stadig flot. Men de kommende par weekender står opgaverne på opgravning af Dahliaer og forberedelse af nye Dahliabede. Vil du afsløre, hvor du køber de sorte plastikkasser, du har dine Dahliaknolde i?

Mange hilsener
Anette

Claus 10 måneder siden
Kære Anette, kasserne er fra Belgien. Jeg får dem, når eg køber planter derfra. Men der findes så mange andre fine og brugbare. Prøv for eksempel Ikea. Dbh Claus
Iris 10 måneder siden
Kære Claus
Tak for kigget back stage, det er altid interessant at se hvor meget arbejde der ligger bag skønheden.
Jeg har prøvet at lade mine Oxalis knolde blive i krukken, klippe stilkene af, og opbevare krukken frostfri og uden væde, og først vande i foråret. Jeg har så skiftet jorden hvert andet år. Dalby Krukke muld. Mine knolde er 'Iron Cross'.
Kh Iris
Claus 10 måneder siden
Kære Iris - hyggeligt med en hilsen fra dig. Det er bestemt en god idé at lade oxalisknoldene blive i krukken og holde inde med vand. Kh Claus
Tina 10 måneder siden
Kæreste Claus Dejligt lige at få repeteret Dahlia sæsonslut. Det er svært at tage dem op når de stadig har så mange blomster, men der er jo også noget over havens sidste Dahlia buket. Tænker du har til et par vaser når I tager dem op. Knus Tina
Claus 10 måneder siden
Kære Tina, ja, jeg har haft til rigtig mange vaser. Men nu er det slut. Kh Claus

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.

Enghøj Staudehave

23.07.2020 | Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

Krukkekøkkenhaven

15.07.2020 | I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

Rosernes tid

09.07.2020 | Af alle havens blomster må jeg sige, at jeg holder mest af roser. Ingen anden blomst kan overgå den i skønhed og duft. Tænker, at mange har det ligesom jeg.

Ud med saksen

02.07.2020 | Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!
Preview

Midsommer

25.06.2020 | Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.

Juniglæder

18.06.2020 | Der er meget at glæde sig over her i årets første sommermåned. Krukkevæksterne viser sig fra deres bedste side, og der er også gang i krukkekøkkenhaven. Det er en løfterig tid.

Blomstring i skyggen

11.06.2020 | Det sker ikke så sjældent, at folk siger til mig, at de har svært ved at finde ud af, hvad de skal plante i skyggen. Faktisk er det nu ikke så svært. Brug nettet - søg og du skal finde!

Nu er det sommer

04.06.2020 | Det er helt utroligt, så hurtigt det går i haven lige nu. Men vi har jo også haft pragtfulde dage med sol og megen varme. Det er noget, der behager både blomster og haveejere. Faktisk har maj måned været den mest solrige i over hundrede år, har vi lige fået at vide.

De sidste tulipaner

28.05.2020 | Om få dage er det sommer, i alt fald rent kalendermæssigt. De seneste dage har budt på nogen varme og sol, og nu er det ved at være uigenkaldeligt slut med tulipanerne. Men I får lige et sidste kig på mine …
Preview

Pangfarver

21.05.2020 | Mon ikke mange af jer ved, at jeg er vild med farver og at sætte dem sammen? Det er en stor, stor passion, som jeg altid har haft. Også inden jeg blev havemenneske for et kvart århundrede siden. Jeg var ikke et helt almindeligt barn!

Flere tulipaner

14.05.2020 | Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er vild med tulipaner. Og jeg har da heller aldrig hørt om nogle, der ikke kunne lide denne dejlige forårsblomst, som fås i alkens skønne farver.

Køkkenurter og blomster

07.05.2020 | Mange af de køkkenurter, vi dyrker til kulinarisk brug, er lige så smukke som blomster, og det er blevet en hel sport for mig at sætte dem sammen. Det er noget af det, jeg viser i denne uges video.

Planting og såning

30.04.2020 | Der er ingen tvivl om, at forårsmånederne er de travleste i haven. Sådan er det i hvert fald her. Men man skal som bekendt yde, før man kan nyde, og det har jeg heller ikke det fjerneste imod. I denne uge handler det om både plantning og såning.

Blomstrendre overdådighed

23.04.2020 | Foråret er for alvor kommet til Risskov. Bøgen er sprunget ud, og forårsløgvæksterne blomstrer, så det er en hel lyst; ikke blot i haven, men også udenfor porten. Der er så meget at glæde sig over ...

Kom med i drivhuset

16.04.2020 | Det er forår. Påskeklokkerne og narcisserne blomstrer. Der er skønt i skovhaven, men I skal også med ind i drivhuset og se, hvad jeg har gang i derinde. Og det er ikke så lidt; set i lyset af den periode vi er inde i, er der ekstra meningsfuldt at så og prikle.

Påsketravlhed

09.04.2020 | Det går rigtig hurtigt i haven lige nu, og det hele gror som en lyst. Selv om jeg har fået ekstra meget tid, er der masser at lave, og i den forløbne uge har vi haft rigtig travlt. Blandt andet med at potte dahliaer, og de står nu klar i drivhuset.

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.
Vis flere videoer