Log ind

Forår i krukker

På denne årstid begynder jeg at arrangere krukker, og i denne uge vil jeg vise en noget anderledes kombination, hvor jeg blandt andet inddrager citrusfrugter - kumquats. Deres orange farve har været toneangivende for hele arrangementet.

.

Kommentarer
Lene for 6 måneder siden
Hej Claus - skønne farver i dine potter - Jeg fik sidste år en kumquat i gave - jeg passede den med kalkfri vand - gødning - og det voksede sig stor og flot - så kom efteråret og jeg skulle opbevarer min kumquat - et koldt frostfrit sted med ikke så meget lys - lidt vanding (må aldrig udtørrer) - men suk efter nogle måneder tabte den alle sine blade (ps! vi spiste frugterne i løbet af sommeren - gode til marmelade) - og uanset hvad jeg gjorte så visner min kumquat ØV - Har du nogle gode tips til hvordan man kan få sin kumquat til at overleve i efterår/vintermånederne? vil rigtig gerne have en igen mvh. Lene
Claus for 6 måneder siden
Kære Lene, det er meget vigtigt, at citrusfrugter hverken har det for varmt eller for koldt om vinteren. 5-10 plusgrader - ligesom en italiensk vinter - er passende. Dbh Claus
Lene for 6 måneder siden
Hej igen - så har min kumquat sikkert stået for koldt - nå jeg må prøve igen - en skøn plante.
Susanne for 6 måneder siden
hej Lene det er lykkedes mig at overvintre 8 forskellige citrus i et bobleplasttelt i mit drivhus. eneste varmekilde stearinlys - vi har jobikke haft hård frost så nætterne har kunnet holdes på plusgrader. de har ikke stået mørkt og kun fået en smule vand. nogle smider lige nu bladene, men er fyldt med nye skud og blomster på dem alle. dog skal det lige siges at der ikke er kumgats imellem, men citron, appelsin, bergamotte, lime.
Claus for 6 måneder siden
Kære Susanne, rigtig god idé. Og hvor er det herligt, at du/I har lyst til at hjælpe hinanden. Tak. Dbh Claus
Lene for 6 måneder siden
Tak Susanne - det må jeg prøve.
Lise for 6 måneder siden
Utroligt smukt med de varme orange farver.Vortemælken er meget speciel og passer rigtig godt i sammenhængen.Man får et godt indtryk af,hvad gentagelser betyder i krukkesamlingen.
Har du glemt nyhedsbrevet i denne uge?
Claus for 6 måneder siden
Kære Lise - ja, gentagelse er vigtigt. Og ja, Nyhedsbrevet blev lidt forsinket, fordi jeg først kom hjem fra Holland meget sent i går aftes Men det er sendt ud nu. Dbh Claus
Leif for 6 måneder siden
Meget utraditionelle farver her i foråret, hvor ser det bare godt ud. God weekend og tillykke med tulipanen. Så velfortjent ;-)
Claus for 6 måneder siden
Kære Leif, tusind tak. Dbh Claus
Kirsten for 6 måneder siden
Kære Claus
Rigtig hjertelig tillykke med tulipanen hvor er den smuk, og du har da om nogen fortjent at få en tulipan opkaldt efter dig, med det kæmpe arbejde du gør, for at vi kan få de flotteste tulipaner i vores haver.
Dejlig video med gode råd om plantning og pasning af citrusplanter og hvor er det flot med det orangefarvede krukke arrangement.
Rigtig god weekend
K.H. Kirsten N.
Claus for 6 måneder siden
Kære Kirsten, tak for søde ord. Herligt, at du kan lide krukkearrangementet. Kh Claus
Helle for 6 måneder siden
Kære Claus.
Tak for dejlig video med de smukke brændte farver og stort tillykke med den flotte tulipan.
Virkelig fortjent som den fantastiske ambassadør du er.

God weekend
Mange hilsner fra Helle i Næstved.
Claus for 6 måneder siden
Kære Helle, tak for dine søde ord. Dbh Claus
Anita for 6 måneder siden
Kære Claus
Først stort tillykke med den nye tulipan - den er som du siger noget af det smukkeste
Det fortjener du som den fantastiske havemand du er - og så lige til dit fantastiske opstiling ved trappen - det er så flot og spændende - jeg har også nogle orange tulipaner i krukker ved salon og det er sammen med lidt i dine Kenzo farver - det har jeg jo ladet inspirere af - og det får meget stor opmærksomhed når folk går forbi på gaden og kunderne kommer næsten for sent ind inden de har kikket færdig - jeg skal også ha ti krukker mere for til næste år vil jeg ha 22 krukker med tulipaner og så glæder jeg mig over at vi kan få fingre i de løg som der er begrænsning på - det bliver så godt - jeg har ikke prøvet de træer som du viser men de er flotte men det vil være sværdt for mig at opbevare om vinter - men flotte er de
Så vil jeg lige ønske god weekend
Kh Anita og Jørge n
Claus for 6 måneder siden
Kære Anita, herligt at du glæder din kunder med tulipaner i krukker. Vi har lige fået arrangeret krukker nede ved vejen. Viser billeder på Instagram og Facebook i morgen, lørdag. Tak igen igen for dine talrige kommentarer. Kh til jer begge
Lise for 6 måneder siden
Hej Claus!
Det må have været en stor oplevelse at få en så smuk tulipan opkaldt efter sig og i de fantastiske omgivelser.Jeg glæder mig allerede til tulipantilbuddene,som må vise sig,om de kan udkonkurrere den engelske leverandør jeg tidligere har brugt.
Det er meget smukke fotos du viser og det ser bestemt lovende ud.
Ingen tvivl om at du har travlt,- det har "vi havetosser" lige nu,men for de fleste af os er det kun en hobby!
Men en dejlig video ledsaget af et relevant nyhedsbrev,-tak for det og rigtig god weekend !
Hilsen fra Lise
Claus for 6 måneder siden
Kære Lise - også god weekend til dig. Ja, det er en stor oplevelse af få en tulipan opkaldt efter sig. Dbh Claus
Marian for 6 måneder siden
Kære Claus. Tillykke med tulipanen. Som du skriver virkelig fin. Den bliver der rift om, men også de andre tulipaner, du viste, så meget interessante ud. Sød og oplivende potteopstilling. For mig er citrus også lidt forårsagtige. Det er de i Sydfrankrig med citronfestival i Nice osv. kh Marian
Claus for 6 måneder siden
Kære Marian, god pointe med forårsstemning og citronfestival. Den husker jeg. Kh Claus
Eliane for 6 måneder siden
Kære Claus.
Du må aldrig få stress over nyhedsbrevet, vi venter gerne på dig.
Et hjerteligt tillykke med din vidunderlige tulipan. Den er fantastisk smuk. Det glæder os meget, at vi snart kan bestille den. Hvor er det fortjent at du får så smuk en tulipan opkaldt efter dig.
Din opstilling med Kumquats er meget forfriskende. En helt ny måde at anvende citrustræer på.
Vi sender dig mange kærlige tanker. John og Eliane
Claus for 6 måneder siden
Kære Eliane, hyggeligt at I kan lide opstillingen. Det er sjovt at lave lidt nyt. Arbejder på en ny krukkebog, der skal udkomme næste forår. Kærlige hilsner til jer begge fra Claus
Annie for 6 måneder siden
Kære Claus
Hvis nogen skulle have opkaldt en tulipan efter sig, er det selvfølgelig dig - et stort tillykke, hvor er det en smuk tulipan. Du har inspireret mig og mange andre havefolk med de flotte tulipaner, narcisser m.v. Jeg har købt en del dobbelte tulipaner, specielle narcisser og gul kejserkrone (et løg og i år er der tre blomster), som du har anbefalet. Der er en fornøjelse, at se dem blomstre og kan takke dig for de smukke farver og former.
Krukke arrangementet på trappen er utrolig smuk i orange og brændte farver. God tur til England. Kh. Annie
Claus for 6 måneder siden
Kære Annie, jeg kan kun gentage mig selv og sige tak for ros og søde ord. Jeg labber dem i mig, skal I vide. Kh Claus
Louise for 6 måneder siden
Kære Claus. Nyhedsbrevet er skønt at modtage og vi venter gerne på det - du må endelig ikke føle et pres for at levere, vi ved jo at det kommer :-)
Igen er timingen perfekt vedr. Indholdet i din video - jeg planlægger netop hvilke / eller om jeg skal have middelhavsplanter i mit drivhus til næste år. Drivhuset bliver til i år, og jeg vil egentlig gerne overvintre nogle planter allerede denne vinter så jeg har glæden ved de første livstegn når foråret melder sig. I må have en dejlig weekend - håber du får ro til at nyde den.
Mange hilsner Louise .
Claus for 6 måneder siden
Kære Louise, også god weekend til dig. Det lyder spændende med drivhuset. Dbh Claus
Alice for 6 måneder siden
Kære Claus
Hjertelig Tillykke med at lægge navn til en så smuk tulipan! Den er virkelig smuk og minder næsten om en rose! Anledningen er så sandelig også velfortjent, og med dine smukke præsentationer af tulipaner fik du også mig til at lægge tulipanløg i haven og i krukker.
Dejligt med de gode råd om Citrusplanter som forhåbentlig kan forhindre andre i at lære det på den hårde måde, og jeg ville ønske at jeg havde vidst det med kalkfrit vand, da jeg for nogle år siden købte en stor flot appelsinplante. Nu ved jeg det heldigvis, og har vovet at prøve lykken med et lille citrontræ. Jeg elsker citrusblomstens duft! :-)
Rigtig god Weekend
Kærlig hilsen Alice
Claus for 6 måneder siden
Kære Alice, Tak for dine søde ord. Held og lykke med citrontræet. Jeg deler helt og holdent din glæde ved duften. Kh Claus
Micha for 6 måneder siden
Hej Claus.
Jeg er lige kommet hjem fra Holland i dag og har købt en del tulipanløg. På pakket står der, at de skal plantes ud med det samme. Mit spørgsmål er om det ikke er for sent? Jeg håber du har tid til at hjælpe mig.
Vh Micha
Claus for 6 måneder siden
Kære Micha, løgene har givetvis været frosset ned. Skynd dig at få dem i jorden, så blomstrer de (måske) om tre-fire måneder. Dbh Claus
Tina for 6 måneder siden
Kære Claus Stort velfortjent tillykke med Claus Dalby tulipanen, hvor jeg glæder mig til at se den i handelen. Jeg er så glad da min Claus Dalby rose skyder så flot i år, den har haft godt af mine gamle hovedpude fjer :-) Skøn ide med Kumquart, skønt at mikse citrusfrugter ind i krukkerne. knus Tina
Claus for 6 måneder siden
Kære Tine, endnu en gang tak fordi, du altid er så positiv. Kh Claus
marian for 6 måneder siden
Skøn farvesammensætning, og dejlig inspiration.
Claus for 6 måneder siden
Kære Marian,

Tak skal du have. Dbh Claus
Jytte for 6 måneder siden
En maximalistisk tulipan selvfølgelig ; ) Stort til lykke med æren!
Jytte
Claus for 6 måneder siden
Kære Jytte,

Tak. Tak. Dbh Claus
Dinah for 6 måneder siden
Hej Claus
Meget flot tulipan, den kan du være stolt af!
Jeg vil gerne engang i de mørke vintertider høre noget om, hvordan man udvikler nye tulipaner og får dem fremavlet og klar til at sælge som løg.
Du bør også vide, hvad din inspiration kan føre med sig: Jeg skulle bare købe en rude til drivhuset, som var smadret i vinterens løb. Der var tilbud på citrusplanter, og før jeg havde set mig om, var både en citron og en appelsin sprunget op i vognen. En anelse besværligt, da de er 2 meter høje og stødte mod loftet i butikken. Frygteligt mas at få dem ind bag i bilen med hjælp fra min 4 årige datter - de prikker jo! Er nu plantet om i krukker og placeret på terrassen. Der er dog ikke plads til at lave en masse gentagelser ... -Jeg håber ikke, jeg bliver inspireret i samme grad hver uge!
Hanne for 6 måneder siden
Hej Claus.
Det er stort at få sin egen tulipan. Tillykke. Den vil jeg gerne købe, når vi kan det. Der var også mange andre meget flotte tulipaner på markerne vi så. God tur til England.
Hilsen Hanne Kloster
Elsebet for 6 måneder siden
STORT tillykke Claus - först en rose og nu en tulipan opkaldt efter dig! Men det är du sandeligt også värd! Hvad bliver mon det näste?
Kärlig hilsen
Elsebet
Susanne for 6 måneder siden
Hej Claus,
Gad vide om man kan spørge dig om noget her?
Jeg har flere af "dine" stativer til slyngplanter. Tog til Bilka for at købe flere, men der ser helt tomt ud. Har også fået kig på dine plantereoler i samme materiale. Er de taget af programmet, kommer de bare senere på sæsonen eller kan du give tip til, hvor jeg finder noget i samme stil?
Dejligt med en overdådig Dalby-tulipan - spræl må der til derude i haverne. Tillykke.
Mange hilsner, -Susanne
Mona for 6 måneder siden
Kære Claus, STORT TILLYKKE med den meget velfortjente ære at lægge navn til endnu en smuk og uundværlig blomst , som jeg glæder mig til at sætte til efteråret. Med din inspirerende indsats og smittende haveglæde må den næste ære ,som tilfalder dig , blive at få opkaldt en Claus Dalbys Vej / Plads 👍🇩🇰😊💐
Kumquats - har forsøgt- forærede planten til noget familie med drivhus., men køn er den.
Tak for dit gode råd om at sætte dahlia tidligt under dække, de flotte skud er ca 20 cm og skal knibes. Nu venter vi blot på varme.
God Bededags - blomster - weekend fra
Mona
Lene for 6 måneder siden
Kære Claus
Vil ønske dig STORT TILLYKKE med at få opkaldt en SÅ SMUK tulipan med dit navn
Vil være skønt, hvis vi kunne købe nogle af løgene her til efterår
Jeg har også lige et spørgsmål vedr tulipaner
Tager du dem op af krukkerne, når de er afblomstret eller lader du dem være i krukkerne?
God bededags weekend
Lene
Claus for 6 måneder siden
Kære Lene, tak for lykønskning - som medlemmer af Haveklubben, får I tilbudt 'Claus Dalby'-tulipanen som de første. Ang. tulipan-løgene. må sige, at de kommer på komposten efter blomstring. Som bekendt er det ikke alle løg, der blomstrer året efter. Jeg har gennem flere år givet løgene væk, men venner og kendte melder, at det kun er omkring en tredjedel, der kommer i blomst. Desværre ... De bedste hilsner fra Claus
Lene for 6 måneder siden
Kære Claus
Tak for dit svar, det sætter jeg pris på
Så må jeg være heldig medmine tulipaner, de kommer flittigt år efter år
Jeg ved godt, at nogle forsvinder, men det er få af mine.
Det skærer dog i mit hjerte, at dine tulipan løge "bare" kommer på komposten også selvom det ikke er alle, som kommer igen.
Kunne man evt ikke arve, nogle, når man kommer til åben have i juni?
Mange have hilsener
Lene
Hanne for 6 måneder siden
Kære Claus
Fantastisk flotte opstillinger, hvor må det være en fornøjelse at arbejde med. Jeg gør det selv, men i meget meget mindre målestok, derfor er det alligevel en fornøjelse. Flot tulipan, som har fået dit navn. Stort tillykke med det. Hvor kan den fantastiske orange primula købes, den kan blive svær at leve uden. M.v.h Hanne

Velkommen i juleværkstedet

16.11.2017 | Nu er det ved at være tid til at jule, i hvert fald hvis man vil lave dekorationerne selv. Jeg har pyntet op i det vinteropvarmede drivhus og er i fuld gang. Glæder mig til at inspirere jer.

Vinteropbevaring af planter

09.11.2017 | Jeg tænker, at mange af os har nogle sarte planter, som vi gerne vil bringe sikkert gennem vinteren. Det kan for eksempel være citrustræer, oliven og Agapanthus. De må helst ikke gå til.

Såning af rød kvan

02.11.2017 | I denne uge fortæller jeg, hvordan man sår frø til den røde kvan, Angelica gigas. Det er meget vigtigt, at frøene sås ret kort tid efter, at de er høstet, ellers mister de spireevnen.

Efterårskrukker

26.10.2017 | Efteråret viser sig stadig fra sin milde side, selvom der nu varsles storm og ligefrem sne. Her tager vi dog en dag af gangen og glæder os for eksempel over, at solen skinner i dag.

Vinteropbevaring af dahlia-knolde

19.10.2017 | Her i efteråret er der mange gøremål, og et af dem går ud på at gøre dahlia-knolde klar til vinteropbevaring. I sig selv er det rimelig enkelt, men der er alligevel nogle tips, som jeg vil dele med jer.

Toårige vækster

12.10.2017 | Jeg ved ikke hvor mange, der er ved at plante nu. Men vi er … Toårige planter som kvan, Angelica, og fingerbøl, Digitalis, bliver plantet i den nederste del af haven, hvor der i sidste uge blev lagt løg.

Skvalderkål og tulipaner

05.10.2017 | Det er vist de færreste havefolk, der mener, at man kan slappe af i oktober. Meget kan og skal gøres. Der er altid noget at give sig i kast med. I år har vi erklæret skvalderkålen krig, og desuden lægger vi tulipanløg i store mængder.

On the road

27.09.2017 | Gennem årene er jeg blevet stillet overfor mange spændende opgaver. En af dem går ud på at binde buketter for Flowr, der leverer buketter direkte døren. Her kan man købe en særlig Claus Dalby buket.

Glødende krukker

21.09.2017 | Jeg elsker orange, og det er ligegyldigt, om det er forår, sommer eller efterår. Det er en farve, jeg ligefrem tørster efter. Her i sensommeren er den orange særlig perfekt, fordi den i den grad matcher træernes løv, der snart begynder at gløde.

I krukker og kasser

14.09.2017 | Helt fra det tidlige forår bestræber vi os på at have noget i blomst i sensommeren, især i krukker og kasser. Det er ikke svært, hvis blot man er ude i god tid; sår sommerblomster og lægger dahliaknolde.

Tulipaner i krukker

08.09.2017 | Gennem snart mange år har jeg praktiseret den disciplin, der går ud på lægge forårsløg, især tulipaner, i krukker. Det er på ingen måde svært, men kræver alligevel et par praktiske ting, som jeg vil forklare om her.

Sunken Garden

31.08.2017 | The Sunken Garden er et af havens femten rum, og jeg fornemmer, at mange er fascinerede af denne plads, tegnet af have- og landskabsarkitekt Kjeld Slot. Det var et spændende projekt, og undervejs kom jeg også med inputs.

Hortensiaer i hele haven

24.08.2017 | En busk, som jeg slet ikke kan forestille mig at undvære i haven, er hortensia. Med sit rige flor og sine flotte blomster er det en perfekt partner til for eksempel stauder og andre blomstrende vækster.

Violfrøstjerne - et højdepunkt

17.08.2017 | I augusthaven er der især en plante, der påkalder sig opmærksomheden. Det er den imponerende violfrøstjerne, Thalictrum, der fås i flere udgaver.
I denne uge viser jeg nogle af højdespringerne.

Chelsea Flower Show

10.08.2017 | En af de helt store begivenheder indenfor haveverdenen er Chelsea Flower Show, der finder sted i London hvert år i maj. Folk kommer hertil i tusindvis, og det er en event, der tales om over hele Europa.

Tre berømte haver

03.08.2017 | I denne uges video præsenterer jeg tre af Englands ikoniske haver - Sissinghurst Castle Garden, Hidcote Manor og Snowshill Manor - alle haver, der på en alle anden måde har inspireret mig.
Optagelserne er fra min Englandstur i maj.
Preview

Keukenhof

27.07.2017 | Jeg tror ikke, at der er nogen af jer, der er i tvivl om, at jeg elsker forårsløg. Tulipaner, narcisser, perlehyacinter, krokus og alle de andre skønne.

Nu skal vi en tur til Holland.

Med inspiration fra grøftekanten

20.07.2017 | Hvis man kan tale om havemode, er der ingen tvivl om, at det vilde look er i højsædet, og det er en stil, der er kommet for at blive. Det tør jeg godt garantere.
Vis flere videoer