Log ind

Forår i krukker

På denne årstid begynder jeg at arrangere krukker, og i denne uge vil jeg vise en noget anderledes kombination, hvor jeg blandt andet inddrager citrusfrugter - kumquats. Deres orange farve har været toneangivende for hele arrangementet.

.

Kommentarer
Lene 11 måneder siden
Hej Claus - skønne farver i dine potter - Jeg fik sidste år en kumquat i gave - jeg passede den med kalkfri vand - gødning - og det voksede sig stor og flot - så kom efteråret og jeg skulle opbevarer min kumquat - et koldt frostfrit sted med ikke så meget lys - lidt vanding (må aldrig udtørrer) - men suk efter nogle måneder tabte den alle sine blade (ps! vi spiste frugterne i løbet af sommeren - gode til marmelade) - og uanset hvad jeg gjorte så visner min kumquat ØV - Har du nogle gode tips til hvordan man kan få sin kumquat til at overleve i efterår/vintermånederne? vil rigtig gerne have en igen mvh. Lene
Claus 11 måneder siden
Kære Lene, det er meget vigtigt, at citrusfrugter hverken har det for varmt eller for koldt om vinteren. 5-10 plusgrader - ligesom en italiensk vinter - er passende. Dbh Claus
Lene 11 måneder siden
Hej igen - så har min kumquat sikkert stået for koldt - nå jeg må prøve igen - en skøn plante.
Susanne 11 måneder siden
hej Lene det er lykkedes mig at overvintre 8 forskellige citrus i et bobleplasttelt i mit drivhus. eneste varmekilde stearinlys - vi har jobikke haft hård frost så nætterne har kunnet holdes på plusgrader. de har ikke stået mørkt og kun fået en smule vand. nogle smider lige nu bladene, men er fyldt med nye skud og blomster på dem alle. dog skal det lige siges at der ikke er kumgats imellem, men citron, appelsin, bergamotte, lime.
Claus 11 måneder siden
Kære Susanne, rigtig god idé. Og hvor er det herligt, at du/I har lyst til at hjælpe hinanden. Tak. Dbh Claus
Lene 11 måneder siden
Tak Susanne - det må jeg prøve.
Lise 11 måneder siden
Utroligt smukt med de varme orange farver.Vortemælken er meget speciel og passer rigtig godt i sammenhængen.Man får et godt indtryk af,hvad gentagelser betyder i krukkesamlingen.
Har du glemt nyhedsbrevet i denne uge?
Claus 11 måneder siden
Kære Lise - ja, gentagelse er vigtigt. Og ja, Nyhedsbrevet blev lidt forsinket, fordi jeg først kom hjem fra Holland meget sent i går aftes Men det er sendt ud nu. Dbh Claus
Leif 11 måneder siden
Meget utraditionelle farver her i foråret, hvor ser det bare godt ud. God weekend og tillykke med tulipanen. Så velfortjent ;-)
Claus 11 måneder siden
Kære Leif, tusind tak. Dbh Claus
Kirsten 11 måneder siden
Kære Claus
Rigtig hjertelig tillykke med tulipanen hvor er den smuk, og du har da om nogen fortjent at få en tulipan opkaldt efter dig, med det kæmpe arbejde du gør, for at vi kan få de flotteste tulipaner i vores haver.
Dejlig video med gode råd om plantning og pasning af citrusplanter og hvor er det flot med det orangefarvede krukke arrangement.
Rigtig god weekend
K.H. Kirsten N.
Claus 11 måneder siden
Kære Kirsten, tak for søde ord. Herligt, at du kan lide krukkearrangementet. Kh Claus
Helle 11 måneder siden
Kære Claus.
Tak for dejlig video med de smukke brændte farver og stort tillykke med den flotte tulipan.
Virkelig fortjent som den fantastiske ambassadør du er.

God weekend
Mange hilsner fra Helle i Næstved.
Claus 11 måneder siden
Kære Helle, tak for dine søde ord. Dbh Claus
Anita 11 måneder siden
Kære Claus
Først stort tillykke med den nye tulipan - den er som du siger noget af det smukkeste
Det fortjener du som den fantastiske havemand du er - og så lige til dit fantastiske opstiling ved trappen - det er så flot og spændende - jeg har også nogle orange tulipaner i krukker ved salon og det er sammen med lidt i dine Kenzo farver - det har jeg jo ladet inspirere af - og det får meget stor opmærksomhed når folk går forbi på gaden og kunderne kommer næsten for sent ind inden de har kikket færdig - jeg skal også ha ti krukker mere for til næste år vil jeg ha 22 krukker med tulipaner og så glæder jeg mig over at vi kan få fingre i de løg som der er begrænsning på - det bliver så godt - jeg har ikke prøvet de træer som du viser men de er flotte men det vil være sværdt for mig at opbevare om vinter - men flotte er de
Så vil jeg lige ønske god weekend
Kh Anita og Jørge n
Claus 11 måneder siden
Kære Anita, herligt at du glæder din kunder med tulipaner i krukker. Vi har lige fået arrangeret krukker nede ved vejen. Viser billeder på Instagram og Facebook i morgen, lørdag. Tak igen igen for dine talrige kommentarer. Kh til jer begge
Lise 11 måneder siden
Hej Claus!
Det må have været en stor oplevelse at få en så smuk tulipan opkaldt efter sig og i de fantastiske omgivelser.Jeg glæder mig allerede til tulipantilbuddene,som må vise sig,om de kan udkonkurrere den engelske leverandør jeg tidligere har brugt.
Det er meget smukke fotos du viser og det ser bestemt lovende ud.
Ingen tvivl om at du har travlt,- det har "vi havetosser" lige nu,men for de fleste af os er det kun en hobby!
Men en dejlig video ledsaget af et relevant nyhedsbrev,-tak for det og rigtig god weekend !
Hilsen fra Lise
Claus 11 måneder siden
Kære Lise - også god weekend til dig. Ja, det er en stor oplevelse af få en tulipan opkaldt efter sig. Dbh Claus
Marian 11 måneder siden
Kære Claus. Tillykke med tulipanen. Som du skriver virkelig fin. Den bliver der rift om, men også de andre tulipaner, du viste, så meget interessante ud. Sød og oplivende potteopstilling. For mig er citrus også lidt forårsagtige. Det er de i Sydfrankrig med citronfestival i Nice osv. kh Marian
Claus 11 måneder siden
Kære Marian, god pointe med forårsstemning og citronfestival. Den husker jeg. Kh Claus
Eliane 11 måneder siden
Kære Claus.
Du må aldrig få stress over nyhedsbrevet, vi venter gerne på dig.
Et hjerteligt tillykke med din vidunderlige tulipan. Den er fantastisk smuk. Det glæder os meget, at vi snart kan bestille den. Hvor er det fortjent at du får så smuk en tulipan opkaldt efter dig.
Din opstilling med Kumquats er meget forfriskende. En helt ny måde at anvende citrustræer på.
Vi sender dig mange kærlige tanker. John og Eliane
Claus 11 måneder siden
Kære Eliane, hyggeligt at I kan lide opstillingen. Det er sjovt at lave lidt nyt. Arbejder på en ny krukkebog, der skal udkomme næste forår. Kærlige hilsner til jer begge fra Claus
Annie 11 måneder siden
Kære Claus
Hvis nogen skulle have opkaldt en tulipan efter sig, er det selvfølgelig dig - et stort tillykke, hvor er det en smuk tulipan. Du har inspireret mig og mange andre havefolk med de flotte tulipaner, narcisser m.v. Jeg har købt en del dobbelte tulipaner, specielle narcisser og gul kejserkrone (et løg og i år er der tre blomster), som du har anbefalet. Der er en fornøjelse, at se dem blomstre og kan takke dig for de smukke farver og former.
Krukke arrangementet på trappen er utrolig smuk i orange og brændte farver. God tur til England. Kh. Annie
Claus 11 måneder siden
Kære Annie, jeg kan kun gentage mig selv og sige tak for ros og søde ord. Jeg labber dem i mig, skal I vide. Kh Claus
Louise 11 måneder siden
Kære Claus. Nyhedsbrevet er skønt at modtage og vi venter gerne på det - du må endelig ikke føle et pres for at levere, vi ved jo at det kommer :-)
Igen er timingen perfekt vedr. Indholdet i din video - jeg planlægger netop hvilke / eller om jeg skal have middelhavsplanter i mit drivhus til næste år. Drivhuset bliver til i år, og jeg vil egentlig gerne overvintre nogle planter allerede denne vinter så jeg har glæden ved de første livstegn når foråret melder sig. I må have en dejlig weekend - håber du får ro til at nyde den.
Mange hilsner Louise .
Claus 11 måneder siden
Kære Louise, også god weekend til dig. Det lyder spændende med drivhuset. Dbh Claus
Alice 11 måneder siden
Kære Claus
Hjertelig Tillykke med at lægge navn til en så smuk tulipan! Den er virkelig smuk og minder næsten om en rose! Anledningen er så sandelig også velfortjent, og med dine smukke præsentationer af tulipaner fik du også mig til at lægge tulipanløg i haven og i krukker.
Dejligt med de gode råd om Citrusplanter som forhåbentlig kan forhindre andre i at lære det på den hårde måde, og jeg ville ønske at jeg havde vidst det med kalkfrit vand, da jeg for nogle år siden købte en stor flot appelsinplante. Nu ved jeg det heldigvis, og har vovet at prøve lykken med et lille citrontræ. Jeg elsker citrusblomstens duft! :-)
Rigtig god Weekend
Kærlig hilsen Alice
Claus 11 måneder siden
Kære Alice, Tak for dine søde ord. Held og lykke med citrontræet. Jeg deler helt og holdent din glæde ved duften. Kh Claus
Micha 11 måneder siden
Hej Claus.
Jeg er lige kommet hjem fra Holland i dag og har købt en del tulipanløg. På pakket står der, at de skal plantes ud med det samme. Mit spørgsmål er om det ikke er for sent? Jeg håber du har tid til at hjælpe mig.
Vh Micha
Claus 11 måneder siden
Kære Micha, løgene har givetvis været frosset ned. Skynd dig at få dem i jorden, så blomstrer de (måske) om tre-fire måneder. Dbh Claus
Tina 11 måneder siden
Kære Claus Stort velfortjent tillykke med Claus Dalby tulipanen, hvor jeg glæder mig til at se den i handelen. Jeg er så glad da min Claus Dalby rose skyder så flot i år, den har haft godt af mine gamle hovedpude fjer :-) Skøn ide med Kumquart, skønt at mikse citrusfrugter ind i krukkerne. knus Tina
Claus 11 måneder siden
Kære Tine, endnu en gang tak fordi, du altid er så positiv. Kh Claus
marian 11 måneder siden
Skøn farvesammensætning, og dejlig inspiration.
Claus 11 måneder siden
Kære Marian,

Tak skal du have. Dbh Claus
Jytte 11 måneder siden
En maximalistisk tulipan selvfølgelig ; ) Stort til lykke med æren!
Jytte
Claus 11 måneder siden
Kære Jytte,

Tak. Tak. Dbh Claus
Dinah 11 måneder siden
Hej Claus
Meget flot tulipan, den kan du være stolt af!
Jeg vil gerne engang i de mørke vintertider høre noget om, hvordan man udvikler nye tulipaner og får dem fremavlet og klar til at sælge som løg.
Du bør også vide, hvad din inspiration kan føre med sig: Jeg skulle bare købe en rude til drivhuset, som var smadret i vinterens løb. Der var tilbud på citrusplanter, og før jeg havde set mig om, var både en citron og en appelsin sprunget op i vognen. En anelse besværligt, da de er 2 meter høje og stødte mod loftet i butikken. Frygteligt mas at få dem ind bag i bilen med hjælp fra min 4 årige datter - de prikker jo! Er nu plantet om i krukker og placeret på terrassen. Der er dog ikke plads til at lave en masse gentagelser ... -Jeg håber ikke, jeg bliver inspireret i samme grad hver uge!
Hanne 11 måneder siden
Hej Claus.
Det er stort at få sin egen tulipan. Tillykke. Den vil jeg gerne købe, når vi kan det. Der var også mange andre meget flotte tulipaner på markerne vi så. God tur til England.
Hilsen Hanne Kloster
Elsebet 11 måneder siden
STORT tillykke Claus - först en rose og nu en tulipan opkaldt efter dig! Men det är du sandeligt også värd! Hvad bliver mon det näste?
Kärlig hilsen
Elsebet
Susanne 11 måneder siden
Hej Claus,
Gad vide om man kan spørge dig om noget her?
Jeg har flere af "dine" stativer til slyngplanter. Tog til Bilka for at købe flere, men der ser helt tomt ud. Har også fået kig på dine plantereoler i samme materiale. Er de taget af programmet, kommer de bare senere på sæsonen eller kan du give tip til, hvor jeg finder noget i samme stil?
Dejligt med en overdådig Dalby-tulipan - spræl må der til derude i haverne. Tillykke.
Mange hilsner, -Susanne
Mona 11 måneder siden
Kære Claus, STORT TILLYKKE med den meget velfortjente ære at lægge navn til endnu en smuk og uundværlig blomst , som jeg glæder mig til at sætte til efteråret. Med din inspirerende indsats og smittende haveglæde må den næste ære ,som tilfalder dig , blive at få opkaldt en Claus Dalbys Vej / Plads 👍🇩🇰😊💐
Kumquats - har forsøgt- forærede planten til noget familie med drivhus., men køn er den.
Tak for dit gode råd om at sætte dahlia tidligt under dække, de flotte skud er ca 20 cm og skal knibes. Nu venter vi blot på varme.
God Bededags - blomster - weekend fra
Mona
Lene 11 måneder siden
Kære Claus
Vil ønske dig STORT TILLYKKE med at få opkaldt en SÅ SMUK tulipan med dit navn
Vil være skønt, hvis vi kunne købe nogle af løgene her til efterår
Jeg har også lige et spørgsmål vedr tulipaner
Tager du dem op af krukkerne, når de er afblomstret eller lader du dem være i krukkerne?
God bededags weekend
Lene
Claus 11 måneder siden
Kære Lene, tak for lykønskning - som medlemmer af Haveklubben, får I tilbudt 'Claus Dalby'-tulipanen som de første. Ang. tulipan-løgene. må sige, at de kommer på komposten efter blomstring. Som bekendt er det ikke alle løg, der blomstrer året efter. Jeg har gennem flere år givet løgene væk, men venner og kendte melder, at det kun er omkring en tredjedel, der kommer i blomst. Desværre ... De bedste hilsner fra Claus
Lene 11 måneder siden
Kære Claus
Tak for dit svar, det sætter jeg pris på
Så må jeg være heldig medmine tulipaner, de kommer flittigt år efter år
Jeg ved godt, at nogle forsvinder, men det er få af mine.
Det skærer dog i mit hjerte, at dine tulipan løge "bare" kommer på komposten også selvom det ikke er alle, som kommer igen.
Kunne man evt ikke arve, nogle, når man kommer til åben have i juni?
Mange have hilsener
Lene
Hanne 11 måneder siden
Kære Claus
Fantastisk flotte opstillinger, hvor må det være en fornøjelse at arbejde med. Jeg gør det selv, men i meget meget mindre målestok, derfor er det alligevel en fornøjelse. Flot tulipan, som har fået dit navn. Stort tillykke med det. Hvor kan den fantastiske orange primula købes, den kan blive svær at leve uden. M.v.h Hanne

Forårs-sysler

19.04.2018 | At foråret er en rigtig skøn tid, tror jeg ikke, at vi er nogen, der kan være uenige om. Men for os haveejere er det også en rigtig travl tid. Alt ude gror, så det er en lyst. Ih hvor vi glæder os …

Hektisk aktivitet

12.04.2018 | Så kom foråret og med det en masse aktiviteter ude. Og det er det, denne uges video handler om. Ikke alene mine egne gartnere, men også ekstra indkaldte, har utrolig travlt.

På besøg i drivhusene

05.04.2018 | 
Vi er i fuld gang med at prikle planter ud. Et rigtigt hyggeligt arbejde, og det er da også det, det blandt andet handler om i denne uges video. Desuden skal I se, hvad der sker i drivhusene.

Pynt til påske

29.03.2018 | Så er det påske. Og nu, hvor det ikke er det bedste havevejr, må vi skabe det hyggeligt indendøre. I denne uges video kommer jeg med et par forslag til buketter, og jeg pynter også op med primulaer og hornvioler.

Pink påske

22.03.2018 | Nu er der kun en uge til påske, og nogle skal sikkert have gæster. Så er det hyggeligt at dække et bord med forårsblomster. Jeg kommer med ideer til to forskellige borddækninger, der også vil kunne bruges til andre forårsfester. For eksempel konfirmation eller bryllup.

Såning af store frø

15.03.2018 | I denne uge handler det om såning af store frø. Dem behandler jeg på en særlig måde, og i denne video viser jeg, hvordan jeg sår snerler, solsikker og tallerkensmækker. Desuden skal I se, hvad gartnerne har haft travlt med, hvad såning angår.

Venter på forår

08.03.2018 | Mon ikke, at mange har det som jeg; vi venter på foråret. Ude er der sne, men nu er det begyndt at tø, og vejrudsigten siger, at det i næste uge skal blive mere mildt. Det glæder jeg mig så meget til. Jeg har så mange nye og spændende projekter, som vi skal i gang med.

Såning af sommerblomster

01.03.2018 | Siden jeg blev havemenneske for godt og vel tyve år siden, har jeg elsket at dyrke planter fra frø. Og jeg tror, at jeg har lavet alle de fejl, man kan lave. Dem har jeg imidlertid lært af, og som årene har gået, har jeg tilegnet mig en viden, som jeg vil dele ud af i denne video.

Forspiring

22.02.2018 | Frøformering er en af haveverdenens mest spændende discipliner. Men for at lykkes, er det vigtigt at have de rigtige hjælpemidler ved hånden. Og det er dem denne uges video handler om.

IPM-messe i Essen

15.02.2018 | For et par uger siden var jeg sammen med Bilkas indkøbere i Essen, Tyskland, for at gæste The world's leading trade fair for horticulture - Die Internationale Pflanzenmesse - IPM. Jeg havde kameraet med, så nu vil jeg invitere jer på en tur.

Michael Trapp

08.02.2018 | I september sidste år var jeg i New England, USA, hvor jeg besøgte mange fantastiske haver. Blandt andet én var helt i særklasse. Det handler om Michael Trapps have, som jeg præsenterer i denne uges video.
Preview

Kifsgate

01.02.2018 | Også i denne uge vil jeg invitere jer en tur til England; til en af de kendteste haver, nemlig Kifsgate. Dette ikoniske sted er skabt gennem tre generationer af tre kvinder over snart hundrede år. Et helt fortryllende sted.

The Wild Side

25.01.2018 | Døgnet er tiltaget med mere end en time, og det er noget, der kan mærkes. I haven er der stadig noget at gøre, og i denne video fortæller jeg om beskæring af Klematis. Og så skal vi en tur til England: til en ganske særlig have - The Wild Side.

Arne Maynard

18.01.2018 | I denne uge inviterer jeg jer med en tur til England. Det er tale om et tilbageblik til juli, hvor jeg var en tur i Wales og besøgte den verdensberømte have- og landskabsarkitekt Arne Maynard.
 

Hampton Court Flower Show

11.01.2018 | Vintertid er drømmetid, og det handler ikke kun om at se frem, men også tilbage. I dag mindes jeg den første weekend i juli, 2017. For da var jeg på Hampton Court Flower Show. Nu bliver I inviteret med.

Tilbageblik

04.01.2018 | Så skal vi i gang igen. Ikke alene et nyt år begynder, men også en helt jomfruelig havesæson lurer lige om hjørnet. På denne årstid er der ikke meget liv derude, men bare vent!

Godt Nytår

27.12.2017 | I denne årets sidste video regerer jeg i køkkenet. Der bliver pyntet bord til nytårsaften, og desuden er jeg i gang ved komfuret og kommer med to forholdsvis enkle opskrifter til nytårsmenuen.

Så er det Jul

19.12.2017 | Jeg glæder mig i denne tid! Det er ganske vist, at det snart er jul, og denne udsendelse er den sidste i en række af seks, hvor jeg har julet i den store stil. Og jeg må sige, at jeg i den grad har hygget mig.
Vis flere videoer