Log ind

Forårsbebudere

Primulaer er skønne, både ude og inde her i det tidlige forår. Der findes så mange forskellige arter og sorter i de mest indtagende farve. I denne uge besøger jeg Gartneriet Pedersen og får en snak med gartner Henning Pedersen.

Kommentarer
Tina 8 måneder siden
Kæreste Claus Man bliver jo helt nyforelsket i primula ved at se alle de skønne varianter. Nøj hvor de er flotte i farverne. Jeg har arvet en del fra svigermors have hvor de stod flot men hos mig var de ikke så villige til at komme igen, ej heller kugleprimula som jeg har købt i Bilka. Er der nogle særlige dyrkningstips steder? For en skøn forårblomst er de næsten uundværlig.
En virkelig smuk og sjov ide med zittauerløget i potte. Tak for et skønt besøg. God weekend. Knus Tina
Claus 8 måneder siden
Kære Tina, heldigvis vil primulaerne gerne være her. Synd for dig. Kh Claus
Bente 8 måneder siden
Hej Claus, du skriver at krukkemulden er tilgængelig fra den 22.-23. marts. Er det den samme jord som BILKA også sælger i 1m3 big bags og kalder plantemuld, den består af kompost, hestegødning og vasket sand. Eller er det een helt anden? Hilsner Bente
Claus 8 måneder siden
Kære Bente, som jeg har skrevet til dig per mail, efter at du kontaktede mig der, er der desværre ikke tale om samme produkt. De bedste hilsner fra Claus
Pia 8 måneder siden
Spændende med alle de særlige primulaer ! De der rosenknopagtige er da helt bedårende !
Her på Møn har vi mange vilde primulaer i grøftekanter og skovbryn senere på foråret. Der er hulkravet kodriver og fladkravet kodriver, begge sart gule, men ude ved Møns Klint findes en hybrid mellem de to, interessant for botanikere. Og nøøøj , hvor ser du flot og slank ud ! Knus fra Pia. MØN.
Claus 8 måneder siden
Kære Pia, tak for søde ord om både primulaer og mig. Der er så dejligt på Møn! Kh Claus
Pia 8 måneder siden
Og så har jeg lige fået et mangeårigt ønske opfyldt ! Jeg gik ind på Bilka.dk for at se dine jernkonstruktioner til haven. Og der , lige der , er der præcis det spejlbassin, som jeg har ønsket mig i årevis. Cirkelrundt og 150 cm i diameter. Jeg har længe haft en plan om at få et spejlbassin på trixtankens dæksel og så lave et nyt haveanlæg på arealet omkring. Det vil passe med udsigten fra atelierets døre med glas helt ned og direkte udsigt til fuglebadning og månen, der spejler sig, når den står op i øst. Det er lige der, jeg i årevis har drømt om at skabe en lille måneskinshave. Nu kan jeg endelig komme i gang med at de finde allerbedste lave hvidblomstrende buske og stauder. Med varierende blomstringstid, så der vil være hvidt at glæde sig over det halve af året, mindst ! Og så er der jo løgvæksterne ! Det bliver da det sjoveste haveprojekt længe. Jeg skyndte mig ud og måle dækslet. 110 cm i diameter, så spejlsbassinet kommer til at dække fint. Og kan flyttes den ene gang om året , hvor trixtanken skal tømmes. Så nu spørger jeg: Skal spejlbassinet males sort indvendigt for at spejle bedre ? Det mener jeg at have set forskellige steder ? Måske er der andre , der også får lyst til at lave en lille måneskinshave med spejlbassin , så hermed er ideen givet videre. Med hensyn til hvidblomstrende buske har jeg netop læst om en Viburnum, der hedder "Watanabe", som er lav og bred og blomstrer fra juli til oktober. Den får også høstfarver. Det må da være sådan nogen, der skal fylde i måneskinshaven. Ih hvor jeg glæder mig til det projekt !
Claus 8 måneder siden
Kære Pia, SÅ hyggeligt at høre om dine projekter. Du er så æstetisk. Kh Claus
Karen 8 måneder siden
Hej Claus. Altid så livsbekræftende med dine indslag.
Mit spørgsmål er: hvorfor taber mine Påskeklokker deres små fine blomster stilke( dem i midten af blomsten), med det samme de kommer ind i en vase. Det ser ikke så pænt ud på bordet. De står i min havestue og jeg har kun varme der om dagen.
Ellers TAK for dine dejlige videoer.
Mvh Karen fra Nordfyn.
Claus 8 måneder siden
Kære Karen, det er fordi, de kommer ind i varmen. Du må have gang i støvsugeren. Dbh Claus
Anita 8 måneder siden
Kære Claus
Jeg fatter mig i korthed i dag , jeg har travlt , tager toget om lidt , skal til Århus til et show med mit fag .
Men den smukkest haveklub video i dag tusinde tak for al inspiration , fantastisk med de smukke løg og primulaerne smukt smukt . Rigtig god weekend til dig og alle jer andre .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 8 måneder siden
Kære Anita, altid så dejligt at høre fra dig. Kh Claus
Birgitte 8 måneder siden
Tak for din information om, at nu er det tid at købe jernstativer til dahlia til mine krukker. Du er en flittig mand og jeg glæder mig til at se dine videoer hver uge.
Venlig hilsen Birgitte.
Claus 8 måneder siden
Kære Birgitte, tak skal du have. Kh Claus
Jytte 8 måneder siden
Tak for en fin lille video! Men hvad blev der egentlig af dit aurikelteater, Claus? Da jeg sidst var hos dig i juni for et par år siden, hang det tomt på væggen, men bliver det fyldt op, når det er aurikeltid, eller bruger du det til andre vækster også?
Med kærlig havehilsen
Jytte
Claus 8 måneder siden
Kære Jytte, når du kommer og besøger mig, skal jeg love, at det er pyntet op. Kh Claus
Ninna 7 måneder siden
Kære Claus
Tak for en fin video om primula, hvor er den rosen blomstrede dog sød. Det er en skøn blomst som kommer tidligt og er let at have med at gøre. Nem at formere, både ved deling og frø formering. Jeg har en mani med at samle frø, for at se om jeg kan få dem til at gro. Lykkes det er det rart at dele med andre, og jeg har haft spændingen ved at forsøge. Så jeg glæder mig til at få tilladelsen til at opføre endnu et drivhus, kun til blomster.
De bedste hilsner Ninna
Claus 6 måneder siden
Kære Ninna, det er så hyggeligt at lave sine egne planter. Det holder jeg også meget af. Dbh Clays

Tag med til Sverige

14.11.2019 | I denne uges video skal I med lille en tur til Sverige; til Sofiero Slot. Her var jeg forleden for sammen med en halv snes gartnere at lægge små ti tusind løg i krukker. Til foråret har jeg nemlig en stor udstilling på det sydsvenske slot, Sofiero. Det handler om forårsløg i krukker. Et arrangement, som jeg ser meget frem til.

Narcisser i krukker

07.11.2019 | Der er meget at se til i haven, og heldigvis viser vejret sig endnu fra sin milde side. Vi mangler stadig af få lagt en del forårsløg i havens bede, og derfor er jeg så glad for, at jorden stadig er til at komme i. Det må gerne vente noget med frosten. For ikke at tale om sneen …

Løvfaldstid

31.10.2019 | Det er så smukt derude lige nu med alle de gyldne blade, der dækker jorden. På træerne er der ikke mange tilbage. Tænker hvert år på denne tid, at det er et af naturens store mirakler; at det hele om et halvt års tid grønnes igen.

Efterårssysler

24.10.2019 | Det har været et regnfuldt efterår, men de seneste dage har der været skønt her i haven. Jeg er ved at dele stauder - blandt andet floks. Det fortæller jeg om i denne uges video, hvor jeg også er i krukkekøkkehaven. Blandt andet med at lægge hvidløg i krukker.

Farvel til dahliaerne

10.10.2019 | I dag har vi gang i det tunge maskineri. Vi er ved at tømme krukker for blandt andet dahliaer. De skal jo pakkes ned, inden det begynder at blive alt for koldt i vejret. Og det handler altså også om, at vi skal have krukkerne klar til alle forårsløgene.

Så blev det oktober

03.10.2019 | Selv om det for alvor er blevet efterår med blæst og en del regn, er der stadig meget, der skal gøres i haven. Her ligger vi ikke på den lade side!

Hvidt og grønt er altid godt

26.09.2019 | Lige nu glæder jeg mig over, at haven stadig er rig på løv. Og at det varer lidt, før de gyldne farver indfinder sig. Grøn er endnu den overvejende farve. Og de hvide blomster lyser op.

Dahliaer i krukker

19.09.2019 | Her i sensommeren glæder jeg mig i den grad over de farvestrålende dahliaer, der frembyder en blomsterrigdom, som ikke andre planter kan på denne årstid. De leverer et sandt festfyrværkeri.

En sensommerbuket

12.09.2019 | Her i sensommeren bugner haven af blomster, der kan bruges til buketter. Ikke mindst dahliaerne er fantastiske. Men de skal have selskab af andre vækster, når de bindes.

Den kulinariske køkkenhave

05.09.2019 | Som jeg før har fortalt, er min nye store passion at dyrke køkkenurter. Ikke blot i drivhusene, men også i potter og krukker. I denne uges video viser jeg, hvordan det går. Slet ikke så tosset endda …

Skønne solsikker

29.08.2019 | I denne uges video viser jeg nogle af de solsikker, som jeg i år dyrker i krukker. Det er første gang, jeg prøver at så dem direkte i krukker. Det virker rigtig godt og skaber højde og blikfang.

Ude godt, men hjemme bedst

22.08.2019 | Efter en sommerturne rundt til skønne danske haver, er jeg nu tilbage i min egen have. Og jeg glæder mig naturligvis rigtig meget til at vise jer rundt. Det er som bekendt sensommer, og det jeg blandt andet vil fortælle om, er mit røde krukkearrangement, som mange så i sidste weekend, hvor jeg havde åben have.

Lottes have

15.08.2019 | Lotte er endnu en af de haveejere, jeg præsenterer i min bog: 'Små haver. Store drømme'. Og hendes have i Valby er i sin egen klasse. Tænk en gang; blot 70 kvadratmeter og ikke mindre end syv haverum. Det er helt fortryllende.
Preview

Ullas have

08.08.2019 | På min lille sommerturne rundt til skønne danske haver er jeg nu nået til Virum, hvor jeg besøger Ulla Bergstrøm. Hun har en drømmedejlig have.

Susannes have

01.08.2019 | På min lille sommerturne rundt til skønne danske haver er jeg i denne uge kommet til Susanne Gerlows rækkehushave i Dyssegård nord for København. En have på blot 150 kvadratmeter …

Bonnies have

25.07.2019 | Det er helt ubegribeligt, at Bonnie Hall på blot få år har skabt den skønne kolonihave, jeg i denne uge besøger i Haveklubben. Det, der begyndte som en muddermark, er i dag et blomstrende paradis.

Sus og Børges have

18.07.2019 | Også i denne uge er jeg på besøg i en skøn dansk have, nemlig hos Børge og Sus Jacobi i Græsted. Her er frodighed og blomsterglæde ud over det sædvanlige.

Alices' have

11.07.2019 | På min havetur rundt i landet for at besøge skønne haver er jeg i denne uge kommet til Alices' rækkehushave på blot 150 kvadratmeter. Den er ganske enkelt imponerende …
Vis flere videoer