Log ind

Forårsbebudere

Primulaer er skønne, både ude og inde her i det tidlige forår. Der findes så mange forskellige arter og sorter i de mest indtagende farve. I denne uge besøger jeg Gartneriet Pedersen og får en snak med gartner Henning Pedersen.

Kommentarer
Tina 12 dag(e) siden
Kæreste Claus Man bliver jo helt nyforelsket i primula ved at se alle de skønne varianter. Nøj hvor de er flotte i farverne. Jeg har arvet en del fra svigermors have hvor de stod flot men hos mig var de ikke så villige til at komme igen, ej heller kugleprimula som jeg har købt i Bilka. Er der nogle særlige dyrkningstips steder? For en skøn forårblomst er de næsten uundværlig.
En virkelig smuk og sjov ide med zittauerløget i potte. Tak for et skønt besøg. God weekend. Knus Tina
Claus 3 dag(e) siden
Kære Tina, heldigvis vil primulaerne gerne være her. Synd for dig. Kh Claus
Bente 12 dag(e) siden
Hej Claus, du skriver at krukkemulden er tilgængelig fra den 22.-23. marts. Er det den samme jord som BILKA også sælger i 1m3 big bags og kalder plantemuld, den består af kompost, hestegødning og vasket sand. Eller er det een helt anden? Hilsner Bente
Claus 3 dag(e) siden
Kære Bente, som jeg har skrevet til dig per mail, efter at du kontaktede mig der, er der desværre ikke tale om samme produkt. De bedste hilsner fra Claus
Pia 11 dag(e) siden
Spændende med alle de særlige primulaer ! De der rosenknopagtige er da helt bedårende !
Her på Møn har vi mange vilde primulaer i grøftekanter og skovbryn senere på foråret. Der er hulkravet kodriver og fladkravet kodriver, begge sart gule, men ude ved Møns Klint findes en hybrid mellem de to, interessant for botanikere. Og nøøøj , hvor ser du flot og slank ud ! Knus fra Pia. MØN.
Claus 3 dag(e) siden
Kære Pia, tak for søde ord om både primulaer og mig. Der er så dejligt på Møn! Kh Claus
Pia 11 dag(e) siden
Og så har jeg lige fået et mangeårigt ønske opfyldt ! Jeg gik ind på Bilka.dk for at se dine jernkonstruktioner til haven. Og der , lige der , er der præcis det spejlbassin, som jeg har ønsket mig i årevis. Cirkelrundt og 150 cm i diameter. Jeg har længe haft en plan om at få et spejlbassin på trixtankens dæksel og så lave et nyt haveanlæg på arealet omkring. Det vil passe med udsigten fra atelierets døre med glas helt ned og direkte udsigt til fuglebadning og månen, der spejler sig, når den står op i øst. Det er lige der, jeg i årevis har drømt om at skabe en lille måneskinshave. Nu kan jeg endelig komme i gang med at de finde allerbedste lave hvidblomstrende buske og stauder. Med varierende blomstringstid, så der vil være hvidt at glæde sig over det halve af året, mindst ! Og så er der jo løgvæksterne ! Det bliver da det sjoveste haveprojekt længe. Jeg skyndte mig ud og måle dækslet. 110 cm i diameter, så spejlsbassinet kommer til at dække fint. Og kan flyttes den ene gang om året , hvor trixtanken skal tømmes. Så nu spørger jeg: Skal spejlbassinet males sort indvendigt for at spejle bedre ? Det mener jeg at have set forskellige steder ? Måske er der andre , der også får lyst til at lave en lille måneskinshave med spejlbassin , så hermed er ideen givet videre. Med hensyn til hvidblomstrende buske har jeg netop læst om en Viburnum, der hedder "Watanabe", som er lav og bred og blomstrer fra juli til oktober. Den får også høstfarver. Det må da være sådan nogen, der skal fylde i måneskinshaven. Ih hvor jeg glæder mig til det projekt !
Claus 3 dag(e) siden
Kære Pia, SÅ hyggeligt at høre om dine projekter. Du er så æstetisk. Kh Claus
Karen 11 dag(e) siden
Hej Claus. Altid så livsbekræftende med dine indslag.
Mit spørgsmål er: hvorfor taber mine Påskeklokker deres små fine blomster stilke( dem i midten af blomsten), med det samme de kommer ind i en vase. Det ser ikke så pænt ud på bordet. De står i min havestue og jeg har kun varme der om dagen.
Ellers TAK for dine dejlige videoer.
Mvh Karen fra Nordfyn.
Claus 3 dag(e) siden
Kære Karen, det er fordi, de kommer ind i varmen. Du må have gang i støvsugeren. Dbh Claus
Anita 11 dag(e) siden
Kære Claus
Jeg fatter mig i korthed i dag , jeg har travlt , tager toget om lidt , skal til Århus til et show med mit fag .
Men den smukkest haveklub video i dag tusinde tak for al inspiration , fantastisk med de smukke løg og primulaerne smukt smukt . Rigtig god weekend til dig og alle jer andre .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 3 dag(e) siden
Kære Anita, altid så dejligt at høre fra dig. Kh Claus
Birgitte 11 dag(e) siden
Tak for din information om, at nu er det tid at købe jernstativer til dahlia til mine krukker. Du er en flittig mand og jeg glæder mig til at se dine videoer hver uge.
Venlig hilsen Birgitte.
Claus 3 dag(e) siden
Kære Birgitte, tak skal du have. Kh Claus
Jytte 9 dag(e) siden
Tak for en fin lille video! Men hvad blev der egentlig af dit aurikelteater, Claus? Da jeg sidst var hos dig i juni for et par år siden, hang det tomt på væggen, men bliver det fyldt op, når det er aurikeltid, eller bruger du det til andre vækster også?
Med kærlig havehilsen
Jytte
Claus 3 dag(e) siden
Kære Jytte, når du kommer og besøger mig, skal jeg love, at det er pyntet op. Kh Claus

Herlige hornvioler

14.03.2019 | Der findes ikke mange forårsvækster, der er så herlige som hornvioler. Her i marts er de i handelen og klar til at blive plantet ud. De er så smukke og fås i mange farver. En stor fordel er desuden, at de også fint klarer nogle frostgrader.

Forårsbebudere

07.03.2019 | Primulaer er skønne, både ude og inde her i det tidlige forår. Der findes så mange forskellige arter og sorter i de mest indtagende farve. I denne uge besøger jeg Gartneriet Pedersen og får en snak med gartner Henning Pedersen.

Sørens vintergækker

28.02.2019 | I denne uge er jeg taget til Sorø for at besøge min gode ven Søren, som har den mest fantastiske kolonihave. Lige nu er der et overdådigt flor af vintergækker. Det er ikke mindre et mirakel!

Gartneriet Spiren

21.02.2019 | I denne uge skal I med en tur til Skælskør og på besøg hos Gartneriet Spiren, der er kendt viden om for det fantastiske udvalg af påskeklokker.
Det er ganske enkelt imponerende.

Et kig bag kulisserne

14.02.2019 | Det er stadig begrænset, hvor meget, der sker i haven, selv om det er mildt; ja ligefrem lunt!
Spændende er det at se, hvordan de næste uger bliver. Uanset hvad, står de sarte planter lunt og godt i det vinteropvarmede drivhus, som jeg I skal se i denne uges video.

Påskeklokker i bukketer

07.02.2019 | Der er endnu ikke mange blomster i haven. Erantis og vintergæk har blomstret i nogle uger, og de første påskeklokker er sprunget ud. Det drejer sig om nogle enkelte grupper, der er ekstra tidligt på dem. Sådan er det hvert år; mens de fleste stadig lader vente på sig.

På blomstertorvet

31.01.2019 | I denne uge skal I med en tur på blomstertorvet her i Aarhus. Det er en grossist - Proflora, der sælger til professionelle blomsterfolk. Jeg elsker at komme derud, især ved vintertide, hvor der jo ikke er meget at plukke af i haven. Men på torvet bugner det med forårsblomster lige nu. Bare vent og se …

Et nyt projekt

24.01.2019 | Selv om vi blot er først på året, er jeg allerede i gang med at gøre mig tanker omkring nye projekter. Og i denne uge løfter jeg sløret for, hvilke nye planer jeg har for mine krukkearrangementer. Det handler om, at jeg i år vil til at dyrke grøntsager.

En tur i skoven

17.01.2019 | I denne uge skal I med mig en tur i skoven. Ikke fordi, der er så meget at kigge på derovre rent blomstermæssigt - slet ikke. Nej; det handler om et par kæmpe maskiner, der har været i gang nogle måneder. Jeg tager Nero med, og sammen går vi over for at se, hvorfor det larmer.

Gensyn med Holland

10.01.2019 | I januarhaven er det mildt, og der er nogle ting, jeg endnu ikke har fået plantet. Derfor er det godt, at det stadig er plusgrader.
Også i denne uge besøger jeg Marieke Nolsens dejlige have i Holland.

Hos Marieke Nolsen

03.01.2019 | Så er vi i gang med et nyt haveår, og jeg glæder mig i den grad til at inspirere. Selv om det er koldt og råt, er der alligevel ting, der kan gøres derude.
Desuden skal I med til Holland, hvor jeg besøger Marieke Nolsens charmerende skærehave.

Rigtig godt nytår

27.12.2018 | Så er atter et år gået, og det har været en stor glæde for mig at guide jer gennem mit haveliv endnu en sæson. I denne uge dækker jeg nytårsbord, og så skal I med en tur til Holland.
Så er atter et år gået, og det har været en stor glæde for mig at guide jer gennem mit haveliv endnu en sæson. I denne uge dækker jeg nytårsbord, og så skal I med en tur til Holland.

Fjerde søndag i advent

20.12.2018 | Nu er der altså ikke længe til jul. Så i denne uge kommer jeg med inspiration til julebordet. Desuden skal I atter en gang med på haverejse. I denne uge er jeg i Tyskland.

Tredje søndag i advent

13.12.2018 | Nu er vi næsten fremme ved tredje søndag i advent, og julen nærmer sig med hastige skridt. I denne uge sætter jeg fokus på hyacinter, der både pynter ude og inde, og så skal I også med til England.

Anden søndag i advent

06.12.2018 | Nu er det snart den anden søndag i advent, og i denne uge viser jeg, hvordan I nemt og hurtigt kan pynte en færdig grankrans. Desuden skal I med til England - til Dorset Walled Garden.

Første søndag i advent

29.11.2018 | 
… ja, det er det lige om lidt. Så det er tid til at få lavet en adventsdekoration og få fat i et kalenderlys, hvis det ikke allerede er sket. I denne uge har jeg indrettet juleværksted i køkkenet. Og desuden skal I med en tur til en af Englands skønneste haver.

Anders og Signe

22.11.2018 | I sidste uge var vi på besøg på Gartneriet Brændtvad på Djursland, hvor Anders fortalte om mistelten. Anders er en fantastisk fortæller, og han har meget på hjerte, så derfor besøger vi i denne video gartneriet igen. Og I skal også hilse på Anders' utrolige søster Signe.

Gartneriet Brændtvad

15.11.2018 | Julen står for døren, og snart skal jeg ikke alene til at lave dekorationer, men også buketter. Her bruger jeg rigtig gerne mistelten. Jeg er så heldig at have min egen private leverandør, nemlig Anders fra Gartneriet Brændtvad, og ham besøger vi i dag.
Vis flere videoer