Log ind

Forårsbebudere

Primulaer er skønne, både ude og inde her i det tidlige forår. Der findes så mange forskellige arter og sorter i de mest indtagende farve. I denne uge besøger jeg Gartneriet Pedersen og får en snak med gartner Henning Pedersen.

Kommentarer
Tina 4 måneder siden
Kæreste Claus Man bliver jo helt nyforelsket i primula ved at se alle de skønne varianter. Nøj hvor de er flotte i farverne. Jeg har arvet en del fra svigermors have hvor de stod flot men hos mig var de ikke så villige til at komme igen, ej heller kugleprimula som jeg har købt i Bilka. Er der nogle særlige dyrkningstips steder? For en skøn forårblomst er de næsten uundværlig.
En virkelig smuk og sjov ide med zittauerløget i potte. Tak for et skønt besøg. God weekend. Knus Tina
Claus 4 måneder siden
Kære Tina, heldigvis vil primulaerne gerne være her. Synd for dig. Kh Claus
Bente 4 måneder siden
Hej Claus, du skriver at krukkemulden er tilgængelig fra den 22.-23. marts. Er det den samme jord som BILKA også sælger i 1m3 big bags og kalder plantemuld, den består af kompost, hestegødning og vasket sand. Eller er det een helt anden? Hilsner Bente
Claus 4 måneder siden
Kære Bente, som jeg har skrevet til dig per mail, efter at du kontaktede mig der, er der desværre ikke tale om samme produkt. De bedste hilsner fra Claus
Pia 4 måneder siden
Spændende med alle de særlige primulaer ! De der rosenknopagtige er da helt bedårende !
Her på Møn har vi mange vilde primulaer i grøftekanter og skovbryn senere på foråret. Der er hulkravet kodriver og fladkravet kodriver, begge sart gule, men ude ved Møns Klint findes en hybrid mellem de to, interessant for botanikere. Og nøøøj , hvor ser du flot og slank ud ! Knus fra Pia. MØN.
Claus 4 måneder siden
Kære Pia, tak for søde ord om både primulaer og mig. Der er så dejligt på Møn! Kh Claus
Pia 4 måneder siden
Og så har jeg lige fået et mangeårigt ønske opfyldt ! Jeg gik ind på Bilka.dk for at se dine jernkonstruktioner til haven. Og der , lige der , er der præcis det spejlbassin, som jeg har ønsket mig i årevis. Cirkelrundt og 150 cm i diameter. Jeg har længe haft en plan om at få et spejlbassin på trixtankens dæksel og så lave et nyt haveanlæg på arealet omkring. Det vil passe med udsigten fra atelierets døre med glas helt ned og direkte udsigt til fuglebadning og månen, der spejler sig, når den står op i øst. Det er lige der, jeg i årevis har drømt om at skabe en lille måneskinshave. Nu kan jeg endelig komme i gang med at de finde allerbedste lave hvidblomstrende buske og stauder. Med varierende blomstringstid, så der vil være hvidt at glæde sig over det halve af året, mindst ! Og så er der jo løgvæksterne ! Det bliver da det sjoveste haveprojekt længe. Jeg skyndte mig ud og måle dækslet. 110 cm i diameter, så spejlsbassinet kommer til at dække fint. Og kan flyttes den ene gang om året , hvor trixtanken skal tømmes. Så nu spørger jeg: Skal spejlbassinet males sort indvendigt for at spejle bedre ? Det mener jeg at have set forskellige steder ? Måske er der andre , der også får lyst til at lave en lille måneskinshave med spejlbassin , så hermed er ideen givet videre. Med hensyn til hvidblomstrende buske har jeg netop læst om en Viburnum, der hedder "Watanabe", som er lav og bred og blomstrer fra juli til oktober. Den får også høstfarver. Det må da være sådan nogen, der skal fylde i måneskinshaven. Ih hvor jeg glæder mig til det projekt !
Claus 4 måneder siden
Kære Pia, SÅ hyggeligt at høre om dine projekter. Du er så æstetisk. Kh Claus
Karen 4 måneder siden
Hej Claus. Altid så livsbekræftende med dine indslag.
Mit spørgsmål er: hvorfor taber mine Påskeklokker deres små fine blomster stilke( dem i midten af blomsten), med det samme de kommer ind i en vase. Det ser ikke så pænt ud på bordet. De står i min havestue og jeg har kun varme der om dagen.
Ellers TAK for dine dejlige videoer.
Mvh Karen fra Nordfyn.
Claus 4 måneder siden
Kære Karen, det er fordi, de kommer ind i varmen. Du må have gang i støvsugeren. Dbh Claus
Anita 4 måneder siden
Kære Claus
Jeg fatter mig i korthed i dag , jeg har travlt , tager toget om lidt , skal til Århus til et show med mit fag .
Men den smukkest haveklub video i dag tusinde tak for al inspiration , fantastisk med de smukke løg og primulaerne smukt smukt . Rigtig god weekend til dig og alle jer andre .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 4 måneder siden
Kære Anita, altid så dejligt at høre fra dig. Kh Claus
Birgitte 4 måneder siden
Tak for din information om, at nu er det tid at købe jernstativer til dahlia til mine krukker. Du er en flittig mand og jeg glæder mig til at se dine videoer hver uge.
Venlig hilsen Birgitte.
Claus 4 måneder siden
Kære Birgitte, tak skal du have. Kh Claus
Jytte 4 måneder siden
Tak for en fin lille video! Men hvad blev der egentlig af dit aurikelteater, Claus? Da jeg sidst var hos dig i juni for et par år siden, hang det tomt på væggen, men bliver det fyldt op, når det er aurikeltid, eller bruger du det til andre vækster også?
Med kærlig havehilsen
Jytte
Claus 4 måneder siden
Kære Jytte, når du kommer og besøger mig, skal jeg love, at det er pyntet op. Kh Claus
Ninna 3 måneder siden
Kære Claus
Tak for en fin video om primula, hvor er den rosen blomstrede dog sød. Det er en skøn blomst som kommer tidligt og er let at have med at gøre. Nem at formere, både ved deling og frø formering. Jeg har en mani med at samle frø, for at se om jeg kan få dem til at gro. Lykkes det er det rart at dele med andre, og jeg har haft spændingen ved at forsøge. Så jeg glæder mig til at få tilladelsen til at opføre endnu et drivhus, kun til blomster.
De bedste hilsner Ninna
Claus 2 måneder siden
Kære Ninna, det er så hyggeligt at lave sine egne planter. Det holder jeg også meget af. Dbh Clays

Sus og Børges have

18.07.2019 | Også i denne uge er jeg på besøg i en skøn dansk have, nemlig hos Børge og Sus Jacobi i Græsted. Her er frodighed og blomsterglæde ud over det sædvanlige.

Alices' have

11.07.2019 | På min havetur rundt i landet for at besøge skønne haver er jeg i denne uge kommet til Alices' rækkehushave på blot 150 kvadratmeter. Den er ganske enkelt imponerende …

Vibekes have

04.07.2019 | Nu er det ved at være ferietid, og i denne og de næste seks uger besøger jeg en række danske haver. I denne uge, skal I med til Vibekes lille charmerende have i Hellerup.

Sommertravlhed

27.06.2019 | Der er travlt i haven, og i denne video skal I blandt andet se, hvordan jeg planter kasserne ud for køkkenet til. Som vanligt er farveholdningen creme og hvid. Sådan har det været i mange år. Det er toner, jeg aldrig bliver træt af.

Krukkekøkkenhaven

20.06.2019 | I denne uges video viser jeg, hvordan jeg planter tomater i væksthuset og salat i krukkekøkkenhaven. Spændende projekter for sådan én som mig, der aldrig rigtigt har haft køkkenhave.

Det er helt vildt!

13.06.2019 | Det er det, der er lige nu; altså helt vildt … På den gode måde! Jeg elsker havens vilde udtryk. Den må gerne minde lidt om en frodig grøftekant. Holdt i skak af de stramme takshække.

Nu er det sommer

06.06.2019 | Som bekendt er juni årets første måned, og alting går så utrolig stærkt i haven. Planterne vokser og gror, så det er en hel lyst. At vi nu også har sommervejr, gør bare det hele endnu skønnere.

Årets sidste tulipaner

30.05.2019 | Snart er foråret ovre og dermed også tulipanerne. Det har været et flot og langvarigt flor i år, hvilket selvfølgelig skyldes det noget kolde vejr. I denne uges video skal I blandt andet se årets sidste tulipaner.

Planter, der slynger

23.05.2019 | I denne uges video er jeg i gang i væksthuset. Jeg planter slyngplanter - blandt andet den, der hedder Prinsesseskørt eller Rosenslynger. Jeg har også jordbærplanter klar, og der skal plantes bønner op ad espaliererne. Desuden skal I lige se nogle af tulipanerne igen.
Preview

Medio maj

16.05.2019 | År for år kan det svinge meget med tulipanblomstringen. Det handler naturligvis om, hvordan vejret arter sig. Det kolde forår, som vi har haft i år, gør, at tulipanerne stadig står i fuldt flor. I denne video skal I blandt andet se arrangementet på hovedtrappen.

Krukkekøkkenhaven

09.05.2019 | I denne uge skal I blandt andet ind i drivhuset. Vi har rigtig meget stående til udplantning i krukkekøkkenhaven. Der er kål og salat og også ærter, som jeg skal have plantet. Jeg ser i den grad frem til dette nye, spændende projekt.

Forår i The Sunken Garden

02.05.2019 | Der hersker stor aktivitet i haven. Vi har travlt, så alt tager sig ud fra sin bedste side til åben have for Haveklubbens Guldmedlemmer den 11. maj. The Sunken Garden er klar med masser af forårsvækster i krukker. Det er en stor glæde.

Havens redskaber

25.04.2019 | Det er en kendt sag, at det gør arbejdet noget lettere, når man har de rette hjælpemidler til rådighed. Her i haven har vi ikke den store 'maskinpark', men forskellige enkle redskaber, som jeg vil præsentere i denne uge.

Forårsgøremål

18.04.2019 | I denne uge i Haveklubben planter jeg Myosotis, forglemmigej. Et skønt navn og en skøn plante. Og så skal I også lige se den første magnolie, der er sprunget ud i haven. Den er den, der hedder 'Leonard Messel'.

Forårskrukker

11.04.2019 | 
Forårskrukkerne er sat frem nede ved vejen. Det er en fast tradition, og i denne uges video viser jeg, hvordan de tager sig ud her forholdsvist tidligt på sæsonen.

Blomstrende grøntsager

04.04.2019 | I denne uge skal jeg vise jer, hvordan jeg planter grøntsager direkte i jorden. Porrer, pastinakker og gulerødder. Og hvorfor gør jeg så det, vil nogle måske spørge. Jo det handler om, at jeg gerne vil have dem til at blomstre.

Tid til at gøde

28.03.2019 | Marts måned er en god tid at gøde haven på, og det er bestemt en fordel, at marts i år har været en meget fugtig måned, for så går det hurtigt med at få gødningen opløst, når den ligger på jorden.

Grøntsager i krukker

21.03.2019 | I denne uge handler det om min helt nye passion: Grøntsager i krukker. Det er et emne, jeg i den grad ser frem til at fordybe mig i, og ugens video er startskuddet. Jeg er ret sikker på, at det bliver begyndelsen på noget rigtigt spændende.
Vis flere videoer