Log ind

Gartneriet Spiren

I denne uge skal I med en tur til Skælskør og på besøg hos Gartneriet Spiren, der er kendt viden om for det fantastiske udvalg af påskeklokker.

Det er ganske enkelt imponerende.

Kommentarer
Frederik 3 måneder siden
Fantastisk fin reportage! Tak for den ☀️
Claus 3 måneder siden
Kære Frederik, Selv tak. De bedste hilsner fra Claus

mie 3 måneder siden
Vi er i den heldige situation, at vi skal besøge Spiren med haveforeningen d. 2.marts.Efter at have set din hilsen, er lysten og inspirationen bare vokset! En ting undrer mig lidt. Den kridhvide Heleborus Niger, julerosen, er ikke så tydelig hos Spiren. Du har lært os, at alle, der ikke er h ide, er påske klokker. Har jeg forstået det rigtigt? Tak for de fantastisk smukke billeder.
Mvh Mie Holm Nielsen.
Claus 3 måneder siden
Kære Mie, I kan roligt glæde jer til besøget. Når den kridhvide julerose ikke er med her, så er det netop fordi, at den jo blomstrer til jul! Du skal lige være opmærksom på, at der også findes hvide påskeklokker. De bedste hilsner fra Claus

Lotte 3 måneder siden
Kære Claus. Sikke dit tøj matcher. Meget stiligt. Tak for en rigtig dejlig video. Jeg må da besøge Spiren. I vores have har vi også påskeklokker, og jeg kan se, at der er mange små bitte frøsåede planter i bunden af bedet.. De står meget tæt. Skal jeg tynde ud i dem eller klarer de denne opgave selv? Jeg er meget i tvivl; vil jo ikke så gerne ødelægge de nye planter. Kh Lotte
Claus 3 måneder siden
Kære Lotte, hvis der er tale om små kimplanter, skal du ikke gøre noget endnu. Men hvis det er planter med genkendeligt helleborus-løv, vil det være en god ide at grave dem op, plante dem i individuelle potter og så plante dem ud i bedene igen, når de fylder potterne ud. Evt. først næste år. Kærlig hilsen Claus
Jette 3 måneder siden
Kære Claus.
Jeg besøgte Spiren for en 5-6 år siden og var lige så begejstret som du. Jeg købte 3 kan jeg huske, men kunne have fyldt hele bussen (et blomsterbinder hold). Det var også svært at komme derfra, netop fordi man hele tiden fik øje på en ny variation. Jeg har stadig planterne fra den gang og har så fyldt lidt mere op med køb fra supermarkedet. Jeg holder øje med om bierne får lavet nye "afarter" i min have.
Jeg glæder mig til at høre om din nye bog.

Mange hilsener fra Jette.
Claus 3 måneder siden
Kære Jette, Ja, det er spændende med afarterne. Og jeg skal nok fortælle mere om min nye bog. De bedste hilsner fra Claus
Helle 3 måneder siden
Kære Claus.
Tusind tak for turen til spiren.
Vi besøger stedet hvert år og man kan næsten købe sig fattig hos Marianne som er så sød og sprudlende at snakke med.
Mange af vores påskeklokker har blomstret lang tid og det er vidunderligt at se på.
Mange hilsner fra Helle.🌸🌸
Claus 3 måneder siden
Kære Helle, vi kan hurtigt blive enige om, at påskeklokker er skønne. De bedste hilsner fra Claus
Anita 3 måneder siden
Kære Claus
Sikke en fortryllede haveklub video , smukt , og den skønne lille kat ikke at forglemme , hyggeligt at den kan komme med på video . Jeg har desværre aldrig været der , det ku være jeg skulle arbejde på at komme der , herfra Odense er der jo ikke så langt tror nok min gamle bil kan klare turen .
Vi har haft travlt i denne uge mandag sku vi rydde den ene stue , tirsdag kom maler og male , oprydning og vaske af og sætte på plads , det tager tid men vi er glade for resultat , det er blevet rosa farve på to væge og hvid på resten , så jeg er lidt træt , og så skal vi i byen i eftermiddag til kaffe og kage vores yngste datter og svigersøn er lige flytte i deres nyebyggede hus , med en bar have , det bliver spændende hvad de vil med haven , holder mig lidt tilbage med hvad jeg syntes , det skal jo være deres , men har dog en stor krukke med tulipaner til dem , det ville de gerne ha .
Tak for den fortryllende tur i Gartneriet med påskeklokker i denne uge .
Ha en fortsat dejlig weekend til dig og alle jer andre .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 3 måneder siden
Kære Anita, tak for dejligt kommentar. Du må altså altså tage en tur til Spiren. Mon ikke Jørgen vil tage med? Kærlig hilsen Claus
Lisbeth 3 måneder siden
Hvor skønt - gid jeg kunne skrue flere ned i min lille bitte have!!!
Eliane 3 måneder siden
Kære Claus.
Hvor ser du godt ud. Frisk og sprudlende. Tak for en vidunderlig tur i Spiren. Hvor er de skønne alle sammen, jeg ville også fylde bilen hvis jeg kom derover. Man kan jo altid få plads til en krukke mere, hvis de ikke kan være i højbedene.
Jeg har lige været i haven og klippe stauder ned, og dér i en stor krukke pibler små planter frem og skiltet siger "Rød Kvan", frø vi har fået af dig. Åhh, vi der har have, har så mange glæder.
Kærlige tanker fra John og Eliane
Claus 3 måneder siden
Kære Eliane, det er så dejligt med en hilsen fra jer. Også at høre, hvad du/I er i gang med. Kærlige hilsner til jer begge fra Claus
Michael 3 måneder siden
Hej Claus. Et gartneri er nu taknemmelig medalle de blomstrende farver, og med de temperaturer vi har udenfor sker det noget i en hurtig forvandling. glæder mig til vi for alvor kommer i gang.
Lige noget andet Claus. Glem nu ikke din hjemmeside. Når jeg anbefaler venner at blive medlem af din haveklub, skal det første de ser ikke være et opslag der er næsten et år gammel (April måned 2018). Før i tiden lagde du mange flere spændende ting derud. Nu sker det kun, hvis man er logget ind på haveklubben.
Fortsat god dag.
Claus 3 måneder siden
Kære Michael,

Tak for din mail. Dejligt, at du kan lide videoen fra Gartneriet Spiren.

Du skriver, at når du henviser venner til Haveklubben, skal de ikke mødes af gamle indlæg på min hjemmeside/blog. Men de ting har da slet ikke noget med hinanden at gøre …

Der er hver uge nyt i Haveklubben, og det er vel det, det handler om, hvis man vil være medlem. Som det er nu, ligger der over 100 videoer i arkivet. Desuden lægger jeg på Instagram og Facebook dagligt. Blogverdenen har ændret sig meget, og der er ikke den aktivitet der, som der var engang.

Jeg bliver nødt til at prioritere. Jeg arbejder 12-14 timer dagligt – også i weekends. Og det er ikke en overdrivelse!

Jeg vil lige nævne, at jeg er ved at få hjemmesiden/bloggen over på en anden platform, da det med den nuværende er meget svært at publicere. Når det er sket, vil jeg begynde at poste der igen; men slet ikke i samme frekvens som i ’gamle dage’.

Håber, at du forstår.

De bedste hilsner fra Claus
Tina 3 måneder siden
Kæreste Claus Tak for det dejlige besøg hos Marianne. Jeg nåede ikke selv forbi til Vintergæk festival , måtte bestille lidt hos hende istedet. Men det fungerer jo også fint , Marianne er sød til at sende billleder så man kan vælge . Knus Tina
Michael 3 måneder siden
Et fantastisk paradis udenfor Skælskør.. har besøgt Marianne og hendes fantastiske medarbejdere de sidste 4 år til vintergækkefestival
I år blev det i en 52 personers bus fra Nordjylland med opsamling i Jylland og på Fyn.. er sikker på vi skal afsted næste år, gækkerne og de smukke påskeklokker lokker og ikke mindst den hjertevarme modtagelse vi får, når vi ankommer til gartneriet 😊
Hvis du/I har interesse, så har jeg en hyggelig gruppe for løg'o'holics på facebook som hedder Blomsterløget 😊
Claus 2 måneder siden
Kære Michael, Tak for din hilsen … Dbh Claus
Ninna 24 dag(e) siden
Åh hvor er det ærgeligt at der er så langt til Skælskør. Hvor er de bare flotte, og så holder de længe, skønne i staudebedet og krukker. Må have nogle flere af dem.
Hvor er det dejligt at du tager os med til alle disse skønne steder, tak for det.
Hilsen fra Lønstrup. Ninna
Preview

Medio maj

16.05.2019 | År for år kan det svinge meget med tulipanblomstringen. Det handler naturligvis om, hvordan vejret arter sig. Det kolde forår, som vi har haft i år, gør, at tulipanerne stadig står i fuldt flor. I denne video skal I blandt andet se arrangementet på hovedtrappen.

Krukkekøkkenhaven

09.05.2019 | I denne uge skal I blandt andet ind i drivhuset. Vi har rigtig meget stående til udplantning i krukkekøkkenhaven. Der er kål og salat og også ærter, som jeg skal have plantet. Jeg ser i den grad frem til dette nye, spændende projekt.

Forår i The Sunken Garden

02.05.2019 | Der hersker stor aktivitet i haven. Vi har travlt, så alt tager sig ud fra sin bedste side til åben have for Haveklubbens Guldmedlemmer den 11. maj. The Sunken Garden er klar med masser af forårsvækster i krukker. Det er en stor glæde.

Havens redskaber

25.04.2019 | Det er en kendt sag, at det gør arbejdet noget lettere, når man har de rette hjælpemidler til rådighed. Her i haven har vi ikke den store 'maskinpark', men forskellige enkle redskaber, som jeg vil præsentere i denne uge.

Forårsgøremål

18.04.2019 | I denne uge i Haveklubben planter jeg Myosotis, forglemmigej. Et skønt navn og en skøn plante. Og så skal I også lige se den første magnolie, der er sprunget ud i haven. Den er den, der hedder 'Leonard Messel'.

Forårskrukker

11.04.2019 | 
Forårskrukkerne er sat frem nede ved vejen. Det er en fast tradition, og i denne uges video viser jeg, hvordan de tager sig ud her forholdsvist tidligt på sæsonen.

Blomstrende grøntsager

04.04.2019 | I denne uge skal jeg vise jer, hvordan jeg planter grøntsager direkte i jorden. Porrer, pastinakker og gulerødder. Og hvorfor gør jeg så det, vil nogle måske spørge. Jo det handler om, at jeg gerne vil have dem til at blomstre.

Tid til at gøde

28.03.2019 | Marts måned er en god tid at gøde haven på, og det er bestemt en fordel, at marts i år har været en meget fugtig måned, for så går det hurtigt med at få gødningen opløst, når den ligger på jorden.

Grøntsager i krukker

21.03.2019 | I denne uge handler det om min helt nye passion: Grøntsager i krukker. Det er et emne, jeg i den grad ser frem til at fordybe mig i, og ugens video er startskuddet. Jeg er ret sikker på, at det bliver begyndelsen på noget rigtigt spændende.

Herlige hornvioler

14.03.2019 | Der findes ikke mange forårsvækster, der er så herlige som hornvioler. Her i marts er de i handelen og klar til at blive plantet ud. De er så smukke og fås i mange farver. En stor fordel er desuden, at de også fint klarer nogle frostgrader.

Forårsbebudere

07.03.2019 | Primulaer er skønne, både ude og inde her i det tidlige forår. Der findes så mange forskellige arter og sorter i de mest indtagende farve. I denne uge besøger jeg Gartneriet Pedersen og får en snak med gartner Henning Pedersen.

Sørens vintergækker

28.02.2019 | I denne uge er jeg taget til Sorø for at besøge min gode ven Søren, som har den mest fantastiske kolonihave. Lige nu er der et overdådigt flor af vintergækker. Det er ikke mindre et mirakel!

Gartneriet Spiren

21.02.2019 | I denne uge skal I med en tur til Skælskør og på besøg hos Gartneriet Spiren, der er kendt viden om for det fantastiske udvalg af påskeklokker.
Det er ganske enkelt imponerende.

Et kig bag kulisserne

14.02.2019 | Det er stadig begrænset, hvor meget, der sker i haven, selv om det er mildt; ja ligefrem lunt!
Spændende er det at se, hvordan de næste uger bliver. Uanset hvad, står de sarte planter lunt og godt i det vinteropvarmede drivhus, som jeg I skal se i denne uges video.

Påskeklokker i bukketer

07.02.2019 | Der er endnu ikke mange blomster i haven. Erantis og vintergæk har blomstret i nogle uger, og de første påskeklokker er sprunget ud. Det drejer sig om nogle enkelte grupper, der er ekstra tidligt på dem. Sådan er det hvert år; mens de fleste stadig lader vente på sig.

På blomstertorvet

31.01.2019 | I denne uge skal I med en tur på blomstertorvet her i Aarhus. Det er en grossist - Proflora, der sælger til professionelle blomsterfolk. Jeg elsker at komme derud, især ved vintertide, hvor der jo ikke er meget at plukke af i haven. Men på torvet bugner det med forårsblomster lige nu. Bare vent og se …

Et nyt projekt

24.01.2019 | Selv om vi blot er først på året, er jeg allerede i gang med at gøre mig tanker omkring nye projekter. Og i denne uge løfter jeg sløret for, hvilke nye planer jeg har for mine krukkearrangementer. Det handler om, at jeg i år vil til at dyrke grøntsager.

En tur i skoven

17.01.2019 | I denne uge skal I med mig en tur i skoven. Ikke fordi, der er så meget at kigge på derovre rent blomstermæssigt - slet ikke. Nej; det handler om et par kæmpe maskiner, der har været i gang nogle måneder. Jeg tager Nero med, og sammen går vi over for at se, hvorfor det larmer.
Vis flere videoer