Log ind

Gartneriet Spiren

I denne uge skal I med en tur til Skælskør og på besøg hos Gartneriet Spiren, der er kendt viden om for det fantastiske udvalg af påskeklokker.

Det er ganske enkelt imponerende.

Kommentarer
Frederik 9 måneder siden
Fantastisk fin reportage! Tak for den ☀️
Claus 9 måneder siden
Kære Frederik, Selv tak. De bedste hilsner fra Claus

mie 9 måneder siden
Vi er i den heldige situation, at vi skal besøge Spiren med haveforeningen d. 2.marts.Efter at have set din hilsen, er lysten og inspirationen bare vokset! En ting undrer mig lidt. Den kridhvide Heleborus Niger, julerosen, er ikke så tydelig hos Spiren. Du har lært os, at alle, der ikke er h ide, er påske klokker. Har jeg forstået det rigtigt? Tak for de fantastisk smukke billeder.
Mvh Mie Holm Nielsen.
Claus 9 måneder siden
Kære Mie, I kan roligt glæde jer til besøget. Når den kridhvide julerose ikke er med her, så er det netop fordi, at den jo blomstrer til jul! Du skal lige være opmærksom på, at der også findes hvide påskeklokker. De bedste hilsner fra Claus

Lotte 9 måneder siden
Kære Claus. Sikke dit tøj matcher. Meget stiligt. Tak for en rigtig dejlig video. Jeg må da besøge Spiren. I vores have har vi også påskeklokker, og jeg kan se, at der er mange små bitte frøsåede planter i bunden af bedet.. De står meget tæt. Skal jeg tynde ud i dem eller klarer de denne opgave selv? Jeg er meget i tvivl; vil jo ikke så gerne ødelægge de nye planter. Kh Lotte
Claus 9 måneder siden
Kære Lotte, hvis der er tale om små kimplanter, skal du ikke gøre noget endnu. Men hvis det er planter med genkendeligt helleborus-løv, vil det være en god ide at grave dem op, plante dem i individuelle potter og så plante dem ud i bedene igen, når de fylder potterne ud. Evt. først næste år. Kærlig hilsen Claus
Jette 9 måneder siden
Kære Claus.
Jeg besøgte Spiren for en 5-6 år siden og var lige så begejstret som du. Jeg købte 3 kan jeg huske, men kunne have fyldt hele bussen (et blomsterbinder hold). Det var også svært at komme derfra, netop fordi man hele tiden fik øje på en ny variation. Jeg har stadig planterne fra den gang og har så fyldt lidt mere op med køb fra supermarkedet. Jeg holder øje med om bierne får lavet nye "afarter" i min have.
Jeg glæder mig til at høre om din nye bog.

Mange hilsener fra Jette.
Claus 9 måneder siden
Kære Jette, Ja, det er spændende med afarterne. Og jeg skal nok fortælle mere om min nye bog. De bedste hilsner fra Claus
Helle 9 måneder siden
Kære Claus.
Tusind tak for turen til spiren.
Vi besøger stedet hvert år og man kan næsten købe sig fattig hos Marianne som er så sød og sprudlende at snakke med.
Mange af vores påskeklokker har blomstret lang tid og det er vidunderligt at se på.
Mange hilsner fra Helle.🌸🌸
Claus 9 måneder siden
Kære Helle, vi kan hurtigt blive enige om, at påskeklokker er skønne. De bedste hilsner fra Claus
Anita 9 måneder siden
Kære Claus
Sikke en fortryllede haveklub video , smukt , og den skønne lille kat ikke at forglemme , hyggeligt at den kan komme med på video . Jeg har desværre aldrig været der , det ku være jeg skulle arbejde på at komme der , herfra Odense er der jo ikke så langt tror nok min gamle bil kan klare turen .
Vi har haft travlt i denne uge mandag sku vi rydde den ene stue , tirsdag kom maler og male , oprydning og vaske af og sætte på plads , det tager tid men vi er glade for resultat , det er blevet rosa farve på to væge og hvid på resten , så jeg er lidt træt , og så skal vi i byen i eftermiddag til kaffe og kage vores yngste datter og svigersøn er lige flytte i deres nyebyggede hus , med en bar have , det bliver spændende hvad de vil med haven , holder mig lidt tilbage med hvad jeg syntes , det skal jo være deres , men har dog en stor krukke med tulipaner til dem , det ville de gerne ha .
Tak for den fortryllende tur i Gartneriet med påskeklokker i denne uge .
Ha en fortsat dejlig weekend til dig og alle jer andre .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 9 måneder siden
Kære Anita, tak for dejligt kommentar. Du må altså altså tage en tur til Spiren. Mon ikke Jørgen vil tage med? Kærlig hilsen Claus
Lisbeth 9 måneder siden
Hvor skønt - gid jeg kunne skrue flere ned i min lille bitte have!!!
Eliane 9 måneder siden
Kære Claus.
Hvor ser du godt ud. Frisk og sprudlende. Tak for en vidunderlig tur i Spiren. Hvor er de skønne alle sammen, jeg ville også fylde bilen hvis jeg kom derover. Man kan jo altid få plads til en krukke mere, hvis de ikke kan være i højbedene.
Jeg har lige været i haven og klippe stauder ned, og dér i en stor krukke pibler små planter frem og skiltet siger "Rød Kvan", frø vi har fået af dig. Åhh, vi der har have, har så mange glæder.
Kærlige tanker fra John og Eliane
Claus 9 måneder siden
Kære Eliane, det er så dejligt med en hilsen fra jer. Også at høre, hvad du/I er i gang med. Kærlige hilsner til jer begge fra Claus
Michael 9 måneder siden
Hej Claus. Et gartneri er nu taknemmelig medalle de blomstrende farver, og med de temperaturer vi har udenfor sker det noget i en hurtig forvandling. glæder mig til vi for alvor kommer i gang.
Lige noget andet Claus. Glem nu ikke din hjemmeside. Når jeg anbefaler venner at blive medlem af din haveklub, skal det første de ser ikke være et opslag der er næsten et år gammel (April måned 2018). Før i tiden lagde du mange flere spændende ting derud. Nu sker det kun, hvis man er logget ind på haveklubben.
Fortsat god dag.
Claus 9 måneder siden
Kære Michael,

Tak for din mail. Dejligt, at du kan lide videoen fra Gartneriet Spiren.

Du skriver, at når du henviser venner til Haveklubben, skal de ikke mødes af gamle indlæg på min hjemmeside/blog. Men de ting har da slet ikke noget med hinanden at gøre …

Der er hver uge nyt i Haveklubben, og det er vel det, det handler om, hvis man vil være medlem. Som det er nu, ligger der over 100 videoer i arkivet. Desuden lægger jeg på Instagram og Facebook dagligt. Blogverdenen har ændret sig meget, og der er ikke den aktivitet der, som der var engang.

Jeg bliver nødt til at prioritere. Jeg arbejder 12-14 timer dagligt – også i weekends. Og det er ikke en overdrivelse!

Jeg vil lige nævne, at jeg er ved at få hjemmesiden/bloggen over på en anden platform, da det med den nuværende er meget svært at publicere. Når det er sket, vil jeg begynde at poste der igen; men slet ikke i samme frekvens som i ’gamle dage’.

Håber, at du forstår.

De bedste hilsner fra Claus
Tina 9 måneder siden
Kæreste Claus Tak for det dejlige besøg hos Marianne. Jeg nåede ikke selv forbi til Vintergæk festival , måtte bestille lidt hos hende istedet. Men det fungerer jo også fint , Marianne er sød til at sende billleder så man kan vælge . Knus Tina
Michael 9 måneder siden
Et fantastisk paradis udenfor Skælskør.. har besøgt Marianne og hendes fantastiske medarbejdere de sidste 4 år til vintergækkefestival
I år blev det i en 52 personers bus fra Nordjylland med opsamling i Jylland og på Fyn.. er sikker på vi skal afsted næste år, gækkerne og de smukke påskeklokker lokker og ikke mindst den hjertevarme modtagelse vi får, når vi ankommer til gartneriet 😊
Hvis du/I har interesse, så har jeg en hyggelig gruppe for løg'o'holics på facebook som hedder Blomsterløget 😊
Claus 8 måneder siden
Kære Michael, Tak for din hilsen … Dbh Claus
Ninna 7 måneder siden
Åh hvor er det ærgeligt at der er så langt til Skælskør. Hvor er de bare flotte, og så holder de længe, skønne i staudebedet og krukker. Må have nogle flere af dem.
Hvor er det dejligt at du tager os med til alle disse skønne steder, tak for det.
Hilsen fra Lønstrup. Ninna

Tag med til Sverige

14.11.2019 | I denne uges video skal I med lille en tur til Sverige; til Sofiero Slot. Her var jeg forleden for sammen med en halv snes gartnere at lægge små ti tusind løg i krukker. Til foråret har jeg nemlig en stor udstilling på det sydsvenske slot, Sofiero. Det handler om forårsløg i krukker. Et arrangement, som jeg ser meget frem til.

Narcisser i krukker

07.11.2019 | Der er meget at se til i haven, og heldigvis viser vejret sig endnu fra sin milde side. Vi mangler stadig af få lagt en del forårsløg i havens bede, og derfor er jeg så glad for, at jorden stadig er til at komme i. Det må gerne vente noget med frosten. For ikke at tale om sneen …

Løvfaldstid

31.10.2019 | Det er så smukt derude lige nu med alle de gyldne blade, der dækker jorden. På træerne er der ikke mange tilbage. Tænker hvert år på denne tid, at det er et af naturens store mirakler; at det hele om et halvt års tid grønnes igen.

Efterårssysler

24.10.2019 | Det har været et regnfuldt efterår, men de seneste dage har der været skønt her i haven. Jeg er ved at dele stauder - blandt andet floks. Det fortæller jeg om i denne uges video, hvor jeg også er i krukkekøkkehaven. Blandt andet med at lægge hvidløg i krukker.

Farvel til dahliaerne

10.10.2019 | I dag har vi gang i det tunge maskineri. Vi er ved at tømme krukker for blandt andet dahliaer. De skal jo pakkes ned, inden det begynder at blive alt for koldt i vejret. Og det handler altså også om, at vi skal have krukkerne klar til alle forårsløgene.

Så blev det oktober

03.10.2019 | Selv om det for alvor er blevet efterår med blæst og en del regn, er der stadig meget, der skal gøres i haven. Her ligger vi ikke på den lade side!

Hvidt og grønt er altid godt

26.09.2019 | Lige nu glæder jeg mig over, at haven stadig er rig på løv. Og at det varer lidt, før de gyldne farver indfinder sig. Grøn er endnu den overvejende farve. Og de hvide blomster lyser op.

Dahliaer i krukker

19.09.2019 | Her i sensommeren glæder jeg mig i den grad over de farvestrålende dahliaer, der frembyder en blomsterrigdom, som ikke andre planter kan på denne årstid. De leverer et sandt festfyrværkeri.

En sensommerbuket

12.09.2019 | Her i sensommeren bugner haven af blomster, der kan bruges til buketter. Ikke mindst dahliaerne er fantastiske. Men de skal have selskab af andre vækster, når de bindes.

Den kulinariske køkkenhave

05.09.2019 | Som jeg før har fortalt, er min nye store passion at dyrke køkkenurter. Ikke blot i drivhusene, men også i potter og krukker. I denne uges video viser jeg, hvordan det går. Slet ikke så tosset endda …

Skønne solsikker

29.08.2019 | I denne uges video viser jeg nogle af de solsikker, som jeg i år dyrker i krukker. Det er første gang, jeg prøver at så dem direkte i krukker. Det virker rigtig godt og skaber højde og blikfang.

Ude godt, men hjemme bedst

22.08.2019 | Efter en sommerturne rundt til skønne danske haver, er jeg nu tilbage i min egen have. Og jeg glæder mig naturligvis rigtig meget til at vise jer rundt. Det er som bekendt sensommer, og det jeg blandt andet vil fortælle om, er mit røde krukkearrangement, som mange så i sidste weekend, hvor jeg havde åben have.

Lottes have

15.08.2019 | Lotte er endnu en af de haveejere, jeg præsenterer i min bog: 'Små haver. Store drømme'. Og hendes have i Valby er i sin egen klasse. Tænk en gang; blot 70 kvadratmeter og ikke mindre end syv haverum. Det er helt fortryllende.
Preview

Ullas have

08.08.2019 | På min lille sommerturne rundt til skønne danske haver er jeg nu nået til Virum, hvor jeg besøger Ulla Bergstrøm. Hun har en drømmedejlig have.

Susannes have

01.08.2019 | På min lille sommerturne rundt til skønne danske haver er jeg i denne uge kommet til Susanne Gerlows rækkehushave i Dyssegård nord for København. En have på blot 150 kvadratmeter …

Bonnies have

25.07.2019 | Det er helt ubegribeligt, at Bonnie Hall på blot få år har skabt den skønne kolonihave, jeg i denne uge besøger i Haveklubben. Det, der begyndte som en muddermark, er i dag et blomstrende paradis.

Sus og Børges have

18.07.2019 | Også i denne uge er jeg på besøg i en skøn dansk have, nemlig hos Børge og Sus Jacobi i Græsted. Her er frodighed og blomsterglæde ud over det sædvanlige.

Alices' have

11.07.2019 | På min havetur rundt i landet for at besøge skønne haver er jeg i denne uge kommet til Alices' rækkehushave på blot 150 kvadratmeter. Den er ganske enkelt imponerende …
Vis flere videoer