Log ind

Gartneriet Spiren

I denne uge skal I med en tur til Skælskør og på besøg hos Gartneriet Spiren, der er kendt viden om for det fantastiske udvalg af påskeklokker.

Det er ganske enkelt imponerende.

Kommentarer
Frederik 26 dag(e) siden
Fantastisk fin reportage! Tak for den ☀️
Claus 22 dag(e) siden
Kære Frederik, Selv tak. De bedste hilsner fra Claus

mie 26 dag(e) siden
Vi er i den heldige situation, at vi skal besøge Spiren med haveforeningen d. 2.marts.Efter at have set din hilsen, er lysten og inspirationen bare vokset! En ting undrer mig lidt. Den kridhvide Heleborus Niger, julerosen, er ikke så tydelig hos Spiren. Du har lært os, at alle, der ikke er h ide, er påske klokker. Har jeg forstået det rigtigt? Tak for de fantastisk smukke billeder.
Mvh Mie Holm Nielsen.
Claus 22 dag(e) siden
Kære Mie, I kan roligt glæde jer til besøget. Når den kridhvide julerose ikke er med her, så er det netop fordi, at den jo blomstrer til jul! Du skal lige være opmærksom på, at der også findes hvide påskeklokker. De bedste hilsner fra Claus

Lotte 26 dag(e) siden
Kære Claus. Sikke dit tøj matcher. Meget stiligt. Tak for en rigtig dejlig video. Jeg må da besøge Spiren. I vores have har vi også påskeklokker, og jeg kan se, at der er mange små bitte frøsåede planter i bunden af bedet.. De står meget tæt. Skal jeg tynde ud i dem eller klarer de denne opgave selv? Jeg er meget i tvivl; vil jo ikke så gerne ødelægge de nye planter. Kh Lotte
Claus 22 dag(e) siden
Kære Lotte, hvis der er tale om små kimplanter, skal du ikke gøre noget endnu. Men hvis det er planter med genkendeligt helleborus-løv, vil det være en god ide at grave dem op, plante dem i individuelle potter og så plante dem ud i bedene igen, når de fylder potterne ud. Evt. først næste år. Kærlig hilsen Claus
Jette 26 dag(e) siden
Kære Claus.
Jeg besøgte Spiren for en 5-6 år siden og var lige så begejstret som du. Jeg købte 3 kan jeg huske, men kunne have fyldt hele bussen (et blomsterbinder hold). Det var også svært at komme derfra, netop fordi man hele tiden fik øje på en ny variation. Jeg har stadig planterne fra den gang og har så fyldt lidt mere op med køb fra supermarkedet. Jeg holder øje med om bierne får lavet nye "afarter" i min have.
Jeg glæder mig til at høre om din nye bog.

Mange hilsener fra Jette.
Claus 22 dag(e) siden
Kære Jette, Ja, det er spændende med afarterne. Og jeg skal nok fortælle mere om min nye bog. De bedste hilsner fra Claus
Helle 25 dag(e) siden
Kære Claus.
Tusind tak for turen til spiren.
Vi besøger stedet hvert år og man kan næsten købe sig fattig hos Marianne som er så sød og sprudlende at snakke med.
Mange af vores påskeklokker har blomstret lang tid og det er vidunderligt at se på.
Mange hilsner fra Helle.🌸🌸
Claus 22 dag(e) siden
Kære Helle, vi kan hurtigt blive enige om, at påskeklokker er skønne. De bedste hilsner fra Claus
Anita 24 dag(e) siden
Kære Claus
Sikke en fortryllede haveklub video , smukt , og den skønne lille kat ikke at forglemme , hyggeligt at den kan komme med på video . Jeg har desværre aldrig været der , det ku være jeg skulle arbejde på at komme der , herfra Odense er der jo ikke så langt tror nok min gamle bil kan klare turen .
Vi har haft travlt i denne uge mandag sku vi rydde den ene stue , tirsdag kom maler og male , oprydning og vaske af og sætte på plads , det tager tid men vi er glade for resultat , det er blevet rosa farve på to væge og hvid på resten , så jeg er lidt træt , og så skal vi i byen i eftermiddag til kaffe og kage vores yngste datter og svigersøn er lige flytte i deres nyebyggede hus , med en bar have , det bliver spændende hvad de vil med haven , holder mig lidt tilbage med hvad jeg syntes , det skal jo være deres , men har dog en stor krukke med tulipaner til dem , det ville de gerne ha .
Tak for den fortryllende tur i Gartneriet med påskeklokker i denne uge .
Ha en fortsat dejlig weekend til dig og alle jer andre .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 22 dag(e) siden
Kære Anita, tak for dejligt kommentar. Du må altså altså tage en tur til Spiren. Mon ikke Jørgen vil tage med? Kærlig hilsen Claus
Lisbeth 24 dag(e) siden
Hvor skønt - gid jeg kunne skrue flere ned i min lille bitte have!!!
Eliane 24 dag(e) siden
Kære Claus.
Hvor ser du godt ud. Frisk og sprudlende. Tak for en vidunderlig tur i Spiren. Hvor er de skønne alle sammen, jeg ville også fylde bilen hvis jeg kom derover. Man kan jo altid få plads til en krukke mere, hvis de ikke kan være i højbedene.
Jeg har lige været i haven og klippe stauder ned, og dér i en stor krukke pibler små planter frem og skiltet siger "Rød Kvan", frø vi har fået af dig. Åhh, vi der har have, har så mange glæder.
Kærlige tanker fra John og Eliane
Claus 22 dag(e) siden
Kære Eliane, det er så dejligt med en hilsen fra jer. Også at høre, hvad du/I er i gang med. Kærlige hilsner til jer begge fra Claus
Michael 23 dag(e) siden
Hej Claus. Et gartneri er nu taknemmelig medalle de blomstrende farver, og med de temperaturer vi har udenfor sker det noget i en hurtig forvandling. glæder mig til vi for alvor kommer i gang.
Lige noget andet Claus. Glem nu ikke din hjemmeside. Når jeg anbefaler venner at blive medlem af din haveklub, skal det første de ser ikke være et opslag der er næsten et år gammel (April måned 2018). Før i tiden lagde du mange flere spændende ting derud. Nu sker det kun, hvis man er logget ind på haveklubben.
Fortsat god dag.
Claus 22 dag(e) siden
Kære Michael,

Tak for din mail. Dejligt, at du kan lide videoen fra Gartneriet Spiren.

Du skriver, at når du henviser venner til Haveklubben, skal de ikke mødes af gamle indlæg på min hjemmeside/blog. Men de ting har da slet ikke noget med hinanden at gøre …

Der er hver uge nyt i Haveklubben, og det er vel det, det handler om, hvis man vil være medlem. Som det er nu, ligger der over 100 videoer i arkivet. Desuden lægger jeg på Instagram og Facebook dagligt. Blogverdenen har ændret sig meget, og der er ikke den aktivitet der, som der var engang.

Jeg bliver nødt til at prioritere. Jeg arbejder 12-14 timer dagligt – også i weekends. Og det er ikke en overdrivelse!

Jeg vil lige nævne, at jeg er ved at få hjemmesiden/bloggen over på en anden platform, da det med den nuværende er meget svært at publicere. Når det er sket, vil jeg begynde at poste der igen; men slet ikke i samme frekvens som i ’gamle dage’.

Håber, at du forstår.

De bedste hilsner fra Claus
Tina 20 dag(e) siden
Kæreste Claus Tak for det dejlige besøg hos Marianne. Jeg nåede ikke selv forbi til Vintergæk festival , måtte bestille lidt hos hende istedet. Men det fungerer jo også fint , Marianne er sød til at sende billleder så man kan vælge . Knus Tina
Michael 19 dag(e) siden
Et fantastisk paradis udenfor Skælskør.. har besøgt Marianne og hendes fantastiske medarbejdere de sidste 4 år til vintergækkefestival
I år blev det i en 52 personers bus fra Nordjylland med opsamling i Jylland og på Fyn.. er sikker på vi skal afsted næste år, gækkerne og de smukke påskeklokker lokker og ikke mindst den hjertevarme modtagelse vi får, når vi ankommer til gartneriet 😊
Hvis du/I har interesse, så har jeg en hyggelig gruppe for løg'o'holics på facebook som hedder Blomsterløget 😊
Claus 3 dag(e) siden
Kære Michael, Tak for din hilsen … Dbh Claus

Herlige hornvioler

14.03.2019 | Der findes ikke mange forårsvækster, der er så herlige som hornvioler. Her i marts er de i handelen og klar til at blive plantet ud. De er så smukke og fås i mange farver. En stor fordel er desuden, at de også fint klarer nogle frostgrader.

Forårsbebudere

07.03.2019 | Primulaer er skønne, både ude og inde her i det tidlige forår. Der findes så mange forskellige arter og sorter i de mest indtagende farve. I denne uge besøger jeg Gartneriet Pedersen og får en snak med gartner Henning Pedersen.

Sørens vintergækker

28.02.2019 | I denne uge er jeg taget til Sorø for at besøge min gode ven Søren, som har den mest fantastiske kolonihave. Lige nu er der et overdådigt flor af vintergækker. Det er ikke mindre et mirakel!

Gartneriet Spiren

21.02.2019 | I denne uge skal I med en tur til Skælskør og på besøg hos Gartneriet Spiren, der er kendt viden om for det fantastiske udvalg af påskeklokker.
Det er ganske enkelt imponerende.

Et kig bag kulisserne

14.02.2019 | Det er stadig begrænset, hvor meget, der sker i haven, selv om det er mildt; ja ligefrem lunt!
Spændende er det at se, hvordan de næste uger bliver. Uanset hvad, står de sarte planter lunt og godt i det vinteropvarmede drivhus, som jeg I skal se i denne uges video.

Påskeklokker i bukketer

07.02.2019 | Der er endnu ikke mange blomster i haven. Erantis og vintergæk har blomstret i nogle uger, og de første påskeklokker er sprunget ud. Det drejer sig om nogle enkelte grupper, der er ekstra tidligt på dem. Sådan er det hvert år; mens de fleste stadig lader vente på sig.

På blomstertorvet

31.01.2019 | I denne uge skal I med en tur på blomstertorvet her i Aarhus. Det er en grossist - Proflora, der sælger til professionelle blomsterfolk. Jeg elsker at komme derud, især ved vintertide, hvor der jo ikke er meget at plukke af i haven. Men på torvet bugner det med forårsblomster lige nu. Bare vent og se …

Et nyt projekt

24.01.2019 | Selv om vi blot er først på året, er jeg allerede i gang med at gøre mig tanker omkring nye projekter. Og i denne uge løfter jeg sløret for, hvilke nye planer jeg har for mine krukkearrangementer. Det handler om, at jeg i år vil til at dyrke grøntsager.

En tur i skoven

17.01.2019 | I denne uge skal I med mig en tur i skoven. Ikke fordi, der er så meget at kigge på derovre rent blomstermæssigt - slet ikke. Nej; det handler om et par kæmpe maskiner, der har været i gang nogle måneder. Jeg tager Nero med, og sammen går vi over for at se, hvorfor det larmer.

Gensyn med Holland

10.01.2019 | I januarhaven er det mildt, og der er nogle ting, jeg endnu ikke har fået plantet. Derfor er det godt, at det stadig er plusgrader.
Også i denne uge besøger jeg Marieke Nolsens dejlige have i Holland.

Hos Marieke Nolsen

03.01.2019 | Så er vi i gang med et nyt haveår, og jeg glæder mig i den grad til at inspirere. Selv om det er koldt og råt, er der alligevel ting, der kan gøres derude.
Desuden skal I med til Holland, hvor jeg besøger Marieke Nolsens charmerende skærehave.

Rigtig godt nytår

27.12.2018 | Så er atter et år gået, og det har været en stor glæde for mig at guide jer gennem mit haveliv endnu en sæson. I denne uge dækker jeg nytårsbord, og så skal I med en tur til Holland.
Så er atter et år gået, og det har været en stor glæde for mig at guide jer gennem mit haveliv endnu en sæson. I denne uge dækker jeg nytårsbord, og så skal I med en tur til Holland.

Fjerde søndag i advent

20.12.2018 | Nu er der altså ikke længe til jul. Så i denne uge kommer jeg med inspiration til julebordet. Desuden skal I atter en gang med på haverejse. I denne uge er jeg i Tyskland.

Tredje søndag i advent

13.12.2018 | Nu er vi næsten fremme ved tredje søndag i advent, og julen nærmer sig med hastige skridt. I denne uge sætter jeg fokus på hyacinter, der både pynter ude og inde, og så skal I også med til England.

Anden søndag i advent

06.12.2018 | Nu er det snart den anden søndag i advent, og i denne uge viser jeg, hvordan I nemt og hurtigt kan pynte en færdig grankrans. Desuden skal I med til England - til Dorset Walled Garden.

Første søndag i advent

29.11.2018 | 
… ja, det er det lige om lidt. Så det er tid til at få lavet en adventsdekoration og få fat i et kalenderlys, hvis det ikke allerede er sket. I denne uge har jeg indrettet juleværksted i køkkenet. Og desuden skal I med en tur til en af Englands skønneste haver.

Anders og Signe

22.11.2018 | I sidste uge var vi på besøg på Gartneriet Brændtvad på Djursland, hvor Anders fortalte om mistelten. Anders er en fantastisk fortæller, og han har meget på hjerte, så derfor besøger vi i denne video gartneriet igen. Og I skal også hilse på Anders' utrolige søster Signe.

Gartneriet Brændtvad

15.11.2018 | Julen står for døren, og snart skal jeg ikke alene til at lave dekorationer, men også buketter. Her bruger jeg rigtig gerne mistelten. Jeg er så heldig at have min egen private leverandør, nemlig Anders fra Gartneriet Brændtvad, og ham besøger vi i dag.
Vis flere videoer