Log ind

Hvidt og grønt er altid godt

Lige nu glæder jeg mig over, at haven stadig er rig på løv. Og at det varer lidt, før de gyldne farver indfinder sig. Grøn er endnu den overvejende farve. Og de hvide blomster lyser op.

.

Kommentarer
Ulla 2 måneder siden
Kære Claus. Jeg elsker det grønne rum du har skabt. Tusind tak for inspiration. Kh Ulla
(medlem) 2 måneder siden
Kære Ulla, tusind tak. Kh Claus
Anita 2 måneder siden
Kære Claus
Der gik noget galt , ved så ikke om jeg får skrevet to gange
Men det er en fantastisk video i denne uge , meget spændende og flot med det hele ,meget imponerende det hvide og grønne rum og buketten er så smuk .
Skal lige ha lagt fler tulipaner i krukker og franske anemoner , de er flittige her hos mig .
Rigtig god weekend til dig og alle jer andre .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 2 måneder siden
Kære Anita, herligt at høre, at du har held med franske anemoner. Det har jeg desværre ikke. For de er så skønne. Kh Claus
Vibeke 2 måneder siden
Kære Claus ...en nydelse med blomster i den lette lyse grønne farve forstærket af hvide blomster...Så flot!
Kærlige hilsner Vibeke
Claus 2 måneder siden
Kære Vibeke, tak for dine søde ord. Kh Claus
Tina 2 måneder siden
Kæreste Claus Din terrasse have er da helt fantastisk ! Alle de grønne vækster ser helt forrygende ud og især elefant ørerne . Bravo for en sammensætning ! Og din buket er vidunderlig, elsker farverne knus Tina
Claus 2 måneder siden
Kære Tina, du er altid så positiv. Stor tak … Kh Claus
liselotte 2 måneder siden
Kære Claus.
Det er en rigtig flot video, du har lavet. Helt vildt så frodigt det hele er og flot sammensætning af alle de grønne planter og de hvide også.
Vil gerne spøgte om du vil fortælle, hvad det latinske navn er for de viste elefantører? Der findes jo rigtig mange elefantører, men nok mest til indendørs brug.
På forhånd tak.😃👍.
Mvh Lotte Schou
Claus 2 måneder siden
Kære Lotte, der er ikke en navnesort. De knolde, som jeg har, er en del af mit sortiment i Bilka. De fås igen fra foråret. Dbh Claus
Birgitte 2 måneder siden
Kære Claus.
Tak for din video. Har du navn på den hvide pompon. Jeg har virkelig haft glæde af mine runde jernstativer til min dahliaer.
Venlig hilsen Birgitte.
Claus 2 måneder siden
Kære Birgitte, den hedder 'Snowflake'. Dbh Claus
Bonnie 1 måned siden
Kære Claus,
Jeg er så vild med de haverum. Terrassehaven og The sunken Garden er mine absolutte yndlingsrum i din smukke have. Så rolige og fredfyldte - og så stilfulde. Hvis man dog bare havde plads til nogle Elefantører, men der må jeg nok sætte begrænsningen for mig selv. Hvad jeg helt sikkert skal have, er Husfred. Den ser så fantastisk pragtfuld ud i dine krukker. Og så endnu en smuk buket. Uformel og alligevel så stilfuld. Tak for endnu en dejlig video.
Mange hilsner Bonnie
Claus 1 måned siden
Kære Bonnie, ja husfred er så utrolig smuk i krukker. Den holder jeg rigtig meget af. Kh Claus
Morten 1 måned siden
Kære Claus,
endnu engang er det fantastisk at se den grønne frodighed hos dig og terrasse bedene er blevet virkelig fantastiske. Jeg er selv glad for at jeg fik de grønne elefantører i haven i år, de har været absolut noget af det bedste i haven i år. Så tak for inspirationen sidste år.

Kærlig hilsen Morten
Claus 1 måned siden
Kære Morten, er glad for, at du har haft glæde af de utrolige elefantøre. Kh Claus

Tag med til Sverige

14.11.2019 | I denne uges video skal I med lille en tur til Sverige; til Sofiero Slot. Her var jeg forleden for sammen med en halv snes gartnere at lægge små ti tusind løg i krukker. Til foråret har jeg nemlig en stor udstilling på det sydsvenske slot, Sofiero. Det handler om forårsløg i krukker. Et arrangement, som jeg ser meget frem til.

Narcisser i krukker

07.11.2019 | Der er meget at se til i haven, og heldigvis viser vejret sig endnu fra sin milde side. Vi mangler stadig af få lagt en del forårsløg i havens bede, og derfor er jeg så glad for, at jorden stadig er til at komme i. Det må gerne vente noget med frosten. For ikke at tale om sneen …

Løvfaldstid

31.10.2019 | Det er så smukt derude lige nu med alle de gyldne blade, der dækker jorden. På træerne er der ikke mange tilbage. Tænker hvert år på denne tid, at det er et af naturens store mirakler; at det hele om et halvt års tid grønnes igen.

Efterårssysler

24.10.2019 | Det har været et regnfuldt efterår, men de seneste dage har der været skønt her i haven. Jeg er ved at dele stauder - blandt andet floks. Det fortæller jeg om i denne uges video, hvor jeg også er i krukkekøkkehaven. Blandt andet med at lægge hvidløg i krukker.

Farvel til dahliaerne

10.10.2019 | I dag har vi gang i det tunge maskineri. Vi er ved at tømme krukker for blandt andet dahliaer. De skal jo pakkes ned, inden det begynder at blive alt for koldt i vejret. Og det handler altså også om, at vi skal have krukkerne klar til alle forårsløgene.

Så blev det oktober

03.10.2019 | Selv om det for alvor er blevet efterår med blæst og en del regn, er der stadig meget, der skal gøres i haven. Her ligger vi ikke på den lade side!

Hvidt og grønt er altid godt

26.09.2019 | Lige nu glæder jeg mig over, at haven stadig er rig på løv. Og at det varer lidt, før de gyldne farver indfinder sig. Grøn er endnu den overvejende farve. Og de hvide blomster lyser op.

Dahliaer i krukker

19.09.2019 | Her i sensommeren glæder jeg mig i den grad over de farvestrålende dahliaer, der frembyder en blomsterrigdom, som ikke andre planter kan på denne årstid. De leverer et sandt festfyrværkeri.

En sensommerbuket

12.09.2019 | Her i sensommeren bugner haven af blomster, der kan bruges til buketter. Ikke mindst dahliaerne er fantastiske. Men de skal have selskab af andre vækster, når de bindes.

Den kulinariske køkkenhave

05.09.2019 | Som jeg før har fortalt, er min nye store passion at dyrke køkkenurter. Ikke blot i drivhusene, men også i potter og krukker. I denne uges video viser jeg, hvordan det går. Slet ikke så tosset endda …

Skønne solsikker

29.08.2019 | I denne uges video viser jeg nogle af de solsikker, som jeg i år dyrker i krukker. Det er første gang, jeg prøver at så dem direkte i krukker. Det virker rigtig godt og skaber højde og blikfang.

Ude godt, men hjemme bedst

22.08.2019 | Efter en sommerturne rundt til skønne danske haver, er jeg nu tilbage i min egen have. Og jeg glæder mig naturligvis rigtig meget til at vise jer rundt. Det er som bekendt sensommer, og det jeg blandt andet vil fortælle om, er mit røde krukkearrangement, som mange så i sidste weekend, hvor jeg havde åben have.

Lottes have

15.08.2019 | Lotte er endnu en af de haveejere, jeg præsenterer i min bog: 'Små haver. Store drømme'. Og hendes have i Valby er i sin egen klasse. Tænk en gang; blot 70 kvadratmeter og ikke mindre end syv haverum. Det er helt fortryllende.
Preview

Ullas have

08.08.2019 | På min lille sommerturne rundt til skønne danske haver er jeg nu nået til Virum, hvor jeg besøger Ulla Bergstrøm. Hun har en drømmedejlig have.

Susannes have

01.08.2019 | På min lille sommerturne rundt til skønne danske haver er jeg i denne uge kommet til Susanne Gerlows rækkehushave i Dyssegård nord for København. En have på blot 150 kvadratmeter …

Bonnies have

25.07.2019 | Det er helt ubegribeligt, at Bonnie Hall på blot få år har skabt den skønne kolonihave, jeg i denne uge besøger i Haveklubben. Det, der begyndte som en muddermark, er i dag et blomstrende paradis.

Sus og Børges have

18.07.2019 | Også i denne uge er jeg på besøg i en skøn dansk have, nemlig hos Børge og Sus Jacobi i Græsted. Her er frodighed og blomsterglæde ud over det sædvanlige.

Alices' have

11.07.2019 | På min havetur rundt i landet for at besøge skønne haver er jeg i denne uge kommet til Alices' rækkehushave på blot 150 kvadratmeter. Den er ganske enkelt imponerende …
Vis flere videoer