Log ind

Hvidt og grønt er altid godt

Lige nu glæder jeg mig over, at haven stadig er rig på løv. Og at det varer lidt, før de gyldne farver indfinder sig. Grøn er endnu den overvejende farve. Og de hvide blomster lyser op.

.

Kommentarer
Ulla 11 måneder siden
Kære Claus. Jeg elsker det grønne rum du har skabt. Tusind tak for inspiration. Kh Ulla
(medlem) 11 måneder siden
Kære Ulla, tusind tak. Kh Claus
Anita 11 måneder siden
Kære Claus
Der gik noget galt , ved så ikke om jeg får skrevet to gange
Men det er en fantastisk video i denne uge , meget spændende og flot med det hele ,meget imponerende det hvide og grønne rum og buketten er så smuk .
Skal lige ha lagt fler tulipaner i krukker og franske anemoner , de er flittige her hos mig .
Rigtig god weekend til dig og alle jer andre .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 11 måneder siden
Kære Anita, herligt at høre, at du har held med franske anemoner. Det har jeg desværre ikke. For de er så skønne. Kh Claus
Vibeke 11 måneder siden
Kære Claus ...en nydelse med blomster i den lette lyse grønne farve forstærket af hvide blomster...Så flot!
Kærlige hilsner Vibeke
Claus 11 måneder siden
Kære Vibeke, tak for dine søde ord. Kh Claus
Tina 11 måneder siden
Kæreste Claus Din terrasse have er da helt fantastisk ! Alle de grønne vækster ser helt forrygende ud og især elefant ørerne . Bravo for en sammensætning ! Og din buket er vidunderlig, elsker farverne knus Tina
Claus 11 måneder siden
Kære Tina, du er altid så positiv. Stor tak … Kh Claus
liselotte 11 måneder siden
Kære Claus.
Det er en rigtig flot video, du har lavet. Helt vildt så frodigt det hele er og flot sammensætning af alle de grønne planter og de hvide også.
Vil gerne spøgte om du vil fortælle, hvad det latinske navn er for de viste elefantører? Der findes jo rigtig mange elefantører, men nok mest til indendørs brug.
På forhånd tak.😃👍.
Mvh Lotte Schou
Claus 11 måneder siden
Kære Lotte, der er ikke en navnesort. De knolde, som jeg har, er en del af mit sortiment i Bilka. De fås igen fra foråret. Dbh Claus
Birgitte 11 måneder siden
Kære Claus.
Tak for din video. Har du navn på den hvide pompon. Jeg har virkelig haft glæde af mine runde jernstativer til min dahliaer.
Venlig hilsen Birgitte.
Claus 11 måneder siden
Kære Birgitte, den hedder 'Snowflake'. Dbh Claus
Bonnie 10 måneder siden
Kære Claus,
Jeg er så vild med de haverum. Terrassehaven og The sunken Garden er mine absolutte yndlingsrum i din smukke have. Så rolige og fredfyldte - og så stilfulde. Hvis man dog bare havde plads til nogle Elefantører, men der må jeg nok sætte begrænsningen for mig selv. Hvad jeg helt sikkert skal have, er Husfred. Den ser så fantastisk pragtfuld ud i dine krukker. Og så endnu en smuk buket. Uformel og alligevel så stilfuld. Tak for endnu en dejlig video.
Mange hilsner Bonnie
Claus 10 måneder siden
Kære Bonnie, ja husfred er så utrolig smuk i krukker. Den holder jeg rigtig meget af. Kh Claus
Morten 10 måneder siden
Kære Claus,
endnu engang er det fantastisk at se den grønne frodighed hos dig og terrasse bedene er blevet virkelig fantastiske. Jeg er selv glad for at jeg fik de grønne elefantører i haven i år, de har været absolut noget af det bedste i haven i år. Så tak for inspirationen sidste år.

Kærlig hilsen Morten
Claus 10 måneder siden
Kære Morten, er glad for, at du har haft glæde af de utrolige elefantøre. Kh Claus

Carolin 3 måneder siden
Hej Claus! Du gör fantastiskt fina och inspirerande videos. Jag hade svårt att uppfatta vad namnet var på den vitblommiga växten som du klippte tillsammans med dahliorna. Kan du berätta vad det var för växt igen?
Claus 3 måneder siden
Kære Carolin, Det er en staude, der hedder Artemisia lactiflora 'Elfenbein'. En fantastisk plante, som desværre kan være lidt svær at finde. Desværre kan den ikke sås. God weekend. De bedste hilsner fra Claus

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.

Enghøj Staudehave

23.07.2020 | Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

Krukkekøkkenhaven

15.07.2020 | I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

Rosernes tid

09.07.2020 | Af alle havens blomster må jeg sige, at jeg holder mest af roser. Ingen anden blomst kan overgå den i skønhed og duft. Tænker, at mange har det ligesom jeg.

Ud med saksen

02.07.2020 | Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!
Preview

Midsommer

25.06.2020 | Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.

Juniglæder

18.06.2020 | Der er meget at glæde sig over her i årets første sommermåned. Krukkevæksterne viser sig fra deres bedste side, og der er også gang i krukkekøkkenhaven. Det er en løfterig tid.

Blomstring i skyggen

11.06.2020 | Det sker ikke så sjældent, at folk siger til mig, at de har svært ved at finde ud af, hvad de skal plante i skyggen. Faktisk er det nu ikke så svært. Brug nettet - søg og du skal finde!

Nu er det sommer

04.06.2020 | Det er helt utroligt, så hurtigt det går i haven lige nu. Men vi har jo også haft pragtfulde dage med sol og megen varme. Det er noget, der behager både blomster og haveejere. Faktisk har maj måned været den mest solrige i over hundrede år, har vi lige fået at vide.

De sidste tulipaner

28.05.2020 | Om få dage er det sommer, i alt fald rent kalendermæssigt. De seneste dage har budt på nogen varme og sol, og nu er det ved at være uigenkaldeligt slut med tulipanerne. Men I får lige et sidste kig på mine …
Preview

Pangfarver

21.05.2020 | Mon ikke mange af jer ved, at jeg er vild med farver og at sætte dem sammen? Det er en stor, stor passion, som jeg altid har haft. Også inden jeg blev havemenneske for et kvart århundrede siden. Jeg var ikke et helt almindeligt barn!

Flere tulipaner

14.05.2020 | Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er vild med tulipaner. Og jeg har da heller aldrig hørt om nogle, der ikke kunne lide denne dejlige forårsblomst, som fås i alkens skønne farver.

Køkkenurter og blomster

07.05.2020 | Mange af de køkkenurter, vi dyrker til kulinarisk brug, er lige så smukke som blomster, og det er blevet en hel sport for mig at sætte dem sammen. Det er noget af det, jeg viser i denne uges video.

Planting og såning

30.04.2020 | Der er ingen tvivl om, at forårsmånederne er de travleste i haven. Sådan er det i hvert fald her. Men man skal som bekendt yde, før man kan nyde, og det har jeg heller ikke det fjerneste imod. I denne uge handler det om både plantning og såning.

Blomstrendre overdådighed

23.04.2020 | Foråret er for alvor kommet til Risskov. Bøgen er sprunget ud, og forårsløgvæksterne blomstrer, så det er en hel lyst; ikke blot i haven, men også udenfor porten. Der er så meget at glæde sig over ...

Kom med i drivhuset

16.04.2020 | Det er forår. Påskeklokkerne og narcisserne blomstrer. Der er skønt i skovhaven, men I skal også med ind i drivhuset og se, hvad jeg har gang i derinde. Og det er ikke så lidt; set i lyset af den periode vi er inde i, er der ekstra meningsfuldt at så og prikle.

Påsketravlhed

09.04.2020 | Det går rigtig hurtigt i haven lige nu, og det hele gror som en lyst. Selv om jeg har fået ekstra meget tid, er der masser at lave, og i den forløbne uge har vi haft rigtig travlt. Blandt andet med at potte dahliaer, og de står nu klar i drivhuset.

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.
Vis flere videoer