Log ind

I gang igen...

I denne uge skal I også med mig på tur, og det er en helt særlig køkkenhave, I skal besøge. Den ligger i Holland, og når den er noget ud over det sædvanlige, skyldes det, at grøntsager og blomstrende planter udgør et symbiotisk hele.

Kommentarer
Iris 7 måneder siden
Kære Claus
Tak for inspiration. Grenene vil helt naturligt falde sammen med havens stauder.
Tak for turen til Holland og en glad haveejer. Altid dejligt at se andres haver og få nye idéer.
Rigtig god weekend.
Kh Iris
Claus 7 måneder siden
Kære Iris. ja. det er så inspirerende at se andres haver. Det lærer jeg meget af. Kh Claus
Anita 7 måneder siden
Kære Claus
Lidt ny dejlig musik
Og jeg er også meget vild med den have og ikke mindst frodigheden , nogle lidt andre farver , men mega inspirende , det er lidt en skam at jeg ikke har plads til en køkkenhave , men det har jeg bare ikke sådan er det .
Rigtig god weekend til jer og jer allesammen
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 7 måneder siden
Kære Anita, man, kan ikke få plads til det hele. Heller ikke jeg … Kh Claus
Alice 7 måneder siden
Kære Claus
Tak for at du deler den skønne aftenstemning fra den dejlige Hollandske have med os. Farverne strålede så smukt i det varme solnedgangs lys.
Hold da op hvor man trænger til at se sådanne magiske sommeraftener, her midt i det grå Januar!
Og Tak for at minde om det gode trick med grene som staudeholdere, det er så dejligt at have fornuftige og fremsynede gøremål på denne tid af året. :-)
Rigtig god weekend.
Kærlig hilsen Alice
Claus 7 måneder siden
Kære Alice, ja, der er et stykke tid til lange og magiske sommeraftener. Jeg glæder mig dog over, at det er så mildt her i januar. Kh Claus
Tina 7 måneder siden
Kæreste Claus Det var da en helt fantastisk og inspirerende have. Jeg bliver helt tosset efter at få planter i jorden. Vejret er jo fantastisk så godt at jeg sidste weekend kunne redde 6 Rhododendron fra at blive kvalt i aske træs børn. Nu står de ved gadekæret hvor alle har glæde af dem. knus Tina
Bonnie 7 måneder siden
Kære Claus,
Tak for endnu en dejlig video. Hvor er det opløftende på denne årstid at få et inspirerende kig i endnu en smuk have. Jeg vil prøve at gøre mig mere umage med mine (få) Dahlia i år. Sneglene æder dem, men jeg huske stadig, hvor kæmpestore dine var sidste år, så i år vil jeg prøve at få nogle lidt mere hæderlige planter.
Det havde undgået min opmærksomhed, at de skærmformede træer er Tretorn "Sunburst" . Jeg satte jo selv en enkel af dem sidste år. Jeg kan desværre ikke få en skærmformet række af nogen som helst slags træer passet ind i det nuværende design. En fejl, at jeg ikke fik tænkt den idé ind fra start.
Mange hilsner Bonnie
Nette 5 måneder siden
Kære Claus
Jeg havde besluttet, at jeg i år IKKE ville have dahlia, da de forbaskede snegle åbenbart tror, at de er dyrket til dem, men der er alligevel hoppet et par stykker op i kurven. De ryger i nogle mellemstore potter (!) med kobberbånd om, og så håber jeg, at nogle af sneglene holder deres ækle slimede kroppe fra dem. Egentligt havde jeg jo også besluttet, at skære kraftigt ned på antallet af potter, så ........ jeg holder mig til nogle få, selvom wow-effekten af dahlia ikke er til at komme uden om.

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.

Enghøj Staudehave

23.07.2020 | Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

Krukkekøkkenhaven

15.07.2020 | I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

Rosernes tid

09.07.2020 | Af alle havens blomster må jeg sige, at jeg holder mest af roser. Ingen anden blomst kan overgå den i skønhed og duft. Tænker, at mange har det ligesom jeg.

Ud med saksen

02.07.2020 | Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!
Preview

Midsommer

25.06.2020 | Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.

Juniglæder

18.06.2020 | Der er meget at glæde sig over her i årets første sommermåned. Krukkevæksterne viser sig fra deres bedste side, og der er også gang i krukkekøkkenhaven. Det er en løfterig tid.

Blomstring i skyggen

11.06.2020 | Det sker ikke så sjældent, at folk siger til mig, at de har svært ved at finde ud af, hvad de skal plante i skyggen. Faktisk er det nu ikke så svært. Brug nettet - søg og du skal finde!

Nu er det sommer

04.06.2020 | Det er helt utroligt, så hurtigt det går i haven lige nu. Men vi har jo også haft pragtfulde dage med sol og megen varme. Det er noget, der behager både blomster og haveejere. Faktisk har maj måned været den mest solrige i over hundrede år, har vi lige fået at vide.

De sidste tulipaner

28.05.2020 | Om få dage er det sommer, i alt fald rent kalendermæssigt. De seneste dage har budt på nogen varme og sol, og nu er det ved at være uigenkaldeligt slut med tulipanerne. Men I får lige et sidste kig på mine …
Preview

Pangfarver

21.05.2020 | Mon ikke mange af jer ved, at jeg er vild med farver og at sætte dem sammen? Det er en stor, stor passion, som jeg altid har haft. Også inden jeg blev havemenneske for et kvart århundrede siden. Jeg var ikke et helt almindeligt barn!

Flere tulipaner

14.05.2020 | Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er vild med tulipaner. Og jeg har da heller aldrig hørt om nogle, der ikke kunne lide denne dejlige forårsblomst, som fås i alkens skønne farver.

Køkkenurter og blomster

07.05.2020 | Mange af de køkkenurter, vi dyrker til kulinarisk brug, er lige så smukke som blomster, og det er blevet en hel sport for mig at sætte dem sammen. Det er noget af det, jeg viser i denne uges video.

Planting og såning

30.04.2020 | Der er ingen tvivl om, at forårsmånederne er de travleste i haven. Sådan er det i hvert fald her. Men man skal som bekendt yde, før man kan nyde, og det har jeg heller ikke det fjerneste imod. I denne uge handler det om både plantning og såning.

Blomstrendre overdådighed

23.04.2020 | Foråret er for alvor kommet til Risskov. Bøgen er sprunget ud, og forårsløgvæksterne blomstrer, så det er en hel lyst; ikke blot i haven, men også udenfor porten. Der er så meget at glæde sig over ...

Kom med i drivhuset

16.04.2020 | Det er forår. Påskeklokkerne og narcisserne blomstrer. Der er skønt i skovhaven, men I skal også med ind i drivhuset og se, hvad jeg har gang i derinde. Og det er ikke så lidt; set i lyset af den periode vi er inde i, er der ekstra meningsfuldt at så og prikle.

Påsketravlhed

09.04.2020 | Det går rigtig hurtigt i haven lige nu, og det hele gror som en lyst. Selv om jeg har fået ekstra meget tid, er der masser at lave, og i den forløbne uge har vi haft rigtig travlt. Blandt andet med at potte dahliaer, og de står nu klar i drivhuset.

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.
Vis flere videoer