Log ind

I gang igen...

I denne uge skal I også med mig på tur, og det er en helt særlig køkkenhave, I skal besøge. Den ligger i Holland, og når den er noget ud over det sædvanlige, skyldes det, at grøntsager og blomstrende planter udgør et symbiotisk hele.

Kommentarer
Iris 3 måneder siden
Kære Claus
Tak for inspiration. Grenene vil helt naturligt falde sammen med havens stauder.
Tak for turen til Holland og en glad haveejer. Altid dejligt at se andres haver og få nye idéer.
Rigtig god weekend.
Kh Iris
Claus 3 måneder siden
Kære Iris. ja. det er så inspirerende at se andres haver. Det lærer jeg meget af. Kh Claus
Anita 3 måneder siden
Kære Claus
Lidt ny dejlig musik
Og jeg er også meget vild med den have og ikke mindst frodigheden , nogle lidt andre farver , men mega inspirende , det er lidt en skam at jeg ikke har plads til en køkkenhave , men det har jeg bare ikke sådan er det .
Rigtig god weekend til jer og jer allesammen
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 3 måneder siden
Kære Anita, man, kan ikke få plads til det hele. Heller ikke jeg … Kh Claus
Alice 3 måneder siden
Kære Claus
Tak for at du deler den skønne aftenstemning fra den dejlige Hollandske have med os. Farverne strålede så smukt i det varme solnedgangs lys.
Hold da op hvor man trænger til at se sådanne magiske sommeraftener, her midt i det grå Januar!
Og Tak for at minde om det gode trick med grene som staudeholdere, det er så dejligt at have fornuftige og fremsynede gøremål på denne tid af året. :-)
Rigtig god weekend.
Kærlig hilsen Alice
Claus 3 måneder siden
Kære Alice, ja, der er et stykke tid til lange og magiske sommeraftener. Jeg glæder mig dog over, at det er så mildt her i januar. Kh Claus
Tina 3 måneder siden
Kæreste Claus Det var da en helt fantastisk og inspirerende have. Jeg bliver helt tosset efter at få planter i jorden. Vejret er jo fantastisk så godt at jeg sidste weekend kunne redde 6 Rhododendron fra at blive kvalt i aske træs børn. Nu står de ved gadekæret hvor alle har glæde af dem. knus Tina
Bonnie 3 måneder siden
Kære Claus,
Tak for endnu en dejlig video. Hvor er det opløftende på denne årstid at få et inspirerende kig i endnu en smuk have. Jeg vil prøve at gøre mig mere umage med mine (få) Dahlia i år. Sneglene æder dem, men jeg huske stadig, hvor kæmpestore dine var sidste år, så i år vil jeg prøve at få nogle lidt mere hæderlige planter.
Det havde undgået min opmærksomhed, at de skærmformede træer er Tretorn "Sunburst" . Jeg satte jo selv en enkel af dem sidste år. Jeg kan desværre ikke få en skærmformet række af nogen som helst slags træer passet ind i det nuværende design. En fejl, at jeg ikke fik tænkt den idé ind fra start.
Mange hilsner Bonnie
Nette 1 måned siden
Kære Claus
Jeg havde besluttet, at jeg i år IKKE ville have dahlia, da de forbaskede snegle åbenbart tror, at de er dyrket til dem, men der er alligevel hoppet et par stykker op i kurven. De ryger i nogle mellemstore potter (!) med kobberbånd om, og så håber jeg, at nogle af sneglene holder deres ækle slimede kroppe fra dem. Egentligt havde jeg jo også besluttet, at skære kraftigt ned på antallet af potter, så ........ jeg holder mig til nogle få, selvom wow-effekten af dahlia ikke er til at komme uden om.

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.

Nye projekter

26.03.2020 | I denne uge gør jeg blandt andet klar til dahliastiklinger, og så sår jeg pyntekål. Begge projekter er rimeligt langsommelige; dels af få dahliaer i blomst fra stiklinger og dels at fremavle store og flotte pyntekål, der skal pynte i sensommerens krukker.
Preview

Plantetid

19.03.2020 | Ligesom mange andre har jeg pludselig fået ekstra tid til rådighed, og meget af den bruger jeg i haven. Der er nok at gøre. Jeg har nemlig lige fået et stor sending hornvioler, og så er jeg gået i gang med at drive rabarber.

Urterne gror

12.03.2020 | I drivhusene er der rigtig god vækst i urterne, og jeg har blandt andet succes med spinat, salat og tomater. Derfor er jeg i fuld gang med at potte op, så planterne snart bliver endnu større.

Det spirer og gror

05.03.2020 | Det er altså skønt at se, hvordan det hele spirer og gror inde i væksthuset. Her har jeg nemlig mine plantekuvøser, som jeg præsenterer i denne uges video. Desuden er jeg i gang med at så - blandt andet rødbeder og løg.

De første narcisser

27.02.2020 | Der er kun få dage til, at vi går ind i marts, og så er det officielt forår. Det har det nu været længe, tænker jeg. De første narcisser sprang allerede ud for en god uges tid siden, fuglene synger og frøene spirer i drivhusene.
Preview

Prikletid

20.02.2020 | Der er travlhed i drivhuset. Det spirer og gror, og i denne uge prikler jeg tomater og salat. Og så sår jeg spinat, for det er en af de rimeligt vinterhårdhøre urter. Skønt at være i gang.

Tidligt forår

13.02.2020 | Også i denne uge skal vi så inde i drivhuset. Jeg er i gang med hestebønner, artiskok og salat, og undervejs kommer jeg med nogle dyrkningsmæssige tip. Det er rigtig dejligt at være i gang med sæsonen.

Årets første såninger

06.02.2020 | Nu er jeg i gang med at så - og det gælder tomater, chilier, peberfrugt og auberginer. Det handler om, at de skal have et forspring, og det giver jeg dem ved hjælp af et meget fint system bestående af kunstlys og varmemåtter, som jeg er ret begejstret for og præsenterer i denne uges video.

De første stiklinger

30.01.2020 | Det er simpelthen så dejligt at være i gang, og i denne uge tager jeg de første stiklinger. Et herligt arbejde, som I skal følge i denne uge … Og så skal I også denne gang med på tur. I sommer var jeg i Sverige i den dejligste have - Den engelske trädgård, som I godt kan glæde jer til at se.

Kom med i drivhuset

23.01.2020 | Det er stadig utrolig mildt, og for hver dag der går, er foråret en smule tættere på. I drivhusene er der liv, og vi har næsten ikke brug for tilskudsvarmen. Engletrompeter, kaller og agapanthus har stadig grønt løv, og det hele virker så løfterigt.

Vintersysler

16.01.2020 | Det er mildt derude … Så det er den rene forkælelse at være i haven her i januar. Spændende er det, om vi helt slipper for frost og sne. Så er det den mildeste vinter i mands minde, siger de 'kloge'. Mig passet det fint.

I gang igen...

09.01.2020 | I denne uge skal I også med mig på tur, og det er en helt særlig køkkenhave, I skal besøge. Den ligger i Holland, og når den er noget ud over det sædvanlige, skyldes det, at grøntsager og blomstrende planter udgør et symbiotisk hele.

En ny havesæson

02.01.2020 | Der er altså noget helt særligt over at tage hul på et nyt og friskt haveår. Mine forventninger er store, og det kan være svært at tøjle tålmodigheden.
Jeg har så mange projekter på bedding …

Snart er det nytår

26.12.2019 | Snart er det slut på et år; et år, der også har været et rigtigt fint haveår. Men først skal vi lige fejre nytår, og i denne uges video kommer jeg med et par pynteforslag til årets sidste dag. Desuden skal I med til Tyskland.

Julebuketter

19.12.2019 | Nu er der ikke lang tid til jul. I denne uge skal det handle om friske blomster. Det er rigtig fint med gran og kogler, men når vi går ind i juledagene, er det altså også fint med noget friskt på bordet.

En juleinspireret salat

12.12.2019 | I denne uge går jeg i køkkenet og laver en salat med blandt andet æbler, grønkål, rosenkål og selleri fra krukkekøkkenhaven. Desuden skal I også opleve en hyggelig have, nemlig Anita Bons tyske forårshave.

En julekrans

05.12.2019 | Nu skal der jules. I denne uge har jeg indrettet mit juleværksted i køkkenet, hvor jeg dekorerer en julekrans, der skal pynte nede ved porten. Desuden skal I med til en drømmedejlig tysk forårshave.
Vis flere videoer