Log ind

I gang igen...

I denne uge skal I også med mig på tur, og det er en helt særlig køkkenhave, I skal besøge. Den ligger i Holland, og når den er noget ud over det sædvanlige, skyldes det, at grøntsager og blomstrende planter udgør et symbiotisk hele.

Kommentarer
Iris 12 måneder siden
Kære Claus
Tak for inspiration. Grenene vil helt naturligt falde sammen med havens stauder.
Tak for turen til Holland og en glad haveejer. Altid dejligt at se andres haver og få nye idéer.
Rigtig god weekend.
Kh Iris
Claus 12 måneder siden
Kære Iris. ja. det er så inspirerende at se andres haver. Det lærer jeg meget af. Kh Claus
Anita 12 måneder siden
Kære Claus
Lidt ny dejlig musik
Og jeg er også meget vild med den have og ikke mindst frodigheden , nogle lidt andre farver , men mega inspirende , det er lidt en skam at jeg ikke har plads til en køkkenhave , men det har jeg bare ikke sådan er det .
Rigtig god weekend til jer og jer allesammen
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 12 måneder siden
Kære Anita, man, kan ikke få plads til det hele. Heller ikke jeg … Kh Claus
Alice 12 måneder siden
Kære Claus
Tak for at du deler den skønne aftenstemning fra den dejlige Hollandske have med os. Farverne strålede så smukt i det varme solnedgangs lys.
Hold da op hvor man trænger til at se sådanne magiske sommeraftener, her midt i det grå Januar!
Og Tak for at minde om det gode trick med grene som staudeholdere, det er så dejligt at have fornuftige og fremsynede gøremål på denne tid af året. :-)
Rigtig god weekend.
Kærlig hilsen Alice
Claus 12 måneder siden
Kære Alice, ja, der er et stykke tid til lange og magiske sommeraftener. Jeg glæder mig dog over, at det er så mildt her i januar. Kh Claus
Tina 12 måneder siden
Kæreste Claus Det var da en helt fantastisk og inspirerende have. Jeg bliver helt tosset efter at få planter i jorden. Vejret er jo fantastisk så godt at jeg sidste weekend kunne redde 6 Rhododendron fra at blive kvalt i aske træs børn. Nu står de ved gadekæret hvor alle har glæde af dem. knus Tina
Bonnie 12 måneder siden
Kære Claus,
Tak for endnu en dejlig video. Hvor er det opløftende på denne årstid at få et inspirerende kig i endnu en smuk have. Jeg vil prøve at gøre mig mere umage med mine (få) Dahlia i år. Sneglene æder dem, men jeg huske stadig, hvor kæmpestore dine var sidste år, så i år vil jeg prøve at få nogle lidt mere hæderlige planter.
Det havde undgået min opmærksomhed, at de skærmformede træer er Tretorn "Sunburst" . Jeg satte jo selv en enkel af dem sidste år. Jeg kan desværre ikke få en skærmformet række af nogen som helst slags træer passet ind i det nuværende design. En fejl, at jeg ikke fik tænkt den idé ind fra start.
Mange hilsner Bonnie
Nette 10 måneder siden
Kære Claus
Jeg havde besluttet, at jeg i år IKKE ville have dahlia, da de forbaskede snegle åbenbart tror, at de er dyrket til dem, men der er alligevel hoppet et par stykker op i kurven. De ryger i nogle mellemstore potter (!) med kobberbånd om, og så håber jeg, at nogle af sneglene holder deres ækle slimede kroppe fra dem. Egentligt havde jeg jo også besluttet, at skære kraftigt ned på antallet af potter, så ........ jeg holder mig til nogle få, selvom wow-effekten af dahlia ikke er til at komme uden om.

Hannu Sarenström

14.01.2021 | På min tur rundt i landet er jeg nu nået til Langeland, hvor min gode ven Hannu Saranström bor. Hannu kommer oprindeligt fra Finland og har boet i Sverige i rigtig mange år. Men for et par år siden flyttede kan til det sydfynske øhav.
Preview

Solbakken

07.01.2021 | I denne og de næste uger besøger jeg en række danske haver. Her skal I med til Solbakken på Sydfyn og besøge Susanne Jensen og Thorben Faurby Stengaards have. Et rigtigt skønt sted med et imponerende nyt væksthus, smukke beplantninger og et storslået landskab.

Godt nytår

28.12.2020 | I denne uges video giver Hanne Utoft sit bud på, hvordan nytårsbordet dækkes. I den sammenhæng vil jeg takke Hanne for hendes store engagement her i Haveklubben. Gennem i alt syv uger har hun inspireret med sin kunnen.

Så er det Jul

21.12.2020 | Så er det - næsten jul, og i denne uge viser Hanne Utoft et forslag til pynt på julebordet. En ualmindelig smuk krans, som jeg sjældent har set mage til.

Snart er det Jul

17.12.2020 | Vi nærmer os julen med raske skridt, men der er stadig tid til at lave en eller flere dekorationer til jul. I denne uge viser Hanne Utoft, hvordan man kan fremstille en grenbase med mange anvendelsesmuligheder. Det bliver så smukt.

Jul i køkkenet

10.12.2020 | Også i denne uge bliver der julet. Hanne Utoft er på besøg i køkkenet, hvor hun pynter et fad og binder en krans. Ikke alene smukt, men også meget inspirerende.
Preview

Naturjul

03.12.2020 | Også i denne uge skal jules der i køkkenet. Jeg har atter en gang besøg af Hanne Utoft, der laver de fineste dekorationer. Blandt andet med fyrrenåle og andre materialer fra skoven.

Snart advent

26.11.2020 | Der er kun nogle få dage til advent, så i denne uge er det et par forholdsvis hurtige og nemme adventsdekorationer, Hanne Utoft kommer med forslag til.

Adventsinspiration

19.11.2020 | Julen nærmer sig, og måske er der nogle, der tænker, at der da er længe til. Men hvis man vil lave pynt til advent, er det ikke spor for tidligt at gå i gang. I denne og de næste uger har jeg besøg af Hanne Utoft, der vil give sit bud på en adventskrans.

Løvfaldstid

12.11.2020 | Så gik den altså ikke længere! Mange af havens træer har kastet løvet, og i lindealleen er der stort set ikke et blad tilbage. Nuvel, de ligger bare på jorden. Så nu skal der rives sammen.

Så blev det november

05.11.2020 | Det er svært at få armene ned … Efteråret viser sig stadig fra sin mildeste side, og det er så herligt, at vi stadig kan være ude og være i gang. Der er meget at glæde sig over.

En tur i drivhuset

29.10.2020 | I dag er jeg rykket ind i det vinteropvarmede drivhus, hvor jeg vil vise lidt rundt. Men jeg viser selvfølgelig også, hvad der sker i haven. Det lune vejr gør, at vi stadig kan lave meget derude.

Bær og blade

22.10.2020 | Det er stadig det skønneste vejr. Mildt og rart, så det er fint at gå i haven. Og der er så meget at glæde sig over. Ikke blot det gyldne løv. Dette fortæller jeg om i denne uge.

Efterår i skovhaven

15.10.2020 | Der er endnu blade på træer og buske, og skovhaven har stadig meget at byde på. Vi har haft travlt med at plante nyt, og det er dejligt at tænke på alt det, der vil pible frem til foråret.

Sensommerblomstrende stauder

08.10.2020 | Selvom vi er et godt stykke inde i oktober, og det med god ret kan kaldes efterår, er der stadig meget i blomst. I denne uge fortæller jeg om sensommerblomstrende stauder og andre vækster. Det er så dejligt, at der stadig er noget i blomst.

Nu er det efterår

01.10.2020 | Så er det for alvor efterår, men det betyder ikke, at blomstringen er ovre. Især sommerblomsterne, som vi såede i det tidlige forår, kvitterer stadig, og der bliver plukket mange buketter. Særligt af de smukke stolt kavaler.

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.
Vis flere videoer