Log ind

I gang igen...

I denne uge skal I også med mig på tur, og det er en helt særlig køkkenhave, I skal besøge. Den ligger i Holland, og når den er noget ud over det sædvanlige, skyldes det, at grøntsager og blomstrende planter udgør et symbiotisk hele.

Kommentarer
Iris 1 måned siden
Kære Claus
Tak for inspiration. Grenene vil helt naturligt falde sammen med havens stauder.
Tak for turen til Holland og en glad haveejer. Altid dejligt at se andres haver og få nye idéer.
Rigtig god weekend.
Kh Iris
Claus 1 måned siden
Kære Iris. ja. det er så inspirerende at se andres haver. Det lærer jeg meget af. Kh Claus
Anita 1 måned siden
Kære Claus
Lidt ny dejlig musik
Og jeg er også meget vild med den have og ikke mindst frodigheden , nogle lidt andre farver , men mega inspirende , det er lidt en skam at jeg ikke har plads til en køkkenhave , men det har jeg bare ikke sådan er det .
Rigtig god weekend til jer og jer allesammen
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 1 måned siden
Kære Anita, man, kan ikke få plads til det hele. Heller ikke jeg … Kh Claus
Alice 1 måned siden
Kære Claus
Tak for at du deler den skønne aftenstemning fra den dejlige Hollandske have med os. Farverne strålede så smukt i det varme solnedgangs lys.
Hold da op hvor man trænger til at se sådanne magiske sommeraftener, her midt i det grå Januar!
Og Tak for at minde om det gode trick med grene som staudeholdere, det er så dejligt at have fornuftige og fremsynede gøremål på denne tid af året. :-)
Rigtig god weekend.
Kærlig hilsen Alice
Claus 1 måned siden
Kære Alice, ja, der er et stykke tid til lange og magiske sommeraftener. Jeg glæder mig dog over, at det er så mildt her i januar. Kh Claus
Tina 1 måned siden
Kæreste Claus Det var da en helt fantastisk og inspirerende have. Jeg bliver helt tosset efter at få planter i jorden. Vejret er jo fantastisk så godt at jeg sidste weekend kunne redde 6 Rhododendron fra at blive kvalt i aske træs børn. Nu står de ved gadekæret hvor alle har glæde af dem. knus Tina
Bonnie 1 måned siden
Kære Claus,
Tak for endnu en dejlig video. Hvor er det opløftende på denne årstid at få et inspirerende kig i endnu en smuk have. Jeg vil prøve at gøre mig mere umage med mine (få) Dahlia i år. Sneglene æder dem, men jeg huske stadig, hvor kæmpestore dine var sidste år, så i år vil jeg prøve at få nogle lidt mere hæderlige planter.
Det havde undgået min opmærksomhed, at de skærmformede træer er Tretorn "Sunburst" . Jeg satte jo selv en enkel af dem sidste år. Jeg kan desværre ikke få en skærmformet række af nogen som helst slags træer passet ind i det nuværende design. En fejl, at jeg ikke fik tænkt den idé ind fra start.
Mange hilsner Bonnie
Preview

Prikletid

20.02.2020 | Der er travlhed i drivhuset. Det spirer og gror, og i denne uge prikler jeg tomater og salat. Og så sår jeg spinat, for det er en af de rimeligt vinterhårdhøre urter. Skønt at være i gang.

Tidligt forår

13.02.2020 | Også i denne uge skal vi så inde i drivhuset. Jeg er i gang med hestebønner, artiskok og salat, og undervejs kommer jeg med nogle dyrkningsmæssige tip. Det er rigtig dejligt at være i gang med sæsonen.

Årets første såninger

06.02.2020 | Nu er jeg i gang med at så - og det gælder tomater, chilier, peberfrugt og auberginer. Det handler om, at de skal have et forspring, og det giver jeg dem ved hjælp af et meget fint system bestående af kunstlys og varmemåtter, som jeg er ret begejstret for og præsenterer i denne uges video.

De første stiklinger

30.01.2020 | Det er simpelthen så dejligt at være i gang, og i denne uge tager jeg de første stiklinger. Et herligt arbejde, som I skal følge i denne uge … Og så skal I også denne gang med på tur. I sommer var jeg i Sverige i den dejligste have - Den engelske trädgård, som I godt kan glæde jer til at se.

Kom med i drivhuset

23.01.2020 | Det er stadig utrolig mildt, og for hver dag der går, er foråret en smule tættere på. I drivhusene er der liv, og vi har næsten ikke brug for tilskudsvarmen. Engletrompeter, kaller og agapanthus har stadig grønt løv, og det hele virker så løfterigt.

Vintersysler

16.01.2020 | Det er mildt derude … Så det er den rene forkælelse at være i haven her i januar. Spændende er det, om vi helt slipper for frost og sne. Så er det den mildeste vinter i mands minde, siger de 'kloge'. Mig passet det fint.

I gang igen...

09.01.2020 | I denne uge skal I også med mig på tur, og det er en helt særlig køkkenhave, I skal besøge. Den ligger i Holland, og når den er noget ud over det sædvanlige, skyldes det, at grøntsager og blomstrende planter udgør et symbiotisk hele.

En ny havesæson

02.01.2020 | Der er altså noget helt særligt over at tage hul på et nyt og friskt haveår. Mine forventninger er store, og det kan være svært at tøjle tålmodigheden.
Jeg har så mange projekter på bedding …

Snart er det nytår

26.12.2019 | Snart er det slut på et år; et år, der også har været et rigtigt fint haveår. Men først skal vi lige fejre nytår, og i denne uges video kommer jeg med et par pynteforslag til årets sidste dag. Desuden skal I med til Tyskland.

Julebuketter

19.12.2019 | Nu er der ikke lang tid til jul. I denne uge skal det handle om friske blomster. Det er rigtig fint med gran og kogler, men når vi går ind i juledagene, er det altså også fint med noget friskt på bordet.

En juleinspireret salat

12.12.2019 | I denne uge går jeg i køkkenet og laver en salat med blandt andet æbler, grønkål, rosenkål og selleri fra krukkekøkkenhaven. Desuden skal I også opleve en hyggelig have, nemlig Anita Bons tyske forårshave.

En julekrans

05.12.2019 | Nu skal der jules. I denne uge har jeg indrettet mit juleværksted i køkkenet, hvor jeg dekorerer en julekrans, der skal pynte nede ved porten. Desuden skal I med til en drømmedejlig tysk forårshave.

Endnu en tur til Chelsea Flower Show

28.11.2019 | Atter en gang skal I med til det engelske Chelsea Flower Show, der afholdes midt i maj og besøges af haveelskere fra nær og fjern. I dag er det det store udstillingstelt, jeg besøger og kigger på nogle af de mange herligheder.

Tag med til England

21.11.2019 | Jeg tænker, at vi er mange, der her om efteråret og vinteren drømmer om forår og sommer. Også selvom det er en dejlig tid lige nu. I maj var jeg på det fantastiske Chelsea Flower Show i London, og i denne uges video, skal I med mig en tur derover.

Tag med til Sverige

14.11.2019 | I denne uges video skal I med lille en tur til Sverige; til Sofiero Slot. Her var jeg forleden for sammen med en halv snes gartnere at lægge små ti tusind løg i krukker. Til foråret har jeg nemlig en stor udstilling på det sydsvenske slot, Sofiero. Det handler om forårsløg i krukker. Et arrangement, som jeg ser meget frem til.

Narcisser i krukker

07.11.2019 | Der er meget at se til i haven, og heldigvis viser vejret sig endnu fra sin milde side. Vi mangler stadig af få lagt en del forårsløg i havens bede, og derfor er jeg så glad for, at jorden stadig er til at komme i. Det må gerne vente noget med frosten. For ikke at tale om sneen …

Løvfaldstid

31.10.2019 | Det er så smukt derude lige nu med alle de gyldne blade, der dækker jorden. På træerne er der ikke mange tilbage. Tænker hvert år på denne tid, at det er et af naturens store mirakler; at det hele om et halvt års tid grønnes igen.

Efterårssysler

24.10.2019 | Det har været et regnfuldt efterår, men de seneste dage har der været skønt her i haven. Jeg er ved at dele stauder - blandt andet floks. Det fortæller jeg om i denne uges video, hvor jeg også er i krukkekøkkehaven. Blandt andet med at lægge hvidløg i krukker.
Vis flere videoer