Log ind

I gang med Krukkehaven

Siden min havekarriere tog sin begyndelse for godt og vel tyve år siden, har jeg elsket at plante i krukker. Min første havebog hed da også ’Krukker i haven’, og siden er det blevet til flere titler om dette spændende emne. I foråret 2018 udkommer en ny.

.

Kommentarer
Anita for 5 måneder siden
Kære Claus
Det ser så imponerende ud og så flot - de nye spændende farver det bliver så flot - og de smukke hvide farver ved hovdetrappen med det grå - super flot - det er lidt sjovt for jeg har selv tænkt på at til næste år ved indgang ved salon vil jeg ha lidt i de hvide farver men jeg tror nok det også bliver med farver på også - det skal jo være blikfang også - nu vil jeg slutte for nu - der venter nogle travle og stressende dage inden ferie - men altid spændende med nyhedsbrev og video
Kh Anita og Jørgen
Jytte for 5 måneder siden

Hold da op, Claus, for en masse krukker! Hvis man havde anlæg for misundelse, var det da her, at den ville bryde ud i lys lue. jeg synes, at jeg har mange krukker med planter selv, men i kvantitet kan de slet ikke måle sig med dine. I kvalitet derimod, for ikke så få har holdt deres indtog efter, at du har plæderet varmt og oplagt belært om dem igennem din havekarriere, som jeg har fulgt hele vejen.
Jeg har sagt det før: Du bragte mig ud af en langvarig depression i sin tid med dine videoer og bøger, og siden da har min have - og andres - været til uendelig glæde, både når jeg leger derude, og når jeg praktiserer armchair- and computer gardening. Derfor er jeg også så ked af, at jeg ikke kan være med på lørdag som ellers planlagt, men jeg fryder mig over, at jeg har nogle dejlige fotos fra mit besøg sidste sommer, og jeg glæder mig til næste uges video, for mon ikke havebesøgene bliver et emne, du tager op???

Rigtig god og oplevelsesrig 'ferie' i England
og kærlig hilsen fra en gammel fan
Jytte
Lene for 5 måneder siden
Kære Claus
Det ser godt ud! 😊
Glæder mig til at se det færdige resultat i morgen, i din fantastiske have, som jeg skal besøge for første gang.
Kan vi ikke få at vide, hvad det er for special tilbud, der er i Bilka i Tilst? Bare så dagen kan planlægges, når nu jeg kommer langvejs fra 😊
Der kommer nok også en bog med hjem eller to, af de få jeg mangler. Kan de betales med dankor eller mobilpay?

Hvis ikke jeg får set dig i morgen, så rigtig god tur og ferie til England

Blomsterhilsen
Lene
Mona for 5 måneder siden
Kære Claus, nøøj hvor et skønt skue,😄som at se en smuk planteskole fyldt med uimodståelige fristelser🌺🌸🌼 Ser frem til havebesøget på lørdag med stor glæde, og nu lyder vejrudsigten også på sol og 19 gr. Hvid Salvia og Sølvcinaria , havde jeg sidste sommer,så smukke, Cinariaen har
overlevet... Du har æren for, at jeg allerede har plukket Dahlia i 2 uger , takket være tildækkede krukker👍🇩🇰 Rigtig god have-weekend og på gensyn fra
Mona
Karina for 5 måneder siden
"Hvad laver manden?" spørger min yngste datter på 2,5 år, da hun ser videoen. "Han planter blomster i krukker" fortæller jeg hende. " Der er godt nok mange" udbryder hun og gør store øjne. Så sandt som det er sagt, der er godt nok mange. Det er helt overdrevet på den totalt fede måde. Storglæder mig til at besøge dig i din have på søndag. Mh Karina
Karina for 5 måneder siden
P.s har glemt at sende en frankeret kuvert til frø - er det blevet for sent for det? Mh Karina
Kirsten for 5 måneder siden
Kære Claus
Tak for både nyhedsbrev og endnu en dejlig og lærerig video, jeg har også en del krukker i haven
dog intet i forhold til dem du har, jeg glæder mig så meget til at komme op og se det hele i morgen, det bliver fantastisk.
Jeg har også glemt at sende en frankeret kuvert til frø, kan man mon tage en med i morgen til havebesøg?
Kærlig hilsen Kirsten Nørgaard
Dinah for 5 måneder siden
Sikke en masse krukker. Jeg har netop set nogle afsnit af "Haven i Hune" på dr.dk. I et af programmerne taler I om krukker. På daværende tidspunkt havde du hele 400 stk, Der er sket lidt siden da. Jeg vil ønske dig og alle dine gæster en god weekend i haven. Jeg glæder mig til at gense din have til august og ser frem til at modtage påskeklokkefrø og forhåbentlig en spirevejledning.
Susanne for 4 måneder siden
Jeg er oppe - og meget snart på vej til Jylland. Vejret lover rigtigt godt vinden har lagt sig, sol og skyer og det skulle blive lunt. Ville have plukket en overdådigt buket til dig i går , men det silede ned så du nå bøjes med en lille ikke smagsprøve men sniffeprøve. He He jeg har vovet at lave sammenplantninger flere og det ser ud til det jeg havde forestillet mig virker, ærteblomsterne er på vej op i mosrosen bagved, så den kan blive farverig efter blomstring. Dahlier gror fint står med knopper sammen med zinnia, cosmos, ammis, solsikke og blomsterkasse som kant der også kan finde på at sno sig ind imellem de andre vækster. Vi ses kl 16 efter at have været forbi Rosenposten.
Tina for 4 måneder siden
Kæreste Claus Hvilken overdådighed, I love it! Masser af vidunderlig inspiration tak for det og så skønt at du går helt "amok" i krukker. Det er bare så godt ;-) hvorfor begrænse sig når der er så meget smukt at kunne plante. Rigtig dejlig weekend til dig og dine gæster i weekenden og rigtig god tur til England. Hvis du kommer forbi Martin og Ben hos Haddonstone må du endelig hilse. Jeg glæder mig til hvis der kommer lidt postkort from good old Englang. Knus Tina
Ingegerd for 4 måneder siden
Tack för ännu en inspirerande video, Hosta i kruka - det ska jag satsa på! Härligt att följa med "back stage". Allt gott till dej!
Mvh
Ingegerd
Lene for 4 måneder siden
Kære Claus
Endnu en gang tak for et par dejlige timer i din smukke have.
Som du sagde, så har i haft travlt og de andre har noget at se frem til
Blomsterhilsen
Lene
Joan for 4 måneder siden
Tusind tak for en skøn oplevelse i dag i din have i dag d. 2. Juli. Jeg glemte helt at bede om din autograf i en af mine bøger.😢 Nå det må jeg gøre næstegang.
Hilsen Kirsten Johansen & Joan Rasmussen.
Kirsten for 4 måneder siden
Hej Claus. Først mange tak for en skøn oplevelse i din have i går. Det var dog en fantastisk oplevelse. Jeg fik en masse inspiration, som det kunne være dejligt at bruge i min egen have.
Dernæst ser jeg at du skriver "tak for jeres svarkuverter til påskeklokkefrø". Jeg har misset oplysningerne om indsendelse at svarkuverter, men vil meget gerne have frø tilsendt. Vil du gerne oplysningerne igen vedr svarkuverten?
Mange hilsner
Kirsten Jacobsen
Kirsten for 4 måneder siden
Kære Claus
Jeg vil lige sige tusind tak for en skøn oplevelse i din skønne have lørdag formiddag ,det var også denne gang en stor smuk og meget inspirerende oplevelse, det var også dejlige at møde så mange glade have mennesker, og ikke mindst at møde dig og høre om haven og tak fordi du så tålmodig besvarede alle vores spørgsmål.
Vil også lige ønske dig en rigtig god tur til England.
Kærlig hilsen Kirsten
Marianne for 4 måneder siden
Kære Claus
Tusinde tak for et meget inspirerende besøg i din have i lørdags.
Jeg nød at være i haven, ren balsam for sjælen.
Tillige fik jeg en masse nye ideer med hjem, der skal afprøves næste år.

Med venlig hilsen
Marianne Renner Lauritsen.
Karen for 4 måneder siden
Kære Claus.
Mange tak for en fantastisk dejlig dag i din have i lørdags. Vejret var dejligt og din have er meget inspirerende, jeg fik en masse gode ideer til mig egen have. Mange tak for det.
Rigtig god ferie til dig.
Med venlig hilsen
Karen Lund Andersen


Iris for 4 måneder siden
Kære Claus
Tak for en yderst inspirerende video. Jo vi er begyndt at samle potter og krukker til næste år, dér vil vi forsøge at ´kopiere´ en brøkdel af din krukkehave. Idéer og forslag til farver er der nok af og du viser nogle specifikke sammensætninger som
vi ikke vil undvære. Tusind tak fordi du så rundhåndet deler ud.
Kærligst.

Velkommen i juleværkstedet

16.11.2017 | Nu er det ved at være tid til at jule, i hvert fald hvis man vil lave dekorationerne selv. Jeg har pyntet op i det vinteropvarmede drivhus og er i fuld gang. Glæder mig til at inspirere jer.

Vinteropbevaring af planter

09.11.2017 | Jeg tænker, at mange af os har nogle sarte planter, som vi gerne vil bringe sikkert gennem vinteren. Det kan for eksempel være citrustræer, oliven og Agapanthus. De må helst ikke gå til.

Såning af rød kvan

02.11.2017 | I denne uge fortæller jeg, hvordan man sår frø til den røde kvan, Angelica gigas. Det er meget vigtigt, at frøene sås ret kort tid efter, at de er høstet, ellers mister de spireevnen.

Efterårskrukker

26.10.2017 | Efteråret viser sig stadig fra sin milde side, selvom der nu varsles storm og ligefrem sne. Her tager vi dog en dag af gangen og glæder os for eksempel over, at solen skinner i dag.

Vinteropbevaring af dahlia-knolde

19.10.2017 | Her i efteråret er der mange gøremål, og et af dem går ud på at gøre dahlia-knolde klar til vinteropbevaring. I sig selv er det rimelig enkelt, men der er alligevel nogle tips, som jeg vil dele med jer.

Toårige vækster

12.10.2017 | Jeg ved ikke hvor mange, der er ved at plante nu. Men vi er … Toårige planter som kvan, Angelica, og fingerbøl, Digitalis, bliver plantet i den nederste del af haven, hvor der i sidste uge blev lagt løg.

Skvalderkål og tulipaner

05.10.2017 | Det er vist de færreste havefolk, der mener, at man kan slappe af i oktober. Meget kan og skal gøres. Der er altid noget at give sig i kast med. I år har vi erklæret skvalderkålen krig, og desuden lægger vi tulipanløg i store mængder.

On the road

27.09.2017 | Gennem årene er jeg blevet stillet overfor mange spændende opgaver. En af dem går ud på at binde buketter for Flowr, der leverer buketter direkte døren. Her kan man købe en særlig Claus Dalby buket.

Glødende krukker

21.09.2017 | Jeg elsker orange, og det er ligegyldigt, om det er forår, sommer eller efterår. Det er en farve, jeg ligefrem tørster efter. Her i sensommeren er den orange særlig perfekt, fordi den i den grad matcher træernes løv, der snart begynder at gløde.

I krukker og kasser

14.09.2017 | Helt fra det tidlige forår bestræber vi os på at have noget i blomst i sensommeren, især i krukker og kasser. Det er ikke svært, hvis blot man er ude i god tid; sår sommerblomster og lægger dahliaknolde.

Tulipaner i krukker

08.09.2017 | Gennem snart mange år har jeg praktiseret den disciplin, der går ud på lægge forårsløg, især tulipaner, i krukker. Det er på ingen måde svært, men kræver alligevel et par praktiske ting, som jeg vil forklare om her.

Sunken Garden

31.08.2017 | The Sunken Garden er et af havens femten rum, og jeg fornemmer, at mange er fascinerede af denne plads, tegnet af have- og landskabsarkitekt Kjeld Slot. Det var et spændende projekt, og undervejs kom jeg også med inputs.

Hortensiaer i hele haven

24.08.2017 | En busk, som jeg slet ikke kan forestille mig at undvære i haven, er hortensia. Med sit rige flor og sine flotte blomster er det en perfekt partner til for eksempel stauder og andre blomstrende vækster.

Violfrøstjerne - et højdepunkt

17.08.2017 | I augusthaven er der især en plante, der påkalder sig opmærksomheden. Det er den imponerende violfrøstjerne, Thalictrum, der fås i flere udgaver.
I denne uge viser jeg nogle af højdespringerne.

Chelsea Flower Show

10.08.2017 | En af de helt store begivenheder indenfor haveverdenen er Chelsea Flower Show, der finder sted i London hvert år i maj. Folk kommer hertil i tusindvis, og det er en event, der tales om over hele Europa.

Tre berømte haver

03.08.2017 | I denne uges video præsenterer jeg tre af Englands ikoniske haver - Sissinghurst Castle Garden, Hidcote Manor og Snowshill Manor - alle haver, der på en alle anden måde har inspireret mig.
Optagelserne er fra min Englandstur i maj.
Preview

Keukenhof

27.07.2017 | Jeg tror ikke, at der er nogen af jer, der er i tvivl om, at jeg elsker forårsløg. Tulipaner, narcisser, perlehyacinter, krokus og alle de andre skønne.

Nu skal vi en tur til Holland.

Med inspiration fra grøftekanten

20.07.2017 | Hvis man kan tale om havemode, er der ingen tvivl om, at det vilde look er i højsædet, og det er en stil, der er kommet for at blive. Det tør jeg godt garantere.
Vis flere videoer