Log ind

I gang med Krukkehaven

Siden min havekarriere tog sin begyndelse for godt og vel tyve år siden, har jeg elsket at plante i krukker. Min første havebog hed da også ’Krukker i haven’, og siden er det blevet til flere titler om dette spændende emne. I foråret 2018 udkommer en ny.

.

Kommentarer
Anita for 25 dage siden
Kære Claus
Det ser så imponerende ud og så flot - de nye spændende farver det bliver så flot - og de smukke hvide farver ved hovdetrappen med det grå - super flot - det er lidt sjovt for jeg har selv tænkt på at til næste år ved indgang ved salon vil jeg ha lidt i de hvide farver men jeg tror nok det også bliver med farver på også - det skal jo være blikfang også - nu vil jeg slutte for nu - der venter nogle travle og stressende dage inden ferie - men altid spændende med nyhedsbrev og video
Kh Anita og Jørgen
Jytte for 25 dage siden

Hold da op, Claus, for en masse krukker! Hvis man havde anlæg for misundelse, var det da her, at den ville bryde ud i lys lue. jeg synes, at jeg har mange krukker med planter selv, men i kvantitet kan de slet ikke måle sig med dine. I kvalitet derimod, for ikke så få har holdt deres indtog efter, at du har plæderet varmt og oplagt belært om dem igennem din havekarriere, som jeg har fulgt hele vejen.
Jeg har sagt det før: Du bragte mig ud af en langvarig depression i sin tid med dine videoer og bøger, og siden da har min have - og andres - været til uendelig glæde, både når jeg leger derude, og når jeg praktiserer armchair- and computer gardening. Derfor er jeg også så ked af, at jeg ikke kan være med på lørdag som ellers planlagt, men jeg fryder mig over, at jeg har nogle dejlige fotos fra mit besøg sidste sommer, og jeg glæder mig til næste uges video, for mon ikke havebesøgene bliver et emne, du tager op???

Rigtig god og oplevelsesrig 'ferie' i England
og kærlig hilsen fra en gammel fan
Jytte
Lene for 25 dage siden
Kære Claus
Det ser godt ud! 😊
Glæder mig til at se det færdige resultat i morgen, i din fantastiske have, som jeg skal besøge for første gang.
Kan vi ikke få at vide, hvad det er for special tilbud, der er i Bilka i Tilst? Bare så dagen kan planlægges, når nu jeg kommer langvejs fra 😊
Der kommer nok også en bog med hjem eller to, af de få jeg mangler. Kan de betales med dankor eller mobilpay?

Hvis ikke jeg får set dig i morgen, så rigtig god tur og ferie til England

Blomsterhilsen
Lene
Mona for 25 dage siden
Kære Claus, nøøj hvor et skønt skue,😄som at se en smuk planteskole fyldt med uimodståelige fristelser🌺🌸🌼 Ser frem til havebesøget på lørdag med stor glæde, og nu lyder vejrudsigten også på sol og 19 gr. Hvid Salvia og Sølvcinaria , havde jeg sidste sommer,så smukke, Cinariaen har
overlevet... Du har æren for, at jeg allerede har plukket Dahlia i 2 uger , takket være tildækkede krukker👍🇩🇰 Rigtig god have-weekend og på gensyn fra
Mona
Karina for 24 dage siden
"Hvad laver manden?" spørger min yngste datter på 2,5 år, da hun ser videoen. "Han planter blomster i krukker" fortæller jeg hende. " Der er godt nok mange" udbryder hun og gør store øjne. Så sandt som det er sagt, der er godt nok mange. Det er helt overdrevet på den totalt fede måde. Storglæder mig til at besøge dig i din have på søndag. Mh Karina
Karina for 24 dage siden
P.s har glemt at sende en frankeret kuvert til frø - er det blevet for sent for det? Mh Karina
Kirsten for 24 dage siden
Kære Claus
Tak for både nyhedsbrev og endnu en dejlig og lærerig video, jeg har også en del krukker i haven
dog intet i forhold til dem du har, jeg glæder mig så meget til at komme op og se det hele i morgen, det bliver fantastisk.
Jeg har også glemt at sende en frankeret kuvert til frø, kan man mon tage en med i morgen til havebesøg?
Kærlig hilsen Kirsten Nørgaard
Dinah for 24 dage siden
Sikke en masse krukker. Jeg har netop set nogle afsnit af "Haven i Hune" på dr.dk. I et af programmerne taler I om krukker. På daværende tidspunkt havde du hele 400 stk, Der er sket lidt siden da. Jeg vil ønske dig og alle dine gæster en god weekend i haven. Jeg glæder mig til at gense din have til august og ser frem til at modtage påskeklokkefrø og forhåbentlig en spirevejledning.
Susanne for 24 dage siden
Jeg er oppe - og meget snart på vej til Jylland. Vejret lover rigtigt godt vinden har lagt sig, sol og skyer og det skulle blive lunt. Ville have plukket en overdådigt buket til dig i går , men det silede ned så du nå bøjes med en lille ikke smagsprøve men sniffeprøve. He He jeg har vovet at lave sammenplantninger flere og det ser ud til det jeg havde forestillet mig virker, ærteblomsterne er på vej op i mosrosen bagved, så den kan blive farverig efter blomstring. Dahlier gror fint står med knopper sammen med zinnia, cosmos, ammis, solsikke og blomsterkasse som kant der også kan finde på at sno sig ind imellem de andre vækster. Vi ses kl 16 efter at have været forbi Rosenposten.
Tina for 24 dage siden
Kæreste Claus Hvilken overdådighed, I love it! Masser af vidunderlig inspiration tak for det og så skønt at du går helt "amok" i krukker. Det er bare så godt ;-) hvorfor begrænse sig når der er så meget smukt at kunne plante. Rigtig dejlig weekend til dig og dine gæster i weekenden og rigtig god tur til England. Hvis du kommer forbi Martin og Ben hos Haddonstone må du endelig hilse. Jeg glæder mig til hvis der kommer lidt postkort from good old Englang. Knus Tina
Ingegerd for 24 dage siden
Tack för ännu en inspirerande video, Hosta i kruka - det ska jag satsa på! Härligt att följa med "back stage". Allt gott till dej!
Mvh
Ingegerd
Lene for 23 dage siden
Kære Claus
Endnu en gang tak for et par dejlige timer i din smukke have.
Som du sagde, så har i haft travlt og de andre har noget at se frem til
Blomsterhilsen
Lene
Joan for 22 dage siden
Tusind tak for en skøn oplevelse i dag i din have i dag d. 2. Juli. Jeg glemte helt at bede om din autograf i en af mine bøger.😢 Nå det må jeg gøre næstegang.
Hilsen Kirsten Johansen & Joan Rasmussen.
Kirsten for 22 dage siden
Hej Claus. Først mange tak for en skøn oplevelse i din have i går. Det var dog en fantastisk oplevelse. Jeg fik en masse inspiration, som det kunne være dejligt at bruge i min egen have.
Dernæst ser jeg at du skriver "tak for jeres svarkuverter til påskeklokkefrø". Jeg har misset oplysningerne om indsendelse at svarkuverter, men vil meget gerne have frø tilsendt. Vil du gerne oplysningerne igen vedr svarkuverten?
Mange hilsner
Kirsten Jacobsen
Kirsten for 22 dage siden
Kære Claus
Jeg vil lige sige tusind tak for en skøn oplevelse i din skønne have lørdag formiddag ,det var også denne gang en stor smuk og meget inspirerende oplevelse, det var også dejlige at møde så mange glade have mennesker, og ikke mindst at møde dig og høre om haven og tak fordi du så tålmodig besvarede alle vores spørgsmål.
Vil også lige ønske dig en rigtig god tur til England.
Kærlig hilsen Kirsten
Marianne for 22 dage siden
Kære Claus
Tusinde tak for et meget inspirerende besøg i din have i lørdags.
Jeg nød at være i haven, ren balsam for sjælen.
Tillige fik jeg en masse nye ideer med hjem, der skal afprøves næste år.

Med venlig hilsen
Marianne Renner Lauritsen.
Karen for 21 dage siden
Kære Claus.
Mange tak for en fantastisk dejlig dag i din have i lørdags. Vejret var dejligt og din have er meget inspirerende, jeg fik en masse gode ideer til mig egen have. Mange tak for det.
Rigtig god ferie til dig.
Med venlig hilsen
Karen Lund Andersen


Iris for 18 dage siden
Kære Claus
Tak for en yderst inspirerende video. Jo vi er begyndt at samle potter og krukker til næste år, dér vil vi forsøge at ´kopiere´ en brøkdel af din krukkehave. Idéer og forslag til farver er der nok af og du viser nogle specifikke sammensætninger som
vi ikke vil undvære. Tusind tak fordi du så rundhåndet deler ud.
Kærligst.

Med inspiration fra grøftekanten

20.07.2017 | Hvis man kan tale om havemode, er der ingen tvivl om, at det vilde look er i højsædet, og det er en stil, der er kommet for at blive. Det tør jeg godt garantere.
Preview

Roser

13.07.2017 | Mon ikke, at vi havefolk godt kan blive enige om, at det er noget helt særligt, når roserne folder sig ud i haven? For mig er det i hvert fald en fest, som jeg hvert år ser frem til.
Preview

Åben have

06.07.2017 | Rigtigt mange mennesker har gennem årene ønsket at opleve min have. Det har tidligere kun været muligt, hvad man vandt en billet i en af de årlige konkurrencer, jeg afholdt. Men nu kan det lade sig gøre, hvis man melder sig ind i min Haveklub som Guldmedlem.

I gang med Krukkehaven

29.06.2017 | År for år er krukkehaven vokset, og efterhånden er det svært at finde plads til alle væksterne. Alligevel bliver jeg ved med at skabe nye konstellationer.

I halvskygge

22.06.2017 | Min have er så stor, at der er partier med både sol og skygge - eller rettere halvskygge. The woodland garden vender øst/vest, og det betyder, at der både er morgen- og aftensol.

Mød mine gartnere

15.06.2017 | I denne uge vil jeg ikke alene præsentere nogle af havens bede, mens også mine gartnere - Preben, Mariann og Birthe. Uden dem, ingen have! Sådan er det ...

Lupiner og prydløg

08.06.2017 | I ugens video fortæller jeg det om det nyligt arrangerede krukkearrangement udenfor porten. Her spiller lupiner hovedrollen. Og indenfor porten, under alletræerne, blomstrer tusindvis af prydløg.

Støt stauderne

01.06.2017 | Rigtig mange drømmer om et staudebed med bølgende blomstring fra tidligt forår til ind i efteråret. Men ... et velfungerende staudebed kan være noget af en udfordring. Blandt andet, hvis høje stauder begynder at vælte.

Mageløse magnoliaer

25.05.2017 | Mon ikke, at de fleste vil give mig ret i, at magnoliaer er nogle af de smukkeste blomstrende træer i foråret? Jeg holder i hvert fald meget af dem og nyder, at blomsterne matcher floret i bedene.

Forårshaven

18.05.2017 | Bøgeskoven er sprunget ud, fuglene synger, og alt er fryd og gammen. Vi har tilmed fået lunere vejr. Hvad kan man forlange mere? Jeg er bare så tilfreds og glad.

Tulipaner i massevis

11.05.2017 | .
Det er vist en kendt sag, at jeg holder så utroligt meget af tulipaner, og at vi hvert efterår lægger adskillige tusind forårsløg i haven. Hver sæson kommer nye sorter til.

Forår i krukker

05.05.2017 | .Vi er kommet ind i maj, og heldigvis er det begyndt at blive lidt lunere i vejret. Det er vi vist mange, der har ventet på. Det kribler i fingrene for at komme i gang derude.

Blomstrende buske og buketter

27.04.2017 | Det er sidst I april, og snart springer bøgeskoven ud. Vi er så heldige at bo med Riis skov som nabo, og det er en fest, når bagtæppet grønnes. I haven blomstrer buskene og narcisserne, og det er dem, det handler om i denne uge.

Jord under neglene

20.04.2017 | Nu glæder jeg mig til at høre, hvor mange af jer, der har fået lavet pelargoniestiklinger, som jeg forklarede for nogle uger siden. For hvis I ikke tøvede for længe, kan jeg regne ud, at stiklingerne nu har slået rod. Det er næsten det rene trylleri.

Påskeklokker og andet godt

13.04.2017 | Der er en blomst, som jeg i den grad glæder mig over lige nu, og det er påskeklokke, Helleborus orientalis.

Det er et navn, jeg har været med til at introducere, da jeg skrev min bog, Juleroser og påskeklokker, for nogle år siden. Tidligere er de i flæng blevet kaldt juleroser.

Plantning af pæoner

06.04.2017 | Tror ikke, at jeg tager fejl, hvis jeg antager, at mange drømmer om en have med masser af pæoner. Kun få blomster er så elsket som den, og selv om pæonen ser så fin og spæd ud, er det en af havens stærkeste vækster, der troligt der kommer igen år for år.

Beskæring af roser

30.03.2017 | Det er ved at være tid til beskæring af roser. Måske har nogle af jer allerede været i gang. Her har vi ikke nået det endnu; der har været så meget andet! Det er et lidt komplekst emne, og i ugens video fortæller jeg om de forskellige rosentyper: Buskroser, moderne roser og slyng-/klatreroser.

Dahliaer i krukker

23.03.2017 | At dyrke dahliaer i krukker er en rigtig god idé. Her er de nemme at forkæle, så blomstringen bliver endnu mere overdådig. Og der er værd at huske på, at jo flere dahliaer, men plukker ind til buketter, desto flere kommer der.
Vis flere videoer