Log ind

I gang med Krukkehaven

Siden min havekarriere tog sin begyndelse for godt og vel tyve år siden, har jeg elsket at plante i krukker. Min første havebog hed da også ’Krukker i haven’, og siden er det blevet til flere titler om dette spændende emne. I foråret 2018 udkommer en ny.

.

Kommentarer
Anita 10 måneder siden
Kære Claus
Det ser så imponerende ud og så flot - de nye spændende farver det bliver så flot - og de smukke hvide farver ved hovdetrappen med det grå - super flot - det er lidt sjovt for jeg har selv tænkt på at til næste år ved indgang ved salon vil jeg ha lidt i de hvide farver men jeg tror nok det også bliver med farver på også - det skal jo være blikfang også - nu vil jeg slutte for nu - der venter nogle travle og stressende dage inden ferie - men altid spændende med nyhedsbrev og video
Kh Anita og Jørgen
Jytte 10 måneder siden

Hold da op, Claus, for en masse krukker! Hvis man havde anlæg for misundelse, var det da her, at den ville bryde ud i lys lue. jeg synes, at jeg har mange krukker med planter selv, men i kvantitet kan de slet ikke måle sig med dine. I kvalitet derimod, for ikke så få har holdt deres indtog efter, at du har plæderet varmt og oplagt belært om dem igennem din havekarriere, som jeg har fulgt hele vejen.
Jeg har sagt det før: Du bragte mig ud af en langvarig depression i sin tid med dine videoer og bøger, og siden da har min have - og andres - været til uendelig glæde, både når jeg leger derude, og når jeg praktiserer armchair- and computer gardening. Derfor er jeg også så ked af, at jeg ikke kan være med på lørdag som ellers planlagt, men jeg fryder mig over, at jeg har nogle dejlige fotos fra mit besøg sidste sommer, og jeg glæder mig til næste uges video, for mon ikke havebesøgene bliver et emne, du tager op???

Rigtig god og oplevelsesrig 'ferie' i England
og kærlig hilsen fra en gammel fan
Jytte
Lene 10 måneder siden
Kære Claus
Det ser godt ud! 😊
Glæder mig til at se det færdige resultat i morgen, i din fantastiske have, som jeg skal besøge for første gang.
Kan vi ikke få at vide, hvad det er for special tilbud, der er i Bilka i Tilst? Bare så dagen kan planlægges, når nu jeg kommer langvejs fra 😊
Der kommer nok også en bog med hjem eller to, af de få jeg mangler. Kan de betales med dankor eller mobilpay?

Hvis ikke jeg får set dig i morgen, så rigtig god tur og ferie til England

Blomsterhilsen
Lene
Mona 10 måneder siden
Kære Claus, nøøj hvor et skønt skue,😄som at se en smuk planteskole fyldt med uimodståelige fristelser🌺🌸🌼 Ser frem til havebesøget på lørdag med stor glæde, og nu lyder vejrudsigten også på sol og 19 gr. Hvid Salvia og Sølvcinaria , havde jeg sidste sommer,så smukke, Cinariaen har
overlevet... Du har æren for, at jeg allerede har plukket Dahlia i 2 uger , takket være tildækkede krukker👍🇩🇰 Rigtig god have-weekend og på gensyn fra
Mona
Karina 10 måneder siden
"Hvad laver manden?" spørger min yngste datter på 2,5 år, da hun ser videoen. "Han planter blomster i krukker" fortæller jeg hende. " Der er godt nok mange" udbryder hun og gør store øjne. Så sandt som det er sagt, der er godt nok mange. Det er helt overdrevet på den totalt fede måde. Storglæder mig til at besøge dig i din have på søndag. Mh Karina
Karina 10 måneder siden
P.s har glemt at sende en frankeret kuvert til frø - er det blevet for sent for det? Mh Karina
Kirsten 10 måneder siden
Kære Claus
Tak for både nyhedsbrev og endnu en dejlig og lærerig video, jeg har også en del krukker i haven
dog intet i forhold til dem du har, jeg glæder mig så meget til at komme op og se det hele i morgen, det bliver fantastisk.
Jeg har også glemt at sende en frankeret kuvert til frø, kan man mon tage en med i morgen til havebesøg?
Kærlig hilsen Kirsten Nørgaard
Dinah 10 måneder siden
Sikke en masse krukker. Jeg har netop set nogle afsnit af "Haven i Hune" på dr.dk. I et af programmerne taler I om krukker. På daværende tidspunkt havde du hele 400 stk, Der er sket lidt siden da. Jeg vil ønske dig og alle dine gæster en god weekend i haven. Jeg glæder mig til at gense din have til august og ser frem til at modtage påskeklokkefrø og forhåbentlig en spirevejledning.
Susanne 9 måneder siden
Jeg er oppe - og meget snart på vej til Jylland. Vejret lover rigtigt godt vinden har lagt sig, sol og skyer og det skulle blive lunt. Ville have plukket en overdådigt buket til dig i går , men det silede ned så du nå bøjes med en lille ikke smagsprøve men sniffeprøve. He He jeg har vovet at lave sammenplantninger flere og det ser ud til det jeg havde forestillet mig virker, ærteblomsterne er på vej op i mosrosen bagved, så den kan blive farverig efter blomstring. Dahlier gror fint står med knopper sammen med zinnia, cosmos, ammis, solsikke og blomsterkasse som kant der også kan finde på at sno sig ind imellem de andre vækster. Vi ses kl 16 efter at have været forbi Rosenposten.
Tina 9 måneder siden
Kæreste Claus Hvilken overdådighed, I love it! Masser af vidunderlig inspiration tak for det og så skønt at du går helt "amok" i krukker. Det er bare så godt ;-) hvorfor begrænse sig når der er så meget smukt at kunne plante. Rigtig dejlig weekend til dig og dine gæster i weekenden og rigtig god tur til England. Hvis du kommer forbi Martin og Ben hos Haddonstone må du endelig hilse. Jeg glæder mig til hvis der kommer lidt postkort from good old Englang. Knus Tina
Ingegerd 9 måneder siden
Tack för ännu en inspirerande video, Hosta i kruka - det ska jag satsa på! Härligt att följa med "back stage". Allt gott till dej!
Mvh
Ingegerd
Lene 9 måneder siden
Kære Claus
Endnu en gang tak for et par dejlige timer i din smukke have.
Som du sagde, så har i haft travlt og de andre har noget at se frem til
Blomsterhilsen
Lene
Joan 9 måneder siden
Tusind tak for en skøn oplevelse i dag i din have i dag d. 2. Juli. Jeg glemte helt at bede om din autograf i en af mine bøger.😢 Nå det må jeg gøre næstegang.
Hilsen Kirsten Johansen & Joan Rasmussen.
Kirsten 9 måneder siden
Hej Claus. Først mange tak for en skøn oplevelse i din have i går. Det var dog en fantastisk oplevelse. Jeg fik en masse inspiration, som det kunne være dejligt at bruge i min egen have.
Dernæst ser jeg at du skriver "tak for jeres svarkuverter til påskeklokkefrø". Jeg har misset oplysningerne om indsendelse at svarkuverter, men vil meget gerne have frø tilsendt. Vil du gerne oplysningerne igen vedr svarkuverten?
Mange hilsner
Kirsten Jacobsen
Kirsten 9 måneder siden
Kære Claus
Jeg vil lige sige tusind tak for en skøn oplevelse i din skønne have lørdag formiddag ,det var også denne gang en stor smuk og meget inspirerende oplevelse, det var også dejlige at møde så mange glade have mennesker, og ikke mindst at møde dig og høre om haven og tak fordi du så tålmodig besvarede alle vores spørgsmål.
Vil også lige ønske dig en rigtig god tur til England.
Kærlig hilsen Kirsten
Marianne 9 måneder siden
Kære Claus
Tusinde tak for et meget inspirerende besøg i din have i lørdags.
Jeg nød at være i haven, ren balsam for sjælen.
Tillige fik jeg en masse nye ideer med hjem, der skal afprøves næste år.

Med venlig hilsen
Marianne Renner Lauritsen.
Karen 9 måneder siden
Kære Claus.
Mange tak for en fantastisk dejlig dag i din have i lørdags. Vejret var dejligt og din have er meget inspirerende, jeg fik en masse gode ideer til mig egen have. Mange tak for det.
Rigtig god ferie til dig.
Med venlig hilsen
Karen Lund Andersen


Iris 9 måneder siden
Kære Claus
Tak for en yderst inspirerende video. Jo vi er begyndt at samle potter og krukker til næste år, dér vil vi forsøge at ´kopiere´ en brøkdel af din krukkehave. Idéer og forslag til farver er der nok af og du viser nogle specifikke sammensætninger som
vi ikke vil undvære. Tusind tak fordi du så rundhåndet deler ud.
Kærligst.

Forårs-sysler

19.04.2018 | At foråret er en rigtig skøn tid, tror jeg ikke, at vi er nogen, der kan være uenige om. Men for os haveejere er det også en rigtig travl tid. Alt ude gror, så det er en lyst. Ih hvor vi glæder os …

Hektisk aktivitet

12.04.2018 | Så kom foråret og med det en masse aktiviteter ude. Og det er det, denne uges video handler om. Ikke alene mine egne gartnere, men også ekstra indkaldte, har utrolig travlt.

På besøg i drivhusene

05.04.2018 | 
Vi er i fuld gang med at prikle planter ud. Et rigtigt hyggeligt arbejde, og det er da også det, det blandt andet handler om i denne uges video. Desuden skal I se, hvad der sker i drivhusene.

Pynt til påske

29.03.2018 | Så er det påske. Og nu, hvor det ikke er det bedste havevejr, må vi skabe det hyggeligt indendøre. I denne uges video kommer jeg med et par forslag til buketter, og jeg pynter også op med primulaer og hornvioler.

Pink påske

22.03.2018 | Nu er der kun en uge til påske, og nogle skal sikkert have gæster. Så er det hyggeligt at dække et bord med forårsblomster. Jeg kommer med ideer til to forskellige borddækninger, der også vil kunne bruges til andre forårsfester. For eksempel konfirmation eller bryllup.

Såning af store frø

15.03.2018 | I denne uge handler det om såning af store frø. Dem behandler jeg på en særlig måde, og i denne video viser jeg, hvordan jeg sår snerler, solsikker og tallerkensmækker. Desuden skal I se, hvad gartnerne har haft travlt med, hvad såning angår.

Venter på forår

08.03.2018 | Mon ikke, at mange har det som jeg; vi venter på foråret. Ude er der sne, men nu er det begyndt at tø, og vejrudsigten siger, at det i næste uge skal blive mere mildt. Det glæder jeg mig så meget til. Jeg har så mange nye og spændende projekter, som vi skal i gang med.

Såning af sommerblomster

01.03.2018 | Siden jeg blev havemenneske for godt og vel tyve år siden, har jeg elsket at dyrke planter fra frø. Og jeg tror, at jeg har lavet alle de fejl, man kan lave. Dem har jeg imidlertid lært af, og som årene har gået, har jeg tilegnet mig en viden, som jeg vil dele ud af i denne video.

Forspiring

22.02.2018 | Frøformering er en af haveverdenens mest spændende discipliner. Men for at lykkes, er det vigtigt at have de rigtige hjælpemidler ved hånden. Og det er dem denne uges video handler om.

IPM-messe i Essen

15.02.2018 | For et par uger siden var jeg sammen med Bilkas indkøbere i Essen, Tyskland, for at gæste The world's leading trade fair for horticulture - Die Internationale Pflanzenmesse - IPM. Jeg havde kameraet med, så nu vil jeg invitere jer på en tur.

Michael Trapp

08.02.2018 | I september sidste år var jeg i New England, USA, hvor jeg besøgte mange fantastiske haver. Blandt andet én var helt i særklasse. Det handler om Michael Trapps have, som jeg præsenterer i denne uges video.
Preview

Kifsgate

01.02.2018 | Også i denne uge vil jeg invitere jer en tur til England; til en af de kendteste haver, nemlig Kifsgate. Dette ikoniske sted er skabt gennem tre generationer af tre kvinder over snart hundrede år. Et helt fortryllende sted.

The Wild Side

25.01.2018 | Døgnet er tiltaget med mere end en time, og det er noget, der kan mærkes. I haven er der stadig noget at gøre, og i denne video fortæller jeg om beskæring af Klematis. Og så skal vi en tur til England: til en ganske særlig have - The Wild Side.

Arne Maynard

18.01.2018 | I denne uge inviterer jeg jer med en tur til England. Det er tale om et tilbageblik til juli, hvor jeg var en tur i Wales og besøgte den verdensberømte have- og landskabsarkitekt Arne Maynard.
 

Hampton Court Flower Show

11.01.2018 | Vintertid er drømmetid, og det handler ikke kun om at se frem, men også tilbage. I dag mindes jeg den første weekend i juli, 2017. For da var jeg på Hampton Court Flower Show. Nu bliver I inviteret med.

Tilbageblik

04.01.2018 | Så skal vi i gang igen. Ikke alene et nyt år begynder, men også en helt jomfruelig havesæson lurer lige om hjørnet. På denne årstid er der ikke meget liv derude, men bare vent!

Godt Nytår

27.12.2017 | I denne årets sidste video regerer jeg i køkkenet. Der bliver pyntet bord til nytårsaften, og desuden er jeg i gang ved komfuret og kommer med to forholdsvis enkle opskrifter til nytårsmenuen.

Så er det Jul

19.12.2017 | Jeg glæder mig i denne tid! Det er ganske vist, at det snart er jul, og denne udsendelse er den sidste i en række af seks, hvor jeg har julet i den store stil. Og jeg må sige, at jeg i den grad har hygget mig.
Vis flere videoer