Log ind

Jeg ved, hvor der findes en have

Det er efterår, og der er meget at glæde sig over. Gyldne farver og smukt vejr … Men jeg tror alligevel, at vi er mange, der ser frem til, det igen bliver forår. I denne uge skal vi dog ikke kigge frem, men tilbage. Jeg inviterer jer nemlig med til Ivy Høghs fantastiske have ved Tange sø.

.

Kommentarer
Vibeke 6 måneder siden
Kære Claus..endnu en dejlig filmsekvens med indsigt i dit blomsterunivers. Jeg glæder mig til hver torsdag, fordi så er der nyt fra dig og dit blomsterunivers og/eller de oplevelser, du selv har oplevet, som du indvier os i.Dertil garneret med vidunderlig musik!
Tak for din inspiration!
Mange hilsner
Vibeke Henriksen, Bjæverskov
Claus 6 måneder siden
Kære Vibeke, dine søde ord glæder virkelig. Og jeg hygger mig i den grad med at lave disse videoer. Dbh Claus
Beate 6 måneder siden
Tusind tak for den dejlige oplevelse med at se Skovhaven ved Tange sø.
Min første Claus Dalbys bog var Jeg ved hvor der findes en have.
Bogen bliver flittigt brugt.
Claus 6 måneder siden
Kære Beate, kan godt regne ud, at det er havestil, der tiltaler dig. Du har jo en noget lignende habitat, dog med større niveauspring. Kh Claus
Kirsten 6 måneder siden
Kære Claus
Tusind tak for endnu en skøn video, ja hvor er det da en pragtfuld skovhave, det ville da være en stor oplevelse at se haven i virkeligheden, men jeg kan også godt forstå at Ivy ikke er interesseret i at ha folk rendende og forstyrre idyllen. Jeg er også så heldig at have bogen "jeg ved hvor der findes en have" og sammen med bogen og din skønne video vil jeg nyde Ivys vidunderlige skovhave
Rigtig god weekend
Kærlig hilsen Kirsten
Claus 6 måneder siden
Kære Kirsten, ja. Ivys have er helt fortryllende, og jeg nyder i den grad at besøge Ivy og Bent. De er tillige nogle fantastiske mennesker og rigtig gode venner. Kh Claus
Kirsten 6 måneder siden
Kære Claus,
Dejlig video hvor man bare får den største respekt for Ivy og hendes familie over det kæmpe store arbejde med at etablere og vedligeholde denne skønne have.
Kh Kirsten
Claus 6 måneder siden
Kære Kirsten, ja, jeg begriber simpelthen ikke, hvordan Ivy og Bent klarer at passe denne meget store have. Det er en livsbeskæftigelse og et livsværk. Kh Claus
Karin 6 måneder siden
Kære Claus,

Tak for meget smuk video.
Kan du mon oplyse sortsnavne på den yndige plante med de rosa "klokker" (7.24 i videoen) samt hostaen med den hvide "tegning" (9.24)

Bedste hilsener
Karin
Claus 6 måneder siden
Kære Karin,

Tak for din sød hilsen. Ivy har hjulpet mig med navnene. Den første plante, du spørger på, er Menziesia ciliicalyx, og hostaen hedder Ann Kulpa. Dbh Claus
Karin 6 måneder siden
Kære Claus,
Tak til både dig og Ivy :-)
Dbh Karin
Mathias 6 måneder siden
Kære Claus,
Dejligt at komme med dig "på besøg" i endnu en smuk have. Jeg kan tænke mig, at Ivys have ikke blot er en have der bliver passet, men i særlig grad en have der bliver passet på. Sådan er det med særlige og sjældne steder.
Det er sjovt at tænke på så forskelligt vi kan lave have. Ingeredienserne er de samme; jord, vand og planter. Måden vi bruger ingredienserne på er SÅ forskelligt. Jeg kan levende forestille mig et menageri I bakser med i din have særligt forår og efterår. Sådan forestiller jeg mig det ikke i Ivys have.
Her er travlt i haven. Jeg er bukket under for presset og har overgivet mig - vi er ved at anlægge en græsplæne! Rasmus mener, at vi skal have plads til gæster, solbadning, legende børn og dyr i haven. Jeg vil hellere have bede!
Jeg vil ønske dig og dine nogle gode efterårsdage.
Kh fra Mathias
Claus 6 måneder siden
Kære Mathias, du har helt ret. Haver kan anlægges og planlægges på så mage forskellige måder. Og du har også ret i, at vi bakser en del her, ment i positiv forstand. Synes, at det er helt fint, at I også får en græsplæne. Det er nu flot med et grønt tæppe og godt, at Ramus også får lov til at bestemme lidt. Kh Claus


Anita 6 måneder siden
Kære Claus
Det er en fuldstændig fortryllende og magisk have , jeg har bogen , det er nu noget siden jeg har set i den , men den er jo værd at tage frem her i vinter . Magisk med fuglesang og lydende og roen , sltiheden . Min store tanke er dog lige , hvem skal dog overtage den på et givent tidspunkt .
Håber det bliver nogen som vil bevare den , fortryllende er den i hvert fald . Jeg troede at hosta skulle visne ned selv , det ku da være at jeg sku prøve at klippe ned , de er jo ikke noget særligt smukt syn i den proces lige nu , nå pyt , lige om lidt skal jeg se Vild med dans , og skal lige ha taget et gnaveben til Felix , han sidder og små piver fordi han syntes det er unfair at Anton har taget et som han syntes at ku tænke sig , så må lige rejse for at få ro til at se tv . Ha en rigtig god weekend til dig og alle andre .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Det er en fuldstændig fortryllende og magisk have
Claus 6 måneder siden
Kære Anita, nu skal vi ikke tage sorgerne på forskud. Ivy og Bent holder mange år endnu. Ivy er lille af statur, men stærk som en okse, og Bent støtter og hjælper hende i et og alt. Tak også for dine små hverdagsbeskrivelser. Du er så god til at se det store i det små. Det er en gave. Kærlige hilsner til jer begge fra Claus
Katrine 3 måneder siden
Kære Claus, Mange tak for videoen af en meget inspirerende have. Jeg er selv nylig haveejer, og skal til at anlægge nogle bede i det kommende forår, så jeg får mange god ideer af at se dine videoer.
Jeg har blandt andet set en meget smuk plante i Ivys have, den bliver vist i klippe lige efter du er færdig med at læse digtet op, ved 8:22. Kan du evt. hjælpe mig med et navn på denne blomst?
Bedste hilsner Katrine

Havens redskaber

25.04.2019 | Det er en kendt sag, at det gør arbejdet noget lettere, når man har de rette hjælpemidler til rådighed. Her i haven har vi ikke den store 'maskinpark', men forskellige enkle redskaber, som jeg vil præsentere i denne uge.

Forårsgøremål

18.04.2019 | I denne uge i Haveklubben planter jeg Myosotis, forglemmigej. Et skønt navn og en skøn plante. Og så skal I også lige se den første magnolie, der er sprunget ud i haven. Den er den, der hedder 'Leonard Messel'.

Forårskrukker

11.04.2019 | 
Forårskrukkerne er sat frem nede ved vejen. Det er en fast tradition, og i denne uges video viser jeg, hvordan de tager sig ud her forholdsvist tidligt på sæsonen.

Blomstrende grøntsager

04.04.2019 | I denne uge skal jeg vise jer, hvordan jeg planter grøntsager direkte i jorden. Porrer, pastinakker og gulerødder. Og hvorfor gør jeg så det, vil nogle måske spørge. Jo det handler om, at jeg gerne vil have dem til at blomstre.

Tid til at gøde

28.03.2019 | Marts måned er en god tid at gøde haven på, og det er bestemt en fordel, at marts i år har været en meget fugtig måned, for så går det hurtigt med at få gødningen opløst, når den ligger på jorden.

Grøntsager i krukker

21.03.2019 | I denne uge handler det om min helt nye passion: Grøntsager i krukker. Det er et emne, jeg i den grad ser frem til at fordybe mig i, og ugens video er startskuddet. Jeg er ret sikker på, at det bliver begyndelsen på noget rigtigt spændende.

Herlige hornvioler

14.03.2019 | Der findes ikke mange forårsvækster, der er så herlige som hornvioler. Her i marts er de i handelen og klar til at blive plantet ud. De er så smukke og fås i mange farver. En stor fordel er desuden, at de også fint klarer nogle frostgrader.

Forårsbebudere

07.03.2019 | Primulaer er skønne, både ude og inde her i det tidlige forår. Der findes så mange forskellige arter og sorter i de mest indtagende farve. I denne uge besøger jeg Gartneriet Pedersen og får en snak med gartner Henning Pedersen.

Sørens vintergækker

28.02.2019 | I denne uge er jeg taget til Sorø for at besøge min gode ven Søren, som har den mest fantastiske kolonihave. Lige nu er der et overdådigt flor af vintergækker. Det er ikke mindre et mirakel!

Gartneriet Spiren

21.02.2019 | I denne uge skal I med en tur til Skælskør og på besøg hos Gartneriet Spiren, der er kendt viden om for det fantastiske udvalg af påskeklokker.
Det er ganske enkelt imponerende.

Et kig bag kulisserne

14.02.2019 | Det er stadig begrænset, hvor meget, der sker i haven, selv om det er mildt; ja ligefrem lunt!
Spændende er det at se, hvordan de næste uger bliver. Uanset hvad, står de sarte planter lunt og godt i det vinteropvarmede drivhus, som jeg I skal se i denne uges video.

Påskeklokker i bukketer

07.02.2019 | Der er endnu ikke mange blomster i haven. Erantis og vintergæk har blomstret i nogle uger, og de første påskeklokker er sprunget ud. Det drejer sig om nogle enkelte grupper, der er ekstra tidligt på dem. Sådan er det hvert år; mens de fleste stadig lader vente på sig.

På blomstertorvet

31.01.2019 | I denne uge skal I med en tur på blomstertorvet her i Aarhus. Det er en grossist - Proflora, der sælger til professionelle blomsterfolk. Jeg elsker at komme derud, især ved vintertide, hvor der jo ikke er meget at plukke af i haven. Men på torvet bugner det med forårsblomster lige nu. Bare vent og se …

Et nyt projekt

24.01.2019 | Selv om vi blot er først på året, er jeg allerede i gang med at gøre mig tanker omkring nye projekter. Og i denne uge løfter jeg sløret for, hvilke nye planer jeg har for mine krukkearrangementer. Det handler om, at jeg i år vil til at dyrke grøntsager.

En tur i skoven

17.01.2019 | I denne uge skal I med mig en tur i skoven. Ikke fordi, der er så meget at kigge på derovre rent blomstermæssigt - slet ikke. Nej; det handler om et par kæmpe maskiner, der har været i gang nogle måneder. Jeg tager Nero med, og sammen går vi over for at se, hvorfor det larmer.

Gensyn med Holland

10.01.2019 | I januarhaven er det mildt, og der er nogle ting, jeg endnu ikke har fået plantet. Derfor er det godt, at det stadig er plusgrader.
Også i denne uge besøger jeg Marieke Nolsens dejlige have i Holland.

Hos Marieke Nolsen

03.01.2019 | Så er vi i gang med et nyt haveår, og jeg glæder mig i den grad til at inspirere. Selv om det er koldt og råt, er der alligevel ting, der kan gøres derude.
Desuden skal I med til Holland, hvor jeg besøger Marieke Nolsens charmerende skærehave.

Rigtig godt nytår

27.12.2018 | Så er atter et år gået, og det har været en stor glæde for mig at guide jer gennem mit haveliv endnu en sæson. I denne uge dækker jeg nytårsbord, og så skal I med en tur til Holland.
Så er atter et år gået, og det har været en stor glæde for mig at guide jer gennem mit haveliv endnu en sæson. I denne uge dækker jeg nytårsbord, og så skal I med en tur til Holland.
Vis flere videoer