Log ind

Jeg ved, hvor der findes en have

Det er efterår, og der er meget at glæde sig over. Gyldne farver og smukt vejr … Men jeg tror alligevel, at vi er mange, der ser frem til, det igen bliver forår. I denne uge skal vi dog ikke kigge frem, men tilbage. Jeg inviterer jer nemlig med til Ivy Høghs fantastiske have ved Tange sø.

.

Kommentarer
Vibeke 10 måneder siden
Kære Claus..endnu en dejlig filmsekvens med indsigt i dit blomsterunivers. Jeg glæder mig til hver torsdag, fordi så er der nyt fra dig og dit blomsterunivers og/eller de oplevelser, du selv har oplevet, som du indvier os i.Dertil garneret med vidunderlig musik!
Tak for din inspiration!
Mange hilsner
Vibeke Henriksen, Bjæverskov
Claus 10 måneder siden
Kære Vibeke, dine søde ord glæder virkelig. Og jeg hygger mig i den grad med at lave disse videoer. Dbh Claus
Beate 10 måneder siden
Tusind tak for den dejlige oplevelse med at se Skovhaven ved Tange sø.
Min første Claus Dalbys bog var Jeg ved hvor der findes en have.
Bogen bliver flittigt brugt.
Claus 10 måneder siden
Kære Beate, kan godt regne ud, at det er havestil, der tiltaler dig. Du har jo en noget lignende habitat, dog med større niveauspring. Kh Claus
Kirsten 10 måneder siden
Kære Claus
Tusind tak for endnu en skøn video, ja hvor er det da en pragtfuld skovhave, det ville da være en stor oplevelse at se haven i virkeligheden, men jeg kan også godt forstå at Ivy ikke er interesseret i at ha folk rendende og forstyrre idyllen. Jeg er også så heldig at have bogen "jeg ved hvor der findes en have" og sammen med bogen og din skønne video vil jeg nyde Ivys vidunderlige skovhave
Rigtig god weekend
Kærlig hilsen Kirsten
Claus 10 måneder siden
Kære Kirsten, ja. Ivys have er helt fortryllende, og jeg nyder i den grad at besøge Ivy og Bent. De er tillige nogle fantastiske mennesker og rigtig gode venner. Kh Claus
Kirsten 10 måneder siden
Kære Claus,
Dejlig video hvor man bare får den største respekt for Ivy og hendes familie over det kæmpe store arbejde med at etablere og vedligeholde denne skønne have.
Kh Kirsten
Claus 10 måneder siden
Kære Kirsten, ja, jeg begriber simpelthen ikke, hvordan Ivy og Bent klarer at passe denne meget store have. Det er en livsbeskæftigelse og et livsværk. Kh Claus
Karin 10 måneder siden
Kære Claus,

Tak for meget smuk video.
Kan du mon oplyse sortsnavne på den yndige plante med de rosa "klokker" (7.24 i videoen) samt hostaen med den hvide "tegning" (9.24)

Bedste hilsener
Karin
Claus 10 måneder siden
Kære Karin,

Tak for din sød hilsen. Ivy har hjulpet mig med navnene. Den første plante, du spørger på, er Menziesia ciliicalyx, og hostaen hedder Ann Kulpa. Dbh Claus
Karin 10 måneder siden
Kære Claus,
Tak til både dig og Ivy :-)
Dbh Karin
Mathias 10 måneder siden
Kære Claus,
Dejligt at komme med dig "på besøg" i endnu en smuk have. Jeg kan tænke mig, at Ivys have ikke blot er en have der bliver passet, men i særlig grad en have der bliver passet på. Sådan er det med særlige og sjældne steder.
Det er sjovt at tænke på så forskelligt vi kan lave have. Ingeredienserne er de samme; jord, vand og planter. Måden vi bruger ingredienserne på er SÅ forskelligt. Jeg kan levende forestille mig et menageri I bakser med i din have særligt forår og efterår. Sådan forestiller jeg mig det ikke i Ivys have.
Her er travlt i haven. Jeg er bukket under for presset og har overgivet mig - vi er ved at anlægge en græsplæne! Rasmus mener, at vi skal have plads til gæster, solbadning, legende børn og dyr i haven. Jeg vil hellere have bede!
Jeg vil ønske dig og dine nogle gode efterårsdage.
Kh fra Mathias
Claus 10 måneder siden
Kære Mathias, du har helt ret. Haver kan anlægges og planlægges på så mage forskellige måder. Og du har også ret i, at vi bakser en del her, ment i positiv forstand. Synes, at det er helt fint, at I også får en græsplæne. Det er nu flot med et grønt tæppe og godt, at Ramus også får lov til at bestemme lidt. Kh Claus


Anita 10 måneder siden
Kære Claus
Det er en fuldstændig fortryllende og magisk have , jeg har bogen , det er nu noget siden jeg har set i den , men den er jo værd at tage frem her i vinter . Magisk med fuglesang og lydende og roen , sltiheden . Min store tanke er dog lige , hvem skal dog overtage den på et givent tidspunkt .
Håber det bliver nogen som vil bevare den , fortryllende er den i hvert fald . Jeg troede at hosta skulle visne ned selv , det ku da være at jeg sku prøve at klippe ned , de er jo ikke noget særligt smukt syn i den proces lige nu , nå pyt , lige om lidt skal jeg se Vild med dans , og skal lige ha taget et gnaveben til Felix , han sidder og små piver fordi han syntes det er unfair at Anton har taget et som han syntes at ku tænke sig , så må lige rejse for at få ro til at se tv . Ha en rigtig god weekend til dig og alle andre .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Det er en fuldstændig fortryllende og magisk have
Claus 10 måneder siden
Kære Anita, nu skal vi ikke tage sorgerne på forskud. Ivy og Bent holder mange år endnu. Ivy er lille af statur, men stærk som en okse, og Bent støtter og hjælper hende i et og alt. Tak også for dine små hverdagsbeskrivelser. Du er så god til at se det store i det små. Det er en gave. Kærlige hilsner til jer begge fra Claus
Katrine 7 måneder siden
Kære Claus, Mange tak for videoen af en meget inspirerende have. Jeg er selv nylig haveejer, og skal til at anlægge nogle bede i det kommende forår, så jeg får mange god ideer af at se dine videoer.
Jeg har blandt andet set en meget smuk plante i Ivys have, den bliver vist i klippe lige efter du er færdig med at læse digtet op, ved 8:22. Kan du evt. hjælpe mig med et navn på denne blomst?
Bedste hilsner Katrine

Ude godt, men hjemme bedst

22.08.2019 | Efter en sommerturne rundt til skønne danske haver, er jeg nu tilbage i min egen have. Og jeg glæder mig naturligvis rigtig meget til at vise jer rundt. Det er som bekendt sensommer, og det jeg blandt andet vil fortælle om, er mit røde krukkearrangement, som mange så i sidste weekend, hvor jeg havde åben have.

Lottes have

15.08.2019 | Lotte er endnu en af de haveejere, jeg præsenterer i min bog: 'Små haver. Store drømme'. Og hendes have i Valby er i sin egen klasse. Tænk en gang; blot 70 kvadratmeter og ikke mindre end syv haverum. Det er helt fortryllende.
Preview

Ullas have

08.08.2019 | På min lille sommerturne rundt til skønne danske haver er jeg nu nået til Virum, hvor jeg besøger Ulla Bergstrøm. Hun har en drømmedejlig have.

Susannes have

01.08.2019 | På min lille sommerturne rundt til skønne danske haver er jeg i denne uge kommet til Susanne Gerlows rækkehushave i Dyssegård nord for København. En have på blot 150 kvadratmeter …

Bonnies have

25.07.2019 | Det er helt ubegribeligt, at Bonnie Hall på blot få år har skabt den skønne kolonihave, jeg i denne uge besøger i Haveklubben. Det, der begyndte som en muddermark, er i dag et blomstrende paradis.

Sus og Børges have

18.07.2019 | Også i denne uge er jeg på besøg i en skøn dansk have, nemlig hos Børge og Sus Jacobi i Græsted. Her er frodighed og blomsterglæde ud over det sædvanlige.

Alices' have

11.07.2019 | På min havetur rundt i landet for at besøge skønne haver er jeg i denne uge kommet til Alices' rækkehushave på blot 150 kvadratmeter. Den er ganske enkelt imponerende …

Vibekes have

04.07.2019 | Nu er det ved at være ferietid, og i denne og de næste seks uger besøger jeg en række danske haver. I denne uge, skal I med til Vibekes lille charmerende have i Hellerup.

Sommertravlhed

27.06.2019 | Der er travlt i haven, og i denne video skal I blandt andet se, hvordan jeg planter kasserne ud for køkkenet til. Som vanligt er farveholdningen creme og hvid. Sådan har det været i mange år. Det er toner, jeg aldrig bliver træt af.

Krukkekøkkenhaven

20.06.2019 | I denne uges video viser jeg, hvordan jeg planter tomater i væksthuset og salat i krukkekøkkenhaven. Spændende projekter for sådan én som mig, der aldrig rigtigt har haft køkkenhave.

Det er helt vildt!

13.06.2019 | Det er det, der er lige nu; altså helt vildt … På den gode måde! Jeg elsker havens vilde udtryk. Den må gerne minde lidt om en frodig grøftekant. Holdt i skak af de stramme takshække.

Nu er det sommer

06.06.2019 | Som bekendt er juni årets første måned, og alting går så utrolig stærkt i haven. Planterne vokser og gror, så det er en hel lyst. At vi nu også har sommervejr, gør bare det hele endnu skønnere.

Årets sidste tulipaner

30.05.2019 | Snart er foråret ovre og dermed også tulipanerne. Det har været et flot og langvarigt flor i år, hvilket selvfølgelig skyldes det noget kolde vejr. I denne uges video skal I blandt andet se årets sidste tulipaner.

Planter, der slynger

23.05.2019 | I denne uges video er jeg i gang i væksthuset. Jeg planter slyngplanter - blandt andet den, der hedder Prinsesseskørt eller Rosenslynger. Jeg har også jordbærplanter klar, og der skal plantes bønner op ad espaliererne. Desuden skal I lige se nogle af tulipanerne igen.
Preview

Medio maj

16.05.2019 | År for år kan det svinge meget med tulipanblomstringen. Det handler naturligvis om, hvordan vejret arter sig. Det kolde forår, som vi har haft i år, gør, at tulipanerne stadig står i fuldt flor. I denne video skal I blandt andet se arrangementet på hovedtrappen.

Krukkekøkkenhaven

09.05.2019 | I denne uge skal I blandt andet ind i drivhuset. Vi har rigtig meget stående til udplantning i krukkekøkkenhaven. Der er kål og salat og også ærter, som jeg skal have plantet. Jeg ser i den grad frem til dette nye, spændende projekt.

Forår i The Sunken Garden

02.05.2019 | Der hersker stor aktivitet i haven. Vi har travlt, så alt tager sig ud fra sin bedste side til åben have for Haveklubbens Guldmedlemmer den 11. maj. The Sunken Garden er klar med masser af forårsvækster i krukker. Det er en stor glæde.

Havens redskaber

25.04.2019 | Det er en kendt sag, at det gør arbejdet noget lettere, når man har de rette hjælpemidler til rådighed. Her i haven har vi ikke den store 'maskinpark', men forskellige enkle redskaber, som jeg vil præsentere i denne uge.
Vis flere videoer