Log ind

Jord under neglene

 

I dag vil jeg vise, hvordan det er gået med mine stiklinger. Jeg kan afsløre, at de har fået rødder, og derfor vil jeg potte dem op i næringsberiget pottemuld.

I øvrigt viser jeg, hvordan I kan så sommerblomster direkte i krukker. Det betyder altså, at det blot koster nogle få kroner at fylde krukkerne med blomster.

 

 

Kommentarer
Lotte 12 måneder siden
Kære Claus. Jo - jeg har haft held med mine pelargoniestiklinge. Jeg fulgte dine anvisninger til punkt og prikke og har haft det virkelig sjovt med det. Nu glæder jeg mig til at flytte dem over i den rigtige jord. Lige et spørgsmål: på posen med krukkemuld står der " til udendørs", men er den ikke også ok til indendørs potteplanter? Var bare lidt i tvivl. Tak for endnu en inspirerende video. Kh Lotte
Claus 12 måneder siden
Kære Lotte, den kan fint bruges til indendørs planter, også. Kh Claus
Lotte 12 måneder siden
Tak
Merethe 12 måneder siden
Mine stiklinger står i "driverhuset" og ser fine ud. Samme sted er de sarte sommerblomster samt ærteblomster begyndt at spire frem. Det har været let at følge dine beskrivelser, og jeg ser frem til et blomsterflor i vores have!
Claus 12 måneder siden
Kære Merethe, held og lykke med projekterne. Dbh Claus
Marlene 12 måneder siden
Kære Claus.
Tak for endnu en inspirerende og vejledende video. Jeg glæder mig så meget til at skulle besøge dig og din have til sommer.
Stor hilsen fra Marlene
Claus 12 måneder siden
Kære Marlene, og jeg glæder mig til at møde dig. Dbh Claus
Karen 12 måneder siden
Hej Claus.
Tak for en dejlig video. jeg glæder mig til hver gang der kommer en ny....det er næsten som juleaften.
Du fortæller om dine frøpakker, hvor kan jeg købe dem? Vil prøve at så direkte i potte.
Knus Karen
Claus 12 måneder siden
Kære Karen, tak for dine søde ord. Ang. frøpakkerne kan du gå ind på Nyhedsbrevet (se menulinjen ovenfor) fra den 1. marts. Her finder du link og rabatkode. Kh Claus
Susanne 12 måneder siden
http://fourseasonsgarden.co.uk/www.fourseasonsgarden.co.uk/Open_days_2016.html

Denne ugens hilsen sendes fra mine duftgeranier som efter din vejledning ser ud til at have slået rod.

Ligger under dynen og surfer forskellige haveprogrammer på youtube - så haven i linket, ved ikke om du kender den allerede.

Kærlig forårshilsen fra Susanne

PS Four seasons Garden er kommet med på mit personlige googlehavekort. Selvom den ikke er åben i år, må jeg bare kunne huske hvor i verden den er,.... hvis nu
Claus 12 måneder siden
Kære Susanne, tak for din hilsen. God idé med et særllgt Googlekort med haveadresser. Sådan et har jeg haft i mange år med adskillige hundrede haver over hele Europa og også USA. Har kigget på dit link og må indrømme, at den have er liiige farverig nok til min smag. Men herligt, at der er nogle, som tør at stikke af. Kh Claus
Susanne 12 måneder siden
He he tænkte nok den er lige lovlig spraglet til dig 😀
Lis 12 måneder siden
Hej Claus, fantastisk resultat ved at følge din opskrift. Har nu 14 skud med rødder flere cm ud af potten 7 Pelargonie Leoni Holbow og 7 Pelargonie Boa Boa. Det er metoden, jeg vil bruge fremover. En fornøjelse at følge dig igen, nu i Klubben. Mvh Lis, Ølsted
Claus 12 måneder siden
Kære Lis, hvor er det skønt at vide, at det virker for jer. Snart kan du tage stiklinger af de nye planter, Dbh Claus
Tina 12 måneder siden
Kære Claus Dejligt stiklinge formerings anvisning, jeg må prøve at formere den ene pelargonie jeg har . Den er blevet noget langbenet selvom jeg har forsøgt at klippe den ned. Måske løsningen er nye friske planter. Rigtig dejlig weekend knus Tina
Claus 12 måneder siden
Kære Tina, fint med de lange ben, hvis du skal i gang med at lave stiklinger. Kh Claus
Anita 12 måneder siden
Kære Claus
Jeg skal prøve det med krukken og så så og priklemuld det er smart - men jeg har ikke nået det med pelagonier - men kan vel nå det endnu - eller jeg kan jo huske hvordan til næste år - der er jo konfirmation travlt på arbejde - så jeg er lidt bagud med mange ting - men håber jeg når det - der var også lige en pose med frø som Anton snuppede så den blev der ikke noget ud af - der er i hvert fald ikke kommet små planter ud den anden vej 😄😄😄 men finder ud af noget jeg vil prøve - det gør jeg - for smart det syntes jeg det lige i krukken og klar . Ha en rigtig dejlig weekend
Kh Anita og Jørgen
Claus 12 måneder siden
Kære Anita, Du har travlt, pas nu på ikke at blive stresset. Stiklinger kan du tage helt frem til sensommeren. Held og lykke med krukkesåningen. Kh Claus
Mille 12 måneder siden
Kære Claus.
Hvornår er det tid til at sætte de stolte kavalerer mm ud i haven? Jeg syntes efterhånden at mine er ved at være godt store (20 cm).
Tak for mange dejlige fif 🌷🌸😊
Mvh Mille
Claus 12 måneder siden
Kære Mille, du kan godt plante stolte kavalerer ud nu. Dbh Claus
Maria 12 måneder siden
Sikke en skøn video du har lavet. Et lille pip - mon du snart vil vise en lille rundtur i dine væksthuse, hvordan ser de ud nu og hvad har du sat til spiring? Bare en lille ide. Rigtig god weekend!

Hilsen Maria
Claus 12 måneder siden
Kære Maria, ja, men jeg skal lige have gjort det lidt pænt først. Dbh Claus
Annie 12 måneder siden
Kære Claus.
Jeg fik tre stiklinger af den ene stilk der havde overvintret. Så det er dejligt. Tak for video bl.a. om at så direkte i krukker, det vil jeg også prøve. Kh. Annie
Claus 12 måneder siden
Kære Maria, Herligt, at du kan bruge tipsene. Kh Claus
Eliane 12 måneder siden
Kære Claus.
Mange tak for den fine video. Vores pelargoniestiklinger har fine rødder i bunden, så vi vil plante dem over i næringsberiget muld en af dagene.
Også tak for den gode idé med at så direkte i krukkerne. Så skal de vel stå inde i den lune udestue? Og der er ikke rigtig plads, for der står alle de store Kamelia, de store pelargonier og dahliaknoldene til forspiring. Så vi bliver nødt til at så nu og så prikle dem, når alt det andet kommer ud i haven. Har du en bedre løsning på det, Claus?
Vi ønsker dig en dejlig ny uge og sender mange kærlige tanker
John og Eliane
Eliane 12 måneder siden
Hej igen.
Jeg mener om jeg kan så direkte i krukkerne og så sætte dem ud. Op ad huset er der måske lidt varmere.
Kh. Eliane
Claus 12 måneder siden
Kære Eliana, det kan du godt. Men dæk dem lidt om natten, hvis det bliver frost. Kh Claus
Elsebet 12 måneder siden
Käre Claus
YES - nu fik jeg endeligt fine pelargon stiklingar! Og har lydt rådet om direkt såning i krukker. Sikken et held at vi har dig!
Kärlig hilsen
Elsebet
Claus 12 måneder siden
Kære Elsebet, Herligt. Tak for dine altid søde ord. Kh Claus
Alice 12 måneder siden
Kære Claus
Mine vindueskarme har været fyldt af frøspiring indtil nu, men når det uopvarmede drivhus er lunt nok, så skal jeg i gang. Jeg har en skøn violet "slyngpelargonie" som jeg meget gerne vil lave stiklinger af, og den trænger alligevel til en studsning i år. Jeg håber de lige så lette at få til at slå rod med din metode?
Tak for dine lærerige og inspirende videoer, og ikke mindst for din smittende begejstring! :)
Kærlig hilsen Alice
Claus 12 måneder siden
Kære Alice, du skal bare i gang med stiklingerne. Er sikker på, at du får succes med dem. Ønsker dig held og lykke, Tak også til dig for søde ord. Kh Claus

Forårs-sysler

19.04.2018 | At foråret er en rigtig skøn tid, tror jeg ikke, at vi er nogen, der kan være uenige om. Men for os haveejere er det også en rigtig travl tid. Alt ude gror, så det er en lyst. Ih hvor vi glæder os …

Hektisk aktivitet

12.04.2018 | Så kom foråret og med det en masse aktiviteter ude. Og det er det, denne uges video handler om. Ikke alene mine egne gartnere, men også ekstra indkaldte, har utrolig travlt.

På besøg i drivhusene

05.04.2018 | 
Vi er i fuld gang med at prikle planter ud. Et rigtigt hyggeligt arbejde, og det er da også det, det blandt andet handler om i denne uges video. Desuden skal I se, hvad der sker i drivhusene.

Pynt til påske

29.03.2018 | Så er det påske. Og nu, hvor det ikke er det bedste havevejr, må vi skabe det hyggeligt indendøre. I denne uges video kommer jeg med et par forslag til buketter, og jeg pynter også op med primulaer og hornvioler.

Pink påske

22.03.2018 | Nu er der kun en uge til påske, og nogle skal sikkert have gæster. Så er det hyggeligt at dække et bord med forårsblomster. Jeg kommer med ideer til to forskellige borddækninger, der også vil kunne bruges til andre forårsfester. For eksempel konfirmation eller bryllup.

Såning af store frø

15.03.2018 | I denne uge handler det om såning af store frø. Dem behandler jeg på en særlig måde, og i denne video viser jeg, hvordan jeg sår snerler, solsikker og tallerkensmækker. Desuden skal I se, hvad gartnerne har haft travlt med, hvad såning angår.

Venter på forår

08.03.2018 | Mon ikke, at mange har det som jeg; vi venter på foråret. Ude er der sne, men nu er det begyndt at tø, og vejrudsigten siger, at det i næste uge skal blive mere mildt. Det glæder jeg mig så meget til. Jeg har så mange nye og spændende projekter, som vi skal i gang med.

Såning af sommerblomster

01.03.2018 | Siden jeg blev havemenneske for godt og vel tyve år siden, har jeg elsket at dyrke planter fra frø. Og jeg tror, at jeg har lavet alle de fejl, man kan lave. Dem har jeg imidlertid lært af, og som årene har gået, har jeg tilegnet mig en viden, som jeg vil dele ud af i denne video.

Forspiring

22.02.2018 | Frøformering er en af haveverdenens mest spændende discipliner. Men for at lykkes, er det vigtigt at have de rigtige hjælpemidler ved hånden. Og det er dem denne uges video handler om.

IPM-messe i Essen

15.02.2018 | For et par uger siden var jeg sammen med Bilkas indkøbere i Essen, Tyskland, for at gæste The world's leading trade fair for horticulture - Die Internationale Pflanzenmesse - IPM. Jeg havde kameraet med, så nu vil jeg invitere jer på en tur.

Michael Trapp

08.02.2018 | I september sidste år var jeg i New England, USA, hvor jeg besøgte mange fantastiske haver. Blandt andet én var helt i særklasse. Det handler om Michael Trapps have, som jeg præsenterer i denne uges video.
Preview

Kifsgate

01.02.2018 | Også i denne uge vil jeg invitere jer en tur til England; til en af de kendteste haver, nemlig Kifsgate. Dette ikoniske sted er skabt gennem tre generationer af tre kvinder over snart hundrede år. Et helt fortryllende sted.

The Wild Side

25.01.2018 | Døgnet er tiltaget med mere end en time, og det er noget, der kan mærkes. I haven er der stadig noget at gøre, og i denne video fortæller jeg om beskæring af Klematis. Og så skal vi en tur til England: til en ganske særlig have - The Wild Side.

Arne Maynard

18.01.2018 | I denne uge inviterer jeg jer med en tur til England. Det er tale om et tilbageblik til juli, hvor jeg var en tur i Wales og besøgte den verdensberømte have- og landskabsarkitekt Arne Maynard.
 

Hampton Court Flower Show

11.01.2018 | Vintertid er drømmetid, og det handler ikke kun om at se frem, men også tilbage. I dag mindes jeg den første weekend i juli, 2017. For da var jeg på Hampton Court Flower Show. Nu bliver I inviteret med.

Tilbageblik

04.01.2018 | Så skal vi i gang igen. Ikke alene et nyt år begynder, men også en helt jomfruelig havesæson lurer lige om hjørnet. På denne årstid er der ikke meget liv derude, men bare vent!

Godt Nytår

27.12.2017 | I denne årets sidste video regerer jeg i køkkenet. Der bliver pyntet bord til nytårsaften, og desuden er jeg i gang ved komfuret og kommer med to forholdsvis enkle opskrifter til nytårsmenuen.

Så er det Jul

19.12.2017 | Jeg glæder mig i denne tid! Det er ganske vist, at det snart er jul, og denne udsendelse er den sidste i en række af seks, hvor jeg har julet i den store stil. Og jeg må sige, at jeg i den grad har hygget mig.
Vis flere videoer