Log ind

Jord under neglene

 

I dag vil jeg vise, hvordan det er gået med mine stiklinger. Jeg kan afsløre, at de har fået rødder, og derfor vil jeg potte dem op i næringsberiget pottemuld.

I øvrigt viser jeg, hvordan I kan så sommerblomster direkte i krukker. Det betyder altså, at det blot koster nogle få kroner at fylde krukkerne med blomster.

 

 

Kommentarer
Lotte for 7 måneder siden
Kære Claus. Jo - jeg har haft held med mine pelargoniestiklinge. Jeg fulgte dine anvisninger til punkt og prikke og har haft det virkelig sjovt med det. Nu glæder jeg mig til at flytte dem over i den rigtige jord. Lige et spørgsmål: på posen med krukkemuld står der " til udendørs", men er den ikke også ok til indendørs potteplanter? Var bare lidt i tvivl. Tak for endnu en inspirerende video. Kh Lotte
Claus for 7 måneder siden
Kære Lotte, den kan fint bruges til indendørs planter, også. Kh Claus
Lotte for 7 måneder siden
Tak
Merethe for 7 måneder siden
Mine stiklinger står i "driverhuset" og ser fine ud. Samme sted er de sarte sommerblomster samt ærteblomster begyndt at spire frem. Det har været let at følge dine beskrivelser, og jeg ser frem til et blomsterflor i vores have!
Claus for 7 måneder siden
Kære Merethe, held og lykke med projekterne. Dbh Claus
Marlene for 7 måneder siden
Kære Claus.
Tak for endnu en inspirerende og vejledende video. Jeg glæder mig så meget til at skulle besøge dig og din have til sommer.
Stor hilsen fra Marlene
Claus for 7 måneder siden
Kære Marlene, og jeg glæder mig til at møde dig. Dbh Claus
Karen for 7 måneder siden
Hej Claus.
Tak for en dejlig video. jeg glæder mig til hver gang der kommer en ny....det er næsten som juleaften.
Du fortæller om dine frøpakker, hvor kan jeg købe dem? Vil prøve at så direkte i potte.
Knus Karen
Claus for 7 måneder siden
Kære Karen, tak for dine søde ord. Ang. frøpakkerne kan du gå ind på Nyhedsbrevet (se menulinjen ovenfor) fra den 1. marts. Her finder du link og rabatkode. Kh Claus
Susanne for 7 måneder siden
http://fourseasonsgarden.co.uk/www.fourseasonsgarden.co.uk/Open_days_2016.html

Denne ugens hilsen sendes fra mine duftgeranier som efter din vejledning ser ud til at have slået rod.

Ligger under dynen og surfer forskellige haveprogrammer på youtube - så haven i linket, ved ikke om du kender den allerede.

Kærlig forårshilsen fra Susanne

PS Four seasons Garden er kommet med på mit personlige googlehavekort. Selvom den ikke er åben i år, må jeg bare kunne huske hvor i verden den er,.... hvis nu
Claus for 7 måneder siden
Kære Susanne, tak for din hilsen. God idé med et særllgt Googlekort med haveadresser. Sådan et har jeg haft i mange år med adskillige hundrede haver over hele Europa og også USA. Har kigget på dit link og må indrømme, at den have er liiige farverig nok til min smag. Men herligt, at der er nogle, som tør at stikke af. Kh Claus
Susanne for 7 måneder siden
He he tænkte nok den er lige lovlig spraglet til dig 😀
Lis for 7 måneder siden
Hej Claus, fantastisk resultat ved at følge din opskrift. Har nu 14 skud med rødder flere cm ud af potten 7 Pelargonie Leoni Holbow og 7 Pelargonie Boa Boa. Det er metoden, jeg vil bruge fremover. En fornøjelse at følge dig igen, nu i Klubben. Mvh Lis, Ølsted
Claus for 7 måneder siden
Kære Lis, hvor er det skønt at vide, at det virker for jer. Snart kan du tage stiklinger af de nye planter, Dbh Claus
Tina for 7 måneder siden
Kære Claus Dejligt stiklinge formerings anvisning, jeg må prøve at formere den ene pelargonie jeg har . Den er blevet noget langbenet selvom jeg har forsøgt at klippe den ned. Måske løsningen er nye friske planter. Rigtig dejlig weekend knus Tina
Claus for 7 måneder siden
Kære Tina, fint med de lange ben, hvis du skal i gang med at lave stiklinger. Kh Claus
Anita for 7 måneder siden
Kære Claus
Jeg skal prøve det med krukken og så så og priklemuld det er smart - men jeg har ikke nået det med pelagonier - men kan vel nå det endnu - eller jeg kan jo huske hvordan til næste år - der er jo konfirmation travlt på arbejde - så jeg er lidt bagud med mange ting - men håber jeg når det - der var også lige en pose med frø som Anton snuppede så den blev der ikke noget ud af - der er i hvert fald ikke kommet små planter ud den anden vej 😄😄😄 men finder ud af noget jeg vil prøve - det gør jeg - for smart det syntes jeg det lige i krukken og klar . Ha en rigtig dejlig weekend
Kh Anita og Jørgen
Claus for 7 måneder siden
Kære Anita, Du har travlt, pas nu på ikke at blive stresset. Stiklinger kan du tage helt frem til sensommeren. Held og lykke med krukkesåningen. Kh Claus
Mille for 7 måneder siden
Kære Claus.
Hvornår er det tid til at sætte de stolte kavalerer mm ud i haven? Jeg syntes efterhånden at mine er ved at være godt store (20 cm).
Tak for mange dejlige fif 🌷🌸😊
Mvh Mille
Claus for 7 måneder siden
Kære Mille, du kan godt plante stolte kavalerer ud nu. Dbh Claus
Maria for 7 måneder siden
Sikke en skøn video du har lavet. Et lille pip - mon du snart vil vise en lille rundtur i dine væksthuse, hvordan ser de ud nu og hvad har du sat til spiring? Bare en lille ide. Rigtig god weekend!

Hilsen Maria
Claus for 7 måneder siden
Kære Maria, ja, men jeg skal lige have gjort det lidt pænt først. Dbh Claus
Annie for 7 måneder siden
Kære Claus.
Jeg fik tre stiklinger af den ene stilk der havde overvintret. Så det er dejligt. Tak for video bl.a. om at så direkte i krukker, det vil jeg også prøve. Kh. Annie
Claus for 7 måneder siden
Kære Maria, Herligt, at du kan bruge tipsene. Kh Claus
Eliane for 7 måneder siden
Kære Claus.
Mange tak for den fine video. Vores pelargoniestiklinger har fine rødder i bunden, så vi vil plante dem over i næringsberiget muld en af dagene.
Også tak for den gode idé med at så direkte i krukkerne. Så skal de vel stå inde i den lune udestue? Og der er ikke rigtig plads, for der står alle de store Kamelia, de store pelargonier og dahliaknoldene til forspiring. Så vi bliver nødt til at så nu og så prikle dem, når alt det andet kommer ud i haven. Har du en bedre løsning på det, Claus?
Vi ønsker dig en dejlig ny uge og sender mange kærlige tanker
John og Eliane
Eliane for 7 måneder siden
Hej igen.
Jeg mener om jeg kan så direkte i krukkerne og så sætte dem ud. Op ad huset er der måske lidt varmere.
Kh. Eliane
Claus for 7 måneder siden
Kære Eliana, det kan du godt. Men dæk dem lidt om natten, hvis det bliver frost. Kh Claus
Elsebet for 7 måneder siden
Käre Claus
YES - nu fik jeg endeligt fine pelargon stiklingar! Og har lydt rådet om direkt såning i krukker. Sikken et held at vi har dig!
Kärlig hilsen
Elsebet
Claus for 7 måneder siden
Kære Elsebet, Herligt. Tak for dine altid søde ord. Kh Claus
Alice for 7 måneder siden
Kære Claus
Mine vindueskarme har været fyldt af frøspiring indtil nu, men når det uopvarmede drivhus er lunt nok, så skal jeg i gang. Jeg har en skøn violet "slyngpelargonie" som jeg meget gerne vil lave stiklinger af, og den trænger alligevel til en studsning i år. Jeg håber de lige så lette at få til at slå rod med din metode?
Tak for dine lærerige og inspirende videoer, og ikke mindst for din smittende begejstring! :)
Kærlig hilsen Alice
Claus for 7 måneder siden
Kære Alice, du skal bare i gang med stiklingerne. Er sikker på, at du får succes med dem. Ønsker dig held og lykke, Tak også til dig for søde ord. Kh Claus

Velkommen i juleværkstedet

16.11.2017 | Nu er det ved at være tid til at jule, i hvert fald hvis man vil lave dekorationerne selv. Jeg har pyntet op i det vinteropvarmede drivhus og er i fuld gang. Glæder mig til at inspirere jer.

Vinteropbevaring af planter

09.11.2017 | Jeg tænker, at mange af os har nogle sarte planter, som vi gerne vil bringe sikkert gennem vinteren. Det kan for eksempel være citrustræer, oliven og Agapanthus. De må helst ikke gå til.

Såning af rød kvan

02.11.2017 | I denne uge fortæller jeg, hvordan man sår frø til den røde kvan, Angelica gigas. Det er meget vigtigt, at frøene sås ret kort tid efter, at de er høstet, ellers mister de spireevnen.

Efterårskrukker

26.10.2017 | Efteråret viser sig stadig fra sin milde side, selvom der nu varsles storm og ligefrem sne. Her tager vi dog en dag af gangen og glæder os for eksempel over, at solen skinner i dag.

Vinteropbevaring af dahlia-knolde

19.10.2017 | Her i efteråret er der mange gøremål, og et af dem går ud på at gøre dahlia-knolde klar til vinteropbevaring. I sig selv er det rimelig enkelt, men der er alligevel nogle tips, som jeg vil dele med jer.

Toårige vækster

12.10.2017 | Jeg ved ikke hvor mange, der er ved at plante nu. Men vi er … Toårige planter som kvan, Angelica, og fingerbøl, Digitalis, bliver plantet i den nederste del af haven, hvor der i sidste uge blev lagt løg.

Skvalderkål og tulipaner

05.10.2017 | Det er vist de færreste havefolk, der mener, at man kan slappe af i oktober. Meget kan og skal gøres. Der er altid noget at give sig i kast med. I år har vi erklæret skvalderkålen krig, og desuden lægger vi tulipanløg i store mængder.

On the road

27.09.2017 | Gennem årene er jeg blevet stillet overfor mange spændende opgaver. En af dem går ud på at binde buketter for Flowr, der leverer buketter direkte døren. Her kan man købe en særlig Claus Dalby buket.

Glødende krukker

21.09.2017 | Jeg elsker orange, og det er ligegyldigt, om det er forår, sommer eller efterår. Det er en farve, jeg ligefrem tørster efter. Her i sensommeren er den orange særlig perfekt, fordi den i den grad matcher træernes løv, der snart begynder at gløde.

I krukker og kasser

14.09.2017 | Helt fra det tidlige forår bestræber vi os på at have noget i blomst i sensommeren, især i krukker og kasser. Det er ikke svært, hvis blot man er ude i god tid; sår sommerblomster og lægger dahliaknolde.

Tulipaner i krukker

08.09.2017 | Gennem snart mange år har jeg praktiseret den disciplin, der går ud på lægge forårsløg, især tulipaner, i krukker. Det er på ingen måde svært, men kræver alligevel et par praktiske ting, som jeg vil forklare om her.

Sunken Garden

31.08.2017 | The Sunken Garden er et af havens femten rum, og jeg fornemmer, at mange er fascinerede af denne plads, tegnet af have- og landskabsarkitekt Kjeld Slot. Det var et spændende projekt, og undervejs kom jeg også med inputs.

Hortensiaer i hele haven

24.08.2017 | En busk, som jeg slet ikke kan forestille mig at undvære i haven, er hortensia. Med sit rige flor og sine flotte blomster er det en perfekt partner til for eksempel stauder og andre blomstrende vækster.

Violfrøstjerne - et højdepunkt

17.08.2017 | I augusthaven er der især en plante, der påkalder sig opmærksomheden. Det er den imponerende violfrøstjerne, Thalictrum, der fås i flere udgaver.
I denne uge viser jeg nogle af højdespringerne.

Chelsea Flower Show

10.08.2017 | En af de helt store begivenheder indenfor haveverdenen er Chelsea Flower Show, der finder sted i London hvert år i maj. Folk kommer hertil i tusindvis, og det er en event, der tales om over hele Europa.

Tre berømte haver

03.08.2017 | I denne uges video præsenterer jeg tre af Englands ikoniske haver - Sissinghurst Castle Garden, Hidcote Manor og Snowshill Manor - alle haver, der på en alle anden måde har inspireret mig.
Optagelserne er fra min Englandstur i maj.
Preview

Keukenhof

27.07.2017 | Jeg tror ikke, at der er nogen af jer, der er i tvivl om, at jeg elsker forårsløg. Tulipaner, narcisser, perlehyacinter, krokus og alle de andre skønne.

Nu skal vi en tur til Holland.

Med inspiration fra grøftekanten

20.07.2017 | Hvis man kan tale om havemode, er der ingen tvivl om, at det vilde look er i højsædet, og det er en stil, der er kommet for at blive. Det tør jeg godt garantere.
Vis flere videoer