Log ind

Jord under neglene

 

I dag vil jeg vise, hvordan det er gået med mine stiklinger. Jeg kan afsløre, at de har fået rødder, og derfor vil jeg potte dem op i næringsberiget pottemuld.

I øvrigt viser jeg, hvordan I kan så sommerblomster direkte i krukker. Det betyder altså, at det blot koster nogle få kroner at fylde krukkerne med blomster.

 

 

Kommentarer
Lotte 9 måneder siden
Kære Claus. Jo - jeg har haft held med mine pelargoniestiklinge. Jeg fulgte dine anvisninger til punkt og prikke og har haft det virkelig sjovt med det. Nu glæder jeg mig til at flytte dem over i den rigtige jord. Lige et spørgsmål: på posen med krukkemuld står der " til udendørs", men er den ikke også ok til indendørs potteplanter? Var bare lidt i tvivl. Tak for endnu en inspirerende video. Kh Lotte
Claus 9 måneder siden
Kære Lotte, den kan fint bruges til indendørs planter, også. Kh Claus
Lotte 9 måneder siden
Tak
Merethe 9 måneder siden
Mine stiklinger står i "driverhuset" og ser fine ud. Samme sted er de sarte sommerblomster samt ærteblomster begyndt at spire frem. Det har været let at følge dine beskrivelser, og jeg ser frem til et blomsterflor i vores have!
Claus 9 måneder siden
Kære Merethe, held og lykke med projekterne. Dbh Claus
Marlene 9 måneder siden
Kære Claus.
Tak for endnu en inspirerende og vejledende video. Jeg glæder mig så meget til at skulle besøge dig og din have til sommer.
Stor hilsen fra Marlene
Claus 9 måneder siden
Kære Marlene, og jeg glæder mig til at møde dig. Dbh Claus
Karen 9 måneder siden
Hej Claus.
Tak for en dejlig video. jeg glæder mig til hver gang der kommer en ny....det er næsten som juleaften.
Du fortæller om dine frøpakker, hvor kan jeg købe dem? Vil prøve at så direkte i potte.
Knus Karen
Claus 9 måneder siden
Kære Karen, tak for dine søde ord. Ang. frøpakkerne kan du gå ind på Nyhedsbrevet (se menulinjen ovenfor) fra den 1. marts. Her finder du link og rabatkode. Kh Claus
Susanne 9 måneder siden
http://fourseasonsgarden.co.uk/www.fourseasonsgarden.co.uk/Open_days_2016.html

Denne ugens hilsen sendes fra mine duftgeranier som efter din vejledning ser ud til at have slået rod.

Ligger under dynen og surfer forskellige haveprogrammer på youtube - så haven i linket, ved ikke om du kender den allerede.

Kærlig forårshilsen fra Susanne

PS Four seasons Garden er kommet med på mit personlige googlehavekort. Selvom den ikke er åben i år, må jeg bare kunne huske hvor i verden den er,.... hvis nu
Claus 9 måneder siden
Kære Susanne, tak for din hilsen. God idé med et særllgt Googlekort med haveadresser. Sådan et har jeg haft i mange år med adskillige hundrede haver over hele Europa og også USA. Har kigget på dit link og må indrømme, at den have er liiige farverig nok til min smag. Men herligt, at der er nogle, som tør at stikke af. Kh Claus
Susanne 9 måneder siden
He he tænkte nok den er lige lovlig spraglet til dig 😀
Lis 9 måneder siden
Hej Claus, fantastisk resultat ved at følge din opskrift. Har nu 14 skud med rødder flere cm ud af potten 7 Pelargonie Leoni Holbow og 7 Pelargonie Boa Boa. Det er metoden, jeg vil bruge fremover. En fornøjelse at følge dig igen, nu i Klubben. Mvh Lis, Ølsted
Claus 9 måneder siden
Kære Lis, hvor er det skønt at vide, at det virker for jer. Snart kan du tage stiklinger af de nye planter, Dbh Claus
Tina 9 måneder siden
Kære Claus Dejligt stiklinge formerings anvisning, jeg må prøve at formere den ene pelargonie jeg har . Den er blevet noget langbenet selvom jeg har forsøgt at klippe den ned. Måske løsningen er nye friske planter. Rigtig dejlig weekend knus Tina
Claus 9 måneder siden
Kære Tina, fint med de lange ben, hvis du skal i gang med at lave stiklinger. Kh Claus
Anita 9 måneder siden
Kære Claus
Jeg skal prøve det med krukken og så så og priklemuld det er smart - men jeg har ikke nået det med pelagonier - men kan vel nå det endnu - eller jeg kan jo huske hvordan til næste år - der er jo konfirmation travlt på arbejde - så jeg er lidt bagud med mange ting - men håber jeg når det - der var også lige en pose med frø som Anton snuppede så den blev der ikke noget ud af - der er i hvert fald ikke kommet små planter ud den anden vej 😄😄😄 men finder ud af noget jeg vil prøve - det gør jeg - for smart det syntes jeg det lige i krukken og klar . Ha en rigtig dejlig weekend
Kh Anita og Jørgen
Claus 9 måneder siden
Kære Anita, Du har travlt, pas nu på ikke at blive stresset. Stiklinger kan du tage helt frem til sensommeren. Held og lykke med krukkesåningen. Kh Claus
Mille 9 måneder siden
Kære Claus.
Hvornår er det tid til at sætte de stolte kavalerer mm ud i haven? Jeg syntes efterhånden at mine er ved at være godt store (20 cm).
Tak for mange dejlige fif 🌷🌸😊
Mvh Mille
Claus 9 måneder siden
Kære Mille, du kan godt plante stolte kavalerer ud nu. Dbh Claus
Maria 9 måneder siden
Sikke en skøn video du har lavet. Et lille pip - mon du snart vil vise en lille rundtur i dine væksthuse, hvordan ser de ud nu og hvad har du sat til spiring? Bare en lille ide. Rigtig god weekend!

Hilsen Maria
Claus 9 måneder siden
Kære Maria, ja, men jeg skal lige have gjort det lidt pænt først. Dbh Claus
Annie 9 måneder siden
Kære Claus.
Jeg fik tre stiklinger af den ene stilk der havde overvintret. Så det er dejligt. Tak for video bl.a. om at så direkte i krukker, det vil jeg også prøve. Kh. Annie
Claus 9 måneder siden
Kære Maria, Herligt, at du kan bruge tipsene. Kh Claus
Eliane 9 måneder siden
Kære Claus.
Mange tak for den fine video. Vores pelargoniestiklinger har fine rødder i bunden, så vi vil plante dem over i næringsberiget muld en af dagene.
Også tak for den gode idé med at så direkte i krukkerne. Så skal de vel stå inde i den lune udestue? Og der er ikke rigtig plads, for der står alle de store Kamelia, de store pelargonier og dahliaknoldene til forspiring. Så vi bliver nødt til at så nu og så prikle dem, når alt det andet kommer ud i haven. Har du en bedre løsning på det, Claus?
Vi ønsker dig en dejlig ny uge og sender mange kærlige tanker
John og Eliane
Eliane 9 måneder siden
Hej igen.
Jeg mener om jeg kan så direkte i krukkerne og så sætte dem ud. Op ad huset er der måske lidt varmere.
Kh. Eliane
Claus 9 måneder siden
Kære Eliana, det kan du godt. Men dæk dem lidt om natten, hvis det bliver frost. Kh Claus
Elsebet 9 måneder siden
Käre Claus
YES - nu fik jeg endeligt fine pelargon stiklingar! Og har lydt rådet om direkt såning i krukker. Sikken et held at vi har dig!
Kärlig hilsen
Elsebet
Claus 9 måneder siden
Kære Elsebet, Herligt. Tak for dine altid søde ord. Kh Claus
Alice 9 måneder siden
Kære Claus
Mine vindueskarme har været fyldt af frøspiring indtil nu, men når det uopvarmede drivhus er lunt nok, så skal jeg i gang. Jeg har en skøn violet "slyngpelargonie" som jeg meget gerne vil lave stiklinger af, og den trænger alligevel til en studsning i år. Jeg håber de lige så lette at få til at slå rod med din metode?
Tak for dine lærerige og inspirende videoer, og ikke mindst for din smittende begejstring! :)
Kærlig hilsen Alice
Claus 9 måneder siden
Kære Alice, du skal bare i gang med stiklingerne. Er sikker på, at du får succes med dem. Ønsker dig held og lykke, Tak også til dig for søde ord. Kh Claus

Arne Maynard

18.01.2018 | I denne uge inviterer jeg jer med en tur til England. Det er tale om et tilbageblik til juli, hvor jeg var en tur i Wales og besøgte den verdensberømte have- og landskabsarkitekt Arne Maynard.
 

Hampton Court Flower Show

11.01.2018 | Vintertid er drømmetid, og det handler ikke kun om at se frem, men også tilbage. I dag mindes jeg den første weekend i juli, 2017. For da var jeg på Hampton Court Flower Show. Nu bliver I inviteret med.

Tilbageblik

04.01.2018 | Så skal vi i gang igen. Ikke alene et nyt år begynder, men også en helt jomfruelig havesæson lurer lige om hjørnet. På denne årstid er der ikke meget liv derude, men bare vent!

Godt Nytår

27.12.2017 | I denne årets sidste video regerer jeg i køkkenet. Der bliver pyntet bord til nytårsaften, og desuden er jeg i gang ved komfuret og kommer med to forholdsvis enkle opskrifter til nytårsmenuen.

Så er det Jul

19.12.2017 | Jeg glæder mig i denne tid! Det er ganske vist, at det snart er jul, og denne udsendelse er den sidste i en række af seks, hvor jeg har julet i den store stil. Og jeg må sige, at jeg i den grad har hygget mig.
Preview

Snart Jul

14.12.2017 | Nu kan det ikke skjules: Der er ikke lang tid til jul. Og I skal vide, at jeg i den grad har hygget mig med at jule her i Haveklubben. Og af jeres mange kommentarer kan jeg se, at det jeg laver, falder i god smag.
Preview

Hvid Jul

07.12.2017 | Lad mig slå det fast med det samme: Jeg elsker hvid jul, men desværre er det ikke så ofte, fænomenet opstår i form af sne over hele landet. Hvem ved? Måske bliver det i år, vi kan glæde os over et hvidt dække.

Snart advent

30.11.2017 | Her i huset begynder julen den første søndag i advent. Så begynder vi så småt at pynte op, og pyntningen skalerer gennem december. Julen er en dejlig tid.

Flere Julerier

24.11.2017 | Så er det atter blevet tid til at jule i Haveklubben. Det første program blev sendt i sidste uge, og jeg er glad for, at det er blevet taget så godt imod. Jeg hygger mig i den grad med at lave disse udsendelser.

Velkommen i juleværkstedet

16.11.2017 | Nu er det ved at være tid til at jule, i hvert fald hvis man vil lave dekorationerne selv. Jeg har pyntet op i det vinteropvarmede drivhus og er i fuld gang. Glæder mig til at inspirere jer.

Vinteropbevaring af planter

09.11.2017 | Jeg tænker, at mange af os har nogle sarte planter, som vi gerne vil bringe sikkert gennem vinteren. Det kan for eksempel være citrustræer, oliven og Agapanthus. De må helst ikke gå til.

Såning af rød kvan

02.11.2017 | I denne uge fortæller jeg, hvordan man sår frø til den røde kvan, Angelica gigas. Det er meget vigtigt, at frøene sås ret kort tid efter, at de er høstet, ellers mister de spireevnen.

Efterårskrukker

26.10.2017 | Efteråret viser sig stadig fra sin milde side, selvom der nu varsles storm og ligefrem sne. Her tager vi dog en dag af gangen og glæder os for eksempel over, at solen skinner i dag.

Vinteropbevaring af dahlia-knolde

19.10.2017 | Her i efteråret er der mange gøremål, og et af dem går ud på at gøre dahlia-knolde klar til vinteropbevaring. I sig selv er det rimelig enkelt, men der er alligevel nogle tips, som jeg vil dele med jer.

Toårige vækster

12.10.2017 | Jeg ved ikke hvor mange, der er ved at plante nu. Men vi er … Toårige planter som kvan, Angelica, og fingerbøl, Digitalis, bliver plantet i den nederste del af haven, hvor der i sidste uge blev lagt løg.

Skvalderkål og tulipaner

05.10.2017 | Det er vist de færreste havefolk, der mener, at man kan slappe af i oktober. Meget kan og skal gøres. Der er altid noget at give sig i kast med. I år har vi erklæret skvalderkålen krig, og desuden lægger vi tulipanløg i store mængder.

On the road

27.09.2017 | Gennem årene er jeg blevet stillet overfor mange spændende opgaver. En af dem går ud på at binde buketter for Flowr, der leverer buketter direkte døren. Her kan man købe en særlig Claus Dalby buket.

Glødende krukker

21.09.2017 | Jeg elsker orange, og det er ligegyldigt, om det er forår, sommer eller efterår. Det er en farve, jeg ligefrem tørster efter. Her i sensommeren er den orange særlig perfekt, fordi den i den grad matcher træernes løv, der snart begynder at gløde.
Vis flere videoer