Log ind

Koldt ude, varmt inde

Der er stadig meget at gøre i haven. Blandt andet er jeg ved at høste frø, og der bliver også plukket ind til buketter. I denne uge er det nogle små af slagsen, jeg laver.

Kommentarer
Trine 6 måneder siden
Hej Claus.
Tak for en dejlig video.
Jeg vil gerne sende en frankeret kuvert til dig og modtage frø af tobaksblomsten.
Hvor sender jeg kuverten hen , vil du skrive adressen ?
Vh. Trine
Claus 6 måneder siden
Kære Trine, send gerne en svarkuvert til Claus Dalby, Østre Skovvej 1, 8240 Risskov. Dbh Claus
Karina 6 måneder siden
Dejlig video, vil gerne sende en frankeret kuvert og modtage frø fra tobaksblomsten, skal den bare sendes til din adresse?
Hilsen Karina
Claus 6 måneder siden
Kære Karina, adressen er: Claus Dalby, Østre Skovvej 1, 8240 Risskov. Dbh Claus
Karina 6 måneder siden
Super :-) tak
Hilsen Karina
Anita 6 måneder siden
Kære Claus
Tak for en skøn haveklub video , sidder lige i sofa her søndag formiddag med en hund på hver side , det er dejligt når de ligger og har det godt , jeg blev lige spurgt om ønsker til fødselsdag i går aftes da familien var her , nu ved jeg at jeg lige vil ønske mig de nye hyacint vaser fra holmegård , de er da så elegante , solen skinner her hos os i Odense lige nu , din haver er da også skøn på denne tid af året , jeg fik lige lært hvordan jeg kan gøre med nogle hortensia , ku se da du spredte frø , at du ligesom har samlet dem lidt sammen så de ikke vælter , fik jo to lime lite hortensia , de falder jo lidt ud til siden , men vil prøve at binde dem op så de ser ud af mere , godt at lære mere , ved heller ikke hvor langt de skal beskæres til forår . Buketerne er altså så fine i vaserne , jeg er kommet til at holde rigtig meget af at sætter flere farver sammen , det giver mere liv .
Gik det godt i Nyborg i går , fik ikke købt bilet og så havde jeg jo også gæster .
Ha en fortsat god weekend til dig og alle andre .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 6 måneder siden
Kære Anita, jeg nyder dine kommentarer og spørger ofte mig selv om, hvordan du dog har tid til at kommentere på alle mine platforme. Hyggeligt, at du ønsker dig mine små nye vaser. Jeg er selv rigtig glad for dem. Kh til jer begge, Claus
Marianne 6 måneder siden
Hej Claus.
Dejligt at se dine videoer som sædvanlig. Jeg glæder mig så meget til som sidste år, at du forhåbentlig begynder at vise, hvordan og med hvad, du laver dekorationer. Det er nok simpelt for dig, men jeg nyder at der er givet viden vidre
til "os". mange hilsner Marianne.
Claus 6 måneder siden
Kære Marianne, tak for din hilsen. Jeg begynder at 'jule' her midt i november. Dbh Claus
Marianne 6 måneder siden
Aldeles nydelig. Og vasene er ualminnelig vakre. Tusen takk for inspirasjonen. Mvh fra Norge og Skødshoved.
Claus 6 måneder siden
Kære Marianne, så hyggeligt, at du lige havde lyst til at sende en hilsen. Dbh Claus
Tina 6 måneder siden
Kæreste Claus Super tip med såning af Nicotiana , det vil jeg prøve i mit lille skovbed. Buketterne er bedårende, elsker den fine asters . Den må skaffes. Knus Tina
Beate 6 måneder siden
Kære Claus.
Tusind tak for en dejlig video. Jeg håber, at jeg kan nå at sende dig en svarkuvert til dine flotte tobaksplantefrø.
Jeg er i gang med at rydde skrån8ngen på dæmningen på marken.
Jeg har fået plantet 20 sommerfuglebuske.
Skal nu til at sætte påskeliljer.
Claus 6 måneder siden
Kære Beate,
Du kan fint nå at sende en kuvert. Kh Claus
Herdis 6 måneder siden
Hej Claus.
Ja, så er det mig igen, du må sige til hvis du synes jeg
skriver for tit.
Jeg har en meget stor Engletrompet og nu vil jeg
gerne ha` den stammet op. Den kommer jo med
en masse skud fra bunden hvert år, skal jeg klippe
dem af ? Hvad ville du gøre ?
Håber du igen kan gi` mig et godt fif .
Tusind tak for alle de gode råd du
sender til mig.
Kærlig hilsen Herdis
Claus 6 måneder siden
Kære Herdis, Mine engletrompeter sender også en masse skud ud fra bunden. De opstammede jeg havde (de gik desværre til sidste vinter) havde jeg købt med lange høje stammer. Tænker, at du blot kan klippe alle skuddene undtagen det kraftigste - væk nede ved jorden og fortsætte med det. Så vil det tilbageværende skud danne en stamme, forestiller jeg mig. Kh Claus
Anbjørg 6 måneder siden
Hei og takk for mange fine videoer og tips. Er det mulig å kjøpe vasen din i Norge og i tilfelle hvor?
Hilsen Anbjørg
Claus 6 måneder siden
Kære Ambjørg, tænker at de har den nye vase i Illums Bolighus i Oslo. Du kan evt. kontakte grossisten Rosendals norske afdeling og spørge: Tel. +47 21 51 81 65 E-mail: salgno@rdg.dk. Klem fra Claus

Havens redskaber

25.04.2019 | Det er en kendt sag, at det gør arbejdet noget lettere, når man har de rette hjælpemidler til rådighed. Her i haven har vi ikke den store 'maskinpark', men forskellige enkle redskaber, som jeg vil præsentere i denne uge.

Forårsgøremål

18.04.2019 | I denne uge i Haveklubben planter jeg Myosotis, forglemmigej. Et skønt navn og en skøn plante. Og så skal I også lige se den første magnolie, der er sprunget ud i haven. Den er den, der hedder 'Leonard Messel'.

Forårskrukker

11.04.2019 | 
Forårskrukkerne er sat frem nede ved vejen. Det er en fast tradition, og i denne uges video viser jeg, hvordan de tager sig ud her forholdsvist tidligt på sæsonen.

Blomstrende grøntsager

04.04.2019 | I denne uge skal jeg vise jer, hvordan jeg planter grøntsager direkte i jorden. Porrer, pastinakker og gulerødder. Og hvorfor gør jeg så det, vil nogle måske spørge. Jo det handler om, at jeg gerne vil have dem til at blomstre.

Tid til at gøde

28.03.2019 | Marts måned er en god tid at gøde haven på, og det er bestemt en fordel, at marts i år har været en meget fugtig måned, for så går det hurtigt med at få gødningen opløst, når den ligger på jorden.

Grøntsager i krukker

21.03.2019 | I denne uge handler det om min helt nye passion: Grøntsager i krukker. Det er et emne, jeg i den grad ser frem til at fordybe mig i, og ugens video er startskuddet. Jeg er ret sikker på, at det bliver begyndelsen på noget rigtigt spændende.

Herlige hornvioler

14.03.2019 | Der findes ikke mange forårsvækster, der er så herlige som hornvioler. Her i marts er de i handelen og klar til at blive plantet ud. De er så smukke og fås i mange farver. En stor fordel er desuden, at de også fint klarer nogle frostgrader.

Forårsbebudere

07.03.2019 | Primulaer er skønne, både ude og inde her i det tidlige forår. Der findes så mange forskellige arter og sorter i de mest indtagende farve. I denne uge besøger jeg Gartneriet Pedersen og får en snak med gartner Henning Pedersen.

Sørens vintergækker

28.02.2019 | I denne uge er jeg taget til Sorø for at besøge min gode ven Søren, som har den mest fantastiske kolonihave. Lige nu er der et overdådigt flor af vintergækker. Det er ikke mindre et mirakel!

Gartneriet Spiren

21.02.2019 | I denne uge skal I med en tur til Skælskør og på besøg hos Gartneriet Spiren, der er kendt viden om for det fantastiske udvalg af påskeklokker.
Det er ganske enkelt imponerende.

Et kig bag kulisserne

14.02.2019 | Det er stadig begrænset, hvor meget, der sker i haven, selv om det er mildt; ja ligefrem lunt!
Spændende er det at se, hvordan de næste uger bliver. Uanset hvad, står de sarte planter lunt og godt i det vinteropvarmede drivhus, som jeg I skal se i denne uges video.

Påskeklokker i bukketer

07.02.2019 | Der er endnu ikke mange blomster i haven. Erantis og vintergæk har blomstret i nogle uger, og de første påskeklokker er sprunget ud. Det drejer sig om nogle enkelte grupper, der er ekstra tidligt på dem. Sådan er det hvert år; mens de fleste stadig lader vente på sig.

På blomstertorvet

31.01.2019 | I denne uge skal I med en tur på blomstertorvet her i Aarhus. Det er en grossist - Proflora, der sælger til professionelle blomsterfolk. Jeg elsker at komme derud, især ved vintertide, hvor der jo ikke er meget at plukke af i haven. Men på torvet bugner det med forårsblomster lige nu. Bare vent og se …

Et nyt projekt

24.01.2019 | Selv om vi blot er først på året, er jeg allerede i gang med at gøre mig tanker omkring nye projekter. Og i denne uge løfter jeg sløret for, hvilke nye planer jeg har for mine krukkearrangementer. Det handler om, at jeg i år vil til at dyrke grøntsager.

En tur i skoven

17.01.2019 | I denne uge skal I med mig en tur i skoven. Ikke fordi, der er så meget at kigge på derovre rent blomstermæssigt - slet ikke. Nej; det handler om et par kæmpe maskiner, der har været i gang nogle måneder. Jeg tager Nero med, og sammen går vi over for at se, hvorfor det larmer.

Gensyn med Holland

10.01.2019 | I januarhaven er det mildt, og der er nogle ting, jeg endnu ikke har fået plantet. Derfor er det godt, at det stadig er plusgrader.
Også i denne uge besøger jeg Marieke Nolsens dejlige have i Holland.

Hos Marieke Nolsen

03.01.2019 | Så er vi i gang med et nyt haveår, og jeg glæder mig i den grad til at inspirere. Selv om det er koldt og råt, er der alligevel ting, der kan gøres derude.
Desuden skal I med til Holland, hvor jeg besøger Marieke Nolsens charmerende skærehave.

Rigtig godt nytår

27.12.2018 | Så er atter et år gået, og det har været en stor glæde for mig at guide jer gennem mit haveliv endnu en sæson. I denne uge dækker jeg nytårsbord, og så skal I med en tur til Holland.
Så er atter et år gået, og det har været en stor glæde for mig at guide jer gennem mit haveliv endnu en sæson. I denne uge dækker jeg nytårsbord, og så skal I med en tur til Holland.
Vis flere videoer