Log ind

Koldt ude, varmt inde

Der er stadig meget at gøre i haven. Blandt andet er jeg ved at høste frø, og der bliver også plukket ind til buketter. I denne uge er det nogle små af slagsen, jeg laver.

Kommentarer
Trine 2 år siden
Hej Claus.
Tak for en dejlig video.
Jeg vil gerne sende en frankeret kuvert til dig og modtage frø af tobaksblomsten.
Hvor sender jeg kuverten hen , vil du skrive adressen ?
Vh. Trine
Claus 2 år siden
Kære Trine, send gerne en svarkuvert til Claus Dalby, Østre Skovvej 1, 8240 Risskov. Dbh Claus
Karina 2 år siden
Dejlig video, vil gerne sende en frankeret kuvert og modtage frø fra tobaksblomsten, skal den bare sendes til din adresse?
Hilsen Karina
Claus 2 år siden
Kære Karina, adressen er: Claus Dalby, Østre Skovvej 1, 8240 Risskov. Dbh Claus
Karina 2 år siden
Super :-) tak
Hilsen Karina
Anita 2 år siden
Kære Claus
Tak for en skøn haveklub video , sidder lige i sofa her søndag formiddag med en hund på hver side , det er dejligt når de ligger og har det godt , jeg blev lige spurgt om ønsker til fødselsdag i går aftes da familien var her , nu ved jeg at jeg lige vil ønske mig de nye hyacint vaser fra holmegård , de er da så elegante , solen skinner her hos os i Odense lige nu , din haver er da også skøn på denne tid af året , jeg fik lige lært hvordan jeg kan gøre med nogle hortensia , ku se da du spredte frø , at du ligesom har samlet dem lidt sammen så de ikke vælter , fik jo to lime lite hortensia , de falder jo lidt ud til siden , men vil prøve at binde dem op så de ser ud af mere , godt at lære mere , ved heller ikke hvor langt de skal beskæres til forår . Buketerne er altså så fine i vaserne , jeg er kommet til at holde rigtig meget af at sætter flere farver sammen , det giver mere liv .
Gik det godt i Nyborg i går , fik ikke købt bilet og så havde jeg jo også gæster .
Ha en fortsat god weekend til dig og alle andre .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 2 år siden
Kære Anita, jeg nyder dine kommentarer og spørger ofte mig selv om, hvordan du dog har tid til at kommentere på alle mine platforme. Hyggeligt, at du ønsker dig mine små nye vaser. Jeg er selv rigtig glad for dem. Kh til jer begge, Claus
Marianne 2 år siden
Hej Claus.
Dejligt at se dine videoer som sædvanlig. Jeg glæder mig så meget til som sidste år, at du forhåbentlig begynder at vise, hvordan og med hvad, du laver dekorationer. Det er nok simpelt for dig, men jeg nyder at der er givet viden vidre
til "os". mange hilsner Marianne.
Claus 2 år siden
Kære Marianne, tak for din hilsen. Jeg begynder at 'jule' her midt i november. Dbh Claus
Marianne 2 år siden
Aldeles nydelig. Og vasene er ualminnelig vakre. Tusen takk for inspirasjonen. Mvh fra Norge og Skødshoved.
Claus 2 år siden
Kære Marianne, så hyggeligt, at du lige havde lyst til at sende en hilsen. Dbh Claus
Tina 2 år siden
Kæreste Claus Super tip med såning af Nicotiana , det vil jeg prøve i mit lille skovbed. Buketterne er bedårende, elsker den fine asters . Den må skaffes. Knus Tina
Beate 2 år siden
Kære Claus.
Tusind tak for en dejlig video. Jeg håber, at jeg kan nå at sende dig en svarkuvert til dine flotte tobaksplantefrø.
Jeg er i gang med at rydde skrån8ngen på dæmningen på marken.
Jeg har fået plantet 20 sommerfuglebuske.
Skal nu til at sætte påskeliljer.
Claus 2 år siden
Kære Beate,
Du kan fint nå at sende en kuvert. Kh Claus
Herdis 2 år siden
Hej Claus.
Ja, så er det mig igen, du må sige til hvis du synes jeg
skriver for tit.
Jeg har en meget stor Engletrompet og nu vil jeg
gerne ha` den stammet op. Den kommer jo med
en masse skud fra bunden hvert år, skal jeg klippe
dem af ? Hvad ville du gøre ?
Håber du igen kan gi` mig et godt fif .
Tusind tak for alle de gode råd du
sender til mig.
Kærlig hilsen Herdis
Claus 2 år siden
Kære Herdis, Mine engletrompeter sender også en masse skud ud fra bunden. De opstammede jeg havde (de gik desværre til sidste vinter) havde jeg købt med lange høje stammer. Tænker, at du blot kan klippe alle skuddene undtagen det kraftigste - væk nede ved jorden og fortsætte med det. Så vil det tilbageværende skud danne en stamme, forestiller jeg mig. Kh Claus
Anbjørg 2 år siden
Hei og takk for mange fine videoer og tips. Er det mulig å kjøpe vasen din i Norge og i tilfelle hvor?
Hilsen Anbjørg
Claus 2 år siden
Kære Ambjørg, tænker at de har den nye vase i Illums Bolighus i Oslo. Du kan evt. kontakte grossisten Rosendals norske afdeling og spørge: Tel. +47 21 51 81 65 E-mail: salgno@rdg.dk. Klem fra Claus
Preview

Pangfarver

21.05.2020 | Mon ikke mange af jer ved, at jeg er vild med farver og at sætte dem sammen? Det er en stor, stor passion, som jeg altid har haft. Også inden jeg blev havemenneske for et kvart århundrede siden. Jeg var ikke et helt almindeligt barn!

Flere tulipaner

14.05.2020 | Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er vild med tulipaner. Og jeg har da heller aldrig hørt om nogle, der ikke kunne lide denne dejlige forårsblomst, som fås i alkens skønne farver.

Køkkenurter og blomster

07.05.2020 | Mange af de køkkenurter, vi dyrker til kulinarisk brug, er lige så smukke som blomster, og det er blevet en hel sport for mig at sætte dem sammen. Det er noget af det, jeg viser i denne uges video.

Planting og såning

30.04.2020 | Der er ingen tvivl om, at forårsmånederne er de travleste i haven. Sådan er det i hvert fald her. Men man skal som bekendt yde, før man kan nyde, og det har jeg heller ikke det fjerneste imod. I denne uge handler det om både plantning og såning.

Blomstrendre overdådighed

23.04.2020 | Foråret er for alvor kommet til Risskov. Bøgen er sprunget ud, og forårsløgvæksterne blomstrer, så det er en hel lyst; ikke blot i haven, men også udenfor porten. Der er så meget at glæde sig over ...

Kom med i drivhuset

16.04.2020 | Det er forår. Påskeklokkerne og narcisserne blomstrer. Der er skønt i skovhaven, men I skal også med ind i drivhuset og se, hvad jeg har gang i derinde. Og det er ikke så lidt; set i lyset af den periode vi er inde i, er der ekstra meningsfuldt at så og prikle.

Påsketravlhed

09.04.2020 | Det går rigtig hurtigt i haven lige nu, og det hele gror som en lyst. Selv om jeg har fået ekstra meget tid, er der masser at lave, og i den forløbne uge har vi haft rigtig travlt. Blandt andet med at potte dahliaer, og de står nu klar i drivhuset.

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.

Nye projekter

26.03.2020 | I denne uge gør jeg blandt andet klar til dahliastiklinger, og så sår jeg pyntekål. Begge projekter er rimeligt langsommelige; dels af få dahliaer i blomst fra stiklinger og dels at fremavle store og flotte pyntekål, der skal pynte i sensommerens krukker.
Preview

Plantetid

19.03.2020 | Ligesom mange andre har jeg pludselig fået ekstra tid til rådighed, og meget af den bruger jeg i haven. Der er nok at gøre. Jeg har nemlig lige fået et stor sending hornvioler, og så er jeg gået i gang med at drive rabarber.

Urterne gror

12.03.2020 | I drivhusene er der rigtig god vækst i urterne, og jeg har blandt andet succes med spinat, salat og tomater. Derfor er jeg i fuld gang med at potte op, så planterne snart bliver endnu større.

Det spirer og gror

05.03.2020 | Det er altså skønt at se, hvordan det hele spirer og gror inde i væksthuset. Her har jeg nemlig mine plantekuvøser, som jeg præsenterer i denne uges video. Desuden er jeg i gang med at så - blandt andet rødbeder og løg.

De første narcisser

27.02.2020 | Der er kun få dage til, at vi går ind i marts, og så er det officielt forår. Det har det nu været længe, tænker jeg. De første narcisser sprang allerede ud for en god uges tid siden, fuglene synger og frøene spirer i drivhusene.
Preview

Prikletid

20.02.2020 | Der er travlhed i drivhuset. Det spirer og gror, og i denne uge prikler jeg tomater og salat. Og så sår jeg spinat, for det er en af de rimeligt vinterhårdhøre urter. Skønt at være i gang.

Tidligt forår

13.02.2020 | Også i denne uge skal vi så inde i drivhuset. Jeg er i gang med hestebønner, artiskok og salat, og undervejs kommer jeg med nogle dyrkningsmæssige tip. Det er rigtig dejligt at være i gang med sæsonen.

Årets første såninger

06.02.2020 | Nu er jeg i gang med at så - og det gælder tomater, chilier, peberfrugt og auberginer. Det handler om, at de skal have et forspring, og det giver jeg dem ved hjælp af et meget fint system bestående af kunstlys og varmemåtter, som jeg er ret begejstret for og præsenterer i denne uges video.

De første stiklinger

30.01.2020 | Det er simpelthen så dejligt at være i gang, og i denne uge tager jeg de første stiklinger. Et herligt arbejde, som I skal følge i denne uge … Og så skal I også denne gang med på tur. I sommer var jeg i Sverige i den dejligste have - Den engelske trädgård, som I godt kan glæde jer til at se.

Kom med i drivhuset

23.01.2020 | Det er stadig utrolig mildt, og for hver dag der går, er foråret en smule tættere på. I drivhusene er der liv, og vi har næsten ikke brug for tilskudsvarmen. Engletrompeter, kaller og agapanthus har stadig grønt løv, og det hele virker så løfterigt.
Vis flere videoer