Log ind

Koldt ude, varmt inde

Der er stadig meget at gøre i haven. Blandt andet er jeg ved at høste frø, og der bliver også plukket ind til buketter. I denne uge er det nogle små af slagsen, jeg laver.

Kommentarer
Trine 4 måneder siden
Hej Claus.
Tak for en dejlig video.
Jeg vil gerne sende en frankeret kuvert til dig og modtage frø af tobaksblomsten.
Hvor sender jeg kuverten hen , vil du skrive adressen ?
Vh. Trine
Claus 4 måneder siden
Kære Trine, send gerne en svarkuvert til Claus Dalby, Østre Skovvej 1, 8240 Risskov. Dbh Claus
Karina 4 måneder siden
Dejlig video, vil gerne sende en frankeret kuvert og modtage frø fra tobaksblomsten, skal den bare sendes til din adresse?
Hilsen Karina
Claus 4 måneder siden
Kære Karina, adressen er: Claus Dalby, Østre Skovvej 1, 8240 Risskov. Dbh Claus
Karina 4 måneder siden
Super :-) tak
Hilsen Karina
Anita 4 måneder siden
Kære Claus
Tak for en skøn haveklub video , sidder lige i sofa her søndag formiddag med en hund på hver side , det er dejligt når de ligger og har det godt , jeg blev lige spurgt om ønsker til fødselsdag i går aftes da familien var her , nu ved jeg at jeg lige vil ønske mig de nye hyacint vaser fra holmegård , de er da så elegante , solen skinner her hos os i Odense lige nu , din haver er da også skøn på denne tid af året , jeg fik lige lært hvordan jeg kan gøre med nogle hortensia , ku se da du spredte frø , at du ligesom har samlet dem lidt sammen så de ikke vælter , fik jo to lime lite hortensia , de falder jo lidt ud til siden , men vil prøve at binde dem op så de ser ud af mere , godt at lære mere , ved heller ikke hvor langt de skal beskæres til forår . Buketerne er altså så fine i vaserne , jeg er kommet til at holde rigtig meget af at sætter flere farver sammen , det giver mere liv .
Gik det godt i Nyborg i går , fik ikke købt bilet og så havde jeg jo også gæster .
Ha en fortsat god weekend til dig og alle andre .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 4 måneder siden
Kære Anita, jeg nyder dine kommentarer og spørger ofte mig selv om, hvordan du dog har tid til at kommentere på alle mine platforme. Hyggeligt, at du ønsker dig mine små nye vaser. Jeg er selv rigtig glad for dem. Kh til jer begge, Claus
Marianne 4 måneder siden
Hej Claus.
Dejligt at se dine videoer som sædvanlig. Jeg glæder mig så meget til som sidste år, at du forhåbentlig begynder at vise, hvordan og med hvad, du laver dekorationer. Det er nok simpelt for dig, men jeg nyder at der er givet viden vidre
til "os". mange hilsner Marianne.
Claus 4 måneder siden
Kære Marianne, tak for din hilsen. Jeg begynder at 'jule' her midt i november. Dbh Claus
Marianne 4 måneder siden
Aldeles nydelig. Og vasene er ualminnelig vakre. Tusen takk for inspirasjonen. Mvh fra Norge og Skødshoved.
Claus 4 måneder siden
Kære Marianne, så hyggeligt, at du lige havde lyst til at sende en hilsen. Dbh Claus
Tina 4 måneder siden
Kæreste Claus Super tip med såning af Nicotiana , det vil jeg prøve i mit lille skovbed. Buketterne er bedårende, elsker den fine asters . Den må skaffes. Knus Tina
Beate 4 måneder siden
Kære Claus.
Tusind tak for en dejlig video. Jeg håber, at jeg kan nå at sende dig en svarkuvert til dine flotte tobaksplantefrø.
Jeg er i gang med at rydde skrån8ngen på dæmningen på marken.
Jeg har fået plantet 20 sommerfuglebuske.
Skal nu til at sætte påskeliljer.
Claus 4 måneder siden
Kære Beate,
Du kan fint nå at sende en kuvert. Kh Claus
Herdis 4 måneder siden
Hej Claus.
Ja, så er det mig igen, du må sige til hvis du synes jeg
skriver for tit.
Jeg har en meget stor Engletrompet og nu vil jeg
gerne ha` den stammet op. Den kommer jo med
en masse skud fra bunden hvert år, skal jeg klippe
dem af ? Hvad ville du gøre ?
Håber du igen kan gi` mig et godt fif .
Tusind tak for alle de gode råd du
sender til mig.
Kærlig hilsen Herdis
Claus 4 måneder siden
Kære Herdis, Mine engletrompeter sender også en masse skud ud fra bunden. De opstammede jeg havde (de gik desværre til sidste vinter) havde jeg købt med lange høje stammer. Tænker, at du blot kan klippe alle skuddene undtagen det kraftigste - væk nede ved jorden og fortsætte med det. Så vil det tilbageværende skud danne en stamme, forestiller jeg mig. Kh Claus
Anbjørg 4 måneder siden
Hei og takk for mange fine videoer og tips. Er det mulig å kjøpe vasen din i Norge og i tilfelle hvor?
Hilsen Anbjørg
Claus 4 måneder siden
Kære Ambjørg, tænker at de har den nye vase i Illums Bolighus i Oslo. Du kan evt. kontakte grossisten Rosendals norske afdeling og spørge: Tel. +47 21 51 81 65 E-mail: salgno@rdg.dk. Klem fra Claus

Et kig bag kulisserne

14.02.2019 | Det er stadig begrænset, hvor meget, der sker i haven, selv om det er mildt; ja ligefrem lunt!
Spændende er det at se, hvordan de næste uger bliver. Uanset hvad, står de sarte planter lunt og godt i det vinteropvarmede drivhus, som jeg I skal se i denne uges video.

Påskeklokker i bukketer

07.02.2019 | Der er endnu ikke mange blomster i haven. Erantis og vintergæk har blomstret i nogle uger, og de første påskeklokker er sprunget ud. Det drejer sig om nogle enkelte grupper, der er ekstra tidligt på dem. Sådan er det hvert år; mens de fleste stadig lader vente på sig.

På blomstertorvet

31.01.2019 | I denne uge skal I med en tur på blomstertorvet her i Aarhus. Det er en grossist - Proflora, der sælger til professionelle blomsterfolk. Jeg elsker at komme derud, især ved vintertide, hvor der jo ikke er meget at plukke af i haven. Men på torvet bugner det med forårsblomster lige nu. Bare vent og se …

Et nyt projekt

24.01.2019 | Selv om vi blot er først på året, er jeg allerede i gang med at gøre mig tanker omkring nye projekter. Og i denne uge løfter jeg sløret for, hvilke nye planer jeg har for mine krukkearrangementer. Det handler om, at jeg i år vil til at dyrke grøntsager.

En tur i skoven

17.01.2019 | I denne uge skal I med mig en tur i skoven. Ikke fordi, der er så meget at kigge på derovre rent blomstermæssigt - slet ikke. Nej; det handler om et par kæmpe maskiner, der har været i gang nogle måneder. Jeg tager Nero med, og sammen går vi over for at se, hvorfor det larmer.

Gensyn med Holland

10.01.2019 | I januarhaven er det mildt, og der er nogle ting, jeg endnu ikke har fået plantet. Derfor er det godt, at det stadig er plusgrader.
Også i denne uge besøger jeg Marieke Nolsens dejlige have i Holland.

Hos Marieke Nolsen

03.01.2019 | Så er vi i gang med et nyt haveår, og jeg glæder mig i den grad til at inspirere. Selv om det er koldt og råt, er der alligevel ting, der kan gøres derude.
Desuden skal I med til Holland, hvor jeg besøger Marieke Nolsens charmerende skærehave.

Rigtig godt nytår

27.12.2018 | Så er atter et år gået, og det har været en stor glæde for mig at guide jer gennem mit haveliv endnu en sæson. I denne uge dækker jeg nytårsbord, og så skal I med en tur til Holland.
Så er atter et år gået, og det har været en stor glæde for mig at guide jer gennem mit haveliv endnu en sæson. I denne uge dækker jeg nytårsbord, og så skal I med en tur til Holland.

Fjerde søndag i advent

20.12.2018 | Nu er der altså ikke længe til jul. Så i denne uge kommer jeg med inspiration til julebordet. Desuden skal I atter en gang med på haverejse. I denne uge er jeg i Tyskland.

Tredje søndag i advent

13.12.2018 | Nu er vi næsten fremme ved tredje søndag i advent, og julen nærmer sig med hastige skridt. I denne uge sætter jeg fokus på hyacinter, der både pynter ude og inde, og så skal I også med til England.

Anden søndag i advent

06.12.2018 | Nu er det snart den anden søndag i advent, og i denne uge viser jeg, hvordan I nemt og hurtigt kan pynte en færdig grankrans. Desuden skal I med til England - til Dorset Walled Garden.

Første søndag i advent

29.11.2018 | 
… ja, det er det lige om lidt. Så det er tid til at få lavet en adventsdekoration og få fat i et kalenderlys, hvis det ikke allerede er sket. I denne uge har jeg indrettet juleværksted i køkkenet. Og desuden skal I med en tur til en af Englands skønneste haver.

Anders og Signe

22.11.2018 | I sidste uge var vi på besøg på Gartneriet Brændtvad på Djursland, hvor Anders fortalte om mistelten. Anders er en fantastisk fortæller, og han har meget på hjerte, så derfor besøger vi i denne video gartneriet igen. Og I skal også hilse på Anders' utrolige søster Signe.

Gartneriet Brændtvad

15.11.2018 | Julen står for døren, og snart skal jeg ikke alene til at lave dekorationer, men også buketter. Her bruger jeg rigtig gerne mistelten. Jeg er så heldig at have min egen private leverandør, nemlig Anders fra Gartneriet Brændtvad, og ham besøger vi i dag.

Ude med spaden

08.11.2018 | Det er da helt fantastisk, at vejret er så mildt. Og det er rigtig praktisk, når der er så meget, der stadig skal gøres. Jeg husker med gru nogle år, hvor jorden allerede blev dækket af sne på dette tidspunkt. Lad os håbe, at det varer noget endnu.

Meget at gøre

01.11.2018 | I den forløbne uge har vi haft frost, men nu er det igen ganske - for ikke at sige meget - mildt. Derfor er det en stor glæde at arbejde ude. Og heldigvis for det, for der er stadig meget at gøre.

Efterårsglæde

26.10.2018 | På det seneste har vi haft skønne og solrige efterårsdage, men også en del storm. Der er alligevel meget at glæde sig over. Blandt andet det sparsomme løv, der er tilbage på træer og buske, men også at dahliaknoldene nu står til vinteropbevaring i garagen.

Jeg ved, hvor der findes en have

18.10.2018 | Det er efterår, og der er meget at glæde sig over. Gyldne farver og smukt vejr … Men jeg tror alligevel, at vi er mange, der ser frem til, det igen bliver forår. I denne uge skal vi dog ikke kigge frem, men tilbage. Jeg inviterer jer nemlig med til Ivy Høghs fantastiske have ved Tange sø.
Vis flere videoer