Log ind

Lottes have

Lotte er endnu en af de haveejere, jeg præsenterer i min bog: 'Små haver. Store drømme'. Og hendes have i Valby er i sin egen klasse. Tænk en gang; blot 70 kvadratmeter og ikke mindre end syv haverum. Det er helt fortryllende.

.

Kommentarer
Jytte 12 måneder siden
Hvor er hun sød Charlotte, og hvilken yndig fantasi! Jeg bliver helt henført og ville ønske, at jeg havde overskud til at gå i gang med rafter og vinduer og, hvad har vi. Tak til jer begge
og Happy Gardening
til alle i klubbern
Jytte
Jytte 12 måneder siden
Undskyld Lotte, at jeg kom til at give dig et halvt forkert navn :) Det er nok, fordi min datter hedder Charlotte; men det er nu stadig en helt vindunderlig lille plet, du har skabt.
Claus 12 måneder siden
Kære Jytte, du er sørme ikke den eneste, der kommer til at bytte rundt på navne. Det kommer jeg også nogle gange til. Kh Claus. NB. Lotter er både sød og meget kreativ
Ingegerd 12 måneder siden
Tack för alla fina , inspirerande besök i andra trädgårdar med olika stilar. Fint att se det vackra i det som inte alltid är perfekt , som i den här trädgården.
Allt gott!
Ingegerd
Claus 12 måneder siden
Kære Ingegerd, tak for dine rosende ord. Kh Claus
Ulla 12 måneder siden
Sikke en dejlig video af Lottes fine lille have. Det er imponerende og inspirerende hvor meget hun har fået ud af så få kvadratmeter. Kh Ulla/have02
Claus 12 måneder siden
Kære Ulla, ja, det er helt utroligt, hvad Lotte har skabt. Kh Claus
Anette 12 måneder siden
Tak for en perlerække af inspirerende “havebesøg” 🤩
Ideer flyver rundt i mit hovede lige nu
De bedste hilsner Anette
Claus 12 måneder siden
Kære Anette, det er skønt at blive inspireret af andres haver. Dbh Claus
Bonnie 12 måneder siden
Tusind tak, for en dejlig rundvisning. Jeg kender jo godt Lottes have fra IG, men det er noget helt andet at gå lov til at være med live. Det er nogle voldsomt lækre høns - og hvis vi måtte have høns i vores haveforening, så havde jeg også nogle. Flot video - som altid. Mange hilsner Bonnie
Claus 12 måneder siden
Kære Bonnie, jeg er også helt forelsket i hønsene. Kh Claus
Anita 12 måneder siden
Kære Claus
Sikke dog en eventyr have , så anderledes, sjov og vældig inspirende , men har jo bogen , den er så sjov haven , utroeligt at planterne gror så flot , hønsene de er da bare så sjove og fine , kagen er da også en lækker en som den lå der og nyder livet, kaniner havde vi også som børn , børn er glade for dem.
Tak for et fantastisk havebesøg i dag , skønt at se haven på det her tidspunkt af året også , flot som altid , vil også sige tak for din gæstfrihed og at du altid deler din planteglæde og haveglæde også .
Vil lige spørge om du ku tænke dig at se min have , sådan rigtig på et tidspunkt du ku tænke dig ?
Jeg har jo været på havebesøg en del gange efterhånden .
Fortsat god weekend til dig og alle jer andre .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 12 måneder siden
Kære Anita, tak for din hilsen. Jeg skriver til dig, når jeg kommer til Fyn, men det bliver nok først næste år. Der er så meget lige nu. Jeg er i gang med bogskriveri. Kh Claus
Dorrit 12 måneder siden
Hej. Sikke en skønhave. Det er nogle dejlige videoer du laver. Min mand og jeg besøgte din have i lørdags - en dejlig oplevelse. Du har virkelig en skøn have, hvor man som gæst føler sig velkommen. Vi har en grund på ca 1500 kvadratmeter, hvor forhaven trænger til fornyelse, så besøget hos dig gav os ny energi og nogle gode ideer. En tak til dine gartner og dig for en dejlig eftermiddag.
Venlig hilsen
Dorrit og Jacob

Claus 12 måneder siden
Kære Dorrit og Jacob, Tak for jeres besøg. Det var hyggeligt at hilse på jer. Er glad for, at I bliver inspirerede. Dbh Claus
Tina 12 måneder siden
Kæreste Claus En skøn lille plet med masser af inspiration, interessant at høre om hønseracen, måske man skulle vælge den?
Det er imponerende at se hvad Lotte kan få ud af sine 70 kvm. Knus Tina
Karen 6 måneder siden
kære Claus Dalby.
Ja også denne have var skøn. Jeg nyder her i den ikke særlig kolde vinter at se Dine havebesøg igen og igen . Dejligt at se så mange udgaver af haver der er i lille Dannevang og faktisk at der bare skal fri fantasi til for at skabe eventyr - så skønt. Hvordan har Du egentlig udvalgt de haver Du har besøgt ? Jeg er så glad for at man kan hente de enkelte videoer og se dem igen og igen. Det er en stor inspiration for mig. Tak skal Du have.
Bedste hilsner
Karen Søborg

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.

Enghøj Staudehave

23.07.2020 | Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

Krukkekøkkenhaven

15.07.2020 | I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

Rosernes tid

09.07.2020 | Af alle havens blomster må jeg sige, at jeg holder mest af roser. Ingen anden blomst kan overgå den i skønhed og duft. Tænker, at mange har det ligesom jeg.

Ud med saksen

02.07.2020 | Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!
Preview

Midsommer

25.06.2020 | Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.

Juniglæder

18.06.2020 | Der er meget at glæde sig over her i årets første sommermåned. Krukkevæksterne viser sig fra deres bedste side, og der er også gang i krukkekøkkenhaven. Det er en løfterig tid.

Blomstring i skyggen

11.06.2020 | Det sker ikke så sjældent, at folk siger til mig, at de har svært ved at finde ud af, hvad de skal plante i skyggen. Faktisk er det nu ikke så svært. Brug nettet - søg og du skal finde!

Nu er det sommer

04.06.2020 | Det er helt utroligt, så hurtigt det går i haven lige nu. Men vi har jo også haft pragtfulde dage med sol og megen varme. Det er noget, der behager både blomster og haveejere. Faktisk har maj måned været den mest solrige i over hundrede år, har vi lige fået at vide.

De sidste tulipaner

28.05.2020 | Om få dage er det sommer, i alt fald rent kalendermæssigt. De seneste dage har budt på nogen varme og sol, og nu er det ved at være uigenkaldeligt slut med tulipanerne. Men I får lige et sidste kig på mine …
Preview

Pangfarver

21.05.2020 | Mon ikke mange af jer ved, at jeg er vild med farver og at sætte dem sammen? Det er en stor, stor passion, som jeg altid har haft. Også inden jeg blev havemenneske for et kvart århundrede siden. Jeg var ikke et helt almindeligt barn!

Flere tulipaner

14.05.2020 | Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er vild med tulipaner. Og jeg har da heller aldrig hørt om nogle, der ikke kunne lide denne dejlige forårsblomst, som fås i alkens skønne farver.

Køkkenurter og blomster

07.05.2020 | Mange af de køkkenurter, vi dyrker til kulinarisk brug, er lige så smukke som blomster, og det er blevet en hel sport for mig at sætte dem sammen. Det er noget af det, jeg viser i denne uges video.

Planting og såning

30.04.2020 | Der er ingen tvivl om, at forårsmånederne er de travleste i haven. Sådan er det i hvert fald her. Men man skal som bekendt yde, før man kan nyde, og det har jeg heller ikke det fjerneste imod. I denne uge handler det om både plantning og såning.

Blomstrendre overdådighed

23.04.2020 | Foråret er for alvor kommet til Risskov. Bøgen er sprunget ud, og forårsløgvæksterne blomstrer, så det er en hel lyst; ikke blot i haven, men også udenfor porten. Der er så meget at glæde sig over ...

Kom med i drivhuset

16.04.2020 | Det er forår. Påskeklokkerne og narcisserne blomstrer. Der er skønt i skovhaven, men I skal også med ind i drivhuset og se, hvad jeg har gang i derinde. Og det er ikke så lidt; set i lyset af den periode vi er inde i, er der ekstra meningsfuldt at så og prikle.

Påsketravlhed

09.04.2020 | Det går rigtig hurtigt i haven lige nu, og det hele gror som en lyst. Selv om jeg har fået ekstra meget tid, er der masser at lave, og i den forløbne uge har vi haft rigtig travlt. Blandt andet med at potte dahliaer, og de står nu klar i drivhuset.

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.
Vis flere videoer