Log ind

Du er ikke medlem, så du kan kun se et preview af klub-videoer. Men du kan altid se de gratis videoer nedenfor.

Mageløse magnoliaer

Magnoliaer fås i mange varianter med forskellige blomster og varierende højder. Nogle kan bliver op til ti meter høje, og det skal man nayurligvis tænke på, når man planter i haven. I ugens video viser jeg nogle eksemplarer, der bliver omkring tre-fire meter høje og derfor kan indpasses de fleste steder.

Kommentarer
Anita for 4 måneder siden
Kære Claus
Tak for en skøn rundvisning i haven - det er jo pragtfuldt med sådan en rundvisning
Og alle de skønne magnoliaer - jeg har to styk - En George Henry Kern
Og en opstammet magnolia træ som jeg plantede sidste år - hold daop der kom jeg på arbejde - det var et stort hul for det er jo en surbundsplante - det vidste jeg ikke men jeg klarede opgaven og fik kørt alt det andet jord væk også og det står så flot og det bliver jo ca tre meter højt og i diameter - men det vil jeg nu styre så det ikke løber løbsk
Og det er så interesant at følge dig på turen i det engelske - og tak for dejlig musik på video det er dejligt - jeg har været på livstil messe ved Ledreborg i dag - det blev lige besluttet i går aftes så vores ældste datter og jeg tog lige på en rigtig hyggelig tur
Men glæder mig til at følge videre med på tur rundt i England
Kh Anita og Jørgen
Claus for 3 måneder siden
Kære Anita, tak for din hyggelige hilsen. Der er delte meninger om, hvorvidt magnoliaer skal plantes i sur eller kalkrig jord. Her er jorden kalkrig, og det går fint. Kh Claus
Tina for 4 måneder siden
Åh endelig kom indslaget tilbage, det var der ikke i morges. Troede at jeg havde drømt dit indslag om magnolier, da jeg så det sent i går aftes. Mange magnolier er som en drøm men det var indslaget gudskelov ikke. Jeg har tre magnolier i haven en Stellata, Sieboldi og soulangeana. Sidstnævnte tror jeg er den der stod i din have da I flyttede ind. Knus Tina
Claus for 3 måneder siden
Kære Tina, tak for tipset om, hvilken min magnolia uden navn kan være. Kh Claus
Helle for 4 måneder siden
Kære Claus.
Tusind for en dejlig tur i din smukke have.
Har selv en meget smuk rosa magnolia som der blir nydt hver dag.
Tak for de meget smukke billeder du viser på din rundtur i England og fortsat rigtig god tur.

Med venlig hilsen Helle.
Claus for 3 måneder siden
Kære Helle, dejligt at du kan lide Englandsbillederne. Dbh Claus
Lotte for 4 måneder siden
Kære Claus. Tak for endnu en skøn video. Jeg synes ligesom dig, at ramsløg er smukke, men jeg vil heller ikke så gerne have dem fritvoksende i mine bede, så jeg har dem i en krukke sammen med Hosta. Det er en rigtig fin kombination. Først kommer ramsløgenes fine lysegrønne blade tidligt om foråret og fylder krukken. Så kommer hostaens trompetskud frem, og mens de folder sig ud, så blomstrer ramsløgene så fint op igennem. Det er ren magi. Når ramsløgenes blade bliver kedelige og blomsterne visner, så ser man kun de skønne hostablade. Det var bare en ide, som jeg synes, jeg gerne ville dele. Kom godt hjem fra England. Dbh Lotte
Claus for 3 måneder siden
Kære Lotte, rigtig god idé med kombinationen af ramsløg og hosta. Dbh Claus
Eva for 4 måneder siden
Hej Claus!

Kul att se dina filmer! Susan har en "kusin" som heter "Heaven Scent" som ser ut som Susan men har dessutom en rosen doft! Något som jag annars tycker att magnolior saknar. Inte för att det spelar så stor roll, har flera olika sorters magnolia i alla fall. De är såå fina. Det blir nog någon till efter att ha sett din film om dem!

Kul att höra dina rapporter från England och visst har Sissinghurst blivit mycket bättre sen Troy tog över! Jag var där i somras och har varit där flera gånger innan under årens lopp och man kan känna en optimism och skaparglädje, bland de som jobbar där, sen Troy tog över som inte fanns innan!

Ser alltid fram mot att höra från dig. Det är ett sant nöje att följa dig och det du gör!

Varma hälsningar
Eva

Ps Dina vaser är helt "addicitive". Det känns som man måste minst ha en av varje sort!
Claus for 3 måneder siden
Kære Eva, tak for din hilsen. Regner med at møde Troy på Sissinghurst, når jeg kommer tilbage til juli. Og dejligt, at du kan lide min vase. Dbh Claus
Lillian for 4 måneder siden
Hej Claus ! Tusind tak for rundvisning i din smukke have ! Jeg håber virkelig der bliver mulighed for at besøge din have i august ,da jeg ikke kan komme 1. Juli venlige hilsener Lillian
Claus for 3 måneder siden
Kære Lillian, gå ind på siden. Så kan du tilmelde dig i august. Glæder mig til at se dig. Dbh Claus
Eliane for 4 måneder siden
Kære Claus.
Tusind tak for en vidunderlig video fra din smukke have.
Der er noget fantastisk elegant over magnoliaer. Den er desværre ikke velegnet i vores små højbede.
Vi bemærkede at dine Lunaria blomstrer, det gør de slet ikke her i haven. Vores Løjtnantshjerter derimod, breder sig voldsomt i de små højbede. Men så kan vi jo fylde et par krukker med dem.
Vi ønsker dig fortsat god rejse i England.
Kærlige tanker fra John og Eliane
Claus for 3 måneder siden
Kære John og Eliane, mon ikke, at jeres Lunaria er sprunget ud nu? Kh Claus
Kirsten for 4 måneder siden
Kære Claus
Tusind tak for en dejlig rundvisning i din smukke have, vi skal helt sikkert have flere magnolier i vores have, Susan er rigtig flot og dejlig at den blomstre over lang tid
Også tak for de flotte billeder og beskrivelse fra England
Kærlig Hilsen Kirsten
Claus for 3 måneder siden
Kære Kirsten, tak for hilsen. Herligt, at du kan lide mine Englands-beskrivelser. Kh Claus
Alice for 4 måneder siden
Kære Claus
Hvor er der smukt i din forårshave, Tusind Tak for rundturen! Magnolietræer er bare så smukke og elegante i blomst og geranien du viser er da en genial forårsplante, hvis man slipper for en stor bladroset sommeren igennem!
Vidunderlig billeder du har vist fra din tur til England! Tak for at tage os med via Instagram! :-)
Kærlig hilsen Alice
Claus for 3 måneder siden
Kære Alice, ja, det er en skøn geranie, som ikke tager plads op. Kh Claus
Annie for 4 måneder siden
Kære Claus.
Mange tak for din fortælling om magnolia og alle de smukke blomster i din have. Jeg har også magnolia i haven og de er meget smukke nu. Håber du nyder dagene i England og glæder mig til at se billeder derfra.
De bedste hilsner Annie
Claus for 3 måneder siden
Kære Annie, du kan tror, at jeg har nydt dagene i England. Dbh Claus
Jytte for 4 måneder siden
Hvert år ved denne tid, når jeg læser andres begejstring over de blomstrende Magnolier, bliver jeg så frustreret. Mine Stjernemagnolier blomstrer fint, men M. soulangeana (eller hvad det nu er, den hedder) har aldrig sat så meget som ene eneste blomst. Jeg ved godt, at man skal væbne sig med tålmodighed i forbindelse med denne dame, men hun står her altså på trettende år ......
jeg håber, at du har haft det godt i England, Claus, og glæder mig til nyt i morgen.
Happy Gardening,
Jytte
Claus for 3 måneder siden
Kære Jytte, ja tretten år en rum tid at vente. Måske næste år ... Kh Claus

I krukker og kasser

14.09.2017 | Helt fra det tidlige forår bestræber vi os på at have noget i blomst i sensommeren, især i krukker og kasser. Det er ikke svært, hvis blot man er ude i god tid; sår sommerblomster og lægger dahliaknolde.

Tulipaner i krukker

08.09.2017 | Gennem snart mange år har jeg praktiseret den disciplin, der går ud på lægge forårsløg, især tulipaner, i krukker. Det er på ingen måde svært, men kræver alligevel et par praktiske ting, som jeg vil forklare om her.

Sunken Garden

31.08.2017 | The Sunken Garden er et af havens femten rum, og jeg fornemmer, at mange er fascinerede af denne plads, tegnet af have- og landskabsarkitekt Kjeld Slot. Det var et spændende projekt, og undervejs kom jeg også med inputs.

Hortensiaer i hele haven

24.08.2017 | En busk, som jeg slet ikke kan forestille mig at undvære i haven, er hortensia. Med sit rige flor og sine flotte blomster er det en perfekt partner til for eksempel stauder og andre blomstrende vækster.

Violfrøstjerne - et højdepunkt

17.08.2017 | I augusthaven er der især en plante, der påkalder sig opmærksomheden. Det er den imponerende violfrøstjerne, Thalictrum, der fås i flere udgaver.
I denne uge viser jeg nogle af højdespringerne.

Chelsea Flower Show

10.08.2017 | En af de helt store begivenheder indenfor haveverdenen er Chelsea Flower Show, der finder sted i London hvert år i maj. Folk kommer hertil i tusindvis, og det er en event, der tales om over hele Europa.

Tre berømte haver

03.08.2017 | I denne uges video præsenterer jeg tre af Englands ikoniske haver - Sissinghurst Castle Garden, Hidcote Manor og Snowshill Manor - alle haver, der på en alle anden måde har inspireret mig.
Optagelserne er fra min Englandstur i maj.
Preview

Keukenhof

27.07.2017 | Jeg tror ikke, at der er nogen af jer, der er i tvivl om, at jeg elsker forårsløg. Tulipaner, narcisser, perlehyacinter, krokus og alle de andre skønne.

Nu skal vi en tur til Holland.

Med inspiration fra grøftekanten

20.07.2017 | Hvis man kan tale om havemode, er der ingen tvivl om, at det vilde look er i højsædet, og det er en stil, der er kommet for at blive. Det tør jeg godt garantere.

Roser i godt selskab

13.07.2017 | Mon ikke, at vi havefolk godt kan blive enige om, at det er noget helt særligt, når roserne folder sig ud i haven? For mig er det i hvert fald en fest, som jeg hvert år ser frem til.
Preview

Åben have

06.07.2017 | Rigtigt mange mennesker har gennem årene ønsket at opleve min have. Det har tidligere kun været muligt, hvad man vandt en billet i en af de årlige konkurrencer, jeg afholdt. Men nu kan det lade sig gøre, hvis man melder sig ind i min Haveklub som Guldmedlem.

I gang med Krukkehaven

29.06.2017 | År for år er krukkehaven vokset, og efterhånden er det svært at finde plads til alle væksterne. Alligevel bliver jeg ved med at skabe nye konstellationer.

I halvskygge

22.06.2017 | Min have er så stor, at der er partier med både sol og skygge - eller rettere halvskygge. The woodland garden vender øst/vest, og det betyder, at der både er morgen- og aftensol.

Mød mine gartnere

15.06.2017 | I denne uge vil jeg ikke alene præsentere nogle af havens bede, mens også mine gartnere - Preben, Mariann og Birthe. Uden dem, ingen have! Sådan er det ...

Lupiner og prydløg

08.06.2017 | I ugens video fortæller jeg det om det nyligt arrangerede krukkearrangement udenfor porten. Her spiller lupiner hovedrollen. Og indenfor porten, under alletræerne, blomstrer tusindvis af prydløg.

Støt stauderne

01.06.2017 | Rigtig mange drømmer om et staudebed med bølgende blomstring fra tidligt forår til ind i efteråret. Men ... et velfungerende staudebed kan være noget af en udfordring. Blandt andet, hvis høje stauder begynder at vælte.

Mageløse magnoliaer

25.05.2017 | Mon ikke, at de fleste vil give mig ret i, at magnoliaer er nogle af de smukkeste blomstrende træer i foråret? Jeg holder i hvert fald meget af dem og nyder, at blomsterne matcher floret i bedene.

Forårshaven

18.05.2017 | Bøgeskoven er sprunget ud, fuglene synger, og alt er fryd og gammen. Vi har tilmed fået lunere vejr. Hvad kan man forlange mere? Jeg er bare så tilfreds og glad.
Vis flere videoer