Log ind

Mageløse magnoliaer

Magnoliaer fås i mange varianter med forskellige blomster og varierende højder. Nogle kan bliver op til ti meter høje, og det skal man nayurligvis tænke på, når man planter i haven. I ugens video viser jeg nogle eksemplarer, der bliver omkring tre-fire meter høje og derfor kan indpasses de fleste steder.

Kommentarer
Anita 11 måneder siden
Kære Claus
Tak for en skøn rundvisning i haven - det er jo pragtfuldt med sådan en rundvisning
Og alle de skønne magnoliaer - jeg har to styk - En George Henry Kern
Og en opstammet magnolia træ som jeg plantede sidste år - hold daop der kom jeg på arbejde - det var et stort hul for det er jo en surbundsplante - det vidste jeg ikke men jeg klarede opgaven og fik kørt alt det andet jord væk også og det står så flot og det bliver jo ca tre meter højt og i diameter - men det vil jeg nu styre så det ikke løber løbsk
Og det er så interesant at følge dig på turen i det engelske - og tak for dejlig musik på video det er dejligt - jeg har været på livstil messe ved Ledreborg i dag - det blev lige besluttet i går aftes så vores ældste datter og jeg tog lige på en rigtig hyggelig tur
Men glæder mig til at følge videre med på tur rundt i England
Kh Anita og Jørgen
Claus 10 måneder siden
Kære Anita, tak for din hyggelige hilsen. Der er delte meninger om, hvorvidt magnoliaer skal plantes i sur eller kalkrig jord. Her er jorden kalkrig, og det går fint. Kh Claus
Tina 11 måneder siden
Åh endelig kom indslaget tilbage, det var der ikke i morges. Troede at jeg havde drømt dit indslag om magnolier, da jeg så det sent i går aftes. Mange magnolier er som en drøm men det var indslaget gudskelov ikke. Jeg har tre magnolier i haven en Stellata, Sieboldi og soulangeana. Sidstnævnte tror jeg er den der stod i din have da I flyttede ind. Knus Tina
Claus 10 måneder siden
Kære Tina, tak for tipset om, hvilken min magnolia uden navn kan være. Kh Claus
Helle 11 måneder siden
Kære Claus.
Tusind for en dejlig tur i din smukke have.
Har selv en meget smuk rosa magnolia som der blir nydt hver dag.
Tak for de meget smukke billeder du viser på din rundtur i England og fortsat rigtig god tur.

Med venlig hilsen Helle.
Claus 10 måneder siden
Kære Helle, dejligt at du kan lide Englandsbillederne. Dbh Claus
Lotte 11 måneder siden
Kære Claus. Tak for endnu en skøn video. Jeg synes ligesom dig, at ramsløg er smukke, men jeg vil heller ikke så gerne have dem fritvoksende i mine bede, så jeg har dem i en krukke sammen med Hosta. Det er en rigtig fin kombination. Først kommer ramsløgenes fine lysegrønne blade tidligt om foråret og fylder krukken. Så kommer hostaens trompetskud frem, og mens de folder sig ud, så blomstrer ramsløgene så fint op igennem. Det er ren magi. Når ramsløgenes blade bliver kedelige og blomsterne visner, så ser man kun de skønne hostablade. Det var bare en ide, som jeg synes, jeg gerne ville dele. Kom godt hjem fra England. Dbh Lotte
Claus 10 måneder siden
Kære Lotte, rigtig god idé med kombinationen af ramsløg og hosta. Dbh Claus
Eva 11 måneder siden
Hej Claus!

Kul att se dina filmer! Susan har en "kusin" som heter "Heaven Scent" som ser ut som Susan men har dessutom en rosen doft! Något som jag annars tycker att magnolior saknar. Inte för att det spelar så stor roll, har flera olika sorters magnolia i alla fall. De är såå fina. Det blir nog någon till efter att ha sett din film om dem!

Kul att höra dina rapporter från England och visst har Sissinghurst blivit mycket bättre sen Troy tog över! Jag var där i somras och har varit där flera gånger innan under årens lopp och man kan känna en optimism och skaparglädje, bland de som jobbar där, sen Troy tog över som inte fanns innan!

Ser alltid fram mot att höra från dig. Det är ett sant nöje att följa dig och det du gör!

Varma hälsningar
Eva

Ps Dina vaser är helt "addicitive". Det känns som man måste minst ha en av varje sort!
Claus 10 måneder siden
Kære Eva, tak for din hilsen. Regner med at møde Troy på Sissinghurst, når jeg kommer tilbage til juli. Og dejligt, at du kan lide min vase. Dbh Claus
Lillian 11 måneder siden
Hej Claus ! Tusind tak for rundvisning i din smukke have ! Jeg håber virkelig der bliver mulighed for at besøge din have i august ,da jeg ikke kan komme 1. Juli venlige hilsener Lillian
Claus 10 måneder siden
Kære Lillian, gå ind på siden. Så kan du tilmelde dig i august. Glæder mig til at se dig. Dbh Claus
Eliane 11 måneder siden
Kære Claus.
Tusind tak for en vidunderlig video fra din smukke have.
Der er noget fantastisk elegant over magnoliaer. Den er desværre ikke velegnet i vores små højbede.
Vi bemærkede at dine Lunaria blomstrer, det gør de slet ikke her i haven. Vores Løjtnantshjerter derimod, breder sig voldsomt i de små højbede. Men så kan vi jo fylde et par krukker med dem.
Vi ønsker dig fortsat god rejse i England.
Kærlige tanker fra John og Eliane
Claus 10 måneder siden
Kære John og Eliane, mon ikke, at jeres Lunaria er sprunget ud nu? Kh Claus
Kirsten 11 måneder siden
Kære Claus
Tusind tak for en dejlig rundvisning i din smukke have, vi skal helt sikkert have flere magnolier i vores have, Susan er rigtig flot og dejlig at den blomstre over lang tid
Også tak for de flotte billeder og beskrivelse fra England
Kærlig Hilsen Kirsten
Claus 10 måneder siden
Kære Kirsten, tak for hilsen. Herligt, at du kan lide mine Englands-beskrivelser. Kh Claus
Alice 11 måneder siden
Kære Claus
Hvor er der smukt i din forårshave, Tusind Tak for rundturen! Magnolietræer er bare så smukke og elegante i blomst og geranien du viser er da en genial forårsplante, hvis man slipper for en stor bladroset sommeren igennem!
Vidunderlig billeder du har vist fra din tur til England! Tak for at tage os med via Instagram! :-)
Kærlig hilsen Alice
Claus 10 måneder siden
Kære Alice, ja, det er en skøn geranie, som ikke tager plads op. Kh Claus
Annie 11 måneder siden
Kære Claus.
Mange tak for din fortælling om magnolia og alle de smukke blomster i din have. Jeg har også magnolia i haven og de er meget smukke nu. Håber du nyder dagene i England og glæder mig til at se billeder derfra.
De bedste hilsner Annie
Claus 10 måneder siden
Kære Annie, du kan tror, at jeg har nydt dagene i England. Dbh Claus
Jytte 11 måneder siden
Hvert år ved denne tid, når jeg læser andres begejstring over de blomstrende Magnolier, bliver jeg så frustreret. Mine Stjernemagnolier blomstrer fint, men M. soulangeana (eller hvad det nu er, den hedder) har aldrig sat så meget som ene eneste blomst. Jeg ved godt, at man skal væbne sig med tålmodighed i forbindelse med denne dame, men hun står her altså på trettende år ......
jeg håber, at du har haft det godt i England, Claus, og glæder mig til nyt i morgen.
Happy Gardening,
Jytte
Claus 10 måneder siden
Kære Jytte, ja tretten år en rum tid at vente. Måske næste år ... Kh Claus

Forårs-sysler

19.04.2018 | At foråret er en rigtig skøn tid, tror jeg ikke, at vi er nogen, der kan være uenige om. Men for os haveejere er det også en rigtig travl tid. Alt ude gror, så det er en lyst. Ih hvor vi glæder os …

Hektisk aktivitet

12.04.2018 | Så kom foråret og med det en masse aktiviteter ude. Og det er det, denne uges video handler om. Ikke alene mine egne gartnere, men også ekstra indkaldte, har utrolig travlt.

På besøg i drivhusene

05.04.2018 | 
Vi er i fuld gang med at prikle planter ud. Et rigtigt hyggeligt arbejde, og det er da også det, det blandt andet handler om i denne uges video. Desuden skal I se, hvad der sker i drivhusene.

Pynt til påske

29.03.2018 | Så er det påske. Og nu, hvor det ikke er det bedste havevejr, må vi skabe det hyggeligt indendøre. I denne uges video kommer jeg med et par forslag til buketter, og jeg pynter også op med primulaer og hornvioler.

Pink påske

22.03.2018 | Nu er der kun en uge til påske, og nogle skal sikkert have gæster. Så er det hyggeligt at dække et bord med forårsblomster. Jeg kommer med ideer til to forskellige borddækninger, der også vil kunne bruges til andre forårsfester. For eksempel konfirmation eller bryllup.

Såning af store frø

15.03.2018 | I denne uge handler det om såning af store frø. Dem behandler jeg på en særlig måde, og i denne video viser jeg, hvordan jeg sår snerler, solsikker og tallerkensmækker. Desuden skal I se, hvad gartnerne har haft travlt med, hvad såning angår.

Venter på forår

08.03.2018 | Mon ikke, at mange har det som jeg; vi venter på foråret. Ude er der sne, men nu er det begyndt at tø, og vejrudsigten siger, at det i næste uge skal blive mere mildt. Det glæder jeg mig så meget til. Jeg har så mange nye og spændende projekter, som vi skal i gang med.

Såning af sommerblomster

01.03.2018 | Siden jeg blev havemenneske for godt og vel tyve år siden, har jeg elsket at dyrke planter fra frø. Og jeg tror, at jeg har lavet alle de fejl, man kan lave. Dem har jeg imidlertid lært af, og som årene har gået, har jeg tilegnet mig en viden, som jeg vil dele ud af i denne video.

Forspiring

22.02.2018 | Frøformering er en af haveverdenens mest spændende discipliner. Men for at lykkes, er det vigtigt at have de rigtige hjælpemidler ved hånden. Og det er dem denne uges video handler om.

IPM-messe i Essen

15.02.2018 | For et par uger siden var jeg sammen med Bilkas indkøbere i Essen, Tyskland, for at gæste The world's leading trade fair for horticulture - Die Internationale Pflanzenmesse - IPM. Jeg havde kameraet med, så nu vil jeg invitere jer på en tur.

Michael Trapp

08.02.2018 | I september sidste år var jeg i New England, USA, hvor jeg besøgte mange fantastiske haver. Blandt andet én var helt i særklasse. Det handler om Michael Trapps have, som jeg præsenterer i denne uges video.
Preview

Kifsgate

01.02.2018 | Også i denne uge vil jeg invitere jer en tur til England; til en af de kendteste haver, nemlig Kifsgate. Dette ikoniske sted er skabt gennem tre generationer af tre kvinder over snart hundrede år. Et helt fortryllende sted.

The Wild Side

25.01.2018 | Døgnet er tiltaget med mere end en time, og det er noget, der kan mærkes. I haven er der stadig noget at gøre, og i denne video fortæller jeg om beskæring af Klematis. Og så skal vi en tur til England: til en ganske særlig have - The Wild Side.

Arne Maynard

18.01.2018 | I denne uge inviterer jeg jer med en tur til England. Det er tale om et tilbageblik til juli, hvor jeg var en tur i Wales og besøgte den verdensberømte have- og landskabsarkitekt Arne Maynard.
 

Hampton Court Flower Show

11.01.2018 | Vintertid er drømmetid, og det handler ikke kun om at se frem, men også tilbage. I dag mindes jeg den første weekend i juli, 2017. For da var jeg på Hampton Court Flower Show. Nu bliver I inviteret med.

Tilbageblik

04.01.2018 | Så skal vi i gang igen. Ikke alene et nyt år begynder, men også en helt jomfruelig havesæson lurer lige om hjørnet. På denne årstid er der ikke meget liv derude, men bare vent!

Godt Nytår

27.12.2017 | I denne årets sidste video regerer jeg i køkkenet. Der bliver pyntet bord til nytårsaften, og desuden er jeg i gang ved komfuret og kommer med to forholdsvis enkle opskrifter til nytårsmenuen.

Så er det Jul

19.12.2017 | Jeg glæder mig i denne tid! Det er ganske vist, at det snart er jul, og denne udsendelse er den sidste i en række af seks, hvor jeg har julet i den store stil. Og jeg må sige, at jeg i den grad har hygget mig.
Vis flere videoer