Log ind

Mageløse magnoliaer

Magnoliaer fås i mange varianter med forskellige blomster og varierende højder. Nogle kan bliver op til ti meter høje, og det skal man nayurligvis tænke på, når man planter i haven. I ugens video viser jeg nogle eksemplarer, der bliver omkring tre-fire meter høje og derfor kan indpasses de fleste steder.

Kommentarer
Anita for 2 måneder siden
Kære Claus
Tak for en skøn rundvisning i haven - det er jo pragtfuldt med sådan en rundvisning
Og alle de skønne magnoliaer - jeg har to styk - En George Henry Kern
Og en opstammet magnolia træ som jeg plantede sidste år - hold daop der kom jeg på arbejde - det var et stort hul for det er jo en surbundsplante - det vidste jeg ikke men jeg klarede opgaven og fik kørt alt det andet jord væk også og det står så flot og det bliver jo ca tre meter højt og i diameter - men det vil jeg nu styre så det ikke løber løbsk
Og det er så interesant at følge dig på turen i det engelske - og tak for dejlig musik på video det er dejligt - jeg har været på livstil messe ved Ledreborg i dag - det blev lige besluttet i går aftes så vores ældste datter og jeg tog lige på en rigtig hyggelig tur
Men glæder mig til at følge videre med på tur rundt i England
Kh Anita og Jørgen
Claus for 1 måned siden
Kære Anita, tak for din hyggelige hilsen. Der er delte meninger om, hvorvidt magnoliaer skal plantes i sur eller kalkrig jord. Her er jorden kalkrig, og det går fint. Kh Claus
Tina for 2 måneder siden
Åh endelig kom indslaget tilbage, det var der ikke i morges. Troede at jeg havde drømt dit indslag om magnolier, da jeg så det sent i går aftes. Mange magnolier er som en drøm men det var indslaget gudskelov ikke. Jeg har tre magnolier i haven en Stellata, Sieboldi og soulangeana. Sidstnævnte tror jeg er den der stod i din have da I flyttede ind. Knus Tina
Claus for 1 måned siden
Kære Tina, tak for tipset om, hvilken min magnolia uden navn kan være. Kh Claus
Helle for 2 måneder siden
Kære Claus.
Tusind for en dejlig tur i din smukke have.
Har selv en meget smuk rosa magnolia som der blir nydt hver dag.
Tak for de meget smukke billeder du viser på din rundtur i England og fortsat rigtig god tur.

Med venlig hilsen Helle.
Claus for 1 måned siden
Kære Helle, dejligt at du kan lide Englandsbillederne. Dbh Claus
Lotte for 2 måneder siden
Kære Claus. Tak for endnu en skøn video. Jeg synes ligesom dig, at ramsløg er smukke, men jeg vil heller ikke så gerne have dem fritvoksende i mine bede, så jeg har dem i en krukke sammen med Hosta. Det er en rigtig fin kombination. Først kommer ramsløgenes fine lysegrønne blade tidligt om foråret og fylder krukken. Så kommer hostaens trompetskud frem, og mens de folder sig ud, så blomstrer ramsløgene så fint op igennem. Det er ren magi. Når ramsløgenes blade bliver kedelige og blomsterne visner, så ser man kun de skønne hostablade. Det var bare en ide, som jeg synes, jeg gerne ville dele. Kom godt hjem fra England. Dbh Lotte
Claus for 1 måned siden
Kære Lotte, rigtig god idé med kombinationen af ramsløg og hosta. Dbh Claus
Eva for 2 måneder siden
Hej Claus!

Kul att se dina filmer! Susan har en "kusin" som heter "Heaven Scent" som ser ut som Susan men har dessutom en rosen doft! Något som jag annars tycker att magnolior saknar. Inte för att det spelar så stor roll, har flera olika sorters magnolia i alla fall. De är såå fina. Det blir nog någon till efter att ha sett din film om dem!

Kul att höra dina rapporter från England och visst har Sissinghurst blivit mycket bättre sen Troy tog över! Jag var där i somras och har varit där flera gånger innan under årens lopp och man kan känna en optimism och skaparglädje, bland de som jobbar där, sen Troy tog över som inte fanns innan!

Ser alltid fram mot att höra från dig. Det är ett sant nöje att följa dig och det du gör!

Varma hälsningar
Eva

Ps Dina vaser är helt "addicitive". Det känns som man måste minst ha en av varje sort!
Claus for 1 måned siden
Kære Eva, tak for din hilsen. Regner med at møde Troy på Sissinghurst, når jeg kommer tilbage til juli. Og dejligt, at du kan lide min vase. Dbh Claus
Lillian for 2 måneder siden
Hej Claus ! Tusind tak for rundvisning i din smukke have ! Jeg håber virkelig der bliver mulighed for at besøge din have i august ,da jeg ikke kan komme 1. Juli venlige hilsener Lillian
Claus for 1 måned siden
Kære Lillian, gå ind på siden. Så kan du tilmelde dig i august. Glæder mig til at se dig. Dbh Claus
Eliane for 2 måneder siden
Kære Claus.
Tusind tak for en vidunderlig video fra din smukke have.
Der er noget fantastisk elegant over magnoliaer. Den er desværre ikke velegnet i vores små højbede.
Vi bemærkede at dine Lunaria blomstrer, det gør de slet ikke her i haven. Vores Løjtnantshjerter derimod, breder sig voldsomt i de små højbede. Men så kan vi jo fylde et par krukker med dem.
Vi ønsker dig fortsat god rejse i England.
Kærlige tanker fra John og Eliane
Claus for 1 måned siden
Kære John og Eliane, mon ikke, at jeres Lunaria er sprunget ud nu? Kh Claus
Kirsten for 2 måneder siden
Kære Claus
Tusind tak for en dejlig rundvisning i din smukke have, vi skal helt sikkert have flere magnolier i vores have, Susan er rigtig flot og dejlig at den blomstre over lang tid
Også tak for de flotte billeder og beskrivelse fra England
Kærlig Hilsen Kirsten
Claus for 1 måned siden
Kære Kirsten, tak for hilsen. Herligt, at du kan lide mine Englands-beskrivelser. Kh Claus
Alice for 2 måneder siden
Kære Claus
Hvor er der smukt i din forårshave, Tusind Tak for rundturen! Magnolietræer er bare så smukke og elegante i blomst og geranien du viser er da en genial forårsplante, hvis man slipper for en stor bladroset sommeren igennem!
Vidunderlig billeder du har vist fra din tur til England! Tak for at tage os med via Instagram! :-)
Kærlig hilsen Alice
Claus for 1 måned siden
Kære Alice, ja, det er en skøn geranie, som ikke tager plads op. Kh Claus
Annie for 2 måneder siden
Kære Claus.
Mange tak for din fortælling om magnolia og alle de smukke blomster i din have. Jeg har også magnolia i haven og de er meget smukke nu. Håber du nyder dagene i England og glæder mig til at se billeder derfra.
De bedste hilsner Annie
Claus for 1 måned siden
Kære Annie, du kan tror, at jeg har nydt dagene i England. Dbh Claus
Jytte for 2 måneder siden
Hvert år ved denne tid, når jeg læser andres begejstring over de blomstrende Magnolier, bliver jeg så frustreret. Mine Stjernemagnolier blomstrer fint, men M. soulangeana (eller hvad det nu er, den hedder) har aldrig sat så meget som ene eneste blomst. Jeg ved godt, at man skal væbne sig med tålmodighed i forbindelse med denne dame, men hun står her altså på trettende år ......
jeg håber, at du har haft det godt i England, Claus, og glæder mig til nyt i morgen.
Happy Gardening,
Jytte
Claus for 1 måned siden
Kære Jytte, ja tretten år en rum tid at vente. Måske næste år ... Kh Claus

Med inspiration fra grøftekanten

20.07.2017 | Hvis man kan tale om havemode, er der ingen tvivl om, at det vilde look er i højsædet, og det er en stil, der er kommet for at blive. Det tør jeg godt garantere.
Preview

Roser

13.07.2017 | Mon ikke, at vi havefolk godt kan blive enige om, at det er noget helt særligt, når roserne folder sig ud i haven? For mig er det i hvert fald en fest, som jeg hvert år ser frem til.
Preview

Åben have

06.07.2017 | Rigtigt mange mennesker har gennem årene ønsket at opleve min have. Det har tidligere kun været muligt, hvad man vandt en billet i en af de årlige konkurrencer, jeg afholdt. Men nu kan det lade sig gøre, hvis man melder sig ind i min Haveklub som Guldmedlem.

I gang med Krukkehaven

29.06.2017 | År for år er krukkehaven vokset, og efterhånden er det svært at finde plads til alle væksterne. Alligevel bliver jeg ved med at skabe nye konstellationer.

I halvskygge

22.06.2017 | Min have er så stor, at der er partier med både sol og skygge - eller rettere halvskygge. The woodland garden vender øst/vest, og det betyder, at der både er morgen- og aftensol.

Mød mine gartnere

15.06.2017 | I denne uge vil jeg ikke alene præsentere nogle af havens bede, mens også mine gartnere - Preben, Mariann og Birthe. Uden dem, ingen have! Sådan er det ...

Lupiner og prydløg

08.06.2017 | I ugens video fortæller jeg det om det nyligt arrangerede krukkearrangement udenfor porten. Her spiller lupiner hovedrollen. Og indenfor porten, under alletræerne, blomstrer tusindvis af prydløg.

Støt stauderne

01.06.2017 | Rigtig mange drømmer om et staudebed med bølgende blomstring fra tidligt forår til ind i efteråret. Men ... et velfungerende staudebed kan være noget af en udfordring. Blandt andet, hvis høje stauder begynder at vælte.

Mageløse magnoliaer

25.05.2017 | Mon ikke, at de fleste vil give mig ret i, at magnoliaer er nogle af de smukkeste blomstrende træer i foråret? Jeg holder i hvert fald meget af dem og nyder, at blomsterne matcher floret i bedene.

Forårshaven

18.05.2017 | Bøgeskoven er sprunget ud, fuglene synger, og alt er fryd og gammen. Vi har tilmed fået lunere vejr. Hvad kan man forlange mere? Jeg er bare så tilfreds og glad.

Tulipaner i massevis

11.05.2017 | .
Det er vist en kendt sag, at jeg holder så utroligt meget af tulipaner, og at vi hvert efterår lægger adskillige tusind forårsløg i haven. Hver sæson kommer nye sorter til.

Forår i krukker

05.05.2017 | .Vi er kommet ind i maj, og heldigvis er det begyndt at blive lidt lunere i vejret. Det er vi vist mange, der har ventet på. Det kribler i fingrene for at komme i gang derude.

Blomstrende buske og buketter

27.04.2017 | Det er sidst I april, og snart springer bøgeskoven ud. Vi er så heldige at bo med Riis skov som nabo, og det er en fest, når bagtæppet grønnes. I haven blomstrer buskene og narcisserne, og det er dem, det handler om i denne uge.

Jord under neglene

20.04.2017 | Nu glæder jeg mig til at høre, hvor mange af jer, der har fået lavet pelargoniestiklinger, som jeg forklarede for nogle uger siden. For hvis I ikke tøvede for længe, kan jeg regne ud, at stiklingerne nu har slået rod. Det er næsten det rene trylleri.

Påskeklokker og andet godt

13.04.2017 | Der er en blomst, som jeg i den grad glæder mig over lige nu, og det er påskeklokke, Helleborus orientalis.

Det er et navn, jeg har været med til at introducere, da jeg skrev min bog, Juleroser og påskeklokker, for nogle år siden. Tidligere er de i flæng blevet kaldt juleroser.

Plantning af pæoner

06.04.2017 | Tror ikke, at jeg tager fejl, hvis jeg antager, at mange drømmer om en have med masser af pæoner. Kun få blomster er så elsket som den, og selv om pæonen ser så fin og spæd ud, er det en af havens stærkeste vækster, der troligt der kommer igen år for år.

Beskæring af roser

30.03.2017 | Det er ved at være tid til beskæring af roser. Måske har nogle af jer allerede været i gang. Her har vi ikke nået det endnu; der har været så meget andet! Det er et lidt komplekst emne, og i ugens video fortæller jeg om de forskellige rosentyper: Buskroser, moderne roser og slyng-/klatreroser.

Dahliaer i krukker

23.03.2017 | At dyrke dahliaer i krukker er en rigtig god idé. Her er de nemme at forkæle, så blomstringen bliver endnu mere overdådig. Og der er værd at huske på, at jo flere dahliaer, men plukker ind til buketter, desto flere kommer der.
Vis flere videoer