Log ind

Narcisser i krukker

Der er meget at se til i haven, og heldigvis viser vejret sig endnu fra sin milde side. Vi mangler stadig af få lagt en del forårsløg i havens bede, og derfor er jeg så glad for, at jorden stadig er til at komme i. Det må gerne vente noget med frosten. For ikke at tale om sneen …

.

Kommentarer
Karen 31 dag(e) siden
Tak for en dejlig buket, jeg er helt vild med de stærke efterårsfarver.
Mvh Karen
Claus 27 dag(e) siden
Kære Karen - ja, det er skønt med de brændte farver. Dbh Claus
Iris 31 dag(e) siden
Kære Claus
Tak for en fin video.
Havde det ikke været for dig, da du startede bloggen i 2010, så havde jeg ikke tænkt at prydløg kunne trives i potter og krukker.
Har du erfaring med Gladiolus i krukker?
Kærligste hilsener
Iris
Anita 29 dag(e) siden
Kære Iris , du spørgen om gladiolus i krukker , det er super godt , har haft det i to år og vil have det igen .
Knus Anita
Iris 26 dag(e) siden
Mange tak.
Claus 27 dag(e) siden
Kære Iris, det er også rigtig fint med gladiolus i potter. De er så smukke. Kh Claus
Iris 26 dag(e) siden
Mange tak.
Anita 29 dag(e) siden
Kære Claus
Det er en fantastisk haveklub video i denne uge , dels med narcisserne i krukker , skal da lige omkring Bilka for at se om der er flere tilbage har lige lidt pottemuld og et par krukker , og dine reoler med krukkerne hold da op hvor flot , og den skønneste video med tilbageblik skønt .
Den er da en fantastisk buket med blade og de pink blomster ih så flotte .
Tak for hilsen fra forleden , håber du fik mit svar .
Fortsat god weekend til dig og alle andre .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 27 dag(e) siden
Kære Anita, du er uforbederlig og har en fantastisk energi. Jeg ved jo, at du allerede har plantet mange krukker til. Kh Claus
Tina 28 dag(e) siden
Kæreste Claus En skøn video med dejligt tilbageblik til de skønne narcisser. Man er jo allerede begyndt at længes og glæde sig til at se løgvæksterne igen. Den der benved, den er skrevet på min ønskeliste til den nye have. Den er fantastisk. Jeg så den i naturen forleden da jeg gik tur med Zeus. Der tog jeg mig et par grene med hjem kunne ikke dy mig.
Men sikke et arbejde du og dine medarbejdere har haft gang i med den potteoprydning. Imponerende ser det ud. Knus Tina
Claus 27 dag(e) siden
Kære Tina, ja vi drømmer. Men det er nu dejligt med en vinterpause også. Det er vi vist mange, der godt kan lide. Kh Claus
Inger 28 dag(e) siden
Kære Claus.
Jeg fik nærmest et sug i maven, da jeg så dit forårs-klip - glæder mig til det hele starter forfra.
Skøn buket, du laver til sidst.... Du siger, at det er slut med blomster i haven, - ikke hos os. En gammel vinterasters stod i haven, da vi flyttede ind i januar for snart 8 år siden, og heldigvis havde vi tålmodighed til at vente og se, hvad den grønne klump blev til! Den springer først ud i november med smukke enkle lyserøde blomster, som holder i ugevis i buketter indenfor. Jeg kan da anbefale dig at forlænge din sæson med den slags taknemmelige stauder også - de kræver intet arbejde ud over nedklipning i foråret. De ældgamle gode danske stauder er da værd at slå et slag for!
Glæder mig til næste video - du er så inspirerende at følge..
Mange varme hilsner
Inger fra O'ense
(På Instagram har jeg fornylig lagt et foto af vores vinterasters - det får du lige 😄)
Claus 27 dag(e) siden
Kære Inger, du har helt ret. Vinterasters er så skønne både i haven og i buketter. Dbh Claus

En julekrans

05.12.2019 | Nu skal der jules. I denne uge har jeg indrettet mit juleværksted i køkkenet, hvor jeg dekorerer en julekrans, der skal pynte nede ved porten. Desuden skal I med til en drømmedejlig tysk forårshave.

Endnu en tur til Chelsea Flower Show

28.11.2019 | Atter en gang skal I med til det engelske Chelsea Flower Show, der afholdes midt i maj og besøges af haveelskere fra nær og fjern. I dag er det det store udstillingstelt, jeg besøger og kigger på nogle af de mange herligheder.

Tag med til England

21.11.2019 | Jeg tænker, at vi er mange, der her om efteråret og vinteren drømmer om forår og sommer. Også selvom det er en dejlig tid lige nu. I maj var jeg på det fantastiske Chelsea Flower Show i London, og i denne uges video, skal I med mig en tur derover.

Tag med til Sverige

14.11.2019 | I denne uges video skal I med lille en tur til Sverige; til Sofiero Slot. Her var jeg forleden for sammen med en halv snes gartnere at lægge små ti tusind løg i krukker. Til foråret har jeg nemlig en stor udstilling på det sydsvenske slot, Sofiero. Det handler om forårsløg i krukker. Et arrangement, som jeg ser meget frem til.

Narcisser i krukker

07.11.2019 | Der er meget at se til i haven, og heldigvis viser vejret sig endnu fra sin milde side. Vi mangler stadig af få lagt en del forårsløg i havens bede, og derfor er jeg så glad for, at jorden stadig er til at komme i. Det må gerne vente noget med frosten. For ikke at tale om sneen …

Løvfaldstid

31.10.2019 | Det er så smukt derude lige nu med alle de gyldne blade, der dækker jorden. På træerne er der ikke mange tilbage. Tænker hvert år på denne tid, at det er et af naturens store mirakler; at det hele om et halvt års tid grønnes igen.

Efterårssysler

24.10.2019 | Det har været et regnfuldt efterår, men de seneste dage har der været skønt her i haven. Jeg er ved at dele stauder - blandt andet floks. Det fortæller jeg om i denne uges video, hvor jeg også er i krukkekøkkehaven. Blandt andet med at lægge hvidløg i krukker.

Farvel til dahliaerne

10.10.2019 | I dag har vi gang i det tunge maskineri. Vi er ved at tømme krukker for blandt andet dahliaer. De skal jo pakkes ned, inden det begynder at blive alt for koldt i vejret. Og det handler altså også om, at vi skal have krukkerne klar til alle forårsløgene.

Så blev det oktober

03.10.2019 | Selv om det for alvor er blevet efterår med blæst og en del regn, er der stadig meget, der skal gøres i haven. Her ligger vi ikke på den lade side!

Hvidt og grønt er altid godt

26.09.2019 | Lige nu glæder jeg mig over, at haven stadig er rig på løv. Og at det varer lidt, før de gyldne farver indfinder sig. Grøn er endnu den overvejende farve. Og de hvide blomster lyser op.

Dahliaer i krukker

19.09.2019 | Her i sensommeren glæder jeg mig i den grad over de farvestrålende dahliaer, der frembyder en blomsterrigdom, som ikke andre planter kan på denne årstid. De leverer et sandt festfyrværkeri.

En sensommerbuket

12.09.2019 | Her i sensommeren bugner haven af blomster, der kan bruges til buketter. Ikke mindst dahliaerne er fantastiske. Men de skal have selskab af andre vækster, når de bindes.

Den kulinariske køkkenhave

05.09.2019 | Som jeg før har fortalt, er min nye store passion at dyrke køkkenurter. Ikke blot i drivhusene, men også i potter og krukker. I denne uges video viser jeg, hvordan det går. Slet ikke så tosset endda …

Skønne solsikker

29.08.2019 | I denne uges video viser jeg nogle af de solsikker, som jeg i år dyrker i krukker. Det er første gang, jeg prøver at så dem direkte i krukker. Det virker rigtig godt og skaber højde og blikfang.

Ude godt, men hjemme bedst

22.08.2019 | Efter en sommerturne rundt til skønne danske haver, er jeg nu tilbage i min egen have. Og jeg glæder mig naturligvis rigtig meget til at vise jer rundt. Det er som bekendt sensommer, og det jeg blandt andet vil fortælle om, er mit røde krukkearrangement, som mange så i sidste weekend, hvor jeg havde åben have.

Lottes have

15.08.2019 | Lotte er endnu en af de haveejere, jeg præsenterer i min bog: 'Små haver. Store drømme'. Og hendes have i Valby er i sin egen klasse. Tænk en gang; blot 70 kvadratmeter og ikke mindre end syv haverum. Det er helt fortryllende.
Preview

Ullas have

08.08.2019 | På min lille sommerturne rundt til skønne danske haver er jeg nu nået til Virum, hvor jeg besøger Ulla Bergstrøm. Hun har en drømmedejlig have.

Susannes have

01.08.2019 | På min lille sommerturne rundt til skønne danske haver er jeg i denne uge kommet til Susanne Gerlows rækkehushave i Dyssegård nord for København. En have på blot 150 kvadratmeter …
Vis flere videoer