Log ind

Narcisser i krukker

Der er meget at se til i haven, og heldigvis viser vejret sig endnu fra sin milde side. Vi mangler stadig af få lagt en del forårsløg i havens bede, og derfor er jeg så glad for, at jorden stadig er til at komme i. Det må gerne vente noget med frosten. For ikke at tale om sneen …

.

Kommentarer
Karen 5 måneder siden
Tak for en dejlig buket, jeg er helt vild med de stærke efterårsfarver.
Mvh Karen
Claus 5 måneder siden
Kære Karen - ja, det er skønt med de brændte farver. Dbh Claus
Iris 5 måneder siden
Kære Claus
Tak for en fin video.
Havde det ikke været for dig, da du startede bloggen i 2010, så havde jeg ikke tænkt at prydløg kunne trives i potter og krukker.
Har du erfaring med Gladiolus i krukker?
Kærligste hilsener
Iris
Anita 5 måneder siden
Kære Iris , du spørgen om gladiolus i krukker , det er super godt , har haft det i to år og vil have det igen .
Knus Anita
Iris 5 måneder siden
Mange tak.
Claus 5 måneder siden
Kære Iris, det er også rigtig fint med gladiolus i potter. De er så smukke. Kh Claus
Iris 5 måneder siden
Mange tak.
Anita 5 måneder siden
Kære Claus
Det er en fantastisk haveklub video i denne uge , dels med narcisserne i krukker , skal da lige omkring Bilka for at se om der er flere tilbage har lige lidt pottemuld og et par krukker , og dine reoler med krukkerne hold da op hvor flot , og den skønneste video med tilbageblik skønt .
Den er da en fantastisk buket med blade og de pink blomster ih så flotte .
Tak for hilsen fra forleden , håber du fik mit svar .
Fortsat god weekend til dig og alle andre .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 5 måneder siden
Kære Anita, du er uforbederlig og har en fantastisk energi. Jeg ved jo, at du allerede har plantet mange krukker til. Kh Claus
Tina 5 måneder siden
Kæreste Claus En skøn video med dejligt tilbageblik til de skønne narcisser. Man er jo allerede begyndt at længes og glæde sig til at se løgvæksterne igen. Den der benved, den er skrevet på min ønskeliste til den nye have. Den er fantastisk. Jeg så den i naturen forleden da jeg gik tur med Zeus. Der tog jeg mig et par grene med hjem kunne ikke dy mig.
Men sikke et arbejde du og dine medarbejdere har haft gang i med den potteoprydning. Imponerende ser det ud. Knus Tina
Claus 5 måneder siden
Kære Tina, ja vi drømmer. Men det er nu dejligt med en vinterpause også. Det er vi vist mange, der godt kan lide. Kh Claus
Inger 5 måneder siden
Kære Claus.
Jeg fik nærmest et sug i maven, da jeg så dit forårs-klip - glæder mig til det hele starter forfra.
Skøn buket, du laver til sidst.... Du siger, at det er slut med blomster i haven, - ikke hos os. En gammel vinterasters stod i haven, da vi flyttede ind i januar for snart 8 år siden, og heldigvis havde vi tålmodighed til at vente og se, hvad den grønne klump blev til! Den springer først ud i november med smukke enkle lyserøde blomster, som holder i ugevis i buketter indenfor. Jeg kan da anbefale dig at forlænge din sæson med den slags taknemmelige stauder også - de kræver intet arbejde ud over nedklipning i foråret. De ældgamle gode danske stauder er da værd at slå et slag for!
Glæder mig til næste video - du er så inspirerende at følge..
Mange varme hilsner
Inger fra O'ense
(På Instagram har jeg fornylig lagt et foto af vores vinterasters - det får du lige 😄)
Claus 5 måneder siden
Kære Inger, du har helt ret. Vinterasters er så skønne både i haven og i buketter. Dbh Claus

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.

Nye projekter

26.03.2020 | I denne uge gør jeg blandt andet klar til dahliastiklinger, og så sår jeg pyntekål. Begge projekter er rimeligt langsommelige; dels af få dahliaer i blomst fra stiklinger og dels at fremavle store og flotte pyntekål, der skal pynte i sensommerens krukker.
Preview

Plantetid

19.03.2020 | Ligesom mange andre har jeg pludselig fået ekstra tid til rådighed, og meget af den bruger jeg i haven. Der er nok at gøre. Jeg har nemlig lige fået et stor sending hornvioler, og så er jeg gået i gang med at drive rabarber.

Urterne gror

12.03.2020 | I drivhusene er der rigtig god vækst i urterne, og jeg har blandt andet succes med spinat, salat og tomater. Derfor er jeg i fuld gang med at potte op, så planterne snart bliver endnu større.

Det spirer og gror

05.03.2020 | Det er altså skønt at se, hvordan det hele spirer og gror inde i væksthuset. Her har jeg nemlig mine plantekuvøser, som jeg præsenterer i denne uges video. Desuden er jeg i gang med at så - blandt andet rødbeder og løg.

De første narcisser

27.02.2020 | Der er kun få dage til, at vi går ind i marts, og så er det officielt forår. Det har det nu været længe, tænker jeg. De første narcisser sprang allerede ud for en god uges tid siden, fuglene synger og frøene spirer i drivhusene.
Preview

Prikletid

20.02.2020 | Der er travlhed i drivhuset. Det spirer og gror, og i denne uge prikler jeg tomater og salat. Og så sår jeg spinat, for det er en af de rimeligt vinterhårdhøre urter. Skønt at være i gang.

Tidligt forår

13.02.2020 | Også i denne uge skal vi så inde i drivhuset. Jeg er i gang med hestebønner, artiskok og salat, og undervejs kommer jeg med nogle dyrkningsmæssige tip. Det er rigtig dejligt at være i gang med sæsonen.

Årets første såninger

06.02.2020 | Nu er jeg i gang med at så - og det gælder tomater, chilier, peberfrugt og auberginer. Det handler om, at de skal have et forspring, og det giver jeg dem ved hjælp af et meget fint system bestående af kunstlys og varmemåtter, som jeg er ret begejstret for og præsenterer i denne uges video.

De første stiklinger

30.01.2020 | Det er simpelthen så dejligt at være i gang, og i denne uge tager jeg de første stiklinger. Et herligt arbejde, som I skal følge i denne uge … Og så skal I også denne gang med på tur. I sommer var jeg i Sverige i den dejligste have - Den engelske trädgård, som I godt kan glæde jer til at se.

Kom med i drivhuset

23.01.2020 | Det er stadig utrolig mildt, og for hver dag der går, er foråret en smule tættere på. I drivhusene er der liv, og vi har næsten ikke brug for tilskudsvarmen. Engletrompeter, kaller og agapanthus har stadig grønt løv, og det hele virker så løfterigt.

Vintersysler

16.01.2020 | Det er mildt derude … Så det er den rene forkælelse at være i haven her i januar. Spændende er det, om vi helt slipper for frost og sne. Så er det den mildeste vinter i mands minde, siger de 'kloge'. Mig passet det fint.

I gang igen...

09.01.2020 | I denne uge skal I også med mig på tur, og det er en helt særlig køkkenhave, I skal besøge. Den ligger i Holland, og når den er noget ud over det sædvanlige, skyldes det, at grøntsager og blomstrende planter udgør et symbiotisk hele.

En ny havesæson

02.01.2020 | Der er altså noget helt særligt over at tage hul på et nyt og friskt haveår. Mine forventninger er store, og det kan være svært at tøjle tålmodigheden.
Jeg har så mange projekter på bedding …

Snart er det nytår

26.12.2019 | Snart er det slut på et år; et år, der også har været et rigtigt fint haveår. Men først skal vi lige fejre nytår, og i denne uges video kommer jeg med et par pynteforslag til årets sidste dag. Desuden skal I med til Tyskland.

Julebuketter

19.12.2019 | Nu er der ikke lang tid til jul. I denne uge skal det handle om friske blomster. Det er rigtig fint med gran og kogler, men når vi går ind i juledagene, er det altså også fint med noget friskt på bordet.

En juleinspireret salat

12.12.2019 | I denne uge går jeg i køkkenet og laver en salat med blandt andet æbler, grønkål, rosenkål og selleri fra krukkekøkkenhaven. Desuden skal I også opleve en hyggelig have, nemlig Anita Bons tyske forårshave.

En julekrans

05.12.2019 | Nu skal der jules. I denne uge har jeg indrettet mit juleværksted i køkkenet, hvor jeg dekorerer en julekrans, der skal pynte nede ved porten. Desuden skal I med til en drømmedejlig tysk forårshave.
Vis flere videoer