Log ind

Nu er det efterår

Så er det for alvor efterår, men det betyder ikke, at blomstringen er ovre. Især sommerblomsterne, som vi såede i det tidlige forår, kvitterer stadig, og der bliver plukket mange buketter. Særligt af de smukke stolt kavaler.

.

Kommentarer
Michael 27 dag(e) siden
Spændende at følge udviklingen i allén. Hvad har du tænkt dig at supplere med, for at få et variabelt skifte?
Claus 26 dag(e) siden
Hej Michael, i foråret er der jo masser af forårsløg. Jeg vender tilbage omkring bunddække. Dbh Claus
Tina 27 dag(e) siden
Kæreste Claus Det er en skøn tid men også en vemodig tid. Vi skal til at sige på gensyn til de skønne planter. Men vi kan glæde os stort til den nye sæson. Nu skal der lægges nye løg . Jeg har også i den grad nydt de stolte kavalerer de er utrolige. Knus Tina
Claus 26 dag(e) siden
Kære Tina, vemodigt … Ja måske, men det er naturens gang. Jeg er så glad for, at vi bor i en del af verden, hvor vi har skiftende årstider. Jeg er allerede begyndt at tænke på såning af sommerblomster. Snart skal der bestilles frø. Kh Claus
Lotte 27 dag(e) siden
Kære Claus. Jeg har Cosmos i store krukker, og Jeg har gjort samme erfaring, som du nævner i videoen. Det er den eneste blomst her hos mig, som ikke får lov til at stå i din krukkemuld, for så går den helt amok i blade og sætter ingen blomster. Men så kan jeg jo bruge den gode muld til noget andet. Lad os håbe på en god oktober måned, så vi kan have glæde af blomsterne lang tid endnu. Vh Lotte
Ps; jeg fandt fukssvansen frem og fik delt mine agaphantus og hold nu op, hvor var det nemt. Tak for det gode råd.
Claus 26 dag(e) siden
Kære Lotte, ja fukssvansen er altså smart til deling af stauder. Det er et godt redskab. Dbh Claus
Vickie 27 dag(e) siden
Kære Claus. Jeg har lige fundet Haveklubben og er meget begejstret! Tænk at jeg ikke vidste den fandtes.. :) Men nu har jeg glæden ved alle de videoer der allerede ligger herinde. Det er et rent svir. I forhold til at tage høste sige egne blomsterfrø. Hvordan ved jeg så hvilke der først skal sås til foråret og hvilke der gerne bare vil sås her i efteråret og så først spirer til foråret, altså få vinterkulden med? Jeg har frø fra Sibirisk Valmuer og Anisisop/Indianermynte... Igen, tusind tak for muligheden for at være medlem herinde. Mange hilsner Vickie
Claus 26 dag(e) siden
Kære Vickie, velkommen i klubben. Dejligt at mærke din begejstring. Angående såning vil jeg sige, at langt de fleste enårige sommerblomster sås i foråret, mens mange stauder skal have frost for at spire og derfor sås i efteråret eller tidligt på vinteren. Sibirisk valmuer og anisisop kan du godt vente med at så til foråret. Hvis du er i tvivl, kan du prøve at google. Det gør jeg flittigt. God fornøjelse. Dbh Claus
Lis 26 dag(e) siden
Kære Claus, herligt med den pink hortensia. Jeg skal også have en. Jeg har ikke helt forstået det med tulipan i potter. De plantes og vandes. Gemmes væk i skuret og tages frem i februar ? Eller hvordan ?
Efterårs hilsner fra Lis
Claus 26 dag(e) siden
Kære Lis, når det gælder tulipaner, handler det blot om, at de ikke må få vintervæde. Om du stiller dem i et skur, i et drivhus eller under en plade betyder ikke noget. God fornøjelse. Dbh Claus
Jørgen 26 dag(e) siden
Kære Claus en denjlig sensommer stemning i din skønne have ..vi har været 3 dage på Samsø,der var bare så smukt med dejligt vejr ,spiste nogle steder hver dag og talte meget om dig ,især i Nordby med mange dejlige haver og Cafeer ,vi boede i en dejlig feriehytter lige ud til Sælvigbugten håber at i har det godt begge to .k.h.her fra Sorø Nico
Claus 26 dag(e) siden
Kære Nico, så hyggeligt at høre om jeres tur. Kh Claus
Anita 26 dag(e) siden
Kære Claus
Det er en spændende video , jeg vidste ikke det med stolt cavaler at de ikke har behov for særlig meget næring , men godt at vide , slutbillede hvor du planter den nye skønne pink Annabel det er da så smukt hvor den står sammen med kålplanten flot farve , er sikke på at alleen bliver noget af det smukkeste , du kommer jo nok lidt bunddække i bunden , det bliver flot .
Rigtig god weekend til jer og jer allesammen .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 26 dag(e) siden
Kære Anita, tusind tak. Også god weekend til jer. Kh Claus
Morten 21 dag(e) siden
Kære Claus

Det bliver da sikkert super godt med lime light ude i alleen, det er jo en fantastisk hortensia. Men ellers ser din have jo rigtig skøn ud stadigvæk også selvom der er gået efterår i den og pink annabell vil hent sikkert pynte sammen med roserne.
Ha det godt.
Knus Morten
Claus 20 dag(e) siden
Kære Morten, hyggeligt med en hilsen. Hortensiaer er så anvendelige, og heldigvis er der mange forskellige. Kh Claus

Bær og blade

22.10.2020 | Det er stadig det skønneste vejr. Mildt og rart, så det er fint at gå i haven. Og der er så meget at glæde sig over. Ikke blot det gyldne løv. Dette fortæller jeg om i denne uge.

Efterår i skovhaven

15.10.2020 | Der er endnu blade på træer og buske, og skovhaven har stadig meget at byde på. Vi har haft travlt med at plante nyt, og det er dejligt at tænke på alt det, der vil pible frem til foråret.

Sensommerblomstrende stauder

08.10.2020 | Selvom vi er et godt stykke inde i oktober, og det med god ret kan kaldes efterår, er der stadig meget i blomst. I denne uge fortæller jeg om sensommerblomstrende stauder og andre vækster. Det er så dejligt, at der stadig er noget i blomst.

Nu er det efterår

01.10.2020 | Så er det for alvor efterår, men det betyder ikke, at blomstringen er ovre. Især sommerblomsterne, som vi såede i det tidlige forår, kvitterer stadig, og der bliver plukket mange buketter. Særligt af de smukke stolt kavaler.

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.

Septemberblomstring

10.09.2020 | Det kræver planlægning at opnå et rigt flor i eftersommeren og efteråret. En plantegruppe, der virkelig leverer varen, er dahliaerne. Dem har jeg i alle farveholdninger, og i dag gælder det de gule og hvide.

Sensommerdyrkning

03.09.2020 | Sensommeren er højsæson for mange spiselige afgrøder, og jeg høster da også løs i krukkekøkkenhaven, som det handler om i denne uge. Det er et virkelig spændende projekt.

Gartneriet 7'eren

27.08.2020 | Nu er det sensommer. Det er der ingen tvivl om. Vejret har ændret sig noget, og det er blevet koldere og mere regnfuldt. Snart skal der nyt i krukkerne, og i den sammenhæng har jeg besøgt et gartneri, der har spændende planter at tilbyde.

Plantenyheder

20.08.2020 | En gang om året afholdes der plantefagmesse for udendørsplanter i Odense. Jeg har gennem mange år været fast gæst for at se, hvad der er af nyheder og andre spændende ting. Det er altid interessant.

Jeg ser rødt!

13.08.2020 | Den lidt specielle overskrift henviser til denne ugens emne, der handler om dahliaer i røde toner. Desuden viser jeg en række selskabsplanter, der er fine sammen med de næsten selvlysende dahliaer.

Blomsterfestival i Tivoli Friheden

06.08.2020 | Gennem hele juli har gæsterne til Blomsterfestivalen i Tivoli Friheden kunnet opleve min Krukkehave foran Restaurant Terrassen. Blomsterfestivalen er gået og over al forventning, og Tivoli Friheden har aldrig tidligere haft så mange gæster i juli måned.

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.

Enghøj Staudehave

23.07.2020 | Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

Krukkekøkkenhaven

15.07.2020 | I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

Rosernes tid

09.07.2020 | Af alle havens blomster må jeg sige, at jeg holder mest af roser. Ingen anden blomst kan overgå den i skønhed og duft. Tænker, at mange har det ligesom jeg.

Ud med saksen

02.07.2020 | Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!
Preview

Midsommer

25.06.2020 | Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.
Vis flere videoer