Log ind

Nu er det efterår

Så er det for alvor efterår, men det betyder ikke, at blomstringen er ovre. Især sommerblomsterne, som vi såede i det tidlige forår, kvitterer stadig, og der bliver plukket mange buketter. Særligt af de smukke stolt kavaler.

.

Kommentarer
Michael 3 måneder siden
Spændende at følge udviklingen i allén. Hvad har du tænkt dig at supplere med, for at få et variabelt skifte?
Claus 3 måneder siden
Hej Michael, i foråret er der jo masser af forårsløg. Jeg vender tilbage omkring bunddække. Dbh Claus
Tina 3 måneder siden
Kæreste Claus Det er en skøn tid men også en vemodig tid. Vi skal til at sige på gensyn til de skønne planter. Men vi kan glæde os stort til den nye sæson. Nu skal der lægges nye løg . Jeg har også i den grad nydt de stolte kavalerer de er utrolige. Knus Tina
Claus 3 måneder siden
Kære Tina, vemodigt … Ja måske, men det er naturens gang. Jeg er så glad for, at vi bor i en del af verden, hvor vi har skiftende årstider. Jeg er allerede begyndt at tænke på såning af sommerblomster. Snart skal der bestilles frø. Kh Claus
Lotte 3 måneder siden
Kære Claus. Jeg har Cosmos i store krukker, og Jeg har gjort samme erfaring, som du nævner i videoen. Det er den eneste blomst her hos mig, som ikke får lov til at stå i din krukkemuld, for så går den helt amok i blade og sætter ingen blomster. Men så kan jeg jo bruge den gode muld til noget andet. Lad os håbe på en god oktober måned, så vi kan have glæde af blomsterne lang tid endnu. Vh Lotte
Ps; jeg fandt fukssvansen frem og fik delt mine agaphantus og hold nu op, hvor var det nemt. Tak for det gode råd.
Claus 3 måneder siden
Kære Lotte, ja fukssvansen er altså smart til deling af stauder. Det er et godt redskab. Dbh Claus
Vickie 3 måneder siden
Kære Claus. Jeg har lige fundet Haveklubben og er meget begejstret! Tænk at jeg ikke vidste den fandtes.. :) Men nu har jeg glæden ved alle de videoer der allerede ligger herinde. Det er et rent svir. I forhold til at tage høste sige egne blomsterfrø. Hvordan ved jeg så hvilke der først skal sås til foråret og hvilke der gerne bare vil sås her i efteråret og så først spirer til foråret, altså få vinterkulden med? Jeg har frø fra Sibirisk Valmuer og Anisisop/Indianermynte... Igen, tusind tak for muligheden for at være medlem herinde. Mange hilsner Vickie
Claus 3 måneder siden
Kære Vickie, velkommen i klubben. Dejligt at mærke din begejstring. Angående såning vil jeg sige, at langt de fleste enårige sommerblomster sås i foråret, mens mange stauder skal have frost for at spire og derfor sås i efteråret eller tidligt på vinteren. Sibirisk valmuer og anisisop kan du godt vente med at så til foråret. Hvis du er i tvivl, kan du prøve at google. Det gør jeg flittigt. God fornøjelse. Dbh Claus
Lis 3 måneder siden
Kære Claus, herligt med den pink hortensia. Jeg skal også have en. Jeg har ikke helt forstået det med tulipan i potter. De plantes og vandes. Gemmes væk i skuret og tages frem i februar ? Eller hvordan ?
Efterårs hilsner fra Lis
Claus 3 måneder siden
Kære Lis, når det gælder tulipaner, handler det blot om, at de ikke må få vintervæde. Om du stiller dem i et skur, i et drivhus eller under en plade betyder ikke noget. God fornøjelse. Dbh Claus
Jørgen 3 måneder siden
Kære Claus en denjlig sensommer stemning i din skønne have ..vi har været 3 dage på Samsø,der var bare så smukt med dejligt vejr ,spiste nogle steder hver dag og talte meget om dig ,især i Nordby med mange dejlige haver og Cafeer ,vi boede i en dejlig feriehytter lige ud til Sælvigbugten håber at i har det godt begge to .k.h.her fra Sorø Nico
Claus 3 måneder siden
Kære Nico, så hyggeligt at høre om jeres tur. Kh Claus
Anita 3 måneder siden
Kære Claus
Det er en spændende video , jeg vidste ikke det med stolt cavaler at de ikke har behov for særlig meget næring , men godt at vide , slutbillede hvor du planter den nye skønne pink Annabel det er da så smukt hvor den står sammen med kålplanten flot farve , er sikke på at alleen bliver noget af det smukkeste , du kommer jo nok lidt bunddække i bunden , det bliver flot .
Rigtig god weekend til jer og jer allesammen .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 3 måneder siden
Kære Anita, tusind tak. Også god weekend til jer. Kh Claus
Morten 3 måneder siden
Kære Claus

Det bliver da sikkert super godt med lime light ude i alleen, det er jo en fantastisk hortensia. Men ellers ser din have jo rigtig skøn ud stadigvæk også selvom der er gået efterår i den og pink annabell vil hent sikkert pynte sammen med roserne.
Ha det godt.
Knus Morten
Claus 3 måneder siden
Kære Morten, hyggeligt med en hilsen. Hortensiaer er så anvendelige, og heldigvis er der mange forskellige. Kh Claus

Hannu Sarenström

14.01.2021 | På min tur rundt i landet er jeg nu nået til Langeland, hvor min gode ven Hannu Saranström bor. Hannu kommer oprindeligt fra Finland og har boet i Sverige i rigtig mange år. Men for et par år siden flyttede kan til det sydfynske øhav.
Preview

Solbakken

07.01.2021 | I denne og de næste uger besøger jeg en række danske haver. Her skal I med til Solbakken på Sydfyn og besøge Susanne Jensen og Thorben Faurby Stengaards have. Et rigtigt skønt sted med et imponerende nyt væksthus, smukke beplantninger og et storslået landskab.

Godt nytår

28.12.2020 | I denne uges video giver Hanne Utoft sit bud på, hvordan nytårsbordet dækkes. I den sammenhæng vil jeg takke Hanne for hendes store engagement her i Haveklubben. Gennem i alt syv uger har hun inspireret med sin kunnen.

Så er det Jul

21.12.2020 | Så er det - næsten jul, og i denne uge viser Hanne Utoft et forslag til pynt på julebordet. En ualmindelig smuk krans, som jeg sjældent har set mage til.

Snart er det Jul

17.12.2020 | Vi nærmer os julen med raske skridt, men der er stadig tid til at lave en eller flere dekorationer til jul. I denne uge viser Hanne Utoft, hvordan man kan fremstille en grenbase med mange anvendelsesmuligheder. Det bliver så smukt.

Jul i køkkenet

10.12.2020 | Også i denne uge bliver der julet. Hanne Utoft er på besøg i køkkenet, hvor hun pynter et fad og binder en krans. Ikke alene smukt, men også meget inspirerende.
Preview

Naturjul

03.12.2020 | Også i denne uge skal jules der i køkkenet. Jeg har atter en gang besøg af Hanne Utoft, der laver de fineste dekorationer. Blandt andet med fyrrenåle og andre materialer fra skoven.

Snart advent

26.11.2020 | Der er kun nogle få dage til advent, så i denne uge er det et par forholdsvis hurtige og nemme adventsdekorationer, Hanne Utoft kommer med forslag til.

Adventsinspiration

19.11.2020 | Julen nærmer sig, og måske er der nogle, der tænker, at der da er længe til. Men hvis man vil lave pynt til advent, er det ikke spor for tidligt at gå i gang. I denne og de næste uger har jeg besøg af Hanne Utoft, der vil give sit bud på en adventskrans.

Løvfaldstid

12.11.2020 | Så gik den altså ikke længere! Mange af havens træer har kastet løvet, og i lindealleen er der stort set ikke et blad tilbage. Nuvel, de ligger bare på jorden. Så nu skal der rives sammen.

Så blev det november

05.11.2020 | Det er svært at få armene ned … Efteråret viser sig stadig fra sin mildeste side, og det er så herligt, at vi stadig kan være ude og være i gang. Der er meget at glæde sig over.

En tur i drivhuset

29.10.2020 | I dag er jeg rykket ind i det vinteropvarmede drivhus, hvor jeg vil vise lidt rundt. Men jeg viser selvfølgelig også, hvad der sker i haven. Det lune vejr gør, at vi stadig kan lave meget derude.

Bær og blade

22.10.2020 | Det er stadig det skønneste vejr. Mildt og rart, så det er fint at gå i haven. Og der er så meget at glæde sig over. Ikke blot det gyldne løv. Dette fortæller jeg om i denne uge.

Efterår i skovhaven

15.10.2020 | Der er endnu blade på træer og buske, og skovhaven har stadig meget at byde på. Vi har haft travlt med at plante nyt, og det er dejligt at tænke på alt det, der vil pible frem til foråret.

Sensommerblomstrende stauder

08.10.2020 | Selvom vi er et godt stykke inde i oktober, og det med god ret kan kaldes efterår, er der stadig meget i blomst. I denne uge fortæller jeg om sensommerblomstrende stauder og andre vækster. Det er så dejligt, at der stadig er noget i blomst.

Nu er det efterår

01.10.2020 | Så er det for alvor efterår, men det betyder ikke, at blomstringen er ovre. Især sommerblomsterne, som vi såede i det tidlige forår, kvitterer stadig, og der bliver plukket mange buketter. Særligt af de smukke stolt kavaler.

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.
Vis flere videoer