Log ind

Nu er det sommer

Det er helt utroligt, så hurtigt det går i haven lige nu. Men vi har jo også haft pragtfulde dage med sol og megen varme. Det er noget, der behager både blomster og haveejere. Faktisk har maj måned været den mest solrige i over hundrede år, har vi lige fået at vide.

.

Kommentarer
Line 4 måneder siden
Tak for haveturen - så fine Akelejer og den vilde kørvel med det mørke løv. Kan man også klippe staudebrudeslør ned nu og undgå de bliver så høje, de vælter?
Claus 4 måneder siden
Hej Line, staudebrudeslør er en af de få stauder, jeg ikke rigtigt har erfaring med. Så jeg må være dig svar skyldig. Dbh Claus
Iris 4 måneder siden
Kære Claus
Tusind tak for en herlig rundvisning.
Vil rigtig gerne have frø så jeg sender kuvert i morgen ...
Sambucus, som har jeg læst bliver 1 1/2 m bred, kan den beskæres og formes så den ikke vokser helt vildt?
Glæder mig til næste torsdag. Tak søde.
Kh Iris
Claus 4 måneder siden
Kære Iris, vi beskærer vores hyld for at styre størrelsen. Bemærk, at den blomstrer på andetårsskud. Kh Claus
Tina 4 måneder siden
Kæreste Claus Tusinde tak for en skøn havevandring med mange supergode tips. Du havde heldigvis ret i at de Dahlia jeg modigt satte ud for nogen tid siden og som fik frost er begyndt at spire. Så nu er det bare kampen mod dræbersnegle. Det har sin pris at være nabo til gadekæret. Men ville ikke undvære det. Idag skal alle mine sidste frølinger plantes ud, både blomster og grøntsager. Får heldigvis hjælp af yngstedatteren Josephine, skulle hilse dig. Knus Tina
Claus 4 måneder siden
Kære Tina så hyggeligt med hilsen fra dig og Josephine. Et gadekær lyder rigtig hyggeligt. Men det er en plage med sneglene. Håber, at dine dahliaer kommer sig. Kh Claus
Jette 4 måneder siden
Kære Claus
En dejlig tur i din have her i forsommeren. Det er glædeligt at se et plantevalg til stor fornøjelse for insektvenligt miljø. Har du nogle gode ideer til valg af blomster for at tilgodese insekter generelt bedst muligt gennem sæsonen. Umiddelbart har jeg valgt georginer med ikke fyldte blomster bl.a. I din “Sunken garden”, så jeg er meget smuk hvid hortensia og vil gerne spørge til navnet på den.
Venlig hilsen
Jette Simonsen; Bogense
Claus 4 måneder siden
Kære Jette, når det handler om insektvenlige planter, vil jeg foreslå dig at google. Der er så mange … Hortensiaen hedder 'Runaway Bride' Dbh Claus
Anita 4 måneder siden
Kære Claus
Tak for den yndigeste show med akalejer , ved du om de akalejer som er bedstemorskyse om de skal købes fra frø eller de kan købes som færdig hvor jeg blot skal plante dem . Det bliver da en fest med alle de skønne dahaliaer , jeg tror jeg vil prøve at klippe mine stokroser ned som du viser , det får jeg tid til i morgen mandag . Vil sige at det er så hyggeligt med havetur , fredag , lørdag og søndag . Så vil jeg da se at få sendt en svar kuvert , til frø , den er da så fin den vi kan få frø af .
Tak for en dejlig havevideo og som altid lærerig .
Rigtig god uge til dig og jer allesammen
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 4 måneder siden
Kære Anita, jeg tror desværre ikke, at du kan finde frø til akelejen 'Grandmothers Bonnet' herhjemme. Men prøv at google. Kh Claus
Morten 4 måneder siden
Kære Claus

Tak for en dejlig tur rundt i haven, hvor ser det helt vildt fantastisk frodigt ud. Og de der kørvel er da helt vilde og skønne, det skulle man da kraftigt overveje....
Håber du har haft en god weekend.

Knus Morten
Claus 4 måneder siden
Kære Morten, ja, jeg har haft en skøn weekend. Og jeg synes da, at du også skal have den vilde kørvel i din have. Jeg sender gerne frø. Kh Claus

Michael 4 måneder siden
Hej Claus. Er der stadig åben have for os indbudte d. 26 juni?
Claus 4 måneder siden
Hej Michael, ja det er der, men dog den 27. Dbh Claus

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.

Septemberblomstring

10.09.2020 | Det kræver planlægning at opnå et rigt flor i eftersommeren og efteråret. En plantegruppe, der virkelig leverer varen, er dahliaerne. Dem har jeg i alle farveholdninger, og i dag gælder det de gule og hvide.

Sensommerdyrkning

03.09.2020 | Sensommeren er højsæson for mange spiselige afgrøder, og jeg høster da også løs i krukkekøkkenhaven, som det handler om i denne uge. Det er et virkelig spændende projekt.

Gartneriet 7'eren

27.08.2020 | Nu er det sensommer. Det er der ingen tvivl om. Vejret har ændret sig noget, og det er blevet koldere og mere regnfuldt. Snart skal der nyt i krukkerne, og i den sammenhæng har jeg besøgt et gartneri, der har spændende planter at tilbyde.

Plantenyheder

20.08.2020 | En gang om året afholdes der plantefagmesse for udendørsplanter i Odense. Jeg har gennem mange år været fast gæst for at se, hvad der er af nyheder og andre spændende ting. Det er altid interessant.

Jeg ser rødt!

13.08.2020 | Den lidt specielle overskrift henviser til denne ugens emne, der handler om dahliaer i røde toner. Desuden viser jeg en række selskabsplanter, der er fine sammen med de næsten selvlysende dahliaer.

Blomsterfestival i Tivoli Friheden

06.08.2020 | Gennem hele juli har gæsterne til Blomsterfestivalen i Tivoli Friheden kunnet opleve min Krukkehave foran Restaurant Terrassen. Blomsterfestivalen er gået og over al forventning, og Tivoli Friheden har aldrig tidligere haft så mange gæster i juli måned.

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.

Enghøj Staudehave

23.07.2020 | Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

Krukkekøkkenhaven

15.07.2020 | I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

Rosernes tid

09.07.2020 | Af alle havens blomster må jeg sige, at jeg holder mest af roser. Ingen anden blomst kan overgå den i skønhed og duft. Tænker, at mange har det ligesom jeg.

Ud med saksen

02.07.2020 | Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!
Preview

Midsommer

25.06.2020 | Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.

Juniglæder

18.06.2020 | Der er meget at glæde sig over her i årets første sommermåned. Krukkevæksterne viser sig fra deres bedste side, og der er også gang i krukkekøkkenhaven. Det er en løfterig tid.

Blomstring i skyggen

11.06.2020 | Det sker ikke så sjældent, at folk siger til mig, at de har svært ved at finde ud af, hvad de skal plante i skyggen. Faktisk er det nu ikke så svært. Brug nettet - søg og du skal finde!

Nu er det sommer

04.06.2020 | Det er helt utroligt, så hurtigt det går i haven lige nu. Men vi har jo også haft pragtfulde dage med sol og megen varme. Det er noget, der behager både blomster og haveejere. Faktisk har maj måned været den mest solrige i over hundrede år, har vi lige fået at vide.

De sidste tulipaner

28.05.2020 | Om få dage er det sommer, i alt fald rent kalendermæssigt. De seneste dage har budt på nogen varme og sol, og nu er det ved at være uigenkaldeligt slut med tulipanerne. Men I får lige et sidste kig på mine …
Vis flere videoer