Log ind

Påskeklokker i bukketer

Der er endnu ikke mange blomster i haven. Erantis og vintergæk har blomstret i nogle uger, og de første påskeklokker er sprunget ud. Det drejer sig om nogle enkelte grupper, der er ekstra tidligt på dem. Sådan er det hvert år; mens de fleste stadig lader vente på sig.

.

Kommentarer
Karen 1 År siden
En fantastisk dejlig blomst. God weekend.
Mvh Karen
Claus 1 År siden
Kære Karen, tusind tak. Dbh Claus
Tina 1 År siden
Kæreste Claus Åh det er bare en sådan skøn blomst, har lige købt tre nye hos Spien. Det er svært at lade være. Hvor er det dog pragtfuldt med alle de mange forskellige du har . Knus Tina
Claus 1 År siden
Kære Tina, man kan aldrig få for mange påskeklokker. Kh Claus
Reidun 1 År siden
Tusen takk for tipset med å skjære gjennom stilken på Påskeklokkene. Det skal jeg benytte når jeg tar inn av mine klokker. Du hadde så mange flotte , forskjellige Påskeklokker. Jeg fikk veldig lyst til å skaffe meg flere av disse. Takk for hagerundturen. Veldig inspirerende! Mvh Reidun Rørtveit Larsen
Claus 1 År siden
Kære Reidun, ja, det er et godt tip med at ridse stænglen. Du kan være sikker på, at det virker. Dbh Claus
Annette 1 År siden
Hejsa Claus. Den meget dybviolette påskeklokke, hvad er navnet på denne skønhed ? Kærligst Annette Holm
Claus 1 År siden
Kære Annette, påskeklokker har ikke nogle sortsnavne, med prøv at få ind og lad dig friste på gartnerietspiren.dk. Kh Claus
Morten 1 År siden
Kære Claus

Det er virkelig en af de skønneste forårs blomster, jeg ville virkelig ikke undvære den i haven. Heldigvis plejer vores først at blomstre når havesæsonen er så småt er kommet i gang sidst i marts.
Ha en rigtig god weekend.

Kh Morten
Claus 1 År siden
Kære Morten, vi er mange, der ikke ville undvære denne skønne staude i haven. Du har helt ret. Kh Claus
Anita 1 År siden
Kære Claus
Sikke en skøn haveklub video , de er da så pragtfulde alle dine påskeklokker , de skønneste farver , især den store buket du lavede til sidst , jeg tror jeg vil se om jeg kan komme til Spiren en tur nu må vi se hvad muligheder der byder sig .
Så lige lidt fra mit fag med et glimt i øjet , dit hår gror da hurtig fra haven og så lige i drivhus hvor du laver en buket i lille vase med Trolle grene , en lille ting som jeg syntes er så sjovt , også når jeg ser film nogen gange ka jeg se at der er detaljer som er forskellige i samme scene .
Men til min store ærgelse er vi lige rejst på ferie når der er åben have om fredag , vi rejser torsdag morgen , sådan er det , tror at jeg vil til foredrag i Århus , det vil jeg glæde mig til .
Så vil jeg glæde mig til næste uges video .
Nyd resten af denne søndag , til jer og alle i andre .
Kærlig hilsen Jørgen og Anita
Claus 1 År siden
Kære Anita, tak for hyggelig kommentar. Ja, selvfølgelig lægger du som frisør mærke til mine skiftende frisurer … Det skyldes, at vi nogle gange producerer over længere tid, og så vokser håret jo! Kærlige hilsner fra Claus
Louise 1 År siden
Kære Claus
Jeg er ofte lidt bagud med at få set dine videoer, men så sørger jeg da også for at sætte tid af til at se flere i træk.
Jeg ved ikke om du får mulighed for at læse kommentarer på videoer som ikke er den nyeste, men jeg giver det et forsøg alligevel. Du omtaler et paradisæble træ i din video - må jeg spørge hvilken sort du har plantet mellem "terrasse bedene"? Jeg er selv på udkig efter et paradisæble træ, men har endnu ikke fundet den sort der giver mig det udtryk jeg ønsker i haven. På forhånd tak.
Kærlig hilsen Louise
Claus 1 År siden
Tak for din hilsen. Jeg har plantet Malus sieboldii. Kh Claus
Preview

Pangfarver

21.05.2020 | Mon ikke mange af jer ved, at jeg er vild med farver og at sætte dem sammen? Det er en stor, stor passion, som jeg altid har haft. Også inden jeg blev havemenneske for et kvart århundrede siden. Jeg var ikke et helt almindeligt barn!

Flere tulipaner

14.05.2020 | Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er vild med tulipaner. Og jeg har da heller aldrig hørt om nogle, der ikke kunne lide denne dejlige forårsblomst, som fås i alkens skønne farver.

Køkkenurter og blomster

07.05.2020 | Mange af de køkkenurter, vi dyrker til kulinarisk brug, er lige så smukke som blomster, og det er blevet en hel sport for mig at sætte dem sammen. Det er noget af det, jeg viser i denne uges video.

Planting og såning

30.04.2020 | Der er ingen tvivl om, at forårsmånederne er de travleste i haven. Sådan er det i hvert fald her. Men man skal som bekendt yde, før man kan nyde, og det har jeg heller ikke det fjerneste imod. I denne uge handler det om både plantning og såning.

Blomstrendre overdådighed

23.04.2020 | Foråret er for alvor kommet til Risskov. Bøgen er sprunget ud, og forårsløgvæksterne blomstrer, så det er en hel lyst; ikke blot i haven, men også udenfor porten. Der er så meget at glæde sig over ...

Kom med i drivhuset

16.04.2020 | Det er forår. Påskeklokkerne og narcisserne blomstrer. Der er skønt i skovhaven, men I skal også med ind i drivhuset og se, hvad jeg har gang i derinde. Og det er ikke så lidt; set i lyset af den periode vi er inde i, er der ekstra meningsfuldt at så og prikle.

Påsketravlhed

09.04.2020 | Det går rigtig hurtigt i haven lige nu, og det hele gror som en lyst. Selv om jeg har fået ekstra meget tid, er der masser at lave, og i den forløbne uge har vi haft rigtig travlt. Blandt andet med at potte dahliaer, og de står nu klar i drivhuset.

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.

Nye projekter

26.03.2020 | I denne uge gør jeg blandt andet klar til dahliastiklinger, og så sår jeg pyntekål. Begge projekter er rimeligt langsommelige; dels af få dahliaer i blomst fra stiklinger og dels at fremavle store og flotte pyntekål, der skal pynte i sensommerens krukker.
Preview

Plantetid

19.03.2020 | Ligesom mange andre har jeg pludselig fået ekstra tid til rådighed, og meget af den bruger jeg i haven. Der er nok at gøre. Jeg har nemlig lige fået et stor sending hornvioler, og så er jeg gået i gang med at drive rabarber.

Urterne gror

12.03.2020 | I drivhusene er der rigtig god vækst i urterne, og jeg har blandt andet succes med spinat, salat og tomater. Derfor er jeg i fuld gang med at potte op, så planterne snart bliver endnu større.

Det spirer og gror

05.03.2020 | Det er altså skønt at se, hvordan det hele spirer og gror inde i væksthuset. Her har jeg nemlig mine plantekuvøser, som jeg præsenterer i denne uges video. Desuden er jeg i gang med at så - blandt andet rødbeder og løg.

De første narcisser

27.02.2020 | Der er kun få dage til, at vi går ind i marts, og så er det officielt forår. Det har det nu været længe, tænker jeg. De første narcisser sprang allerede ud for en god uges tid siden, fuglene synger og frøene spirer i drivhusene.
Preview

Prikletid

20.02.2020 | Der er travlhed i drivhuset. Det spirer og gror, og i denne uge prikler jeg tomater og salat. Og så sår jeg spinat, for det er en af de rimeligt vinterhårdhøre urter. Skønt at være i gang.

Tidligt forår

13.02.2020 | Også i denne uge skal vi så inde i drivhuset. Jeg er i gang med hestebønner, artiskok og salat, og undervejs kommer jeg med nogle dyrkningsmæssige tip. Det er rigtig dejligt at være i gang med sæsonen.

Årets første såninger

06.02.2020 | Nu er jeg i gang med at så - og det gælder tomater, chilier, peberfrugt og auberginer. Det handler om, at de skal have et forspring, og det giver jeg dem ved hjælp af et meget fint system bestående af kunstlys og varmemåtter, som jeg er ret begejstret for og præsenterer i denne uges video.

De første stiklinger

30.01.2020 | Det er simpelthen så dejligt at være i gang, og i denne uge tager jeg de første stiklinger. Et herligt arbejde, som I skal følge i denne uge … Og så skal I også denne gang med på tur. I sommer var jeg i Sverige i den dejligste have - Den engelske trädgård, som I godt kan glæde jer til at se.

Kom med i drivhuset

23.01.2020 | Det er stadig utrolig mildt, og for hver dag der går, er foråret en smule tættere på. I drivhusene er der liv, og vi har næsten ikke brug for tilskudsvarmen. Engletrompeter, kaller og agapanthus har stadig grønt løv, og det hele virker så løfterigt.
Vis flere videoer