Log ind

Påskeklokker i bukketer

Der er endnu ikke mange blomster i haven. Erantis og vintergæk har blomstret i nogle uger, og de første påskeklokker er sprunget ud. Det drejer sig om nogle enkelte grupper, der er ekstra tidligt på dem. Sådan er det hvert år; mens de fleste stadig lader vente på sig.

.

Kommentarer
Karen 4 måneder siden
En fantastisk dejlig blomst. God weekend.
Mvh Karen
Claus 4 måneder siden
Kære Karen, tusind tak. Dbh Claus
Tina 4 måneder siden
Kæreste Claus Åh det er bare en sådan skøn blomst, har lige købt tre nye hos Spien. Det er svært at lade være. Hvor er det dog pragtfuldt med alle de mange forskellige du har . Knus Tina
Claus 4 måneder siden
Kære Tina, man kan aldrig få for mange påskeklokker. Kh Claus
Reidun 4 måneder siden
Tusen takk for tipset med å skjære gjennom stilken på Påskeklokkene. Det skal jeg benytte når jeg tar inn av mine klokker. Du hadde så mange flotte , forskjellige Påskeklokker. Jeg fikk veldig lyst til å skaffe meg flere av disse. Takk for hagerundturen. Veldig inspirerende! Mvh Reidun Rørtveit Larsen
Claus 4 måneder siden
Kære Reidun, ja, det er et godt tip med at ridse stænglen. Du kan være sikker på, at det virker. Dbh Claus
Annette 4 måneder siden
Hejsa Claus. Den meget dybviolette påskeklokke, hvad er navnet på denne skønhed ? Kærligst Annette Holm
Claus 4 måneder siden
Kære Annette, påskeklokker har ikke nogle sortsnavne, med prøv at få ind og lad dig friste på gartnerietspiren.dk. Kh Claus
Morten 4 måneder siden
Kære Claus

Det er virkelig en af de skønneste forårs blomster, jeg ville virkelig ikke undvære den i haven. Heldigvis plejer vores først at blomstre når havesæsonen er så småt er kommet i gang sidst i marts.
Ha en rigtig god weekend.

Kh Morten
Claus 4 måneder siden
Kære Morten, vi er mange, der ikke ville undvære denne skønne staude i haven. Du har helt ret. Kh Claus
Anita 4 måneder siden
Kære Claus
Sikke en skøn haveklub video , de er da så pragtfulde alle dine påskeklokker , de skønneste farver , især den store buket du lavede til sidst , jeg tror jeg vil se om jeg kan komme til Spiren en tur nu må vi se hvad muligheder der byder sig .
Så lige lidt fra mit fag med et glimt i øjet , dit hår gror da hurtig fra haven og så lige i drivhus hvor du laver en buket i lille vase med Trolle grene , en lille ting som jeg syntes er så sjovt , også når jeg ser film nogen gange ka jeg se at der er detaljer som er forskellige i samme scene .
Men til min store ærgelse er vi lige rejst på ferie når der er åben have om fredag , vi rejser torsdag morgen , sådan er det , tror at jeg vil til foredrag i Århus , det vil jeg glæde mig til .
Så vil jeg glæde mig til næste uges video .
Nyd resten af denne søndag , til jer og alle i andre .
Kærlig hilsen Jørgen og Anita
Claus 4 måneder siden
Kære Anita, tak for hyggelig kommentar. Ja, selvfølgelig lægger du som frisør mærke til mine skiftende frisurer … Det skyldes, at vi nogle gange producerer over længere tid, og så vokser håret jo! Kærlige hilsner fra Claus
Louise 4 måneder siden
Kære Claus
Jeg er ofte lidt bagud med at få set dine videoer, men så sørger jeg da også for at sætte tid af til at se flere i træk.
Jeg ved ikke om du får mulighed for at læse kommentarer på videoer som ikke er den nyeste, men jeg giver det et forsøg alligevel. Du omtaler et paradisæble træ i din video - må jeg spørge hvilken sort du har plantet mellem "terrasse bedene"? Jeg er selv på udkig efter et paradisæble træ, men har endnu ikke fundet den sort der giver mig det udtryk jeg ønsker i haven. På forhånd tak.
Kærlig hilsen Louise
Claus 4 måneder siden
Tak for din hilsen. Jeg har plantet Malus sieboldii. Kh Claus

Krukkekøkkenhaven

20.06.2019 | I denne uges video viser jeg, hvordan jeg planter tomater i væksthuset og salat i krukkekøkkenhaven. Spændende projekter for sådan én som mig, der aldrig rigtigt har haft køkkenhave.

Det er helt vildt!

13.06.2019 | Det er det, der er lige nu; altså helt vildt … På den gode måde! Jeg elsker havens vilde udtryk. Den må gerne minde lidt om en frodig grøftekant. Holdt i skak af de stramme takshække.

Nu er det sommer

06.06.2019 | Som bekendt er juni årets første måned, og alting går så utrolig stærkt i haven. Planterne vokser og gror, så det er en hel lyst. At vi nu også har sommervejr, gør bare det hele endnu skønnere.

Årets sidste tulipaner

30.05.2019 | Snart er foråret ovre og dermed også tulipanerne. Det har været et flot og langvarigt flor i år, hvilket selvfølgelig skyldes det noget kolde vejr. I denne uges video skal I blandt andet se årets sidste tulipaner.

Planter, der slynger

23.05.2019 | I denne uges video er jeg i gang i væksthuset. Jeg planter slyngplanter - blandt andet den, der hedder Prinsesseskørt eller Rosenslynger. Jeg har også jordbærplanter klar, og der skal plantes bønner op ad espaliererne. Desuden skal I lige se nogle af tulipanerne igen.
Preview

Medio maj

16.05.2019 | År for år kan det svinge meget med tulipanblomstringen. Det handler naturligvis om, hvordan vejret arter sig. Det kolde forår, som vi har haft i år, gør, at tulipanerne stadig står i fuldt flor. I denne video skal I blandt andet se arrangementet på hovedtrappen.

Krukkekøkkenhaven

09.05.2019 | I denne uge skal I blandt andet ind i drivhuset. Vi har rigtig meget stående til udplantning i krukkekøkkenhaven. Der er kål og salat og også ærter, som jeg skal have plantet. Jeg ser i den grad frem til dette nye, spændende projekt.

Forår i The Sunken Garden

02.05.2019 | Der hersker stor aktivitet i haven. Vi har travlt, så alt tager sig ud fra sin bedste side til åben have for Haveklubbens Guldmedlemmer den 11. maj. The Sunken Garden er klar med masser af forårsvækster i krukker. Det er en stor glæde.

Havens redskaber

25.04.2019 | Det er en kendt sag, at det gør arbejdet noget lettere, når man har de rette hjælpemidler til rådighed. Her i haven har vi ikke den store 'maskinpark', men forskellige enkle redskaber, som jeg vil præsentere i denne uge.

Forårsgøremål

18.04.2019 | I denne uge i Haveklubben planter jeg Myosotis, forglemmigej. Et skønt navn og en skøn plante. Og så skal I også lige se den første magnolie, der er sprunget ud i haven. Den er den, der hedder 'Leonard Messel'.

Forårskrukker

11.04.2019 | 
Forårskrukkerne er sat frem nede ved vejen. Det er en fast tradition, og i denne uges video viser jeg, hvordan de tager sig ud her forholdsvist tidligt på sæsonen.

Blomstrende grøntsager

04.04.2019 | I denne uge skal jeg vise jer, hvordan jeg planter grøntsager direkte i jorden. Porrer, pastinakker og gulerødder. Og hvorfor gør jeg så det, vil nogle måske spørge. Jo det handler om, at jeg gerne vil have dem til at blomstre.

Tid til at gøde

28.03.2019 | Marts måned er en god tid at gøde haven på, og det er bestemt en fordel, at marts i år har været en meget fugtig måned, for så går det hurtigt med at få gødningen opløst, når den ligger på jorden.

Grøntsager i krukker

21.03.2019 | I denne uge handler det om min helt nye passion: Grøntsager i krukker. Det er et emne, jeg i den grad ser frem til at fordybe mig i, og ugens video er startskuddet. Jeg er ret sikker på, at det bliver begyndelsen på noget rigtigt spændende.

Herlige hornvioler

14.03.2019 | Der findes ikke mange forårsvækster, der er så herlige som hornvioler. Her i marts er de i handelen og klar til at blive plantet ud. De er så smukke og fås i mange farver. En stor fordel er desuden, at de også fint klarer nogle frostgrader.

Forårsbebudere

07.03.2019 | Primulaer er skønne, både ude og inde her i det tidlige forår. Der findes så mange forskellige arter og sorter i de mest indtagende farve. I denne uge besøger jeg Gartneriet Pedersen og får en snak med gartner Henning Pedersen.

Sørens vintergækker

28.02.2019 | I denne uge er jeg taget til Sorø for at besøge min gode ven Søren, som har den mest fantastiske kolonihave. Lige nu er der et overdådigt flor af vintergækker. Det er ikke mindre et mirakel!

Gartneriet Spiren

21.02.2019 | I denne uge skal I med en tur til Skælskør og på besøg hos Gartneriet Spiren, der er kendt viden om for det fantastiske udvalg af påskeklokker.
Det er ganske enkelt imponerende.
Vis flere videoer