Log ind

Påskeklokker i bukketer

Der er endnu ikke mange blomster i haven. Erantis og vintergæk har blomstret i nogle uger, og de første påskeklokker er sprunget ud. Det drejer sig om nogle enkelte grupper, der er ekstra tidligt på dem. Sådan er det hvert år; mens de fleste stadig lader vente på sig.

.

Kommentarer
Karen 2 måneder siden
En fantastisk dejlig blomst. God weekend.
Mvh Karen
Claus 2 måneder siden
Kære Karen, tusind tak. Dbh Claus
Tina 2 måneder siden
Kæreste Claus Åh det er bare en sådan skøn blomst, har lige købt tre nye hos Spien. Det er svært at lade være. Hvor er det dog pragtfuldt med alle de mange forskellige du har . Knus Tina
Claus 2 måneder siden
Kære Tina, man kan aldrig få for mange påskeklokker. Kh Claus
Reidun 2 måneder siden
Tusen takk for tipset med å skjære gjennom stilken på Påskeklokkene. Det skal jeg benytte når jeg tar inn av mine klokker. Du hadde så mange flotte , forskjellige Påskeklokker. Jeg fikk veldig lyst til å skaffe meg flere av disse. Takk for hagerundturen. Veldig inspirerende! Mvh Reidun Rørtveit Larsen
Claus 2 måneder siden
Kære Reidun, ja, det er et godt tip med at ridse stænglen. Du kan være sikker på, at det virker. Dbh Claus
Annette 2 måneder siden
Hejsa Claus. Den meget dybviolette påskeklokke, hvad er navnet på denne skønhed ? Kærligst Annette Holm
Claus 2 måneder siden
Kære Annette, påskeklokker har ikke nogle sortsnavne, med prøv at få ind og lad dig friste på gartnerietspiren.dk. Kh Claus
Morten 2 måneder siden
Kære Claus

Det er virkelig en af de skønneste forårs blomster, jeg ville virkelig ikke undvære den i haven. Heldigvis plejer vores først at blomstre når havesæsonen er så småt er kommet i gang sidst i marts.
Ha en rigtig god weekend.

Kh Morten
Claus 2 måneder siden
Kære Morten, vi er mange, der ikke ville undvære denne skønne staude i haven. Du har helt ret. Kh Claus
Anita 2 måneder siden
Kære Claus
Sikke en skøn haveklub video , de er da så pragtfulde alle dine påskeklokker , de skønneste farver , især den store buket du lavede til sidst , jeg tror jeg vil se om jeg kan komme til Spiren en tur nu må vi se hvad muligheder der byder sig .
Så lige lidt fra mit fag med et glimt i øjet , dit hår gror da hurtig fra haven og så lige i drivhus hvor du laver en buket i lille vase med Trolle grene , en lille ting som jeg syntes er så sjovt , også når jeg ser film nogen gange ka jeg se at der er detaljer som er forskellige i samme scene .
Men til min store ærgelse er vi lige rejst på ferie når der er åben have om fredag , vi rejser torsdag morgen , sådan er det , tror at jeg vil til foredrag i Århus , det vil jeg glæde mig til .
Så vil jeg glæde mig til næste uges video .
Nyd resten af denne søndag , til jer og alle i andre .
Kærlig hilsen Jørgen og Anita
Claus 2 måneder siden
Kære Anita, tak for hyggelig kommentar. Ja, selvfølgelig lægger du som frisør mærke til mine skiftende frisurer … Det skyldes, at vi nogle gange producerer over længere tid, og så vokser håret jo! Kærlige hilsner fra Claus
Louise 2 måneder siden
Kære Claus
Jeg er ofte lidt bagud med at få set dine videoer, men så sørger jeg da også for at sætte tid af til at se flere i træk.
Jeg ved ikke om du får mulighed for at læse kommentarer på videoer som ikke er den nyeste, men jeg giver det et forsøg alligevel. Du omtaler et paradisæble træ i din video - må jeg spørge hvilken sort du har plantet mellem "terrasse bedene"? Jeg er selv på udkig efter et paradisæble træ, men har endnu ikke fundet den sort der giver mig det udtryk jeg ønsker i haven. På forhånd tak.
Kærlig hilsen Louise
Claus 2 måneder siden
Tak for din hilsen. Jeg har plantet Malus sieboldii. Kh Claus

Havens redskaber

25.04.2019 | Det er en kendt sag, at det gør arbejdet noget lettere, når man har de rette hjælpemidler til rådighed. Her i haven har vi ikke den store 'maskinpark', men forskellige enkle redskaber, som jeg vil præsentere i denne uge.

Forårsgøremål

18.04.2019 | I denne uge i Haveklubben planter jeg Myosotis, forglemmigej. Et skønt navn og en skøn plante. Og så skal I også lige se den første magnolie, der er sprunget ud i haven. Den er den, der hedder 'Leonard Messel'.

Forårskrukker

11.04.2019 | 
Forårskrukkerne er sat frem nede ved vejen. Det er en fast tradition, og i denne uges video viser jeg, hvordan de tager sig ud her forholdsvist tidligt på sæsonen.

Blomstrende grøntsager

04.04.2019 | I denne uge skal jeg vise jer, hvordan jeg planter grøntsager direkte i jorden. Porrer, pastinakker og gulerødder. Og hvorfor gør jeg så det, vil nogle måske spørge. Jo det handler om, at jeg gerne vil have dem til at blomstre.

Tid til at gøde

28.03.2019 | Marts måned er en god tid at gøde haven på, og det er bestemt en fordel, at marts i år har været en meget fugtig måned, for så går det hurtigt med at få gødningen opløst, når den ligger på jorden.

Grøntsager i krukker

21.03.2019 | I denne uge handler det om min helt nye passion: Grøntsager i krukker. Det er et emne, jeg i den grad ser frem til at fordybe mig i, og ugens video er startskuddet. Jeg er ret sikker på, at det bliver begyndelsen på noget rigtigt spændende.

Herlige hornvioler

14.03.2019 | Der findes ikke mange forårsvækster, der er så herlige som hornvioler. Her i marts er de i handelen og klar til at blive plantet ud. De er så smukke og fås i mange farver. En stor fordel er desuden, at de også fint klarer nogle frostgrader.

Forårsbebudere

07.03.2019 | Primulaer er skønne, både ude og inde her i det tidlige forår. Der findes så mange forskellige arter og sorter i de mest indtagende farve. I denne uge besøger jeg Gartneriet Pedersen og får en snak med gartner Henning Pedersen.

Sørens vintergækker

28.02.2019 | I denne uge er jeg taget til Sorø for at besøge min gode ven Søren, som har den mest fantastiske kolonihave. Lige nu er der et overdådigt flor af vintergækker. Det er ikke mindre et mirakel!

Gartneriet Spiren

21.02.2019 | I denne uge skal I med en tur til Skælskør og på besøg hos Gartneriet Spiren, der er kendt viden om for det fantastiske udvalg af påskeklokker.
Det er ganske enkelt imponerende.

Et kig bag kulisserne

14.02.2019 | Det er stadig begrænset, hvor meget, der sker i haven, selv om det er mildt; ja ligefrem lunt!
Spændende er det at se, hvordan de næste uger bliver. Uanset hvad, står de sarte planter lunt og godt i det vinteropvarmede drivhus, som jeg I skal se i denne uges video.

Påskeklokker i bukketer

07.02.2019 | Der er endnu ikke mange blomster i haven. Erantis og vintergæk har blomstret i nogle uger, og de første påskeklokker er sprunget ud. Det drejer sig om nogle enkelte grupper, der er ekstra tidligt på dem. Sådan er det hvert år; mens de fleste stadig lader vente på sig.

På blomstertorvet

31.01.2019 | I denne uge skal I med en tur på blomstertorvet her i Aarhus. Det er en grossist - Proflora, der sælger til professionelle blomsterfolk. Jeg elsker at komme derud, især ved vintertide, hvor der jo ikke er meget at plukke af i haven. Men på torvet bugner det med forårsblomster lige nu. Bare vent og se …

Et nyt projekt

24.01.2019 | Selv om vi blot er først på året, er jeg allerede i gang med at gøre mig tanker omkring nye projekter. Og i denne uge løfter jeg sløret for, hvilke nye planer jeg har for mine krukkearrangementer. Det handler om, at jeg i år vil til at dyrke grøntsager.

En tur i skoven

17.01.2019 | I denne uge skal I med mig en tur i skoven. Ikke fordi, der er så meget at kigge på derovre rent blomstermæssigt - slet ikke. Nej; det handler om et par kæmpe maskiner, der har været i gang nogle måneder. Jeg tager Nero med, og sammen går vi over for at se, hvorfor det larmer.

Gensyn med Holland

10.01.2019 | I januarhaven er det mildt, og der er nogle ting, jeg endnu ikke har fået plantet. Derfor er det godt, at det stadig er plusgrader.
Også i denne uge besøger jeg Marieke Nolsens dejlige have i Holland.

Hos Marieke Nolsen

03.01.2019 | Så er vi i gang med et nyt haveår, og jeg glæder mig i den grad til at inspirere. Selv om det er koldt og råt, er der alligevel ting, der kan gøres derude.
Desuden skal I med til Holland, hvor jeg besøger Marieke Nolsens charmerende skærehave.

Rigtig godt nytår

27.12.2018 | Så er atter et år gået, og det har været en stor glæde for mig at guide jer gennem mit haveliv endnu en sæson. I denne uge dækker jeg nytårsbord, og så skal I med en tur til Holland.
Så er atter et år gået, og det har været en stor glæde for mig at guide jer gennem mit haveliv endnu en sæson. I denne uge dækker jeg nytårsbord, og så skal I med en tur til Holland.
Vis flere videoer