Log ind

Plantenyheder

En gang om året afholdes der plantefagmesse for udendørsplanter i Odense. Jeg har gennem mange år været fast gæst for at se, hvad der er af nyheder og andre spændende ting. Det er altid interessant.

.

Kommentarer
Inger 5 måneder siden
Spennende å se nyheter innen Stauder og ikke minst at «gamle kjenninger» blir in igjen.
Deilig med sterke farger.
Claus 5 måneder siden
Kære Inger, ja, det er skønt med skrappe farver her i sensommeren. Dbh Claus
Helle 5 måneder siden
Hej Claus.
Sikke spændende planter og især har den fine nye type hortensia virkelig fanget min interesse.
Jeg vil glæde mig til måske at finde den et sted.
Jeg syntes altså at du er så god til engelsk.
Mange hilsner fra Helle.
Claus 5 måneder siden
Kære Helle, hvor er du altså sød. Kh Claus
Iris 5 måneder siden
Kære Claus det var både spændende og interessant at være med på messe. Den violette Salvie kunne jeg godt tænke mig og de nye Hortensier er spændende. Blev så glad da du liiige fandt en rød Lychnis, må de røde blomster vende tilbage. Du vil helt sikkert kunne give bud på hvilke røde blomster der vil passe sammen.
Kunne godt tænke mig at se mere fra Plante essen. Tak fordi du tog os med. Kærlig hilsen Iris
Claus 5 måneder siden
Kære Iris, i sidste uge viste jeg et bud på, hvordan de røde farver kan anvendes. Kh Claus
Tina 5 måneder siden
Kæreste Claus Tusinde tak for en dejlig tur. Det var spændende at se lidt fra en plantemesse. Det har jeg ikke været siden min mor og far tog mig med til Blomsterudstillinger i Bella Centeret 70erne. Pink Annabelle købte jeg sidste år. Den har blomstret så fint i år. Jeg købte samtidig en lille budeleja Prince Charming. Den er også helt vidunderlig i farven. Har du erfaring med de “små” Budeleja? Knus Tina
Claus 5 måneder siden
Kære Tina, nej, jeg har ikke erfaring med de helt små sommerfuglebuske. Men fine ser de ud. Kh Claus
Jette 5 måneder siden
Kære Claus
Dejligt at følge plantenyheder. Jeg fik øje på en purpursolhat i orange, er du bekendt med sortens navn. Den vil gøre sig godt i min gule-/purpurfarvede afdeling i haven.
Dbh Jette Simonsen
Bogense
Claus 5 måneder siden
Kære Jette, mit bud er, at det måske er Echinacea 'Sombrero® Adobe Orange'. Den er i hvert fald fin. Dbh Claus
Anita 5 måneder siden
Kære Claus
Det var da rigtig godt at se , så spændende , pink Anabell den ku jeg da godt tænke mig , og den fine Bambton verbena , den er da så fin .
Jeg kan ikke huske hvordan du forklarede mig om beskæring omkring Prydpære - Nordens Oliventræ jeg skal ha bestilt sådan et træ .
Tak for din altid hyggelige gæstfrihed ved havebesøg , uovertruffen smuk er din have , og så hyggeligt at snakke med dine gartnere , de er så søde og imødekommende , også hyggeligt at møde de andre.
Ha en fortsat god søndag til jer og jer allesammen . Glæder mig til du sender live i aften
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 5 måneder siden
Kære Anita, tak for dine søde ord om haven. Når det gælder Nordens Oliven, skærer vi alle grene ind til cirka halv længde hver vinter. Det gør kronen mere tæt. Kh Claus
Nette 4 måneder siden
Lyserødt går ALDRIG af mode i min have ;)
Claus 4 måneder siden
Kære Nette, det er jeg helt klar over. Jeg kender dig jo! Kh Claus

Hannu Sarenström

14.01.2021 | På min tur rundt i landet er jeg nu nået til Langeland, hvor min gode ven Hannu Saranström bor. Hannu kommer oprindeligt fra Finland og har boet i Sverige i rigtig mange år. Men for et par år siden flyttede kan til det sydfynske øhav.
Preview

Solbakken

07.01.2021 | I denne og de næste uger besøger jeg en række danske haver. Her skal I med til Solbakken på Sydfyn og besøge Susanne Jensen og Thorben Faurby Stengaards have. Et rigtigt skønt sted med et imponerende nyt væksthus, smukke beplantninger og et storslået landskab.

Godt nytår

28.12.2020 | I denne uges video giver Hanne Utoft sit bud på, hvordan nytårsbordet dækkes. I den sammenhæng vil jeg takke Hanne for hendes store engagement her i Haveklubben. Gennem i alt syv uger har hun inspireret med sin kunnen.

Så er det Jul

21.12.2020 | Så er det - næsten jul, og i denne uge viser Hanne Utoft et forslag til pynt på julebordet. En ualmindelig smuk krans, som jeg sjældent har set mage til.

Snart er det Jul

17.12.2020 | Vi nærmer os julen med raske skridt, men der er stadig tid til at lave en eller flere dekorationer til jul. I denne uge viser Hanne Utoft, hvordan man kan fremstille en grenbase med mange anvendelsesmuligheder. Det bliver så smukt.

Jul i køkkenet

10.12.2020 | Også i denne uge bliver der julet. Hanne Utoft er på besøg i køkkenet, hvor hun pynter et fad og binder en krans. Ikke alene smukt, men også meget inspirerende.
Preview

Naturjul

03.12.2020 | Også i denne uge skal jules der i køkkenet. Jeg har atter en gang besøg af Hanne Utoft, der laver de fineste dekorationer. Blandt andet med fyrrenåle og andre materialer fra skoven.

Snart advent

26.11.2020 | Der er kun nogle få dage til advent, så i denne uge er det et par forholdsvis hurtige og nemme adventsdekorationer, Hanne Utoft kommer med forslag til.

Adventsinspiration

19.11.2020 | Julen nærmer sig, og måske er der nogle, der tænker, at der da er længe til. Men hvis man vil lave pynt til advent, er det ikke spor for tidligt at gå i gang. I denne og de næste uger har jeg besøg af Hanne Utoft, der vil give sit bud på en adventskrans.

Løvfaldstid

12.11.2020 | Så gik den altså ikke længere! Mange af havens træer har kastet løvet, og i lindealleen er der stort set ikke et blad tilbage. Nuvel, de ligger bare på jorden. Så nu skal der rives sammen.

Så blev det november

05.11.2020 | Det er svært at få armene ned … Efteråret viser sig stadig fra sin mildeste side, og det er så herligt, at vi stadig kan være ude og være i gang. Der er meget at glæde sig over.

En tur i drivhuset

29.10.2020 | I dag er jeg rykket ind i det vinteropvarmede drivhus, hvor jeg vil vise lidt rundt. Men jeg viser selvfølgelig også, hvad der sker i haven. Det lune vejr gør, at vi stadig kan lave meget derude.

Bær og blade

22.10.2020 | Det er stadig det skønneste vejr. Mildt og rart, så det er fint at gå i haven. Og der er så meget at glæde sig over. Ikke blot det gyldne løv. Dette fortæller jeg om i denne uge.

Efterår i skovhaven

15.10.2020 | Der er endnu blade på træer og buske, og skovhaven har stadig meget at byde på. Vi har haft travlt med at plante nyt, og det er dejligt at tænke på alt det, der vil pible frem til foråret.

Sensommerblomstrende stauder

08.10.2020 | Selvom vi er et godt stykke inde i oktober, og det med god ret kan kaldes efterår, er der stadig meget i blomst. I denne uge fortæller jeg om sensommerblomstrende stauder og andre vækster. Det er så dejligt, at der stadig er noget i blomst.

Nu er det efterår

01.10.2020 | Så er det for alvor efterår, men det betyder ikke, at blomstringen er ovre. Især sommerblomsterne, som vi såede i det tidlige forår, kvitterer stadig, og der bliver plukket mange buketter. Særligt af de smukke stolt kavaler.

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.
Vis flere videoer