Log ind

Plantenyheder

En gang om året afholdes der plantefagmesse for udendørsplanter i Odense. Jeg har gennem mange år været fast gæst for at se, hvad der er af nyheder og andre spændende ting. Det er altid interessant.

.

Kommentarer
Inger 2 måneder siden
Spennende å se nyheter innen Stauder og ikke minst at «gamle kjenninger» blir in igjen.
Deilig med sterke farger.
Claus 2 måneder siden
Kære Inger, ja, det er skønt med skrappe farver her i sensommeren. Dbh Claus
Helle 2 måneder siden
Hej Claus.
Sikke spændende planter og især har den fine nye type hortensia virkelig fanget min interesse.
Jeg vil glæde mig til måske at finde den et sted.
Jeg syntes altså at du er så god til engelsk.
Mange hilsner fra Helle.
Claus 2 måneder siden
Kære Helle, hvor er du altså sød. Kh Claus
Iris 2 måneder siden
Kære Claus det var både spændende og interessant at være med på messe. Den violette Salvie kunne jeg godt tænke mig og de nye Hortensier er spændende. Blev så glad da du liiige fandt en rød Lychnis, må de røde blomster vende tilbage. Du vil helt sikkert kunne give bud på hvilke røde blomster der vil passe sammen.
Kunne godt tænke mig at se mere fra Plante essen. Tak fordi du tog os med. Kærlig hilsen Iris
Claus 2 måneder siden
Kære Iris, i sidste uge viste jeg et bud på, hvordan de røde farver kan anvendes. Kh Claus
Tina 2 måneder siden
Kæreste Claus Tusinde tak for en dejlig tur. Det var spændende at se lidt fra en plantemesse. Det har jeg ikke været siden min mor og far tog mig med til Blomsterudstillinger i Bella Centeret 70erne. Pink Annabelle købte jeg sidste år. Den har blomstret så fint i år. Jeg købte samtidig en lille budeleja Prince Charming. Den er også helt vidunderlig i farven. Har du erfaring med de “små” Budeleja? Knus Tina
Claus 2 måneder siden
Kære Tina, nej, jeg har ikke erfaring med de helt små sommerfuglebuske. Men fine ser de ud. Kh Claus
Jette 2 måneder siden
Kære Claus
Dejligt at følge plantenyheder. Jeg fik øje på en purpursolhat i orange, er du bekendt med sortens navn. Den vil gøre sig godt i min gule-/purpurfarvede afdeling i haven.
Dbh Jette Simonsen
Bogense
Claus 2 måneder siden
Kære Jette, mit bud er, at det måske er Echinacea 'Sombrero® Adobe Orange'. Den er i hvert fald fin. Dbh Claus
Anita 2 måneder siden
Kære Claus
Det var da rigtig godt at se , så spændende , pink Anabell den ku jeg da godt tænke mig , og den fine Bambton verbena , den er da så fin .
Jeg kan ikke huske hvordan du forklarede mig om beskæring omkring Prydpære - Nordens Oliventræ jeg skal ha bestilt sådan et træ .
Tak for din altid hyggelige gæstfrihed ved havebesøg , uovertruffen smuk er din have , og så hyggeligt at snakke med dine gartnere , de er så søde og imødekommende , også hyggeligt at møde de andre.
Ha en fortsat god søndag til jer og jer allesammen . Glæder mig til du sender live i aften
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 2 måneder siden
Kære Anita, tak for dine søde ord om haven. Når det gælder Nordens Oliven, skærer vi alle grene ind til cirka halv længde hver vinter. Det gør kronen mere tæt. Kh Claus
Nette 1 måned siden
Lyserødt går ALDRIG af mode i min have ;)
Claus 1 måned siden
Kære Nette, det er jeg helt klar over. Jeg kender dig jo! Kh Claus

Bær og blade

22.10.2020 | Det er stadig det skønneste vejr. Mildt og rart, så det er fint at gå i haven. Og der er så meget at glæde sig over. Ikke blot det gyldne løv. Dette fortæller jeg om i denne uge.

Efterår i skovhaven

15.10.2020 | Der er endnu blade på træer og buske, og skovhaven har stadig meget at byde på. Vi har haft travlt med at plante nyt, og det er dejligt at tænke på alt det, der vil pible frem til foråret.

Sensommerblomstrende stauder

08.10.2020 | Selvom vi er et godt stykke inde i oktober, og det med god ret kan kaldes efterår, er der stadig meget i blomst. I denne uge fortæller jeg om sensommerblomstrende stauder og andre vækster. Det er så dejligt, at der stadig er noget i blomst.

Nu er det efterår

01.10.2020 | Så er det for alvor efterår, men det betyder ikke, at blomstringen er ovre. Især sommerblomsterne, som vi såede i det tidlige forår, kvitterer stadig, og der bliver plukket mange buketter. Særligt af de smukke stolt kavaler.

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.

Septemberblomstring

10.09.2020 | Det kræver planlægning at opnå et rigt flor i eftersommeren og efteråret. En plantegruppe, der virkelig leverer varen, er dahliaerne. Dem har jeg i alle farveholdninger, og i dag gælder det de gule og hvide.

Sensommerdyrkning

03.09.2020 | Sensommeren er højsæson for mange spiselige afgrøder, og jeg høster da også løs i krukkekøkkenhaven, som det handler om i denne uge. Det er et virkelig spændende projekt.

Gartneriet 7'eren

27.08.2020 | Nu er det sensommer. Det er der ingen tvivl om. Vejret har ændret sig noget, og det er blevet koldere og mere regnfuldt. Snart skal der nyt i krukkerne, og i den sammenhæng har jeg besøgt et gartneri, der har spændende planter at tilbyde.

Plantenyheder

20.08.2020 | En gang om året afholdes der plantefagmesse for udendørsplanter i Odense. Jeg har gennem mange år været fast gæst for at se, hvad der er af nyheder og andre spændende ting. Det er altid interessant.

Jeg ser rødt!

13.08.2020 | Den lidt specielle overskrift henviser til denne ugens emne, der handler om dahliaer i røde toner. Desuden viser jeg en række selskabsplanter, der er fine sammen med de næsten selvlysende dahliaer.

Blomsterfestival i Tivoli Friheden

06.08.2020 | Gennem hele juli har gæsterne til Blomsterfestivalen i Tivoli Friheden kunnet opleve min Krukkehave foran Restaurant Terrassen. Blomsterfestivalen er gået og over al forventning, og Tivoli Friheden har aldrig tidligere haft så mange gæster i juli måned.

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.

Enghøj Staudehave

23.07.2020 | Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

Krukkekøkkenhaven

15.07.2020 | I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

Rosernes tid

09.07.2020 | Af alle havens blomster må jeg sige, at jeg holder mest af roser. Ingen anden blomst kan overgå den i skønhed og duft. Tænker, at mange har det ligesom jeg.

Ud med saksen

02.07.2020 | Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!
Preview

Midsommer

25.06.2020 | Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.
Vis flere videoer