Log ind

Planting og såning

Der er ingen tvivl om, at forårsmånederne er de travleste i haven. Sådan er det i hvert fald her. Men man skal som bekendt yde, før man kan nyde, og det har jeg heller ikke det fjerneste imod. I denne uge handler det om både plantning og såning..

Kommentarer
Karen 6 måneder siden
Dejligt som altid,ja- corona sætter sine spor allevegne. Men når alle trængslerne skal lidt på afstand må vi en tur i haven og dette forår har da været fantastisk. Godt at vi nu har fået lidt vand, her har det styrtet ned hele dagen mer eller mindre. (2860) En skam Din krukkeudstilling på Sofiero er aflyst, jeg ville gerne have lavet en lille forårsudflugt til det svenske for at se den , men det må blive en anden gang. Fortsat dejligt forår til Dig og tak for hyggelig video endnu engang. Bedste hilsner
Karen, Søborg
Claus 5 måneder siden
Kære Karen, udstillingen på Sofiero er ikke aflyst. Den kører i bedste velgående, og jeg får mange reaktioner fra mine svenske venner og følgere. Tak for din hilsen. Kh Claus
Tina 6 måneder siden
Kæreste Claus Det er simpelthen så spændende med tanker du har med køkkenhave planterne. Jeg har sået en del til min køkkenhaven men har mange i overskud så mon ikke jeg skulle bruge resten i potter og i bede. Det tror jeg dæleme. Tak for en super udsendelse på Facebook i eftermiddags. Det var dejligt at høre om Anne, hun er savnet. Knus Tina
Claus 5 måneder siden
Kære Tina, hyggeligt at du også følger med på Facebook. Det er supersjovt at sende live. Kh Claus
Nette 6 måneder siden
Kære Claus
Jeg er super spændt på at følge med i tilblivelsen af dine grøntsagskrukker. Det er skønt, at du er en slags prøvekanin, så jeg finder ud af, hvilke af dine tiltag, jeg skal abe efter næste år. Jeg hopper og stamper af utålmodighed for at se, hvad du finder på mht. kolonihave arrangement. Det lader til at blive en have i haven. Spændende!
Claus 5 måneder siden
Kære Nette, jeg er altså også spændt. Det er et herligt projekt med køkkenurterne. Kh Claus
Kirsten 5 måneder siden
Kære Claus
Tak for endnu en skøn video og tak for nogle gode og fine live udsendelser på Facebook, det er så hyggeligt også at følge dig der
Det bliver rigtig spændende at følge din krukke kolonihave.
jeg var ikke klar over man kunne forkultivere Valmuer, jeg har stadig de fine lilla valmuer i haven, som jeg for en del år siden, fik af dig sammen med en af dine bøger.
Hvor er det dejlig vi har fået vand til haverne, også godt vi har haverne, at gå ud og arbejde i og nyde i disse Coronatider, det får tankerne lidt væk fra dem og det man går og savner
Rigtig god weekend til dig og alle herinde
Kærlig hilsen Kirsten
Claus 5 måneder siden
Kære Kirsten, valmuer kan kun forkultiveres på den måde, som jeg viser. De tåler ikke at blive priklet om. Tak for din hilsen. Kh Claus
Lotte 5 måneder siden
Kære Claus. Dejlig udsendelse endnu engang. Den der højbenede salat med røde stængler, hvad mon den hedder. Den så da spændende ud - jeg elsker din entusiasme, og at du selv har fingrene nede i alting og bevarer overblikket over dine mange spændende projekter. God weekend. Mvh Lotte
Claus 5 måneder siden
Kære Lotte, har ikke lige tjek på alle salatnavnene, her og nu. Skal nok prøve at huske at komme tilbage til det senere. Dbh Claus
Marianne 5 måneder siden
Tusen takk - det er helt utrolig deilig å se foråret bære bud om en spennende avling senere på sommeren. For en som er coronafast i Norge, er det helt vidunderlig å følge med på din have Claus. Du gir meg en virkelig vitamindose med optimisme fra naturen og en travel havemands flittige fingre. Det er en god erstatning for en som ikke kan komme i gang med sin egen have på Mols. Tusen takk. Beste hilsen fra Norge og Marianne
Claus 5 måneder siden
Kære Marianne - en 'vitamindose' vil jeg gerne give alle, der trænger. Så hyggeligt med en hilsen fra Norge. Klem fra Claus
Anita 5 måneder siden
Kære Claus
Tusinde tak for en skøn havevideo
Jeg fatter mig i korthed i dag , jeg er træt , har arbejdet mega meget nu i 14 dage , det kan mærkes
Har også lige hjulpet min svigermor her til formiddag , det er sværdt når helbredet skranter.
Men en super havevideo .
Rigtig god weekend til dig og jer allesammen
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 5 måneder siden
Kære Anita, det er altså rørende, at du liiige giver dig tid til at svare, selv om du har så travlt og er træt. Det er så sødt af dig. Kærlige hilsner fra Claus
Else 5 måneder siden
Hej Claus
Jeg mindes mit besøg, i din have sidste sommer, hvor du havde de mest fortryllende sterile gederams. Hvor kan man få frø til dette eventyr?
Mange tak for dine skønne videoer.
På forhånd tak.
Vh Else
Claus 5 måneder siden
Kære Else, tak for din hilsen. Tillad mig, at jeg smiler lidt! Når en plante er steril, sætter den jo ikke frø. Desværre. Dbh Claus
Mona 5 måneder siden
Hej Claus
Når du tynder dine valmuer ud, hvorfor planter du ikke dem du piller op i et af de rum hvor der ikke er spiret en valmue frem??
Spændende med bønnerne - dem vil jeg også prøve.
Mvh. Mona
Claus 5 måneder siden
Kære Mona, fordi valmuer ikke kan omprikles. De har pælerod. Dbh Claus
Else 5 måneder siden
Det er mig igen. Hvordan fik du så dine sterile gederams? Vh Else
Claus 5 måneder siden
Hej igen. Dem har jeg fået hjem fra en belgisk planteskole. Dbh Claus

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.

Septemberblomstring

10.09.2020 | Det kræver planlægning at opnå et rigt flor i eftersommeren og efteråret. En plantegruppe, der virkelig leverer varen, er dahliaerne. Dem har jeg i alle farveholdninger, og i dag gælder det de gule og hvide.

Sensommerdyrkning

03.09.2020 | Sensommeren er højsæson for mange spiselige afgrøder, og jeg høster da også løs i krukkekøkkenhaven, som det handler om i denne uge. Det er et virkelig spændende projekt.

Gartneriet 7'eren

27.08.2020 | Nu er det sensommer. Det er der ingen tvivl om. Vejret har ændret sig noget, og det er blevet koldere og mere regnfuldt. Snart skal der nyt i krukkerne, og i den sammenhæng har jeg besøgt et gartneri, der har spændende planter at tilbyde.

Plantenyheder

20.08.2020 | En gang om året afholdes der plantefagmesse for udendørsplanter i Odense. Jeg har gennem mange år været fast gæst for at se, hvad der er af nyheder og andre spændende ting. Det er altid interessant.

Jeg ser rødt!

13.08.2020 | Den lidt specielle overskrift henviser til denne ugens emne, der handler om dahliaer i røde toner. Desuden viser jeg en række selskabsplanter, der er fine sammen med de næsten selvlysende dahliaer.

Blomsterfestival i Tivoli Friheden

06.08.2020 | Gennem hele juli har gæsterne til Blomsterfestivalen i Tivoli Friheden kunnet opleve min Krukkehave foran Restaurant Terrassen. Blomsterfestivalen er gået og over al forventning, og Tivoli Friheden har aldrig tidligere haft så mange gæster i juli måned.

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.

Enghøj Staudehave

23.07.2020 | Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

Krukkekøkkenhaven

15.07.2020 | I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

Rosernes tid

09.07.2020 | Af alle havens blomster må jeg sige, at jeg holder mest af roser. Ingen anden blomst kan overgå den i skønhed og duft. Tænker, at mange har det ligesom jeg.

Ud med saksen

02.07.2020 | Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!
Preview

Midsommer

25.06.2020 | Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.

Juniglæder

18.06.2020 | Der er meget at glæde sig over her i årets første sommermåned. Krukkevæksterne viser sig fra deres bedste side, og der er også gang i krukkekøkkenhaven. Det er en løfterig tid.

Blomstring i skyggen

11.06.2020 | Det sker ikke så sjældent, at folk siger til mig, at de har svært ved at finde ud af, hvad de skal plante i skyggen. Faktisk er det nu ikke så svært. Brug nettet - søg og du skal finde!

Nu er det sommer

04.06.2020 | Det er helt utroligt, så hurtigt det går i haven lige nu. Men vi har jo også haft pragtfulde dage med sol og megen varme. Det er noget, der behager både blomster og haveejere. Faktisk har maj måned været den mest solrige i over hundrede år, har vi lige fået at vide.

De sidste tulipaner

28.05.2020 | Om få dage er det sommer, i alt fald rent kalendermæssigt. De seneste dage har budt på nogen varme og sol, og nu er det ved at være uigenkaldeligt slut med tulipanerne. Men I får lige et sidste kig på mine …
Vis flere videoer