Log ind

Planting og såning

Der er ingen tvivl om, at forårsmånederne er de travleste i haven. Sådan er det i hvert fald her. Men man skal som bekendt yde, før man kan nyde, og det har jeg heller ikke det fjerneste imod. I denne uge handler det om både plantning og såning..

Kommentarer
Karen 25 dag(e) siden
Dejligt som altid,ja- corona sætter sine spor allevegne. Men når alle trængslerne skal lidt på afstand må vi en tur i haven og dette forår har da været fantastisk. Godt at vi nu har fået lidt vand, her har det styrtet ned hele dagen mer eller mindre. (2860) En skam Din krukkeudstilling på Sofiero er aflyst, jeg ville gerne have lavet en lille forårsudflugt til det svenske for at se den , men det må blive en anden gang. Fortsat dejligt forår til Dig og tak for hyggelig video endnu engang. Bedste hilsner
Karen, Søborg
Claus 25 dag(e) siden
Kære Karen, udstillingen på Sofiero er ikke aflyst. Den kører i bedste velgående, og jeg får mange reaktioner fra mine svenske venner og følgere. Tak for din hilsen. Kh Claus
Tina 25 dag(e) siden
Kæreste Claus Det er simpelthen så spændende med tanker du har med køkkenhave planterne. Jeg har sået en del til min køkkenhaven men har mange i overskud så mon ikke jeg skulle bruge resten i potter og i bede. Det tror jeg dæleme. Tak for en super udsendelse på Facebook i eftermiddags. Det var dejligt at høre om Anne, hun er savnet. Knus Tina
Claus 25 dag(e) siden
Kære Tina, hyggeligt at du også følger med på Facebook. Det er supersjovt at sende live. Kh Claus
Nette 25 dag(e) siden
Kære Claus
Jeg er super spændt på at følge med i tilblivelsen af dine grøntsagskrukker. Det er skønt, at du er en slags prøvekanin, så jeg finder ud af, hvilke af dine tiltag, jeg skal abe efter næste år. Jeg hopper og stamper af utålmodighed for at se, hvad du finder på mht. kolonihave arrangement. Det lader til at blive en have i haven. Spændende!
Claus 25 dag(e) siden
Kære Nette, jeg er altså også spændt. Det er et herligt projekt med køkkenurterne. Kh Claus
Kirsten 25 dag(e) siden
Kære Claus
Tak for endnu en skøn video og tak for nogle gode og fine live udsendelser på Facebook, det er så hyggeligt også at følge dig der
Det bliver rigtig spændende at følge din krukke kolonihave.
jeg var ikke klar over man kunne forkultivere Valmuer, jeg har stadig de fine lilla valmuer i haven, som jeg for en del år siden, fik af dig sammen med en af dine bøger.
Hvor er det dejlig vi har fået vand til haverne, også godt vi har haverne, at gå ud og arbejde i og nyde i disse Coronatider, det får tankerne lidt væk fra dem og det man går og savner
Rigtig god weekend til dig og alle herinde
Kærlig hilsen Kirsten
Claus 25 dag(e) siden
Kære Kirsten, valmuer kan kun forkultiveres på den måde, som jeg viser. De tåler ikke at blive priklet om. Tak for din hilsen. Kh Claus
Lotte 25 dag(e) siden
Kære Claus. Dejlig udsendelse endnu engang. Den der højbenede salat med røde stængler, hvad mon den hedder. Den så da spændende ud - jeg elsker din entusiasme, og at du selv har fingrene nede i alting og bevarer overblikket over dine mange spændende projekter. God weekend. Mvh Lotte
Claus 25 dag(e) siden
Kære Lotte, har ikke lige tjek på alle salatnavnene, her og nu. Skal nok prøve at huske at komme tilbage til det senere. Dbh Claus
Marianne 25 dag(e) siden
Tusen takk - det er helt utrolig deilig å se foråret bære bud om en spennende avling senere på sommeren. For en som er coronafast i Norge, er det helt vidunderlig å følge med på din have Claus. Du gir meg en virkelig vitamindose med optimisme fra naturen og en travel havemands flittige fingre. Det er en god erstatning for en som ikke kan komme i gang med sin egen have på Mols. Tusen takk. Beste hilsen fra Norge og Marianne
Claus 22 dag(e) siden
Kære Marianne - en 'vitamindose' vil jeg gerne give alle, der trænger. Så hyggeligt med en hilsen fra Norge. Klem fra Claus
Anita 23 dag(e) siden
Kære Claus
Tusinde tak for en skøn havevideo
Jeg fatter mig i korthed i dag , jeg er træt , har arbejdet mega meget nu i 14 dage , det kan mærkes
Har også lige hjulpet min svigermor her til formiddag , det er sværdt når helbredet skranter.
Men en super havevideo .
Rigtig god weekend til dig og jer allesammen
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 22 dag(e) siden
Kære Anita, det er altså rørende, at du liiige giver dig tid til at svare, selv om du har så travlt og er træt. Det er så sødt af dig. Kærlige hilsner fra Claus
Else 22 dag(e) siden
Hej Claus
Jeg mindes mit besøg, i din have sidste sommer, hvor du havde de mest fortryllende sterile gederams. Hvor kan man få frø til dette eventyr?
Mange tak for dine skønne videoer.
På forhånd tak.
Vh Else
Claus 22 dag(e) siden
Kære Else, tak for din hilsen. Tillad mig, at jeg smiler lidt! Når en plante er steril, sætter den jo ikke frø. Desværre. Dbh Claus
Mona 22 dag(e) siden
Hej Claus
Når du tynder dine valmuer ud, hvorfor planter du ikke dem du piller op i et af de rum hvor der ikke er spiret en valmue frem??
Spændende med bønnerne - dem vil jeg også prøve.
Mvh. Mona
Claus 22 dag(e) siden
Kære Mona, fordi valmuer ikke kan omprikles. De har pælerod. Dbh Claus
Else 22 dag(e) siden
Det er mig igen. Hvordan fik du så dine sterile gederams? Vh Else
Claus 21 dag(e) siden
Hej igen. Dem har jeg fået hjem fra en belgisk planteskole. Dbh Claus
Preview

Pangfarver

21.05.2020 | Mon ikke mange af jer ved, at jeg er vild med farver og at sætte dem sammen? Det er en stor, stor passion, som jeg altid har haft. Også inden jeg blev havemenneske for et kvart århundrede siden. Jeg var ikke et helt almindeligt barn!

Flere tulipaner

14.05.2020 | Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er vild med tulipaner. Og jeg har da heller aldrig hørt om nogle, der ikke kunne lide denne dejlige forårsblomst, som fås i alkens skønne farver.

Køkkenurter og blomster

07.05.2020 | Mange af de køkkenurter, vi dyrker til kulinarisk brug, er lige så smukke som blomster, og det er blevet en hel sport for mig at sætte dem sammen. Det er noget af det, jeg viser i denne uges video.

Planting og såning

30.04.2020 | Der er ingen tvivl om, at forårsmånederne er de travleste i haven. Sådan er det i hvert fald her. Men man skal som bekendt yde, før man kan nyde, og det har jeg heller ikke det fjerneste imod. I denne uge handler det om både plantning og såning.

Blomstrendre overdådighed

23.04.2020 | Foråret er for alvor kommet til Risskov. Bøgen er sprunget ud, og forårsløgvæksterne blomstrer, så det er en hel lyst; ikke blot i haven, men også udenfor porten. Der er så meget at glæde sig over ...

Kom med i drivhuset

16.04.2020 | Det er forår. Påskeklokkerne og narcisserne blomstrer. Der er skønt i skovhaven, men I skal også med ind i drivhuset og se, hvad jeg har gang i derinde. Og det er ikke så lidt; set i lyset af den periode vi er inde i, er der ekstra meningsfuldt at så og prikle.

Påsketravlhed

09.04.2020 | Det går rigtig hurtigt i haven lige nu, og det hele gror som en lyst. Selv om jeg har fået ekstra meget tid, er der masser at lave, og i den forløbne uge har vi haft rigtig travlt. Blandt andet med at potte dahliaer, og de står nu klar i drivhuset.

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.

Nye projekter

26.03.2020 | I denne uge gør jeg blandt andet klar til dahliastiklinger, og så sår jeg pyntekål. Begge projekter er rimeligt langsommelige; dels af få dahliaer i blomst fra stiklinger og dels at fremavle store og flotte pyntekål, der skal pynte i sensommerens krukker.
Preview

Plantetid

19.03.2020 | Ligesom mange andre har jeg pludselig fået ekstra tid til rådighed, og meget af den bruger jeg i haven. Der er nok at gøre. Jeg har nemlig lige fået et stor sending hornvioler, og så er jeg gået i gang med at drive rabarber.

Urterne gror

12.03.2020 | I drivhusene er der rigtig god vækst i urterne, og jeg har blandt andet succes med spinat, salat og tomater. Derfor er jeg i fuld gang med at potte op, så planterne snart bliver endnu større.

Det spirer og gror

05.03.2020 | Det er altså skønt at se, hvordan det hele spirer og gror inde i væksthuset. Her har jeg nemlig mine plantekuvøser, som jeg præsenterer i denne uges video. Desuden er jeg i gang med at så - blandt andet rødbeder og løg.

De første narcisser

27.02.2020 | Der er kun få dage til, at vi går ind i marts, og så er det officielt forår. Det har det nu været længe, tænker jeg. De første narcisser sprang allerede ud for en god uges tid siden, fuglene synger og frøene spirer i drivhusene.
Preview

Prikletid

20.02.2020 | Der er travlhed i drivhuset. Det spirer og gror, og i denne uge prikler jeg tomater og salat. Og så sår jeg spinat, for det er en af de rimeligt vinterhårdhøre urter. Skønt at være i gang.

Tidligt forår

13.02.2020 | Også i denne uge skal vi så inde i drivhuset. Jeg er i gang med hestebønner, artiskok og salat, og undervejs kommer jeg med nogle dyrkningsmæssige tip. Det er rigtig dejligt at være i gang med sæsonen.

Årets første såninger

06.02.2020 | Nu er jeg i gang med at så - og det gælder tomater, chilier, peberfrugt og auberginer. Det handler om, at de skal have et forspring, og det giver jeg dem ved hjælp af et meget fint system bestående af kunstlys og varmemåtter, som jeg er ret begejstret for og præsenterer i denne uges video.

De første stiklinger

30.01.2020 | Det er simpelthen så dejligt at være i gang, og i denne uge tager jeg de første stiklinger. Et herligt arbejde, som I skal følge i denne uge … Og så skal I også denne gang med på tur. I sommer var jeg i Sverige i den dejligste have - Den engelske trädgård, som I godt kan glæde jer til at se.

Kom med i drivhuset

23.01.2020 | Det er stadig utrolig mildt, og for hver dag der går, er foråret en smule tættere på. I drivhusene er der liv, og vi har næsten ikke brug for tilskudsvarmen. Engletrompeter, kaller og agapanthus har stadig grønt løv, og det hele virker så løfterigt.
Vis flere videoer