Log ind

Prikletid

Der er travlhed i drivhuset. Det spirer og gror, og i denne uge prikler jeg tomater og salat. Og så sår jeg spinat, for det er en af de rimeligt vinterhårdhøre urter. Skønt at være i gang.

.

Kommentarer
Sissel 6 måneder siden
Hei Claus! Hva heter spinat-typen du sådde i denne fine video? Smil fra Norge 👋
Claus 6 måneder siden
Kære Sissel, der er så mange spinatsorter, og det er ikke så vigtigt, hvilke det er. Men jeg såede 'Vroeg Reuzenblad'. Hyggeligt med en hilsen fra Norge. Klem fra Claus
Tina 6 måneder siden
Kæreste Claus Polystyren systemet er da bare supersmart, tror du det kan fås i Bilka? Jeg var der igår men syntes kun jeg kunne de dem i plast. Men fik købt Dahlia Lavender Perfection fra din serie . Den glæder jeg mig til at se . Knus Tina
Claus 6 måneder siden
Kære Tina, Pindstrup minikap 60 kommer i Bilka. Jeg skal nok vende tilbage. Kh Claus
NB. Dahlia 'Lavender Perfection' er skøn.
Anita 6 måneder siden
Kære Claus
Det er da et smart system du lige har vist i dag , har ikke prøvet at så spinat før , men det ku jeg da prøve , men kan ikke nå at så noget før efter den 15.3 , kan ikke det passet da vi skal på et lille krydstogt i Middelhavet , men så kan jeg gå igang med de spændende ting jeg ku tænke mig .
Kom slet ikke på tur i sidste weekend , der var ikke nogen grund til at køre ud i storm vejret , men så tager jeg turen nu her i weekend , det glæder jeg mig til .
Tak for endnu en lærerig video med en masse nyt , altid super.
Rigtig god weekend til jer allesammen .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 6 måneder siden
Kære Anita, krydstogt i Middelhavet! Det lyder virkelig skønt. God tur. Kh Claus
Mathias 6 måneder siden
Kære Claus,
Det er spændende med alt det man kan så allerede nu og jo faktisk tidligere endda - altså i både november og december, hvis man har et drivhus eller mistbænke. Jeg har været ved at så mizuna, vild rucola og spinat i det kolde drivhus. Også lathyrus har jeg sået allerede ved juletid, da jeg har lært, at det giver meget kraftige og sunde planter.
Måske du kender Arthur Parkinson? Han er en ung, britisk fyr der laver så mange fine ting i potter og krukker i de mest skrappe kulører - og så har han nogle ret fine og søde høns som han krammer og kæler med!
Se evt. hans bog "The Pottery Gardener". Meget inspirerende, synes jeg.
Det er som altid vældig hyggeligt og også lærerigt at følge med i dine projekter. Jeg vil glæde mig til at følge med i tilblivelsen af den nye køkkenhave med kastanjehegn og det hele. En lille hel lille cottagehave, forestiller jeg mig.
God arbejdslyst med slutspurten på den fine bog,
Kh fra Mathias Emil
Claus 6 måneder siden
Kære Mathias Emil, ja, jeg kender godt Arthur Parkinson. Han er en herlig fyr. Jeg besøgte ham og fotograferede hans lille have, som han tidligere havde ved Emma Bridgewater Factory. Og hønsene er helt bedårende. Kh Claus
Mathias 6 måneder siden
Hej igen,
Selfølgelig kender du ham, jeg har desværre ikke mødt ham endnu :-)
Jeg er så spændt på den have han skal lave til Hampton Court!
Kh herfra
Claus 6 måneder siden
Ja, det bliver spændende. Han er en meget kreativ fyr. Kh Claus


May-Britt 6 måneder siden
Hei, Claus!
Hvem forhandler den hvite polystyren minicampen du viser? Ettersom den passer under "GrowCamp-lyset", tenkte jeg kanskje det er fra dem, men kan ikke finne det i deres sortiment på nettsiden.
Mvh
May-Britt
Claus 6 måneder siden
Kære May-Britt, Det er Pindstrup minikap 60. God fornøjelse. Kh Claus
Michael 6 måneder siden
Hej Claus
Vil du prøve i gennem foråret at afsløre hvad det er alle dine klatre og slyngplanter gror op af. Kan se du har omtalt rosen stativerne og brug af ned klippede grene. Hvad med alle dine klematis ved huser. er det rivnet?
Hilsen Michael
Claus 6 måneder siden
Kære Michael, Nej, der er ikke armeringsnet. Det er alt for spinkelt til vort hus. De er metalespalierer, jeg har fået lavet hos en smed. Dbh Claus
Iris 6 måneder siden
Kære Claus. Tak for en skøn video.
Håber vi har mulighed for at komme til den gamle by i April, det skulle glæde mig meget.
Hvornår er din CD-Krukkemuld i handelen i år? Kan næsten ikke vente med at få fingre i 20 sække 'guld'.
God dag til dig. Kærlig hilsen Iris
Claus 5 måneder siden
Kære Iris, håber, at vi ses i Aarhus. Claus Dalby mulden er ude i Bilka butikkerne sidst i den kommende uge. Kh Claus
Lene 6 måneder siden
Kære Claus
Jeg kender kun alt for godt problemet med spinat der går hurtigt i stok! Jeg vil derfor lige fortælle at jeg har rigtig gode erfaringer med en sort fra Thompson&Morgan der hedder “Perpetual” , den har jeg haft i køkkenhaven de sidste to sæsoner og den arter sig fint!
Kh. Lene Bøg
Claus 5 måneder siden
Kære Lene, Tusind tak for tip. Kh Claus
Nette 6 måneder siden
Suk Claus
Jeg havde besluttet, at der skulle skæres kraftigt ned på krukkerne i år. Men du er og bliver en KÆMPEfrister.
KH
Nette
Claus 5 måneder siden
Kære Nette, det med at skære ned på krukkerne, har du nævnt ofte, husker jeg! Kh Claus

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.

Enghøj Staudehave

23.07.2020 | Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

Krukkekøkkenhaven

15.07.2020 | I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

Rosernes tid

09.07.2020 | Af alle havens blomster må jeg sige, at jeg holder mest af roser. Ingen anden blomst kan overgå den i skønhed og duft. Tænker, at mange har det ligesom jeg.

Ud med saksen

02.07.2020 | Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!
Preview

Midsommer

25.06.2020 | Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.

Juniglæder

18.06.2020 | Der er meget at glæde sig over her i årets første sommermåned. Krukkevæksterne viser sig fra deres bedste side, og der er også gang i krukkekøkkenhaven. Det er en løfterig tid.

Blomstring i skyggen

11.06.2020 | Det sker ikke så sjældent, at folk siger til mig, at de har svært ved at finde ud af, hvad de skal plante i skyggen. Faktisk er det nu ikke så svært. Brug nettet - søg og du skal finde!

Nu er det sommer

04.06.2020 | Det er helt utroligt, så hurtigt det går i haven lige nu. Men vi har jo også haft pragtfulde dage med sol og megen varme. Det er noget, der behager både blomster og haveejere. Faktisk har maj måned været den mest solrige i over hundrede år, har vi lige fået at vide.

De sidste tulipaner

28.05.2020 | Om få dage er det sommer, i alt fald rent kalendermæssigt. De seneste dage har budt på nogen varme og sol, og nu er det ved at være uigenkaldeligt slut med tulipanerne. Men I får lige et sidste kig på mine …
Preview

Pangfarver

21.05.2020 | Mon ikke mange af jer ved, at jeg er vild med farver og at sætte dem sammen? Det er en stor, stor passion, som jeg altid har haft. Også inden jeg blev havemenneske for et kvart århundrede siden. Jeg var ikke et helt almindeligt barn!

Flere tulipaner

14.05.2020 | Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er vild med tulipaner. Og jeg har da heller aldrig hørt om nogle, der ikke kunne lide denne dejlige forårsblomst, som fås i alkens skønne farver.

Køkkenurter og blomster

07.05.2020 | Mange af de køkkenurter, vi dyrker til kulinarisk brug, er lige så smukke som blomster, og det er blevet en hel sport for mig at sætte dem sammen. Det er noget af det, jeg viser i denne uges video.

Planting og såning

30.04.2020 | Der er ingen tvivl om, at forårsmånederne er de travleste i haven. Sådan er det i hvert fald her. Men man skal som bekendt yde, før man kan nyde, og det har jeg heller ikke det fjerneste imod. I denne uge handler det om både plantning og såning.

Blomstrendre overdådighed

23.04.2020 | Foråret er for alvor kommet til Risskov. Bøgen er sprunget ud, og forårsløgvæksterne blomstrer, så det er en hel lyst; ikke blot i haven, men også udenfor porten. Der er så meget at glæde sig over ...

Kom med i drivhuset

16.04.2020 | Det er forår. Påskeklokkerne og narcisserne blomstrer. Der er skønt i skovhaven, men I skal også med ind i drivhuset og se, hvad jeg har gang i derinde. Og det er ikke så lidt; set i lyset af den periode vi er inde i, er der ekstra meningsfuldt at så og prikle.

Påsketravlhed

09.04.2020 | Det går rigtig hurtigt i haven lige nu, og det hele gror som en lyst. Selv om jeg har fået ekstra meget tid, er der masser at lave, og i den forløbne uge har vi haft rigtig travlt. Blandt andet med at potte dahliaer, og de står nu klar i drivhuset.

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.
Vis flere videoer