Log ind

Prikletid

Der er travlhed i drivhuset. Det spirer og gror, og i denne uge prikler jeg tomater og salat. Og så sår jeg spinat, for det er en af de rimeligt vinterhårdhøre urter. Skønt at være i gang.

.

Kommentarer
Sissel 2 måneder siden
Hei Claus! Hva heter spinat-typen du sådde i denne fine video? Smil fra Norge 👋
Claus 2 måneder siden
Kære Sissel, der er så mange spinatsorter, og det er ikke så vigtigt, hvilke det er. Men jeg såede 'Vroeg Reuzenblad'. Hyggeligt med en hilsen fra Norge. Klem fra Claus
Tina 2 måneder siden
Kæreste Claus Polystyren systemet er da bare supersmart, tror du det kan fås i Bilka? Jeg var der igår men syntes kun jeg kunne de dem i plast. Men fik købt Dahlia Lavender Perfection fra din serie . Den glæder jeg mig til at se . Knus Tina
Claus 2 måneder siden
Kære Tina, Pindstrup minikap 60 kommer i Bilka. Jeg skal nok vende tilbage. Kh Claus
NB. Dahlia 'Lavender Perfection' er skøn.
Anita 2 måneder siden
Kære Claus
Det er da et smart system du lige har vist i dag , har ikke prøvet at så spinat før , men det ku jeg da prøve , men kan ikke nå at så noget før efter den 15.3 , kan ikke det passet da vi skal på et lille krydstogt i Middelhavet , men så kan jeg gå igang med de spændende ting jeg ku tænke mig .
Kom slet ikke på tur i sidste weekend , der var ikke nogen grund til at køre ud i storm vejret , men så tager jeg turen nu her i weekend , det glæder jeg mig til .
Tak for endnu en lærerig video med en masse nyt , altid super.
Rigtig god weekend til jer allesammen .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 2 måneder siden
Kære Anita, krydstogt i Middelhavet! Det lyder virkelig skønt. God tur. Kh Claus
Mathias 2 måneder siden
Kære Claus,
Det er spændende med alt det man kan så allerede nu og jo faktisk tidligere endda - altså i både november og december, hvis man har et drivhus eller mistbænke. Jeg har været ved at så mizuna, vild rucola og spinat i det kolde drivhus. Også lathyrus har jeg sået allerede ved juletid, da jeg har lært, at det giver meget kraftige og sunde planter.
Måske du kender Arthur Parkinson? Han er en ung, britisk fyr der laver så mange fine ting i potter og krukker i de mest skrappe kulører - og så har han nogle ret fine og søde høns som han krammer og kæler med!
Se evt. hans bog "The Pottery Gardener". Meget inspirerende, synes jeg.
Det er som altid vældig hyggeligt og også lærerigt at følge med i dine projekter. Jeg vil glæde mig til at følge med i tilblivelsen af den nye køkkenhave med kastanjehegn og det hele. En lille hel lille cottagehave, forestiller jeg mig.
God arbejdslyst med slutspurten på den fine bog,
Kh fra Mathias Emil
Claus 2 måneder siden
Kære Mathias Emil, ja, jeg kender godt Arthur Parkinson. Han er en herlig fyr. Jeg besøgte ham og fotograferede hans lille have, som han tidligere havde ved Emma Bridgewater Factory. Og hønsene er helt bedårende. Kh Claus
Mathias 2 måneder siden
Hej igen,
Selfølgelig kender du ham, jeg har desværre ikke mødt ham endnu :-)
Jeg er så spændt på den have han skal lave til Hampton Court!
Kh herfra
Claus 2 måneder siden
Ja, det bliver spændende. Han er en meget kreativ fyr. Kh Claus


May-Britt 2 måneder siden
Hei, Claus!
Hvem forhandler den hvite polystyren minicampen du viser? Ettersom den passer under "GrowCamp-lyset", tenkte jeg kanskje det er fra dem, men kan ikke finne det i deres sortiment på nettsiden.
Mvh
May-Britt
Claus 2 måneder siden
Kære May-Britt, Det er Pindstrup minikap 60. God fornøjelse. Kh Claus
Michael 2 måneder siden
Hej Claus
Vil du prøve i gennem foråret at afsløre hvad det er alle dine klatre og slyngplanter gror op af. Kan se du har omtalt rosen stativerne og brug af ned klippede grene. Hvad med alle dine klematis ved huser. er det rivnet?
Hilsen Michael
Claus 2 måneder siden
Kære Michael, Nej, der er ikke armeringsnet. Det er alt for spinkelt til vort hus. De er metalespalierer, jeg har fået lavet hos en smed. Dbh Claus
Iris 2 måneder siden
Kære Claus. Tak for en skøn video.
Håber vi har mulighed for at komme til den gamle by i April, det skulle glæde mig meget.
Hvornår er din CD-Krukkemuld i handelen i år? Kan næsten ikke vente med at få fingre i 20 sække 'guld'.
God dag til dig. Kærlig hilsen Iris
Claus 1 måned siden
Kære Iris, håber, at vi ses i Aarhus. Claus Dalby mulden er ude i Bilka butikkerne sidst i den kommende uge. Kh Claus
Lene 2 måneder siden
Kære Claus
Jeg kender kun alt for godt problemet med spinat der går hurtigt i stok! Jeg vil derfor lige fortælle at jeg har rigtig gode erfaringer med en sort fra Thompson&Morgan der hedder “Perpetual” , den har jeg haft i køkkenhaven de sidste to sæsoner og den arter sig fint!
Kh. Lene Bøg
Claus 1 måned siden
Kære Lene, Tusind tak for tip. Kh Claus
Nette 2 måneder siden
Suk Claus
Jeg havde besluttet, at der skulle skæres kraftigt ned på krukkerne i år. Men du er og bliver en KÆMPEfrister.
KH
Nette
Claus 1 måned siden
Kære Nette, det med at skære ned på krukkerne, har du nævnt ofte, husker jeg! Kh Claus

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.

Nye projekter

26.03.2020 | I denne uge gør jeg blandt andet klar til dahliastiklinger, og så sår jeg pyntekål. Begge projekter er rimeligt langsommelige; dels af få dahliaer i blomst fra stiklinger og dels at fremavle store og flotte pyntekål, der skal pynte i sensommerens krukker.
Preview

Plantetid

19.03.2020 | Ligesom mange andre har jeg pludselig fået ekstra tid til rådighed, og meget af den bruger jeg i haven. Der er nok at gøre. Jeg har nemlig lige fået et stor sending hornvioler, og så er jeg gået i gang med at drive rabarber.

Urterne gror

12.03.2020 | I drivhusene er der rigtig god vækst i urterne, og jeg har blandt andet succes med spinat, salat og tomater. Derfor er jeg i fuld gang med at potte op, så planterne snart bliver endnu større.

Det spirer og gror

05.03.2020 | Det er altså skønt at se, hvordan det hele spirer og gror inde i væksthuset. Her har jeg nemlig mine plantekuvøser, som jeg præsenterer i denne uges video. Desuden er jeg i gang med at så - blandt andet rødbeder og løg.

De første narcisser

27.02.2020 | Der er kun få dage til, at vi går ind i marts, og så er det officielt forår. Det har det nu været længe, tænker jeg. De første narcisser sprang allerede ud for en god uges tid siden, fuglene synger og frøene spirer i drivhusene.
Preview

Prikletid

20.02.2020 | Der er travlhed i drivhuset. Det spirer og gror, og i denne uge prikler jeg tomater og salat. Og så sår jeg spinat, for det er en af de rimeligt vinterhårdhøre urter. Skønt at være i gang.

Tidligt forår

13.02.2020 | Også i denne uge skal vi så inde i drivhuset. Jeg er i gang med hestebønner, artiskok og salat, og undervejs kommer jeg med nogle dyrkningsmæssige tip. Det er rigtig dejligt at være i gang med sæsonen.

Årets første såninger

06.02.2020 | Nu er jeg i gang med at så - og det gælder tomater, chilier, peberfrugt og auberginer. Det handler om, at de skal have et forspring, og det giver jeg dem ved hjælp af et meget fint system bestående af kunstlys og varmemåtter, som jeg er ret begejstret for og præsenterer i denne uges video.

De første stiklinger

30.01.2020 | Det er simpelthen så dejligt at være i gang, og i denne uge tager jeg de første stiklinger. Et herligt arbejde, som I skal følge i denne uge … Og så skal I også denne gang med på tur. I sommer var jeg i Sverige i den dejligste have - Den engelske trädgård, som I godt kan glæde jer til at se.

Kom med i drivhuset

23.01.2020 | Det er stadig utrolig mildt, og for hver dag der går, er foråret en smule tættere på. I drivhusene er der liv, og vi har næsten ikke brug for tilskudsvarmen. Engletrompeter, kaller og agapanthus har stadig grønt løv, og det hele virker så løfterigt.

Vintersysler

16.01.2020 | Det er mildt derude … Så det er den rene forkælelse at være i haven her i januar. Spændende er det, om vi helt slipper for frost og sne. Så er det den mildeste vinter i mands minde, siger de 'kloge'. Mig passet det fint.

I gang igen...

09.01.2020 | I denne uge skal I også med mig på tur, og det er en helt særlig køkkenhave, I skal besøge. Den ligger i Holland, og når den er noget ud over det sædvanlige, skyldes det, at grøntsager og blomstrende planter udgør et symbiotisk hele.

En ny havesæson

02.01.2020 | Der er altså noget helt særligt over at tage hul på et nyt og friskt haveår. Mine forventninger er store, og det kan være svært at tøjle tålmodigheden.
Jeg har så mange projekter på bedding …

Snart er det nytår

26.12.2019 | Snart er det slut på et år; et år, der også har været et rigtigt fint haveår. Men først skal vi lige fejre nytår, og i denne uges video kommer jeg med et par pynteforslag til årets sidste dag. Desuden skal I med til Tyskland.

Julebuketter

19.12.2019 | Nu er der ikke lang tid til jul. I denne uge skal det handle om friske blomster. Det er rigtig fint med gran og kogler, men når vi går ind i juledagene, er det altså også fint med noget friskt på bordet.

En juleinspireret salat

12.12.2019 | I denne uge går jeg i køkkenet og laver en salat med blandt andet æbler, grønkål, rosenkål og selleri fra krukkekøkkenhaven. Desuden skal I også opleve en hyggelig have, nemlig Anita Bons tyske forårshave.

En julekrans

05.12.2019 | Nu skal der jules. I denne uge har jeg indrettet mit juleværksted i køkkenet, hvor jeg dekorerer en julekrans, der skal pynte nede ved porten. Desuden skal I med til en drømmedejlig tysk forårshave.
Vis flere videoer