Log ind

Prikletid

Der er travlhed i drivhuset. Det spirer og gror, og i denne uge prikler jeg tomater og salat. Og så sår jeg spinat, for det er en af de rimeligt vinterhårdhøre urter. Skønt at være i gang.

.

Kommentarer
Sissel 11 måneder siden
Hei Claus! Hva heter spinat-typen du sådde i denne fine video? Smil fra Norge 👋
Claus 11 måneder siden
Kære Sissel, der er så mange spinatsorter, og det er ikke så vigtigt, hvilke det er. Men jeg såede 'Vroeg Reuzenblad'. Hyggeligt med en hilsen fra Norge. Klem fra Claus
Tina 11 måneder siden
Kæreste Claus Polystyren systemet er da bare supersmart, tror du det kan fås i Bilka? Jeg var der igår men syntes kun jeg kunne de dem i plast. Men fik købt Dahlia Lavender Perfection fra din serie . Den glæder jeg mig til at se . Knus Tina
Claus 11 måneder siden
Kære Tina, Pindstrup minikap 60 kommer i Bilka. Jeg skal nok vende tilbage. Kh Claus
NB. Dahlia 'Lavender Perfection' er skøn.
Anita 11 måneder siden
Kære Claus
Det er da et smart system du lige har vist i dag , har ikke prøvet at så spinat før , men det ku jeg da prøve , men kan ikke nå at så noget før efter den 15.3 , kan ikke det passet da vi skal på et lille krydstogt i Middelhavet , men så kan jeg gå igang med de spændende ting jeg ku tænke mig .
Kom slet ikke på tur i sidste weekend , der var ikke nogen grund til at køre ud i storm vejret , men så tager jeg turen nu her i weekend , det glæder jeg mig til .
Tak for endnu en lærerig video med en masse nyt , altid super.
Rigtig god weekend til jer allesammen .
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 11 måneder siden
Kære Anita, krydstogt i Middelhavet! Det lyder virkelig skønt. God tur. Kh Claus
Mathias 11 måneder siden
Kære Claus,
Det er spændende med alt det man kan så allerede nu og jo faktisk tidligere endda - altså i både november og december, hvis man har et drivhus eller mistbænke. Jeg har været ved at så mizuna, vild rucola og spinat i det kolde drivhus. Også lathyrus har jeg sået allerede ved juletid, da jeg har lært, at det giver meget kraftige og sunde planter.
Måske du kender Arthur Parkinson? Han er en ung, britisk fyr der laver så mange fine ting i potter og krukker i de mest skrappe kulører - og så har han nogle ret fine og søde høns som han krammer og kæler med!
Se evt. hans bog "The Pottery Gardener". Meget inspirerende, synes jeg.
Det er som altid vældig hyggeligt og også lærerigt at følge med i dine projekter. Jeg vil glæde mig til at følge med i tilblivelsen af den nye køkkenhave med kastanjehegn og det hele. En lille hel lille cottagehave, forestiller jeg mig.
God arbejdslyst med slutspurten på den fine bog,
Kh fra Mathias Emil
Claus 11 måneder siden
Kære Mathias Emil, ja, jeg kender godt Arthur Parkinson. Han er en herlig fyr. Jeg besøgte ham og fotograferede hans lille have, som han tidligere havde ved Emma Bridgewater Factory. Og hønsene er helt bedårende. Kh Claus
Mathias 11 måneder siden
Hej igen,
Selfølgelig kender du ham, jeg har desværre ikke mødt ham endnu :-)
Jeg er så spændt på den have han skal lave til Hampton Court!
Kh herfra
Claus 11 måneder siden
Ja, det bliver spændende. Han er en meget kreativ fyr. Kh Claus


May-Britt 11 måneder siden
Hei, Claus!
Hvem forhandler den hvite polystyren minicampen du viser? Ettersom den passer under "GrowCamp-lyset", tenkte jeg kanskje det er fra dem, men kan ikke finne det i deres sortiment på nettsiden.
Mvh
May-Britt
Claus 11 måneder siden
Kære May-Britt, Det er Pindstrup minikap 60. God fornøjelse. Kh Claus
Michael 11 måneder siden
Hej Claus
Vil du prøve i gennem foråret at afsløre hvad det er alle dine klatre og slyngplanter gror op af. Kan se du har omtalt rosen stativerne og brug af ned klippede grene. Hvad med alle dine klematis ved huser. er det rivnet?
Hilsen Michael
Claus 11 måneder siden
Kære Michael, Nej, der er ikke armeringsnet. Det er alt for spinkelt til vort hus. De er metalespalierer, jeg har fået lavet hos en smed. Dbh Claus
Iris 11 måneder siden
Kære Claus. Tak for en skøn video.
Håber vi har mulighed for at komme til den gamle by i April, det skulle glæde mig meget.
Hvornår er din CD-Krukkemuld i handelen i år? Kan næsten ikke vente med at få fingre i 20 sække 'guld'.
God dag til dig. Kærlig hilsen Iris
Claus 10 måneder siden
Kære Iris, håber, at vi ses i Aarhus. Claus Dalby mulden er ude i Bilka butikkerne sidst i den kommende uge. Kh Claus
Lene 11 måneder siden
Kære Claus
Jeg kender kun alt for godt problemet med spinat der går hurtigt i stok! Jeg vil derfor lige fortælle at jeg har rigtig gode erfaringer med en sort fra Thompson&Morgan der hedder “Perpetual” , den har jeg haft i køkkenhaven de sidste to sæsoner og den arter sig fint!
Kh. Lene Bøg
Claus 10 måneder siden
Kære Lene, Tusind tak for tip. Kh Claus
Nette 11 måneder siden
Suk Claus
Jeg havde besluttet, at der skulle skæres kraftigt ned på krukkerne i år. Men du er og bliver en KÆMPEfrister.
KH
Nette
Claus 10 måneder siden
Kære Nette, det med at skære ned på krukkerne, har du nævnt ofte, husker jeg! Kh Claus

Hannu Sarenström

14.01.2021 | På min tur rundt i landet er jeg nu nået til Langeland, hvor min gode ven Hannu Saranström bor. Hannu kommer oprindeligt fra Finland og har boet i Sverige i rigtig mange år. Men for et par år siden flyttede kan til det sydfynske øhav.
Preview

Solbakken

07.01.2021 | I denne og de næste uger besøger jeg en række danske haver. Her skal I med til Solbakken på Sydfyn og besøge Susanne Jensen og Thorben Faurby Stengaards have. Et rigtigt skønt sted med et imponerende nyt væksthus, smukke beplantninger og et storslået landskab.

Godt nytår

28.12.2020 | I denne uges video giver Hanne Utoft sit bud på, hvordan nytårsbordet dækkes. I den sammenhæng vil jeg takke Hanne for hendes store engagement her i Haveklubben. Gennem i alt syv uger har hun inspireret med sin kunnen.

Så er det Jul

21.12.2020 | Så er det - næsten jul, og i denne uge viser Hanne Utoft et forslag til pynt på julebordet. En ualmindelig smuk krans, som jeg sjældent har set mage til.

Snart er det Jul

17.12.2020 | Vi nærmer os julen med raske skridt, men der er stadig tid til at lave en eller flere dekorationer til jul. I denne uge viser Hanne Utoft, hvordan man kan fremstille en grenbase med mange anvendelsesmuligheder. Det bliver så smukt.

Jul i køkkenet

10.12.2020 | Også i denne uge bliver der julet. Hanne Utoft er på besøg i køkkenet, hvor hun pynter et fad og binder en krans. Ikke alene smukt, men også meget inspirerende.
Preview

Naturjul

03.12.2020 | Også i denne uge skal jules der i køkkenet. Jeg har atter en gang besøg af Hanne Utoft, der laver de fineste dekorationer. Blandt andet med fyrrenåle og andre materialer fra skoven.

Snart advent

26.11.2020 | Der er kun nogle få dage til advent, så i denne uge er det et par forholdsvis hurtige og nemme adventsdekorationer, Hanne Utoft kommer med forslag til.

Adventsinspiration

19.11.2020 | Julen nærmer sig, og måske er der nogle, der tænker, at der da er længe til. Men hvis man vil lave pynt til advent, er det ikke spor for tidligt at gå i gang. I denne og de næste uger har jeg besøg af Hanne Utoft, der vil give sit bud på en adventskrans.

Løvfaldstid

12.11.2020 | Så gik den altså ikke længere! Mange af havens træer har kastet løvet, og i lindealleen er der stort set ikke et blad tilbage. Nuvel, de ligger bare på jorden. Så nu skal der rives sammen.

Så blev det november

05.11.2020 | Det er svært at få armene ned … Efteråret viser sig stadig fra sin mildeste side, og det er så herligt, at vi stadig kan være ude og være i gang. Der er meget at glæde sig over.

En tur i drivhuset

29.10.2020 | I dag er jeg rykket ind i det vinteropvarmede drivhus, hvor jeg vil vise lidt rundt. Men jeg viser selvfølgelig også, hvad der sker i haven. Det lune vejr gør, at vi stadig kan lave meget derude.

Bær og blade

22.10.2020 | Det er stadig det skønneste vejr. Mildt og rart, så det er fint at gå i haven. Og der er så meget at glæde sig over. Ikke blot det gyldne løv. Dette fortæller jeg om i denne uge.

Efterår i skovhaven

15.10.2020 | Der er endnu blade på træer og buske, og skovhaven har stadig meget at byde på. Vi har haft travlt med at plante nyt, og det er dejligt at tænke på alt det, der vil pible frem til foråret.

Sensommerblomstrende stauder

08.10.2020 | Selvom vi er et godt stykke inde i oktober, og det med god ret kan kaldes efterår, er der stadig meget i blomst. I denne uge fortæller jeg om sensommerblomstrende stauder og andre vækster. Det er så dejligt, at der stadig er noget i blomst.

Nu er det efterår

01.10.2020 | Så er det for alvor efterår, men det betyder ikke, at blomstringen er ovre. Især sommerblomsterne, som vi såede i det tidlige forår, kvitterer stadig, og der bliver plukket mange buketter. Særligt af de smukke stolt kavaler.

Hvidt i hvidt

24.09.2020 | Snart er det efterår, og risikoen for nattefrost bliver større og større. Og med den bliver der sat et endeligt punktum for dahliablomstringen. Men heldigvis har vi dem endnu, og i denne uge handler det om de hvide.
Preview

Frodighed

17.09.2020 | Der er stadig frodigt i haven, og det er dejligt med de varme dage, vi har haft på det seneste. Faktisk synes jeg, at det har været en fin vækstsæson i år. Også i denne uge vil jeg vise nogle af mine dahliaer.
Vis flere videoer