Log ind

Snart er det nytår

Snart er det slut på et år; et år, der også har været et rigtigt fint haveår. Men først skal vi lige fejre nytår, og i denne uges video kommer jeg med et par pynteforslag til årets sidste dag. Desuden skal I med til Tyskland.

.

Kommentarer
Jytte 8 måneder siden
Mange tak, Claus! Og rigtigt Godt Nyt År til dig! Det har været skønt at være på besøg hos dig hver uge året igennem - og wauw! Sikke en video at slutte af med! Sådan en have, som du her viser, drømmer jeg virkelig om - på udvalgte steder af min grund altså - men det er svært! Det ser så legende, yndigt ud, enkelt og sammensat på samme tid, men det er sandelig en kunst at få det til at spille sammen hele sæsonen igennem. Der er virkelig noget at glæde sig til at gå i gang med, når det bliver forår. Lige nu glæder jeg mig imidlertid i en sen nattetime over, at min have og mit hus ikke blev molesteret for nogle timer siden, da jeg havde ildebrand. Brandvæsenet var virkelig hurtigt i vendingen og særdeles effektivt, så der røg kun et par skure med brænde, værktøj og haveting samt min bil, som til gengæld brændte helt ud. Det kunne bare være gået meget værre, så jeg skal glæde mig over det begrænsede omfang ..... men kan ikke sove! Derfor kigger jeg på den fine have i stedet og på dine smukke og inspirerende buketter.
Jeg glæder mig til at se og høre nyt fra dig i det nye år
og sender kærlige nytårshilsner
Jytte
Claus 8 måneder siden
Kære Jytte, pyha - det var godt nok noget af en forskrækkelse. Godt, at det ikke gik værre, end det gjorde. Tænk en gang, at du har overskud til at skrive her. Godt nytår. Kh Claus
Anette 8 måneder siden
Härligt att få lite sommar så här när det är som mörkast. Gott Nytt År önskar Anette i Svedala
Claus 8 måneder siden
Kære Anette, tak i lige måde. Kh Claus
Bonnie 8 måneder siden
Kære Claus.
Tak for en dejlig video fra en skøn sommer og en pragtfuld have. Hvor ser den bare fantastisk ud. Jeg glæder mig til at se det samlede resultat, når bogen om cottagehaver udkommer. Også rigtigt godt nytår til jer. Og tusind tak for det gamle.
Mange hilsner Bonnie
Claus 8 måneder siden
Kære Bonnie, Jeg glæder mig også til at få bogen færdig. Jeg hygger mig. Også godt nytår til jer. Kh Claus
Birgitte 8 måneder siden
Kære Claus.
Dejligt at du tager os med til disse dejlige haver. Jeg glæder mig til din nye bog udkommer..
Du ønskes godt nytår af Birgitte.
Claus 8 måneder siden
Kære Birgitte, tak for din hilsen. Jeg sidder netop nu og arbejder på bogen. Det er hyggeligt. Dbh Claus
Morten 8 måneder siden
Kære Claus

Sikke en have at slutte af med, virkelig fantastisk stemning og sikken frodighed, det må være en nydelse at opleve. Det bliver spændende at se alle de haver i din nye bog til næste år.
Men ellers tak for alle dine videoer hver uge, altid rart at blive inspireret og få gode fif.
Rigtig godt godt nytår.

Knus Morten
Claus 8 måneder siden
Kære Morten, ja dette er også en af mine absolutte yndlingshaver. Også godt nytår til jer, tak. Kh Claus
Anita 8 måneder siden
Kære Claus
Hvor er det en sød gaveidé med den blomstrende æske , og nem at lave , farverne er så skønne både i æsken og i buket i vasen .
Det er en fantastisk have du viser i denne uge , kan godt forstå du er betaget af den især køkkenhaven , den er jeg vild med . De imponerende høje hække , godt mine ikke er så høje , så ku jeg ikke klippe dem selv . Tak for alle dejlige haver hele året rundt og især din egen have med alle de spændende ting der foregår .
Rigtig godt nytår til dig og alle jer andre .
Nytårs kram herfra Anita og Jørgen
Claus 8 måneder siden
Kære Anita, tak for din hilsen. Ja, det er nogle imponerende høje hække. Også godt nytår til jer, tak. Kh Claus
Anette 8 måneder siden
Kære Claus

Tak for at tage os med på endnu et inspirerende havebesøg. Jeg glæder mig til din nye bog, som sikkert kan give inspiration til mit nye haverum, hvor der indtil videre kun er græs, men som skal være mere cottagehave-agtigt end resten af haven.

Godt nytår
Anette
Tina 8 måneder siden
Kæreste Claus Tusinde tak for ideer til den yndigste buket og dekorationskasse. Virkelig smukke. Spændende Cottagehave især med de høje hække. Tak for al inspiration i år. Rigtig godt nytår. Knus Tina
Claus 7 måneder siden
Kære Tina, selv tak. Også godt nytår til jer. Kh Claus
Iris 8 måneder siden
Kære Claus
Tak for en dejlig video.
Hjertelig tak for endnu et år i din Haveklub. Tusind tak for inspiration og besøg i smukke haver, både i ind-og udland.
Ønsker dig og dine kære et godt og lykkebringende Nytår.
Mange kærlige hilsener Iris.
Claus 7 måneder siden
Kære Iris, dejligt at høre fra dig. Ønsker også dig og dine et godt nytår. Kh Claus
Anita 8 måneder siden
Kære Claus
Troede jeg havnede skrevet , men har nok ikke fået trykket på sende .
Det er igen en fantastisk lærerig haveklub video , syntes gaveæsken er så fin , og den fantastiske have kan godt forstå din begejstring , hækkende er så flotte dem ville jeg ku klippe selv , men flotte er de , køkkenhaven den er så fin ja hele haven er imponerende .
Tak for et fantastisk haveår på alle måder .
Rigtig godt nytår til dig og jer allesammen.
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 7 måneder siden
Kære Anita, du har helt ret; det er en imponerende skøn have. Også godt nytår til jer. Kh Claus
Karen 4 måneder siden
Kære Claus
I disse tider nyder jeg at gense nogle af dine udsendelser, der altid er så inspirerende, tusinde tak for det. Har du mulighed for at fortælle hvor man kan købe de super flotte stengræskar, man ser i starten af denne udsendelse?
De rærligste hilsner
Karen

Stellas have

30.07.2020 | Også i denne uge skal I med mig på tur, og atter en gang går turen til Bornholm. Her skal I se Stellas have. Stella er en nær haveveninde, og hendes have er en ren eventyrverden. Et sted, som man i den grad kan gå på opdagelse i.

Enghøj Staudehave

23.07.2020 | Ligesom alle andre har jeg holdt mig hjemme i dette forår, men omkring midsommer var jeg på min første tur udenfor parcellen. Jeg var på Bornholm, hvor jeg blandt andet besøgte Enghøj Staudehave, som jeg tager jer med til i denne uge.

Krukkekøkkenhaven

15.07.2020 | I denne uge handler det om spiselige afgrøder. Blandt andet skal I se min krukkekøkkenhave atter en gang, og desuden viser jeg nogle andre grøntsager, der ikke alene kan bruges kulinarisk, men også rent dekorativt.

Rosernes tid

09.07.2020 | Af alle havens blomster må jeg sige, at jeg holder mest af roser. Ingen anden blomst kan overgå den i skønhed og duft. Tænker, at mange har det ligesom jeg.

Ud med saksen

02.07.2020 | Så er vi kommet ind i juli måned, og lige nu er saksen det vigtigste værktøj. Mange stauder bliver klippet ned for at få frisk løv og måske endnu et flor. Det er rettidig omhu!
Preview

Midsommer

25.06.2020 | Midsommer er en utrolig dejlig tid; en tid, hvor man næsten ikke har lyst til at gå ind. Haven er så fantastisk frodig, og al det møje og besvær, man har haft tidligere på sæsonen, lønner sig virkelig nu.

Juniglæder

18.06.2020 | Der er meget at glæde sig over her i årets første sommermåned. Krukkevæksterne viser sig fra deres bedste side, og der er også gang i krukkekøkkenhaven. Det er en løfterig tid.

Blomstring i skyggen

11.06.2020 | Det sker ikke så sjældent, at folk siger til mig, at de har svært ved at finde ud af, hvad de skal plante i skyggen. Faktisk er det nu ikke så svært. Brug nettet - søg og du skal finde!

Nu er det sommer

04.06.2020 | Det er helt utroligt, så hurtigt det går i haven lige nu. Men vi har jo også haft pragtfulde dage med sol og megen varme. Det er noget, der behager både blomster og haveejere. Faktisk har maj måned været den mest solrige i over hundrede år, har vi lige fået at vide.

De sidste tulipaner

28.05.2020 | Om få dage er det sommer, i alt fald rent kalendermæssigt. De seneste dage har budt på nogen varme og sol, og nu er det ved at være uigenkaldeligt slut med tulipanerne. Men I får lige et sidste kig på mine …
Preview

Pangfarver

21.05.2020 | Mon ikke mange af jer ved, at jeg er vild med farver og at sætte dem sammen? Det er en stor, stor passion, som jeg altid har haft. Også inden jeg blev havemenneske for et kvart århundrede siden. Jeg var ikke et helt almindeligt barn!

Flere tulipaner

14.05.2020 | Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er vild med tulipaner. Og jeg har da heller aldrig hørt om nogle, der ikke kunne lide denne dejlige forårsblomst, som fås i alkens skønne farver.

Køkkenurter og blomster

07.05.2020 | Mange af de køkkenurter, vi dyrker til kulinarisk brug, er lige så smukke som blomster, og det er blevet en hel sport for mig at sætte dem sammen. Det er noget af det, jeg viser i denne uges video.

Planting og såning

30.04.2020 | Der er ingen tvivl om, at forårsmånederne er de travleste i haven. Sådan er det i hvert fald her. Men man skal som bekendt yde, før man kan nyde, og det har jeg heller ikke det fjerneste imod. I denne uge handler det om både plantning og såning.

Blomstrendre overdådighed

23.04.2020 | Foråret er for alvor kommet til Risskov. Bøgen er sprunget ud, og forårsløgvæksterne blomstrer, så det er en hel lyst; ikke blot i haven, men også udenfor porten. Der er så meget at glæde sig over ...

Kom med i drivhuset

16.04.2020 | Det er forår. Påskeklokkerne og narcisserne blomstrer. Der er skønt i skovhaven, men I skal også med ind i drivhuset og se, hvad jeg har gang i derinde. Og det er ikke så lidt; set i lyset af den periode vi er inde i, er der ekstra meningsfuldt at så og prikle.

Påsketravlhed

09.04.2020 | Det går rigtig hurtigt i haven lige nu, og det hele gror som en lyst. Selv om jeg har fået ekstra meget tid, er der masser at lave, og i den forløbne uge har vi haft rigtig travlt. Blandt andet med at potte dahliaer, og de står nu klar i drivhuset.

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.
Vis flere videoer