Log ind

Snart er det nytår

Snart er det slut på et år; et år, der også har været et rigtigt fint haveår. Men først skal vi lige fejre nytår, og i denne uges video kommer jeg med et par pynteforslag til årets sidste dag. Desuden skal I med til Tyskland.

.

Kommentarer
Jytte 4 måneder siden
Mange tak, Claus! Og rigtigt Godt Nyt År til dig! Det har været skønt at være på besøg hos dig hver uge året igennem - og wauw! Sikke en video at slutte af med! Sådan en have, som du her viser, drømmer jeg virkelig om - på udvalgte steder af min grund altså - men det er svært! Det ser så legende, yndigt ud, enkelt og sammensat på samme tid, men det er sandelig en kunst at få det til at spille sammen hele sæsonen igennem. Der er virkelig noget at glæde sig til at gå i gang med, når det bliver forår. Lige nu glæder jeg mig imidlertid i en sen nattetime over, at min have og mit hus ikke blev molesteret for nogle timer siden, da jeg havde ildebrand. Brandvæsenet var virkelig hurtigt i vendingen og særdeles effektivt, så der røg kun et par skure med brænde, værktøj og haveting samt min bil, som til gengæld brændte helt ud. Det kunne bare være gået meget værre, så jeg skal glæde mig over det begrænsede omfang ..... men kan ikke sove! Derfor kigger jeg på den fine have i stedet og på dine smukke og inspirerende buketter.
Jeg glæder mig til at se og høre nyt fra dig i det nye år
og sender kærlige nytårshilsner
Jytte
Claus 4 måneder siden
Kære Jytte, pyha - det var godt nok noget af en forskrækkelse. Godt, at det ikke gik værre, end det gjorde. Tænk en gang, at du har overskud til at skrive her. Godt nytår. Kh Claus
Anette 4 måneder siden
Härligt att få lite sommar så här när det är som mörkast. Gott Nytt År önskar Anette i Svedala
Claus 4 måneder siden
Kære Anette, tak i lige måde. Kh Claus
Bonnie 4 måneder siden
Kære Claus.
Tak for en dejlig video fra en skøn sommer og en pragtfuld have. Hvor ser den bare fantastisk ud. Jeg glæder mig til at se det samlede resultat, når bogen om cottagehaver udkommer. Også rigtigt godt nytår til jer. Og tusind tak for det gamle.
Mange hilsner Bonnie
Claus 4 måneder siden
Kære Bonnie, Jeg glæder mig også til at få bogen færdig. Jeg hygger mig. Også godt nytår til jer. Kh Claus
Birgitte 4 måneder siden
Kære Claus.
Dejligt at du tager os med til disse dejlige haver. Jeg glæder mig til din nye bog udkommer..
Du ønskes godt nytår af Birgitte.
Claus 4 måneder siden
Kære Birgitte, tak for din hilsen. Jeg sidder netop nu og arbejder på bogen. Det er hyggeligt. Dbh Claus
Morten 4 måneder siden
Kære Claus

Sikke en have at slutte af med, virkelig fantastisk stemning og sikken frodighed, det må være en nydelse at opleve. Det bliver spændende at se alle de haver i din nye bog til næste år.
Men ellers tak for alle dine videoer hver uge, altid rart at blive inspireret og få gode fif.
Rigtig godt godt nytår.

Knus Morten
Claus 4 måneder siden
Kære Morten, ja dette er også en af mine absolutte yndlingshaver. Også godt nytår til jer, tak. Kh Claus
Anita 4 måneder siden
Kære Claus
Hvor er det en sød gaveidé med den blomstrende æske , og nem at lave , farverne er så skønne både i æsken og i buket i vasen .
Det er en fantastisk have du viser i denne uge , kan godt forstå du er betaget af den især køkkenhaven , den er jeg vild med . De imponerende høje hække , godt mine ikke er så høje , så ku jeg ikke klippe dem selv . Tak for alle dejlige haver hele året rundt og især din egen have med alle de spændende ting der foregår .
Rigtig godt nytår til dig og alle jer andre .
Nytårs kram herfra Anita og Jørgen
Claus 4 måneder siden
Kære Anita, tak for din hilsen. Ja, det er nogle imponerende høje hække. Også godt nytår til jer, tak. Kh Claus
Anette 4 måneder siden
Kære Claus

Tak for at tage os med på endnu et inspirerende havebesøg. Jeg glæder mig til din nye bog, som sikkert kan give inspiration til mit nye haverum, hvor der indtil videre kun er græs, men som skal være mere cottagehave-agtigt end resten af haven.

Godt nytår
Anette
Tina 4 måneder siden
Kæreste Claus Tusinde tak for ideer til den yndigste buket og dekorationskasse. Virkelig smukke. Spændende Cottagehave især med de høje hække. Tak for al inspiration i år. Rigtig godt nytår. Knus Tina
Claus 3 måneder siden
Kære Tina, selv tak. Også godt nytår til jer. Kh Claus
Iris 4 måneder siden
Kære Claus
Tak for en dejlig video.
Hjertelig tak for endnu et år i din Haveklub. Tusind tak for inspiration og besøg i smukke haver, både i ind-og udland.
Ønsker dig og dine kære et godt og lykkebringende Nytår.
Mange kærlige hilsener Iris.
Claus 3 måneder siden
Kære Iris, dejligt at høre fra dig. Ønsker også dig og dine et godt nytår. Kh Claus
Anita 4 måneder siden
Kære Claus
Troede jeg havnede skrevet , men har nok ikke fået trykket på sende .
Det er igen en fantastisk lærerig haveklub video , syntes gaveæsken er så fin , og den fantastiske have kan godt forstå din begejstring , hækkende er så flotte dem ville jeg ku klippe selv , men flotte er de , køkkenhaven den er så fin ja hele haven er imponerende .
Tak for et fantastisk haveår på alle måder .
Rigtig godt nytår til dig og jer allesammen.
Kærlig hilsen Anita og Jørgen
Claus 3 måneder siden
Kære Anita, du har helt ret; det er en imponerende skøn have. Også godt nytår til jer. Kh Claus

Nye forsyninger

02.04.2020 | I denne uge viser jeg nogle af de planter, jeg har modtaget fra en belgisk planteskole, som er min faste leverandør. Desuden har jeg købt barrodsroer, som jeg starter op i en krukke.

Nye projekter

26.03.2020 | I denne uge gør jeg blandt andet klar til dahliastiklinger, og så sår jeg pyntekål. Begge projekter er rimeligt langsommelige; dels af få dahliaer i blomst fra stiklinger og dels at fremavle store og flotte pyntekål, der skal pynte i sensommerens krukker.
Preview

Plantetid

19.03.2020 | Ligesom mange andre har jeg pludselig fået ekstra tid til rådighed, og meget af den bruger jeg i haven. Der er nok at gøre. Jeg har nemlig lige fået et stor sending hornvioler, og så er jeg gået i gang med at drive rabarber.

Urterne gror

12.03.2020 | I drivhusene er der rigtig god vækst i urterne, og jeg har blandt andet succes med spinat, salat og tomater. Derfor er jeg i fuld gang med at potte op, så planterne snart bliver endnu større.

Det spirer og gror

05.03.2020 | Det er altså skønt at se, hvordan det hele spirer og gror inde i væksthuset. Her har jeg nemlig mine plantekuvøser, som jeg præsenterer i denne uges video. Desuden er jeg i gang med at så - blandt andet rødbeder og løg.

De første narcisser

27.02.2020 | Der er kun få dage til, at vi går ind i marts, og så er det officielt forår. Det har det nu været længe, tænker jeg. De første narcisser sprang allerede ud for en god uges tid siden, fuglene synger og frøene spirer i drivhusene.
Preview

Prikletid

20.02.2020 | Der er travlhed i drivhuset. Det spirer og gror, og i denne uge prikler jeg tomater og salat. Og så sår jeg spinat, for det er en af de rimeligt vinterhårdhøre urter. Skønt at være i gang.

Tidligt forår

13.02.2020 | Også i denne uge skal vi så inde i drivhuset. Jeg er i gang med hestebønner, artiskok og salat, og undervejs kommer jeg med nogle dyrkningsmæssige tip. Det er rigtig dejligt at være i gang med sæsonen.

Årets første såninger

06.02.2020 | Nu er jeg i gang med at så - og det gælder tomater, chilier, peberfrugt og auberginer. Det handler om, at de skal have et forspring, og det giver jeg dem ved hjælp af et meget fint system bestående af kunstlys og varmemåtter, som jeg er ret begejstret for og præsenterer i denne uges video.

De første stiklinger

30.01.2020 | Det er simpelthen så dejligt at være i gang, og i denne uge tager jeg de første stiklinger. Et herligt arbejde, som I skal følge i denne uge … Og så skal I også denne gang med på tur. I sommer var jeg i Sverige i den dejligste have - Den engelske trädgård, som I godt kan glæde jer til at se.

Kom med i drivhuset

23.01.2020 | Det er stadig utrolig mildt, og for hver dag der går, er foråret en smule tættere på. I drivhusene er der liv, og vi har næsten ikke brug for tilskudsvarmen. Engletrompeter, kaller og agapanthus har stadig grønt løv, og det hele virker så løfterigt.

Vintersysler

16.01.2020 | Det er mildt derude … Så det er den rene forkælelse at være i haven her i januar. Spændende er det, om vi helt slipper for frost og sne. Så er det den mildeste vinter i mands minde, siger de 'kloge'. Mig passet det fint.

I gang igen...

09.01.2020 | I denne uge skal I også med mig på tur, og det er en helt særlig køkkenhave, I skal besøge. Den ligger i Holland, og når den er noget ud over det sædvanlige, skyldes det, at grøntsager og blomstrende planter udgør et symbiotisk hele.

En ny havesæson

02.01.2020 | Der er altså noget helt særligt over at tage hul på et nyt og friskt haveår. Mine forventninger er store, og det kan være svært at tøjle tålmodigheden.
Jeg har så mange projekter på bedding …

Snart er det nytår

26.12.2019 | Snart er det slut på et år; et år, der også har været et rigtigt fint haveår. Men først skal vi lige fejre nytår, og i denne uges video kommer jeg med et par pynteforslag til årets sidste dag. Desuden skal I med til Tyskland.

Julebuketter

19.12.2019 | Nu er der ikke lang tid til jul. I denne uge skal det handle om friske blomster. Det er rigtig fint med gran og kogler, men når vi går ind i juledagene, er det altså også fint med noget friskt på bordet.

En juleinspireret salat

12.12.2019 | I denne uge går jeg i køkkenet og laver en salat med blandt andet æbler, grønkål, rosenkål og selleri fra krukkekøkkenhaven. Desuden skal I også opleve en hyggelig have, nemlig Anita Bons tyske forårshave.

En julekrans

05.12.2019 | Nu skal der jules. I denne uge har jeg indrettet mit juleværksted i køkkenet, hvor jeg dekorerer en julekrans, der skal pynte nede ved porten. Desuden skal I med til en drømmedejlig tysk forårshave.
Vis flere videoer